mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Nem olyan a kormányzati befolyás a közmédiában, mint azt sokan gondolják

2021. december 04. - p.a

dobos.jpg

Dobos Menyhértnek igaza van. A saját szempontjából. Csak persze nem ez a lényeg.

Dobos a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt vezérigazgatója. Ritkán szólal meg, nem nagyon kerül reflektorfénybe, legalábbis ahhoz képest, hogy milyen befolyása van a közmédia ügyeire. Legtöbben nem is tudják, ki ő.

Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy amikor a közmédiára nehezedő esetleges politikai befolyásról kérdezték, (értve a kérdést) azonnal tudott példát mondani: Az ellenzék 2018-as tévészékházba való betörése jutott eszébe, amikoris azok be akarták olvastatni a követeléseiket. „Szégyen volt ez a magyar demokrácia történetében.”

Dobos persze szellemes választ adott, ezt is vártuk tőle. Valószínűleg elégedetten mosolyogtak kollégái, ismerősei és sok kormányzati szimpatizáns is. Ha valaki, akkor ő pontosan tudja, milyen politikai befolyás van ma a magyar közmédiában. Az eseményeket csak távolról megítélő átlagolvasó is tudja. A különbség, hogy az utóbbi téved.

Mert alapvetően nem arról van szó, hogy Orbán Viktor (vagy valamelyik embere) leszól, hogy fiúk, mostantól ezt-és-ezt kellene nyomni, teljes erővel. Hogy mennyire nem, arra pont Dobos a jó példa.

Dobos kemény ember, büszke ember, intelligens ember, nem olyan, akit ugráltatni lehet vagy simán csak leugatni, hogy mit csináljon és mit ne. Épp ez a lényeg. Dobosnak nem mondják meg, vagy ha nagyritkán igen, akkor sem úgy. Dobos magától csinálja, amit csinál. Meggyőződésből.

Hogy ettől független lesz-e az állami média? Bizonyos (inkább komikus) értelemben igen, de valójában nyilván nem. Olyan lesz, amilyennek most látjuk (ha nézzük).

Ha a komoly intézmények élére hithű katolikus inkvizítorokat teszünk (valami időkapu révén idehozunk párat), akkor nem csak akkor fogják üldözni az eretnekeket, ha arra külön utasítják őket a központból.

Azt kell látni, hogy a közmédia önállósága ma sokkal nagyobb, mint azt a fent említett „az eseményeket csak távolról megítélő hétköznapi olvasó” gondolja. A probléma (már ha problémának érezzük) teljes félrediagnosztizálása, ha azt hisszük, hogy az állami tévé simán csak központi utasításokat hajt végre.

Még csak az sem igaz, hogy a tévé párttévévé lett. Igazából nem pártkatona van az élén. Ahogy írtuk, Dobos meggyőződéses. 30 évvel ezelőtt pont ugyanazt gondolta, amit ma. Ebben sem hasonlít Orbán Viktorra. Aki ezt nem érti, az nem látja a helyzet lényegét és súlyát. És természetesen nem csak a közmédia ilyen. Aki Orbán Viktort le akarja cserélni, annak látnia kellene, hogy rengeteg-rengeteg embert le akar cserélni. Az ország jelentős részét. Én nem tudom, ez hogy lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6016773742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.06. 20:22:46

@CSOKKI MÁLNA: Nem, a konzervativizmus 2021-ben sem jelent ilyeneket, kizárólag azoknak, akik a konzervativizmust Orbán Viktorral azonosítják. :)
Az első probléma egyébként legalább részlegesen/időlegesen valós és ebben támogatom is a kedvencedet, a második pedig totálisan kampányfogás, mivel itthon még az Origo sem tud (tud = :DDD) olyan esetről, amikor sorosista szakállas bácsik azonnali nemváltó műtétre akartak kényszeríteni bölcsis kisfiúkat.

