mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Nem sikerült kanyarban előzni… az EU-nak

2021. július 28. - p.a

flag1.jpg

Pedig itt volt a lehetőség.

Azt gondolná az ember, hogy egy-egy válság összekovácsolja az egyébként széthúzó tagokat. Amikor össze kell fogni, amikor segíteni kell egymást, amikor az összehangolt akciók nyilvánvalóan eredményesebbek lennének, mintha mindenki külön dolgozik a megoldáson.

Nem ez történt. A brüsszeli központban felmerült ugyan, hogy cselekedni kellene, de elbénáztak mindent, amit csak lehetett.

1. A vakcinabeszerzés végtelenül amatőr módon zajlott. Rosszul felmért alkupozíciók és érdekek/súlypontok. Rosszul, szakértelem és piacismeret nélkül megkötött szerződések. Rossz utólagos érdekérvényesítés. Mindez megdöbbentően lassú tempóban. Az eredmény: Az USA-hoz, Nagy-Britanniához, de még Kínához képest is megkésett/alacsony (itt a kettő ugyanaz) átoltottság, ennek következtében magasabb halálozás és tovább gyűrűző gazdasági problémák. Széthúzó, különutas, egységet megbontó tagok (legjobb példa Magyarország), akik ráadásul tényleg jobban jártak azzal, hogy nem bízták magukat a brüsszeli központra. 

2. A járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozó („forradalmi”-nak nevezett) pénzügyi csomag szétosztása kétségbe vonható elvek mentén történik, de az igazi probléma az, hogy lassan-lassan-lassan, nagyon lassan. Jóval több, mint egy évvel a járvány kitörése után az USA-ban már a szétosztott pénzek okozta inflációtól tartanak, míg az EU még mindig csak számolgat, hogy kinek-mennyit-hogyan. 

3. Néhány kirakatpélda kivételével egyáltalán nem volt kölcsönös segítségnyújtás a tagállamok között, központilag szervezett pedig még annyi sem. A járvány nem egyenletesen érintette a kontinens területeit. Volt, hogy Portugáliába, Szlovákiába vagy éppen Magyarországra került a gócpont. Mindenki megtanulta, hogy csak magára számíthat. 

4. Jóval több, mint egy év telt el az EU védettségi igazolvány bevezetéséig. Mi tartott eddig? Már egyből az elején létre kellett volna hozni egy egységes rendszert, akkor természetesen még nem az oltottságra, hanem PCR tesztekre, átesettségre. Evidens lépés lett volna egy EU szintű akkreditáció a PCR laborokra, de ennek szükségessége még csak fel sem merült a brüsszeli központban. 

5. A határzárak (igazából: szigorítások) az EU egyik legfontosabb, közember számára leginkább érezhető és értékelhető vívmányát törölték el, villámcsapásként, egyik pillanatról a másikra. Mindenféle központi iránymutatás nélkül az országok zárták/nyitották a határaikat (persze inkább zárták), áttekinthetetlen, követhetetlen és leginkább értelmetlen, önkényes szabályrendszert alkotva. Ez a blog a kezdetektől fogva a határzárak ellen emel szót, mert csak fájdalmat és pénztelenséget hoznak (különösen egy olyan pici országnak, mint a miénk), cserébe viszont értelmetlenek (megint jó példa Magyarország a hosszú és szigorú határzárával, közben az EU egyik legsúlyosabb járványával). Még ha vannak is szigorítások a határokon, biztos, hogy jobb lett volna azokat központilag szabályozni. Az EU nem volt erre képes, igazából meg sem próbálta. 

6. Központilag megfogalmazott egészségügyi, logisztikai, jogkorlátozásokra vonatkozó, stb iránymutatásra lett volna szükség és központilag szervezett, hiteles edukációra. Nem volt ilyen.

flag2.jpg

Közvetlenül nem a járványhoz kapcsolódik, de az EU helyzetét és rátermettségét jól példázza az elmúlt hónapok két szégyenteljes pillanata: februárban Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének moszkvai megalázása illetve Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének áprilisi félreültetése Ankarában (von der Leyen reakciója talán még szánalmasabb, mint maga az eset).

A fentiek csak példák (sőt inkább csak kifejtésre szoruló témakörök), de jól látszik, hogy ha baj van, az EU nem képes megfelelően ellátni a feladatait. Az EU gyenge, minden tekintetben. Nem kell szégyenkeznünk kimondani: A járvány alatt cserbenhagyta a polgárait és tagországait arra kényszerítette, hogy külön utakon járjanak.

Különösen fájdalmas, hogy hibák következmények nélkül maradnak. Mit csinál most Borrell, von der Leyen? Ugyanazt. Tudjuk, ki tárgyalt rosszul a vakcinabeszerzésről? Ki szövegezte a kapcsolódó szerződést? Még csak beszélgetés sincs a kudarcról és annak okairól.

Ez a blog EU-párti, legalábbis Magyarország EU tagsága mellett áll mindenképpen. De látni kell, hogy válságkezelésben az EU alulmúlta és továbbra is alulmúlja önmagát. Fel kell tenni a kérdést, hogy ilyen Európát akarunk-e továbbra is. Ha nem, akkor hogyan lehet megreformálni? Elég-e csak kicsit pofozgatni vagy valami nagyobb szervizelésre van szükség? Vagy már mindegy, mert reménytelen, örüljünk a mának, ez itt a haldokló Római Birodalom és kész?

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3916641674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.07.29. 08:39:36

7. Soha nem készült egységes kontaktkövetõ mobil app.

De amúgy mi a fenét lehetne várni egy olyan EU-tól, ami ennyi idõ alatt még közös KRESZ-t sem tudott összehozni? Pedig az aztán végképp nem politika vagy gazdaságfüggõ dolog.

Kampfer 2021.07.29. 08:45:30

Meglepően pontos értékelés és jó témákat érintő cikk.

"Nem sikerült kanyarban előzni... az EU-nak!"

Valójában az is csoda, hogy be tudta venni a kanyart. A válságok egymás után bizonyították, hogy a 'zunijó' gyakorlatilag képtelen volt bármelyikre is értelmes választ adni. Jó kérdést sem tudtak igazán föltenni! A további 'integrációnak' többek között azért sincs értelme, mert tisztán látható az a bizalmi válság, amit a 'zunijó' vezetésének töketlenkedései, dilettantizmusa, politikai ostobasága okoz. A tagállamok jórésze vagy közömbös egymás iránt vagy rühelli a többiek egy részét, mint a sz@rt. Az egységesülés retorikája mögött valójában mindenki a saját maga kis pecsenyéjét sütögeti. Ennek a töketlenkedésnek egyik alapvető oka az, hogy a szervezet vezető politikusai egyrészt tehetségtelen senkiháziak, másrészt hiteltelenek is. Ez a külképviselő egy közönséges szánalmas bohóc. Az 'Ursula' már bizonyított védelmi miniszterként is, amikor szétverte a Bundeswehr maradékát is, illetve a Luftwaffe szemlélője két hétig hiába magyarázta az ostoba libának, hogy egy röpképes és bevethető Tornado nem ugyanazt jelenti! És akkor még említhetnénk azt a franc timmerfrancot, vagy akár a verát, amelyek tökéletesen bemutatják a 'zunijó' teljes hiteltelenségét.
Gazdasági közösségként működőképes és értelmes közösség volt. Politikai közösségként és különösen 'egységként' egy merő kudarc. Kész röhej, értelmetlen ostobaság még az ötlete is! Nem kellene megvárni, amíg nagy port verve és hangos csattanások közben összedől ez az egész tákolt szir-sz@r, értelmesebb volna együttműködésben visszafejleszteni arra a szintre, ahol valóban működőképes és létjogosultsága is volt. Mindeközben minél szánalmasabb ez a szervezet és minél nyilvánvalóbb a vezetés ostobasága és hiteltelensége, annál hangosabb az ordibálás és a fenyegetőzés. Ennek a vergődésnek, amit immár több, mint egy évtizede bemutat, semmi értelme. Jobb lenne Európának és az államainak, ha visszatérnénk a valóban működőképes modellhez! Szerintem...
Ksmp.

Serény Vélemény 2021.07.29. 09:09:07

@Kampfer: "Gazdasági közösségként működőképes és értelmes közösség volt. "
Pontosan!

MI nem ahhoz az EU-hoz csatlakoztunk, amivé manapság vált. Gazdasági előnyökért csatlakoztunk egy nálunk gazdaságilag fejlettebb közösséghez.

HaD 2021.07.29. 09:27:23

Az eju egy gazdasági érdeken(alapvetöen vámúnió)alapuló közösség,és ma is az. A baj hogy nem igazán csatolta hozzá az irányítási strukturát...kb mint mikor egy cég elkezd terjeszkedni vagy a terjeszkedést megpróbálja megakadályozni egy adott oiacon de a döntéshozatal egy Bt szintjén reked. Ma már nem elég egy sima vámúnió ha egyáltalán az usa vagy kína de akát india szintjen akarnak eredményt elérni....azorbánc féle dezorganizáló vonal pontosan jól muataja egyfajta trójai faló szerepkörét:),márpedig az eju már most óriási késedelmebe van az irányítási mechanizmusok tekintetében,és nem is lesz mostanában ez megoldva...rosszabb mint az emlegetett római birodalom azon szakasza ahol három négy felé próbálták osztani az operatív irányítást de a vége az lett hogy csak összerugták a port...itt van vagy 27 ilyen operativ egység....mintha egy cégben külön utat járnának a különbözö filiálék....ahol nincs halami irányítási lehetöség ott NE keressünk már felelöst...ez csak kamu balhékhoz vezet. Az orbánc féle nemzetieskedés(ami önmagában kamu hisz ökelme szarik a nemzeti érdekekre meg föleg a magyar családokra)az "csak" arra jó hogy lelassítsa a döntési folymatokat ...sajna maga az eju alapelve is engedi neki tehát ha változást akarnak akkor teljesen új alapszabályt kellene elfogadni és aki akar csatlakozik aki nem nem...magyarán ÙJ EU:)....más kérdés hogy mondjuk a lengyel piac az fájna az ejunak ha azok mondjuk nem csatlakoznának...a magyar 10 millás piac is piac de föleg a németeknek meg az osztrákoknak(ipar bank kereskedelem amit hazárulnak nekik nap mint nap a "magyar" elit).. az öt milla melós is hiányozna azért...föleg a németeknek. Ehhez egy valódi megtisztulási szándék és közös gazdasági kutatási projektek kellenének keményen koordinálva és kontrollálva!!!...ezt meg pókeres attitüddel lehetne végig vinni....megtenni a téteket és mindenki elgondolkazhatna hogy tarja e:):)

MEDVE1978 2021.07.29. 09:34:06

1. A hasonlatokból Kína nem igaz. Az EU az egész vakcinastratégiát elbaszta. Persze így utólag könnyű okosnak lenni, de ez egy igen piacpárti megoldás volt. Az ok egyszerű, a német-USA együttműködésű Pfizer mellé beszereztek még Astrazenecából is, illetve a bedőlt Sanofis cuccból, valamint Johnson and Johnsonból. Mindezt azért, hogy se Frau Merkel, se a bohóc Johnson, se Macronka meg ne haragudjon. Ezután bambán ültek, várva, hogy a szájukba essen a sült galamb. Még ha ezt nem is rójuk fel, óriási tévedés volt. Mintha szépen: megrendeltük, aztán kész lesz ugyanakkorra valaha is realitás lett volna. Ebből lett az, hogy az Astrazeneca és a Pfizer nagyon hamar kész lett, a Johnson and Johnson fél évet késett, a Sanofi meg talán év végére elérhető lesz.

Erre tett még rá az Astrazeneca kudarc, mármint az, hogy az AZ konkrétan hazudott az EU-nak, amikor óriási mennyiségű oltást ígérgetett és közben folyamatosan priorizálta a briteket. Ennek a másik oldala az volt, hogy néhány olcsójános ország (pl: osztrák sógoraink) elsősorban az Astrazenecát választotta, látván, hogy az jóval kevesebb kerül. Ők sírtak aztán a leghangosabban, amikor kiderült, hogy az Astrazeneca nem tud teljesíteni.

Igazából már az elejétől kezdve nem ebben a modellben kellett volna venni az EU-s fejlesztőkkel, hanem kiírni egy olyan pályázatot, hogy hajrá gyerekek, az EU megveszi a legjobb 3-5 licenszet, illetve utána per főt is fizet a beadott oltások után. Viszont emellett a gyártókapacitásokat automatikusan bővíteni, illetve EU-s irányítás alá kellett volna helyezni és a kész oltásokat gyártatni velük. Így nem fordulhatott volna elő, hogy a Sanofi gyártókapacitásai negyed évig parlagon állnak és csak aztán kezdtek el Pfizert termelni. Ezt szépen meg lehetett volna oldani termelési kötelezettséggel és hatósági árasan. Maga az utóbbi (gyártókapacitások előzetes bővítése és kontrollja) is már óriási bővülést, változást hozott volna.

Ez tehát egyértelmű kudarc, a magyar Sputnyik / Sinopharm import jó ötlet volt. (a mennyiségét elbaszták, ennyi Sinopharm a kutyának nem kell, már nem szükséges a rendszerben).

A legnagyobb probléma és egyben oka az egésznek mégiscsak a parttalan optimizmus és naivitás volt. Mivel az EU döntő része (a mediterrán országok egy részét kivéve) jól megúszta a 2020. tavaszi leállást, ezért nem gondolták, hogy jöhet még egy durvább hullám télen és következő tavasszal, aminek még durvább gazdasági következményei lehetnek. Ez okozta lényegében a habozást, nem elegendő befektetést az oltásokba, rossz lépéseket.

HaD 2021.07.29. 09:34:39

amíg a régi szoci államokat arra használja ez eju hogy a belsö feszültsegeit terítse és olcsó melóst meg minden szart drágán felvevö piacnak tekinti addig nem lesz változás...ezekben az országokban az eju egyes országainak(föleg német) érdekeit szolgáló elitet tartanak hatalmon...de a németek pl nem kímélik a régi tagokat sem---lásd a görög államcsöd...illetve az olasz és spanyol szívó az EUR tekintetében....nekik egyértelmüen cumi volt az hogy a németkenek egyfajta alulértékelt EUR-ral lehette(idáig mert Trumpék kicsit odapörköltek nekik:):)) nagynak lenni....a maygar és lengyel nemezeti deviza sem véletlen hisz a német ipart ez a belsö szivattyú jobban támogtaja mintha itt is meg a lengyeleknél is EUR lenne...na ezen kellene "csak" változtani:):)...szerinted???

Boar. 2021.07.29. 09:49:46

Látom, a fideszes agyatlanokat még mindig a csodavárás élteti és duzzognak, ha nem teljesülnek az álmaik.
Először a saját házatok táján bunkókáim...aztán ha ott már rend és tisztaság van, akkor lehet az EU-t ekézni...
Orbán a szátokba is szarhat, elbaszhatja a járványkezelést-sokkal jobban, mint az EU, elkúrhatja a gazdaság újraindítását-sokkal jobba, mint az EU, ellophatja a járványkezelésre és az újraindításra szánt pénzt ti mégis fényesre szopjátok a faszát...

HaD 2021.07.29. 09:50:20

a járványkezelést pedig az oltás programmal össemosni álságos és tévedés....elve az egészt egy valós EU szinten egységes karantén rendszerrel kellett vna kezelni és az oltások,-melyek hatékonyságáról már el is kezdödött a mismásolás(csak azt nem tudom hol vannak most a szakértök akik anno telszájjal hazudoztak a hatékonyságokról:()-csak kiegészítö eljárásként kezelni nagyon nagyon komoly fenntartással...uganis álbiztonságot ad....most hogy lefut a nyári turista szezon már kezdödik a huhogás a negyedik hullámról,holott a harmadikat állítóag legyöztük. Miközben egyszerüen csak a járványok ciklikusságáról van szó....nem vagyok oltás ellenes de az aki meg az oltással akrja megoldani a járványt(leszrva a járványkezelésialapelveket) az bünözö és ember életekkel szórakozik:(

midnight coder 2021.07.29. 09:51:27

@HaD: Pont az a baj, hogy nem az, pedig csak így lenne mûködõképes. Nem lehet ennyi különbözõ kultúrájú, történelmû, nyelvû, értékrendû országot egy kupacba összehozni. Ez nem az USA és nem is Kína. Olyan, hogy közös európai nemzettudat mint az amcsiknak vagy a kínaiaknak van, soha nem volt és soha nem is lesz. És nem is lehet, mert egy németben és egy görögben semmi közös nincs, csak a fizetõeszköz amit használnak.

MEDVE1978 2021.07.29. 09:53:03

2. A pénzügyi csomagban sohasem volt egyetértés. A fedezete ugyanis közösen kibocsátott EU kötvény, magyarul EU-s adósság, hitelfelvétel. Anno nagy hír volt, hogy a német alkotmánybíróság ezzel szembement, nem tudom végül hogyan oldották fel a konfliktust. Most egyértelmű, hogy az EU olyan célokra használja a csomagot, amivel kikényszeríthet dolgokat (ezt most éppen nálunk és a lengyeleknél demonstrálja).
3. Ez azért van, mert egyenletesen sújt régiókat a vírus. Voltak rá példák, csak kevés. Amikor a cseheknél / szlovákoknál nagy baj volt, emlékszem magyar orvostanhallgatók is mentek át segíteni, de talán németek is (betegeket vettek át). Mivel a vírus sajátja, hogy túlterheli az egészségügyi struktúrákat, viszonylag kevés példa van az átsegítésre.
4. Ez így van, de a védettségi igazolvány nem sokat ér.
5. Nem értek egyet, a nem gyógyszeres kezelések közül az egyik legeffektívebb a határzár, határon belépők szűrése. Ez szükséges volt és lesz is olyan járványoknál, amelyekre nincs gyógyszer és veszélyesek. Az alapelvet már a középkorban kitalálták, tehát ez egy effektív megküzdési stratégia.

