mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A magyar országvezetés 7 elhallgatott jellemzője

2023. január 23. - p.a

vegnap.jpg

Az elhúzódó szenvedés szakaszába léptünk.

Íme egy rövid összefoglaló arról, milyen is az országvezetés. Annyira megszoktuk, hogy sokan azt gondolják, ez így normális. Pedig lehetne máshogy is.

1. Vénemberkormány 

A kormányzatban fő téma lett, hogy mi az emberek (definíció szerint: fiatalok) helyes sexuális preferenciája, hogy hogyan illik viselkedni a parlamentben és a közintézményekben (meg kell adni a tiszteletet, de nagyon), mivel foglalkozzanak a diákok és mivel ne (tanulással, ne tüntetéssel), hogyan és mennyire sokasodjanak a magyarok (a gyerekek és unokák számával egyenesen arányos a boldogág), régi dicső idők hogyan jönnek vissza (vármegyék, főispánok, egyház szerepe, Magyarország középhatalom). Orbán Viktor úgy beszél és totyog, hogy ehhez képest Torgyán József igazságot kereső akrobata volt, Kövér László pedig a világtól elszakadt zsémbes vénember archetípusa. Vénemberkormányunk van.

2. Kóklerkormány 

Egyszerűen nem lehet felsorolni, mennyi területen béna, sőt káros a kormányzati gazdaságpolitika, amely már rövid távon is az ország és az emberek elszegényedéséhez vezet. A régióban legdrágább benzinár, a szocializmusban-sem-látott áruhiányok, a raktárakban eladatlanul álló kukorica, a spóroló cégeket megbüntető energiaszolgáltatók, szomszédos országokban intézett hétvégi nagybevásárlások, a mesterségesen feltornázott ingatlanárak csak a felszín. A mindenkit megnyomorító, munkát és fogyasztást drasztikusan büntető adópolitika, az alapvetően téves támogatási rendszer és a külsősök számára elképzelhetetlen mértékben központosított állami döntéshozatal megölte a magyar gazdaságot. A magyar gazdaságpolitikusok nem értenek ahhoz, amit csinálnak. Kóklerek. 

3. Önzőkormány 

Olyan kormányunk van, ami hangosan és szünet nélkül hirdeti, hogy a magyarok és Magyarország érdekében küzd. Van ebben igazság, de a lényegről természetesen nem beszélnek: Nem ez az elsődleges prioritás. A mindent megelőző legfőbb szempont a hatalom megtartása. Ez az elsődleges, ezért minden más beáldozható. A magyar emberek és Magyarország is, simán. 

4. Kispályáskormány 

A kormányzásból mára már teljesen mértékben hiányoznak a nagyformátumú politikusok és szakemberek, az országjobbítók. Nyomuk sincs, pedig a magyar történelem számtalanszor bizonyította, hogy csak ők tudják átlendíteni Magyarországot a nehézségeken. Vízió nélkül sodródunk az olyan szuperfontos területeken, mint pl az oktatás. Rendszeresen rosszul mérjük fel az irányokat a gazdaságirányításban. Jellemzően kispályás, a pénz bűvöletben élő emberkék viszik az országot. 

5. Aranyhalkormány 

Az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem és az innováció a jövő alapja. Az első háromnak még önálló minisztériuma sincs, az utolsón pedig csak pénzosztást értünk. Az ország vezetése nem foglalkozik a jövővel (odáig jut el, hogy „legyünk többen”, miközben ebben senki nem hisz, még a szűk értelemben vett kormányzat sem). Mindig a jelent kell megoldani. Mintha nem is fognák fel, hogy van olyan, hogy jövő. Aranyhalak. 

