mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Karácsony és a félelmetes sebesség

2020. április 29. - p.a

kar2.jpg

Karácsony Gergely lendületbe jön és próbál lassítani. Nem ez a baj.

Az aktuális elképzelés szerint 70-ről 50-re, 50-ről pedig 30-ra csökkenne a megengedett legnagyobb sebesség a főváros útjain. Akár jó ötlet is lehetne, de persze az ördög a részletekben (itt: megvalósításban) rejlik. Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy biztosan ott lesz alacsonyabb a sebesség, ahol nincs értelme és ott marad magasabb, ahol nem kellene. Legalábbis a rendőri sebességmérési helyszínek rendre ilyen szempontok alapján kerülnek kiválasztásra.

De vegyünk egy fordulatot, mert ez a bejegyzés nem arról szól, hogy legyen-e 30 az új 50, hiszen az előbb elmondottak szerint nincs kétség a megvalósítás elbénázása tekintetében, legyen az eredeti ötlet jó vagy rossz. Ez a bejegyzés inkább azt kérdezi, hogy mi mozgatta a szerkesztőket, amikor Karácsony ATV-beli interjúját azzal a címmel tették ki, hogy:

„Karácsony a sebességkorlátozásról: Az én apukám egy este nem jött haza”.

kar1.jpg

Mert erre még a legnagyobb Karácsony-rajongók is csak azt tudják mondani, hogy nem gyerekkori traumák alapján kellene irányítani a várost, hanem észérvekkel, szakértők és nemzetközi példák alapján, felülemelkedve az ösztönökön.

Persze ha megnézzük a nyilatkozatot, akkor a főpolgármester nem pont ezt mondta, hanem inkább azt magyarázta, hogy neki miért nincsen jogosítványa.

Végül: Adódik a vicc (nyilván el is sütötték sokan), hogy alkalmas-e egy ekkora város irányítására az, aki még egy autót sem tud elvezetni. Egy rendes texasi meg biztos hasonlóan vélekedne a shotgun használatáról. Szóval én azt hiszem, hogy önmagában ezzel még nincs baj. A baj ott van, hogy mit gondolnak az emberek az ilyen kommunikációról. Minimum azt, hogy szerencsétlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6415648364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohohorgász 2020.04.29. 17:23:57

Végre kezditek felfogni hogy a szart fosra valtottatok le. Nem azzal van a baj hogy a Fideszre azt mondjátok hogy szar hanem azzal hogy nem látjátok hogy a túloldalon fos van!!!!!

tireless treehugger 2020.04.29. 17:53:28

Ha az alacsonyabb sebességtől folyamatosabb lesz a haladás akkor teljesen jó. A villanyautóknak is jobb. És a környezetnek is. Legfőképp a rozzant füstös bkv buszoknak, 30-at még csakcsak ki lehet belőlük csiholni.

Saját tapasztalatom (40éve autótulajdonos) hogy a nagyvárosok főbb útjain a jól (le)szabályozott sebesség gyorsabb haladást tesz lehetővé.

Én bármiben benne vagyok ami változást hoz, aztán a menetközbeni új adatokkal majd tovább lehet fejleszteni.

ps: a nyekergőket leszarom, az életben folyamatosan alkalmazkodni kell a változásokhoz, semmi sem állandó. Aki nem tudja elfogadni ezt annak szívesen veszek ásót és még segítek is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.29. 17:59:44

Ebben is Karácsony a hibás.

"Megtízszereződött a fertőzöttek száma a Szegedi Vakok Otthonában
Több mint harminc lakó és egy dolgozó tesztje lett pozitív az Emmi által fenntartott intézményben."

Emmett Brown 2020.04.29. 18:00:05

Hm. Mintha Viktornak is lett volna egy olyan traumája, hogy egy libalegelőn kellett játszania, oszt gyorsan telepakoltatta az országot tudjukmikkel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.04.29. 18:01:11

@a nagy hohohorgász: De látjuk hogy a túloldalon ott a fos, te vagy az egyik reprezentatív halmaza. Kipát már sikerült szerezned hogy előadhasd magad zsidónak?

a nagy hohohorgász 2020.04.29. 19:18:55

@tireless treehugger: de Orbán is változtat. Az ő valtoztatasaira is azt mondod? Vigyázz beugratos a kérdés.

a nagy hohohorgász 2020.04.29. 19:26:06

@tireless treehugger: te fasz, kimásoltam a kommented, magyarázkodhatsz sokáig :)

tireless treehugger 2020.04.29. 20:46:28

@a nagy hohohorgász:

Légyszi légyszi légyszi. Úgy szeretném ha végre nem az üres fecsegésedet kellene olvasnom hanem akárcsak a legkisebb bizonyítékkal vagy akárcsak egy hangyányi gondolattal jelentkeznél.

So pls, bring it on.

a nagy hohohorgász 2020.04.29. 20:56:23

@tireless treehugger: figyelj koma nehogy elvigyen a covid 19! Saját magad szivatod és észre sem veszed?!

Sir Bates dö Hól 2020.05.01. 10:54:42

@tireless treehugger: és valóban átvitte;-)... de ez csak egy kicsi fidelitaszos troll...
süti beállítások módosítása