Az EU nem képes kezelni effektíven a járványt, sajnos ez bebizonyosodott, ezért a nemzeti kormányok kell elvégezzék ezt a feladatot. Nekem inkább problémás az, amit mindenki tud és 30 évvel ezelőtt még csak kérdés sem lett volna, ma meg már lehetetlen. Az EU-ban a járvány fél éven belül érne véget, ha a jelenlegi oltáskészletekkel kötelezően beoltanának mindenkit. Ez euroszázmilliárdokat spórolna meg. Mégis, az egyén jogainak mantraszerű tisztelete miatt ezt nem tesszük meg. A jutalmunk még év végéig újabb több tízezer halott és óriási anyagi kár lesz.

Muzsikok közt 2021.07.29. 09:53:57

Nem kell a szart pofozgatni

Milyen Birodalom az, ahol par eve minden jottmentet be akartak fogadni akar papirok nelkul, ma meg a sajat polgarok nem mehetnek a szomszed orszagba, de esetleg a sarki kocsmaba se a "vedettsegi igazolvany" nelkul....

Amirol ma mar biztosan tudhato, hogy nem igazol vedettseget: A duplan oltottak is tomegesen kapjak el az uj variansokat, igy terjeszthetik is oket - azaz semmi esszeru oka nincs az igazolvanyok hasznalatanak, azon kivul, hogy felhaboritoan diszkriminativ.

Szerintem baszodjon meg az EU, nem fogok sirni utana

MEDVE1978 2021.07.29. 09:58:25

@HaD: Viszonylag egyszerű és most már tapasztalati adatok is vannak hozzá. Mindenkit be kell oltani kötelezően. Persze problémás lehet, hogy még van Astrazeneca (magyar szinten még Sinopharm), amit érthetően kevesen nyomatnak szívesen magukba, de Pfizerből, Modernából, Johnson and Johnsonból is van rengeteg. Ha nagyon magas az átoltottság és mondjuk ezt fenntartjuk 3-5 évig (addig talán lemegy ez a szar), akkor gyakorlatilag megszűnik a járvány Európában. Kerülne X EUR-ba, a gazdasági kár, amit az egész elmaradása okoz az legalább 10X.

MEDVE1978 2021.07.29. 09:59:29

@Boar.: Nyilván a FIDESZ vagy a magyar kormány sok mindent elcsesz, de ettől még sajnos az EU is jeleskedik ebben. Miért ne lehetne az uniót is kritizálni?

HaD 2021.07.29. 09:59:29

@midnight coder: de lehet...ha már a Római Birodalomnál tartunk a pax romana megoldotta:):)...de az igencsak erös központi irányvonalat szó szerint tüzzel vassal érvényre juttatták:):)

Muzsikok közt 2021.07.29. 10:06:23

@midnight coder: te marha

melyik orszag kontaktkoveto appja mukodott?

Te idiota !

Boar. 2021.07.29. 10:06:27

@MEDVE1978:
-sorrend
-az EU béna, a fidesz meg lop. Az EU a saját bürokratikus korlátait nem tudja legyűrni, a fidesz meg szántszándékkal lopja meg az országot, ebben az egyben következetesek.
Egyenlőre az eu nélkül sehol se lennénk, orbánod visszasüllyesztett volna a türk tanács ázsiai feudális diktatúráinak a szintjére.
Amúgy pedig, megdőlt a benzinár rekordja alacsony olajár mellett!!!, 359 az euró, erről is az a béna, tehetetlen EU tehet nyilván...

Muzsikok közt 2021.07.29. 10:07:28

@MEDVE1978: Az apad faszat kell beoltani kotelezoen

A haldoklokon kivul senkire nem veszelyes nathahiszti miatt

Muzsikok közt 2021.07.29. 10:09:50

@Boar.: Erdekes modon, amikor meg demokracia volt, azaz lipsi kormany, sokkal nagyobb volt a berkulonbseg bezzegnyugat meg periferia-europa kozott mint most a diktaturaban....

Valahogy a bevandorlo is tobb minden evben Magyarorszagra, mint a kivandorlo. Persze a lipsiknek mindenszar, aminek szivbol orul minden magyar.

evilwolf 2021.07.29. 10:34:04

1. A vakcinabeszerzés végtelenül amatőr módon zajlott.
Tényleg? Mégis abból van a legtöbb nálunk, nézd meg a mai adatokat. Még osztogatni is tudunk belőle, teszi is rendszeresen a fidesz qrmány.
Jó drágán megvette a kínait, miközben ránk rohad a Pfizer amihez magyar halandó ritkán jut. Romániába mentek a magyarok, hogy Pfizert kapjanak, pedig itt millió számra áll raktáron.
Viszont osztogatja kintre a Pfizert meg az Astrát. Nem a kínait, hanem az állítólag hatékonyabb vakcinát.
Dobálja 100 ezrével a cseheknek, miközben azok meg eladják.
Ugyanez a lélegeztetőgépekkel. Qrva drágán megvette a fidesz qrmány, majd osztogatja ingyé.
Mai hír:
Csütörtökön 33 lélegeztetőgépet adományozott Magyarország Mongóliának, hogy ezzel segítse a járvány elleni küzdelmet. A szállítmányt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át.
Most éppen a negyedik hullám támad, ezért a felkészültség kulcsfontosságú mindannyiunk számára
− olvasható a miniszter közösségi oldalán.
index.hu/kulfold/2021/07/29/pfizer-hatasossaga-koronavirus-a-vilagban-index-csutortoki-hirosszefoglaloja-covid-19-oltas-vakcina-olimpia/
----------
Mi qrva jók vagyunk, nagyvonalúan tudjuk elqrni a pízet, amit nem a zemberekre költ a fidesz qrmány.

evilwolf 2021.07.29. 10:40:05

Nagyon jók vagyunk, az EU meg a sz@r. Ja.
---
2021.07.27. 17:41
A magyarok több mint háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
index.hu/belfold/2021/07/27/szegenyseg-unio-magyarorszag/
----------------
Uniós szinten a magyarok háromnegyede szegénynek számít
24.hu/fn/gazdasag/2021/07/27/unios-szinten-a-magyarok-haromnegyede-szegenynek-szamit/
--------
Legyünk büszkék, van mire.
Meg qrva nagy arcunk is van hozzá.
Mennyi remek adatot dobáljak be a nagy fidesz-magyar sikerről?

Muzsikok közt 2021.07.29. 10:40:56

@evilwolf: Okoska, a Pfizer akkor sehol se volt amikor kellett, amikor meg volt itt vmi jarvany-fele.

Most hogy mar nincs jonnek a Pfizer szallitmanyok

moloy 2021.07.29. 10:42:13

Néhány kötelező: BCG, DTP, PCV, MMR, IPV, HepaB
(Nekem még halványan láthatóak a himlő-oltás jelei...)
Hajlok arra, hogy az EU tegye kötelezővé azt/azokat,
amelyeket a szakemberek javasolnak.
(Lsd., mint a legújabb sarcot: "postai szolgáltatás" díja
az ÁFA beszedéséért.)

Muzsikok közt 2021.07.29. 10:51:00

Boris’s War on the Young: Festivals, Travel Added to Nightclubs and Universities on Vax List

Remeljuk ragyujtjak a varost a gecire

Serény Vélemény 2021.07.29. 11:04:54

@evilwolf: Ez kb. hiszti. A vakcináció lényege a minél hamarabb minél nagyobb átoltottsági arány elérése lett volna. Az EU nemrégiben még mind a 440 millió lakosával a teljes világ GDP-jének a negyedét adta. Ekkora gazdasági erővel rendelkező társaságnak kb. azt a célt kellett volna kitűzni és tűzzel-vassal betartani, hogy minden EU polgár hozzájusson oltáshoz kb április végéig. Ehelyett mi van?

ombie 2021.07.29. 11:07:56

Amit a posztoló akar, az egy sokkal erősebb központi irányítás, nagy költségvetséssel, ami politikailag jelenleg irreális.
Képzeljük el, hogy Brüsszelből karantént rendelnek el mondjuk Borsod megyére, vagy magyar orvosokat vezényelnek át Görögországba, mert most ott súlyosabb a járvány. Ezen kívül kötelező lenne megnyitni a határokat is. És ezeket mind a magyar kormány akarata ellenére.
Ehhez nagyon sok jogkört és pénzt kellene átruházni a tagállamok felől a központba, ami kizárt hogy egy konszenzusos szavazáson átmenjen, és nem csak a mi kormányunk szavazná le.

Basz-ommm 2021.07.29. 11:14:53

@MEDVE1978: "Nem értek egyet, a nem gyógyszeres kezelések közül az egyik legeffektívebb a határzár, határon belépők szűrése." Baromi effektív, hogy bezárjuk magunkat Europa közepén. " Ez szükséges volt és lesz is olyan járványoknál, amelyekre nincs gyógyszer és veszélyesek." Van oltás is gyógyszer is, csak az emberek ostobák. "Az alapelvet már a középkorban kitalálták, tehát ez egy effektív megküzdési stratégia." Középkorban B+ :D Gondolkodjuk már egy kicsit, azért effektív valami, mert már a középkorban is így gondolták? Akkor égessünk boszorkányokat is mert már a középkorban is bejött. Egy gond van ezzel, hogy a középkorban nem volt repülőgép,, meg nagy mennyiségű áru fuvarozás, meg rokonság, meg külföldi munkavállaló hazatérése, stb.

Boar. 2021.07.29. 12:03:12

@Muzsikok közt: Aha...lippsik...meg minden magyar...
Ezektől bandán belülinek érzed magad és elmúlik a kisebbségi komplexusod?
Mit tudsz te a magyarokról, anyád putris cigány volt, apád meg egy török kamionos.
A "minden magyar" az nem az a 2.8 millió barom aki a fideszre szavazott(nem is beszélve arról, hogy ebből mennyi volt a kamumagyar határontúli meg a romanapon berúgatott cigány stb.)
Vered a nyálad a bérekre? Erre verjed, hülyegyerek:
index.hu/belfold/2021/07/27/szegenyseg-unio-magyarorszag/
Az átlagkereset még a jelenlegi nyomorúságos szintet is csak úgy éri el, hogy felfelé húzza a ner-es holdudvar gazdasági teljesítmény nélkül felvett magas bére...

Muzsikok közt 2021.07.29. 12:14:05

@Boar.: kamutanulmanyokkal nem foglalkozunk

facts
2010 atlagber MAgyarorszag = 800 euro 260as euronal
2021 atlagber Magyarorszag = 1200 euro 360as euronal

plusz ugye meg az elvonas is kevesebb most

ennyit a szakerto elQro lipsi hordarol

Muzsikok közt 2021.07.29. 12:14:50

Ja bocs 2010ben inkabb 770 volt az nem 800

Boar. 2021.07.29. 12:24:50

@Muzsikok közt: Aha...kamutanulmány...mint a covidos halálozások... Valahogy ti mindent "máshogy" számoltok. Aztán ami nem tetszik, az kamu...
Nem kamu az kisgyerek, hanem a fájdalmas valóság...
A mai "átlagbér" a kamu kisgyerek, a ksh megrendelésre behazudott rizsája. Még a ner-es bérekkel sem annyi.
És ennek mellé kell tenni az árakat, a megélhetési költségeket...mire elég az a pénz...amikor az árak az egekben...
Ennyit a demagóg faszságaidról...

Muzsikok közt 2021.07.29. 13:15:43

@Boar.: elmaradtal a szamokkal, a bla blara senki nem kivancsi

midnight coder 2021.07.29. 13:25:17

@Muzsikok közt: Faszfejke, attól még szükség lett volna rá. És nem országos, hanem legalább EU-s vagy világ szinten. És persze az sem ártott volna, ha legalább akkora agitpropot tesz mögé a liberósbolsi média mint amennyit a buzik érdekében felvonultatott. Akkor, egyszer a világ történetében esetleg hasznosak lettek volna a liberráltak a világ számára. Persze pont ezért szóba sem jöhetett ilyesmi.

midnight coder 2021.07.29. 13:30:32

@evilwolf: Teccettek volna nem szocializmust építeni, nem kérni 56-ban az orosz beavatkozást, nem csõdbe vinni a béketábort, nem szétlopni minden mozdíthatót az elvtársi kapcsolatok révén a gengszterváltás után és eladni kabátgombért a külföldieknek. Mi pont azért vagyunk a legszarabb pozícióban mert nálunk sikerült a legszarabbul a gengszterváltás. És ez nem csak az Antallék sara volt, az õ bûnük csak annyi hogy hülyék voltak - bár mondjuk ez sem kevés.

Serény Vélemény 2021.07.29. 13:33:07

@evilwolf:
Az egyik holland befektetési alap vezérigazgatója 8 milliárd forintnyi dollárt adott azért, hogy a 18 éves fiacskája 10 percet élvezkedhessen az űrben.
Ennyi olyan pénze volt, amit már nem tudott hova tenni, mert magánrepülője, magánjachtja, magánszigete, meg stb már bizonyára van, ezért inkább kidobta az ablakon.
Most komolyan tudod hány befektetési alapkezelő van az EU nyugati végein, és ezeknek hány igazgatója?
És te ezekkel akarsz versenyezni?
A gazdagabb eu-s országokban magasabb az életszínvonal, meg a bérszínvonal.

És ezt az egyszerű tényt, úgy kell tálalni, hogy a butábbak felpörögjenek rajta, mint a búgócsiga?

midnight coder 2021.07.29. 13:33:22

@HaD: Ja, aztán szét is hullott az egész amikor vége lett a tûznek és a vasnak. Ahogy anno Jugoszlávia is.

Muzsikok közt 2021.07.29. 13:40:23

@midnight coder: nekem nem kell a fasiszta koveto appod, ami sehol a vilagon nem mukodott

Boar. 2021.07.29. 14:08:06

@Boar.: Ott vannak a számok a belinkelt tanulmányban kisgyerek...
Kérd meg a szomszédot, olvassa fel neked. Aztán ha már úgyis le kell szopnod a szívességért cserébe, beszéld rá, hogy meséljen neked az inflációról...

MEDVE1978 2021.07.29. 14:09:26

@Basz-ommm: Ahogy írtam: én egyértelműen támogatnám a kötelező oltást az egész országban, sőt az EU-ban is. Azonban az EU jelenlegi álláspontja az, hogy egyesek szabadságjogait csökkenti, hogy kötelezően oltsák és így megakadályozzák a járvány terjedését. Ez egy tipikus egyén joga - közösség joga kérdéskör, én igazából szarnék itt az egyéni jogokra, főként, hogy több ismert oltásnak (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, Sputnik, Shinopharm) nincsen érdemi mellékhatása. Egyedül az Astrazenecának van, tízezerből egy esetben. Viszont az EU nem ezt támogatja, ezért ez kiesik. A delta variáns kivédéséhez nagyon magas, 85-90% körüli oltottság kellene, nálunk 56% van talán két oltással beoltva. Ebből kifolyólag minden újabb koronavírus járvány rá fog menni a 30%-nyi nem oltottra, ezzel újra és újra leterhelve az egészségügyi rendszereket.
Gyógyszer nincs a koronavírusra, legalábbis olyan, ami egy influenzához hasonló hatékonysággal kezelné a vírust. Csak sokkal hatástalanabb készítmények vannak.

Pontosan ezért indokoltak a karanténintézkedések. Mivel ezek legtöbbször nemzeti szinten differenciáltak, ezért az országhatárokon kell érvényesíteni őket, ami a mozgás korlátozását jelenti.

nemecsekerno_007 2021.07.29. 14:12:34

@midnight coder: Tűpontos.
Antallék azt hitték, hogy a politika az úriemberek sportja és ők amúgy csak díszletek voltak.
A posztkommunistákat vitte a lendület 2010-ig amiben az összes ,,segédcsapatuk,, is támogatta, aztán persze magukra hagyták őket lsd.: Népszabi eladás.

nemecsekerno_007 2021.07.29. 14:21:29

@Boar.: Nem tudtok lejönni a szerről.

- Milyen itt a hangulat Jóska?
- Nem tudom
- A hangulatjelentés szerint jó.
- Akkor biztos jó.

Na ilyenenek voltak a szoci kormányok alatt az adatok, tegyük fel, hogy akkor hitelesek voltak bár trükkök százait alkalmazták saját bevallásuk szerint is.

Más matek: 2.8 millió ember nem az egész ország, meg nem 2/3.
Ha annyira rossz lenne a többségnek, akkor nem ennyien lennének az ellenzéki tüntetéseken.

Ha jövőre 3/4-et kap a Fidesz akkor legitimnek fogod tekinteni?!?

eßemfaßom meg áll 2021.07.29. 15:14:10

@evilwolf: Ilyen az amikor valaki a poszt címér se olvassa végig :)

Boar. 2021.07.29. 15:14:28

@nemecsekerno_007: Bármilyen eredményt ér el a fidesz, nem tekintem legitimnek mert csalással szerzi meg. Hogy mire lesz nekik elég, majd elválik. Remélem, egy méretes buktára. Bár lukasenkó példája itt lebeg a fejünk felett...
Alapvetés, hogy a fidesz összes szavazója elmegy szavazni mert a nyájösztön köztelez. Tehát a 2.8 millió, ha eltekintünk a csalásoktól, a teljes szavazótábor. ennél azért jócskán többen vagyunk.
A számokról meg annyit, hogy a tárkis kutatás elég részletes de a telexen jelent meg a bővebb verzió azt meg nem engedte ide linkelni a szűrő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.29. 15:16:11

Én épp a napokban próbálok meggyőzni egy egyszerű római asszonykát, hogy amint lehetséges lesz pár nap múlva, engedje, hogy regisztráljam a 3. oltásra (az első kettőre is én regisztráltam, persze csak hosszas rábeszélés után sikerült). A második AZ után két napig elég rosszul érezte magát, ezért nem akaródzik neki a 3. oltás. Emberek szoros közelségében dolgozik (10-15-ember egy kupacban), ki van téve a fertőzésveszélynek.