6. Nemjófejkormány 

A teljes külpolitikánk a macsó minden-áron-érdekérvényesítés elvére épül. Jól hangzik. Egyszer. Kétszer. De állandóan már nem annyira. Ezért utálnak minket annyi helyen. Magyarország erőszakos, csak a saját érdekét nézi, mindenkin átgázol. Pedig a világ olyan, hogy megvan a helye az erőszakosságnak, törtetésnek és a jófejségnek, önfeláldozó kooperációnak is. Pont úgy, mint a hétköznapi emberek magánéletben. Magyarországnak ma már nincsenek meg a régi barátai, de egyre több helyen bukkannak fel a "magyarellenes támadások", az orosz párhuzamra kommunikált hungarofóbia.

7. Merevkormány 

Európa legnagyobb hatalommal rendelkező kormánya és miniszterelnöke lassú és merev. Úgy tűnik, hogy egy este alatt írnak meg és fogadnak el kulcsfontosságú törvényeket, de ez a kapkodás is csak a bénultság jele. A kormányzati kulcsemberek lemondása (pl Varga) vagy a nyilvánvalóan rossz intézkedések visszavonása fel sem merülhet, csak elsöprő kényszer esetében (emlékezzünk a benzinsapkára: fokozatos kivezetés lesz!, januárig biztosan marad!, fél óra múlva megszűnik!). A kormány saját struktúrájának és döntéseinek a rabja.

Ez a blog azt mondja, hogy jó eséllyel az Orbán-rendszer utolsó fázisába értünk. Nem a végnapjaiban, mert az utolsó fázis nagyon elhúzódhat. Olyan időszak jön, amiben szinte senkinek nem lesz sok öröm/siker/köszönet.

Persze láttunk már csodákat. Szinte-csodákat. Lehet feltámadás, lehet nagy szerencse. Orbán megrázhatja magát és újraépíti a rendszerét. A világgazdaság olyat fordulhat, amiből érdemeink ellenére jól jövünk ki és tényleg beérjük Svájcot, de legalábbis megállítjuk a leszakadásunkat. Magyarország középhatalommá válik. Minden lehet. De nem valószínű.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4418032534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2023.01.23. 20:03:37

"A magyar országvezetés 7 elhallgatott jellemzője"

p. a.

Figyusz!

te hol élsz?

Ezeket mantrázza az összes ballibsi politikus, firkász, blogíró, és ilyenek éjt-nappallá téve!

VISZONT NAGYON KÖSZÖNJÜK, HOGY ELŐADTAD A TE IS!

HÁROMSZOROS HURRÁ!!!!!!!!

ÍGY MEGISMERHETTÜK AZ 5.785 BALLIBSI CIKKET IS ARRÓL, HOGY MILYEN SZAR IS A MAGYAR KORMÁNY!
(mondjuk az utóbbi tizenév választásaival ne is foglalkozzunk....a kormány szar, és kész, a választók meg hülyék!!!)

ulpius66 2023.01.23. 20:06:33

"Orbán Viktor úgy beszél és totyog, hogy ehhez képest Torgyán József igazságot kereső akrobata volt, Kövér László pedig a világtól elszakadt zsémbes vénember archetípusa. Vénemberkormányunk van."

p. a.

Az, hogy Kövér Lacát a kormányhoz sorolod HATALMAS DILETTANTIZMUSRA VALL!!!

ulpius66 2023.01.23. 20:07:54

Gondolom a 80+-os USA Bidé-kormány bejön neked......

ulpius66 2023.01.23. 20:09:44

"3. Önzőkormány

Olyan kormányunk van, ami hangosan és szünet nélkül hirdeti, hogy a magyarok és Magyarország érdekében küzd. Van ebben igazság."

EZZEL SZÁZ SZÁZALÉKOSAN EGYETÉRTEK!

ulpius66 2023.01.23. 20:16:28

"A kormányzásból mára már teljesen mértékben hiányoznak a nagyformátumú politikusok..."

Így igaz!

A "nagyformátumú" politikusok azok az ellenzék soraiban vannak!!!!!!

