mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Jó-e nekünk, ha Orbán Viktor azt állítja, őt nem lehet lekötelezni?

2018. október 11. - p.a

conan.jpg

Attól függ, demokraták vagyunk-e. 

„Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni!” 

Ez volt Orbán Viktor válasza, amikor arról kérdezték, nem érzi-e aggályosnak, ha magánútjait üzletemberek finanszírozzák. Vagánynak szánt, valószínűleg férfiasnak gondolt, kicsit nagyképűnek és lekezelőnek hangzó kiszólás. Azt érezteti, hogy a kérdés már eleve komolytalan, hiszen nem hivatalos, hanem rockandroll válasz született rá. Azt érezteti, hogy nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkozni, fontosabb dolgunk is akadna (hiszen rend van, mindenki látja). 

Mi az üzenete az ilyen kommunikációnak? 

Orbán Viktor azt álltja, hogy nem kell félni a korrupciótól, hiszen ő maga, egyszemélyben a garancia arra, hogy a korrupció gyanúja fel sem merülhet. Miért? Azért, mert ő Orbán Viktor. 

Nyilván sokan vannak, akiket ez megnyugtat. Ez a blog nem tartozik közéjük. 

king_judgement.jpg

Demokráciáról akkor beszélhetünk, ha az országban mérvadóak a demokraták. Egy demokratának nem csak joga van (hogy t.i. szavazhat), hanem kötelessége/felelőssége is. Ahogy ez a blog már korábban is leírta, a demokrata nem támogatja a hatalmat (még akkor sem, ha szavazott rá), hanem számonkéri. Egy demokrata abban hisz, hogy a hatalmat ellenőrizni kell és a hatalomban soha, egy pillanatig sem lehet bízni. 

Amikor a hatalom ellenőrzésére nem egy intézményrendszer, hanem egyetlen darab ember a garancia, azt nem szokás demokráciának hívni. Ez persze nem jelenti azt, hogy az adott ember nem alkalmas vagy nem érdemes a feladatra. Ez nem jelenti azt, hogy nem így születik a jobb megoldás vagy a hatékonyabb megoldás. Az országot leginkább előrevivő megoldás. 

Ez a bejegyzés (a címe ellenére) nem arról szól, hogy jó-e (illetve kinek jó?) a magyar rendszer, ahol Orbán Viktor magához ragadta a hatalmat és úgy tűnik erős kézzel, megkérdőjelezhetetlenül tartja azt. Ez a bejegyzés (és általában ez a blog) nem kiált diktatúrát és igyekszik kerülni a hasonló bulvárosított, túlzó, a ló-túlsó-oldalára-áteső jelzőket. Ez a blog önmagában (és általában) azt sem tartja problémának, ha egy miniszterelnök magánrepülőgéppel jár focimeccsre.

Ez a bejegyzés (csak?) a következőre hívja fel a figyelmet:  Magyarország miniszterelnöke boldogan hirdeti, hogy a törvényesség garanciája ő maga, ami legalábbis szembemegy a demokratikus gondolkodással és főleg azért szembetűnő és hangsúlyozandó, mert rímel megannyi egyéb folyamatra vagy félelemre. 

Nem tudom, hol vannak a demokraták. A környéken nincsenek. Talán sosem voltak. Hogy ez így jól van-e, arról mindenkinek legyen saját véleménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3814296463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.12. 18:41:17

Orbánt alapvetően nem a pénz motiválja, hanem a jövő történelemkönyvei. Így valóban nehézkes lekötelezni őt.

kvadrillio 2018.10.12. 18:57:10

VIKTORKA ! SZTEM SLOMÓÓÓÓ KÖREIBŐL TOBOROZZ, OTT SOK MILLIÁRDOKÉRT HÁLÁS TAGOT TALÁLHACCCCCC...CCC...:o)
Nem elég, hogy műtőssegédnek képeznék át a kirúgott közalkalmazottakat, előtte még tartalékos katonának is kell jelentkezniük
Pósfai Orsi
ma 7:40

Kedden írta meg a 24.hu, hogy 9-10 ezer minisztériumi és kormányzati alkalmazottat tervez a kormány a bürokráciacsökkentés jegyében eltávolítani jelenlegi pozíciójából október végéig, akiknek egy részét aztán OKJ-s képzéseken képeznék át egészségügyi és szociális dolgozónak, például kórházi ápolónak vagy műtőssegédnek. Most szintén a 24.hu írt arról, hogy a napokban közölték az elbocsátásra váró hivatalnokokkal, hogy csak tartalékos katonai szolgálatvállalás fejében finanszírozza az állam az átképzést.

kvadrillio 2018.10.12. 20:00:39

NU, EZÉRT FOG BUKNI VIKTOR ÉS A KAPITALISTA RENDSZAR IS VELE EGYÜTT !!!+++

5 év múlva itt kasztrendszer lesz
Jámbor András
kedd 12:30
Vélemény

Ha akár csak a fele igaz annak, amit ma a HVG megszellőztetett, hogy a kormány privatizálná, magáncégekké alakítaná a magyar felsőoktatás egyetemeit, és fizetős felsőoktatást hozna létre…

ha igaz az, amit még nyáron szellőztettek meg, majd Orbán Kötcsén megerősítette, hogy az állami mellé jön a magánegészségügy, amely majd elszívja a jó szakembereket, a jó ellátást az államitól, hogy csak a tehetőseknek jusson gyógyulás…

ha látjuk az elmúlt éveket, amikor a Fidesz kétszer annyi állami támogatást adott a legfelső osztályoknak, mint a legszegényebbeknek, miközben a középrétegnek nem változott a “jussa”…

ha megnézzük azt, hogy minden évben a leggazdagabb nyugdíjasok kapják pénzben a legnagyobb emelést, miközben százezrek nyomorognak…

ha látjuk azt, hogy a lakhatást, a devizahiteleket csak a felső-középosztály számára rendezte a kormány…

ha látjuk, hogy annak a Garancsi Istvánnak van NER-lovagokat szállítgató 17 milliárdos magánrepülője, akinek 48 milliárd forintja van…

ha látjuk, hogy a NER-elit milyen kastélyokban hajtja álomra a fejét…

ha tudjuk azt, hogy az elmúlt években megduplázódott az uniós fejlesztések ellopásából a milliárdosok száma Magyarországon…

ha látjuk az egykulcsos adórendszert, hogy nálunk a legmagasabb az ÁFA, hogy a minimálbér nálunk adózik a legtöbbet az EU-ban, hogy bár nőnek a bérek, de a régió többi országától még messze elmaradnak, hogy a kormány több pénzt ad a multiknak, mint eddig bármelyik, hogy a társasági adó kulcsát úgy szállították le, hogy még rosszabb legyen a magyar kis- és középvállalkozások helyzete, miközben a külföldi nagy cégek lényegében adóparadicsomba jönnek, azok a nagy cégek, amelyek utána ukrán és más külföldi munkaerőt dolgoztatnak a nyomott béreken…

ha látjuk, mi a valóság ma Magyarországon, akkor látjuk a jövőt is.
2018. október 8-31.
Szabad Október Fesztivál a Mérce és a Gólya szervezésében. Újra élővé tesszük az őszirózsás forradalom és '56 baloldali hagyományát!
Kattints a programokért!

Azt, hogy mi ez a jövő, a múltban Orbán Viktor már megmondta:

„A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. Gondoljanak bele abba, mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj.” (Orbán Viktor, 2008)

Valóban erről van szó, ahogy a többi fent elsorolt intézkedés is erről szól. Azt jelenti, hogy a tisztességes munkából és bérből élő emberek, akik nem annyira szerencsések, hogy az elitszakmákban dolgozzanak, már egyáltalán nem álmodhatnak majd arról, hogy a gyerekük bekerül a felsőoktatásba, hogy előrébb jut majd, mint ők. Azt jelenti, hogy 5 év múlva (még jobban) retteghetünk a megbetegedéstől, és egy komoly betegségre az egész család vagyona rámehet, persze csak akkor, ha úgy döntünk, hogy feláldozzuk az életünkért a család vagyonát. Ezt a döntést akarjuk átélni?

És ne köntörfalazzunk, eddig is erre mentek a dolgok. Tudjuk, hogy a közgazdász és a jogász szakmában már 2012-ben annyira leszűkítették a bejutási lehetőséget, hogy csak az elit gyerekeinek van esélyük. Európai összehasonlításban ma a legkevesebb diák a magyar felsőoktatásban tanul, és tudjuk, hogy lényegében ma is az jut el a felsőoktatásba leginkább, akinek diplomásak a szülei. Azaz egy egyre zsugorodó kaput falaznának be a beharangozott változások.
Ez egy rendszer. Ismerjük ezt. Ismerjük Pinochet Chiléjéből például. Ez a rendszer a kussolás kasztrendszere.

Ahol a legfelső réteget megvásárolják állami transzferekkel, az alsó rétegeket pedig a mélyben tartják a lehetőségeik elvonásával, büntetéssel, és jogállamiságba burkolt intézkedésekkel, és persze a különböző osztályok egymásnak ugrasztásával, amikor a szegények felelősek a középosztály helyzetéért, és nem azok, akik a törvényeket hozzák, és csökkentve az újraelosztás lehetőségeit, létbizonytalanságba kergetik ezeket az osztályokat.....MEGASATÖBBI...:o)))

pioneer2016 2018.10.12. 20:01:40

@kvadrillio: "csak tartalékos katonai szolgálatvállalás fejében finanszírozza az állam az átképzést."

Barom, elmebeteg Orbán. Már mindenhol ég a lába alatt a talaj. Ezért debil módon hoz, még debilebb döntéseket.

kvadrillio 2018.10.12. 20:09:43

Sorosozós, náci röplapokat szórtak szét négy amerikai egyetemen
Domschitz Mátyás
Domschitz Mátyás
követés
2018.10.09. 21:12 Módosítva: 2018-10-09 21:34:52

Négy amerikai egyetemen olyan röplapok jelentek meg, amelyek zsidókat okolnak a Brett Kavanaugh főbíró elleni támadásokért – írja az MTI a New York-i székhelyű Jewish Telegraphic Agency (JTA) nemzetközi hírportál alapján.

Hate in America: Anti-Semitic fliers blaming Jews for opposition to Brett Kavanaugh reportedly appear at @ucdavis & @Vassar. pic.twitter.com/QQkeCGgECs
— Oren Segal (@orensegal) 2018. október 8.

