mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Nem olyan a kormányzati befolyás a közmédiában, mint azt sokan gondolják

2021. december 04. - p.a

dobos.jpg

Dobos Menyhértnek igaza van. A saját szempontjából. Csak persze nem ez a lényeg.

Dobos a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt vezérigazgatója. Ritkán szólal meg, nem nagyon kerül reflektorfénybe, legalábbis ahhoz képest, hogy milyen befolyása van a közmédia ügyeire. Legtöbben nem is tudják, ki ő.

Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy amikor a közmédiára nehezedő esetleges politikai befolyásról kérdezték, (értve a kérdést) azonnal tudott példát mondani: Az ellenzék 2018-as tévészékházba való betörése jutott eszébe, amikoris azok be akarták olvastatni a követeléseiket. „Szégyen volt ez a magyar demokrácia történetében.”

Dobos persze szellemes választ adott, ezt is vártuk tőle. Valószínűleg elégedetten mosolyogtak kollégái, ismerősei és sok kormányzati szimpatizáns is. Ha valaki, akkor ő pontosan tudja, milyen politikai befolyás van ma a magyar közmédiában. Az eseményeket csak távolról megítélő átlagolvasó is tudja. A különbség, hogy az utóbbi téved.

Mert alapvetően nem arról van szó, hogy Orbán Viktor (vagy valamelyik embere) leszól, hogy fiúk, mostantól ezt-és-ezt kellene nyomni, teljes erővel. Hogy mennyire nem, arra pont Dobos a jó példa.

Dobos kemény ember, büszke ember, intelligens ember, nem olyan, akit ugráltatni lehet vagy simán csak leugatni, hogy mit csináljon és mit ne. Épp ez a lényeg. Dobosnak nem mondják meg, vagy ha nagyritkán igen, akkor sem úgy. Dobos magától csinálja, amit csinál. Meggyőződésből.

Hogy ettől független lesz-e az állami média? Bizonyos (inkább komikus) értelemben igen, de valójában nyilván nem. Olyan lesz, amilyennek most látjuk (ha nézzük).

Ha a komoly intézmények élére hithű katolikus inkvizítorokat teszünk (valami időkapu révén idehozunk párat), akkor nem csak akkor fogják üldözni az eretnekeket, ha arra külön utasítják őket a központból.

Azt kell látni, hogy a közmédia önállósága ma sokkal nagyobb, mint azt a fent említett „az eseményeket csak távolról megítélő hétköznapi olvasó” gondolja. A probléma (már ha problémának érezzük) teljes félrediagnosztizálása, ha azt hisszük, hogy az állami tévé simán csak központi utasításokat hajt végre.

Még csak az sem igaz, hogy a tévé párttévévé lett. Igazából nem pártkatona van az élén. Ahogy írtuk, Dobos meggyőződéses. 30 évvel ezelőtt pont ugyanazt gondolta, amit ma. Ebben sem hasonlít Orbán Viktorra. Aki ezt nem érti, az nem látja a helyzet lényegét és súlyát. És természetesen nem csak a közmédia ilyen. Aki Orbán Viktort le akarja cserélni, annak látnia kellene, hogy rengeteg-rengeteg embert le akar cserélni. Az ország jelentős részét. Én nem tudom, ez hogy lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9816773742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2021.12.06. 18:06:46

@_Wasp_: "Az égbe szökő kamatról annyit, hogyha szerinted a magas kamat az a rossz gazdálkodás következménye, aminek felelőse kell hogy legyen, és ezt erősen kommunikálod, akkor hamarosan korholást fogsz kaphatsz a kommunikációs osztályról, ugyanis az elszálló inflációnak nem lehet más következménye, mint a megemelkedő kamatok, nem is középtávon, hanem néhány hónapon belül. "

Azért a Gyurcsány zokogva borult volna le egy olyan alapkamatért ami most van. Nézd már meg, most 1-2% körül van az alapkamat éveken keresztül, az mszp alatt meg rendre 9-10-12% volt.

_Wasp_ 2021.12.06. 18:09:05

@arthurthedent: "Óóóó... Ezt hívják kapufatologatásnak egyébként. Elindulsz onnan, hogy *mostanra* már nem bíz a piac az országban, utána pedig ezt hat évvel ezelőtti számokkal próbálod meg igazolni. Ez az egyik." Az adatsort amit becsatoltam abból látszott a visszaesés, a visszaesés legnagyobb mértékben 2015-höz köthető, amikor a fidesz már második ciklusában kormányzott, mi ebben a kapufatologatás? Nem csak azt az egy évet fettem figyelembe, hanem az elmúlt ötöt, amikor ki tudta volna javítani a hibáját. Ez nem kapufatologatás részemről, hanem szelektív vakság részedről.

A segélyek felvétele, brutális megszorítások, stb témakörében pedig csak annyit, hogy az elmúlt évtizedekben sosem volt annyira eladósodva az ország, mint idén, ehhez ezúton is gratulálok, bizonyára átizzadt ingben töpreng a felettesed a kommunikációs irodában, hogyan kell ezt kimagyaráznod, de segítek: nem tudod.

"2006 és 2008 környékén is, kétszer. Mármint kétszer volt csődközelben az ország, egyszer volt IMF, kétszer volt megszorítás, pánik, jajjnagybajvan." Hát én olyanra nem emlékszem, hogy például a kórházi beszállítókat ne fizették volna ki, mostmár nem pánik van hanem csőd: 45 milliárd lejárt tartozás van a beszállítók felé. Vagy beszéljünk inkább Budapest kifosztásáról?

_Wasp_ 2021.12.06. 18:15:12

@arthurthedent: Áhh az "alapkamat"... nagyon jó téma, köszönöm, hogy felhoztad. Az alapkamat ugyanis egy döntés eredménye. Nem közvetlenül a gazdasági folyamatoké. Az alapkamat annyi, amennyit a csinovnyik a főelvtárs utasítása alapján beír a táblázatba. Ha az alapkamat valós értéket tükrözne, nem szállt volna el az euró árfolyama a forinthoz képest, de mivel elszállt, azaz KEVESEBBET ér a nemzeti fizetőeszközünk, ezért ehhez kellett volna igazítani az alapkamatot, ami ugye egy piaci alapon működő gazdaságban alapvetően az infláció plusz egy kicsi kamat, hogy megérje kamatra elhelyezni a nemzeti valutában a pénzt. Kivéve nálunk, mert itt az infláció MINUSZ sok volt az alapkamat. Szerinted ez a jó gazdálkodás jele? Mindenki hülye aki forintban tartja/fekteti be a pénzét most, és ha a nemzeti valuta ilyen trágya akkor az nem a jó gazdálkodás jele.

