mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Toroczkai László és a Sátán

2020. augusztus 23. - p.a

za1.jpg

Íme az álkeresztény hozzáállás iskolapéldája. 

Kisebb szikrákat szórt a héten az önkormányzati épületekre itt-ott kikerült szivárványos zászló. Nem sok szót érdemelne ezen a blogon, de a Mi Hazánk Mozgalom elnökének keresztényeskedő nyilatkozata miatt mégis ide kívánkozik.

Az Index leirata alapján Toroczkai azt mondta, hogy a küldöttek ugyancsak támogatták, hogy a párt továbbra is határozottan lépjen fel a "nemzetközi háttérerők által támogatott erőszakos, deviáns" homoszexuális propaganda ellen. Annál is inkább, mert mára Magyarországon oda jutott ez a propaganda, hogy közintézmények, polgármesteri hivatalok homlokzatára is kitűzik ennek a "sátáni csoportnak" a jelképét. 

Értem én, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak ki kell akadnia az ilyesmin, politikai tőkét kell kovácsolni belőle (végre van miből).
Azt is értem, hogy felmerül, szabad-e így zászlózni az önkormányzati épületeket.
Nyilván további vitatéma lehet, hogy helyes-e letépni a zászlót, ha már kitették.
De ez a bejegyzés nem ezekről a kérdésekről szól.

Toroczkai szerint a szivárványos zászló egy sátáni csoport jelképe. Ha ezzel saját vallásos, keresztény félelmének ad hangot, akkor téved. Keresztény szemszögből a Sátán leginkább ott van jelen, ahol gyűlöletkeltés zajlik (mindegy, ki ellen), azaz Toroczkai szavaiban. Ha a „sátáni csoport” csak egy vallástalan politikus szimbolikus kifejezése, akkor talán jobban érthető, viszonyt ez utóbbi esetben egy-egy mértékadó egyházi hang felemelhetné a szavát, kikérve magának a vallási összefüggések politikai koptatását.

Végül: Ha már a bejegyzés címe olyan lett, hogy akár népmesét is sejthetünk mögötte, hadd álljon itt egy népiesnek tűnő, de nagyonis keresztény tanulság: Ha valaki a Sátánt keresi, könnyen megtalálja – igaz, nem biztos, hogy ott, ahol számított rá, hanem inkább saját magában.

za6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7016174016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.23. 19:29:13

A homoklobbi sátánista, ez szimpla tény. Azaz keresztény ember nem lehet a homoklobbi cinkosa.

Hungry horse 2020.08.24. 15:44:33

A buzik a sátán kedvencei.
A buzikat ajnározó senkiket pedig még a sátán is megveti.

Sir Galahad 2020.08.24. 22:30:35

Ez egy szónoki fordulat volt, nem érdenmes szó szerint, bibliai alapon értelmezni.
süti beállítások módosítása