mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Külföldi érdekek, külföldi pénzek

2023. december 01. - p.a

kinekerdeke.jpg

Lehet-e rosszabb annál, minthogy valaki pénzért eladja a hazáját? Nyilván nem.

Ha valaki külföldről kap pénzt valaminek a képviseletére, akkor definíció szerint külföldi érdekeket képvisel. Vagyis a magyar emberek érdekével ellentétes a tevékenysége. Ez az állítás (két állítás) sokak számára evidens valamiért. Valójában egyáltalán nem az.

1. Miért ne lehetne egy külföldi személynek olyan érdeke, ami a magyar emberek érdekével azonos?

2. Ha valamire pénzt adok, abból miért következik, hogy az az én érdekem? Mi van, ha csak jólesik támogatni valamit, mert szimpatizálok vele?

Nincs különbség, hogy a fenti két kérdés politikai vagy nem-politikai területen merül fel, különösen, hogy a politika természetéhez tartozik, hogy az válik politikai kérdéssé, amit a politika annak akar tekinteni.

A probléma megoldása egyszerű: Nem az a baj, ha valaki külföldről kap pénzt mindenféle ügyre, hanem az, ha tevékenysége a magyar emberek érdekével ellentétes. Ha pedig ellentétes, akkor mindegy, honnan kapta a pénzt. Nyilván nem lenne könnyű jó definíciót adni arra, hogy mi a magyar emberek érdeke, de az biztosan nem értelmes megközelítés, ha a finanszírozási oldalról fogjuk meg a kérdést. Persze itt Magyarországon az embereknek a pénzről alapból a csalás ugrik be, ezért nem nehéz értelmetlen asszociációkat kelteni. Propaganda oldalról könnyű siker.

Azért elgondolkodtató, hogy a fenti összefüggés miért nem hangzik el legalább néhány helyről. Ahogy az is, hogy aki külföldről kap pénzt, az miért szégyelli, miért tagadja, miért rejtegeti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1218271639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása