mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Tűzijáték és miniszteri fizetésemelés

2022. augusztus 15. - p.a

fw.jpg

Rossz üzenetek.

A látszatra, pontosabban az emberek véleményének formálására annyira odafigyelő kormányunk két területen is rossz üzenetet küld az embereknek. Nem sokan vannak az országban, akik helyeslik az augusztusi tűzijáték megtartását és a kormánytagok fizetésemelését.

Bérbefagyasztási szándék az állami szférában. Alacsony bérek miatt összeomlott (optimista megközelítésben: összeomlás alatt lévő) oktatás, remegő egészségügy. Adóemelés (és feketézésbe lökés) a katásoknak.  A költségek leszorításán (ideértve a dolgozók béremelési igényének visszaverését) dolgozó cégvezetők/vállalkozók. Erősen csökkenő életszínvonal minden társadalmi rétegben. Közben a miniszterek kiugróan magas béremelést kapnak, pedig a legtöbb ember (a nép) úgy gondolja, hogy eleve nincs szükségük az emelt bérre (ízlés szerint: mert van máshonnan is pénzük, mert így is elég sokat keresnek).

Elszálló, sokak számára szó szerint megfizethetetlen fűtés- és áramszámla, egekbe szökő élelmiszerárak. Takarékoskodni kell, meghúzni a nadrágszíjat. Még a gazdagabbaknak is, de a szegényeknek jobban. Az emberek egyes számú problémája lett a háztartási költségvetés egyensúlyban tartása. Erről beszél, ezen agyal mindenki. Közben Európa legnagyobb tűzijátéka készül a Duna fölött. Kívülről nézve az igazi dekadencia jele, hogy féktelen, pazarló ünneplést rendezünk a nyomorba csúszás előestéjén. Értem én, hogy már megvették a rakétákat. De nem csak ez az egyetlen és nem ez a fő költsége az augusztushúsznak. Gondolom még a rakétákat is el lehetne adni, ha nagyon akarnánk. Kicsit arra is rá lehetne nézni, hogy ki és mikor döntött a megvásárlásukról. Akkor még nem merült fel, hogy nem jó irányba mennek a pénzügyeink?

Magyarország, a magyar gazdaság (vagy költségvetés) szempontjából mindkét kiadás aprópénz. Mégsem helyes egyik sem. Egyrészt rossz érzéseket szülnek mindenkiben. Másrészt azt üzenik, hogy a kormány elszakadt a valóságtól, hogy egyáltalán nem érti, mi van az emberek fejében. Azt üzenik (és ez még rosszabb), hogy a kormány tényleg  elhiszi: a magyar emberek hülyék (robotok) és a kenyeret + cirkuszt elvet követve le lehet őket szedálni.

Vagy mi, magyarok tényleg azt gondoljuk, hogy…
…lehet, hogy én nem kapok béremelést, de legalább az ország elöljáróit méltó módon el tudom tartani?
…lehet, hogy nem jut pénz zöldségre/gyümölcsre és fűtésre (az iskolában sem, ezért otthon lesz a gyerek), de legalább még utoljára szépen megünnepeltük államalapításunk évfordulóját?
…a hanyatló nyugat korlátozza a fűtést a közintézményekben (Németország) és külön szabályokat hoz a klímahasználatra (Spanyolország), de legalább itt Európa új központjában tudjuk, hogyan kell élni.

Ahogy a legtöbb esetben, most sem késő változtatni.

A miniszterek saját döntésük alapján visszautasíthatják a fizetésemelést vagy méginkább: fizetésük egészét (vagy jelentős részét) felajánlhatják a bajba került közintézmények (pl. iskolák) részére vagy kisnyugdíjasoknak.

A tűzijáték egyszerűbb. Ki kell állni az emberek elé és elmondani, hogy idén ilyen nem lesz és minimalzálni kell a kapcsolódó, már felmerült kiadásokat. El kell mondani azt is, hogy átmenetileg bizonyos dolgokról le kell mondani, a kormány ebben partner, sőt mindenkitől hasonló takarékoskodást vár el.