11 Favágó 2021.12.06. 21:05:32

@_Wasp_: bocsi, kicsit elbújtam a válasz elől.
1. nem tartalak téged sem ostobának (pl. a viszonosság elve miatt).
2. Az, hogy a munkanélküliség 4 vagy 11%, az alapkamat (ai szerinted csk döntés kérdése) 2 vagy 12%, a GDP növekedés a közvetlen vetélytársakhiz képest -10% vagy 0-2% egyáltalán nem véleményes. Különösen azután, hoyg a rosszabb adatok egy fálszálló ágba átadott országban a jobbak egy szarkupac alatt hagyott országban teremnem.
3. Az sem véleményes, hogy valaki eltalálta zsavazáskor, vagy pont nem a vezetést. Amikor nem találtam el, az családi pótlék, családi adókedvezmény mocskos magas szja képében jelentkezett. Amikor választásomat megtartva eltaláltam a győztes, visszakaptam a volna a CSP-t és adőkedvezményt, ha nem nőnek fel a gyereke, viszont kaptam élhető adósávot. Na jó, ez mégis véleményes - van mögötte egy feltételezés, hogy dolgoztunk.

4. Mindezek ellenére egy jobbat, vagy egy olyat, akiről feltételezhető, hogy jobb, vagyis megpróbál önerőből 6 - 20 - 30%-ot munkával elérni, nem a gyors hatalomért beállni a moslék szélére el tudok fogadni. Ezt az ellenzéki brancsot sem elszámoltatásra, sem kormányzásra, de még háztartás vagy gépkocsivezetésre sem tartom alkalmasnak. Ezt állítom, tehát véleményes.
5. Az én magánvéleményem, meg a te cégvezetői véleményed itt kb azonos értékű. Mindketten kifejtettük, nem anyáztunk, nem szidtuk a másikat. Csak nem teljesen értünk egyet.
Ez van

11 Favágó 2021.12.06. 21:20:00

@_Wasp_:
A tőkebefektetési táblád meg öngól.
2021 elején, 2020-ról :
...ennek hatására, miközben a világon 42 százalékkal csökkent a beruházási kedv, Magyarországra csaknem 2,5-szer annyi beruházási célú tőke áramlott 2020-ban, mint az azt megelőző évben. Hazánkban ugyanis 140 százalékkal nőttek a közvetlen külföldi tőkebefektetések, 1,154 milliárd dollárról 2,769 milliárd dollárra. Érdemes megnézni, hogy Magyarországon kívül mely országok voltak képesek hasonló vagy jobb eredményt elérni.
A világ közel kétszáz országa közül csak Belgium, Luxembourg, Svédország és Dánia előzi meg Magyarországot.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:00:54

@Hepci:

Figyu, attól biztos nem leszel konzervatív, ha Frankfurtból Mogaidshut akarsz csinálni, illetve ha nőimitátorok kezébe akarod terelni az ovisokat. Hidd el, ezeknek semmi köze a konzervativizmushoz. Ha valaki támogatja ezen törekvéseket, és emellett konzervatívnak mondja magát, akkor egyszerűen hazudik. Ő az álkonzervatív.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:08:24

@CSOKKI MÁLNA: Nagyon örülök, hogy felhoztad ezt a kérdést, mert a financial times valóban remek mérőszámot használt a kormányzat szakszerűségének a vizsgálatára, a sérülékenység mérésére: az eladósodottsági mutatót.

Ez a szám 2006-ban már valamivel több, mint 14000 milliárd forintra nőtt, ami brutális, minden magyar ember feje fölött (csecsemők és aggastyánok is!) másfél millió forintos államadósság lógott.

