mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Nincs szükség a veszélyhelyzetre, de ragaszkodnak hozzá

2021. február 22. - p.a

vsz1.jpg

Hogy fér össze a vészhelyzet gyorsasága és a nemzeti konzultáció? 

Már annyira hétköznapinak érezzük a járvány elleni küzdelmet, hogy fel sem tesszük azokat a kérdéseket, amiket néhány hónapja még természetesnek tartottunk. Magyarországon vészhelyzet van (ma ez ismét meghosszabbításra került), azaz a kormány különleges felhatalmazást, különleges jogköröket kapott egyes ügyek intézésére. Ilyenkor a hatalom könnyedén megtehet olyan dolgokat, amiket normál körülmények között nem. 

Persze, kell a felhatalmazás, járvány van, ez így normális – gondolják sokan. Tévednek. A koronavírus elleni küzdelem fáradtságának, beletörődésének az egyik jele az is, hogy könnyedén lemondunk a jogainkról és egyre könnyebben adunk extra jogokat a hatalomnak.  Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy Magyarország ma rendőrállam. Szerencsére a hétköznapi emberek szintjén ez kevésbé érződik, de a kormány lehetőségeit tekintve igaz. 

Ez a bejegyzés nem a vészhelyzet intézménye ellen emel szót. Nem az a baj, hogy a kormányzat különleges hatalomhoz jut átmenetileg. Amikor szükség van erre, akkor helyénvaló lehet, de egy nappal sem tovább és ez utóbbi nagyon-nagyon fontos. 

Orbán Viktor ősszel, a rendeleti kormányzás újbóli bevezetésekor azt mondta (a lenti videóban 1.19-től), hogy a vírus gyors, ezért nekünk is gyorsan kell reagálnunk. Adódik a kérdés, hogy az elmúlt egy hónapban konkrétan milyen olyan villámintézkedés történt, ami indokolta volna különleges jogrendet? Nehéz ilyet találni. Inkább az látszik, hogy a döntések időhúzós nemzeti konzultációk segítségül hívásával születnek (majd). Gyorsaság helyett lassúság van. 

Úgy tűnik, nem csak az emberek fáradtak el, hanem a kormányzat is. Az járványügyi intézkedések meghozatala mellett a jogok visszaadásával is belassultak. 

Tavaly májusi bejegyzésünkből idézve: „Nem arról van szó, hogy a nagy melónak vége. Egyszerűen csak normál jogi környezetben kell tovább csinálni, látszik, hogy nem lehetetlen. Le kell mondani a rendeleti kormányzásról. Mikor fog ez megtörténni?

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7416435792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.02.23. 10:48:36

Így utólag látszik, hogy MEKKORA SZERENCSÉJE VOLT ORBÁNNAK, HOGY NEM LAZÍTOTT 1-2 HETE AMIKOR CSILLAPODOTT A JÁRVÁNY, ÉS AZ EGÉSZ BALLIBSI KÓRUS ÚJRANYITÁST KÖVETELT!!!!!

Most ugyanez a ballibsi kórus üvöltené, hogy ORBÁN GYILKOS, A MAGYAR EMBEREK ÉLETÉT TETTE KOCKÁRA, ÉS PERSZE A SZOKÁSOS ÖSSZEOMLIK AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZER, HULLAHEGYEK, HŰTŐKAMIONOK, ORBÁN A HIBÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Így, hogy nem lazított, nagyon jól csinálta, bármit is hörögtek a ballibsik!
(szegény ballibsik most nem tudnak mivel gyűlölködni, mivel Orbán mindent kiválóan csinált..... és persze jó adag szerencséje is volt.........)

ulpius66 2021.02.23. 10:53:30

Szegény, mondhatnám szerencsétlen szlovákok, és még egy jópár ország jól megszívta ezzel a korai lazítással.....pont telibe kapták a "harmadik hullámot" a lazítással......

Ráadásul mára meg kiderült, hogy a LEGHATÁSOSABB VAKCINA A KÍNAI!

Amiből meg ugye egyedüliként az EU-ban Orbán rendelt millió számra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.23. 11:16:51

@ulpius66: Van ennek azért egy másik értelmezése is. Nem lazított, amikor lehetett volna. Most meg persze lehetne szigorítani. Egyébként két külön dolog, hogy "lazítás" vagy egyszerűen csak az időközben meghaladott szabályok módosítása. Ez utóbbira szükség lenne mindenképpen.

Szalay Miklós 2021.02.23. 19:56:46

A járvány és a hazai politika utóbbi időszakának lényeglátó elemzése:

www.egyvilag.hu/index.shtml#jarvanypolitika

Ekrü 2021.02.23. 21:45:27

@p.a:
A @Nagy Hohohorgász tényleg elég trágár tud lenni,viszont amit mond az bizony most nagyon ott van.Naponta legalább két-három cikk van a járványról és az egyik üti a másikat.A közös pont tényleg csak annyi ,hogy szerintük/szerinted O1G.Még jó,hogy attól még ,hogy a kutya ugat, a karaván bizony halad.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.23. 21:50:03

@Ekrü:
Végül nem is töröltem, amit írt.
Azt persze nem értem, miért lenne baj, ha más vélemények vannak.
Egyébként ha megnézed, én o1g dumát egyáltalán nem írtam, csak belelátod - de nem baj ez.

birkamenet 2021.02.24. 00:47:17

@Rodney_2: "Rutténak visszanyalt a fagyi, nem a magyar helyzettel kellett volna foglalkoznia"

Te már egy illibernyák mutáns vagy, valszeg már tele is pumpáltak a ruszki vakcinával azért vannak lázálmaid. A holland kormányfö nem tehetett arról, hogy az adóhatóság elkúrt valamit. Ráadásul két hónappal a választás elött mondott le, tehát csak szimbolikus volt. Annyi köze van ennek a lemondásnak a fidernyák EU bomlasztóra pazarolt idejének, mint a fidernyákoknak a valósághoz. Semmi.

birkamenet 2021.02.24. 00:50:59

@p.a: "A szupermutánsok már itt vannak,"

Eközben meg orbán bevásárolt több miilió kínai vakcinát, amelyeknek a mai napig nincsen se dokumentációja, se nemzetközi vizsgálata. És már nyomatná is bele az emberekbe.
Orbán maga a vészhelyzet az országra!