A magyar emberek tudnak alkalmazkodni az új gazdasághoz. Nehezen, fájdalmasan, de képesek rá. Jó lenne, ha az ország vezetői nem irritálnák őket szükségtelenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5617908317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.15. 16:30:47

Elmerengtem, hogy mióta van tűzijáték aug 20-án.
Úgy vélem érdemes elolvasni az alábbi cikket az érdeklődőknek.

hirado.hu/2017/08/20/ha-augusztus-20-a-akkor-tuzijatek-de-ez-nem-volt-mindig-magatol-ertetodo/

Kíváncsi lennék, hogy mekkora az ünnep teljes költségvetése és ebből mennyi a tűzijáték.

élhetetlen 2022.08.15. 18:20:10

Egy szösszenet a blogomból, ami nem lesz címlapos. „Régi hagyománya van, és büszke nép a magyar, és többek szerint a magyarságtudathoz kell a tűzijáték, mutatja az összetartozást, az állam iránt érzett elkötelezettséget, tiszteletet.
A hogyan ünnepeljünk, már más kérdés. Elmerülök az idő tengerében, úszok visszafele vagy húsz évet. Akkor is volt tűzijáték. Belocsolták a Gellért-hegyet, egyszer sem égett le, legfeljebb egy száraz bokor gyulladt ki, amit egy perc alatt eloltottak.
Másik szempont. Azt még egy csekély értelmű medvebocs is megértené, hogy, ha van egy sík terep, azon egy domb, akkor a dombon történő csilli-villit a sík területről is sokan látják, a régi tűzijátékot lehetett látni Csepelről is, Angyalföldről is. Ha mindez egy gödörben játszódik, csak a gödör szélén állók látják. Ezt csak a kormányunk nem érti. Ki fogja látni a hídról leömlő görögtüzet?
A költségekről nem is érdemes beszélni, azt már odaígérték valakinek, meg is fogja kapni.”.
Biztos, hogy a magyarságtudat egyenesen arányos a tűzijáték nagyságával?

Lehetnék én is 2022.08.15. 21:25:05

Hetvenöt éve vált függetlenné India, amely jövőre már a legnépesebb ország lesz

Mihályvári-Farkas Viktória Eb-ezüstérmes lett 1500 méter gyorson

Ez is 2 cím a főlapról. Ezeknek sincs semmi köze egymáshoz.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2022.08.15. 21:36:40

@Lehetnék én is:
Ezt a kettőt összeköti az, hogy mindegyik a kormányzat rossz üzenete a társadalom felé.

Lehetnék én is 2022.08.15. 21:52:57

@p.a: nem, ezeket te kötöd össze azzal a kierőszakolt kapoccsal
1. lesz tüzijáték, mert ünnep lesz, ünnepelni akarunk és szoktunk, hatalmas igény van az összetartozás erősítésére. Pénzbe kerül, de mi nem.
2. megemelték a miniszterek fizetését egy erős közepes tapasztalt programozó, vagy egy vidéki kórház osztályvezető orvosának szintjére. Borzasztóó? Nem. Lehet irigykedni? Miaz hogy, nagyon is

élhetetlen 2022.08.15. 23:21:14

@Lehetnék én is: „Borzasztóó?”. Borzasztó. Mert a pedagógusok, ápolók bérét nem emelték meg egy erős közepes tapasztalt programozó fizetési szintjére. Mert ők nem számítanak. A politikusoknak jár VIP ellátás az eü-ben, telik magán iskolára, az ország nagyobbik része meg tanítsa otthon a gyerekét, és dögöljön meg egyedül. Ezt látni, nem irigység, vakocskám!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2022.08.16. 08:16:12

@Lehetnék én is:
Ezek a döntések az összetartozást biztosan nem erősítik, a széthúzást annál inkább. De nem késő még változtatni.

kvadrillio 2022.08.16. 11:19:00

Brutális gyógyszeráremelés jöhet októbertől..........EZ NEM LEHET VIKTOR !r MERT BÁR EDDIG MEGENGEDTÜK NEKED, HOGY MINDEFÉLE BAROMSÁGOKAT MANTRÁZZZ,,, DE AKKOR ETTŐL KEZDVE PONTOSAN AZ ELLENKEZŐJÉT FOGJUK MANTRÁZNI MIN T TE---..VIKTOR !!!