De hiába magyarázom neki, hogy 2 nap rosszullét még mindig jobb, mint 3 hét a kórházban, nem kell neki a 3. oltás.

Érthető, hogy a kormányok nem merik kötelezővé tenni az oltást. Pár oltás utáni halott - még ha nem is az oltástól halt meg - a közösségi médiában az idióták között forradalmat váltana ki. Elég csak arra gondolni, hogy állítólag Magyarországon orvosok mondanak fel az eü-ben kötelezővé tett oltás miatt.

erol 2021.07.29. 15:19:48

@Muzsikok közt: facts
2010 atlagber MAgyarorszag = 800 euro 260as euronal
2021 atlagber Magyarorszag = 1200 euro 360as euronal

facts ja. Ezek mellé írd be az ingatlan árakat vagy a benzinét és máris arcodra fagy a mosoly.

Rodney_2 2021.07.29. 15:34:57

@Boar.: Te szellemi fogyatékos vagy, de legalább egy bunkó paraszt. Nyilván ilyenből kellene több és akkor jobban menne az ország.

Ekrü 2021.07.29. 15:41:37

"Jó drágán megvette a kínait, miközben ránk rohad a Pfizer amihez magyar halandó ritkán jut. "-Ne hazudj.A kínait akkor vettük amikor Pfizert kizárólag az EU-n kívüli rögtön fizető országok kaptak.Mint pld.Izrael.Január-április között hiánycikk volt a Pfizer és nem csak nálunk hanem az összes EU-s országban.Bizony jól jött akkor a kínai és az orosz vakcina,rengeteg idős ember életét megmentették vele.
"amihez magyar halandó ritkán jut."-Jelenleg Pfizert ma Magyarországon bárki rögtön beadathatja magának (akár hármat is ha kér),nem kell mást tennie,csak időpontot regisztrálnia.Ellentétben ugye a Portugálokkal akiket épp most segítettünk ki egy kis vakcinával.
Ami pedig a Pfizert mindenhatóságát illeti,jelenleg ha jól látom Izraelben és a Hollandoknál bizony tombol a 4. hullám,bizony az oltottak között is.Pedig ők ugye Pfizerrel oltottak, nem kínaival.Ráadásul Izrael a lakosság 60-70 %-át beoltatta.Szemben pedig itt állunk mi azt kínai és orosz oltás ide vagy oda,láthatóan egyenlőre nem tombol nálunk a delta variáns,pedig ha jól emlékszem mindenkinél hamarabb nyitottunk Európában.

Muzsikok közt 2021.07.29. 15:41:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 80 eves eletkor alatt kb. merhetetlen a halalozasi arany

szoval nem csoda h a kutyat nem erdekli, aki oltatott az is azert mert azt hitte akkor beken hagyjak - persze mar kiderult h ez is kamu

azaz jol jart aki egyaltalan nem oltatott

GyMasa 2021.07.29. 16:03:51

@MEDVE1978:
"...a nem gyógyszeres kezelések közül az egyik legeffektívebb a határzár, határon belépők szűrése."
AMit a németek megint szarul csinálnak...
Mai hír, hogy aug 1-től oltási igazolvány, vagy negatív teszt kell a belépéshez, különben karantén.
De, ahogy eddig néztem arról szó sincs, hogy ott helyben lehessen tesztet csinálni, és csak akkor karantént elrendelni, ha pozitív a teszt...
Pedig eddig kb minden sarkon volt egy ingyenes tesztsátor...
Neeeem, jó birka német módra, mindenki menjen karanténba, akinek nincs negatív tesztje.
Gratulálok!

GyMasa 2021.07.29. 16:08:27

@moloy:
Az a baj, hogy azokat az oltásokat elég egyszer beadni, és örök életedre védelmet biztosítanak.
A Covid oltásokat kb minimum évente kellene ismételni (de én erősen hajlok rá, hoygha bevezetik, akkor az 3-6 havonta lesz). AZ ugye minimum 10 millió oltás évente, csak Magyarországon.

Boar. 2021.07.29. 16:12:10

@Rodney_2: Megint folyik a szar a szádból, fideszcsicska. Szorítsd össze a fogaidat, legalább a vastagja maradjon bent...

GyMasa 2021.07.29. 16:14:13

@nemecsekerno_007:
"Ha jövőre 3/4-et kap a Fidesz akkor legitimnek fogod tekinteni?!? "
Nem, akkor majd jön a csalásos lemez...

Ekrü 2021.07.29. 16:22:20

@Boar.:
"Bármilyen eredményt ér el a fidesz, nem tekintem legitimnek mert csalással szerzi meg. "-Látod,én pedig pont így vagyok az ellenzékkel. Akkor most mi lesz? :)))))))
"A számokról meg annyit, hogy a tárkis kutatás elég részletes de a telexen jelent meg a bővebb verzió azt meg nem engedte ide linkelni a szűrő. "-Nézd,ez a telex egy kormánypárti szavazó számára kb annyira hiteles,mint számodra a 888. Még akkor is ha "függetlenobjektívnek" hazudjátok.

Fikalnyik Eugén 2021.07.29. 16:23:19

@Ekrü:
"Jelenleg Pfizert ma Magyarországon bárki rögtön beadathatja magának (akár hármat is ha kér),nem kell mást tennie,csak időpontot regisztrálnia.Ellentétben ugye a Portugálokkal akiket épp most segítettünk ki egy kis vakcinával."

1 astraZeneca-t adtak el, és nem a portugálok használják fel, hanem a volt gyarmatokra megy.*
2 meg még egy számsor, hogy még jobban beégj:

teljes beoltottság
Mo 55,4% (5 418 198)
PT 53.6% (5 508 340)

legalább első adag
Mo 57.4% (5 611 260)
PT 67.3% (6 918 605)

10 százalékponttal jobban állnak, ennyivel jobban fogják kezelni a negyedik hullámot, jut eszembe most is fele halálozással vannak,mint mi.
Mikor fejezitek be a sikerpropagandát, ha nem csak pofán basznak de földbe is kúrnak majd a tények?

*sicnoticias.pt/especiais/vacinar-portugal/2021-07-27-Covid-19.-Ja-chegaram-a-Portugal-as-200-mil-doses-de-vacina-compradas-a-Hungria-40891fa1

"A vakcinákat a portugálul beszélő afrikai országoknak és Kelet-Timornak nyújtott adományok növelésére fogják felhasználni."

reCAPTCHA_védelem 2021.07.29. 16:24:11

@Muzsikok közt: Tényleg, te faszfej? Nőtt a fizetés? És? Nézd már meg az árakat 2010 és 2020 között!

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html

Muzsikok közt 2021.07.29. 16:30:16

@reCAPTCHA_védelem: A realber tobbet nott csak az elmult 4 evben, mint a fidesz elotti 20ban osszesen

realber = beremelkedes minusz aremelkedes

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

2010ben kb. 20%-kal volt nagyobb a realkereset mint 1990ben ! Most meg a duplaja, azaz 100%-kal tobb.

Muzsikok közt 2021.07.29. 16:35:42

@Fikalnyik Eugén: Hat te se vagy bonyolult

Fullba felszopod a narrativat miszerint minnel nagyobb az atoltottsag annal nagyobb a vedettseg

Ezt esetleg vmi szam is alatamasztja? Mert a Pfizernel pl., Izraelnel nem sok oltottabb hely van, es ok mar boven benne vannak az un. 4. kamuhullamban (azaz az esetek szama magas, semmi mas)

Vagy mas pelda: Ukrajna, ahol vagy 5% van 2x oltva, pontosan olyan a jarvanygorbe, mint nalunk, ahol 50%nal is tobb....azaz senkinek fingja sem lehet rola, mire jo a vakcina. Esetleg ha nalunk semmi nem lesz osszel, az ukranok meg kihalnak, akkor lehet vmit megalapozottan mondani - de a mult oszt is tuleltek valahogy, ki erti ezt.

Az exponnencialisan halalos delta hullamnak ugy vege lett Indiaban mint a botnak, ott is alig van oltva valaki. Persze ezt nem mondtak a Hirekben, igy szamodra nem is letezo info....

Fikalnyik Eugén 2021.07.29. 16:38:37

@Muzsikok közt:
Miután én tavaly is (ugyanitt a blog.hu-n) a svéd modell helyességét írtam le, és igazam is lett, szerintem ez mellé ment barátom.

Ekrü 2021.07.29. 16:46:03

@Fikalnyik Eugén:
"astraZeneca-t adtak el, - Az AstraZeneca az nem az EU által elfogadott és bevizsgált vakcina? Amúgy ha jól emlékszem @evilwolf az astra eladását is sérelmezte.
"és nem a portugálok használják fel, hanem a volt gyarmatokra megy.*"-Mi portugáliába vittük és a portugáloknak adtuk el.Az,hogy ők hová viszik tovább az az ő dolguk.
"10 százalékponttal jobban állnak, ennyivel jobban fogják kezelni a negyedik hullámot, jut eszembe most is fele halálozással vannak,mint mi."-Ha jól emlékszem az Izraeliek is jobban álltak,meg ugye a hollandok is csak EU által elfogadott vakcinákat használtak azt jelenleg mégsem állnak jobban mint mi.Pedig a hollandok még jóval később is nyitottak.Ne tégy könnyelmű kijelentéseket....

Muzsikok közt 2021.07.29. 16:49:50

@Fikalnyik Eugén: Akkkor ez felre ment. Haver vagy Sanyi !

Ekrü 2021.07.29. 16:52:54

@Fikalnyik Eugén:
"10 százalékponttal jobban állnak,"-Nem azért állnak jobban mert mi oltóanyaghiányban szenvedünk,hanem azért mert nálunk kevesebben oltanak.
Az általad leírt számok nem teszik semmissé azt,hogy ma Magyarországon aki akar az minden további nélkül beoltathatja magát akár Pfizerrel is,nem kell mást tennie csak időpontot regisztrálnia.

Muzsikok közt 2021.07.29. 16:57:16

@Ekrü: Minden vegtagjukba nyomathatjak az oltast tolem akar hetente is, de ne kozpenzbol menjen ez

Ki vagyok en h masok elmebetegseget finanszirozzam vmi nem letezo fantomhullamok ellen?

Eleg a kozpenzes vaccinazasbol !

nemecsekerno_007 2021.07.29. 17:13:27

@Boar.: Erről a csalásos cuccról se tudtok lejönni :))))))
Amúgy meg whisful thinking.

nemecsekerno_007 2021.07.29. 17:21:41

@erol: Jaja, vettem a lakást 20 milláért most ér 50-et. OrbánMonnyonle!!!

Boar. 2021.07.29. 17:34:29

@nemecsekerno_007: Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul...
(wishful te nagyonművelt...)
Amúgy nyilván wishful thinking az eu legszegényebbjeinek lenni te beteg fasz...

reCAPTCHA_védelem 2021.07.29. 17:40:04

@nemecsekerno_007: Én is vettem telket 700 ezerért, ami most 30 millát ér. na és?

Fikalnyik Eugén 2021.07.29. 17:43:37

@Ekrü:

Nem lehet Astrazenekát az EU-ból kivinni, még 50millióval tartoznak, erre ugrott be Szijjártó, hogy a zöldfoki haverjainak kifizesse előre a majdani menedéket a pereputtynak, mert a volt gyarmat kivételnek számít és a Portugálok leszállítják nekik, egy kis resztli meg legfeljebb jut Mozambiknak meg Kelet-Timornak az belefér, úgyis a hozzám hasonló faszok fizetik.

Hollandiában 50/68 Izraelben 58/62 az oltottság, semmilyen verseny nem volt, és még azt is elvesztettük :))
Pont, mint egy átlag válogatott meccs, első félidőben potyagóllal vezetünk, Hajdú B. már számolgatja a lehetőségeket, felfokozott vonyítással közli, hogy 68-ban Alberték is így álltak, bár az 51-dik percben már három góllal vezet az ellenfél, és összeomlik a védelem, a meccs utáni seggnyalói elemzésben "már látszik az alagút vége", meg "építkezés" "labdabirtoklás" és egyéb varázsszavak közepette szeletelgetik a szart.

Szerintem engedd el ezt a vakcinációs témát, már a vezéred is a buzizással van elfoglalva, te meg máig harcoló japán alakulatként véded a mundér becsületét. Így jár, aki rossz számot ad meg a Kubatov listára, nem tudnak szólni neked, hogy új helyzet van :))

nemecsekerno_007 2021.07.29. 17:49:34

@reCAPTCHA_védelem: Reménytelenek vagytok :))))))))))))))
Nektek sose lesz jó :)))))))))

nemecsekerno_007 2021.07.29. 17:51:15

@Boar.: :))))))) Nem tök mindegy, úgyse érted. Csal a Fidesz, Mészáros lop, leépül a jogállam, nincs sajtószabadság. Neked ezek a mondókák kellenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.29. 18:16:34

A kormánybarátsággal igazán nem vádolható telex.hu ma jelentetett meg egy cikket, amely maximálisan korrekt módon írt a keleti vakcinákról, azok alkalmazásának helyes vagy helytelen voltáról. A végkövetkeztetés az volt, hogy a mutyiktól eltekintve akkor igenis helyes volt a kínai és az orosz vakcinák beszerzése és alkalmazása.

Érdekes módon időközben ez a cikk szőrén-szálán eltűnt az oldalról.

Ménár Atya 2021.07.29. 18:17:31

@Fikalnyik Eugén:
"Hollandiában 50/68 Izraelben 58/62 az oltottság, semmilyen verseny nem volt, és még azt is elvesztettük :))"
Azért, ez alapján nálatok nem te vagy a legélesebb kés a fiókban :D
A témának nem sok értelme van, de azért annyit hozzátennék, hogy a gyorsaság ,és a szervezettségvolt a fontos, és ott bizony elég jól haladt az ország.
Elég magas szerencsére az átoltottság , kérdés, hogy a következő hullámnál mennyit ér majd.
Ezt még hollandia és izrael sem tudja.

Ménár Atya 2021.07.29. 18:20:06

@Muzsikok közt:
A butaság ellen még nincs vakcina.
De ha lesz, azonnal jelentkezz érte.................................
Ha rajtad múlna, még a kereket sem találták volna fel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.29. 18:31:27

@p.a:

THX!

Ennyire talán nem kellett volna sietni eltüntetni a főoldalról. Annyi cikk még messze nincs a telexen.

Mindenesetre ajánlom a cikk elolovasását azoknak, akik a keleti vakcinák beszerzése miatt szapulják a kormányt. Ha már a kormánypártisággal nem vádolható telex.hu gárdája is elismeri, hogy helyes volt a döntés, akkor talán a legvéresebb szájú ellenzékiek is elgondolkodhatnának rajta

Más kérdés, milyen mutyik voltak a kínai körül, és hogy nem az időseket kellett volna oltani vele, ezt is megemlíti a cikk.

kvadrillio 2021.07.29. 19:27:40

Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető. – Indián közmondás

ÉS...AKKOR...., AKASSZA FEL MAGÁT AZ ÖSSZES HARÁCSOLÓ 1 % !!!!!

ÉGNEK AZ ERDŐK TÖRÖKBEN IS !+!+!!!

kvadrillio 2021.07.29. 19:29:41

ha a régi verzióra készültek a vakcinák, akkor mi értelme az újraoltásnak ???

Ződ2000 · http://egzostive.com 2021.07.29. 19:30:48

Nagyjából az első bekezdésből lehet látni, hogy az új indexes hülyeség a cikk, kb amit már saját néven politikai hátszéllel sem mernek saját néven ideböfögni.
A legszánalmasabb, hogy úgy próbálják lejáratni az EU-t hogy a teljes értelmes vakcina-szállítmányt onnan kapta, miközben fröcsögött rá, és egy rakás xart beadatott a lakosságnak ami ki sem volt próbálva. Ennél csak az volt gusztustalanabb amikor a magyar külügy elkezdett dílerkedni ezekkel, szerencsére más nem volt ennyire hülye (bár a Szlovákok bepróbálkoztak, de meg is égették magukat).
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Aha persze. A Szlovákok nem tudják hova szórják el a rájuk sózott Szputnyikot ami nem is az amit eredetileg rendeltek (de hát az oroszoknál kicsire nem adnak :) ).
Kb úgy próbálják lepasszolni "jótékonysági " adományként mint egy kibiztosított kézigránátot.
A Sinopharm esetében meg nagyjából olyan mintha nem is adták volna be (főleg ahogy Magyarországon adták be, időseknek).
Na a Sinophaprm az igazi példa arra hogy adtunk a xarnak egy pofont.

pragmatika 2021.07.29. 20:01:59

@MEDVE1978:

"Az EU-ban a járvány fél éven belül érne véget, ha a jelenlegi oltáskészletekkel kötelezően beoltanának mindenkit."