Ja és még egy: az előbb nagyon fénylő homlokkal büszkélkedtél, hogy milyen frankón mennek az állampapírok.... nem frissítetted a válasz-segédletedet, az államkötvény simli bedőlésével az állampapírok utáni kereslet múlt hónapban a béka segge alá esett. Gratulálok.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 18:19:08

@Hepci:

Sztem a konzervativizmus nem valami eltartott kisujjas, tartózkodó úriemberes magatartás. Nem az, hogy udvariasan és előzékenyen utat engedünk mindenféle társadalmilag kártékony folyamatnak, mert mi ugye nem akarunk ebbe beleszólni alapvetően. Mi kérem tartózkodó konzervatívok vagyunk. A konzervativizmus nem ez az üres póz.
A konzervativizmus 2021-ben azt jelenti, hogy gátat akarunk szabni az eszetlen, gerjesztett kártékony bevándorlásnak, és a szexuális devianciák agresszív propagálásának.
Ellene mondunk pl. ennek:

mandiner.hu/attachment/0339/338648_dragqueenstoryhour.jpg

arthurthedent 2021.12.06. 18:36:39

@_Wasp_: "az elmúlt évtizedekben sosem volt annyira eladósodva az ország, mint idén"

Ez megint kapufatologatás. Nem arról vitázunk, hogy mikor volt jobban eladósodva az ország, hanem arról, hogy a nemzetközi pénzpiac megbízik -e a magyar kormányban. Én azt mondom, hogy most jobban bízik az országban a pénzpiac és nem azt, hogy most kevésbé vagyunk eladósodva.

arthurthedent 2021.12.06. 18:40:47

@_Wasp_: "az állampapírok utáni kereslet múlt hónapban a béka segge alá esett"

Azért mondjuk, hogy stabil a gazdasági helyzetünk, mert ezzel nem kell törődnünk. Egyik hónap, másik hónap, egyik hét, másik hét. Riadtan behívtuk az IMF-et, mert ebben a hónapban éppen nem volt kereslet az államkötvényekre? Nem. Akkor?

És még egy: ugye nem hasonlítod össze az államkötvények iránti keresletet 2% -os kamaton azzal, ami az mszp alatt volt 12%-os kamaton, ugye? :D Szerinted mekkora lenne a kereslet, ha most 10-12%-os alapkamatot akarnánk eladni? Még én is vennék... :D

_Wasp_ 2021.12.06. 18:46:34

@arthurthedent: "Nem arról vitázunk, hogy mikor volt jobban eladósodva az ország, " Nos ha erről nem vitázunk, akkor rendkívüli módon örülök, hiszen sokan ezt is tagadják. Már csak abban kell egyetértsünk, hogy eladósodni rosszabb, mint nem eladósodni, tehát lehetett volna ezt jobban csinálni és akkor már nem látom ésszerű indokát, hogy miért ragaszkodsz olyan kétségbeesett vehemenciával ahhoz, hogy egy aprócska ciklusra ne lehetne lecserélni a jelenlegi apparátust, hiszen a cél az lenne, hogy időnként a politikai ellenfelek kontrollt gyakorolhassanak felettük.

_Wasp_ 2021.12.06. 18:48:24

@arthurthedent: "Riadtan behívtuk az IMF-et, mert ebben a hónapban éppen nem volt kereslet az államkötvényekre? Nem. Akkor?" Nem, csak jobban eladósodtunk az oroszoknak és kínaiaknak, illetve nem fizettük ki a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT és VÁLLALKOZÓKAT. Ha szerinted ez nem baj, ha ez nem a válság jele akkor ugyan, mivel lehetne téged meggyőzni? Valóban annyira szeretnéd, ha téged sem fizetnének ki hónapokon keresztül, noha a munkádat becsületesen elvégzed? Biztos akkor is ugyanennyire lelkesen védenéd ezeket az intézkedéseket?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 19:39:05

@_Wasp_:

A csehek, lengyelek vagy a szlovákok gazdasága nem került olyan sebezhető állapotba válság előtti években, hogy később az IMF-hez kelljen fordulniuk.

Egy érdekes cikk 2006-ból:

infostart.hu/gazdasag/2006/07/03/financial-times-a-magyar-a-legsebezhetobb-gazdasag-54964

" A Financial Times szerint nincs Európában sebezhetőbb gazdaság a magyarnál, mivel mind a folyó fizetési mérleg, mind az államháztartás hiánya 10 százalékhoz közelít, az adóemelések pedig lassíthatják a gazdasági növekedést.

A londoni üzleti napilap szerint az Európai Unió számára az a legfontosabb, hogy Magyarország gondjai mennyire helyi jellegűek, illetve mennyire bizonyulhatnak járványosnak."

Szerencsére a net nem felejt..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.06. 20:22:46

@CSOKKI MÁLNA: Nem, a konzervativizmus 2021-ben sem jelent ilyeneket, kizárólag azoknak, akik a konzervativizmust Orbán Viktorral azonosítják. :)
Az első probléma egyébként legalább részlegesen/időlegesen valós és ebben támogatom is a kedvencedet, a második pedig totálisan kampányfogás, mivel itthon még az Origo sem tud (tud = :DDD) olyan esetről, amikor sorosista szakállas bácsik azonnali nemváltó műtétre akartak kényszeríteni bölcsis kisfiúkat.

11 Favágó 2021.12.06. 21:05:32

@_Wasp_: bocsi, kicsit elbújtam a válasz elől.
1. nem tartalak téged sem ostobának (pl. a viszonosság elve miatt).
2. Az, hogy a munkanélküliség 4 vagy 11%, az alapkamat (ai szerinted csk döntés kérdése) 2 vagy 12%, a GDP növekedés a közvetlen vetélytársakhiz képest -10% vagy 0-2% egyáltalán nem véleményes. Különösen azután, hoyg a rosszabb adatok egy fálszálló ágba átadott országban a jobbak egy szarkupac alatt hagyott országban teremnem.
3. Az sem véleményes, hogy valaki eltalálta zsavazáskor, vagy pont nem a vezetést. Amikor nem találtam el, az családi pótlék, családi adókedvezmény mocskos magas szja képében jelentkezett. Amikor választásomat megtartva eltaláltam a győztes, visszakaptam a volna a CSP-t és adőkedvezményt, ha nem nőnek fel a gyereke, viszont kaptam élhető adósávot. Na jó, ez mégis véleményes - van mögötte egy feltételezés, hogy dolgoztunk.