GYÓGYSZERÁREMELÉSSEL NEM LEHET FINANSZÍROZNI A FÓ- MEG ALISPÁNJAIDAT ! MEG A SOK HÜJJJJE ÚŐJGAZDAGJAIDAT, AKIKET TÚLSÁGOSAN GAZDAGGÁ TETTÉL, MINT AZOK, AKIK NEM ÖNTÖZTÉK A TERMŐFÖLDJEINKNEK CSAK 1,5%-ÁT, OCCT MOSTANRA ELSZÁRADT AZ ÖSSZES TERMÉNY !!!!!

SZAAAL, PONTOSAN AZ ELLENKEZŐJÉT FOGJUK MANTRÁZNI MINT AMIT ÉVEK ÓTA MANTRÁZOL VIKTOR !!!!!

GONDOLD AZÉÉÉÉ ÁT.......:)

kvadrillio 2022.08.16. 12:19:04

A garéi Vén Adrienn is azt erősíti, hogy a falusi ember feltalálja magát. A párjával két gyermekről gondoskodó asszony gyesen van a szőke, kékszemű, örökké jókedvű Jázminnal.

– A férjem napszámos, de nagyon ügyes, olyan nincs, hogy neki ne legyen munkája – véli a korábban benzinkúton szolgáló asszony. – A rezsitől azért félünk, télre még nincs tűzifánk, iszonyú drága, de majd az erdőtulajdonosoktól megvesszük olcsóbban.

A villanyóránk feltöltős. Minden rettenetesen drága, semmi pénzünk nem marad egy vásárlás után, de valahogy ezt is túléljük. Ebben a házban kilencen lakunk, velünk vannak anyósomék, meg a sógorom. Összefogunk.

A 170 lelkes Rádfalván három, a játszótéren beszélgető, harmincas asszony elmondja, hogy már csak célirányosan indulnak vásárolni, előtte a neten megnézik, hogy Pécsen melyik áruházban mi olcsó, és képesek 7-8 üzletbe is elmenni, akár egy-egy áruért is, amiből aztán bespájzolnak. Amikor arról esik szó, hogy a falusi ember feltalálja magát, Melinda, aki 100 hektáron gazdálkodó párjával egy lányt nevel, így beszél:

– Eddig csak kukoricatörés után mentek ki a földre a böngészők, most már gyűjtenek az álló kukoricában is. A nélkülözés miatt, elterjed majd a megélhetési bűnözés.

– Sokan a börtöntől se félnek – teszi hozzá a postán dolgozó Eszter. – Azt mondják, ott legalább biztosan lesz fűtés.

Bár az elkeseredettség minden általam bejárt faluban erősödik, arról sehol sem hallottam, hogy a helybéliek a kormányt szidnák. Szaván ezt erősíti András és Roxána is. A 34 éves András a szülei 70 hektáros gazdaságában dolgozik, emellett őstermelőként saját földet is művel és bikákat tart, párja bolti eladó Pécsen.

– Korábban járt naponta több mozgóárus is a falunkba – kezdi András. – Vegyesbolt, kenyeres, cukrászsüteményes, tejes, zöldséges, dinnyés, fagyis, divatárus, gázpalackos, most meg alig jön valaki. Az embereknek nincs pénzük, nem éri meg erre jönni, a faluban sok a nyugdíjas, a szavaiak 90 százalékának a jövedelme a minimálbér alatt van.

A ROHADT KURVA ÉLETBE !!!!!...S ELTELT 30 ÉV........KIHALNAK, ..NYOMOROGNAK.., HALDOKOLNAK A FALVAINK.....KIK IS CSINÁLTÁK EZT A RENCERVÁLTOZÁÁÁÁST ?????!!!!!