Rodney_2 2021.02.24. 01:58:40

@birkamenet: Te továbbra is szellemi fogyatékos vagy sajnos :(
Jelenleg a kínai vakcina az egyetlen ami hatásos mindenféle mutáns ellen, éppen a technológiája miatt. Ha nem érted a gyógyszertechnológia szakmai részleteit, akkor inkább kussoljál.
A holland kormányt elmeszelte a bíróság a kijárási tilalom elrendeléséért, nem tarották be a jogállami normákat (a bíróság szerint). Ez elég vicces. Erre utaltam. És oda is írtam hogy nem abba bukott bele a kormány. De hát te többek között nem csak egy primitív fasz vagy, hanem funkcionális analfabéta is.

n3spr3ss0 2021.02.24. 05:13:19

Ha nem lenne újabb veszélyhelyzet, ugrana a 14. havi nyugdíj.

n3spr3ss0 2021.02.24. 05:14:42

@ulpius66: Remélem te hármat is kapsz belőle.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.02.24. 06:37:38

@Szalay Miklós: "A járvány és a hazai politika utóbbi időszakának lényeglátó elemzése" - a saját írásodat minősíted lényeglátónak. Gusztustalan önreklámozás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.02.24. 06:38:51

@Ekrü: Tudod a liberálisok valóban liberálisok, ezért a véleményük eltér, nem úgy mint a tiétek, akik mentek a vezér után mint a birkák.

Ekrü 2021.02.24. 07:47:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: No,azért az alaptézisben nem igen.Mindegy nekik miről írnak ,csak lehessen O1G-ni és persze ne kelljen nekik semmiért sem vállalni a felelősséget.

Ekrü 2021.02.24. 07:53:04

@p.a: Az O1G-t képletesen értem.Értsd: hogy lehessen a kormányt és Orbánt szidni.De azért azt értékelem,hogy nem cáfolod, hogy össze-vissza írogattok valós tények nélkül...

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 07:56:20

@Ekrü:
Melyik tény nem valós? A veszélyhelyzet meghosszabbítása? A nemzeti konzultáció időhúzása? Orbán eredeti indoka, miszerint a rendkívüli jogrendre a gyorsaság miatt van szükség?

Kik írogatnak össze vissza? Mindenki más, aki nem te vagy? Igen, ilyen értelemben többen is vannak, akik különbözőeket írnak, de azért ez elég természetes.

MI a baj azzal, ha az ember kritizálja a kormányt és a miniszterelnököt? Ez szerinted komoly probléma?

Emmett Brown 2021.02.24. 08:01:35

A veszélyhelyzethez a képviselőknek semmi közük, amiről szavaztak, az a rendeletek automatikus meghosszabbítása.

eßemfaßom meg áll 2021.02.24. 08:26:49

túlzás nélkül mondhatjuk, hogy idióta vagy

eßemfaßom meg áll 2021.02.24. 08:32:11

@p.a: "MI a baj azzal, ha az ember kritizálja a kormányt és a miniszterelnököt?"

azzal semmi, az viszont minimum vices, hogy ugyanarról a térfélről az egyik azért "kritizálja" (nevezzük inkább fikázásnak, az pontosabban leirja) mert van rajta sapka a másik meg azért mert nincs rajta sapka.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 08:34:39

@eßemfaßom meg áll: Mi ebben a vicces különböző emberek, máshogy látják a dolgokat. Megjegyzem, az sem biztos, hogy jól ítéled meg, ki-melyik "térfélre" tartozik.

birkamenet 2021.02.24. 09:49:39

@Rodney_2: "Jelenleg a kínai vakcina az egyetlen ami hatásos mindenféle mutáns ellen,"

Igen, mutasd már be róla a tanúsítványt. Na nem olyat, amit Kína állított ki saját magának (teccik tudni Kína a világ legnagyobb termék hamisító országa) hanem olyat, amit valamelyik nemzetközileg elismert szervezet látott el ilyen hivatalos közleménnyel.

ulpius66 2021.02.24. 09:50:53

@n3spr3ss0: "@ulpius66: Remélem te hármat is kapsz belőle."

Én háromszor is beoltatom magam a kínaival.......JÖVŐ HÉTRE VAN MÁR IDŐPONTOM!

SŐT!!!!

ÉN MINDEGYIK VAKCINÁVAL BEOLTATOM MAGAM!
(valamelyik csak hatásos....)

birkamenet 2021.02.24. 09:54:15

@Rodney_2: "A holland kormányt elmeszelte a bíróság a kijárási tilalom elrendeléséért. Ez elég vicces. "

jaj haver, a sját magad funkcionális analfabetizmusát ne próbáld már másokra húzni, mint ahogy azt a kinai vakcina kamuddal teszed. Te raktad össze a holland kormanyfö lemondását orbán jogállamiság leépítésével, akkor meg mit nem értsze saját magadon??

Orbán meg pont most szegte meg a vészhelyzeti gyülekezési törvényt a fideszes temetésén, akkor ugye ö is lemond? Vagy nem, mint mindig, jaj de vicces, továbbra is hülyére vagytok véve!

Ekrü 2021.02.24. 09:54:30

@p.a:
Az,hogy napjában 4-5 blog jelenik meg a vírushelyzetről úgy ,hogy az egyikben azért szidjátok a kormányt ,hogy miért nem szigorít a másikban,hogy miért nem lazít,az egyikben ,hogy miért nem szerez be vakcinát ,a másikban pedig ,hogy miért ezt vagy azt a vakcinát stb.és teszitek mindezt egy napon az NEM a tények közlése,nem is a liberális véleménykülönbség kifejezése, hanem a rosszindulat és a hülyeség netovábbja.
A kormányt szidni lehet,ha megérdemli, de amit ti csináltok az a tipikus ha van rajta sapka akkor azért ütöm,ha nincs rajta sapka akkor azért ütöm.Miután mindezt egy járvány kellős közepén teszitek,arra kell gyanakodjak,hogy titeket,vagyis az ellenzéket nem érdekli az emberek élete,nektek az a jó,ha minél nagyobb a káosz és ezekkel az egymásnak ellentmondó cikkecskékkel ezt próbáljátok gerjeszteni.

ulpius66 2021.02.24. 09:54:55

@birkamenet:

NEM FOGUNK TÉGED, ÉS PERSZE SENKI MÁST GYŐZKÖDNI, ÉS VAKCINÁKAT AJÁNLGATNI!