A JTA a Kalifornia Egyetem Berkeley és Davis kampuszait, valamint a New York államban lévő Vassar és Marist egyetemeket jelölte meg a röplapok megjelenésének helyszíneiként. A hétfőn feltűnt roplapokon a következő felirat szerepel:

"Minden egyes alkalommal, amikor Amerika-ellenes, fehérellenes, szabadságellenes esemény történik, zsidók vannak a háttérben."

A lapokon a szexuális erőszakkal megvádolt Brett Kavanaugh, a legfelsőbb bíróság múlt szombaton megszavazott és már fel is esketett új főbírájának az arcképe látható, körülötte a szövetségi szenátus egyes zsidó tagjainak beazonosítható karikatúrái, a politikusok homlokára rajzolt Dávid-csillagokkal, valamint Soros György arcképe. A főbírót egy 36 évvel ezelőtt elkövetett szexuális zaklatással megvádoló Christine Basey Ford pszichológusnő karikatúráján "a jó gój" felirat állt.

...kezdődik.....vagy folytatódik ???!!!

sutyerák 2018.10.12. 20:45:01

mivan? a kis stricinek nem mdták meg,hogy a példaképei azt hazudozták,hogy a népüknek az elkötelezettjei?
de tudom én. elszólta magát. mdjuk mindegy,mert tudom,hogy egy gerinctelen féreg

kvadrillio 2018.10.12. 20:55:15

MAGYARORSZÁGON A LEGMAGASABB AZ ÁFA AZ UNIOBAN !!!!!
ELMÉSZ TE A BÜDÖS PICSÁBA TÁLLAIKÁM !!!!!
Tállai András szerint az EU nem csökkentheti a szegényemberek adóját, mert az rossz Magyarországnak
nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.12 08:17

Fotó: / Molnár Ádám
Szerinte az általános áfacsökkentés mellett semmilyen észérv nem hozható fel.
A magyar adócsökkentések fedezetét részben elvonná az az Európai Parlament által elfogadott javaslat, amely 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) normál kulcsát – jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjújában. Tállai szerint ha az áfa felső kulcsát a mostani 27 százalékról 25-re csökkentenék a magyar döntéshozók, akkor a költségvetést azonnal több száz milliárd forintos bevételkiesés érné, ebből az összegből azonban nagyon keveset, talán semmit sem találnának a tárcájukban a családok, a fogyasztók. Úgy véli, a pénz legnagyobb része a kereskedőknél landolna.
"„Azért van idehaza magasabb áfa, hogy a lehető legkisebbre lehessen csökkenteni az szja-t és a cégek adóit, miközben kedvezményekkel támogathassuk a családokat, az új és újabb munkahelyek teremtését”"
– jelentette ki.
Az Európai Unió tagállamai
Ország Kulcs Rövidítés Név
Általános Kedvezményes
AUT 20%[6] 10% USt. Umsatzsteuer
BEL 21%[6] 6% BTW
TVA
MWSt Belasting over de toegevoegde waarde
Taxe sur la Valeur Ajoutée
Mehrwertsteuer
BUL 20%[6] 9% DDS = ДДС Данък Добавена Стойност
CRO 25%[6] 10% vagy 5% PDV Porez na dodanu vrijednost
CYP 19%[6] 8% vagy 5% ΦΠΑ Φόρος Προστιθεμένης Αξίας
CZE 21%[6] 15% vagy 10% DPH Daň z přidané hodnoty
DEN 25% moms Merværdiafgift
EST 20%[6] 9% km käibemaks
FIN[7] 24%[6] 14% vagy 10% ALV
Moms Arvonlisävero
Mervärdesskatt
FRA 20%[6] 5,5% vagy 2,1% TVA Taxe sur la Valeur Ajoutée
GER 19%[6] 7% MwSt./USt. Mehrwertsteuer/Umsatzsteuer
GRE[7] 23%[6] 13% vagy 6,5%
(a szigeteken ez további 30%-kal csökken 13%, 6% és 3% értékekre) ΦΠΑ Φόρος Προστιθέμενης Αξίας
HUN 27%[6] 18% vagy 5% áfa általános forgalmi adó
IRL 23%[6] 13,5%, 9% vagy 4,8% CBL
VAT Cáin Bhreisluacha
Value Added Tax
ITA 22%[6] 10% vagy 4% IVA Imposta sul Valore Aggiunto
LAT[7] 21%[6] 12% PVN Pievienotās vērtības nodoklis
LTU 21%[6][7] 9% vagy 5% PVM Pridėtinės vertės mokestis
LUX 17%[6] 12%, 6% vagy 3% TVA Taxe sur la Valeur Ajoutée
MLT 18%[6] 7% vagy 5% TVM Taxxa tal-Valur Miżjud
NED 21%[6] 6% BTW Belasting over de toegevoegde waarde
POL 23%[6] 8% vagy 5% PTU/VAT Podatek od towarów i usług
POR[7] 23%[6] 13% vagy 6% IVA Imposto sobre o Valor Acrescentado
ROM 19% 9% és 5% TVA Taxa pe valoarea adăugată
SVK 20%[6] 10% DPH Daň z pridanej hodnoty
SLO 22%[6] 8,5% DDV Davek na dodano vrednost
ESP 21%[6] 10% vagy 4% IVA Impuesto sobre el valor añadido
SWE 25%[6] 12% vagy 6% Moms Mervärdesskatt
GBR 20%[6] 5% vagy 0% VAT Value Added Tax
Néhány egyéb ország
Ország Kulcs Helyi név
Általános Kedvezményes
ARG 21% 10,5% vagy 0% IVA = Impuesto al Valor Agregado
AUS 10% 0% GST = Goods and Services Tax
BIH 17% PDV = porez na dodatu vrijednost
CAN 6% (AB), 11% (SK) vagy 13% 4,5% GST = Goods and Services Tax, TPS = Taxe sur les produits et services
CHI 19% IVA = Impuesto al Valor Agregado
ECU 12% IVA = Impuesto al Valor Agregado
PRC 17% 13%
FRA 19,6% 5,5%, 2,1% TVA = Taxe sur la valeur ajoutée
ISL 24,5% 14% VSK = Virðisaukaskattur
IND 12,5% 4%, 1% vagy 0%
ISR 15,5% Ma'am = מס ערך מוסף
JPN 8% Consumption tax (消費税; Hepburn: shōhizei?)
KAZ 12% НДС = Налог на добавленную стоимость
MKD 18% 5% ДДВ = Данок на Додадена Вредност
MEX 15% 0% IVA = Impuesto al Valor Agregado
NZL 12,5% GST = Goods and Services Tax
NOR 25% 14% vagy 8% MVA = Merverdiavgift (informally moms)
PAR 10% 5% IVA = Impuesto al Valor Agregado
PER 19% IGV = Impuesto General a las Ventas
RUS 18% 10% vagy 0% НДС = Налог на добавленную стоимость
SIN 5% GST = Goods and Services Tax
CHE 8,0% 3,8% vagy 2,5% MWST = Mehrwertsteuer, TVA = Taxe à la valeur ajoutée, IVA = Imposta sul valore aggiunto, TPV = Taglia sin la Plivalur
KOR 10% 부가세 = 부가가치세
THA 7%
TRI 15%
TUR 18% 8% vagy 1% KDV= Katma değer vergisi
UAE 5% 5%
UKR 20% 0% ПДВ= Податок на додану вартість
URU 23% 14% IVA = Impuesto al Valor Agregado
VIE 10% 5% vagy 0% GTGT = Gia Tri Gia Tang