DFK 2022.08.16. 15:57:46

Prolihergelés level 1000

Lehetnék én is 2022.08.16. 16:34:20

@élhetetlen: tudom te pedagógus vagy. alsós.
látom neked a programozó fáj a politikus fáj, az orvos nem fáj

Ambiorix 2022.08.16. 17:22:26

A tűzijáték az új lélegeztetőgép. Sajnos sok önkormányzat be is dőlt ennek a szélsőbalos nihilista faszságkampánynak.

white999 2022.08.16. 17:28:26

"Másrészt azt üzenik, hogy a kormány elszakadt a valóságtól, hogy egyáltalán nem érti, mi van az emberek fejében. Azt üzenik (és ez még rosszabb), hogy a kormány tényleg elhiszi: a magyar emberek hülyék (robotok) és a kenyeret + cirkuszt elvet követve le lehet őket szedálni."

Az elmúlt 12 év azt bizonyítja, hogy a kormány nem szakadt el a valóságtól. A magyarok valóban hülyék és robotok. Legalábbis 3 millió szavazó igen akiknek cirkusz és kenyér némi propagandával megfűszerezve bőven elég. Szerintem a 95% azt sem tudja kiszámolni, hogy mennyivel lesz több a számlája ha felette lesz az "átlag " fogyasztásnak. Majd akkor lepődik meg, hogy mennyi ha csekken megkapja de akkor még mindig ott lesz szellemi mankónak soros, baloldal, háborús infláció (arra már csak a legelvetemültebbek emlékeznek, hogy ársapka már a háború előtt 3 hónappal be lett vezetve és az meg már csak a hab a tortán, hogy a gonosz bajnai kormány válság alatt csökkentette a saját fizetéseket és nem emelte).

Szóval minden kormány annyit csinál amennyit megengednek neki. 3 milla agyhalott ezt engedi, akkor miért ne csinálná? Ergo tudja mi van az emberek fejében. Semmi.

white999 2022.08.16. 17:30:48

@Ambiorix: "A tűzijáték az új lélegeztetőgép"

Abból is van raktáron még vagy 250 milliárdért és ezért muszáj ellövöldözni ha már ajándékozni nem lehet?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2022.08.16. 17:34:22

@white999: @Ambiorix:
Ambiorix nem is tudja, mennyire igazat írt. A lélegeztetőgép a mai napig jó business.

white999 2022.08.16. 17:38:57

@p.a: Már amelyiket lehet használni és nem díszlet.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2022.08.16. 17:42:04

@white999:
Nem erre gondoltam. Arra, amit üzembe sem helyeztek, ahogy írtad.

white999 2022.08.16. 18:33:39

@p.a: Igen. Ilyen szempontból elég magas labdát adott a kolléga.

birkamenet 2022.08.16. 19:06:47

Tulajdonképpen én saját zsebből fizetném a tüzijátékot, ha a rakétára fidess bandát raknák rá, és őket lőnék ki. Moszkva, Kijev fele, ott mindkét ország tárt karokkal várnák őket. Az egyik egy jó felsz.opásra, a másik meg egy jó alapos elbeszélgetésre.

élhetetlen 2022.08.16. 19:45:18

@Lehetnék én is: „tudom te pedagógus vagy. alsós. Nem jól tudod. Egész életemben informatikával foglalkoztam, voltam hardver tervező, rendszerszervező, programozó, és inf. főmunkatársként mentem nyugdíjba egy országos cégtől. Próbálj meg gondolkodni! Miért fájna a programozó, ő rendes fizetést kap. Az, hogy a tanárok nem, az fáj. Nem tudod, de az a matektanár, aki programozónak megy, nem azért vált, mert nem szeret tanítani, hanem mert el kell tartani a családot. És ebben a helyzetben is vastagon benne vannak a politikusok, a rossz, egyeztetés nélküli döntéseikkel. Az orvosok fizetésemelése nem fáj, ők legalább tudják mit csinálnak, (nem úgy mint politikusaink), csak előbb kellett volna, akkor nem kenne ilyen orvoshiány. Ami fáj, hogy a szakápolók, ápolók, nővérek, védőnők szinte semmit nem kaptak. Nem valószínű, hogy megérted, azért leírtam, hátha.