HA BEOLTATOD MAGAD A KÍNAIVAL, BEOLTATOD, HA NEM, HÁT NEM......

EGÉSZSÉGEDRE!
(de aztán pofád lapos, ha beoltottak volna, de te elutasítottad a kínait, és aztán megfertőződtél......)

birkamenet 2021.02.24. 09:59:50

@Ekrü:

Az imádott szovjet rendszrednek már 30 éve vége van te zseni, ahol mindenkinek a vezért kellett éltetnie meg sz.pnia. Ma már ki lehet lógni a sorból és nem szovjetnek lenni. Szerezz be egy ébresztö órát, ma már 2021-et írunk!

(ja persze Orbanisztánban még mindig 1930-at vagy 1957-et vagy a brezsnyevi idöket, tényleg, a f.sse tudja mikor melyikkel tombolja ki az uralkodási vágyát a népen)

konrada 2021.02.24. 10:05:36

@p.a:
Látom nem érted. A "veszélyhelyzet" egy csomag, mely az ilyen helyzetre ad megfelelő? (A franc se tudja, nem megyek bele;) komplex felhatalmazást.
Az esetben, ha ezt a csomagot nem szavazzák meg, úgy szinte minden pontját külön kellene szabályozni a szokásos ügymenet mellett, amibe beletartozik az ügyrendi sorrend, megtámadhatóság, fellebbezés, egyéb olyan finomságok, melyek miatt akár hónapok is eltelhetnének a kihirdetésig.
Ez viszont nem fér bele a gyorsan változó helyzetbe.

(Az más kérdés, hogy az ellenzékiek ebbe nem mennek bele - fordított esetben zorbán se menne - mert nekik elemi érdekük, hogy a kormányzást hibázásra kényszerítsék. De ez legyen az ő problémájuk.)

Ekrü 2021.02.24. 10:06:35

@birkamenet:
"jaj haver, a sját magad funkcionális analfabetizmusát ne próbáld már másokra húzni, mint ahogy azt a kinai vakcina kamuddal teszed. "-Csak szólok,hogy az általad lenézett kínai orvoslás sokkal régebbi,mint az európai.Nagyon sok eljárást bizony az kínaiaktól vett át Európa és ezek közé tartozik a varioláció,ami a mai oltások alapja.Miközben ezt az eljárást Kínában már az ókorban is használták az európaiaknál csak 1796-ban kezdték alkalmazni.Az sem véletlen,hogy a Semmelweis Egyetemen külön oktatják a kínai orvoslást.

birkamenet 2021.02.24. 10:08:10

@ulpius66:

Én mind a 10 millió kínai meg rusznyák vakcinát csak belétek fidessesekbe oltanám be. Legalább azt kapjátok amit megérdemeltek.

Igaz, még a te fidesses táborod se csupán csak a magadfajta síkülyékböl áll, 99% nem olaan hülye, hogy az életét kockáztassa a vezérért. Hatalmas is a félelem az orbáni birkatáborban a vezér vegyszereitöl:

Koronavírus vakcina: ettől az oltóanyagtól ódzkodnak a legjobban a magyarok

2021.01.15.
A Pfizer koronavírus vakcinája a legnépszerűbb, de olyan vakcina is van, amivel kapcsolatban erős a szkepticizmus.

1000 magyarból 460-an a Pfizer-Biontech vakcinát preferálják, 5 százalék a Modernát adatná be magának, az Orxford-AstraZeneca koronavírus oltóanyagot 4 százalék jelölte meg.

A sor végén az orosz és a kínai koronavírus vakcina áll: előbbi csupán 2, utóbbi 1 százalékot ért el a megkérdezettek körében.

Ekrü 2021.02.24. 10:10:12

@birkamenet: Kevés olyan embert láttam,aki ennyire orbánfóbiás lenne mint te.Rossz lehet ezzel a tudattal élni....

birkamenet 2021.02.24. 10:11:07

@konrada: "Ez viszont nem fér bele a gyorsan változó helyzetbe."

Aztán milyen helyzet változik gyorsan? A 1000 milliárdnyi EU-s támogatások minél sebesebb konvertálása a NER maffia zsebébe?
Vagy más is ekkora sebességen robog amiröl eddig nem tudtunk?? Mesélj, világosíts már fel minket a Valóságról!

konrada 2021.02.24. 10:11:38

@birkamenet:
Matyi! Szerintem se olttassad be magad a kínaival, senkit nem fog ez zavarni, mert úgy se lesz belőle annyi, hogy mindenkinek jusson.
S ennek akár több irányból is haszna lehet - azon kívül, hogy másnak hamarabb jut:
a te szempontodból az, ha a kínaitól neki állnak hullani az emberek, mint a legyek, akkor zorbán biztos megbukik!,
a többieknek meg: ha elkap oltatlanul téged a nyavalya, akkor....;))

konrada 2021.02.24. 10:12:36

@birkamenet:
Nem neked írtam, hanem olyannak, aki talán képes felfogni.;)

birkamenet 2021.02.24. 10:12:46

@Ekrü:

Elvtársnö, én meg:
kevés olyan embert láttam,aki ennyire a szovjet idökböl visszamaradt orbán felsz.pó lenne mint te. Rossz lehet ezzel a tudattal élni és emberek közé menni.

birkamenet 2021.02.24. 10:15:35

@konrada: "Nem neked írtam, hanem olyannak, aki talán képes felfogni.;) "

Értem én, blöfföltél mint mindig, aztán most usgyi el egy röhejes kifarolással. Akkor majd írjál másnak privát emailben, ne blogokban, ha azt akarod, hogy más ne olvassa a marhaságaidat és ezért ne tudjon rákérdezni, hogy mutasd már be a TÉNYEKET az állításodra.

ulpius66 2021.02.24. 10:21:31

@birkamenet:

Kedvenc Birkucim!

Sokkal jobb szeretetben élni, mint gyűlöletben!

LÁTOM TÉGED AZ ORBÁN-GYŰLÖLETED ÉLTET!

TOVÁBBI JÓ GYŰLÖLKÖDÉST!