Nagy kár, hogy ezen a mérőszámon az Orbán kormány sem tudott javítani, sőt talán picit rontott is, ugyanis mostanra minden magyarra több mint négy és félmillió forintos államadósság jut, azaz kormányunk lényegében megháromszorozta az egy emberre eső tartozást, ahelyett, hogy csökkentette volna. (mondjuk a magánynyugdíjpénztárak felszámolásából beszedett háromezer milliárd forinttal, amit egyszerűen elköltött ezen felül és majd a jövő állama fogja kifizetni a nyugdíjasoknak, tehát ez még pluszban egy kölcsön a jövőtől)

Lehet persze magyarázni, miért olyan nagyszerű ez az eredmény, de őszintén szólva inkább ne állj neki, mert nem fogsz belőle jól kijönni.

arthurthedent 2021.12.06. 22:09:29

@_Wasp_: "miért ragaszkodsz olyan kétségbeesett vehemenciával ahhoz, hogy egy aprócska ciklusra ne lehetne lecserélni a jelenlegi apparátust"

Soha semmi ilyesmit nem mondtam. Arról volt szó, hogy a piac bízik -e az ország gazdasági stabilitásában. Arról beszéltem, hogy az mszp sokkal rosszabb eredményeket mutatott fel.

"Már csak abban kell egyetértsünk"
Az, hogy nem vitáztunk az eladósodottságról nem jelenti azt, hogy egyetértek veled csak azt, hogy nem mondtam véleményt.

arthurthedent 2021.12.06. 22:11:05

@_Wasp_: "a financial times valóban remek mérőszámot használt a kormányzat szakszerűségének a vizsgálatára, a sérülékenység mérésére: az eladósodottsági mutatót."

Ilyet egyetlen komoly közgazdász sem mondana. Ott van például az egyesült államok, ami iszonyat el van adósodva mégsem tekintik sem szakszerűtlennek sem sérülékenynek.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:20:01

@_Wasp_:

Hát..nem egészen. Az idézetben nem arról van szó, amiről te beszélsz:

"A Financial Times szerint nincs Európában sebezhetőbb gazdaság a magyarnál, mivel mind a folyó fizetési mérleg, mind az államháztartás hiánya 10 százalékhoz közelít, az adóemelések pedig lassíthatják a gazdasági növekedést. "

A pandémia előtt a fenti két mutató közel volt így elszállva Orbánék alatt. Ezenkívül Orbánék jelentős adócsökkentéseket hajtottak végre. Egyszámjegyű lett például a társasági adó..

arthurthedent 2021.12.06. 22:22:45

@_Wasp_: "Nem, csak jobban eladósodtunk az oroszoknak és kínaiaknak, illetve nem fizettük ki a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT és VÁLLALKOZÓKAT. Ha szerinted ez nem baj,"

Szalmabáb érvelés, semmi olyasmit nem mondtam, hogy "nem baj", ezekről a témákról nem beszéltem. Nem lehet minden témát végigbeszélni az egész elmúlt egy emberültő gazdaságának minden aspektusát végigelemezni.

Az, hogy "jobban eladósodtunk az oroszoknak meg a kínaiaknak" nem tudom, hogy igaz -e. Azt tudom, hogy az adósságállomány sokkal nagyobb része van forintban, mint az mszp alatt.

Az, hogy "nem fizettük ki a magyar munkavállalókat" nem is tudom, hogy mit jelent. Ki a csoda nem kapott fizetést. A vállalkozókat?! Úgy emlékszem, hogy a körbetartozás az mszp időszakban volt állandó téma, de nem elemezném, mert nem értek hozzá.

"ha ez nem a válság jele akkor ugyan, mivel lehetne téged meggyőzni?"
Milyen "válság"? Folyamatosan arról cikkez még az index is, hogy stabil a helyzet, hogy tartalékok vannak, hogy megnyugtató az ország gazdasági helyzete.

"Valóban annyira szeretnéd, ha téged sem fizetnének ki hónapokon keresztül, noha a munkádat becsületesen elvégzed?"

Kiket nem fizetett ki és ki? Miért mondod, hogy én szeretném, ha bárkit is nem fizetnének ki?