Melyik az egyik legátoltottabb ország a világon ?
Izrael.
Nézd csak meg a járvány ottani alakulását az utóbbi hetekben.
Nos akkor mi érne véget féléven belül kőagyú ?

eßemfaßom meg áll 2021.07.29. 20:38:41

@GyMasa: "Az a baj, hogy azokat az oltásokat elég egyszer beadni, és örök életedre védelmet biztosítanak."

a diftéria és a tetanusz pl nem véd egész életedben, 10évente ismételni kellene (tetanuszt be is nyomják az emberbe ha bemegy a balesetire vágottszúrt sebbel)

Boldeone Bull 2021.07.29. 20:41:53

@pragmatika: Már nem Izrael a legátoltottabb ország:

ig.ft.com/coronavirus-vaccine-tracker/?areas=gbr&areas=isr&areas=usa&areas=eue&areas=can&areas=chn&areas=ind&cumulative=1&doses=total&populationAdjusted=1

Kb. 60% teljeskörűen átoltott nem túl sok, de mèg így is mèrsèkelt a negyedik hullám Izraelben...Úgy nèztem , hogy mindössze 28 ember van intenzíven. A delta variáns könnyebben áttör az immunrendszer vèdelmèn , de az oltásoknak köszönhetően jóval kevesebb a súlyos eset. A delta variánshoz kb 80% átoltottságra lenne szüksèg , mert jóval gyorsabban terjed , mint a korábbi változatok.
Ősszel vagy tèlen pedig jön a Pfizer 2.0 az összes eddig ismert variáns ellen, amiből Magyarország egyhamar nem fog kapni , mert kilèptünk a közös vakcinabeszerzèsből

reCAPTCHA_védelem 2021.07.29. 20:46:36

@nemecsekerno_007: Ez most valamilyen érv akart lenni? Mert annak szar volt. Fehér lóért is buliztak már egy országot.

eßemfaßom meg áll 2021.07.29. 20:46:42

@Ződ2000: "Nagyjából az első bekezdésből lehet látni, hogy az új indexes hülyeség a cikk, kb amit már saját néven politikai hátszéllel sem mernek saját néven ideböfögni."

A helyedben azért beleolvasnék a blog többi posztjába...

nemecsekerno_007 2021.07.29. 21:00:05

@reCAPTCHA_védelem: Békákkal szemben nem kellenek érvek. Hadd brekegjenek.

Ekrü 2021.07.29. 21:21:59

@Fikalnyik Eugén:
Teljesen mindegy,hogy szerinted mit lehet vagy mit nem lehet kivinni a lényegen bizony nem változtat semmi.Jelenleg Magyarországon bőségesen van vakcina,mindenki olyat kér amilyet csak akar,tehát @evilwolf hazudott mikor azt állította,hogy a magyar emberek elől kiviszik ,miközben a magyarok pedig nem jutnak hozzá.
Persze terelgethetsz még egy kicsit,de attól még @evilwolfnak nem lesz igaza.

Ekrü 2021.07.29. 21:25:27

@Muzsikok közt:
"Minden vegtagjukba nyomathatjak az oltast tolem akar hetente is, de ne közpénzből menjen ez"- Én sem szeretném ,hogy közpénzből finanszírozzák az egészségügyi ellátásod, az oktatásod vagy a gyerekeid oktatását,de sajnos nem tudok tenni ellene.Úgyhogy tűrd el szépen te is ...

birka menet 2021.07.29. 21:28:13

Nagyon elkúrta az EU:

1. Neki is milliószámra kellett volna beszerezni KÍNAI KAMUVAKCINÁKAT mint orbánnak, hogy ök is büszkélkedhessenek a statisztikával, hogy 3 millió birkával több van beoltva.

2. Nem be kellett volna tolniuk az euró ezermilliárdokat hogy mások elvigyék, hanem meg kellett volna azt csapoliuk mint orbánnak

3. Határzár helyett 10 méter magas szögesdrót kerítést kellett volna építeni ahogy orbán csinálta, legalább az állandó, nem kell rajta naponta valtoztani

4. Az EU-nak is be kellett volna szerezni egy orbán irányította Müllercecília robot aki a központ gombnyomására rendre felmondta volna a központi szövegeket

birka menet 2021.07.29. 21:32:49

@Kampfer: "Meglepően pontos értékelés és jó témákat érintő cikk."

Igen, a magadfajta agyváltó mütéten átesett fidernyákoknak. Tudod, amikor az emberi agyat kiveszi a fidernyák doki és birka agyat ültet be helyette. Ezzel megvan a NER kompatibilis birka.

Igen, ez a VALÓSÁGTADÓ CIKK cikk pontosan nektek, a VALÓSÁGTAGADÓ fidernyák birkatábornak íródott.

birka menet 2021.07.29. 21:35:11

@Ménár Atya:

Csuhás térdre eftárs, itt van a VALÓSÁG, hogy a COVID HARCOT ki nyerte meg:

Ausztria 9 millió lakos: 10 ezer covid halott
Orbanisztán, 9 millió lakos: 30 ezer Covid halott

Megint sikerült elöznie Orbanisztánnak az EU-t NEMZETHALÁLBAN!

Ekrü 2021.07.29. 21:37:19

@Fikalnyik Eugén:
"Szerintem engedd el ezt a vakcinációs témát, "-Már miért tenném ? Ha ideges vagy az hozzászólásomtól akkor ne olvasd el.A gúnyolódás/személyeskedés pedig nem érv,mint ahogy a szó másra terelése sem.

birka menet 2021.07.29. 21:41:11

@Ződ2000: "Nagyjából az első bekezdésből lehet látni, hogy az új indexes hülyeség a cikk, "

Pontosan, Amikor a fideSSmaffia tavalyi teljes index bekebelezése a nemzeti ellenállás miatt nem sikerült tökéletesre, akkor azért az alkuban bennehegyták, hogy a blogszférát 4-5 blogra fogják leszükíteni, ebböl 90% nem lesz kommentelhetö és a megszokott jól futó blogok helyett behozzák a VALÓSÁGTAGADÓ fidernyák blogokat.
Így kerültek ide az ilyen elvetélt kretén találmányok mint a R......., A K.... 100..... D...... I......, stb, amelyekre kétszer egy értelmes ember már nem kattint rá.

alöksz róz 2021.07.29. 21:49:07

@MEDVE1978: ez mi már ez, hogy gyógyszerkísérletre köteleznéd az embereket

kárárámaispj 2021.07.29. 22:30:24

@evilwolf: Bírom ezt az okos fajtádat.
Volt rendelkezésre álló vakcina, amikor megvették az oroszt meg a kínait? NEM.
Potenciálisan megmentettek ezzel 2 millió embert? IGEN.
Akkor mit okoskodsz?

Igen, aki akart eddig az oltatott, most meg áll feleslegesen a Pfeizer. Mert beadtak 2 millió keletit. Ha nem adnak be keletit, akkor nem állna hegyekben semmi, és az átoltottság lenne valahol 3 millió körül.

Komolyan mi a szart kell azon magyarázni a fajtádnak, hogy amikor árvíz van, akkor az ember nem várja meg az olcsó homokot a szomszéd megyéből?

kárárámaispj 2021.07.29. 22:31:34

@birka menet: " blogszférát 4-5 blogra fogják leszükíteni, ebböl 90% nem lesz kommentelhetö és "
Köszönhetően neked matyi. Hogy döglenél meg.

kárárámaispj 2021.07.29. 22:33:15

@birka menet: Ja, matyi, unalmas a baromságod, hogy kamuvakcina.
Egymilliárd embert beoltottak vele. Gondolom mind hülye, csak te vagy az egyetlen fény a sötétszobában.

A Joda visszatér 2021.07.29. 23:37:24

A vakcinabeszerzések kapcsán ne feledkezzünk meg a szarul szerződő ciprusi egészségügyi biztos asszonyról, akinek aztán hogy, hogy nem 4 millió euro landolt a számláján.

A Joda visszatér 2021.07.29. 23:57:17

@Fikalnyik Eugén: Magyarország kifejezetten jól áll a második beadott vakcinák számát tekintve. Nálunk ez 56%. Több EU-s államban is lényegesen kisebb ez a mutató. például a hollandoknál, szlovákoknál is.

A Joda visszatér 2021.07.29. 23:58:58

@Fikalnyik Eugén:

Ha már foci.. miért hirdettetek eredményt a 4.hullám vége előtt a 70. percben?

Hórukk 2021.07.30. 02:47:57

Hülyeség a cikk, számtalan tévedéssel. Ne oktassuk már az EU-t ilyen covid-halálozási adatokkal és az intenzív osztályok 85-90%-os halálozásával! Azt meg végképp ne mondjuk, hogy mindez "győzelem".

Alick 2021.07.30. 07:23:26

@Hórukk: Attól hogy nálunk Orbán pöcegödre bűzlik, még belátható hogy az EU egy méretes trágyadomb.

birka menet 2021.07.30. 07:48:25

@kárárámaispj: "Köszönhetően neked matyi. Hogy döglenél meg"

Dögölj meg te meg az a..ád. Aki kivett téged az elmegyógyintézetböl és így a mindenhol Matyitól bérretegö szindrómáidat már nem a sárgaszobában éled ki, hanem itt a neten.

Ja persze tudom, most buggyant fel belöled a keserüség, hogy Matyi téged naponta átlag 3500-szor aláz le. Há ez van, ha a fidernyák agyváltó mütétet hajtat égre magán és birkaagyat ültet be a fejébe.

birka menet 2021.07.30. 07:56:02

@kárárámaispj: "unalmas a baromságod, hogy kamuvakcina.
Egymilliárd embert beoltottak vele."

Ja persze te alig nyóccosztályos zsákfalusi bértroll, amennyit te tudsz a vilagról, jaj! Már 2021 elején televolt a vilagsajtó azzal, hogy hatalmas bajok vannak a kínai kamuvakcinakkal, Brazíliában csak 50%-os a hatásossága.
Persze ahhoz tudni kéne ám valamit külföldiül, meg nem csak az M1-böl meg a fidesz.hu-ból kellene szívni a kútúrát, hogy csak minimális fogalmad legyen a VALÓSÁGRÓL.

Ja te zsákfalusi Ejnstejn, miközen orbán meg a Merkely bábja itt szórakozott a magyar emberek életével a 3. oltás tagadásával, addig az Arab Emírségek már hónapokkal ezelött beindították azt. Mert ök akkor már rég lemérték azt az antitestet és tudták, hogy a kínai fos szart sem ért. Még kétszer benyomatva sem.

birka menet 2021.07.30. 08:00:16

@A Joda visszatér: "A vakcinabeszerzések kapcsán ne feledkezzünk meg a szarul szerződő ciprusi egészségügyi biztos asszonyról, akinek aztán hogy, hogy nem 4 millió euro landolt a számláján. "

Orbánnak mennyi millió euro landolt a számláján a szupertitkosított szerödésü, saját maga által kiválasztott beszerzö cég által behozatott 6 millió kamuvakcina után?

Nyugtass meg, hogy "Nincs kamuvakcina és ofcsór számla ügy!"

Serény Vélemény 2021.07.30. 09:18:44

@Boldeone Bull: "amiből Magyarország egyhamar nem fog kapni "
Ez rablókapitalizmus, az fog kapni, aki fizet érte, és annyit, amennyit kifizet, és annyiért, amennyiért adják.
NEM kell hülyének lenni!
Az 1.0-ból azért kaptak az izraeliek, mert már akkor milliókat fizettek, amikor még kész sem volt az oltás, és még csak ígéret volt.

Kampfer 2021.07.30. 09:24:20

@birka menet: "Igen, a magadfajta agyváltó mütéten átesett fidernyákoknak. Tudod, amikor az emberi agyat kiveszi a fidernyák doki és birka agyat ültet be helyette. Ezzel megvan a NER kompatibilis birka."

Továbbra is csak ugyanaz a helyzet, mint ami már évek óta, te ostoba küretmaradék. Mivel egy értelmes gondolat nem születhet abban az alsóbbrendű, balliba agykezdeményben, amivel a qrvaanyád a világra küldött, nem meglepő, hogy csak az ehhez mérhető baromságokra futja tőled. Sebaj, nem ránk nézve kellemetlen, a qrvaanyád, a fajtád és a családodnak nevezett barlanglakó közösség számára cink... Ha már gondolkodni nem vagy képes, miért látnád magad körül a világot, te szar...?!

"Igen, ez a VALÓSÁGTADÓ CIKK cikk pontosan nektek, a VALÓSÁGTAGADÓ fidernyák birkatábornak íródott."

Nos, ahogy már hónapok óta többször is kértelek rá, legalább írni tanulj már meg, te kis kunhalmista, ha gondolkodni és értően szöveget olvasni nem voltál képes...! :-) A valóságtagadás fogalmát Isten rólad és a fajtádról alkotta meg. Mellesleg a 'nyelvtanárod', az a kunhalmi nevű képződmény a legjobb bizonyíték arra, hogy milyen éles valóságérzékelésre képes a fajtátok. Nagyjából annyira, amennyi kinézhető belőletek. Írnám, hogy szánalmas lények vagytok, de valójában nem. Ha ez a járvány valamiért elcseszett volt, akkor az éppen az, hogy téged, az anáydat és a fajtádat nem tudta kiirtani az utolsó csótányista csótányig. Ha ezt összehozta volna, még az ötvenezer tepsiért sem lett volna kár! Sőt...! Te nyomorult...
Kamp.

Serény Vélemény 2021.07.30. 09:24:34

@birka menet: "Brazíliában csak 50%-os a hatásossága."
Igen, a kínaiak két vakcinával jelentek meg, az egyik a Magyarországon is használt Sinopharm, a másik a Sinovac. Brazíliában a _másik_ kínai vakcinát alkalmazták.
Érted, vagy ez neked túl bonyolult?

Serény Vélemény 2021.07.30. 09:31:10

@kárárámaispj: Számtalan, nagyon magas színvonalon írt blog létezik a blog.hu-n, amelyek közül nagyon sokat véletlenül sem, soha, és teljességgel kizárt, hogy címlapra tegyenek.
Ezek általában azok a blogok és bejegyzések, amelyek nem 1 biten ábrázolják a világot, amelyek narratívája nem illeszthető bele a "liberális", "függetlenobjektív" sajtó keretei közé.
Általában a címlapos blogok nagy része gyakorlatilag azért olvashatatlan egy olyan ember számára, aki 10+ könyvet olvasott már az életében, mert annyira szektás, a valóságtól annyira idegen, hogy az valami elképesztő.

comblog 2021.07.30. 09:35:02

Ez a járvány elég jól megmutatta a gyenge pontokat. Igen az EU is hibázott, hogy a gyors oltóanyag beszerzés helyett az ártárgyalásra helyezte a hangsúlyt ott ahol minden nap késlekedés pénzben nem mérhető emberéletekbe került és gazdasági veszteség is nagyságrendekkel többe került mint a drágább oltóanyag került volna.
Nálunk is hibázott az aki kitalálta/elfogadta, hogy a kínai oltóanyagot az idősek kapják amire nem volt teszt és jóval többet vettünk belőle jó drágán mint amire valóban szükség volt.
De ugye csak az nem hibázik aki nem csinál semmit és itt előre senki sem tudta megmondani mi a jó irány, szóval ugorhatunk.

A legnagyobb probléma nem ez, hanem, hogy EUs politikusok ebben is meglátták azt a lehetőséget, hogy tovább központosítsanak (ezzel saját hatalmukat és befolyásukat növelve) és az EU igazi alapértékekkel mint szabad mozgás meg egységes szabályok/dokumentumok nem is törődtek. Mindenki a saját elképzelései szerint nyitotta/zárta a határokat követelt meg követel még most is hol ezt, meg holt azt. Az már csak hab a tortán, hogy vitathatatlanul hatékony oltást mint a szputnyik mondvacsinált indokkal mint pl. nincs bebizonyítva, hogy az így oltottak nem adják tovább a kórt nem fogadnak el. Valójában teszik ezt még az átlagembernek is jól látható politikai/lobbi érdekből (olyan országokban mint Németo ahol a most már közel hasonló oltottsági százalék ellenére jól láthatóan rakétázott a negyedik hullám, míg nálunk még nem így van). Ja persze ott van a Pfizer/BioNTech lobbiérdek.

Azaz nem ártana már az EUs politikusok körmére nézni, hogy valójában mit képviselnek: A saját zűrös világnézetüket meg a lobbicsoportok érdekeit vagy a választóik érdekeit és az EU alapértékeit.
Most meg ugye ott ülnek egy csomó hitelpénzen, ami egy idő után át fog csapni a "hogyan költsük el jól"-ból a "hogyan szabaduljunk meg tőle" problémába tovább süllyedve az EU átláthatatlan bürokrácia mocsarába.

luis5 2021.07.30. 09:38:18

@Muzsikok közt: a kínai kontakt követő mukodik

luis5 2021.07.30. 09:40:21

@birka menet:
Valosagtagadas? Ti éltek buborék an 11 éve. Ebből nem lesz kormány által ha szidod az ellenfelet

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2021.07.30. 09:43:11

Ezek a gondolatok megmutatják az EU igazi problémáját, de nem úgy, ahogy a szerző gondolja.
Ezek az elvárások azért léteznek, mert a szerző (és sokan mások) úgy gondol az EU-ra, mintha az egy állam lenne. Sokszor hasonlít is rá, de nem az. Épp ezért elég korlátozottan képes úgy viselkedni.
És ez az EU igazi gyenge pontja, hogy túllépett azon az integrációs fokon, hogy mezei szövetség legyen, de nem jutott el odáig, hogy ténylegesen egy kváziország legyen. Azon lehet vitatkozni, hogy tovább kell-e menni, vagy vissza kell-e fordulni, de abban azért nagy az egyetértés, hogy ez az állapot igazából senkinek se jó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.30. 09:53:47

@Kampfer: Jut eszembe! A járvány alatt, amikor zárva volt az IKEA, hova szoktál elbújni? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.30. 09:59:19

@birka menet: Nem tudod megtagadni magad.

