mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A 40 év alatti magyarok több, mint 75 százalékának van már saját otthona, ami komoly teljesítmény

2023. december 02. - p.a

sajat_lakas2.jpg

Így ragadta meg a lényeget Orbán Viktor a kb egy hete keringő adatsorral kapcsolatban. Ebben most nincs igaza.

Lehetne azon vitatkozni, hogy ez a szép teljesítmény kinek a teljesítménye. Ez a bejegyzés inkább eggyel hátrébb lép és arra hívja fel a figyelmet, hogy maga a mutató így önmagában értelmetlen, legalábbis az emberek életminőségéről nem sokat árul el.

Nem az a lényeg, hogy kié a lakás, hanem az, hogy mennyire jó benne élni. A magyar családok jelentős része az ideálisnál jóval kisebb lakásban él, erről részletesebben írtunk itt. A lakások korszerűsége, kényelme, karbantartottsága messze az elvárások alatti, aminek egyik fő okáról itt írtunk.

És ha mégis vizsgálni akarjuk, hogy kié a lakás, akkor látnunk kell, hogy a fenti 75%-ba sorolt lakások jó része igazából a banké.

Mindenki számára jobb lenne, ha nem így mérnénk a teljesítményt, mert könnyen eltévedünk a célok tekintetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8018272293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.12.03. 07:33:45

Nem értek egyet.
Amúgy ahhoz mérten ami szüleimnek, felmenőimnek volt, úgy m², ahogy komfort, stb szintén, nem gondolnám, hogy máshol más lenne a szitu.
Nekünk 42 m² jutott a gyerekkorban és hárman voltunk testvérek.

Viszont a mostanában sokszor emlegetett függetlenség egyik alapja a magántulajdonban lévő lakhatás még akkor is, ha sokan a bérlakást pofázzák és közben ezek mind magántulajdonban laknak.

Még akkor is, ha 15-25 évig a bank a "barátunk".

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2023.12.05. 16:19:47

@gigabursch:
Te arról írsz, hogy ha választani lehet, hogy saját lakásom legyen vagy bérlet, akkor legyen saját. Ez nem is kérdés, igazad van.
A bejegyzés inkább arról szól, hogy milyen célokat kell kitűzni magunk elé. És az biztosan nem simán annyi, hogy a saját lakások aránya növekedjen.
süti beállítások módosítása