4. Mindezek ellenére egy jobbat, vagy egy olyat, akiről feltételezhető, hogy jobb, vagyis megpróbál önerőből 6 - 20 - 30%-ot munkával elérni, nem a gyors hatalomért beállni a moslék szélére el tudok fogadni. Ezt az ellenzéki brancsot sem elszámoltatásra, sem kormányzásra, de még háztartás vagy gépkocsivezetésre sem tartom alkalmasnak. Ezt állítom, tehát véleményes.
5. Az én magánvéleményem, meg a te cégvezetői véleményed itt kb azonos értékű. Mindketten kifejtettük, nem anyáztunk, nem szidtuk a másikat. Csak nem teljesen értünk egyet.
Ez van

11 Favágó 2021.12.06. 21:20:00

@_Wasp_:
A tőkebefektetési táblád meg öngól.
2021 elején, 2020-ról :
...ennek hatására, miközben a világon 42 százalékkal csökkent a beruházási kedv, Magyarországra csaknem 2,5-szer annyi beruházási célú tőke áramlott 2020-ban, mint az azt megelőző évben. Hazánkban ugyanis 140 százalékkal nőttek a közvetlen külföldi tőkebefektetések, 1,154 milliárd dollárról 2,769 milliárd dollárra. Érdemes megnézni, hogy Magyarországon kívül mely országok voltak képesek hasonló vagy jobb eredményt elérni.
A világ közel kétszáz országa közül csak Belgium, Luxembourg, Svédország és Dánia előzi meg Magyarországot.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:00:54

@Hepci:

Figyu, attól biztos nem leszel konzervatív, ha Frankfurtból Mogaidshut akarsz csinálni, illetve ha nőimitátorok kezébe akarod terelni az ovisokat. Hidd el, ezeknek semmi köze a konzervativizmushoz. Ha valaki támogatja ezen törekvéseket, és emellett konzervatívnak mondja magát, akkor egyszerűen hazudik. Ő az álkonzervatív.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:08:24

@CSOKKI MÁLNA: Nagyon örülök, hogy felhoztad ezt a kérdést, mert a financial times valóban remek mérőszámot használt a kormányzat szakszerűségének a vizsgálatára, a sérülékenység mérésére: az eladósodottsági mutatót.

Ez a szám 2006-ban már valamivel több, mint 14000 milliárd forintra nőtt, ami brutális, minden magyar ember feje fölött (csecsemők és aggastyánok is!) másfél millió forintos államadósság lógott.

Nagy kár, hogy ezen a mérőszámon az Orbán kormány sem tudott javítani, sőt talán picit rontott is, ugyanis mostanra minden magyarra több mint négy és félmillió forintos államadósság jut, azaz kormányunk lényegében megháromszorozta az egy emberre eső tartozást, ahelyett, hogy csökkentette volna. (mondjuk a magánynyugdíjpénztárak felszámolásából beszedett háromezer milliárd forinttal, amit egyszerűen elköltött ezen felül és majd a jövő állama fogja kifizetni a nyugdíjasoknak, tehát ez még pluszban egy kölcsön a jövőtől)

Lehet persze magyarázni, miért olyan nagyszerű ez az eredmény, de őszintén szólva inkább ne állj neki, mert nem fogsz belőle jól kijönni.

arthurthedent 2021.12.06. 22:09:29

@_Wasp_: "miért ragaszkodsz olyan kétségbeesett vehemenciával ahhoz, hogy egy aprócska ciklusra ne lehetne lecserélni a jelenlegi apparátust"

Soha semmi ilyesmit nem mondtam. Arról volt szó, hogy a piac bízik -e az ország gazdasági stabilitásában. Arról beszéltem, hogy az mszp sokkal rosszabb eredményeket mutatott fel.

"Már csak abban kell egyetértsünk"
Az, hogy nem vitáztunk az eladósodottságról nem jelenti azt, hogy egyetértek veled csak azt, hogy nem mondtam véleményt.

arthurthedent 2021.12.06. 22:11:05

@_Wasp_: "a financial times valóban remek mérőszámot használt a kormányzat szakszerűségének a vizsgálatára, a sérülékenység mérésére: az eladósodottsági mutatót."

Ilyet egyetlen komoly közgazdász sem mondana. Ott van például az egyesült államok, ami iszonyat el van adósodva mégsem tekintik sem szakszerűtlennek sem sérülékenynek.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:20:01

@_Wasp_:

Hát..nem egészen. Az idézetben nem arról van szó, amiről te beszélsz:

"A Financial Times szerint nincs Európában sebezhetőbb gazdaság a magyarnál, mivel mind a folyó fizetési mérleg, mind az államháztartás hiánya 10 százalékhoz közelít, az adóemelések pedig lassíthatják a gazdasági növekedést. "

A pandémia előtt a fenti két mutató közel volt így elszállva Orbánék alatt. Ezenkívül Orbánék jelentős adócsökkentéseket hajtottak végre. Egyszámjegyű lett például a társasági adó..

arthurthedent 2021.12.06. 22:22:45

@_Wasp_: "Nem, csak jobban eladósodtunk az oroszoknak és kínaiaknak, illetve nem fizettük ki a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT és VÁLLALKOZÓKAT. Ha szerinted ez nem baj,"

Szalmabáb érvelés, semmi olyasmit nem mondtam, hogy "nem baj", ezekről a témákról nem beszéltem. Nem lehet minden témát végigbeszélni az egész elmúlt egy emberültő gazdaságának minden aspektusát végigelemezni.

Az, hogy "jobban eladósodtunk az oroszoknak meg a kínaiaknak" nem tudom, hogy igaz -e. Azt tudom, hogy az adósságállomány sokkal nagyobb része van forintban, mint az mszp alatt.

Az, hogy "nem fizettük ki a magyar munkavállalókat" nem is tudom, hogy mit jelent. Ki a csoda nem kapott fizetést. A vállalkozókat?! Úgy emlékszem, hogy a körbetartozás az mszp időszakban volt állandó téma, de nem elemezném, mert nem értek hozzá.

"ha ez nem a válság jele akkor ugyan, mivel lehetne téged meggyőzni?"
Milyen "válság"? Folyamatosan arról cikkez még az index is, hogy stabil a helyzet, hogy tartalékok vannak, hogy megnyugtató az ország gazdasági helyzete.

"Valóban annyira szeretnéd, ha téged sem fizetnének ki hónapokon keresztül, noha a munkádat becsületesen elvégzed?"

Kiket nem fizetett ki és ki? Miért mondod, hogy én szeretném, ha bárkit is nem fizetnének ki?

"Biztos akkor is ugyanennyire lelkesen védenéd ezeket az intézkedéseket?"

Milyen intézkedéseket védtem? Én csak annyit mondtam, hogy az mszp sokkal rosszabb eredményeket mutatott fel és szerintem ezért szavaznak sokan a fideszre. Ennyi. Erre te azzal jöttél, hogy most sokkal rosszabb az ország gazdasági helyzete mint az mszp alatt volt. Ez szerintem nyilvánvalóan enm igaz. Ennyi.

arthurthedent 2021.12.06. 22:28:59

@CSOKKI MÁLNA: A legnagyobb államháztartási hiány 2006-ban volt, 2020-ban megugrott, de nem érte el a 10%-ot, kevesebb volt a hiány mint 2006-ban.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:31:25

@CSOKKI MÁLNA: "Ezenkívül Orbánék jelentős adócsökkentéseket hajtottak végre. Egyszámjegyű lett például a társasági adó.."

Igazán nagyszerű hogy egyszámjegyű lett a társasági adó, a magyar emberek egyként hajolnak meg azelőtt az intézkedés előtt, aminek következtében mondjuk Mészáros Lőrinc kevesebb adó megfizetésével vehet ki profitot a cégekből. Háromszoros hurrá!

arthurthedent 2021.12.06. 22:38:16

@_Wasp_: Kapitalizmus van. A kapitalizmusban vannak gazdag emberek. Amikor adócsökkentés van a gazdag emberek is szoktak nyerni rajta. A gyurcsány is gazdag, a bajnai is gazdag, azok is nyernek az adócsökkentéssel.

