mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Magyar Péter egyszerre nagyon jó és nagyon béna

2024. március 21. - p.a

magyarp.jpg

Lehet, hogy ez nem véletlen.

Van olyan, amikor Magyar Péter jókat mond. Jókor, jól. Szinte zseniális, de legalábbis profi. A teljesítménye objektíven is mérhető: ez a hirtelen jött siker (hogy közép- vagy hosszútávon van-e esélye, az más kérdés).

Olyan is van, amikor Magyar Péter érthetetlen hülyeségeket beszél. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy mi van.

Ez a két ember tényleg ugyanaz?

Magyarázat lehet (és egyben válasz a legnagyobb magyarpéteres kérdésre), hogy a jól koreografált mozdulatok nem (csak) sajátjai. Hogy van mögötte valaki vagy valakik. Anyukáján, testvérén és egyéb emlegetett rokonain túl. Igen, könnyen adódó megoldás, hogy a mögötte lévő ismeretlenek tudják, mit csinálnak, tudják, mit kell csinálni. Persze nem lehetnek minden pillanatban Magyar mellett és nem készíthetik fel mindenre. Amikor Magyar egyedül marad, egyedül reagál, akkor elszúrja, mert nem annyira ügyes, mint amennyire szeretne az lenni.

Lehet, hogy Magyar Péter sértett, sértődött, csalódott, dühös és dühöngő, de ez nem jelenti azt, hogy magányos farkas. Nem tudom, létezik-e, valaha létezett-e egyetlen személy által indított forradalom. Nem nehéz elképzelni, hogy ez sem az.

Ha Magyar elbukik, valószínűsíthető, hogy soha nem tudjuk meg, kik támogatták. Az biztos, ha én szervezkednék a rendszer ellen, pont egy ilyen (sértett, sértődött, csalódott, dühös és dühöngő) alakot kérnék meg, hogy álljon a reflektorfénybe. Talán kicsit erősebb idegzetűt, de ez már egyéni ízlés kérdése.

Végezetül két jótanács Magyarnak, a fentiektől függetlenül:

1. Még egy ilyen, mint a hvg propagandistázása és az egyébként is nehezen meggyőzhető liberális oldal végleg és visszavonhatatlanul kivonul mögüled.
2. Bár most tényleg nem látszik benne logika, a magyar ember cselt sejt mindenhol. Különösen Berki K. és Gattyán után. Onnan indulsz, hogy kormánypárti vagy.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6818360413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.03.21. 12:37:35

Nincs már időm elolvasni. Egy biztos, jól kezdődik a karrierje. jó szarul

2024 2024.03.21. 14:36:52

"Van olyan, amikor Magyar Péter jókat mond."

Rogááááán. Összeomló egészségügy. Fúj, akkugyár.

"Olyan is van, amikor Magyar Péter érthetetlen hülyeségeket beszél."

Dezső András (hvg) bűnöző, propagandista, fideszügynök. Ezt szarkazmus nélkül írom.

-----

"Hogy van mögötte valaki vagy valakik."

A volt SzDSZ. Korányi. Action for Democracy. Soros.

-----

"Az biztos, ha én szervezkednék a rendszer ellen, pont egy ilyen (sértett, sértődött, csalódott, dühös és dühöngő) alakot kérnék meg, hogy álljon a reflektorfénybe."

Volt már erre példa. A két jóember, az egyik talán rendvédelmis, a másik tűzoltó, a fene sem emlékszik már pontosan. Ők szervezték a "bohócforradalmat" 2011-ben. Elbuktak. Aztán dobbantott Simicska. Ő is elbukott.

-----

"...az egyébként is nehezen meggyőzhető liberális oldal végleg és visszavonhatatlanul kivonul mögüled."

Látod, pont ezzel van a probléma. Ti egy orrot fennhordó marginális kisebbség vagytok. Nem osztotok, nem szoroztok. Nem nektek kellene alkotnotok Magyar Péter bázisát. Csatlakozhattok hozzá, de nem ti lennétek a célközönség. Valaki egészen másokat kellene megszólaltatnia, de az nem fog menni. Arra viszont jó, hogy a dékától, momentumtól szavazókat vonjon el. Persze ettől még az ellenzéki tábor nem lesz nagyobb, ugyanazt a tortát kísérli meg valaki (valakik) most újraszeletelni.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2024.03.21. 15:57:10

@2024: Nem tudom, hogy melyik évtizedből jössz, de itt liberálison kb azt értjük, hogy inkább liberális demokráciával rokonszenvez és nem annyira az autokratikus demokráciával. Nem hiszem, hogy a "marginális kisebbség" jó kifejezés ide, de persze nem baj, ha ezt használod.