"Biztos akkor is ugyanennyire lelkesen védenéd ezeket az intézkedéseket?"

Milyen intézkedéseket védtem? Én csak annyit mondtam, hogy az mszp sokkal rosszabb eredményeket mutatott fel és szerintem ezért szavaznak sokan a fideszre. Ennyi. Erre te azzal jöttél, hogy most sokkal rosszabb az ország gazdasági helyzete mint az mszp alatt volt. Ez szerintem nyilvánvalóan enm igaz. Ennyi.

arthurthedent 2021.12.06. 22:28:59

@CSOKKI MÁLNA: A legnagyobb államháztartási hiány 2006-ban volt, 2020-ban megugrott, de nem érte el a 10%-ot, kevesebb volt a hiány mint 2006-ban.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:31:25

@CSOKKI MÁLNA: "Ezenkívül Orbánék jelentős adócsökkentéseket hajtottak végre. Egyszámjegyű lett például a társasági adó.."

Igazán nagyszerű hogy egyszámjegyű lett a társasági adó, a magyar emberek egyként hajolnak meg azelőtt az intézkedés előtt, aminek következtében mondjuk Mészáros Lőrinc kevesebb adó megfizetésével vehet ki profitot a cégekből. Háromszoros hurrá!

arthurthedent 2021.12.06. 22:38:16

@_Wasp_: Kapitalizmus van. A kapitalizmusban vannak gazdag emberek. Amikor adócsökkentés van a gazdag emberek is szoktak nyerni rajta. A gyurcsány is gazdag, a bajnai is gazdag, azok is nyernek az adócsökkentéssel.

Én értem, hogy nem szereted a mészáros lölőt, én sem szeretem, de nehogy már az adópolitikát a mészároshoz igazítsuk. Mészárosok minden országban vannak, ne keserítsd az életed vele.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:40:01

@arthurthedent: Nem tudom mit nem értesz. Hülyének tetteted magad vagy ilyesmi? Világosan leírtam, hogy példa nélkül álló, hogy a kórházi beszállítók nincsenek kifizetve. Arról nem is beszélve, hogy mindez pandémiás időszakban történik. Ha te egy beszállítója vagy egy kórháznak, és a megélhetésed függ az állami pénzektől, mit szólnál ha nem kapnád meg?

És hogy a faszomba jön ide a körbetartozás? Az állam tartozik azzal a pénzzel amit ki kéne fizetnie. Csak nem teszi. Szerinted ez nem probléma, oké.

Szerintem nem csak ez probléma, hanem az is, hogy képes vagy pofátlanul mismásolni és mellébeszélni.

Mint az államadósság kérdésében. Iderángattok egy 2006-os cikket, ami kb 4 sorban beszél Magyarország teljesítményéről (ami tényleg szar volt) de amikor rámutatok, hogy azóta például az adósság elszállása szinten maradt, akkor arra úgy nem válaszoltok, mint a zsírospofájú vágódisznók a riporterek kérdéseire nem szoktak. Basszus nem csak mismásoltok, de konkrétan már hazudtok is!

300 százalékára nőtt az államadósság az Orbán kormány 11 éve alatt! Akkor azért szarozták le (joggal) az akkori kormányzást, mert 10%-ot nőtt egy év alatt.... (és szar volt az adópolitika) Most is szar az adópolitika, viszont szakmányban lopnak az elvtársaitok, és nemcsak az államadósság ér az egekig, de már az állam alapvető működése sincs finanszírozva (Ugyan az egészségügyet hoztam fel példának, de kitérhetünk a Budapest felé vállalt kötelezettségekre is. Vagy beszéljünk az oktatásról?)

Gondolom leszarjátok az egészet, felteszem karakterre fizetnek benneteket, szóval valójában még jót is teszem hogy etetlek titeket, nagyon szívesen egyébként....