élhetetlen 2022.08.16. 19:50:33

@Ambiorix: „szélsőbalos nihilista faszságkampány”. Biztos, hogy a magyarságtudat egyenesen arányos a tűzijáték nagyságával, költségével?

kewcheg 2022.08.16. 20:34:03

@Lehetnék én is: én is hasonlóan.Ballib.csirák rinyálnak ezeken, ésha drága a tüzijáték? Akkor mi van? Még ez se legyen? Igenis ki kell fejezni az összetartozást.Én összetartozónak érzem magam.Meghogy sajnánlják a pénzt a minisztertól.Ezek hol élnek? A biciklibelsőben? Ma már egy jó villanyszerelő, klimaszerelő is megkeres ennyit.Hogy az élhetetlen tanár meg nem? Ki tehet erről? Mé nem szerel hőszivattyút.Legtöbben lusták.Nekem kifejezetten tetszik a kormány gátlástalansága, vakmerősége.Nem s3aroznak, lacafacáznak.Nem kell itt rinyálni meg picsogni, templomba csúszni, mászni, félni az Istent.Vakmerőnek kell lenni, úgyse szól semmiér a nép.Papok se csóválják a fejüket, akkor biztos jol van ez igy.Itt vaok én.Kemény munkával megkeresek siman havi 3- 320at.Már negyvenötévesen meglett a panelom, ugy tervezem, pár év, és jöhet a menyecske meg a gyerek.Addigra 25 nm.panelbol már 37 nm. lesz.Nemsoká a huszéves toyota corsámat is páréves lada kalinkára cserélem.....

Lehetnék én is 2022.08.16. 21:34:06

@élhetetlen: ugye nem informatikus vagy, legfeljebb pályaelhagyó pedagógus? Nyugdíjba egy állami cégtől mentél és nem a piacról. Még Lichtensteinben sem keres úgy egy pedagógus, mit egy informatikus és mindenhol többszörösét keresik az orvosok, mint a pedagógusok.
De azt nem tudom elképzelni, hogy az a 10-20 miniszter, aki csücsül egy hierarchia tetején a te meg az én szavazatommal, az osztályvezetői orvos bérével tegye tönkre az országot.
Te a nyugdíjadból nem adnál le a tanárok fizetésemelésére, én sem adóznék többet értük. De akkor ki fizesse ki a cehhüket.
Amúgy az egészségügy szépen zárkózik, magyar viszonylatban - szerintem rosszul tudod az utóbbi 2 év bérfejlesztéseit szakápolói vonalon.

élhetetlen 2022.08.16. 23:12:20

@Lehetnék én is: „ugye nem informatikus vagy, legfeljebb pályaelhagyó pedagógus?”. Miből vonod le az ilyen zseniális következtetéseidet? Híradásipari technikum, Kandó számítástechnika szak, ELTE matek, (nem matektanári) szak, ez ellenőrizhető. És az, hogy egy cég országos hatáskörű, még nem jelenti azt, hogy állami. Egy részvénytársaság, aminek a többségi tulajdonosa egy német cég, az nem a piac része? Lehetnél te is te, de még egy név sem vagy. Miért vegyelek komolyan? Az ilyen kérdés: „De akkor ki fizesse ki a cehhüket”. Ha körülnéztél volna, láthattad volna a haverok feltőkésítését, a már elcsépelt stadion építéseket, a magán szállodák építésének támogatását milliárdokkal, amiből az adófizető egy fillér hasznot nem lát, stb, akkor tudhatnád. „az egészségügy szépen zárkózik”. Egy hónapja 5 napig kórházban voltam egy kezelhető problémával, és két, az életminőséget is lényegesen rontó másik problémával jöttem ki. Tudták, de az nem az ő szakterületek, még azt sem mondták, hogy milyen típusú szakorvost keressek. szóval menj a ....