LÁSD:

Szabó Ribi, Vadai Ágica, Kunfalvi Ágica, Komjáti elvtárs, MZP, Kamugeri, Tordai Bence, Jakab Petya, és még sokan mások......
(elnézést a gyurcsányitól és a gyurcsányinétől, hogy őket kihagytam a nagyformátumú politikusok közül......)

ulpius66 2023.01.23. 20:18:26

"Az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem és az innováció a jövő alapja."

Azt a kurva..... tényleg???

EZEK MINDEN BALLIBSI CIKK ALAPJAI!!!
(MEG AZ: HOGY "A FIDESZ CSAL, LOP, HAZUDIK!)

ulpius66 2023.01.23. 20:23:03

"A magyar kormány nemzetközileg teljesen el van szigetelődve!"

Sőt!

Annyira el van szigetelődve, hogy Orbánnal NEM ÁLL SZÓBA SENKI!!!!!!
(KIVÉVE: AZ OROSZOK, A KÍNAIAK, AZ INDIAIAK, A TÖRÖKÖK, A SZERBEK, ÉS MONDJUK A LENGYELEK.....)

ulpius66 2023.01.23. 20:24:59

"Európa legnagyobb hatalommal rendelkező kormánya és miniszterelnöke lassú és merev. Úgy tűnik, hogy egy este alatt írnak meg és fogadnak el kulcsfontosságú törvényeket."

P. A.

Ezt a rész gondold át mégeccer!
(főleg azt a megállapításodat, hogy lassú.....)

gigabursch 2023.01.25. 11:13:20

1.) Bodyshamingben kiválóak vagytok, de mondjuk dunald tuskó egy erős fél fejjel tán még vektornál is kisebb, nem beszélve zsánklódjunkerről. Zselé meg akár egy fejjel is kisebb. Na mindegy.
Amúgy annodacu vektor mondta, hogy nem szereti a kövér tábornokokat, sajnos már ős em az a virgonc 60 kilós, aki volt 1998-2002 között.

Kóklerkormány:
Az Elró Fletó volt, a szemkilövető haverod.

Önzőkormány:
Nekik legalább eszükbe jut, hogy egy országot kéne kormányozni.
Mond csak: Feltóéknak veleha az eszébe jutott?
(Hornnak, bármilyen szarul is csinálta, szintén eszében volt)

4.
Mint például: Hol nincs elképzelés, vizió?
Azt mondtahod, hogy nem értesz vele egyet, de hogy semmi elképzelésük nincs - az biztos nem igaz. Amúgy ezen a ponton pont meghazudtoltad pl. a 3. pontban foglaltakat. Ha szigorúan nézzük, hogy mit írtál ide.

5.
Erre már Hofi adott választ a tengerészeti miniszterrel.
Én sem értek vele egyet, de nem a miniszterek számától függ a kérdés.

6.
Ha utáljá vektorékat, az egy dolog.
A Kádkőgyárast és bandáját viszont megvetik és leszarják.
Szerinted melyik a jobb?

7.
Hagyjuk...

2023.01.25. 12:46:23

A cikknek nincs értelme, mert összehasonlítási alap nélkül nem tudja értelmezni annak akinek kellene.
Azért tart ott ahol.
Amikor kívülről nézed, és kezded nem érteni, hogy miért is állítja meg a rendőr a teljesen szabályosan közlekedő embert, vagy hogy Mindenki retteg a karhatalom bármely hatóságtól...

Aki megtapasztalja, hogy az adott kormány tényleg érte van, nem csak lózung szinten, hogy a hatóságoktól nem kell félni, sőt segítenek ha kérdezel, annak egy agybajnak tűnik az egész MO úgy ahogyan van...

Mivelhogy nincs viszonyítási alap, főleg nem tapasztalat alapján, így értelmét veszti az egész koncepció.
Hiszen a prekoncepciók már rég be lettek égetve, így nincs mit tenni.

Kérem az összes értelmes cikkírót, hagyjon fel ezzel, mert feleslegesen dolgoznak.
Nem véletlen, hogy azok kormányoznak akik, ezt kell megérteni.
Ha egy egész ország hülyeségre szavaz, akkor ott nem a kormány a hibás!!!!