"birka menet 2021.07.05 14:08:07
@Ménár Atya: "Ez az egész térdelősdi már-már a nácizmussal vetekszik, megfélemlített emberek teszik amit elvár a politika tőlük,minden szinten, ha nem teszed akkor bűnöző vagy"

Na megjött a elutáni müszakos kisfidernyák idóta. Ércsük fideSSes csuhás térdre!: a náci fajelmélet ellen kifejezett térdepelős jeladás, az maga a nácizmus. Az emberek félnek a nácik ellen küzdő térdeplö nácikól ezért inkább csatlakoznak a térdeplő náciktól nehogy már a politka börtönbe vágja őket, mert nem nácik.
Nagyon okos vagy Ménár Gatya, hány liter pálinka után vagy már ilyen kora délután?"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.30. 10:00:19

@birka menet:
"birka menet 2021.06.24 00:13:08
@Menjetek a picsába! A tüntetésnek itt most vége.:

Ja még azt is hozzátenném te migráncs, Brüsszel, Soros és buziszakértő kisfidernyák, hogy a PISA teszteredmény szerint a 15 éves magyar gyerekek 25%-a funkcionális analfabéta. Csak tiltsa be az orbánod a VALÓSÁG megismerését továbbra is, lesz az akkor négyötöd is! Négyötödnyi neRmecsek, midnájt kóder, bulgár buzi birka, ekrü, karamajispti, rodni2 meg rodni1 meg a többi díszes fidesss troll, még leírni is agyhalál ezeket, nemhogy olvasni!"

Boldeone Bull 2021.07.30. 10:04:49

@Serény Vélemény: Ez rablókapitalizmus, az fog kapni, aki fizet érte, és annyit, amennyit kifizet, és annyiért, amennyiért adják."

Először a legnagyobb piacok kapnak az új vakcinából , azok akik már leszerződtek, mint az USA, ès az EU + Izrael ( az más okból) Magyarország nem lesz elsődleges prioritás. Már most kellene szerződni a jövő èvre, de a kormány sajnálta a 120 milliárd forintot , kb ennyi lenne a közös vakcinabeszerzèsben a rèszvètel
Maradt mèg egy jó adag vakcina , de ha annak a javát ( Pfizer , Moderna ) eloltják , akkor - egyelőre - nincs perspektíva. A kínai vakcinát el kell ajándèkozniuk, mert elèg jelentkező nem lesz rá
Ha a Pfizer kijön a 2.0 vakcinával, akkor a vakcinák , a tehnológiák közti verseny nagyjából el is dőlt , azaz nincs mire várni , már most le kellene szerződni , hogy a jövő biztosítva legyen !

MEDVE1978 2021.07.30. 10:15:19

@pragmatika: Izraelben az átoltottság 60%-os. (www.portfolio.hu/global/20210703/durvul-a-jarvany-a-delta-mutans-miatt-de-a-vakcinak-megmentettek-az-ujabb-lockdowntol-izraelt-490996). A delta variáns teljes kivédéséhez a virológusok becslése szerint 85%-90%-os átoltottság lett volna szükséges.

Ha mindenkit kötelezően beoltanának véget érne az egész. Izraelben sem kötelező a védőoltás.

Serény Vélemény 2021.07.30. 10:17:45

@Boldeone Bull: "akkor - egyelőre - nincs perspektíva."
Bizonyos körök nagyon jól fizetett emberei helyében én is erre kondicionálnám az egyszerű közvéleményt. Mindig van más perspektíva.

Serény Vélemény 2021.07.30. 10:18:51

@MEDVE1978: Ha kötelező lenne a védőoltás, akkor a "védettségi igazolvány" feketekereskedelme és hamisítása is felszökkene jól.

MEDVE1978 2021.07.30. 10:22:34

@alöksz róz: Kockázata óriási. Hatalmas a valószínűsége, hogy hirtelen, három év múlva összeesik mindenki holtan. Ja, hogy nem.

Az MRNS oltások új technológia, legyen. Akkor mindenki legyen vektorvakcinával oltva (Sputnyik, Astra, Johnson and Johnson), aki be van szarva a "gyógyszerkísérlettől". A vektorvakcinákat az 1970-es évek óta használják, az influenza elleni oltás is ilyen. Soha nem derült fény semmilyen durva mellékhatásra.

MEDVE1978 2021.07.30. 10:24:36

@Serény Vélemény: Az emberek meglepően nagy része szabálykövető. Ha elrendelné a magyar kormány a kötelező védőoltást, akkor mondjuk a társadalom 1-2%-a próbálna trükközni, további mondjuk 5% meg mindenképpen próbálná kikerülni, ahol tudja. A többi beadatná, morogna, de hagyná. A védettségi igazolvány feketekereskedelme valóban megnőne, de arra ott a rendőrség, meg a TEK.

Serény Vélemény 2021.07.30. 10:25:00

@Lord_Valdez: "Azon lehet vitatkozni, hogy tovább kell-e menni,"
MÉG.
Egy idő után meg már nem lehet vitatkozni, ugyanúgy, ahogy az lmbtq...xyz "jogok" olyan szerepet kapnak az EU-s narratívában, amilyen szerepet soha nem kaptak, és amit már vitatni sem lehet. A EU politikai integráció szorosabbra fonása nagyjából a diktatúra kialakításának és kialakulásának már nem csak az előszobája, hanem önmaga a diktatúra.
A IV. birodalom.

Boldeone Bull 2021.07.30. 10:29:24

@Serény Vélemény: Mindig van más perspektíva."
Egyelőre , az MRNS -típusú vakcinák győzelemre állnak. A kínai akkor elfogadható volt , amikor nem állt más rendelkezèsre elèg mennyisègben , de a jövőben már a modern technológiát kellene előnyben rèszesíteni, arra szerződni

A Joda visszatér 2021.07.30. 10:34:21

@birka menet: Erre semmi bizonyíték, üres vádaskodás amit előadsz. Az biztos asszony számláján landoló 4 misire viszony bizonyíték van.

Boldeone Bull 2021.07.30. 10:35:19

@MEDVE1978: A választás előtt egy populista kormány semmi esetre sem vállalná be a mindenkinek kötelező oltást , mert a szèlsőjobb szavazók jelentős rèsze oltás-szkeptikus ès az ellenzèk is rárepülne erre a hálás tèmára, így egymásra találnának az ellenzők. Olyan hatása lenne mint most a homofób törvènynek , csak ellenkező oldalon , a saját tábort osztaná meg vele, ami politikailag nem elfogadható

Serény Vélemény 2021.07.30. 10:36:04

@MEDVE1978: Ja, meg a NAV. :-)
Igen, egyébként igaz, DE.
Most a szélsőségesen objektív tényfeltárós újságírásos valóságban Magyarország egy diktatúra. MI lenne, ha egy ennyire kötelező, mindenkire érvényes és mindenkire ható törvényt hoznának?

A Joda visszatér 2021.07.30. 10:41:23

@birka menet: Te hülye a kínaiak között is többféle van. Van a Sinovac, amit nálunk adtak be, az a Sinopharm.
Kb. azt csinálod, mintha a Pfizert mosnád össze a Jonson&Johnson vakcinával.

Ha valóban nem működne a Sinopharm, miért nincsenek tele a hazai kórházak ezzel oltott idős emberekkel?

Kampfer 2021.07.30. 11:00:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A qrvaanyádba gondoltam, de ő még nálad is bűnrondább és büdösebb is... De aztán ráébredtem, hogy nekem nem is kell bujkálnom. Te kis nyomorult génhiba!

@Lord_Valdez: "Azon lehet vitatkozni, hogy tovább kell-e menni, vagy vissza kell-e fordulni, de abban azért nagy az egyetértés, hogy ez az állapot igazából senkinek se jó."

Hm... Ahogy látom, egyre kevésbé lehet erről vitatkozni. Az az állítás már nem szalonképes 'ajróopéer' körökben, hogy a nemzetek Európája a cél és a létező megoldás. Ez már nem elfogadott. Jelenleg az integráció az elfogadott, de talán néhány év és csak az lesz elfogadott, amit az a patkányfertőzött 'csótányferencné' prédikál. Még egy kis idő és már az integráció erősítése sem lesz eléggé 'haladó'! Ahogy ez a folyamat szépen látható a migráció, a genderharc és az 'ngo'-k jogainak definiálása körül is.
Kamp.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2021.07.30. 11:11:13

@Serény Vélemény:
Ezen logika alapján minden állam diktatúra.

@Kampfer:
Ez nem szalonképességi kérdés. A "nemzetek Európája" jelenleg egy átlátszó bullshit és ezt világosan látják nyugaton is. Annyit takar, hogy "adjátok ide a pénzetek, de ne kérjetek semmit". Ez így nem megy. Lehet harcolni az integráció ellen, de nem úgy, hogy közben követeljük az integrációs támogatásokat. Ez az egész devolúciós törekvést hitelteleníti, különösen, hogy a két legnagyobb haszonélvező áll az élén.
Az integráció egyébként azért vitatott kérdés, mert mindenki érzi, hogy muszáj lesz, ha Európa nemzetközi tényező szeretne lenni, de senki se adja fel szívesen a saját kis királyságát.

kvadrillio 2021.07.30. 11:21:42

OK ! EGYETÉRTEK !!!!! :)

❗️A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre❗️

Serény Vélemény 2021.07.30. 11:27:44

@Lord_Valdez: "Ezen logika alapján minden állam diktatúra."
Milyen logika alapján?
Az EU egyik mondása az, hogy "pluralizmus" és "demokrácia".
Kivéve, ha egy állam bizonyos kérdésekben nem ért egyet az EU fő nyerteseinek az álláspontjával. Akkor miért kell "demokráciáról" beszélni, ha nem lehet a tagoknak csak egy darab véleménye?

Az integráció azért vitatott kérdés, mert az ember alap indentitásának a feloldásával jár, illetve az EU tényleges vezetői, így akarják végrehajtani. ÉN nem csodálom, hogy még az olyan átlagember számára is problémás, akit még nem sikerült teljesen agymosni.

kvadrillio 2021.07.30. 11:29:49

Hosszú Katinka elárulta, mi hiányzott a felkészüléséből

:o)))))ö...Katinka egyéb pénzes versenyeken már tönkre kereste magát !!! :O)O))))

citrix 2021.07.30. 11:33:13

Szerencsére a nemzeti kormányunk remekül teljesít, előzünk mindenkit, az unió tagállamai között hazánkban a legmagasabb az életszínvonal és a korrupciónak nyoma sincs. Nincs kémszoftverünk ami ugye mindenkinek is van lehet hogy nekünk is de nem szabad kérdezni se róla. Alkalmazta is Varga Judit persze csak kiszervezve, ő nem tud semmiről. Azt is megtudtuk tőle, az EU egy szellemi halottasház és Hamilton maradjon a forma1-es autójánál mert semmihez se ért. Szerencsére Juditunk mindenhez is ért, pláne az igazságügyhöz... és a dekázáshoz. Leginkább az ami megy neki.

Kampfer 2021.07.30. 11:34:45

@Lord_Valdez: "Ez nem szalonképességi kérdés."

A politikában mindenképpen az. Egész kis retorikai stratégia épült föl arra, hogy az ellentétes oldalon állókat már pusztán a létükben szalonképtelennek tüntessenek föl, az érveiket így érdemi vizsgálat nélkül lesöpörhessék. Ez így az egész politikát hiteltelenné teszi.

"A "nemzetek Európája" jelenleg egy átlátszó bullshit és ezt világosan látják nyugaton is."

Inkább csak annak akarják láttatni. Erről szól számomra a szalonképességi kérdés is. Eleve hülyeségként definiálnak valamit, ami nem osztja az 'integráció' agybaját. Hasonlóan a genderháborúhoz, ahol a hetero fogalma lassan már szitokszó. Illetve ahogy a migráció kérdéskörében immár emberi jogként definiálják egyes politikusok a bevándorlást, ami szintén egy elmebeteg hülyeség.

"Annyit takar, hogy "adjátok ide a pénzetek, de ne kérjetek semmit"."

Egyrészt: nem azt kérjük, hogy adják ide, hanem azt, hogy az évekkel ezelőtt megkötött szerződésektől eltérő újabb és újabb, általuk megálmodott feltételeket ne szabjanak a kifizetésekhez. Továbbá nem az 'ő pénzük'! Ezeket a pénzeket mindkét fél által aláírt feltételrendszerek szerint fizetik ki a felszabadított piac, a vámok leépítése, az egységesített munkaerőpiac és a rablóprivatizáció következményeinek részbeni kompenzációja, illetve korábban kohéziós pénzek voltak. Továbbá a költségvetéshez Magyarország is hozzájárul.

"Ez így nem megy. Lehet harcolni az integráció ellen, de nem úgy, hogy közben követeljük az integrációs támogatásokat."

Dehogynem! Az eredetileg letárgyalt feltételek között nem szerepelt további hatáskörök egyoldalú elvonásának lehetősége! Kétoldalú tárgyalások esetén kölcsönös megegyezés kérdése, de egyoldalú elvonás nem lehet opció! Korábbi kifizetési kötelezettségek ezekhez rendelése pedig közönséges zsarolás!

"Ez az egész devolúciós törekvést hitelteleníti, különösen, hogy a két legnagyobb haszonélvező áll az élén."

Ez a két legnagyobb 'haszonélvező' a munkaerőpiacát, az iparát, részben a mezőgazdaságát simán beáldozta a 'zunijó' érdekei szerint. Ergo a kép ennél sokkal bonyolultabb!

"Az integráció egyébként azért vitatott kérdés, mert mindenki érzi, hogy muszáj lesz, ha Európa nemzetközi tényező szeretne lenni..."

Nem lesz az! Gazdasági értelemben biztosan nem. Pénzügyi centrumként még egy ideig. Katonailag nem is értelmezhető, míg politikailag saját magát szúrja tökön az ilyen 'ursulákkal', 'timmerfrancokkal', 'mogerinikkel' és még lehetne sorolni az ostobábbnál ostobább söpredékeket.

"...de senki se adja fel szívesen a saját kis királyságát."

Miért tennék? És ha a nemzeteken ezt számonkérik, akkor miért akarják a 'zunijó' esetében ezt a törekvést legitimálni???
Kamp.

A Joda visszatér 2021.07.30. 11:43:07

Úgy tűnik, hogy egyik 7. hely nem olyan mint a másik 7. hely..

A Joda visszatér 2021.07.30. 11:48:07

@Lord_Valdez:

"Annyit takar, hogy "adjátok ide a pénzetek, de ne kérjetek semmit"."

Hehe ez jó..Nyugodj meg, hogy annak idején dekára kiszámolták, hogy megéri nekik a posztszoci országokat bevenni. Tisztán gazdasági érdekből..

A Joda visszatér 2021.07.30. 11:49:24

@citrix:

Lewis maradjon a majomkenyérfájánál..:DD

Boldeone Bull 2021.07.30. 11:53:08

@Kampfer: ki a felszabadított piac, a vámok leépítése, az egységesített munkaerőpiac és a rablóprivatizáció következményeinek részbeni kompenzációja, illetve korábban kohéziós pénzek voltak. Továbbá a költségvetéshez Magyarország is hozzájárul."

Felszabadított piac " az fordítva is elmondható, a magyarországi cègek is vámmentesen exportálhatnak az EU- ba szabadon , köszönhetően az integrációnak . Ugyan , milyen alkupozíciója lenne egy iyen kis országnak ( 1% az EU- n belüli össz GDP) az EU- n kívül, vámok terèn ? Nagyjából semmilyen ...Az egysègesített munkaerőpiacnak is a magyar állampolgárok kedvezőbb helyzet, hiszen lehetősègük van 3-4 x - es áron eladni a munkaerjüket nyugaton ...
Magyarország pedig nettó kedvezmènyezettje az EU újraelosztásnak. 2004 óta kb 45- 50 milliárd euro nettó forrás èrkeztett , ami törtènelmileg pèldátlan lèptèkű

Boldeone Bull 2021.07.30. 12:03:17

@A Joda visszatér: Nyugodj meg, hogy annak idején dekára kiszámolták, hogy megéri nekik a posztszoci országokat bevenni. Tisztán gazdasági érdekből.."
A politikai èrdekek , stabil , demokratikus " Kelet - Európa " lètrehozása túlmutat a gazdasági èrdekeken
A volt keleti blokk országainak ha nem lennènek EU- tagok , akkor is a nyugat diktálna pl. vámok tekintetèben ( ahogy Szerbiával is vámmentessèg van ..Az export ,80%- a nyugati kèzben van..
Egy elit klubban lehetünk , ami nagy privilègium , hiszen belülről tudjuk befolyásolni a döntèshozást ès nettó forráskedvezmènyezettek vagyunk

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.30. 12:10:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"a PISA teszteredmény szerint a 15 éves magyar gyerekek 25%-a funkcionális analfabéta"

Először arra gondoltam, hogy ebből a 25%-ból sacc/kábé 15-20% lehet a római gyerekek aránya (ennyi az arányuk a korosztályukban is), a fennmaradó 5-10% a nem római származású magyar gyerek. De a római gyerekek közül kevesen járnak középiskolába, ahol a PISA teszteket végezni szokták, így viszont még szomorúbb a helyzet.

Serény Vélemény 2021.07.30. 12:16:08

@Boldeone Bull: "Magyarország pedig nettó kedvezmènyezettje az EU újraelosztásnak."
Ja, meg elit klub. Te még hiszel a mesékben?
Néha azért a "független objektív sajtó" is átenged a "nemcenzúrán" keresztül olyan információmorzsákat, amelyek az EU-ról valami elképesztő bizonyítványt állítanak ki.
Terrorista módon megölt újságíró, aki a maffia és a politika kapcsolatát vizslatta. Például.
Hol?
Az elitklubban, Hollandiában. (Nem a magyar lediktatúrázott valóságban, hanem a demokrácia fellegvárában.)