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:41:49

@_Wasp_:

Móricka meg a pina. Úgy tűnik nektek is mindig mindenről ugyanaz.:)

Függetlenül Lölötől, Bigétől, a magyar gazdaság lényegesen jobb állapotban volt, lényegesen ütésálóbb volt 2019-ben, mint 2006-ban. Utóbbiról szól a Financial Times 2006-os kritikus cikke..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.06. 22:45:21

@_Wasp_:

Orbánék a járványig 10 százalékponttal csökkentették a GDP arányos államadósságot. Ami egy sokkal lényegesebb mutató mint a pénzértékben meghatározott államadósság. A maastrichti kritériumok között is a GDP arányos adósság mértéke szerepel.Az adósság szerkezete sokkal egészségesebb lett, és alacsonyabb kamatok mellett finanszírozható a hiány.

_Wasp_ 2021.12.06. 22:59:05

@arthurthedent: "Milyen "válság"? Folyamatosan arról cikkez még az index is, hogy stabil a helyzet, hogy tartalékok vannak, hogy megnyugtató az ország gazdasági helyzete."

Ugyanarról az indexről beszélünk amit kilóra megvett a mészáros és társa bt? Ne nevettessetek, az index kb akkor húzta le magát a klotyón hitelesség szempontjából, hova vezet ez? legközelebb majd az origóra hivatkozol vagy az M1 hiradójára? Netán Rákay Philip örökbecsű szövegkönyveit fogjátok beidézni? Ne már...

Beszéljünk inkább a számokról, ha már ezt tartjátok ilyen nagyszerű eredménynek: a gazdaság élénkítését célzó nagyszerű intézkedésekről, és adócsökkentésről dumáltok, miközben Magyarország Európában a sereghajtók közé küzdötte le magát az egy emberre eső fogyasztásban (azaz abban a pénzben amit elköltenek! az emberek! ), persze nyilván a haverok cégei pl. a "mészáros és mészáros stróman zrt" jól teljesít, de azért ő sem tud annyi kenyeret megenni, mint amennyi pénzt elsíbol az emberek zsebéből, szóval ez a statisztikai mérőszám hitelesebben mutatja meg, hogy ténylegesen hogyan élnek az emberek, mint amikor átlagolod a nemzet strómanját százezer csövessel.

ec.europa.eu/eurostat/documents/portlet_file_entry/2995521/2-15122020-BP-EN.pdf/cd3fcb0f-faee-d0ce-0916-9be3ac231210

arthurthedent 2021.12.07. 00:01:40

@_Wasp_: "Ugyanarról az indexről beszélünk amit kilóra megvett a mészáros és társa bt?"

Na, az index mint fidesz szócső. :D Figyu, elfogult vagy, minden érvet, ami azt mutatja, hogy nincs igazad elsöpörsz, ignorálsz, mer' hazudnak, mer' megvette a mészáros őket, mer' nem az számít, mer' nem úgy van.

Akkor tudod mit, igazad van. Tíz éve megy, hogy most fog bedőlni az ország, hogy most fog összeomlani minden, de tudod lehet, lehet, hogy tényleg most aztán már valóban válság van és össze fog omlani. Némi vigaszt jelenthet neked, hogy te előre megmondtad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 01:32:55

@CSOKKI MÁLNA: Ezeket a marhaságokat honnan veszed? Írtam valami ilyesmit netán? Mindenki milliónyi nagyfarkú négert akar betelepíteni Rákoskeresztúrra, vagy éppen le akarná vágatni az ovis Pistike fütyijét, hogy átszereltesse Pannikára, aki nem támogatja a kormány hagymázas-dedós propagandakampányait?
Az meg messzire vezetne, ha te szeretnéd eldönteni, hogy én mi vagyok - speciel olyan, budai zöldövezeti polgár vagyok, amilyet vélhetően ritkán látsz közelről, így aztán értetlenül állsz a jelenség előtt.