EGÉSZSÉGEDRE!

konrada 2021.02.24. 10:23:49

@birkamenet:
Figyu! Szvsz. rajtad kívül mindenki más olyan intézkedésekre gondol, mint a boltzárak, iskolazárak, kijárási korlátozás, stb., csak te vagy rágyógyulva a NER fasságokra, mert azt hiszed, nekik csak ettől a vészhelyzeti törvénytől megy a lopás, mert egyébként...;)

ulpius66 2021.02.24. 10:25:02

@birkamenet:

Kedvenc Menetelő Birkucim!

Kár tégedet bármilyen TÉNNYEL fenyegetni, hisz úgysem fogadod el, mert szerinted NEM ÚGY VAN, ÉS KÉSZ!

ILYENEK VAGYTOK TIK BALLIBSIK!

Rodney_2 2021.02.24. 11:06:06

@birkamenet: Te tényleg szellemi fogyatékos vagy. A 8 osztály megvan? Már nem is kezdem magyarázni, mert sokszor bizonyítottad, hogy értelmezhető agytavékenységre nem vagy képes. Csak egy elbaszott gyűlöletgombóc vagy :(

HaD 2021.02.24. 11:19:13

@ulpius66: te öreg...miböl derült ki hogy a kínai vakcina a leghatásosabb???....a mellékhatásairól is taníts már valamit....meg arról hogy Kínában miért nem oltják vele a népet(egy millát döftek be a majd másfél milliárdnak)????...

Ekrü 2021.02.24. 11:20:04

@birkamenet:
Van egy rossz hírem.Megdőlni látszik az orosz és a kínai vakcináról terjesztett hazugságaitok.Jelenleg a "melyik vakcinát választaná szívesen" szavazáson második helyen holtversenyben (1 szavazat különbség) áll az orosz és a kínai vakcina megelőzve a Modernát és az AstraZeneca-t.
De azért ne sírd el magad...

ulpius66 2021.02.24. 11:33:53

@HaD:

"Orbán Viktor reméli, hogy jövő héten megkaphatja a kínai vakcinát. A miniszterelnök korábban a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy ő a kínai vakcinát várja, abban bízik a legjobban, azzal oltatná be magát."

Ő mán csak tudja........
(egyebekben megírtam mán, hogy senkit sem akarok semmiről sem meggyőzni.......
HaD, te hidd azt, hogy a kínai a legszarabb vakcina.....meghagylak ebben a hitedben...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.02.24. 11:34:12

@Ekrü: Te itt tartasz, hogy egy vakcina minősége népszavazással dől el? Ennél jobbat vártam még tőled is, bár nem túl magasak az elvárásaim veled szemben.

HaD 2021.02.24. 11:36:09

@Ekrü: szövegértésböl nulla...a cikk író nem az intézkedésekkel foglalkozik hanem a jogi önfelhatalmazás kérdésével...azzal hogy mire is használták és használják a különleges jogokat...eccerübben hogy mindenki megértse...ha monnyuk Julisus Ceasar miután megkapta a konzuli tisztséget és kitömte volna a haverokat majd elkezdte volna a Forumon a népet kérdezgetni hogy szerintük mit is kellene tenni monnyuk a gallokkal:):)

HaD 2021.02.24. 11:38:30

@ulpius66: ja ha a mágus aszontaaa....akkor minden ok....még jó hogy nem az ogyéi vagy cecil néni vagy az osztrákok vagy a plebs mondta neki hogy mivel ótsa be magát...remélem ott leszel mikor ünnepélyesen egy kínai felirató cuccot megkap:))

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.02.24. 11:38:35

zárja be, nyissak, túl hamar zárta be, túl későn nyitotta ki.
UNALMAS majmok vagytok
azvan

ulpius66 2021.02.24. 11:39:40

@HaD: Értelek én téged, persze, hogy értelek!

Egy vezérfonálra fűzöd föl az életed: amit Orbán mond, csinál, az CSAK ROSSZ LEHET!

HA TESZEM AZT ORBÁN NEM AJÁNLANÁ A KÍNAI VAKCINÁT, TIK BALLIBSIK, EZERREL ÜVÖLTENÉTEK, HOGY BOLOND AZ ORBÁN, A KÍNAI VAKCINA A LEGJOBB!!!!!!!!!!

ILYEN ECCERŰ ÉLETETEK VAN!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.02.24. 11:42:21

@birkamenet: lesz@rjuk azvan. nem oltatod be magad? HELYES, hamarabb jut a normális embereknek. imádni fogom pár hónap múlva, ha a dk nyuggerkommandó és a nyuggerszekta el kezd majd szuszogni a lélegeztetőgépen ahova kerül, Feltó, a teljes balos csürhe uszítása miatt.

gyerekem, nektek miért jó, ha a saját szavazóitokat kirtjátok 22 előtt? mert nekem nem baj, röhögök rajta... de nektek mér' jó?

ulpius66 2021.02.24. 11:43:30

@HaD: Egyáltalán, te beoltatod magad?
(vagy csak a pofád nagy...... neked aztán mért nem mindegy, hogy ki, mivel oltatja be magát.....)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.02.24. 11:46:35

@p.a: Nem lazított, amikor lehetett volna." óóó persze, ha a macska nem szart VOLNA megdöglött VOLNA.
hagyjuk már.

ulpius66 2021.02.24. 11:49:38

@HaD: Neked volt már az életedben pozitív megnyilatkozásod????... vagy csak fikázni bírsz mindent????

Pl. pozitívan írhatnál a ballibsi ellenzék 2022-es "Egészségügyi Programjáról" hogy az milyen fasza lett....pl. ingyenes lesz a "nemváltó" műtét!!!!

Én meg ezt elolvasom,...... aztán azonnal hajítok el mindent, és rohanok a ballibsikre savazni a JÓ EGÉSZSÉGÜGYI POGROMJUK MIATT!

Ekrü 2021.02.24. 11:49:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem,én arra világítottam rá,hogy hiába uszít az ellenzék,szerencsére az emberek nem dőlnek be nekik és ez mindenképpen jó hír a választások előtt egy évvel.:))))))
Félreértés ne essen,én ugyan nem akarlak sem téged sem mást rábeszélni,hogy oltass az orosszal vagy a kínaival.Legalább hamarabb sorra kerülök.Ti pedig csak várjatok....