2024 2024.03.21. 16:20:49

@p.a: Látom, fönnakadtál a "lényegen". Úgy látszik a többivel egyetértesz. Egyébként a 19. századból "jövök", a nemzeti liberalizmus legszebb gondolatiságával fölvértezve.

Autokratikus demokrácia nem demokrácia; sem az, ami a 21. századi bolsevizmusba hajló, az egykori bolsevikokra jellemző hévvel terjeszteni próbált, a szólás-és gondolatszabadságot állítólag képviselő, valójában azzal szembemenő, a tudomány ellen hergelő, a woke, lmbtq és egyéb szörnyeteg tanokat zászlajára tűző, már csak nevében liberális demokrácia képvisel.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2024.03.21. 16:29:11

@2024: Ezek csak szavak, a mögöttük lévő definíció számít és ebben a párosításban (szóhoz definíció) nem fogunk egyetérteni, de gondolom ez a legkevésbé fontos. Egyébként szerintem értjük egymást.
Nem akadtam fenn, csak úgy éreztem, nem árt tisztázni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.03.23. 10:18:27

Sok sikert kívánunk MP-nek. Reméljük kitart az EP-választásig, s akkor esély lehet, hogy pl. a Momentumak 1 képviselője se legyen.

clemens 2024.03.23. 16:11:42

Szerintem erkölcsileg felettébb aggályos, hogy egy ezrelékes ismertségű ember a volt felesége bukását gondolja felhasználni saját népszerűsítésére.
Ez ízléstelensége, gátlástalanságra vall.
Furcsállom, hogy a sok kényes ízlésű sajtómunkás számára ez nem aggályos

Mesterséges Geci 2024.03.23. 20:41:54

M.P. egy féreg véleménym szerint.
Ha most vannak bizonyítékai bűncselekményekre, egyéb disznóságokra, akkor eddig hol volt? Miért csak most jön elő ezekkel?
Ha egyáltalán van valamije és nem csak a levegőbe beszél...

Kurt úrfi aki nem ismeri az NY betűt 2024.03.23. 22:41:00

Na. Szerintem ennek a gyászkeretnek nincs semmije, nagyjából olyan bizonyítékot fog bemutatni, hogy
"alig hallható felvétel, ismeretlen hang: De figyelj, a Tóni ennek nem fog örülni, és akkor aztán balhé lesz, mert a Tóni tudod milyen"
Már ha bármit is bemutat, hiszen tényleg 26án lehet a youtubera kitenni valamit, nem ma, tegnap, vagy holnap...
Viszont, azon elgondolkodott valaki is - a poszt íróját is belevéve, hogy ez a nyomorult hogy jutott valami felvételhez?
1. Felhívta őt a Rogán, hogy te Petya, bebasztam, és kiönteném a lelkem, tali most, minden szart elmondok, amit valaha tettem
2. Mindent mindenhol felvett, hogy hátha valaki valami olyat mond, amit ő fel tud használni akármilyen célra.
Gratulálok balosok, ismét egy igaz embert sikerült találnotok. Kívánom az összesnek, aki leírja, hogy MP néha nagyon jó -ilyen haverokat. Akik a buli közben, sörözés közben felvételeket készítenek, hogy jó lesz az valamikor...
Okádék.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.03.24. 08:13:13

@Mesterséges Geci:

Azt mondod, Soros ne szóljon bele a magyar ügyekbe??? Atya Isten, te antiszemita vagy!

Mesterséges Geci 2024.03.24. 08:17:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: miért mondanám? Soros nem szól bele és magyar származású. Te egy retkes lábú bulgár csicska vagy, ami megtanult magyarul valamennyire.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.03.24. 08:24:25

@Mesterséges Geci:

Nem szól bele? Akkor minek van egyeteme, alapítványa, számtalan "civill" szervezete?
süti beállítások módosítása