Nzoltan 2022.08.17. 07:21:36

Nem értem ezeket a posztokat. Mi értelme?
Legfeljebb arra, hogy hülyének nézzék a szerzőt.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2022.08.17. 07:42:18

@Nzoltan:
Az az értelme, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány rossz üzeneteket küld a társadalom felé, de még nem késő, hogy változtasson ezen.

Ekrü 2022.08.17. 08:11:38

@p.a: És mi lenne az a rossz üzenet? Hogy ünnepelni bűn? Jól érezni magad bűn? Miért akartok ti mindig mindent elvenni az emberektől, kezdve a városligeti projekttől az ünnepeinkig bezárólag?
Miért bűn az a szemetekben, hogy az emberek jól szeretnék érezni magukat, ha csak egy kicsi időre is? Olyan sok szörnyűség történik a világban manapság, akkor miért akarjátok elvenni azt a megmaradt kevés örömöt is az emberektől?
@white999: Nektek aztán tényleg semmi sem jó...10 évig mást sem hallottunk tőletek , csak ,hogy ezért meg azért mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni. Most van , most meg az sem jó....Nektek tényleg mindegy, csak ellenkezni lehessen....

midnight coder 2022.08.17. 08:30:09

1. A tüzijátékot nagyrészt így is, úgy is ki kellene fizetni, ha nem tartanák meg az sem jelentene túl nagy megtakarítást. Azon el lehetne filózni, hogy jövőre legyen-e és mekkora. Ha az ellenzék ezért kampányolna akkor annak még akár értelme is lehetne. De ez így kb. arra jó hogy ismételten bebizonyítsa, hogy az ellenzék továbbra is agyhalott idiótákból áll.

2. A politikusok fizetése minden kúrmány alatt pofátlanul magas volt. Ilyen szempontból ez megint csak egy olyan dolog, amivel a fagyi visszanyal. Elég kevés olyan hülye van az országban aki azt hiszi, hogy ha az ellenzék lenne hatalmon, ők ingyen csinálnák.

Másrészt, lehet mondani hogy Orbán nem keres keveset - de mit gondolsz, mennyit keres Pl. egy random bank vezetője? És persze, ha az aktuális kúrmány politkusai csak azt nyúlnák le ami a fizetésük, akkor azzal sem lenne gond ha havi 100 milliót keresnének. És ez nem csak a mostani kúrmányra igaz.

midnight coder 2022.08.17. 08:33:57

@Lehetnék én is: ¨Nyugdíjba egy állami cégtől mentél és nem a piacról. Még Lichtensteinben sem keres úgy egy pedagógus"

Kollégám szoftverfejlesztő, úgy 8 éve pattant le Norvégiába, azóta is tartjuk velük a kapcsolatot. A felesége gyógypedagógus volt itthon, ott mezei általános iskolai tanító. És bizony náluk az asszony keres jobban.

Andy73 2022.08.17. 09:51:05

A magyar emberek tudnak alkalmazkodni. Kénytelenek lesznek, de ez nem olyan egyszerű. A korszerűtlen fűtési rendszert nem lehet egy hónap alatt korszerűsiteni, így a télen sokan fázni fognak vagy nagyon eladósodnak.

Ambiorix 2022.08.17. 10:35:27

@élhetetlen:
Na látod, ez már vitaalap. Ezt meg lehet értelmesen tárgyalni.
Az viszont, hogy egyáltalán ne legyen, mert különben a szomorú szemű Karcsikának nem jut az oviban parizeres zsömi, az nem vitaalap, hanem demagóg szociális uszítás.