2023.01.25. 15:39:26

@gigabursch:
A Titanic kapitánya is kormányozni akart, látjuk mi lett a végeredmény!
Ha nem akart volna kormányozni, akkor nem az lett volna a végeredmény.
A politikai csodája:
Mindig azt a politikust választják meg aki a legjobban tud hazudni, hiszen ígérni nem kerül semmibe.
Simán tetten érhető mindenhol, vagyis egy hatalmon lévő politikust védeni elvi öngyilkosság.

birkamenet 2023.01.25. 16:38:24

@ulpius66:

PUTYIN BÉRENC FIDESS BANDA!

birkamenet 2023.01.25. 16:40:17

@gigabursch:

KREML PROPAGANDISTA KORMÁNY!

birkamenet 2023.01.25. 16:43:18

@ulpius66:

AZ EU-BAN ÉS A NATO-BAN MINDENKI ÀLTAL UTÁLT MOSZKOVITA KORMÁNY!

birkamenet 2023.01.25. 16:44:58

@gigabursch:

A RABSZOLGA MUNKA ALAPÚ TÁRSADALOM KORMÁNYA!

2023.01.25. 17:12:50

@birkamenet:
Nem elég ha egy ember kiabál, attól neked sem lesz igazad mert kiabálsz!

A sok kiabáló inkább keressen ízlésnek megfelelő rudat/lyukat a felesleges energiák levezetése érdekében.
A hangzavar meg maradhat a játszótéren a gyerekek által generálva.
Vagy itt is gyereke vannak? És annak van igaza aki tovább tud kiabálni?

ulpius66 2023.01.25. 18:28:45

Orbán Viktor ezt is elintézte!!!!!!

- a gáz ára a holland tőzsdén (magyarra fjordítva) 220 forint/köbméter
- a forint a világ legjobban erősödő pénzneme, euró/forint 386... dollár/forint 355....

HA A VIKTOR TOVÁBBRA IS JÓL CSINÁLJA, AKKOR LESZ AZ MÉG 350 FORINT/EURÓ.

ulpius66 2023.01.25. 18:33:49

Én csak azt nem értem, ha az a vadbarom Nyugat telenyomja pénzekkel (mintegy 180 milliárd euró) és fegyverekkel Ukrajnát, akkor mi lesz, ha végül az ukránok veszítenek?????

KIK FOGJÁK VISSZAFIZETNI EZEKET A PÉNZEKET????????
(azt mondjuk értem, hogy az összes Ukrajnának nyomott fegyver az az oroszoké lesz....)

ulpius66 2023.01.25. 18:35:47

Teszem azt, ha holnap az ukránok kapitulálnak, akkor az összes német Leopárd az az oroszoké lesz???????

ulpius66 2023.01.25. 18:38:22

Ha Zelenszkijt megdöntik az oroszbarát tábornokai, akkor minden, de minden az oroszoké lesz!!!!!!

HÁT EHHEZ CSAK GRATULÁLNI TUDOK A NYUGATIAKNAK!

2023.01.25. 18:39:25

@ulpius66:
Majd a házad ablakából nézve eldöntheted, kié lett.
Ha szerencséd van, a csöve nem feléd fog fordulni.
Ha nincs szerencséd, akkor is szerencséd lesz, nem fog fájni.

ulpius66 2023.01.25. 18:46:29

Remélem a létrejövő közös ukrán-orosz hadsereg a német Leopárdokkal rohanja le a lengyeleket.......

ulpius66 2023.01.25. 18:50:07

"A német külügyminiszter bejelentette: háborúban állnak Oroszországgal"

www.atv.hu/kulfold/20230125/a-nemet-kulugyminiszter-bejelentette-haboruban-allnak-oroszorszaggal

HÁT EHHEZ TÉNYLEG CSAK GRATULÁLNI TUDOK!!!!!!!!!

ulpius66 2023.01.25. 18:51:27

... és kiderült mán, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket??????

ulpius66 2023.01.25. 19:10:12

@kiskutyafule: "Te voltál?"