kvadrillio 2018.10.12. 21:05:43

Magyarországról a James Henry nevével fémjelzett Tax Justice Network számításai szerint 1982-2010 között 3,5-4-szer annyi jövedelem áramlott offshore-ba, mint az államadósságunk.

Amennyiben Magyarországon is befolynának ezek az adók, egy átlagbérből élőnél éves szinten 180 ezer forinttal több jövedelem maradhatna

Az adóparadicsomokban tárolt vagyonok összege önmagában rendkívüli, azonban mértékénél sokkal lényegesebb, hogy milyen hátrányai származnak az állampolgároknak abból, hogy ezek a pénzek offshore számlákon parkolnak. Az előnyei egyértelműek: az adóparadicsomok egyrészről a vagyonukat ott névtelenül elhelyező magánszemélyeknek és vállalkozásoknak kedveznek, valamint maguknak az adóparadicsomoknak a kezelési díjakon, a belföldi tevékenységeken és a nemzetközi térben erősödő szerepükön keresztül. Az offshore hátrányát az átlagember és a kormányok számára elsősorban az adóelkerülés jelenti. Zucman konzervatív eredményei azt mutatják, hogy évente kb. 200 milliárd dollárnyi adót nem fizetnek be a vagyonok tulajdonosai. Ez az összeg az éves szinten globálisan beszedett összes adó 1 százalékát jelenti (azonban Henry becslései alapján a globális adóbevételek 3-4 százalékát). Az adóelkerülés következtében jelentkező kieső adóbevételeket pedig végső soron a kormányok az adófizetőkre kivetett magasabb adókkal kompenzálják. Amennyiben globálisan és Magyarországon is befolynának ezek az adók, úgy egyszámjegyűsíteni lehetne a személyi jövedelemadót, így éves szinten egy átlagbérből élőnél 180 ezer forinttal több jövedelem maradhatna.

Van megoldás........VAN MEGOLDÁS ??? HÁPPPPPERSZEHOGYVAN !!!!!!! :o) ÉS...LESZ IS !!!

kvadrillio 2018.10.12. 21:07:16

ó-e nekünk, ha Orbán Viktor azt állítja, őt nem lehet lekötelezni?

ŐT MÁR ANNYI IRÁNYBÓL LEKÖTELEZTÉK, HOGY A SOK KÖTÉLTŐL MÁR NEM IS TUGGYA MERRE FORDULJON !!! :o)))))))))

kvadrillio 2018.10.12. 21:18:05

Stephen Hawking: 600 évünk maradt a Földön
Pár száz év múlva el kell hagynunk a Földet

AZTÁN MAJD A CENTAURIN.....ÚJFENT K I LEHET TALÁLNI KAPITALISTA, COCILISTA, MEG FASZOMISTA RENDSZAROKAT.........:o)))))))))

kvadrillio 2018.10.12. 21:21:14

ÉS EZ A KOSSUTH TÉREN LESZ ?????!!! :o)))))

Idén is a Terror Házánál mondja el október 23-i beszédét Orbán Viktor

Orbán Viktor, Kovács Zoltán, ünnepi beszéd, 1956, terror háza, programok
Idén is a Terror Házánál mondja el október 23-i beszédét Orbán Viktor

kvadrillio 2018.10.12. 21:52:26

HMMM...NGO-K A VÍZUMELBÍRÁLÁSBAN ????? KIK EZEK AZ NGO-K ??? EGY PÁRHUZAMOS TÁRSADALOM CSÁPJAI A NEMZET FASZÁN ??? KI KELL ŐKET UTASÍTANI AZ ORSZÁGBÓL !!! MINDET !!!!!