Én értem, hogy nem szereted a mészáros lölőt, én sem szeretem, de nehogy már az adópolitikát a mészároshoz igazítsuk. Mészárosok minden országban vannak, ne keserítsd az életed vele.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:40:01

@arthurthedent: Nem tudom mit nem értesz. Hülyének tetteted magad vagy ilyesmi? Világosan leírtam, hogy példa nélkül álló, hogy a kórházi beszállítók nincsenek kifizetve. Arról nem is beszélve, hogy mindez pandémiás időszakban történik. Ha te egy beszállítója vagy egy kórháznak, és a megélhetésed függ az állami pénzektől, mit szólnál ha nem kapnád meg?

És hogy a faszomba jön ide a körbetartozás? Az állam tartozik azzal a pénzzel amit ki kéne fizetnie. Csak nem teszi. Szerinted ez nem probléma, oké.

Szerintem nem csak ez probléma, hanem az is, hogy képes vagy pofátlanul mismásolni és mellébeszélni.

Mint az államadósság kérdésében. Iderángattok egy 2006-os cikket, ami kb 4 sorban beszél Magyarország teljesítményéről (ami tényleg szar volt) de amikor rámutatok, hogy azóta például az adósság elszállása szinten maradt, akkor arra úgy nem válaszoltok, mint a zsírospofájú vágódisznók a riporterek kérdéseire nem szoktak. Basszus nem csak mismásoltok, de konkrétan már hazudtok is!

300 százalékára nőtt az államadósság az Orbán kormány 11 éve alatt! Akkor azért szarozták le (joggal) az akkori kormányzást, mert 10%-ot nőtt egy év alatt.... (és szar volt az adópolitika) Most is szar az adópolitika, viszont szakmányban lopnak az elvtársaitok, és nemcsak az államadósság ér az egekig, de már az állam alapvető működése sincs finanszírozva (Ugyan az egészségügyet hoztam fel példának, de kitérhetünk a Budapest felé vállalt kötelezettségekre is. Vagy beszéljünk az oktatásról?)

Gondolom leszarjátok az egészet, felteszem karakterre fizetnek benneteket, szóval valójában még jót is teszem hogy etetlek titeket, nagyon szívesen egyébként....

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:41:49

@_Wasp_:

Móricka meg a pina. Úgy tűnik nektek is mindig mindenről ugyanaz.:)

Függetlenül Lölötől, Bigétől, a magyar gazdaság lényegesen jobb állapotban volt, lényegesen ütésálóbb volt 2019-ben, mint 2006-ban. Utóbbiról szól a Financial Times 2006-os kritikus cikke..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:45:21

@_Wasp_:

Orbánék a járványig 10 százalékponttal csökkentették a GDP arányos államadósságot. Ami egy sokkal lényegesebb mutató mint a pénzértékben meghatározott államadósság. A maastrichti kritériumok között is a GDP arányos adósság mértéke szerepel.Az adósság szerkezete sokkal egészségesebb lett, és alacsonyabb kamatok mellett finanszírozható a hiány.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:59:05

@arthurthedent: "Milyen "válság"? Folyamatosan arról cikkez még az index is, hogy stabil a helyzet, hogy tartalékok vannak, hogy megnyugtató az ország gazdasági helyzete."

Ugyanarról az indexről beszélünk amit kilóra megvett a mészáros és társa bt? Ne nevettessetek, az index kb akkor húzta le magát a klotyón hitelesség szempontjából, hova vezet ez? legközelebb majd az origóra hivatkozol vagy az M1 hiradójára? Netán Rákay Philip örökbecsű szövegkönyveit fogjátok beidézni? Ne már...

Beszéljünk inkább a számokról, ha már ezt tartjátok ilyen nagyszerű eredménynek: a gazdaság élénkítését célzó nagyszerű intézkedésekről, és adócsökkentésről dumáltok, miközben Magyarország Európában a sereghajtók közé küzdötte le magát az egy emberre eső fogyasztásban (azaz abban a pénzben amit elköltenek! az emberek! ), persze nyilván a haverok cégei pl. a "mészáros és mészáros stróman zrt" jól teljesít, de azért ő sem tud annyi kenyeret megenni, mint amennyi pénzt elsíbol az emberek zsebéből, szóval ez a statisztikai mérőszám hitelesebben mutatja meg, hogy ténylegesen hogyan élnek az emberek, mint amikor átlagolod a nemzet strómanját százezer csövessel.

ec.europa.eu/eurostat/documents/portlet_file_entry/2995521/2-15122020-BP-EN.pdf/cd3fcb0f-faee-d0ce-0916-9be3ac231210

arthurthedent 2021.12.07. 00:01:40

@_Wasp_: "Ugyanarról az indexről beszélünk amit kilóra megvett a mészáros és társa bt?"

Na, az index mint fidesz szócső. :D Figyu, elfogult vagy, minden érvet, ami azt mutatja, hogy nincs igazad elsöpörsz, ignorálsz, mer' hazudnak, mer' megvette a mészáros őket, mer' nem az számít, mer' nem úgy van.

Akkor tudod mit, igazad van. Tíz éve megy, hogy most fog bedőlni az ország, hogy most fog összeomlani minden, de tudod lehet, lehet, hogy tényleg most aztán már valóban válság van és össze fog omlani. Némi vigaszt jelenthet neked, hogy te előre megmondtad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 01:32:55

@CSOKKI MÁLNA: Ezeket a marhaságokat honnan veszed? Írtam valami ilyesmit netán? Mindenki milliónyi nagyfarkú négert akar betelepíteni Rákoskeresztúrra, vagy éppen le akarná vágatni az ovis Pistike fütyijét, hogy átszereltesse Pannikára, aki nem támogatja a kormány hagymázas-dedós propagandakampányait?
Az meg messzire vezetne, ha te szeretnéd eldönteni, hogy én mi vagyok - speciel olyan, budai zöldövezeti polgár vagyok, amilyet vélhetően ritkán látsz közelről, így aztán értetlenül állsz a jelenség előtt.

_Wasp_ 2021.12.07. 13:09:13

@arthurthedent: Figyi, én vagyok elfogult?! Amikor szerinted semmi szükség arra, hogy időnként megvizsgálják nem volt-e korrupció..... Bazmeg a mai nap mondott le az az ember, ami a NEM LÉTEZŐ pegasusos lehallgatásokra adott engedélyt, csak közben egy picit korrupt is volt.... Tényleg nem kéne átnézni azokat a lehallgatási aktákat? Na hagyjál már.... 24.hu/kozelet/2021/12/07/lemond-volner-pal-allamtitkar-vesztegetes-elfogadasa-gyanusitas-legfobb-ugyesz-polt-peter/

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 17:07:12

@Hepci:

Én leírtam, hogy szerintem mit jelen ma konzervatívnak lenni. Te nem voltál erre képes.