Ja!

Ráérő nyugdíjasként nem volt jobb dolgom, így robbantottam egyet....
(csak ezt a CIA meg ne tuggya...)

ulpius66 2023.01.25. 19:12:52

@kiskutyafule:

Na jó, ez vicc volt.....

DE TÉNYLEG!
KI ROBBANTOTT????
(KIBASZOTT NAGY A CSEND A ROBBANTÁS KÖRÜL...EZ MÁR GYANÚS...)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.01.25. 19:14:33

Aki ma még le meri írni azt, hogy "sexuális", az sajnos elveszti a kezdeti óvatos bizalmamat.

Elég ótvar kis propagandafogalmazvány. Hogy kerül egy ilyen a blogketrecbe?? Az Indexnél ez tetszett valakinek? Elég ciki. Ennél tőlük várok többet, legalább egy izmos kormánykritikát.

@ulpius66: Hát a németek nem izgatják magukat miatta, az már biztos.

2023.01.25. 19:19:41

@ulpius66:
Na, a felelősség vállalás első szikráját látom felfedezni.

ulpius66 2023.01.25. 19:20:53

@Androsz: "Hát a németek nem izgatják magukat miatta, az már biztos."

Hát az teljesen biztos, hogy a németek érdeke a GYENGE LENGYELORSZÁG!!!
(LÁSD: ÉLETTÉR ELMÉLET.....ami azért minden német agyában ott van.....)

2023.01.25. 19:21:29

@ulpius66:
A lökéshullám süketséget okoz, így már érthető miért kiabálsz folyamatosan.
Hallókészülék segíthet, ha nem szakadtak be a dobhártya.

2023.01.25. 19:26:07

@ulpius66:
Te láttad már az összes német agyat?
Nem semmi munka lehetett, meddig tartott?
Milyen módszerrel vizsgáltad?
CT, Röntgen vagy MRI?
És hogy néz ki?

ulpius66 2023.01.25. 19:29:25

Más téma.......

Hogyan áll a tanáros szrtájkolás????

Olvastam, hogy a tanárok kb. 0,01%-a vesz részt a szrtájkban!!!!!
(azok is az "üres óráikban" szrtzájkolnak....)

Most nekem mán csak annyi kérdésem van:
- hány tagja van a PDSZ és a PSZ nevezetű szakszervezeteknek?
- mennyi a havi tagdíj?
- mennyi a fizetésük a PDSZ és a PSZ nevezetű szakszervezi vezetőknek?????
(nyalvánvalóan a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs fizető őket zsebből.... de mégis mennyit vallanak be???????)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.01.25. 20:22:11

@ulpius66: "mennyi a fizetésük a PDSZ és a PSZ nevezetű szakszervezi vezetőknek?"

Több. A Metropol 22.11.26-i cikke szerint, amit mások is átvettek, a PSZ vezetősége egy hajdúszoboszlói wellness-szállóban tartották meg a XXXIV. kongresszust, amelyen nem utolsósorban felemelték a saját fizetésüket, majd elmentek az utcán kódorgó tanárokkal tüntetni a nyomorúság ellen. Sajnos hihető. metropol.hu/aktualis/2022/11/wellness-szallodaban-emeltek-meg-sajat-fizetesuket-a-pedagogus-szakszervezet-vezetoi-video

A sztrájkolóknak egyébként igazuk van, de amíg így élősködik az érdekvédelem, nem fognak megértést kapni.

ulpius66 2023.01.25. 21:00:15

Most olvastam....

"Navracsics szerint a kormány kész kivenni a politikusokat az egyetemi kuratóriumokból"

TELJESEN EGYÉRTELMŰ!