Orbán Viktor: Az Európai Bizottság javaslata egy horrorgyűjtemény
hirado.hu
Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország biztonságával – mondta a kormányfő a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában.

Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásig mindent át akarnak erőltetni, mert előfordulhat, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség jön létre a kontinensen – fogalmazott a kormányfő.

Az Európai Bizottság ezért most közzétette programját a jövő heti európai uniós csúcsra. Arról, hogy mit kellene sürgősen végrehajtani, ami – a miniszterelnök értékelése szerint – “horrorgyűjtemény egy magyar ember számára”.

Ugyanis a javaslat állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról, afrikai országokkal közös kísérleti migrációs programokról és humanitárius vízum bevezetéséről szól, továbbá bevonná az NGO-kat a vízumelbírálásba – fejtette ki.
Kiszervezett titkosszolgálatként műkődő civil szervezetek

Fontos eredménye az elmúlt néhány év európai politikai történéseinek, hogy felszínre hoztuk a Soros György-féle hálózatokat, akiket mi globalistának szoktuk nevezni.

„Most már kint vannak a napfényen, senki nem hatalmazta fel őket, hogy befolyásolják életünket, de amit csinálnak, az ellentétes a magyarok érdekével”

– fogalmazott.
Elvennék a határvédelmet a tagállamoktól

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.12. 21:54:46

Orbáncgecit nem lekötelezni, hanem felkötelezni kell.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.12. 22:01:00

@maxval balcán bircaman: A csuti patkány bekerül majd a történelemkönyvekbe, ez már biztos. Közvetlenül Horthy meg Kádár után. Egy fasiszta meg egy kommunista patkány közé beékelve. Ebbe a sorba pont belepasszol.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.12. 22:09:00

@GIeccsertetű: És legalább annyi ideig fogja rombolni az országot mint dicső elődei. Haszna nem lesz hosszas, több évtizedes rombolásának, ahogy a fasiszta és kommunista diktátor elvtársai ténykedésének sem volt.

kvadrillio 2018.10.12. 22:21:44

HA EZ IGAZ, A DOKI MEGSZÍVTA !!!
Szívsebészügy: orvosi hibát tárt fel a miniszter kérésére indult vizsgálat
Szilágyi Anna
Újabb szakmai vizsgálat erősítette meg, hogy az egyes sajtóorgánumok híreivel ellentétben nem Székely László szívsebész felmentésére vezethető vissza az 55 éves pásztói férfi halála. A történteket vizsgáló érsebész szerint a páciens sürgősségi beavatkozást igényelt volna, és ez jóval hamarabb kiderült, mint ahogy Székelyt felmentették.

– Nincs összefüggés Székely László elbocsátása és a szívsebész páciensének halála között – jelentette ki lapunknak Kollár Lajos érsebész, aki az ügyben szakmai vizsgálatot folytatott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megbízásából.

Mint arról korábban beszámoltunk: Székely László szívsebésznek egy feltételezett szakmai-etikai vétség miatt kellett távoznia a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI), ezután néhány napra írtak arról egyes sajtóorgánumok, hogy a főorvos egyik pásztói betege azért halt meg, mert a szívsebész már nem operálhatta meg.

Kollár Lajos, aki korábban a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának igazgatója volt, a Magyar Idők kérdésére elmondta: a beteg július 30-án járt a GOKI kardiológiai szakrendelésén, ahol a már korábban elvégzett képalkotó vizsgálat alapján a mellkasi főütőér tágulata miatt nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi állapota súlyos, így lehetőleg sürgősségi beavatkozást igényel. Andréka Péter, a GOKI főigazgatója ennél jóval később, szeptember második felében menesztette a sebészt.

A szakorvos a vizsgálat után szívsebészeti konzíliumot kért, azonban arról nem készített jegyzőkönyvet, hogy ez mikor történt meg, és más egyébként kötelezően előírt dokumentumot sem készített el – tájékoztatott a vizsgálatot végző szakember. Szavai szerint arról a GOKI-nak kell belső etikai vizsgálatot folytatnia, hogy pontosan ki a felelős a történtekért.

A népegészségügyi központ szerint nincs összefüggés a haláleset és az elbocsátás között
Fotó: Kurucz Árpád

A vizsgálat szerint a betegnek mellkasi főütőér-szűkülete volt, ezért 35 évvel korábban egy műanyagfolt-plasztikát végeztek a vér szabadabb áramlásáért, azonban akkor nem lehetett tudni, mennyi ennek az eszköznek az élettartama. Amint a beültetett eszköz elfáradt, értágulat alakult ki, a műanyag folt kiszakadt, s ez vezetett végül a beteg halálához.