2021.12.07. 17:19:58

@Hepci:
pl. labrisz egyesületes hölgy 2021-ben a világ (!) 100 legbefolyásosasbb embere közé tartozik a time magazin szerint.
time.com/collection/100-most-influential-people-2021/6095809/dorottya-redai/
itt nem arról van szó, hogy valaki átírta a csipkerózsikát, hogy hercegőt nem a királyfi csókolja meg, hanem egy királylány. mert love is love. nem arról van szó, hogy egy ilyen degenerált leszbikus, aki ezt az ötezeréves problémakört be akarja vinni 3 évesek közé. és erre rákattan dúró dóra és megtámadja az ártalmatlen hülyét. mert néhány szerencsétlenen kívül senki se akar semmi ilyesmit. hanem ez ügyben is önhitt világmegváltók pózolnak a time magazinban. és a fritzek azt hiszik, hogy rózsaszín tütükében térdelve vehetik le a náci billogot. ha ehhez budai polgárok csatlakoznak, akkor csatlakozzanak.

2021.12.07. 17:31:55

@MEDVE1978:
csak ugye a dk is piramispárt. van fletó, nímandjai. amíg létezett momentum addig az is egy piramsipárt volt. fegyőr és arcoskodó haverjai. a jobbik is egy piramispárt jakab péterrel. az összes politikai párt gúlába szervezett embertömeg. és ezek közül az nyer, amelyik nagyobbat hazudik ügyesebben.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 17:44:07

@CSOKKI MÁLNA: Úgy érted, hogy leírtál 2 olyan dolgot, ami központi helyen szerepel a kormányunk aktuális tudatalakító tevékenységében, én pedig nem írok ilyeneket? Bingó, valóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 17:46:55

@cvsvrs: Roppant szövegértési problémáid vannak. Melyik szövegemből veszed, hogy én támogatom az ilyesmit?
Annyit írtam kb., hogy a jelenlegi honi viszonyok kontextusában OV - szokása szerint - fantomokkal harcol, tehát a népszavazás egyetlen értelme a propaganda, amúgy teljesen értelmetlen pénzkidobás.

2021.12.07. 17:49:44

@MEDVE1978:
a törvényhozás választja a végrehajtó hatalom fejét (a kormányfőt) és az igazságszolgáltatás fejét (legfelső bírót). aki fölé rendelnének a legfelsőbb főbírót. csak a kérdés, hogy ez brüsszel, luxemburg, strasbourg, hága központtal történjen. mert hát a nyugaton nincsen ilyen hatalmi piramisok. a hatalmi ágakat tölgyessy pétér és társai valójában nem választották szét. mert az valójában sehol se van nagyon szétválasztva.

2021.12.07. 18:00:48

@Hepci:
erre van egy elég egyszerű megoldás. mzp kiáll a színpadra. és beleordítja a mikrofonba, hogy a labrisz egyesület őszerinte se érzékenyítse az óvodákban a kislányokat. és dr. dobrev klára bőszen bólogat mögötte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 18:09:13

@cvsvrs: Ehhez nekem mi közöm van szerinted?
Úgy látod, én vagyok MZP és/vagy Dobrev Klára?

2021.12.07. 18:09:39

@Hepci:
ha ez nincs, akkor orbán viktor ordít bele a mikrofonba.

chrisred 2021.12.07. 18:19:55

@cvsvrs: És rögtön elveszíti azokat a szavazókat, akiknek már elege van abból, hogy mindig a politikusok mondják meg, hogy kinek mit szabad ebben az országban.

2021.12.07. 18:29:26

@Hepci:
vagy ugye még egyszerűbb lenne ha a labrisz egyesület mondaná ezt. hogy kiadták ezt a könyvet, egy hülye ötltet volt, bánják az egészet. nem akarnak pozitív diszkriminációt, társadalmi felfordulást. kizálólag az egyén jogait védik. ha egy nőt kirúgnak a hivatali állásából a mássága miatt, akkor kiállnak mellette. értem, hogy nem te vagy a labrisz egyesület elnöke. csak nyilván ez is lehetne megoldás.

ha ez nincs akkor marad az, hogy orbán megvédi a magyar embereket brüsszel újabb támadásától és ezzel vagy megint megnyeri a választást, mert ebből adódóan a belpolitikai hátszele lesz erősebb, vagy elveszti, mert a külpolitikai ellenszél elsöpri.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 18:56:32

@Hepci:

Még mindig nem sikerült megfogalmaznod, hogy mi szerinted ma a konzervativizmus.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 18:58:04

@cvsvrs:

A Gansperger-féle hangfelvételekből egyértelműen kiderül, hogy honnan is pénzelik a hazai ellenzéket..

2021.12.07. 19:07:15

@chrisred:
a népképviselők mondják meg ebben a demokráciának nevezett játékban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 19:11:59

@CSOKKI MÁLNA: Leírtam, hogy minek nincs köze a konzervativizmushoz - például annak a 2 dolognak, amit itt emlegetsz.
Ezeknek napi politikai játszmákhoz van köze, pontosabban ahhoz, hogy OV most éppen konzervatívnak szeretné láttatni magát.
De tényleg nem hiszem, hogy annyira buta lennél, hogy ezt nem látod át.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 19:17:22

@cvsvrs: Reménykedem, hogy a belpolitikai ellenszél elsöpri. Azt se bánom, ha külpolitikai ellenszél is segít ebben, mert a jelenlegi hazug propagandagyárból éppen elég volt nekem ennyi.
Jöjjenek a nemfideszék, élükön a kissé túlmozgásos sokgyerekes kereszténnyel, és lopikáljanak egy kicsit ők is!

chrisred 2021.12.07. 19:36:09

@cvsvrs: A bolsevikoknál. A polgári demokráciákban pedig a jogrend, aminek a népképviselők is alá vannak vetve.

chrisred 2021.12.07. 19:36:51

@CSOKKI MÁLNA: Már ha Ganspergert minden igazságok kútforrásának tartjuk. De ezzel az erővel Hadházyt is tarhatjuk annak.

2021.12.07. 19:50:27

@Hepci:
csakhogy mzp és a dk nem azt mondják, hogy orbánnak szinte mindenben igaza van. egy dologban nem. hogy választást csak úgy lehet nyerni, hogy a pártelnök és környezete gecikorrupt. sajnálatos módon, vagy orbán szerencséjére nem ezt mondják.

hanem azt, hogy jézus is baloldali volt. márki zay péter ezért volt 2018-ig hívőként jobboldali. és amíg nem rakták ki a fideszből addig nem tűnt fel neki, hogy ez az orbán autoriter és az sem, hogy lala lopik. hanem, hogy majd jól elszámoltatja fletót úgy, hogy összeállnak klára asszonnyal. mert másképp nem lehet. ávós prolik nélkül nem lehet választást nyerni budapesten. drogos buli buzik nélkül se. orbán azt mondja, hogy ellenükben viszont lehet az országban. és ezek csapnak össze.

chrisred 2021.12.07. 20:02:13

@cvsvrs: Egészen pontosan azt mondta, hogy baloldali ember volt. Ami azért elég lényeges különbség, mert egy hívő keresztény számára Jézusnak az emberi és isteni attribútumai is lényegesek.