POLITIKUSOKNAK KI A KURATÓRIUMBÓL!!!!!!!
(mondjuk a politikus feleségek, férjek, testvérek, szeretők, meg ilyenek jönnek helyettük...)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.01.25. 22:24:00

@ulpius66: A menő országokban az is menő szokott lenni, ha gazdagné naccsosasszony elnöke valami művészeti vagy kulturális alapítványnak, iskolát alapít (és tart fenn), esetleg árvaházat. Az vajon miért okoz ekkora csapást a szabad világra, ha az illető politikus is? És csak a kormánypárti politikus okoz csapást?

Billy Hill 2023.01.26. 00:24:57

@Androsz: "a PSZ vezetősége egy hajdúszoboszlói wellness-szállóban tartotta meg a XXXIV. kongresszust" - az a baj ezzel, hogy a PDSZ-t viszont nem vitték magukkal oda, mert ha ők is meg tudták volna mosni a hajukat a vellnesszben, akkor értelmesebben tudtak volna a kamerák elé állni később.

U. i. Az SZKP csak 28 kongresszusig jutott el; esetleg a PSZ vette át folytatólagosan a szervezést?

2023.01.26. 00:43:11

@Androsz:
Normális helyeken a politikus egy szemmel jól látható összeget ad a saját fizetéséből, és nem a családja/ haverja aki futtatja a non profit(hanem a szervezetnek megfelelő képzettséggel rendelkezők akik képesek funkcionálni a szervezet érdekében, annak céljai érdekében) szervezetet.
A támogatás is úgy alakul, hogy mecénás adja a pénzt, nem a kormány, amit majd a non profit alkalmazottjai részben fizetés gyanánt elraknak.(az állam sok esetben egy kezdeti támogatást ad ami inkább jelképes összegű a cél érdekében)
Külföldön általános, hogy ha a szervezet nem azt csinálja és nem úgy ahogyan azt a támogató elgondolja, akkor megszűnik a szervezet...
Folytassam vagy a világ megszűnik a határ közelébe, és onnan csak leesni lehet a semmibe?

2023.01.26. 00:45:14

@Billy Hill:
Szerintem állítsuk a fal elé az összes tanárt/oktatót is, és sorozatot nekik, mihaszna népség, csak a politikai ami hasznot hoz és a kánaán kapuját kinyitja, a többi csak haszonleső mint a papság....

2023.01.26. 07:37:01

@kiskutyafule: "részben fizetés gyanánt elraknak."
Ami akart lenni: egy részét fizetésként elrakják.

birkamenet 2023.01.26. 09:20:55

@ulpius66:

ORBÁN ÉRDEKE MEG A HOZZÁD HASONLÓ KÉTMILLIÓ ÉRTELMI FOGYATÉKOS FIDESS BIRKA!

birkamenet 2023.01.26. 09:24:56

@Androsz:

Nektek csőcselék ek hiába is magyarázná az ember, hogy nyomorúságos tanárok csak nyomorúságos generációt fognak kinevelni.

Mondjuk élő példának itt vagytok ti fidess trollok.

Motorogre 2023.01.26. 09:51:55

@kiskutyafule: a harmadik jóslatod az egészségügy kegyetlen őszinte kritikája ! A kórházakban, sürgősségiken még szelíden meghalni se lehet már.

ulpius66 2023.01.26. 10:44:08

@birkamenet:

Birkucim!

Aztán meséljél hogyan áll a tanáros szrtájkosdi?

Hány elégedetlen tanerő szrtájkol?

...ÉS HÁNY TAGJA VAN A PDSZ-NEK ÉS A PSZ-NEK????????

MENNYI A PDSZ ÉS PSZ VEZETŐK JUTTATÁSA?????

BIRKUCIM!

EZEKRE VÁLASZOLJ!!!!!!!!
(egyebekben pofád lapos!!!!)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.01.26. 15:52:33

A lényeg: ne is tetsszen a magyar kormányzat a liberálisoknak. Ez azt jelzi, jól dolgozik.
süti beállítások módosítása