Boldeone Bull 2021.07.30. 12:29:01

@Serény Vélemény: Terrorista módon megölt újságíró, aki a maffia és a politika kapcsolatát vizslatta. Például."

De, ennek mennyi köze van az Európai Tanácshoz, a Bizottsághoz vagy a Parlamenthez , enbloc az EU- hoz? Nagyjából semmi..
Ez EU egy politikai közössèg is egyben : a nyugat- európai típusú demokráciát a nyugat- európai típusú gondolkodást vallók közössège. Mi csatlakoztunk hozzájuk , mi vettük át onnan a társadalmi modellt ès nem fordítva! Ha ez Orbánnak nem tetszik , lèptesse ki az országot, de egy 450 milliós közössèg nem fog hozzá igazodni!

A Joda visszatér 2021.07.30. 12:29:39

@Boldeone Bull: Hülyeség. A gazdasági érdek az első. Ugyanezért nem fogják soha komolyan érinteni a kohéziós pénzek folyósítását jogállamisági álproblémák. Hiába reménykedtek ebben.
A német nagytőke képviselői leülnek szépen Angelával és Ursulával és elmagyarázzák nekik, hogy hogyan lesz majd.:D

Serény Vélemény 2021.07.30. 12:52:24

@Boldeone Bull: "De, ennek mennyi köze van az Európai Tanácshoz, a Bizottsághoz vagy a Parlamenthez , enbloc az EU- hoz? Nagyjából semmi.."
ÉS amikor az EU olyan szabályokat hoz, és akar leerőszakolni a tagállamok torkán amelyek egyértelműen a maffiát tőkésítik fel, nem is kicsit? Akkor is semmi közük hozzá?
Pl, amikor a "bevándorlásról" mint emberi jogról van szó, akkor az azoknak a maffiózó-hálózatoknak hoz bevételt, amelyek az embereket rabszolgakereskedő módjára csempészi az unió határaihoz.
Tehát vagy annyira nagyon hülyék, hogy véletlenül a maffiát segítik önként és dalolva, vagy? Mi a "b" verzió?

Serény Vélemény 2021.07.30. 12:56:05

@A Joda visszatér: Ja igen, majd jól befagyasztják a pénzt, a magyar gazdasági növekedés visszaesik, Viktor meg azt mondja, hogy bocs, akkor nincs pénzünk új tankokat venni. Ami tankok gyártása a német nehézipari melósok bérét és ebből fizetett adóit, - és főleg a gyárat tulajdonló konzorcium profitját jelentik nagyjából évekre...

Kampfer 2021.07.30. 13:10:09

@Boldeone Bull: "a magyarországi cègek is vámmentesen exportálhatnak az EU- ba szabadon , köszönhetően az integrációnak..."

Ugye döntően azokról a 'magyarországi' (jól mondtad: nem magyar!) cégekről beszélünk, amiket a döntően 'unijós' és 'ámerikái' cégek szarért-babért vásároltak föl '90 után, illetve a valóban magyar cégeket hazavágva kifosztva. Nos ez így nagyon szép és korrekt folyamatnak tűnik! Ja, nem...

"Ugyan , milyen alkupozíciója lenne egy iyen kis országnak ( 1% az EU- n belüli össz GDP) az EU- n kívül, vámok terèn ? Nagyjából semmilyen ..."

Egyrészt teória. Másrészt emlékeim szerint magyar motorvonatok, buszok, traktorok dolgoztak ám a határon túl is Ázsiától Dél-Amerikáig. Mezőgazdasági exportunk is volt bőven. Hogy az elmúlt 31 év hogyan alakult volna a mi nagy 'ajrópéer' 'megmentőink' nélkül, ez már csak fikció.

"Az egysègesített munkaerőpiacnak is a magyar állampolgárok kedvezőbb helyzet, hiszen lehetősègük van 3-4 x - es áron eladni a munkaerjüket nyugaton."

Ez egy gusztustalan nagy 'ajrópéer' hazudozás! Egyrészt konzerválta a gazdasági, társadalmi egyenlőtlenségeket, másrészt a gerjesztett elvándorlással tovább fokozta azokat. Miközben gyakorlatilag a 'zunijó' készen kapott képzett és azonnal bevethető munkaerőt is. A kivándorlónak miért érdeke, hogy nem a hazájában, a családja mellett és a szülőföldjén boldogul? Az, hogy milyen pénzért tud kint munkát vállalni, ez egyrészt nem is volt kérdés, másrészt ahogy @A Joda visszatér: társunk is említette, ezzel tisztában is voltak 'azok' ott kint! Grammra, dekára, fillérre, másodpercre ki volt számolva az, hogy nekik ez az egész projekt bőven megéri pénzügyileg! Persze leszarva mindezek itteni társadalmi-gazdasági hatásait.

"A politikai èrdekek , stabil , demokratikus " Kelet - Európa " lètrehozása túlmutat a gazdasági èrdekeken."

Te mos mindenkit hülyének nézel? A politikai érdek az az Ő ÉRDEKEIKET jelenti. A stabil és demokratikus pedig azt jelenti, hogy kussol és úgy táncol, ahogy a mieink fütyülnek nekik. Ez az 'ajrópéerek' érdek-demokráciája! Egy hazug bullshit az egész.

"A volt keleti blokk országainak ha nem lennènek EU- tagok , akkor is a nyugat diktálna..."

Vagy nem. De ez már ismét fikció, teória.

"Egy elit klubban lehetünk , ami nagy privilègium..."

Ahol a férfiak is szülhetnek??? Ahol alapjog a migráció??? Ahol betegbogarak okítanak szexualitásra óvodásokat? Ahol az őshonos kisebbségeket intézményes szinten leszarják? Ahol simán főbelőnek újságírókat, lekéselnek, legázolnak polgárokat az utcán? Ahol egy határvédelmi objektum aszerint náci vagy szükséges, hogy ki építette? Nos, tudod mit? B@szd meg te az ilyen 'elitklubot'!!! Ez egy söpredék fertő, nem elit! Ezek ostoba libbant betegbogarak. Nem utolsó sorban tolvaj korrupt senkiháziak, akik ilyen mivoltukban ugatnak felénk! Szerintem a 'zunijó' egy beteg szartenger, a vezetői pedig ótvadék szaremberek! Igyekeztem mérsékelt és higgadt maradni...
Kamp.

A Joda visszatér 2021.07.30. 13:16:54

@Serény Vélemény: Az ő felfogásukban az embercsempészetet úgy szüntetnék meg, hogy jó nagyra kinyitnák Európa kapuit. Az EU-s "határvédelem" valójában logisztikai menedzsment lenne csupán ha rajtuk múlna pihenőpontokkal, útbaigazítással. Nem pedig valódi határvédelem.

Serény Vélemény 2021.07.30. 13:24:40

@Kampfer: "Másrészt emlékeim szerint magyar motorvonatok, buszok, traktorok dolgoztak ám a határon túl is Ázsiától Dél-Amerikáig. Mezőgazdasági exportunk is volt bőven."

AAAZ még hagyján! Nemhogy "mezőgazdasági exportunk is volt bőven", hanem ez a mezőgazdasági export egy több száz évre visszamenő folyamatos tradíció. Még/már a középkorban is magyar szürke marhákat tereltek Bécsbe és azon is túl, igen-igen jelentős volt a húsexport. A magyar agráriumot még a szocializmus alatt sem sikerült úgy szétverni, mint ahova az uniós csatlakozás után került. (Hagymából pl mindig is önellátóak voltunk, csak kb az utóbbi 6-8 évben fordul elő az, hogy fele annyi hagyma sem terem Mo-n, amint amennyit fogyasztunk.) Magyar marhahús export hova lett? Vagy a magyar birkahús és az exportja? Jézusom, azt hogy "cukor" azt le se merem írni, mert annyira gáz! Még a monarchia korából eredő siker széria volt!

Önmagában az, hogy egy EU egy olyan dolgot, - ami egyébként a térségünkre jellemző évszázados tradíció - szétver intő jel, hogy jó lenne nagyon-nagyon vigyázni vele!

Boldeone Bull 2021.07.30. 13:42:31

@Kampfer: Ugye döntően azokról a 'magyarországi' (jól mondtad: nem magyar!) cégekről beszélünk, amiket a döntően 'unijós' és 'ámerikái' cégek szarért-babért vásároltak föl '90 után, illetve a valóban magyar cégeket hazavágva kifosztva"

Nem volt más lehetősèg, mint a gyors privatizáció akkor , mert a volt szoci piac összeomlott, a magyar vállalatok többsège pedig tőke - ès technológia hiányos volt

Egyrészt teória. Másrészt emlékeim szerint magyar motorvonatok, buszok, traktorok dolgoztak ám a határon túl is Ázsiától Dél-Amerikáig. Mezőgazdasági exportunk is volt bőven. Hogy az elmúlt 31 év hogyan alakult volna a mi nagy 'ajrópéer'"

Ne viccelj már ! Az ország 10 legnagyobb export partnere között nincs afrikai - ázsiai ország . Emlèkeim szerint a rendszerváltáskor sem volt. Hogy hogyan alakult volna az elmúlt 31 èv az EU- nèlkül? Kb úgy nèznènk ki mint Szerbia , infrastruktúra fejlettsèg terèn! Az infrastruktúra - fejlesztèsek 90%- a uniós pènzből valósult meg!
Magyarország csóró, tőkeszegèny , önálló fejlődèsre kèptelen egyedül!

kivándorlónak miért érdeke, hogy nem a hazájában, a családja mellett és a szülőföldjén boldogul? "
Azèrt , hogy normális pènzt keressen , ne magyar bèreket! Pl Ausztriában van 13. ès 14. havi fizetès ès 3x - os bèr , ezèrt növekszik a magyar munkavállalók száma

politikai érdek az az Ő ÉRDEKEIKET jelenti. A stabil és demokratikus pedig azt jelenti, hogy kussol és úgy táncol, ahogy a mieink fütyülnek nekik."
A közös politilai unióhoz csatlakoztunk , a liberális , plurális demokráciák közössègèhez
Az Orbán - kormány normasèrtèseit többször kimondta 450 millió EU állampolgár kèpviselete, az EU Parlament!

Boldeone Bull 2021.07.30. 13:45:47

@Kampfer: A volt keleti blokk országainak ha nem lennènek EU- tagok , akkor is a nyugat diktálna..."

Vagy nem. De ez már ismét fikció, teória." - Szerinted teória , a közgazdasági realitás pedig az, hogy a jóval nagyobb piac diktál, ahonnan érkeznek a befektetők, akik beintegrálják a magyar gazdaságot a világgazdaságba! Magyarorszag 1% - os törpe marginalitás
!

eßemfaßom meg áll 2021.07.30. 13:47:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 16éves korig kötelező az iskola szóval a rómaiak prímán le tudják húzni a vizeletteszt eredményét.

Boldeone Bull 2021.07.30. 13:53:10

@Kampfer: Ezek ostoba libbant betegbogarak. Nem utolsó sorban tolvaj korrupt senkiháziak, akik ilyen mivoltukban ugatnak felénk!
Ez is vèlemèny , a szèlsősègek vèlemènye! Ha már korrupcióról beszèlünk ...Orbán családtagjai milliárdos megbízásokat akvirálnak , sőt , jelentős rèszben az államból èlnek . Lölő dollármilliárdos , a NER- elit egyre nagyobb vagyonra tesz szert, így jogos beszèlni Crony - kapitalizmusról. Korrupció mindenhol van többè- kevèsbè, csak nem rendszerszintű ès annyira kiterjedt ,mint Magyarországon ( mèg Románia , Bulgária aspiráns lehet ..)
A "kelet " tagországok jóval elmaradottabbak mentalitásban is , mint a nyugat!

eßemfaßom meg áll 2021.07.30. 14:02:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként a 2019-es teszt eredménye kicsit javult a korábbiakhoz képest, a mélypont 2015ben volt amit imádnak orbán nyakába varrni, pedig aki akkor a tesztet írta az a Jó Demokrata Okatási Rendszerben tanult meg írni olvasni számolni (2006ban volt elsős) és 2012-ig nem nagyon nyúltak hozzá az oktatáshoz a Patásék.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2021.07.30. 14:11:28

@Serény Vélemény:
Az EU kialakulása és államszerűsödése semmiben nem különbözik egy állam hasonló szervezetének kialakulásától. Ha az EU emiatt diktatúra, akkor az állam is az.

@Kampfer:
Azért szabnak "újabb és újabb" feltételeket, mert megunták, hogy a pénzek nem arra mennek, amire adják.
De, ez az ő pénzük. Ezt nyugati adófizetők dobják össze. És nem, nem kompenzáció, hanem felzárkóztatási támogatás. Azért is van úgy megállapítva, hogy minél szegényebb egy régió, annál több jár neki.
Az csak a Fidesz egyik hazugsága, hogy valami hátrány ér minket és ezt kompenzálják.

Az EU-s csatlakozás nem specifikált olyat, hogy bizonyos kérdésekről nem születhetnek közös EU-s döntések. Olyat viszont igen, hogy a közös EU-s döntéseket minden országnak végre kell hajtania.
Multilaterális szervezetnél nincs olyan, hogy "kétoldalú" tárgyalások. Az ilyesmire ott az EU parlament, ott tárgyalják meg őket az összes országgal.

Mit áldoztunk be? Azzal, hogy megengedtük a németeknek, hogy jól fizető munkahelyeket hozzanak ide? Ne röhögtessük már ki magunkat! Szerinted, ha az EU-n kívül lennénk, akkor a magyar gazdaság versenyképesebb lenne? Ugyan már.

Pont az probléma, hogy a közös pénzügypolitikához nem társul közös gazdaságpolitika. Ezt ismerték fel a görög adósságválság során és ezért kezdték el erőltetni az integrációt.

Serény Vélemény 2021.07.30. 14:20:32

@Lord_Valdez: "Mit áldoztunk be? Azzal, hogy megengedtük a németeknek, hogy jól fizető munkahelyeket hozzanak ide? "

Hát, tényleg jó lenne, ha nem röhögtetnéd ki magad, ők nem a mi két szép szemünkért hoznak ide "jól fizető munkahelyeket" hanem azért, mert a profit a nálunk foglalkoztatott munkaerő után némileg nagyobb, mint ha a saját munkavállalóikat kellene foglalkoztatniuk, a miénkénél kb háromszor-négyszer akkora bérért!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.30. 14:20:41

@Kampfer: " De aztán ráébredtem, hogy nekem nem is kell bujkálnom." - Szóval a pánikbetegségedet kezelő pszichiátered szólt hogy már nem járok arrafelé.

Serény Vélemény 2021.07.30. 14:26:15

@Boldeone Bull: "Ez is vèlemèny , a szèlsősègek vèlemènye! " A te véleményed sokkal-sokkal szélsőségesebb, és ami riaszt ebben az az abszolút egysíkú, kizárólagosságot magának vindikáló, szinte - vagy már nem is szinte - fanatikus bigottság.

"A "kelet " tagországok jóval elmaradottabbak mentalitásban is , mint a nyugat!"

Ilyet például szerintem egy valamit is magára adó ember nem ír le, főleg, hogy a "nyugat" mentális "fejlettsége" például nagyszerűen megnyilvánul a férfiak szüléshez való jogában, és abban, hogy ha valaki férfi létére mégis teherbeesik, akkor nem lehet hátrányosan megkülönböztetni például azzal, hogy ő tulajdonképpen akkor mégiscsak nemférfi, hanem nő...

Boldeone Bull 2021.07.30. 14:42:22

@Serény Vélemény: A te véleményed sokkal-sokkal szélsőségesebb, és ami riaszt ebben az az abszolút egysíkú, kizárólagosságot magának vindikáló, szinte - vagy már nem is szinte - fanatikus bigottság."

Konkrètan mi a fanatikus bizottság az èn vèlemènyemben? Minden igaz ès igazolható azok között , amit leírtam. Valójában , pont fordítva igaz : a kormánypártiak kèpviselik a fanatikus, konzervatív bigottságot , a többsègi európai vèlemèny azzal szinte mindenben ellentètes ( lsd számos EU Parlamenti határozat ) ès Magyarországon is csak a relatív többsèg áll csak mögötte!
Nem vèletlenül hagyta ott a Fidesz ( vagy hagyatták ott inkább ) a Nèppartot ! A Fidesz az európai szèlsősèget , a szèlsőjobboldalt kèpviseli !

Boldeone Bull 2021.07.30. 14:44:07

Termèszetesen : "bigottság " ès nem bizottság ...:)

Serény Vélemény 2021.07.30. 14:52:50

@Boldeone Bull: "Konkrètan mi a fanatikus bizottság az èn vèlemènyemben?"

pontosan ez: " Minden igaz ès igazolható azok között , amit leírtam. "

Nem, nem igaz. :) Pont ez benne a vicc! TE igazságnak érzékeled azt, ami csak egy torzított valóság. Lásd még: a valóság a migrációval kapcsolatosan (a maffia feltőkésítése), vagy az igazság a magyar gazdasági előnyökkel kapcsolatosan, (ami hatványozottan előny a nyugaton, és így tovább.

arthurthedent 2021.07.30. 14:53:00

@Boldeone Bull: "Magyarország csóró, tőkeszegèny , önálló fejlődèsre kèptelen egyedül!"

Egyetlen ország sem képes "egyedül" fejlődni a modern világban. Még a legfeljettebbek sem. A legtöbb ország még etetni sem lenne képes az állampolgárait "egyedül".