_Wasp_ 2021.12.07. 20:06:20

Kicsit elkanyarodott a beszélgetés a poszttól, miszerint hogy működik a kormányzati befolyás a médiában (ahova bevásárolják magukat a strómanokon keresztül). Ugyanakkor ha a téma ennyire off, miért nem zavar az senkit, hogy Orbán után a második ember (köztük csak az igazságügyminiszter asszony áll), aki a lehallgatások tucatjairól döntött, lényegében tutibiztosan benne volt a korrupciós bizniszben? Ez senkit nem zavar itt? Van aki szerintet, ez egy abszolút egyszeri. eseti kis megbotlás volt, ami további kivizsgálást nem is igényel? Vagy netán lehetséges, hogy ez a bukás a rendszerszintű korrupció egy lehetséges tünete, amit jobb lenne megvizsgálni (és legfeljebb kiderül hogy nincs semmi gond)?

A médiában mindenesetre nem így működik, sokkal egyszerűbb, aki nem tudja a dolgát, attól egy (rövid) idő után elköszönnek, ezért aztán nagy közös egyetértésben nyalják a fejőstehén valagát. Gusztustalan persze, de nem hagyományos értelemben vett korrupció, hanem egzisztenciális korrumpálás, ezért mondjuk ismét nem ártana egy vezetőségcsere, hogy akik hajlandók az állásukért híreket torzítani, hazudni, ne élvezhessenek tartós előnyt azokkal szemben, akik nem így vannak vele.

2021.12.07. 20:33:27

@chrisred:
felőlem gondolhatja mzp jézust baloldalinak. csak azt nem értem, hogy ez esetben hívőként hogy miért volt jobboldali? ez esetben ezek a kategóriák túl sok mindent nem jelentenek. márki zay a barátait akarja bevinni a kormányba, ahogyan a gyurcsány házaspár és a "geci" orbán is.

MEDVE1978 2021.12.07. 20:34:24

@CSOKKI MÁLNA: Macron nyit a jobboldal felé, ilyen egyszerű. A francia elnökválasztási kampány eddig arról szól, hogy a jobboldali jelöltek versengenek, a baloldal pedig sehol sincs. Macronnak nagyon valószínű, hogy Le Pen, illetve egy mérsékelt jobboldali jelölt lesz az ellenfele. Ebből igazából egy mérsékelt jelölt lehet veszélyes rá, mivel Le Pennel szemben eddig működött a szélsőjobb kiközösítése stratégia. Éppen ezért Macron nyit egy kicsit a konzervatívabb V4-ek felé. Ennek semmi köze Orbánhoz vagy az elszigetelődéséhez, Macron ettől függetlenül vigyorogva fogja megszavazni a szankciókat Magyarország ellen.

chrisred 2021.12.07. 20:36:11

@cvsvrs: Szerintem rossz a kérdésfeltevés. Mert ha azt mondja, hogy Jézust kizárólag embernek tekinti, akkor tényleg felmerül, hogy akkor most valóban hívő volt-e.

2021.12.07. 20:53:16

@_Wasp_:
ez elég egyszerű dolog. a rendszerváltás során kialakult konszenzusos rendszerben a médiatanács tagjait kétharmaddal választják. mert amelyik pártszövetségnek nincs egyharmada az szélsőséges komcsi vagy náci. és ha az ellenzéki összefogásnak lesz 1/3-nyi mandátuma, akkor is jelölhetnek tagokat. ha feles többségük lesz, akkor majd beültethetik az újságíró haverjaikat vezető székekbe. és ha 2/3-nyi mandátummal kirúghatják az összes fidesznyiket.

csak ugye összeültek a legfőbb főokosok, akiket még soha senki se választott meg. és ők kitaláták, hogy nekik 1/3-dal is lehet alkotmányozni, megzsarolják az értelmesebb orbánelleneseket, hogy a fasizmussal szemben mindent lehet.

a demokratikus az lenne, hogy egy 100 tagú méditanácsban kapna budapest 20 és vidék 80 helyet. és megtudhatnánk, hogy kb. mit gondolnának az emberek mondjuk békéscsabán. vagy mondjuk, hogy mi történik arrafelé. vagy szigetváron, vagy nagykanizsán, vagy egerben. csángó hétfalu is jelölhetne egy tiszteletbeli tagot. úgy lenne magyarország a magyarok országa. és ez lenne demokratikus, keresztény, európai egyeben.

budapestnek van brutális túlhatalma. a fidesznek és a politikai ellenfeleinek is.

chrisred 2021.12.07. 20:54:49

@MEDVE1978: Szerintem a francia választóknak tökmindegy, kivel találkozik Macron. Én inkább úgy gondolom, hogy európai szintű politikáról van szó. A franciák szívesen begyűjtenék a német tömbről lepottyanó apróságokat.

2021.12.07. 21:10:00

@chrisred:
mzp csak mondani akart valamit, ami a dk kisnyugdíjasainak tetszik.

2021.12.07. 21:24:37

@MEDVE1978:
az oroszok esetlegesen le akarják rohanni ukrajnát. és ez ügyben ügyben tárgyalnak a visegrádiakkal. és mivel nincs éppen nincs német kormány ezért macron.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:41:48

@MEDVE1978:
Ehhez nem kellett volna egy ilyen goromba üzenetet küldenie a megalakulóban lévő német kormánynak. Franciaország nem szeretne a IV. Birodalomban élni, akárhogy is fogják hívni a francia elnököt. A németek már kétszer magukkal rántották Európát a szakadékba. Ezt most nem szabad hagyni..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:43:36

@Hepci:

De azt írd már le, hogy szerinted milyennek kell lennie a konzervativizmusnak 2021-ben?

2021.12.07. 21:45:36

@MEDVE1978:
ha az orosz-ukrán válság élesedik, akkor brüsszelben nem orsolya néni, hanem a nato parancsnokok döntenek. akik úgy egyébként lehallgatják orsolya nénit. és ha nem teljesen hülyék, akkor nem kezdik el lengyelországot és magyarországot basztatni. a szövetségi rendszerből egy elhúzódó válságban ukrajával szomszédos államokat kizárni. ha orbán választást nyer, akkor megint mázlija lesz.

ha orbán környékén van egy értelemes, akkor azt mondja, hogy a családvédelmi törvényből kihúzzák az amúgy nyilvánvalóan alaptörvénnyel ellentétes szabályokat. és az állami iskolákba civil szervezetek miniszteri ellenjegyzéssel mehetnek be. nincs törvényi diszkrimáció, és azt engednek be, akit akarnak.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:50:14

@chrisred:

Nyilván kitalálta az egészet. Mondjuk pl. a 444 pénzügyi mérlegét akárki megnézheti. A "pénzeszközök" rovatot ajánlom..:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 22:53:51

@CSOKKI MÁLNA: Szereptévesztésben vagy - itt és máshol is azt írok le, amihez kedvem van, különösen így, hogy az egyetlen beazonosítható hozzászóló vagyok itt, mint az általában lenni szokott a hasonló felületeken. Annyit elárulok, hogy a szónak nincs "mai" és egykori értelmezése, a jelen honi kormánynak pedig nincs hozzá sok köze, de ezt már említettem fentebb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 22:55:21