– Nonszensz a feltételezés, hogy egy szívsebész elbocsátása miatt emberek fognak meghalni, hiszen egy intézetben több orvos dolgozik – fogalmazott Kollár Lajos, aki szerint az is elfogadhatatlan, hogy politikai érdekből, szakmai tudás nélkül akarják Kásler Miklós miniszterre terhelni a felelősséget az ügy kapcsán.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalból indított vizsgálata is azt állapította meg, hogy nincs összefüggés az elbocsátás és a beteg halála között.

oassasa 2018.10.13. 05:13:51

Demokratikus országokban, liberális államokban az oligarchák irányítják a politikát, nálunk a politika irányítja az oligarchákat. OV ezt nevezi illiberális államnak, de nevezhetjük puha diktatúrának is.

Nerevaryne 2018.10.13. 07:35:21

"a demokrata nem támogatja a hatalmat (még akkor sem, ha szavazott rá), hanem számonkéri." S ezt hogyan képzeli el a demokrata? Egy választott vezetők felett álló árnyékkormány részeként akik kedvükre távolíthatnak el demokratikus kormányokat? Mert a Nyugati demokráciában gyakorlatilag így működik: gazdasági monstrumok rángatják kényükre kedvükre a bel- és külpolitikát, a politikusok meg adják hozzá a szerethető arcot.

Ez még mindig ugyanaz a mantra: Demokrácia az, ahol én vagy az enyéim uralkodnak, mert mi vagyunk a demokraták. Az ellenfeleink nem demokraták, a hatalmuk illegitim akkor is ha demokratikus választáson nyertek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 08:44:56

@GIeccsertetű:

Ami biztos: benne lesz. S senki más a mostani korból. Ki fogja tudni 50 év múlni ki volt Antall, Göncz, Horn, Gyurcsány, stb? Csak a kor kutatói.

nu pagagyí 2018.10.13. 08:45:54

Nem is várja senki, hogy egy bűnöző önként bevallja a cselekményt. Erre találták ki a rendőrséget, ügyészséget és bíróságot, hogy a bűnöző helyett megvizsgálja és értékelje a gyanús dolgot. A közbeszerzés kedvenc által szolgáltatott ingyenes repcsizés tény, a főügyész havernak pedig kötelessége lenne hivatalból vizsgálatot indítani, aztán annak fényében hazudozzon valamit.

nu pagagyí 2018.10.13. 09:04:53

@maxval balcán bircaman: Az a kérdés, hogyan lesz benne Orbán a történelemkönyvekben. Valóban újat hozott, mert szuverén módon a magyarok még nem termeltek ki saját diktátort (Horthyt az Antant, Rákosit a szovjetek ültették a nyakunkba). A nemzetté alakulás kulcsa, hogy sikerül-e Orbánt elzavarnia a népnek. Ha igen, akkor a sötétség lebontásáról és a nép hősiességéről fog szólni a történelemkönyv Orbánnal kapcsolatban. Ha kihúzza addig, amíg szenilis lesz, vagy külső körülmények hatására bukik meg (mondjuk az ellenségként prezentált szomszédok aknamunkájába), esetleg elszámolási vita miatti puccs végez vele, akkor marad a hazudozás a nem létező nemzetről, marad az általa teremtett sunyi elit és a pofán vert birkanép.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 09:07:08

@nu pagagyí:

"Diktátor" liberóul = aki nem fogad szót a nyugatnak.

Szóval hagyjuk a diktátorozást. Ahol szabad választások vannak, ahol meg van minden politikai és polgári szabadságjog, az nem diktatúra. S az ilyen ország vezetője meg nem diktátor.

Orbánt nem akarja elzavarni a nép, ezt megtehette volna idán áprilisban is.

arckönyv 2018.10.13. 10:50:32

a jó az lenne ha nem csak mondaná. akikkel ellopja a közpénzmilliárdokat azokkal közös függési viszonyba kerültek, egymás lekötelezettjei. így működik a maffia.

kvadrillio 2018.10.13. 11:55:24

NA, VIKTORKA ! MOST A JUNCKER PAPA KURVAJÓÓÓÓL LEKÖTELEZETT TÉGED ! VAGY MEGVÁLTOSZOL VAGY KIBASZ A NÉPPÁRTODBÚL !!!!! :o))))) REMÉLEM JÓL ÖSSZEKAKÍLTAD MAGAD ETTŐL AZ ÍTÉLETTŐL !!! :o))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2018.10.13. 11:56:16

@kvadrillio: Magyarország
Juncker: Orbánnak nincs többé helye az Európai Néppártban
Írta: Euronews with MTI• A legfrissebb fejlemények: 12/10/2018
Éppen ezt olvassa:

Juncker: Orbánnak nincs többé helye az Európai Néppártban
Juncker: Orbánnak nincs többé helye az Európai Néppártban

A cikk megosztása

facebookMegosztás
twitterTweet
flipboardMegosztás
mail iconsend

linkedinMegosztás
tumblrMegosztás
messenger-dskSend

Betűméret Aa Aa

Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban (EPP) - szögezte le a Le Monde című francia napilapnak adott, péntek délután megjelent interjúban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke.

"Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban. Ezt megmondtam az (EPP) salzburgi csúcstalálkozóján, szeptember 20-án is. Még ha tisztelem is az embert, sok összeférhetetlenséget látok aközött, amit mond és azon kereszténydemokrata értékek között, amelyeken az EPP alapul. Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját" - fogalmazott a luxemburgi politikus.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.10.13. 11:56:22

@maxval balcán bircaman:

te tetves ruszki ügynök, Putyin gazdád már nagyon ideg hogy tele van a hozzád hasonló segghülye titkos ügynökökkel, akik naponta buknak le. Hamarosan törölni fognak téged a szentpétervári trollgyár fizetési listájáról, de még ez lesz a jobb ha eset ha csak onnan törölnek majd.

kvadrillio 2018.10.13. 11:57:34

nemtom micsinász ezután viktorkA ! megtanusz kötögetni, occt kis rékliket kötögecc az onokáidnak legfejjebbbb ! :O)))

kvadrillio 2018.10.13. 11:59:09

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: nonononoooooo! russssszkiii ügynüküökre mindig szükség volt, van, és LESSSZZZZ !!! :) NE BOM,OLJJJJÁÁÁÁ MÁÁÁ ! :o)))))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.13. 12:47:21

@maxval balcán bircaman: Hitlert is szinte az egész világon ismerik. Nagy dicsőség ez számára, az egyszer biztos. Főleg az unokái járnak most emelt fővel köztünk. No így jár az orbanc klán pereputtya is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.13. 12:57:28

@nu pagagyí: Horthy, kádár újat hozott? Hát hogyne! Horthy kipróbálta a fasizmust, kádár meg a kommunizmust. Orbánc is ugyanezt teszi, ő kipróbálja az illiberalizmust, aztán megy a levesbe ő is, mint dicső elődei. Az illiberalista fasiszta-kommunista vegyesfelvágott orbánc nem lesz sikeres, ez már előre borítékolható, mert a más véleményű többséget nem tiszteli, elnyomja, rá akarja erőltetni illiberalista fasiszta gondolkodását az egész magyar nemzetre. A kisebbségből történő erőszakos politizálás pedig soha nem volt sikeres. Pláne ha még lopással és milliárdos sikkasztással párosul, akkor pedig a nemzet szégyenfoltjává válik és később börtönnel bünteti a magyar nemzet.

várom a levelet 2018.10.13. 14:06:39

@kvadrillio: észérv ezektől?mondjuk ahhoz ész is kéne.

birka menet 2018.10.13. 14:29:34

@maxval balcán bircaman:

te egy elmebomlott bértroll vagy, mindenki tudja. De ezt te magad is elismerted már párszor.

Attilajukkaja 2018.10.13. 16:32:49

" Azt érezteti, hogy nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkozni, fontosabb dolgunk is akadna (hiszen rend van, mindenki látja). "
Számomra még véletlenül sem ezt jelenti. Meg azt sem, hogy "nem kell félni a korrupciótól, hiszen ő maga, egyszemélyben a garancia arra, hogy a korrupció gyanúja fel sem merülhet".
Inkább a nagyképűség és a cezarománia netovábbját. Minden normális embert le lehet kötelezni, akár csak egy kedves gesztussal is. Aki azt állítja, hogy őt nem lehet, azt mondja, hogy ő a világ ura, és nincs senki és semmi, ami számára akkora érték lenne, hogy azért hálás tudna lenni.
Pedig lehetne, több millió magyarnak és európai dolgozónak, akik biztosították számára, hogy most a szemétdombja tetején ő kukorékolhasson.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.10.13. 17:07:30

@maxval balcán bircaman: Felesleges tagadni tovaris! Úgy is leszerepelt már mint ügynök, csak azért tartjuk magát h érezzék orosz népünk rajtuk tartja a szemét.

Attilajukkaja 2018.10.13. 17:16:03

@maxval balcán bircaman:
"Hol és mikor ismertem el?"
Minden hozzászólásodban ott van, hogy nem tudsz elszakadni az orosz imádatodtól. Értem én, hogy a szláv gyökereid erre predesztinálnak, ... de attól még gondolkodhatnál is egy kicsit. Bár mit várjon az ember egy olyantól, aki saját magát is csak egy buta állatnak, egy birkának tekinti? Nem igaz?

Attilajukkaja 2018.10.13. 17:40:53

@maxval balcán bircaman:
"nem ismertem el, trollom..."
Trollom? Én a te trollod lennék? Mióta? És mégis hogyan?
Illetve mi nem igaz abból, amit leírtam??????

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 18:41:51

@Attilajukkaja:

Trollkodtál, azaz troll vagy.

Mi igaz abból, amit írtál? Mint általában: semmi.

rasztaszív 2018.10.13. 18:54:05

@maxval balcán bircaman: te magad vagy az új babylon.ugyanazok a szavak neked már mást jelentenek.

rasztaszív 2018.10.13. 19:09:06

@maxval balcán bircaman: taníts,kérlek,hogy szoktad csinálni...:)))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.10.13. 19:09:58

Focialista kishazánk ideológiailag alulképzett dolgozója vagyok, ezért kérdem az értőket. Tessék mondani! Ez a köteles beszéd 2.o? Ha igen, saját magukra miért?

És hogy is lehetne lekötelezni, ha egyszer védi a TEK? Akik vélelmezem lekötelezetTEK. Vagy elkötelezetTEK? :-)

arabok balrol 2018.10.13. 19:10:53

Birka a legnagyobb bulgariai magyar, el a kezekkel rolla

rasztaszív 2018.10.13. 19:45:56

@maxval balcán bircaman: szerinted jó móka értelmes szavakból semmit csinálni?