Szerencsére van ám erre megoldás, úgy hívják, hogy "üzlet". Valahogy úgy működik, hogy "hé, Hanzi, van egy bányám, ha adsz pénzt, akkor megduplázzuk a termelését és rüsztölünk, mit szólsz hozzá?"

És akkor jön a Hanzi, lesz bánya, lesz pénz és egyikük sem élcelődik azon, hogy "egyedül nem mentél volna semmire".

Serény Vélemény 2021.07.30. 15:00:03

@Boldeone Bull:
"A Fidesz az európai szèlsősèget , a szèlsőjobboldalt kèpviseli !"

És ott az azonnali kirekesztés: a széljobb plecsni. Tudod mit, kultúrember nem ragadja meg, és nem használja ezt a stemplit - főleg úgy, hogy a magyar - "szivárvány" - mások szerint inkább moslék - ellenzéki koalíció legnagyobb pártja az pont egy széljobbról gyurcsányizált párt... amelyiknek a szélsőségesen homofób és antiszemita tevékenysége nemrégiben még kicsapta ugyanott és ugyanazoknak a biztosítékait, akik most éppen a leginkább a szekerüket tolják...

arthurthedent 2021.07.30. 15:04:52

@Boldeone Bull: "Fidesz az európai szèlsősèget , a szèlsőjobboldalt kèpviseli !"

Európában a baloldal szinte egyeduralkodó, nem nagyon van jobboldal vagy jobboldali szélsőség. A fidesz meg még csak véletlenül sem jobboldali párt, egészen kozépen helyezkedik el. Az a helyzet, hogy a baloldal szereti szélsőségezni a jobboldalt, valójában azonban az európai politika szélsőségesen baloldali.

Magyarországon például a szovjet megszállás alatt alakított bábállam maradványpártjai és maradványpolitikusai számítanak mérvadónak, az európai politika őket támogatja. A magyar szocialista munkáspárt egy kis névváltoztatás után szépen kompatikibilissá vált a mainstream európai politikával, mi ez, ha nem szélsőbal?

Ha sztálin tudta volna, hogy csak várni kell egy kicsit és aztán simán csatlakozhat a szocialista európához... :(

Boldeone Bull 2021.07.30. 15:06:58

@arthurthedent: Csakhogy az üzletet " Hanzièk csinálják Magyarországon is , mivel az export 80%- át a nagy külföldi multik bonyolítják , a pedig NER- elit...A magyar tőkefelhalmozó kèpessèg mèg mindig nagyon alacsony , azaz : nagyban rá vagyunk szorulva a külső szubvenciókra ès tőkebefektetèsekre!

Boldeone Bull 2021.07.30. 15:15:50

@Serény Vélemény: Nem, nem igaz. " Mi a nem igaz ?
Amit leírtam , az minden igaz , nem került megcáfolasra egyik állítás sem !
A migracióról nem is volt szó nálam eddig, de ha már megemlítetted : özönlenek a migránsok Ausztriába , a magyar kerítèsen is átmennek , hiába a sok ezer katona ès a hármas kerítès , nem tudta megállítani a migrációt!

Európában a baloldal szinte egyeduralkodó, nem nagyon van jobboldal vagy jobboldali szélsőség. A fidesz meg még csak véletlenül sem jobboldali párt, egészen kozépen helyezkedik el. "

Az Európai Parlament legtöbb pártjától a Fidesz jobbra van ideológiai èrtelemben, főleg politikai cselekedeteiben , nem vèletlenül estek ki a Nèppartból , a mèrsèkelt jobbos közössègből!
Tehát nem a politikai közèp, hanem a szèl.

birka menet 2021.07.30. 15:19:31

@arthurthedent: A fidesz meg még csak véletlenül sem jobboldali párt, egészen kozépen helyezkedik el.

Na baszki, mejött A NAP HÜLYÉJE!

Boldeone Bull 2021.07.30. 15:25:13

@arthurthedent: valójában azonban az európai politika szélsőségesen baloldali."

Az európai politika a 2vh utáni bèkèn , a szociális piacgazdaságon, a társadalmi osztályok közötti megegyezèsen alapul . Ennek politikai következmènye a liberális , plurális demokrácia . A többsèg inkább a mèrsèkelt politikai erőket támogatja , nem a radikális jobboldali pártokat.
Ideológiai szempontból pedig Habermas , a Frankfurti Iskola , ès Karl Popper az irányadó. ..A konzervativizmus elmèleti szinten sem tartotta a versenyt a 2vh utáni haladó iskolákkal
Európa ( nyugat) progresszív gondolkodású túlnyomóan , az a tèny , ezen nem nagyon lehet változtatni

Boldeone Bull 2021.07.30. 15:28:38

@arthurthedent: Ha sztálin tudta volna, hogy csak várni kell egy kicsit és aztán simán csatlakozhat a szocialista európához... :"

"Szocialista Európa " nincs ! Ellenben van szociális Európa : a legnagyobb általános szociális biztonság a Föld országai között! Mi ezzel a problèma?

Kampfer 2021.07.30. 15:55:12

@Boldeone Bull: "Nem volt más lehetősèg, mint a gyors privatizáció akkor , mert a volt szoci piac összeomlott, a magyar vállalatok többsège pedig tőke - ès technológia hiányos volt"

Szerintem hazudsz! Pofátlanul! Hazudsz, mert volt választás. A csehek is védték az iparukat és a gazdaságukat, de nekik nem kellett megküzdeniük a saját 'szadeszükkel' és a 'tomlantosok' sem pofázhattak bele a dolgaikba! Ellentétben velünk. HAZUDSZ! Volt választásunk. A tőkehiány ellenére is! Nem éltünk vele...

"Az ország 10 legnagyobb export partnere között nincs afrikai - ázsiai ország . Emlèkeim szerint a rendszerváltáskor sem volt."

'60-as, '70-es években Dutrákat, motorvonatokat adtunk el nem egy országnak. Argentinára konkrétan emlékszem, de a buszok értékesítése, mezőgazdasági termékek értékesítése, gyógyszeripar már akkor is jelentős volt. És ugye a MEV-et is sikerült 'véletlenül' leégetni akkoriban. Meglepő... Ja, nem az!

"Hogy hogyan alakult volna az elmúlt 31 èv az EU- nèlkül? Kb úgy nèznènk ki mint Szerbia..."

Ostoba teória! Persze, a délszláv háborúk ugye meg se kottyantak a szerbeknek! O.m.g.!

"Magyarország csóró, tőkeszegèny , önálló fejlődèsre kèptelen egyedül!"

Akkor fogd magad és húzz el innen! Mert a magadfajtákkal csak többen vagyunk, ahogy a történelemben már annyiszor. Persze kiderült néha, hogy épp ti vagytok a gyenge láncszem...

"Azèrt , hogy normális pènzt keressen , ne magyar bèreket! Pl Ausztriában van 13. ès 14. havi fizetès ès 3x - os bèr , ezèrt növekszik a magyar munkavállalók száma"

Szövegértés, cicabogár! Nem arra volt kihegyezve a mondóka, hogy a melósnak érdeke többet kapnia a melóért, hanem épp arra, hogy ezt kihasználva a söpredék 'unijód' szépen kihasználta és elszívta a régióból a versenyképes munkaerőt. Amit ők pontosan tudtak. Azt is, hogy a magyar melósnak az volna az érdeke, hogy otthon is boldogulhasson. Mert ugye ez volna egy stabil társadalom és demokrácia alapja és nem a buziházasság! Ennyit nehéz egy magadfajtának megértenie?

"A közös politilai unióhoz csatlakoztunk , a liberális , plurális demokráciák közössègèhez"

Csúsztatás! Akkor le voltak írva a kondíciók és a hatáskörök. Amit azóta folyamatosan kóstolgat a 'zunijód'! Ez a zsarolás és a sunyiskodás. De szerintem ezt is értetted.

"Az Orbán - kormány normasèrtèseit többször kimondta 450 millió EU állampolgár kèpviselete, az EU Parlament!"

Ami nem hatásköre. Mivel olyan törvényekkel kapcsolatosan állást sem foglalhat, ami tagállami hatáskör! Erről ennyit. A többiről most inkább ne nyissunk vitát, mert az a parlament a szaremberek, balliba söpredékek és szivárványhányások pöcegödre!

"Szerinted teória , a közgazdasági realitás pedig az, hogy a jóval nagyobb piac diktál, ahonnan érkeznek a befektetők"

Befektetők nem ugatnak bele családpolitikai kérdésekbe, te szerencsétlen! Azok befektetnek és profitot realizálnak. Fölmérik az infrastuktúrát, munkaerőt, közterheket, politikai stabilitást és ennyi. De nem ugatnak bele törvényhozási és igazságügyi kérdésekbe. Ezt föl tudod fogni?

"Ez is vèlemèny , a szèlsősègek vèlemènye!"

Ettől még legitim és valid. És nagyjából pont leszarom, hogy hogyan vélekedsz róla. Én a tiédről nem azt mondom, hogy szélsőséges, egyszerűen csak azt, hogy ostoba és hülye. Ettől még lehet az a baromság a véleményed, ami. Mellesleg, annyira szélsőséges a véleményem, hogy '18-ban támogattam először a Fideszt.

"A "kelet " tagországok jóval elmaradottabbak mentalitásban is , mint a nyugat!"

Ha nem tetszik, fogd magad és húzz el innen. Már le sem géppuskáznak a határon! Irány a haladás, hajrá! Nekünk is jobb lesz, neked is.
Kamp.

Serény Vélemény 2021.07.30. 15:57:10

@Boldeone Bull: "Európa ( nyugat) progresszív gondolkodású túlnyomóan , az a tèny , ezen nem nagyon lehet változtatni"

Mondjuk ez is egy kapitális hazugság, de mindegy. A franciák pl milliós tömegtüntetést tartottak a melegházasság ellen, mégis ledugták a torkukon. Valójában az emberek konzervatívabbak, csak van egy pedofil-drogos-homokos elit, amelyik lenyomja a médián keresztül, meg az olyan önjelölt hamis prófétákon keresztül mint te, a véleményét és a világnézetet a plebsz torkán.

Még egyszer: hazugság az, amit állítasz. Itt van, konkrétan történelmi eseménnyel cáfoltam.

Ennyi.

Serény Vélemény 2021.07.30. 16:01:30

@Boldeone Bull: ""Nem volt más lehetősèg, mint a gyors privatizáció akkor""

VOLT más lehetőség: az államcsőd pl. Ez nyomorral járt volna és egy darabig lehet hogy instabilitással, de alapjárati hazugság, hogy nem volt más lehetőség.

MINDIG van más lehetőség.

Csak ez a hálózatok embereit és a magyar gazdaságból addig is nagyon jól megélő nyugati tőkét érzékenyebben érintette volna, gyakorlatilag _ezért_ maradt el az igazi rendszerváltás.
A hálózatok meg megmaradva gazdasági hatalommá konvertálták a párthűséget, és ehhez a kommunista gyökereitől soha meg nem fosztott közméda és sajtó a 90-es években is tökéletesen asszisztált.

És te, ezt az agymosó narratívát tovább is folytatod.

Kampfer 2021.07.30. 16:10:22

@Lord_Valdez: "Azért szabnak "újabb és újabb" feltételeket, mert megunták, hogy a pénzek nem arra mennek, amire adják."

Vagy nem 'azoknak', akiket ők inkább patronálni szeretnének!

"De, ez az ő pénzük. Ezt nyugati adófizetők dobják össze. És nem, nem kompenzáció, hanem felzárkóztatási támogatás. Azért is van úgy megállapítva, hogy minél szegényebb egy régió, annál több jár neki."

A nyugati adófizetők bérei mögött pedig kizárólag a nyugati melós munkája a fedezet, igaz??? Na, ne röhögtessél már! Persze, nincs mögötte a lengyel, magyar, cseh, szlovák, szlovén, horvát leányvállalatok melósainak nyomott, alacsony bére, túlmunkája és a munkahelyeikre kapott adókedvezménye, igaz? Ezt ne nekem próbáld bemesélni, német-amerikai tulajdonú cégnél dolgozom, előtte német tulajdonúnál voltam a leányvállalatnál. 4 évig voltam ÜT tag, jó kis infók jöttek néha az óvatlan európai ÜT ülésekről. Akkora 'adóoptimalizálás' és leglaizált gyarmattartás az egész, mint ide Kanada!

"Az csak a Fidesz egyik hazugsága, hogy valami hátrány ér minket és ezt kompenzálják."

Ezt a vitát folytasd le a Günther Öttingerrel... Ő nem erre utalva nyugtatta a sajátjaid odahaza!

"Az EU-s csatlakozás nem specifikált olyat, hogy bizonyos kérdésekről nem születhetnek közös EU-s döntések. Olyat viszont igen, hogy a közös EU-s döntéseket minden országnak végre kell hajtania."

Hát persze-persze. Ahogy a túlzottdeficit-eljárásoknál is, igaz? Idézet a klasszikus (részegállat) kiskutyától: 'Kérem, Franciaország az Franciaország...!'
A sztorit ismered... Szerintem az állításod nyugodtan mehet is ugyanarra a szemétdombra, ahová annak a patkánynak hullania kellene már!

"Mit áldoztunk be? Azzal, hogy megengedtük a németeknek, hogy jól fizető munkahelyeket hozzanak ide?"

Erről már írtam neked. Ezen munkahelyek döntő részének épp az az értelme, hogy költségeket optimalizálnak, illetve az anyacég-leányvállalat közötti tranzakciókon is szépen kaszálnak. Ott adóznak, ahol kisebb a kulcs, illetve a számlázgatásokkal is hasznot realizálnak.

"Ne röhögtessük már ki magunkat! Szerinted, ha az EU-n kívül lennénk, akkor a magyar gazdaság versenyképesebb lenne? Ugyan már."

Nem valószínű, de nem tudhatjuk biztosan. Tény, hogy minket már az 'induláskor' is nyomott az a teher, amit örököltünk és amit a lengyelek le tudtak dobni magukról, miközben rajtunk még egy szarházi 'tomlantos' is gebeszkedett és vezérelte az első kormányt.

"Pont az probléma, hogy a közös pénzügypolitikához nem társul közös gazdaságpolitika. Ezt ismerték fel a görög adósságválság során és ezért kezdték el erőltetni az integrációt."

Inkább az, hogy a közös monetáris politikához (pénzügypolitikához) nem társul közös fiskális politika (vagyis költségvetési fegyelem). Nem a közös gazdaságpolitika, hanem a közös költségvetési fegyelem az, amit hiányzik. Szerintem a görög válsággal kapcsolatban is ezt vonták le tanulságul az EKB-n és az IMF-en belül.
Hogy ez megoldható-e egy egységes állam megalakulása nélkü, ez szerintem kétséges.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Szóval a pánikbetegségedet kezelő pszichiátered szólt hogy már nem járok arrafelé."

Ugyan miért kellene érdekeljen, hogy merre járkálsz, te vérfertőzött küretmaradék??? Ki a tököm nem szarja le a fejed és a baromságaid, te nyomorult! A legjobb, amit tehettél volna, hogy beledöglesz a fertőzésbe azzal a brendelpatkánnyal együtt, hogy egymást boldogítságok a libsi pokolban, te majomfasz...! Szánalmas egy rakás szar vagy, ahogy anyád anno kirakott a pocsolyába...
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.30. 16:11:54

@Serény Vélemény:

Ilyen világ alakul ki manapság, egyre agresszívabban:

"Összecsapások alakultak ki Los Angelesben annak következtében, hogy a magát nőnek képzelő férfi egy közfürdő női öltözőjét használta, ahol kislányok is voltak. Az egyik vendég szerint a „transznő" a kiskorúak előtt közszemlére tette a péniszét. A „transznő" védelmére kelő LMBTQ-, illetve radikális baloldali Antifa-aktivisták és a helyiek között tömegverekedésre került sor, mivel az ott lakók ellenezték, hogy „transznők" betegyék a lábukat női öltözőkbe."

".. az öltözőben jelen lévő egyik nő panaszt tett a fürdő alkalmazottainál, azt kifogásolva, hogy miért engedték be a magát „transznőnek" képzelő férfit a női öltözőbe. [...] A Wi Spa munkatársai azonban elutasították a vendég panaszát, arra hivatkozva, hogy a baloldali vezetésű Kalifornia állam törvényei szigorúan tiltják a transzgender személyek diszkriminációját, így A JOGSZABÁLYOK NEM TESZNEK KÜLÖNBSÉGET A NŐK ÉS A „TRANSZNŐK" KÖZÖTT, KÖVETKEZÉSKÉPPEN: A FÉRFINAK JOGA VOLT ARRA, HOGY SZABADON HASZNÁLHASSA A NŐI ÖLTÖZŐT."

www.origo.hu/nagyvilag/20210705-los-angeles-eroszakos-tuntetesek-lmbtqaktivistak-transzok.html

Serény Vélemény 2021.07.30. 16:15:22

@Boldeone Bull: "nagyban rá vagyunk szorulva a külső szubvenciókra ès tőkebefektetèsekre!"

Na, akkor elemezzük csak ezt a helyzetet! Ha a magyaroknak általában nagyon alacsony a jövedelmük, akkor nem tudnak befektetési célból megtakarítani. Mert mindent megélhetésre fordítanak.
Ugyanekkor, mivel ilyen veszély nem fenyegeti a nyugat-európai polgárokat, ők félre tudnak tenni sok-sok pénzt a nyugdíjszámlájukra, amit aztán az ő pénztáruk átad az alapkezelőnek, amit az a saját policy-ja szerint befektet jól. És mibe fektet? Nyilván saját állampapírokba, meg pl olyan k-eur-i érdekeltséggel is bíró cégekbe, amelyek pont e
k-euri befektetések miatt tudnak a saját otthoni dolgozóiknak magas jövedelmet biztosítani, a k-euri dolgozóiknak meg valamelyest magasabbat, mint az átlag, de még mindig sokkal alacsonyabbat, mint az otthoni bérszint.
ÉS akkor jössz TE, és azt mondod, hogy ennek még örülnünk is kell, mert milyen jó fejek.

