mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

ÖN MIT GONDOL? - A nemzeti konzultáció valódi kérdései

2021. július 13. - p.a

nk.JPG

Vannak, akik számára nehezen érthető a nemzeti konzultáció. Mások szerint eleve nem jól lettek megfogalmazva a kérdések és a válaszok. Segítünk.

Konzultáció a járvány utáni életről és Magyarország megerősítéséről. A szándék akár nemes is lehetne, hiszen a kérdéskörök legtöbbje legitim. De látszik, hogy az ív összeállítói ezúttal(!) nem voltak formában. Talán posztkorona-fáradtság, talán a nagy meleg, talán a felelősségteljes munkáért kevésnek gondolt díj miatt slendrián munka született. Persze ezért (is) van a mi nem haldoklunk, mi így élünk blog: Segít a megkérdezetteknek a kérdések helyes értelmezésében és segít a kormányzatnak, hogy valós visszajelzést kapjon (ha elég sokan töltik ki a lenti feleletválasztós kérdéssort).

1. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik szerint a járvány után a világ sok tekintetben megváltozott, egy veszélyesebb korszak kezdődött. Magyarországot meg kell erősíteni, hogy meg tudjon felelni az új kihívásoknak. Mások szerint minden újra olyan lesz, mint a járvány előtt, így nincs erre szükség. Ön mit gondol?

kérjük, erre válaszoljon: A járvány után a világ sok tekintetben megváltozott, egy veszélyesebb korszak kezdődött. Magyarországot meg kell erősíteni, hogy meg tudjon felelni az új kihívásoknak. Ön mit gondol?

2. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítését a minimálbér megemelésével kell kezdeni. A minimálbért 200 ezer forintra kell emelni, mert ez is biztosítja, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesüljenek. Mások szerint erre nincs szükség.

kérjük, erre válaszoljon: Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítését a minimálbér megemelésével kell kezdeni. A jelenlegi kormányzati tervekben a 200.000 Ft-os minimálbérrel kalkulálnak.

3. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik azt mondják, Magyarországot úgy lehet megerősíteni, ha alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. Mások szerint erre nincs szükség, a válságok árát fizessék meg az emberek.

kérjük, erre válaszoljon: Vannak, akik azt mondják, Magyarországot úgy lehet megerősíteni, ha alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. 

4. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítéséhez fontos lenne, hogy arra törekedjünk, Európában Magyarországon legyenek a legkisebbek a munkát terhelő adók. Mások szerint erre nincs szükség, vissza kell térni a Gyurcsány-korszak politikájához, és emelni kellene a munkát terhelő adókat.

kérjük, erre válaszoljon: Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítéséhez fontos lenne, hogy arra törekedjünk, Európában Magyarországon legyenek a legkisebbek a munkát terhelő adók, ezzel segítve a vállalkozások munkaerő-alkalmazási hajlandóságát és ezzel is növelve a vállalkozási kedvet. Figyelem! A munkát terhelő adók csökkentése nem jelenti, hogy a munkavállalóknál több pénz marad, mert azt a piaci folyamatok döntik el, amelyeket másképpen lehet befolyásolni.

5. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik azt javasolják, hogy ha sikerül a kormánynak a gazdasági növekedés mértékét 5,5 százalék fölé emelni, akkor a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat (az átlagbér adószintjéig), mivel ők viselték a legnagyobb terhet a járvány alatt. Mások szerint erre nincs szükség.

kérjük, erre válaszoljon: Törekedni kell arra, hogy a költségvetés olyan állapotba kerüljön, hogy a gyereket nevelő szülők visszakapják a 2021. évben befizetett adójukat. Ön egyetért ezzel?

6. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik szerint a hitelmoratóriumot 2021 szeptemberétől jövő év júliusáig meg kell hosszabbítani, hogy azok a családok és vállalkozások, melyek rászorulnak, továbbra is felmentést kapjanak a hitel visszafizetése alól. A bankok szerint erre nincs szükség, a hitelmoratóriumot meg kell szüntetni és mindenkinek törlesztenie kell.

kérjük, erre válaszoljon: Vannak, akik szerint a hitelmoratóriumot 2021 szeptemberétől jövő év júliusáig meg kell hosszabbítani, hogy azok a családok és vállalkozások, melyek rászorulnak, továbbra is felmentést kapjanak a hitel visszafizetése alól. Ön mit gondol?

7. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát. Vannak, akik azt gondolják, Magyarországnak vállalnia kell a vitákat, és ki kell állnia az emberekért. Mások szerint Magyarországnak engednie kell Brüsszelnek.

kérjük, erre válaszoljon: Brüsszel a járvány után eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát. Vannak, akik azt gondolják, Magyarországnak vállalnia kell a vitákat, és ki kell állnia az emberekért.

8. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Brüsszel új adókat akar ránk kényszeríteni, hogy a multinacionális vállalatok által okozott környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit magasabb rezsiárakon keresztül a magyar családokkal fizettesse meg.

kérjük, erre válaszoljon: Ebben a kérdésben nem fedezhető fel az eredeti gondolat magja, annyira távoli dolgokat köt össze. Sajnos itt nem tudjuk az értelmes verziót rekonstruálni.

9. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Soros György által finanszírozott szervezetek széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekek védelméről szóló törvény miatt. Ez a törvény megtiltja a gyermekekre irányuló szexuális tartalmú propagandát az óvodákban, az iskolákban és a gyermekek számára elérhető médiában.

kérjük, erre válaszoljon: Nemzetközi és hazai szervezetek széles körű támadást indítottak a gyermekek védelméről szóló törvény ellen. Ez a törvény megtiltja a gyermekekre irányuló szexuális tartalmú propagandát az óvodákban, az iskolákban és a gyermekek számára elérhető médiában.

10. kérdés

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt. Vannak, akik szerint ellen kell állni a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának, mások szerint Magyarországnak engednie kell a migrációs vitában.

kérjük, erre válaszoljon: A járvány után egyes nemzetközi szervezetek várhatóan meg fogják támadni Magyarországot a kormányzat eddigi migráció-ellenes tevékenysége miatt. Vannak, akik szerint ellen kell állni a nyomásgyakorlásnak, mások szerint Magyarországnak engednie kell a migrációs vitában.

11. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Sokak szerint a járványok korában óriási veszélyt jelent, ha mindenki szabadon beutazhat Magyarországra. Fenn kell tartani annak a lehetőségét, hogy újabb járványhullámok felbukkanása esetén járványügyi korlátozásokat lehessen előírni, és a járványok által sújtott országokból csak egészségügyi vízummal lehessen belépni Magyarországra. Mások szerint a járvány véget ért, a szabad beutazás lehetőségét minden országból korlátlanul biztosítani kell.

kérjük, erre válaszoljon: be kell látnunk, ez a kérdés megfelelően van feltéve

12. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: A brüsszeli bürokraták és Soros György szervezetei szerint a járvány utáni években fel kell gyorsítani a bevándorlók behozatalát. A tengeri úton érkező migránsokat pedig kötelezően szét kell osztani az európai országok között. Magyarország kormánya nem támogat semmilyen kötelező szétosztást. A kormány álláspontja szerint a járvány után is csak önkéntes alapon lehet befogadni a migránsokat, és nem lehet kötelező módon szétosztani őket az unió országai között.

kérjük, erre válaszoljon: Egyes európai mértékadó vélemények szerint a járvány utáni években fel kell gyorsítani a bevándorlók behozatalát, a tengeri úton érkező migránsokat pedig kötelezően szét kell osztani az európai országok között. Magyarország kormánya jelenleg nem támogat semmilyen kötelező szétosztást. A kormány álláspontja szerint a járvány után is csak önkéntes alapon lehet befogadni a migránsokat, és nem lehet kötelező módon szétosztani őket az unió országai között.

13. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: Vannak, akik szerint a járvány utáni két évben járványügyi migránsSTOP-ra van szükség. Teljesen le kell zárni a határokat a migránsok előtt, mert újabb vírusmutációkat hurcolhatnak be Magyarországra. A brüsszeli bürokraták szerint nem szabad visszautasítani a járvány idején érkező migránsok befogadását.

kérjük, erre válaszoljon: ismét egy kérdés, ami lényegét tekintve megfelelően lett feltéve

14. kérdés 

eredeti, rosszul megfogalmazott kérdés: A járvány idején látható volt, hogy a nemzetközi piacon nagy küzdelem alakult ki a vakcinákért. Vannak, akik szerint a járványok korában meg kell szüntetni ezt a kiszolgáltatottságot, ezért szükség van magyar vakcinagyárra. Mások szerint erre nincs szükség.

kérjük, erre válaszoljon: a kérdés szinte megfelelően van feltéve, apróságokba most nem kötünk bele

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5116626932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.07.14. 07:05:47

1., "Mások szerint minden újra olyan lesz, mint a járvány előtt, így nincs erre szükség. Ön mit gondol?"
A qrmány szerint kik azok a mások, és ŐK ezt hol propagálták?
2., "a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesüljenek. "
Na, ez igaz! De nem a min. bér 200 000 Ft-tal. Nem a min. bért kell emelni, hanem A BÉREKET. A mostani multis bérek még a harmada sem a nyugati béreknek, az árak meg drágábbak. Ma épp az üzemanyag árát emelte a fidesz qrmány rekordra, immár másodszorra.
A fidesz qrmány a 2012-es és a 2021-es üzemanyagárakkal visszaveszi a rezsicsökkentést.
3., "a válságok árát fizessék meg az emberek."
Mindent a zemberek fizetnek meg, nem a rabló, korrupt, genya politikusok.
A zemberek fizetik meg az orbán által elzavart kafetériás kártérítés súlyos milliárdjait. Pedig orbánnak kellene azt megfizetnie.
Ugyanúgy minden korrupt módon felhasznált EU-s pénzeket, amit az EU nem fizetett vissza a korruptság miatt.
Meg a kínai vasút és a fudan milliárdjait is orbán fizesse meg.
És a nyugdíjról: sokkal többet rabol el orbán nyugdíjra, mint amennyit abból kifizet a nyugdíjasoknak. Ez sima lopás, ha azon a címen vonják le, de nem kapjuk vissza.
4., "Magyarországon legyenek a legkisebbek a munkát terhelő adók."
A munkabéreket terhelő adók legyenek alacsonyabbak!
Orbán a zembereket vastagabban adóztatja meg mint a multikat. A zemberektől 33,5% adót vonnak, a multik Ennél kevesebb %-ot fizetnek.
Orbán a csórikat adóztatja, a gazdagokat milliárdokkal tömi.

evilwolf 2021.07.14. 07:11:32

5., "a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat"
NEM! Diszkriminatív!
A gyermekese rendkívül sok támogatást kapnak, az adót vissza már konkrét aljasság a többi adófizetővel szemben.
A Föld lakossága idén eléri a 8 milliárdot, nem kellene tovább szaporítani a már így is élhetetlen bolygót.
Több ember több környezeti ártalom, mégtöbben szennyezik a környezetet, mert mégtöbb szemetet gyártunk le számukra.

evilwolf 2021.07.14. 07:17:30

6., "továbbra is felmentést kapjanak a hitel visszafizetése alól."
Mindenki azzal a tudattal veszi fel a hitelt, hogy
azt keményen, kamattal vissza kell fizetni,
a maga által megkeresett pénzből,
s bármikor megeshet egy nem várt esemény, akár tragikus esemény,
és ha nem tudja visszafizetni, akkor behajtják.
Ennek ellenére sokan felelőtlenül, lesz ami lesz alapon veszik fel a hiteleket, amiből arcoskodnak.
A felvett hitelből nagyképűsködnek, majd jön a sírás. Meg a mentsenek meg. Nem mindenki, de elég sokan így csinálták, ahogy azt a hírekben láthattuk.
Nem azokról írom ezt, akik a munkájukra lapozták és jött a válság vagy a járvány, hanem azokra, akik túlvállalták magukat.