Jakab.gipsz 2018.10.13. 20:22:33

T.- p.a ! Ezt a demokrácia definíciót, amit elénk tártál, Te komolyan átgondoltad, kérdezem tisztelettel? ! Idézlek, szó szerint !

"Demokráciáról akkor beszélhetünk, ha az országban mérvadóak a demokraták. Egy demokratának nem csak joga van (hogy t.i. szavazhat), hanem kötelessége/felelőssége is. Ahogy ez a blog már korábban is leírta, a demokrata nem támogatja a hatalmat (még akkor sem, ha szavazott rá), hanem számon kéri. Egy demokrata abban hisz, hogy a hatalmat ellenőrizni kell és a hatalomban soha, egy pillanatig sem lehet bízni."

Ez idáig látszólag rendben, ámde ki ellenőrzi a demokratákat ?

rasztaszív 2018.10.13. 20:24:54

@Jakab.gipsz: oda már mindenképp kell egy király,ez nyilvánvaló(?)

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2018.10.13. 20:30:10

@Jakab.gipsz:
Ki ellenőrzi a népet, ez a kérdés?

Persze nem ezt írtad, csak felmerül: a hatalmat egy demokráciában nem a demokratáknak kell ellenőrizni, hanem egy intézményrendszernek.

A demokratát (ilyen minőségében) kell egyáltalán ellenőrizni?

Attilajukkaja 2018.10.13. 20:31:35

@maxval balcán bircaman:
"Trollkodtál, azaz troll vagy."
Mi van???? Te így soha nem neveznél engem.

"Mi igaz abból, amit írtál? Mint általában: semmi."
Bocsi, de ezt nem te írtad. Ez nem te vagy.
Valami zavar van a rendszerben!!!!!
Ki írogat be a nevedben?

igazi hős 2018.10.13. 20:32:57

@nu pagagyí: Megfeledkezel Kádárról, aki 40 évig éltette a legvidámabb barakk és a kisebb rossz illúzióját. És Horn Gyuláról, akiből egy valódi rendszerváltás és az ügynökakták publikálása után nem hogy miniszterelnök, de még mezei képviselő sem lehetett volna. (Speciel Orbánból sem.) Már '94-ben megijedtek a magyarok a demokráciától és látványosan (a 3. köztársaság legnagyobb arányú választási győzelme Horné!) visszamenekültek a kisemberi kádárizmusba.

Attilajukkaja 2018.10.13. 20:34:45

@rasztaszív:

"Értelek: megint nincsenek érveid, trollom..."
Az eredeti Birca soha nem használná ezeket a szavakat, kifejezéseket. Valaki helyette írogat be. Ez riasztó!

igazi hős 2018.10.13. 20:41:06

@arckönyv: Spéder példája mutatja, hogy üzletben nincsenek barátok és a tettestársak bármikor lecserélhetők. Persze, ha a nyomozás talál valamit, amit nem kellett volna, akkor hirtelen fegyverszünet lesz, de senki sem lehet biztonságban. Még a "Nemzet Lajosa" sem.
Talán ezért lett olyan szerény Lézer Jani is: jobb otthon ülni abban a szegényes pár milliárdban, mint tovább pörgetni az üzletet és esetleg belebukni.

Attilajukkaja 2018.10.13. 20:47:59

@rasztaszív:
"túlértékeled"
Félek, valami másról van szó. Ez a Birca nem az eredeti Birca. :o)

rasztaszív 2018.10.13. 21:02:47

na,most aztán mindenki bajban van...:)

további szép estét:)))

kiskutyauto 2018.10.14. 13:07:59

20 éve SEMMI SEM JÓ NEKÜNK, amit ez az elmebeteg náci hazaáruló rablógyilkos anyabaszó patkány diktátor művel... az hogy milliók vannak növény szinten az országban és bármit elhisznek neki, semmit sem értenek a helyzetből, az egy másik dolog, bár szorosan összefügg... sem szarbán, sem a sok birka nem tehet minderről, hiszen betegek, nem tudják, nem értik mit csinálnak... azonban van egy réteg, aki viszont helyettük keményen felelős, ez pedig nem más mint az úgynevezett ELIT (tisztelet a kevés kivételnek), pár ezer ember és holdudvaruk, akik pontosan tudják, értik a helyzetet, és kihasználják, meglovagolják és kasszíroznak, szarva a tömegnyomorra, a tömegpusztulásra, az ország lepusztulására lezüllésére, a lényeg a saját profitjuk, amit jobbára ki is mentenek... Ezek az "emberek" új holokausztot valósítottak és valósítanak meg az országban. Ha itt a Földön meg is ússzák, remélem, ha van túlvilág, ott már nem fogják....

Attilajukkaja 2018.10.14. 20:53:58

@maxval balcán bircaman:
"Én vagyok az."
Nem! Az igazi Birca engem soha nem nevezne trollnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.15. 04:35:19

@Attilajukkaja:

Igazi birca = kattintás a névre, s ha van cikk a bircahang.blog.hu alatt, akkor az igazi.

Te adtál okot magad ellen.
süti beállítások módosítása