Pedig a mi egy picivel jobban létünk az ő gyarapodásukat szolgálja gyakorlatilag!

Ami önmagában szerintem nem baj, de ne vicceljünk már "értékközösség" meg hasonló bullshit hülyeségekkel!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.07.30. 16:18:42

Most őszintén: Nem a nők legdurvább megalázása az, hogy bárki beteg hajlamú perverz nőnek nyilváníthatja magát és betolakodhat egy női öltözőbe?

Ezt sikerült elérnie a feminizmus által is aktívan támogatott LMBTQ...XYZ mozgalomnak. Tíz éve még a feministák tiltakoztak volna a leghangosabban egy efféle eset miatt, oszt most láthatjuk, mit sikerült elérniök.

Kampfer 2021.07.30. 16:22:31

@Serény Vélemény: Touché! Nálad a pont.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Korrekt meglátás. +1!
Kamp.

Serény Vélemény 2021.07.30. 16:22:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az ilyen szervezeteknek nagyon nagy a lobbierejük, nagyon jól fizetett ügyvédeket tudnak alkalmazni, akik gyakorlatilag bármilyen tőkeerős céget képesek nagyon megrángatni, ha akarnak. Egyik ilyen cég sem akar súlyos milliárdokat, vagy milliókat fizetni bármilyen "diszkrimináció" miatt, vagy a jól fizetett politikai aktivisták - ilyen volt egyébként a Barack Obama is - tevékenysége nyomán fellépő forgalom kiesést elszenvedni.
Gyakorlatilag becsicskáztatták őket.
És számomra az a megdöbbentő, hogy ezeket tartják némelyek "mentalitásban fejlettebbnek" - mint mondjuk a kelet-európaiakat akik még azé' kiakadnak azon, hogy ha egy nőnek farka van...

evilwolf 2021.07.30. 16:29:53

@kárárámaispj: tefajtád, tefajtád
Ja. Primitív 1sejtúséged miatt kell szégyenkeznie a rendes magyarak. A fajtázás miatt.

Kampfer 2021.07.30. 16:39:00

@evilwolf: De semmit se tudtál cáfolni abból, amit @kárárámaispj: leírt neked. Mellesleg minden hangja igaz volt. Függetlenül attól, hogy neked vagy bárki másnak mi miatt kell vagy nem kell szégyenkezned... :-/
Kamp.

GyMasa 2021.07.30. 16:49:17

@eßemfaßom meg áll:
OKé, de a 10 év az "évente" oltásnak a tizede, a negyedévente oltásnak meg negyvenede!
Ráadásul a tetanuszt csak akkor kapod meg 10 évente, ha valami történik.
Én 50 felé közeledve talán ha 2-3 tetanuszt kaptam.

Boldeone Bull 2021.07.30. 17:12:22

@Serény Vélemény: k-euri dolgozóiknak meg valamelyest magasabbat, mint az átlag, de még mindig sokkal alacsonyabbat, mint az otthoni bérszint."

A "kelet- európai" munkaerőpiaci kereslet- kínálati viszonyok határozzák meg a bèrszínvonalat: amíg megèri nekik , addig nálunk fognak befektetni , meg amíg tízmilliárdos támogatásokat kapnak , addig is. De, van elèg új jelentkező a helyünkre : Szerbia, Ukrajna, stb...Annyira nem is nagy távolságra a centrumtól
A kapitalizmus a kölcsönös èrdekeken alapul , de aki befekteti a tőkèjèt , az többet kockáztat , így többet is nyer , ami evidencia.
A magyar vidèk egyelőre fènyèvnyire van Nèmetországtól , Ausztriatól ahol fejlett kis- ès közèpvállalkozói szektor ,termelèkeny gazdaság van , nálunk viszont - főleg az ország keleti rèszèn - brutál csóróság van , ès alig kèpződik befektetendő tőke, azaz a nyugati befektetèsek kiszolgáltatottjai vagyunk ès nem fordítva. Magyarország piacnak is kicsi, ráadásul ...

Boldeone Bull 2021.07.30. 17:30:32

@Kampfer: Hazudsz, mert volt választás"

Hiába rikoltozol , akkor èppen konzervatív kormány volt hatalmon , Matolcsy György volt a privatizációs biztos , a privatizációs kutatóintèzet vezetője , ès akkor úgy látták jónak ,- a konzervatív közgazdászok is - hogy jobb a gyors privatizáció
Ma már a csehek sem tartják sikernek a kuponos privatizációt, megjegyzem..
Vagyis : akkor ez egy konzervatív - liberális gazdasági döntès volt!

Az ország 10 legnagyobb export partnere között nincs afrikai - ázsiai ország . Emlèkeim szerint a rendszerváltáskor sem volt.

Ezt azèrt írom le újra , mert nem tudtad cáfolni : Magyarország már a kèsei szocializmus idejèn is a kèt Nèmetországgal, Csehországgal a Szovjetunióval, Ausztriaval kereskedett ès nem az ázsiai , afrikai országokkal elsősorban!

délszláv háborúk ugye meg se kottyantak a szerbeknek! O.m.g.!

Az összes EU- n kívüli ország bajban van gazdaságilag , akik kimaradtak, mind rosszul jártak ! Lasd : Litvánia Vs Belorus

Akkor fogd magad és húzz el innen! Mert a magadfajtákkal csak többen vagyunk, ahogy a történelemben már annyiszor"

Húzz el te innen , mocskos fideszes troll! Nem vagytok a többsèg! A társadalom relatív többsège szavazott a kormánypárta, ès most sem vagytok többsègben ( max a parlamentben )

Boldeone Bull 2021.07.30. 17:40:23

@Kampfer: Azt is, hogy a magyar melósnak az volna az érdeke, hogy otthon is boldogulhasson"

Ez, de Orbánisztánban nem tudott boldogulni egy jelentős számú embertömeg, közben Románia beèrte vásárlóerő- partitáson számított reálbèrben ! Ennyit a gazdasági" sikerekről"

Csúsztatás! Akkor le voltak írva a kondíciók és a hatáskörök"

Èppen ezeket szegte meg rendszeresen az Orbán- kormány, ezèrt ítèlte el őket az EU Parlament többsège!

Èn is leszarom a te vèlemènyed , mert sötèt vagy ès agymosott!

Kampfer 2021.07.30. 17:45:46

@Boldeone Bull: "Hiába rikoltozol , akkor èppen konzervatív kormány volt hatalmon..."

Akinek a 'tomlantos' dirigált! És megmondták, hogy 'ne is merészeljen' Magyarország a lengyelekhez hasonló opciókat akár kérni is!

"Az ország 10 legnagyobb export partnere között nincs afrikai - ázsiai ország..." "Ezt azèrt írom le újra , mert nem tudtad cáfolni..."

Szövegértés, csótányista ballibám! Hol írtam olyat, hogy akár egy afrikai ország is a 10 legnagyobb között volt? Azt írtam, hogy volt gépipar, járműipar, vegyipar, ami exportált ezekbe a régiókba is, nem csak a KGST tömbbe!

"Az összes EU- n kívüli ország bajban van gazdaságilag , akik kimaradtak, mind rosszul jártak..."

Mázli, hogy az olaszok, a spanyolok, a portugálok épp qrvajól vannak! Vagy mégsem? Várj...! Jaaa, hát persze! Qrvanagy szarban van a fiskális helyzetük, mázli, hogy nekik a boldog békeidőkből már megörökölték a létrehozott infrastuktrúrát és ipari hátteret, ami ebben a régióban ugye elmaradott és/vagy tőkeszegény volt.

"Húzz el te innen , mocskos fideszes troll! Nem vagytok a többsèg! "

Ez majd jövőre kiderül. Ha nem újabb választásokon fog eldőlni ez a kérdés, akkor az utcákon így vagy úgy. Nem fog zavarni, ha végül a sodronyon, vagy a rakparti kövön találod magad! Te nyomorult kis csótányista fattyú!
Kamp.

Kampfer 2021.07.30. 17:49:45

@Boldeone Bull: "de Orbánisztánban nem tudott boldogulni egy jelentős számú embertömeg, közben Románia beèrte vásárlóerő- partitáson számított reálbèrben !"

No persze. És épp azért mentek ki '11 májusától tömegesen, mert az Orbánék alatt adósodtak el... Nem, nem ám a fajtád ámokfutása alatt!!! Ja, de...

"Èppen ezeket szegte meg rendszeresen az Orbán- kormány, ezèrt ítèlte el őket az EU Parlament többsège!"

Olyan jelentésekre hivatkozva, amiket a fajtád firkált föl nekik egy A4-esre és ők szépen visszaolvasták. Aminek a nagyrésze már akkor is hazugság volt, amikor fölolvasták. És erre hivatkozva hoztak döntéseket olyan kérdésekben, ami nem is hatáskörük. Ennyit erről, kis csótányista.

"Èn is leszarom a te vèlemènyed , mert sötèt vagy ès agymosott!"

Ezzel nincs is baj, ez kölcsönös. Örömködni fogok a halálodon!
Kamp.

Boldeone Bull 2021.07.30. 17:50:17

@Serény Vélemény: Még egyszer: hazugság az, amit állítasz. Itt van, konkrétan történelmi eseménnyel cáfoltam."

Nem cáfoltál semmit ! A Nyugat - Európai közvèlèny , az állampolgárok többsège progresszív vagy konzervatív- liberális beállítottságú ! Ezt mutatja az Európa Parlament pártjainak egymáshoz viszonyított parlamenti aránya is.
Vagy : Nèmetországban a Zöldek , Spd , Linke együtt 40% ès kb 30% CDU - CSU
..Az AFD pedig egy 12% - on megrekedt párt!

Boldeone Bull 2021.07.30. 17:56:55

@Kampfer: Azt írtam, hogy volt gépipar, járműipar, vegyipar, ami exportált ezekbe a régiókba is, nem csak a KGST tömbbe!"

Az az export csak marginális volt az összes exporton belül orbánista" barátom"!

Mázli, hogy az olaszok, a spanyolok, a portugálok épp qrvajól vannak"

Bizony jól vannak ! Nèzd csak meg , hogy èlt az átlag spanyol ,olasz a 60- es èvekben ès látni fogod a különbsèget , mit jelentett nekik az EU!

Nem fog zavarni, ha végül a sodronyon, vagy a rakparti kövön találod magad! Te nyomorult kis csótányista fattyú!"

Pofádad befogod te Orbánista ,csicska fèreg ! Jövőre vège a náci fajtádnak! Takarodtok !

Kampfer 2021.07.30. 18:02:31

@Boldeone Bull: "Pofádad befogod te Orbánista ,csicska fèreg"

Azt majd én eldöntöm, te kis csótányista vérfertőzött!

"Jövőre vège a náci fajtádnak! Takarodtok !"

Persze-persze... De, ha esetleg nem így lesz, akkor hétfő reggel ugye nyilvánosan akasztod föl magad az újuló Lánchídon...!? Ámen!
Kamp.

Boldeone Bull 2021.07.30. 18:02:44

Kampfer

No persze. És épp azért mentek ki '11 májusától tömegesen, mert az Orbánék alatt adósodtak el... Nem, nem ám a fajtád ámokfutása alatt!!! Ja, de..."

Sikerült megint pofánfosni magad! Ausztriában konkrètan folyamatosan növekszik a kint dolgozó magyarok lètszáma! Ez elmúlt èvekben is, a nagy orbáni aranykorban is!

privatbankar.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/csucson-magyar-dolgozok-szama-ausztriaban-munkavallalas.html

Boldeone Bull 2021.07.30. 18:04:59

@Kampfer: Anyád volt vèrfertőzött, amikor a világra hozott , te primitív náci fèreg!

Kampfer 2021.07.30. 18:23:38

@Boldeone Bull: Ő nem, sosem volt fajtádbéli. :) És azt hiszem, nem is lehetnek olyan rossz arcok azok a nácik, ha ennyire ki vagy akadva rájuk! :D Biztos jobbak a fajtádnál, te kis abortuszmenekült...! Na, immár sajnos unalmassá váltál, felesleges lény vagy, ha már nem halsz meg (még), legalább a hétvégémből távozz, te fonalféreg! ;-) Pusztulj!!!
Kamp.
-IGNORE-

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.07.30. 18:38:06

Ööö... bocsi, de a fideszkomcsi az nem náci!

GyMasa 2021.07.30. 18:57:02

@birka menet:
Mondjuk, pont nem kellene felhozni az Ausztrálokat, mint jó példát, mert ezeket a "kiváló " eredményeket 2 dolognak köszönhetik:
- Hogy egy kiszabott nagy szigeten vannak rohadt messzire mindentől, és emiatt az országon kívüli mozgást rettentő könnyen tudták ellenőrizni
- Ezen kívül a legsötétebb, fasiszta rendőrállamokat idéző intézkedésekkel.
(Most ilyenekre gondolok, hogy napi program volt a civilek vegzálása és szó szerintei elverése, és letartóztatása, kijárási tilalom, meg fegyveres őrökkel biztosított ellenőrzőpontok az utakon, illetve, hogy több emberre facebook posztok miatt rúgták rág az ajtót...)
Persze, nem várom, hogy felfogd, amit írok, mert erre te értelmileg teljesen képtelen vagy, csak kikívánkozott belőlem ez a dolog.
És, semmi szükség nincs rá, hogy az idióta, személyeskedő paneljaidat újból leírd itt, ahogy szoktad.
Előre is köszi!

GyMasa 2021.07.30. 18:57:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
De, nekik az.
Tudod, aki _ANNYIRA_ balos, annak MINDENKI nácinak tűnik.

A Joda visszatér 2021.07.30. 19:07:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem, ti vagytok a nácik. Liberálnácik. Valamint ócska kultúmarxisták. Itt ér össze, ami összetartozik..

A Joda visszatér 2021.07.30. 19:08:58

@GyMasa: Ausztriát írt, te szerencsétlen..

GyMasa 2021.07.30. 19:11:33

@A Joda visszatér: @birka menet:
OK, igaz, ezt benéztem!
Elnézést kérek miatta!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.07.30. 19:13:53

@A Joda visszatér: Nem tudom melyik voltál azelőtt de még mindig hülye vagy!

Boldeone Bull 2021.07.30. 19:47:09

@Kampfer: És azt hiszem, nem is lehetnek olyan rossz arcok azok a nácik, ha ennyire ki vagy akadva rájuk! "

Ez egy őszinte coming out- volt! Elárultad politikai szimpátiád ! Szinte az összes hozzászólásod színvonala, stílusa azt bizonyítja , hogy a társadalom legalját , az embertelen söpredèket kèpviseled !

Nem fog zavarni, ha végül a sodronyon, vagy a rakparti kövön találod magad!"

Ugyanezt kívánom neked, te önmagából kivetkőzött pszichopata, az agyhalott nácik mintapèldánya! Te bemutattad az összes arroganciát , amit a leghülyèbb kormánypárti trollok bemutattak ! Mèg hogy nem a szèlsősèget kèpviseled! Ne viccelj már , te súlyos pszichiátriai eset vagy !

A Joda visszatér 2021.07.30. 20:15:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Egykor libsi..Viktorka. "Gyurcsány apád meg KiSZ-KB titkárból lett gyáros, keddről szerdára..

eßemfaßom meg áll 2021.07.30. 21:09:34

@GyMasa:De nem életreszóló, én ennyit cáfoltam

eßemfaßom meg áll 2021.07.30. 21:14:47

Gyönyörű olvasni az európai értékrendű szabad liberális demokraták kommentjeit. Orbán köszöni szépen a támogatásukat.

GyMasa 2021.07.30. 22:43:05

@eßemfaßom meg áll:
Nem MIND életre szóló, csak ennyit cáfoltál.
Ellenben én meg valami olyasmit állítottam, hogy durva logisztikára van szükség ahhoz, hogy 10 millió embert évente 1-4 alkalommal beoltsunk.

GyMasa 2021.07.30. 23:55:34

@A Joda visszatér:
SZerintem az nem oltás lesz.
A cikk szerint a vírus elszaporodását gátolná a légutakban.
Tehát, nem a saját immunrendszer védekezne.
Bár, nyilván tévedhetek is, mivel nem orvos vagyok.

A Joda visszatér 2021.07.31. 12:18:18

@GyMasa: Igen, de ez is hatékony, A vírus behatolását akadályozza a hámsejtek stimulálásával, így további immunválaszra nem is lesz szükség.

eßemfaßom meg áll 2021.07.31. 19:26:53

@GyMasa: Persze, hiszen az volt az állításod. Egyébként nem kell ahhoz olyan hatalmas logisztika ha ki van alakulva a rendszer, nem pedig kampányszerűen kell egy járvány közepén minél gyorsabban minél nagyobb számot elérni.

GyMasa 2021.07.31. 20:43:01

@A Joda visszatér:
Ez tök jó hír, de ez akkor sem oltás!

GyMasa 2021.08.01. 01:10:47

Nocsak!
Matyika szabadságon volt, vagy mi?

Serény Vélemény 2021.08.01. 20:35:45

@GyMasa: Pedig. Kivételesen érveket is írt. Igaz, hogy nem jó érveket, sőt, iszonyatosan szar, logikátlan érveket de azé' érvek voltak...
süti beállítások módosítása