@chrisred: Gansperger nagy valószínűséggel hordozó, csak nem repülőgépek vannak rajta. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 23:01:54

@cvsvrs: Ezt remekül összelegóztad, alig bírtam elolvasni...
Én másképp látom, de túlzott bizalmam nincs MZP-ben, a Gyurcsótány-Dobrev kettősben pedig természetesen még kevesebb (nulla) van, de az utóbbiak szerencsére teljhatalomhoz többé nem fognak jutni.
Viszont támogatom, hogy ne legyenek örökös miniszterelnökök itt, jöjjön más is, aztán majd lesz valami, meglátjuk. A haza nem fog végveszélybe kerülni és összeomlani akkor sem, ha egy tucat kipás zsidó lesz a kormányban, legfeljebb akkor majd nem stadionokat építünk és templomokat újítunk fel százmilliárdokért, hanem zsinagógákat. :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 23:07:26

@MEDVE1978: Macront egyszerűen nyomja, hogy kibaszott sok bevándorló van már náluk, és érzékelte a nyomást (Merkel anyóhoz hasonlóan), hogy ez nem mehet tovább úgy. Aztán tett pár lépést/gesztust, ami a hagyományos szélbalos közönségnek kiverte a biztosítékát, viszont feltehetőleg meg tudott helyettük nyerni másokat.

chrisred 2021.12.08. 09:27:46

@CSOKKI MÁLNA: Minden meglehet, bizonyítékok nélkül bármilyen állítás keveset ér.

MEDVE1978 2021.12.08. 09:58:58

@chrisred: A franciáknak főként a lengyelek számítanak. Egyrészt Lengyelország tradicionális szövetséges, másrészt az unióban is értékes a szavazata, harmadrészt a migrációban Macron fel akarja mutatni, hogy ellenáll és ő kemény. Utóbbihoz nagyon hasznos a V4-ek, mivel itt fel lehet mutatni, hogy támogatjuk a lengyeleket abban, hogy megvédjék az EU határait, ezzel pedig jobbról szavazókat lehet bevonzani. Emellett a V4 és Franciaország energiakérdésekben erősen atompárti, szemben a megújuló energia párti német blokkal. El akarjuk érni - karöltve a franciákkal - hogy az atomenergia is támogatandó (fenntartható) legyen az EU-ban.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:00:10

@cvsvrs: Addig állj fél lábon, amíg az oroszok lerohanják Ukrajnát. Nincs semmi Ukrajnában, ami ennyire kellene nekik, az egész egy failed state.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:03:09

@CSOKKI MÁLNA: Itt nem kell ilyen bonyolultan gondolkodni. Macron a francia választóknak akar imponálni a jövő évi választások előtt. A V4-ekkel való kapcsolatfelvétel és barátkozás, valamint a külpolitikai akciói is ennek szólnak. Mivel szépen összeborult a németekkel, ezért a jobboldal a nemzeti érdek feladásával vádolja. Ezért mutat most elkülönülést a német iránytól és például a britekkel is konfliktusban van migrációs témában.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:08:07

@cvsvrs: Orbán a választásokig nem lép semmit, addig szabadságharc van Brüsszellel, ezt kell eladni a népnek. Utána majd jönnek a pici adminisztratív lépések, a törvényszövegek átállítgatása, majd az egész kompromisszum győzelemként eladása.

2021.12.08. 11:06:04

@MEDVE1978:
az is elég, hogy az oroszok csapatokat állomásoztatnak az ukrán határon és menekülteket a fehérorosz határon. egy ilyen helyzetben aligha van olyan katona, aki a szomszédos lengyelországot és magyarországot kiszoítaná a szövetségi rendszerből. megvárják, hogy ki nyeri a választást. és azok után ha orbán megkapja a mentőcsomagot, akkor nyilván kettős győzelemként adja elő. visszaverte soros újabb támadást, és jól odavert brüsszelnek is. persze lehet belőle kettős vereség is. orbán sokat reckíroz és sokszor van mázlija.

2021.12.08. 11:25:05

@Hepci:
errefelé (debrecenben) a fidesz kb. húsz éve letarolt mindent. a zsidók is a fideszben vannak. a muszlimok is. debrecenben jelenleg 7,500 külföldi egyetemista tanul (évről évre növekszik a számuk). ebből kb. 500 izraelita és kb. 5,000 izmaelita. és a többi ázsiai. hallgatói részönkormányzatuk van. a fidesz importálja őket. a "xenofób" fidesz.
www.youtube.com/watch?v=DH-ObwazZYA
persze a döntő többségük amint megszerzi a diplomáját dobbant nyugat-európába. kelet-magyarországon olcsóbb tömegével kiképezni a hiányzó orvost és a mérnököt. és ezt kiszolgálja orbán. és szinte mindenféle gazdasági érdeket. és amelyik cég vezetése érti ezt a kettősséget az jól jár. amelyik nem, az nem.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:37:50

@MEDVE1978: Persze, ha egy vezető európai politikus közeledik Orbánhoz az kizárólag csak azért lehet, mert taktikailag gesztusokat kell tenni a "szélsőjobbnak" mindig el lehet intézni ennyivel, és ugye német-francia rivalizálás véletlenül sincs, és nem is lehet (Nyilván ezért csinálta ki Manu Webert annak idején a V4 segítségével, aki így nem lett biztos.)
Teljesen nyilvánvaló az új német kormányprogram alapján, hogy a németek sokkal komolyabb nyomulásba fognak kezdeni EU-s szinten, és ez bizony nem mindenkinek tetszik..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:39:34

@chrisred: Léci majd akkor is mondd ezt, ha netán fideszes körökből kerül ki hangfelvétel. Völner ellen egyébként milyen bizonyíték van, ha szabad érdeklődnöm?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:57:29

Adalékok a zorbányi elszigetelődéshez:

www.valaszonline.hu/2021/01/27/orban-viktor-emmanuel-macron-szovetseg-elemzes/

"A magyar miniszterelnök a kereszténység védelmében élesen bírálja az iszlám hátterű bevándorlást, a francia elnök pedig nagyobb állami ellenőrzést akar a franciaországi iszlám felett, és szekuláris alapon ellenzi, hogy a muszlim nők fátylat hordhassanak. "

"Úgy látja, francia nyomásra, többek között magyar támogatással az Oroszország ellen a Krím 2014-es elfoglalása után bevezetett uniós szankciós politika is gyengülhet. "

"Az ideológiai fénykardozás mellett a francia és a magyar érdekek között már akkor is több egybeesés volt. "

"A viszony olyannyira szívélyes lett, hogy a magyar miniszterelnök virtuális térdszalagrendet adományozott Macronnak 2019 októberi tárgyalásuk előtt. Megajándékozta a tőle származó lehető legnagyobb dicsérettel: olyan vezetőnek nevezte, aki visszahozta a „víziókról szóló viták intellektuális erejét az európai politikába.2

"Ráadásul Franciaországban a nagyhatalmi retorika és a szuverenista szimbolika nemcsak a jobboldal kiváltsága."

chrisred 2021.12.09. 08:13:43

@CSOKKI MÁLNA: "Léci majd akkor is mondd ezt, ha netán fideszes körökből kerül ki hangfelvétel."