Ekrü 2021.02.24. 11:53:42

@HaD:
"azzal hogy mire is használták és használják a különleges jogokat.."-Pont arra,mint az összes többi európai országban, beleértve a franciákat,németeket,osztrákokat stb.Biztos ott is azért mert ott is kitömték haverokkal a tisztségeket....

ulpius66 2021.02.24. 11:54:29

@Ekrü: Ugyan hagyd!

A Vezérparaszt VÍRUSTAGADÓ, Ő NEM FÉL A VÍRUSTÓL, Ő BE SEM OLTATJA MAGÁT, MÉG A VILÁG LEGJOBB VAKCINÁJÁVAL SEM!
(aztán meg úgy jár majd mint Vaclav Klausz volt cseh államfő, a nagyon nagy vírustagadó......)

birkamenet 2021.02.24. 11:59:41

@Ekrü: "Jelenleg a "melyik vakcinát választaná szívesen" szavazáson második helyen holtversenyben (1 szavazat különbség) áll az orosz és a kínai vakcina megelőzve a Modernát és az AstraZeneca-t."

Te kis VALÓSÁGTAGADÓ fidióta, csak nem A NAP HÜLYÉJE címre hajtassz?
Megérdemled, nagy poént alkottál!

Ja, persze lehet hogy ez a szavazás Ekrü, ulpius66, konrada, filctol meg a rodney2 trollok között zajlott le. Így viszont már érthetö a megdöbbentö de egyáltalán nem mulatságos szavazási eredmény.

citrix 2021.02.24. 12:03:10

Egy nagyon jó indok a rendeleti/teljhatalmi kormányzás gyakorlására a nemzetvezető igénye szerint. Abban ugye senkinek sincs kétsége hogy a kétharmados bábszínház addig hosszabbítja meg a veszélyhelyzetet ameddig csak a nemzetvezető "kéri". Akárhogy keresgélek, nem tudok olyan "kérést" amit a kétharmad visszautasított volna az elmúlt 12 év során. Hiába na, ilyen egy demokrácia. Szóval, ennek tudatában nem világos miért is kell a veszélyhelyzetet fenntartani hiszen 12 éve a kormányzati gyakorlatot/igényeket tekintve folyamatosan veszélyhelyzet van. Mindent titkosítanak, onnan vesznek el egyetlen tollvonással pénzt ahonnan akarnak és oda osztanak ahová akarnak. A rendőrség eddig se bánt kesztyűs kézzel a civilekkel szemben, bevált gyakorlat a vegzálás, házkutatás, megfélemlítés. Annyi "előnye" van a veszélyhelyzetnek hogy a lejárt jogsi érvényes marad a veszélyhelyzet megszüntetését követő 60-ik napig. Tehát az idén és jövőre nem kell rá költenem pedig az lejárt a télen.

birkamenet 2021.02.24. 12:03:20

@konrada:

Te politikailag agyonmüvelt kisfidernyák, ha a fidess-ednek egy nap elég egy teljes alkotmányt bevinni a törvényhozásba és megszavazni, akkor mi a túró sokéves teljhatalom kell Orbánnak, hogy egy iskolanyitásról vagy bolti idösávról szóló törvényt vagy rendelelet ne tudon két és fél másodperc alatt meghozni es kihirdetni??????

ulpius66 2021.02.24. 12:07:28

@Ekrü:

Na, most jól megkaptad!

Elég nagy hülye vagy, ha ezt a szellemi fogyatékos Birkucimat akarod meggyőzni!

megtanulhatnád!

EGY IGAZSÁG LÉTEZIK!

AMIT A BIRKUCI MOND!!!!!!

birkamenet 2021.02.24. 12:08:02

@ulpius66: "Orbán Viktor reméli, hogy jövő héten megkaphatja a kínai vakcinát. "

A sok hülye kisfidernyák elhiszi, hogy miközben az egész nulla jelentöségü Orbanitív törzs már vagy egy hónapja be van oltva Pfizerral, addig a General Dictator ül a kanapén és várja, hogy mikor kerül sorra. Ha meg csak kínai hamisítvány marad neki, akkor meg azt kell elfogadni mert különben repül a sor végére.

Te jó ég, titeket fidernyákokat körbe kellene hordozni a viágban, hogy hadd lássák a népek, hogy ilyen állat mégis van!!!

birkamenet 2021.02.24. 12:11:25

@ulpius66: "A Vezérparaszt VÍRUSTAGADÓ,"

nem vírus tagadó az Orbán, csak már rég be van oltva Pfizerral, ezért nem fosik eljárogatni 100 fös temetésekre, miközben az is 50-ben van maximüalva.

De nyugi ksfidernyák, Orbán alig várja már hogy jöjjön a kínai vakcina és belétek nyomja, különben rárohad a sokmilliós készlet mint a lélegeztetögépek. Ezt hívják hazaszeretetnek, hogy vannak hozzád hasonló marhák, akik akár az életüket is feláldozzák a vezérért.

birkamenet 2021.02.24. 12:25:28

@konrada: "a te szempontodból az, ha a kínaitól neki állnak hullani az emberek, mint a legyek,"

Erre elég jó esély te fundi orbán hívö, erre most ráhibáztál.

Történt ugyanis, hogy Kína ráhazudta a katyvaszára, hogy 91%-os hatékonyságú. Ráadásul a 2. tesztelés után és már nyomta is be a népébe. Meg exportra. A 3. tesztelés és egyéb tudományos kontrollok meg sehol, de nektek illibbant idiótaknak ilyen nem is kell.

Aztán egyre több országból jönnek a hírek, hogy a kínai katyvasz hatékonysága mélyen a 91% alatt van, egyes országokban 60%-ot máshol egyenesen csak 50%-ot igazolnak. Így jó az esély arra, hogy a kínai katyvaszt tömegével megvásárló illibbant balfasz diktátorok (ja, mert föleg az ilyen rezsimek veszik ezt) nemcsak hogy fost vettek és a pénz fele az ablakon kidobott pénz volt, hanem majd aki be van oltva, képes elhinni, hogy most már védett és errefel leszar minden járványvédekezési elöírást és pont ettöl fog majd megbetegedni. És akár kipurcanni. De nektek illibernyák népségnek ez mind tökmindegy, mert ti csak parancsra elitek az életeteket, nem pedig gondolkodásra pazarolva. Amit pedig a (Pfizerral beoltott) vezér parancsol, azt meg vakon teljesíteni kell, ugyebár?