Ambiorix 2022.08.17. 10:55:02

@p.a:
Ne tettesd magad hülyének. Pontosan ti hakniztatok állandóan azzal, hogy az épp aktuális kormányzati kiadás összegéből demennyi lélegeztetőgépet lehetne venni a jászboldoghüméri kórház lúdtalp részlegére.

birkamenet 2022.08.17. 12:39:44

@Ekrü:

Nektek szellemi fogyatékos kétharmadnak az is ünnep amikor orbán gazdátok lop, az us ünnep amikor a képetekbe szar, az is ünnep amikor bevág titeket a 45 ezer covid halottak táborába, az is ünnep amikor 10- szeres rezsiszámlát fizetsz.

Ti fideszkomcsik különös anyagból vagytok gyúrva!

birkamenet 2022.08.17. 12:44:02

@midnight coder:

Jaj de szépen bemutattad mán megint, hogy szíjat hasithatnak a hátadból, de te orbán seggéből nem fogsz soha kibújni.

Na majd fűtsél télen stadionnal.

white999 2022.08.17. 17:36:27

@Ekrü: Nektek aztán tényleg semmi sem jó...10 évig mást sem hallottunk tőletek , csak ,hogy ezért meg azért mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni. Most van , most meg az sem jó....Nektek tényleg mindegy, csak ellenkezni lehessen....

Kretén ezeket olyannak írd akinél értelme van. A szocik váltottak mindent lélegeztetőgépre és az nem az elmúlt 12 évben volt, hanem 98.02 között. Már ez egy tárgyi tévedés. Kettő, én soha nem szavaztam a maszopra tehát mennyiben állja meg szerinted a titeket kifejezés az esetemben. Három attól hogy szerintem a fidesz egy kleptomániás a gazdaságot szétcúró banda nem következik, hogy a maszopot kedvelem.

white999 2022.08.17. 17:48:30

@Ekrü: És mi lenne az a rossz üzenet? Hogy ünnepelni bűn? Jól érezni magad bűn? Miért akartok ti mindig mindent elvenni az emberektől, kezdve a városligeti projekttől az ünnepeinkig bezárólag?
Miért bűn az a szemetekben, hogy az emberek jól szeretnék érezni magukat, ha csak egy kicsi időre is?

Érdekes módon az emberek többségét irritálja, hogy minden építkezésből (legyen az városliget projekt vagy stadion szétlopnak mindent és ez igaz a tűzijátékra is) csak a harács a lényeg. Talán ezért van hogy rengeteg városban a többség nem akar tűzijátékot amikor a sulikba online oktatást helyeznek kilátásba ha a szülők nem fizetnek fejenként 100.000 forintot. A többséget ez zavarja, hogy a te ünnepséged más fontosabb dolog kárára megy. A fideszes választók akiket a cirkusz és a kenyér érdekli, csak hát ugye nincs rá fedezet európa gazdasági motorjában 12 év páratlan siker története után. Ha meg nem gyün az eu-s pénz akkor meg gyün majd az IMF és/vagy a mérhetetlen szegénység aminek szűklátókörűségetek miatt egyedül ti tudtok örülni.

white999 2022.08.17. 17:54:00

@Ambiorix: Pontosan ti hakniztatok állandóan azzal, hogy az épp aktuális kormányzati kiadás összegéből demennyi lélegeztetőgépet lehetne venni a jászboldoghüméri kórház lúdtalp részlegére.

Egyrészt lélegeztetőgép alatt valószínűleg tényleg lélegeztetőgépre gondoltak és nem olyanra mire beteget nem lehet ráfektetni, mert meghal. Ahhoz képest elég sok volt a 300 milliárdos ár.
Másrészt a központban eligazításkor biztos elfelejtették mondani, hogy ez kb 20 éve lejárt lemez, mert akkor volt divatban ez a kifejezés. Lehet a propaganda osztályra javasolnod kellene hogy frissítsenek valamit. Bár egy újszülöttnek minden vicc új de a fiatalok lexarják a fideszt rájuk ez nem hat. Az öreg ágyba húggyőzők a célcsoport, nekik valami más kellene.
süti beállítások módosítása