Gansperger annak számít?

"Völner ellen egyébként milyen bizonyíték van, ha szabad érdeklődnöm?"

Ezt viszont Polt Pétertől kérdezd.

chrisred 2021.12.09. 14:11:36

@cvsvrs: Tudtommal nem újabban, hanem még a 2000-es években dolgozott a Wallisnál, mint Fürjes Balázs vagy Wachsler Tamás.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 20:05:37

@chrisred: Úgy értem, hogy a kormányoldalról belső információkat tartalmazó hangfelvétel esetében. Mert, ha ilyen adódott volna, azt már készpénzként kezelnétek. Egyébként Gansperger kb. annyira fideszes, mint Kóka, aki ugye utazó nagykövet.
Aki a szociszadesz időszakban a Wallisnál volt vezető("harcostárs"), az bizony ezer szállal van bekötve a libernyák táborhoz.

chrisred 2021.12.09. 20:23:19

@CSOKKI MÁLNA: "Úgy értem, hogy a kormányoldalról belső információkat tartalmazó hangfelvétel esetében."

Nincs belső információ. Bartsot Tarlós nevezte ki 2014-ben. Ganspergernek semmilyen kötődése nincs a ballibekhez, maximum annyi, mint Hadházynak a Fideszhez. Ha Gansperger szövegét belső információnak tekinted, akkor Hhadházy Fideszről szóló információit is annak kell tartanod.

Erre a wallisos szálra írtam Fürjest és Wachslert. Ők akkor ballibek?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 20:48:23

@chrisred: Ezek belső információk. Max bizonyíték hiányában megkérdőjelezed a hitelességüket, de az ellenzék finanszírozásáról szólnak.
Ha nem ballib, akkor Bajnai miért viszi el magával tárgyalni egy városháza megszerzéséről szóló tárgyalásra?? De tök mindegy, hogy minek véled. szted ezeket , amiket elmond az ujjából szopja, esetleg betanultatták vele? Ha utóbbi Bajnai miért nyalta ezt be? Ő is a Fidesz embere?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 22:15:00

@chrisred:

Ami még eszembe jutott. Tarlós időszakában vajon Barts miért nem próbálta meg elpasszolni a városházát?

chrisred 2021.12.10. 05:19:26

@CSOKKI MÁLNA: Nem belső információk, külső emberek beszélnek valamiről, ami vagy igaz, vagy nem igaz.

"Ha nem ballib, akkor Bajnai miért viszi el magával tárgyalni egy városháza megszerzéséről szóló tárgyalásra?"

Bajnai állítása szerint fordítva volt, Gansperger kérte meg, hogy üljön le azokkal tárgyalni, akikről kiderült, hogy meg akarják venni a városháza épületét. Mit nyalt be Bajnai? Tudtommal feljelentést tett, mert az összevágott felvételeken nem az hangzik el, amiről valójában szó volt.

chrisred 2021.12.10. 11:52:14

@cvsvrs: Milyen fideszesekkel? Nem a Rahimkulovokkal tárgyalt?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.10. 21:43:29

@chrisred: Honnan tudod, hogy ki a külső és ki a belső? Egy biztos a hazai ellenzék, és értelmiségi holdudvara legféltettebb titkairól van szó. Hogy például Kéri bácsi számlájára havonta honnan és mennyi. Na azt én is szívesen megnézném.
Ezekből az anyagokból az derül ki, hogy a lóvé nagy része nyugatról jön, és a direktívák is onnan fognak jönni, ha rosszul dönt a magyar lakosság.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.10. 21:47:15

@chrisred:

Barts nem indít el egy ilyen műveletet a legfelsőbb vezető legalább szóbeli jóváhagyása nélkül. Egyébként tök mindegy, ki nyer áprilisban, a városháza, illetve annak régi városfalon belüli része a választások után el lesz adva, és valszeg 5 csillagos szálloda lesz belőle.A külső maradék köré pedig valami modern ocsmányságot tervez valamelyik haveri építész cége..

chrisred 2021.12.11. 07:55:36

@CSOKKI MÁLNA: Nem tudhatom, te sem, bárki fantáziálhat arról, hogy ismeri ennek vagy annak a legféltettebb titkait. Ha bizonyítékok nélkül elhiszed, akkor nyugodtan elhiheted Hadházy állításait a Fidesz korrupcióról, vagy Márky-Zay véleményét a kormány meleg tagjairól.

Milyen anyagokról van szó? Egy hangfelvétel, amin valaki beszél valamit. Ha jól dönt a lakosság, akkor a direktívák Moszkvából meg Pekingből fognak jönni?

chrisred 2021.12.11. 07:58:57

@chrisred: "Barts nem indít el egy ilyen műveletet a legfelsőbb vezető legalább szóbeli jóváhagyása nélkül."

Álliítod te, szintén minden alap nélkül. Ugyanilyen alapon állítja az ellenzék, hogy Völner nem működhetett volna Varga és Orbán tudta és engedélye nélkül.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.11. 17:48:24

@chrisred: Maradjunk annyiban , hogy ez nem túl élestszerű, különösen úgy nem, hogy Bajnai közeli ismerőséről van szó. Ennyi erővel a kispesti porcukros szocialista hanganyagai is elintézhetőek lennének annyival, hogy kitalálta az egészet.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.11. 17:49:50

@chrisred: Most komolyan, ha te vagy a vagyonkezelő vezetője meg sem kérdezed erről a főpolgármestert? Ha ő így gondolta, akkor az bizony azt jelenti, hogy Karigery egy minden tekintély nélküli nulla.

chrisred 2021.12.11. 19:08:15

@CSOKKI MÁLNA: Milyen közeli ismerőséről?

chrisred 2021.12.11. 19:08:56

@CSOKKI MÁLNA: Szerintem egy Tarlós által kinevezett cégvezető talán így is gondolhatja.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 14:44:06

@chrisred: Vajon Karácsonyék miért hagytak a helyén egy Tarlós által kinevezett vezetőt? Talán mert már akkor is az ő emberük volt valójában?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 14:44:42

@chrisred:

"Együtt küzdöttünk a barikádokon.."

chrisred 2021.12.12. 19:06:11

@CSOKKI MÁLNA: "Régi kollégám, Gansperger Gyula, akivel előtte már évek óta nem beszéltem, azzal hívott fel augusztusban,"...

chrisred 2021.12.12. 19:07:31

@CSOKKI MÁLNA: Vajon akkor Tarlós is az ő emberük volt, hogy az ő emberüket nevezte ki?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 20:55:05

@chrisred: Nem tudta, hogy az ő emberük. Biztosan hallottad már azt a kifejezést, hogy "tégla"..
süti beállítások módosítása