HaD 2021.02.24. 12:33:24

@ulpius66: ballibsi a nagyanyád:)...monnyuk ez a ragacs is a bibsi elit találmánya te meg valszeg ebböl élsz öreg...a megosztás mint olyan qrva egyszerü de kishazánkban mint "észérv" bármikor elökapható...mert a magyar sajna erre kapható és ezt nagyon szépen levette az un rendszerváltó "elit"...ide értve antaljózsistól orbáncostól hornostól meg a régi jó elvtársakat mint gyurcsány meg kövér akik éveken át egy csapatban "kuattták az ifjúságot"....de nem ez a téma öreg:)

HaD 2021.02.24. 12:36:41

@Ekrü: egyrészt fogalmam sincs(szerintem neked sem) hogy hol hogyan tömködték ki a haverok zsebét...amúgy meg némi közgazdasági irodalmi háttérrel belátható hogy alapvetöen egy háborúnyi pénzt égetnek el minimum és leginkább a kisemberekkel fizettetik meg ...a zsebtömködés az "csak" háborús velejáró...a cukrosok jól járnak...de engem vajmi kev´sbé érdekel hogy a németek jól járnak e vagy sem...nem úgy mint a hazaáruló elitünket akiket ezért pénzelenk...

konrada 2021.02.24. 12:57:22

@birkamenet: Na látod, lesz min örömködnöd a fityeszesek kínai vakcina miatti hullásán, ha már így belefáradtál a jogszabályok kihirdetési szabályzat olvasásába. ;)

konrada 2021.02.24. 13:05:35

@FILTOL: te se lihegjed túl. 1 év alatt 14 ezret vitt el a covid úgy, hogy a fele egyébként se élte volna meg a következő évet. Természetesen minden életért kár, és mindent meg kell tenni, hogy senkit ne betegítsen, gyorsítson a halálában a vírus, de az a párt megbaszhassa, aminek ez a pár ezer szavazat hiányzik a győzelemhez.

Dettori 2021.02.24. 13:09:57

A "keresztény-nemzeti" jelmezes, de valójában bolsevik diktátor előre megfontolt szándékkal rendelt keveset az engedélyezett, nekünk ingyenes nyugati vakcinákból novemberben, mert "sokallta" a 20 dollárt - az EU pénzéből - a Pfizerért, ami a legmodernebb, leghatásosabb (96-99 % hatékonyságú), és mellékhatások nélküli - és ráadásul "magyar", mert a "kisújszállási asszonyság" találmánya. Akit akkor üldözött el az USA-ba a "kommunista" diktatúra, amikor Szeretett Vezérünk ifjan a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára volt, a szülei meg MSZMP-funkcionárius pártbizottságiak - még a funkció említése is megfélemlítően hangzott akkor.
A "drága" Pfizer helyett bezzeg megvette Szeretett Vezérünk, O1G - a magyar nép pénzén - a nekünk ingyenes, mert a "gonosz" Brüsszel által fizetett Pfizer helyett - az engedélyezetlen, ismeretlen hatékonyságú és mellékhatású kínait ötmilliós darabszámban, SOKSZOROS áron, százmilliárdnál többért! Vajon milyen más logikus magyarázat van erre azon kívül, hogy "valamiért" ez NAGYON megérte neki! Biztos nem kapott jutalékot, "alkotmányos költséget" a zürichi bankszámlájára a kínai elvtársaitól, ugye?
Most pedig azzal zsarolja a "népét", hogy meghalhat, aki nem a kínaival "oltakozik". Nincs ennél aljasabb dolog, mint személyes milliárdokat faragni a halálos járványból, "honfitársai" kiszolgáltatottságából, ami az összecsalt kétharmadjára alapul. Amivel most a járványhelyzet összes "előnyét" ki tudja használni a további gigantikus lopásokra, hatalma betonozására és az ellenfeleivé váltak elleni aljas bosszúra - úgy mint az önkormányzatiság felszámolására és visszaalakítására a bolsevik tanácsrendszerré, vagy a szegényeket támogató Iványi Gábor-féle egyház megfojtására.
Neki ebben is csak a lopás és az ehhez szükséges propaganda számít. A látványosan megbukott kijárási tilalom, a boltok-, szolgáltatók korai zárása nemhogy a járványt nem fékezi, hanem súlyosbítja. Hiszen a boltokban most feltorlódott vevők számát kellene inkább maximálni, amihez éppen ellenkezőleg, hosszabb nyitvatartás kellene. Ahogyan a vendéglátóhelyek is üzemelhetnének maximált vevői létszámmal és komolyan vett távolságtartással. Csakhogy ezek a valóban hatásos módszerek nem elég látványosak, nem propagandisztikusak. Neki az kell, hogy az ország népe azt lássa, hogy ő milyen nagyon "dolgozik", miközben valójában a nép vagyonának maradékát lopja szét éppen. A vírus pedig új erőre kapva folytatja halálos táncát, minősítve a diktátor kegyetlen aljasságát.

Ekrü 2021.02.24. 13:11:03

@ulpius66: Akarja a fene meggyőzni.Igazából szórakoztat,hogy vitatkozom vele és nézem,hogy hogyan csinál hülyét magából...:)))))

Ekrü 2021.02.24. 13:12:50

@HaD:
"egyrészt fogalmam sincs(szerintem neked sem) hogy hol hogyan tömködték ki a haverok zsebét..."-Akkor miért írsz róla?Én amihez nem értek ahhoz nem szólok....:)))

birkamenet 2021.02.24. 13:23:17

@konrada:

Legalább majd megtudjuk, hog amelyik fideszes troll még a jövö héten is itt adja a hülyét, az valójában nem adatta be magának a kínai hamisítványt, hanem inkább elkullogott a sor végére és imádkozik a Pfizerért.