evilwolf 2021.07.14. 07:26:11

7., "Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát."
NEM igaz!
Brüsszel rendkívül türelmes volt, s bőkezű!
Ráadásul a dikatátor fidesz qrmány hazudik, mert
Brüsszel NEM a m,agyarok ellen van, hanem a diktatúra/hibrid rezsim ellen, vagyis a fidesz qrmány ellen.
A fidesz qrmány ne takarózzon a magyarokkal, ne a magyarok nevében beszéljen! (egyébként egyetlen politikus sem)
A nem fiatal és nem demokrata fidesz a választók negyedének a voksát kapta, nem 2/3-ot.
8,4 millió szavazóból 2,1 millió voksot kapott, ez csak a negyede az összesnek.
Egy politikus véleménye NEM a NÉP véleménye.
A NÉP amikor szavaz, nem azt a jogot adja a politikusnak, hogy a nevében azt csináljon amit akar,
mert ha ezt így értelmezi a politikus, akkor az a diktatúra.

evilwolf 2021.07.14. 07:38:17

8., "környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit magasabb rezsiárakon keresztül a magyar családokkal fizettesse meg."
Ez így nem igaz.
Az előbb írtam a Föld túlszaporításáról, ez pont ahhoz kapcsolódik és igazolja a teóriámat.
Több Földlakó, több szemét. több környezetszennyezés.
A gyártást kell korlátozni, és a hulladékot észszerűbben, újrahasznosítva kezelni.
Példa:
Ruhagyártás: már olvassuk a hírekben, hogy komoly márkanevek égetik el az új, eladhatatlan, feleslegesen legyártott ruhákat.
Miért kell ennyi ruhagyár és ennyi legyártott eleve szemét?
Autógyártás: miért kell ennyi márka, annak mégtöbb modellje? Volt olyan időszak, amikor az autószalonokban a Skoda Octavia 3-féle modellje állt a szalonban, mert olyan gyorsan ráncvarrták, hogy a két előzőt sem tudták még eladni.
Hosszan sorolhatnám ezeket a gyártási példákat, amihez mág áram és víz is kell.
Áram: nagy a vita, hogy mivel állítsuk elő, ebbe most nem megyek bele, de az atomot kiemelem.
Mi a bajom az atommal? Állítják, hogy az előnyös, mert sokat lehet termelni alacsony költséggel OK, de mi van a hulladékával, amit
a földbeásunk el, vagy már éppen az űrben állítjuk pályára, ezzel nem csak a Földet szennyezve, hanem a légkörét is.
Közzétettek már olyan adatot, hogy
Magyarországon és a világ többi táján mennyi atomhulladék van elásva?
Mennyi település környékén van atomi hulladéklerakó, és abban mennyi tonna meg darabszám?
És az mennyi ideig szennyez, és mi lesz azzal a talajjal a későbbiekben?
Erről van egyenes adat, kiadták már ezt a zemberek számára?

evilwolf 2021.07.14. 07:44:04

9., 'Soros György által finanszírozott szervezetek széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekek védelméről szóló törvény miatt. '
Itt is csak azt tudom írni amit már egyik előző válasznál.
NEM a magyarok ellen, hanem a diktatúra/hibrid rezsim ellen, vagyis a fidesz qrmány ellen.
Persze, értem, hogy mi a cél a törvénnyel, de azt nem úgy kellet volna megalkotni és kivitelezni ahogy kutyafuttában tették.

evilwolf 2021.07.14. 07:56:51

10., "Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot,"
Lásd előző válasz, NEM a magyarokat, hanem a diktatúra/hibrid rezsimet, vagyis a fidesz qrmányt.
Nekem se kellenek a migránsok, de a fidesz túltolja a migránsozást, Bakondival az élen, aki már szinte TV bentlakó, s a kávéját sem tudja migránstolás nélkül.
Ráadásul mindent összeköt a migrációval. Szerintem mostanra már rendkívüli kínokat élhet át, hogy másnapra milyen új vonalat találjon az aktuális probléma és a migráció között.
Túl sok. Qrvára sok.
Mindenkinek tele a töke a migránsokkal, senki nem kívánja őket, épp ezért le kellene szakadni az immár kreténségbe hajló migránsozásról.