HaD 2021.02.24. 13:23:46

@ulpius66: nem én hájpolom bmeg a kínai cuccot egyrészt hanem te...amúgy meg nem adatom be magamnak semelyiket...van a közeli rokonságomban virológus:):)...aki ráadásul pont a klinikai kutatások szabályosságával foglalkozik:):)

HaD 2021.02.24. 13:26:52

@Ekrü:a magyart sajnos ismerjük a külföldiöl meg te rizsáltál...jézusom...van némi tudatmódosító a szervezetben úgy tünik...várd meg amíg kiürül valamellyest aztán jobb lesz;)

HaD 2021.02.24. 13:35:40

@Dettori: elég pontos értékelés....annyit hozzá,hogy valójában azt sem tudni hogy mennyi a járvány valós áldozata...az x helyröl befutott jelentéseket úgy "dolgozzák fel"...khmmm...ahogyan akarják. Amíg az agitprop az kívánja addig midenki covidban hal meg majd miután a gyözelmi jelentés elhangzik onnan kezdve mindenki "rendesen" szívbajban agyvérzésben dnaciban meg ilyen olyan elégtelenségben ....legfeljebb influenzában fog elpatkolni...mert hogy az a fránya influenza most nem öl mert azintézkedések miatt nem terjed..de ugyanezen eintézkedések miatt az a cseles covid meg terjed...az biztos hogy aprólékos gonddal van felépítve a propaganda gépezet...és itt is van egy két "alkalmazott":):)

birkamenet 2021.02.24. 13:45:14

@Dettori: ""valamiért" ez NAGYON megérte neki! Biztos nem kapott jutalékot, "alkotmányos költséget" a zürichi bankszámlájára a kínai elvtársaitól, ugye?"

Igen, ez itt most már a fö kérdés. Ép ésszel ugyanis felfoghatatlan, hogy egy minielnök gyárilag sorozathülye legyen, aki nemcsak hogy méregdrága vasútépítést adományoz Kínának, hanem már akkor megvesz sokmillió vakcinát, mielött bármit is tudna róla. Bármit!

Semmit se tudott arról, hogy mennyire megbízható, mennyire hatásos, teszt eredmények még sehol. De ö már sokmilliót megvett. És majd amikor hónapok múlva jön a szálítmány, akkor széthazudják a Csöcsíliával meg Szargyártóval a világot a (nem létezö) dokumentációról. Majd politikai üzenetekben hatalmas nyomást raknak a magyar hatóságokra, hogy az engedélyezés minel hamarabb meglegyen - mert különben nem kell elmondani, hogy mi lesz. A magyar hatóságok meg tolják egymás közt a problémát, az egyik volt akkora hülye, hogy az alapján nyilvánította frankónak a katyvaszt, hogy az tényleg azt tartalmazza, amit megadtak a leírásban. Hát ez f.sza, ezzel megtudtunk minden egészségügyet érintö kérdést, nemde?

Szóval ennyire nem lehet senki hülye, hogy csak a presztízs vagy EU bomlasztás miatt valaki adja a gyárilag hülyét és az egész népet kísérleti nyúlnak vegye. Itt korpásodik a haj!

HaD 2021.02.24. 13:45:15

...és még valami. Azon mélyen el kellene gondolkodni ,hogy alapvetö járványkezelési elv a TELJES karantén...ehhez képest bizonyítottan ahol csak tessék lássék kezelik ott a pusztítás ugyanakkora mint ha nem is lenne semmi...legfelejebb idöben elhúzva....nos akkor a járványügy a katasztrófa védelem a józan paraszti ész hol volt amikor egy éve szerte a világban(kivétél egy két sziget ország) mismálolják az ügyet?????...ez a kamuzás a sok tudós modellezötöl már ott megbukik amikor arról mélyen hallgatnak hogy a virus már 2019 tavaszátó Európában volt...és mit csinált egészen 2020 tavaszáig ...meliyk hullámban várta hogy berobbanjon???....vagy megfogadta hogy egy évig nem szaporodik???...ugyan már...és még csodálkozik a világ és Mo. elitje hogy kamuzásnak gondolják az emberek...

birkamenet 2021.02.24. 13:49:31

@HaD:

Azt megfigyelted már, hogy akár 6000 az új fertözöttek száma, akár 1000, a halottak száma (minimális kivétellel) mindig 100 körül van?

driver70 2021.02.24. 13:49:42

A hozzászólásokból látszik,hogy jó néhányan megkapták már a vakcinát soron kívül.Sajnos az agyben keletkezett mellékhatások nem kerülték el őket.
Egyféle vakcina van nègy címkével.
Az okosabbak csak papíron oltatják magukat

Exploiter 2021.02.24. 14:21:34

" Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy Magyarország ma rendőrállam. Szerencsére a hétköznapi emberek szintjén ez kevésbé érződik, de a kormány lehetőségeit tekintve igaz."

Mi az hogy kevésbé érződik?
A kurva utcára nem mehetsz ki nyolc után, bolt nem lehet nyitva hét után, ki se nyithatod az éttermedet, meg ezer mást, egy fasiszta szarhalom az egész, belepofáznak minden elemi jogodba, mi az, hogy kevésbé érződik?
Agyam eldobom.

Exploiter 2021.02.24. 14:33:28

@birkamenet:

Azt megfigyelted már, hogy idén január 18-24 között 2709-en haltak meg?
Tavaly január 20-26 között 2720-an?
Előző évben jan 21-27 között 3234-an?
Előtte jan 16-22 között 2675-en?
Előtte jan 16-22 között 3449-en?
Előtte jan 18-24 között 2562-en?
Előtte jan 19-25 között 3005-en?

(www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html)

Csak kérdezem, poénból.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 14:54:05

@Exploiter: Lehetne ez rosszabb is. A "rendőrállam" szónál sokaknak más jut eszébe. A kifejezést akartam tompítani, helyre tenni ezzel a kiegészítéssel.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 14:56:36

@Dettori: A határzárt kifelejtetted. Csak azért jelzem, mert szerintem az a legfájóbb. Megöli a gazdaságot, börtönbe zárja az embereket.

DFK 2021.02.24. 15:59:20

Miért van az hogy baloldaliak vagy primitív gyűlölködők vagy primitív hazudozók (esetleg együtt a kettő)? Ja, ezért balosok...

Exploiter 2021.02.24. 16:04:13

@p.a:

Persze, tényleg lehetne rosszabb.
A nyugati világ nagy része rosszabb.
Egész napos kijárási korlátozások, megyék, államok közti utazási korlátozás, szétszakított családok, gyerekek egy éve oktatás nélkül, stb.
Nem mondom, hogy ne lehetne rosszabb.