evilwolf 2021.07.14. 08:06:19

11., A járvány miatt nem határokat kell lezárni, hanem a járványt megfelelően kezelni.
Az a baj, ha a zember leírja a valós gondolatait, azt a politikusok nem szeretik.
Úgy vélem, ez a járvány nem azért indult el, hogy csak úgy szabadon kószáljunk határtalanul, s vásárolgassunk korlátok nélkül. Vagy csak úgy élvezgessük nyugodtan, szabadon, boldogan a nyugdíja éveinket. Ezt pedzegeti a WHO és a CIA is, hogy furcsa körülmények között került ki a laborból.
A lényeg, hogy hatékony gyógyszerekkel kezelni és gyorsan. Sokkal több a lehetőségünk mint a középkori nagy járványok idején.
Végre eljutottunk odáig, hogy szabadabbak a határok, erre hosszú időre lekorlátozzuk betegség miatt.

evilwolf 2021.07.14. 08:08:56

12., "Magyarország kormánya nem támogat semmilyen kötelező szétosztást. A kormány álláspontja szerint a járvány után is csak önkéntes alapon lehet befogadni a migránsokat, és nem lehet kötelező módon szétosztani őket az unió országai között."
Na, ezzel egyetértek!
Engem is felháborít az, hogy tömegeket támogatnak, hogy elinduljanak más országokba, ott meg kvóta alapján befogadni.

evilwolf 2021.07.14. 08:14:54

14., ..."szükség van magyar vakcinagyárra. Mások szerint erre nincs szükség."
Én is egyetértek, hogy szükség van magyar vakcinagyárra, DE,
abban hazai fejlesztésű vakcinát gyártsunk, s ne kínai vagy orosz, vagy bármilyen licence-t.
Fidesz propaganda alapján aszondom, hogy:
Magyar testbe magyar vakcinát! :-)))
Attól még vehetünk másoktól és aki kéri kapja azt, de ha itt gyártunk, az legyen magyar.
-------------
A 13-as kérdésre a válaszom a 12-ben van. :-)

midnight coder 2021.07.14. 11:01:23

Az eredmények alapján tisztán látszik, hogy végül Rákosiéknak csak sikerült összehozni a szocialista embertípust.

midnight coder 2021.07.14. 11:12:42

@evilwolf: Az áramot valahogy meg kell teremteni, te sem akarsz petróleumlámpa mellett internetezni. Erre ma három olyan megoldás van, ami nem csak egyes helyeken áll rendelkezésre gazdaságosan (mint víz, szél, geotermikus): a fosszilis, a nap és az atom. Ebből az első CO2- termel, ami hosszabb távon problémásabb mint a radioaktív sugárzás, és sokkal nehezebb elzárni mit a kiégett fűtőelemeket. A napelemek pedig csak akkor termelnek ha süt a nap. Az áram gazdaságos és környezetbarát tárolására pedig ma nincs megoldás.

evilwolf 2021.07.14. 14:54:22

BRÉKING NYÚZ!
Pálfordulás a fidesz migrációellenes propagandájában!
Mostantól a migránsok mégjobban elvehetik a magyarok munkáját.
--------- ----------- ---------------
Szijjártó: A külföldi cégek ezentúl a létszámuk 20%-áig alkalmazhatnak külföldieket az eddigi 10 helyett
telex.hu/gazdasag/2021/07/14/szijjarto-gazdasagi-intezkedesek-bevezetese
------------------- ----------------
Vagyis: gyere Magyarországra, és szorítsd ki a magyar dolgozókat.

Billy Hill 2021.09.27. 21:44:51

@evilwolf: Ja, csak ha mégsem jön ide egy 100 fős cég, akkor meg -80 magyar dolgozik...

(Tényleg, a negatív munkavállaló az mi, ő átvált az ellentétébe? Munkáltatóba? ;-)

Billy Hill 2021.09.27. 21:46:40

Amúgy mega-dedó ez a konzultáció (talán még inkább, mint az eddigiek). Kábé mintha két kérdés lenne: "Akarsz jó dolgokat?" "Ugye nem akarsz rossz dolgokat?" Elég obviózus...
süti beállítások módosítása