Csak van egy rakás náluk is fejlettebb demokrácia a világon, ahol jobb, mint pl. Fehéroroszország, Türkmenisztán, Brazília, Nigéria, Észak-Korea, stb. Lassan már a legutolsóban is komolyabban veszik az emberi jogokat.

Annyi a titok, hogy nem szabad alacsonyra tenni a mércét egy Angliával pl.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 16:08:37

@Exploiter:
Nem erre gondoltam, hanem a rendőrökre. A rendőrállam kifejezésről beszéltünk.

A szétszakított családok meg pont Magyarországra jellemzőek, itt van ellehetetlenítve a határárkelés (meg persze még néhány másik országban is, de benne vagyunk az EU top 5-ben).

De belátom, hogy nem biztos, hogy jól értem az iróniádat.

Exploiter 2021.02.24. 17:05:21

@p.a:

Hát, semmi irónia, én örülök, hogy itt élek, mert itt legalább nagyjából lehet létezni a nyugati fejlett országokhoz képest.
Egyszerűen csak még szívesebben élnék olyan helyen, ahol szabadabban lehet élni, lásd a felsorolt remek helyeket.
Ott szabadon lehet járni kelni, étterembe menni, mindent csinálni.
Na jó lehet, hogy random lelőnek, de valamit valamiért.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 17:10:31

@Exploiter:
"lehet, hogy random lelőnek, de valamit valamiért"
Ja, semmi irónia.

Brazília és É-Korea azért nem biztos, hogy jó példa. De abban megvan a közös pont, hogy én is örülök, hogy itt élek.

Indriq 2021.02.24. 18:02:18

meghalt egy német milliárdos, szólni kéne kósának......

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 18:16:40

@Indriq:
Mondanám, hogy biztos olvassa ezt, de nem tudom, tud-e olvasni.

Etniez 2021.02.24. 20:29:05

@p.a: Én csak azt nem értem, hogyan terjed a vírus, hiszen ingyen lehet parkolni és nyolcra haza kell érni.

;)

(ilyen, amikor a Fidesz egy valódi, létező ellenséggel találkozik)

Etniez 2021.02.24. 20:29:41

@Ekrü: Horgász szemmel láthatóan segítségre szorul, nem kellene védened.

Etniez 2021.02.24. 20:31:00

@Rodney_2: Állításoddal szemben az igazság az, hogy a Pfzier vakcinája az egyetlen igazán hatásos a piacon jelenleg.

A kínaival még a kínaiakat sem oltották be, csak szólok...

Etniez 2021.02.24. 20:32:29

@p.a: (nincsen hozzászokva ahhoz, hogy a liberálisoknál mindenki szabadon gondolkozhat és alkothat véleményt, nincsenek központilag előírt gondolatok)

apro_marosan_petergabor 2021.02.24. 21:28:50

De, szükség van rá.
A baloldal így is sokat tesz keresztbe, mindent elkövet, hogy minél nehezebben menjenek a dolgok, ezt KREKO világosan kifejtette.
Széllel szemnen nehéz, sőt néha lehetetlen - ezért kell építeni egy szélárnyékot nyújtó falat, amely a szeleteltereli, kizárja - ebben is segít a veszélyhelyzet - no meg a sok, abovo feyelmezetlen ember és szervezet kompenzálására.

Etniez 2021.02.24. 22:10:13

@apro_marosan_petergabor: Kreko megnyerte a sajtópert az szánalmas Pravda ellen, csak szólok. (ha esetleg lemaradtál volna)

konrada 2021.02.25. 07:27:02

@Etniez:
Hát ahoz tényleg nehéz hozzászokni, hogy annyira szabadon lehet gondolkodni és véleményt nyilvánítani, hogy seperc alatt a pálya szélén találja magát - kitéve az állásából - az, aki nem megy ki a kötelező felvonulásra - mert szerinte nem ez a megoldás - , vagy kidobják abból a brand-szerepből, amelyben vele azonosították a karaktert - mert úgy gondolta, lehet igaza a másiknak is -, vagy letiltják a közlését a közöségi médiából - mert nem az ő véleménybuborékuk szerint ír - mégha egyébként nincs benne semmi uszító, trágár.

Igazad van, tényleg nehéz megszokni ezt a fajta "liberális" szólás és véleményszabadságot..

Rodney_2 2021.02.25. 07:46:56

@konrada: Ennek semmi köze a liberalizmushoz. Ez a liberálfasizmus. Ezt inkább a "progressziónak" nevezett Darwin díjas agyhalállal lehet azonosítani. Illetve a "sztálini, rákosista, ceaucescu" féle terror - "MEGVALÓSULT szocializmus" mintájára "MEGVALÓSULT liberalizmusnak" lehetne eufemizálni.
A UK többek köött azért pusztul el, mert az utóbbi kb 20 évben ez a fajta vélemény és PC terror olyan szintet ért el, hogy már nem lehet megbeszélni a társadalom legfontosabb problémáit, mert az ahhoz szükséges szó illetve fogalomkészlet használata azonnali ellehetetlenülést, horribile dictu börtönbüntetést okoz. Ezért került sor a Brexitre is.

Rodney_2 2021.02.25. 07:54:02

@Etniez: SOTE egyetemi tanár (nem hullamosó) rokonom írta a témában:

"A kínai cucc az, amilyen technikával az összes régi oltás is készült, és valóban előnye, hogy a teljes vírust tartalmazza, nem csak egy kis részét, így későbbi mutációk esetén van esély, hogy hatékony marad.
A mutánsok miatt sajnos az RNS (Pfizer, Moderna) ill a vektoros (orosz, Astra) nem megoldás hosszú távra, de még maga a technológia sem. Én biztos nem szertném magam 6 havonta a legújabb mutánst tartalmazó ki tudja hányadik adenovírussal, vagy PEGilált liposzómával stb-vel beoltatni. Mutáció pedig lesz, RNS-vírus"

Ha esetleg nem érted, akkor nem én vagyok a hülye :) Már van olyan "nyugati" gyártó amelyik be is jelentette, hogy elkezdenek dolgozni az upgrade vakcinán. Ez nekik biznisz, nem a betegeknek megoldás. Teccik érteni???
süti beállítások módosítása