_Wasp_ 2021.12.07. 13:09:13

@arthurthedent: Figyi, én vagyok elfogult?! Amikor szerinted semmi szükség arra, hogy időnként megvizsgálják nem volt-e korrupció..... Bazmeg a mai nap mondott le az az ember, ami a NEM LÉTEZŐ pegasusos lehallgatásokra adott engedélyt, csak közben egy picit korrupt is volt.... Tényleg nem kéne átnézni azokat a lehallgatási aktákat? Na hagyjál már.... 24.hu/kozelet/2021/12/07/lemond-volner-pal-allamtitkar-vesztegetes-elfogadasa-gyanusitas-legfobb-ugyesz-polt-peter/

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 17:07:12

@Hepci:

Én leírtam, hogy szerintem mit jelen ma konzervatívnak lenni. Te nem voltál erre képes.

2021.12.07. 17:19:58

@Hepci:
pl. labrisz egyesületes hölgy 2021-ben a világ (!) 100 legbefolyásosasbb embere közé tartozik a time magazin szerint.
time.com/collection/100-most-influential-people-2021/6095809/dorottya-redai/
itt nem arról van szó, hogy valaki átírta a csipkerózsikát, hogy hercegőt nem a királyfi csókolja meg, hanem egy királylány. mert love is love. nem arról van szó, hogy egy ilyen degenerált leszbikus, aki ezt az ötezeréves problémakört be akarja vinni 3 évesek közé. és erre rákattan dúró dóra és megtámadja az ártalmatlen hülyét. mert néhány szerencsétlenen kívül senki se akar semmi ilyesmit. hanem ez ügyben is önhitt világmegváltók pózolnak a time magazinban. és a fritzek azt hiszik, hogy rózsaszín tütükében térdelve vehetik le a náci billogot. ha ehhez budai polgárok csatlakoznak, akkor csatlakozzanak.

2021.12.07. 17:31:55

@MEDVE1978:
csak ugye a dk is piramispárt. van fletó, nímandjai. amíg létezett momentum addig az is egy piramsipárt volt. fegyőr és arcoskodó haverjai. a jobbik is egy piramispárt jakab péterrel. az összes politikai párt gúlába szervezett embertömeg. és ezek közül az nyer, amelyik nagyobbat hazudik ügyesebben.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 17:44:07

@CSOKKI MÁLNA: Úgy érted, hogy leírtál 2 olyan dolgot, ami központi helyen szerepel a kormányunk aktuális tudatalakító tevékenységében, én pedig nem írok ilyeneket? Bingó, valóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 17:46:55

@cvsvrs: Roppant szövegértési problémáid vannak. Melyik szövegemből veszed, hogy én támogatom az ilyesmit?
Annyit írtam kb., hogy a jelenlegi honi viszonyok kontextusában OV - szokása szerint - fantomokkal harcol, tehát a népszavazás egyetlen értelme a propaganda, amúgy teljesen értelmetlen pénzkidobás.

2021.12.07. 17:49:44

@MEDVE1978:
a törvényhozás választja a végrehajtó hatalom fejét (a kormányfőt) és az igazságszolgáltatás fejét (legfelső bírót). aki fölé rendelnének a legfelsőbb főbírót. csak a kérdés, hogy ez brüsszel, luxemburg, strasbourg, hága központtal történjen. mert hát a nyugaton nincsen ilyen hatalmi piramisok. a hatalmi ágakat tölgyessy pétér és társai valójában nem választották szét. mert az valójában sehol se van nagyon szétválasztva.

2021.12.07. 18:00:48

@Hepci:
erre van egy elég egyszerű megoldás. mzp kiáll a színpadra. és beleordítja a mikrofonba, hogy a labrisz egyesület őszerinte se érzékenyítse az óvodákban a kislányokat. és dr. dobrev klára bőszen bólogat mögötte.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 18:09:13

@cvsvrs: Ehhez nekem mi közöm van szerinted?
Úgy látod, én vagyok MZP és/vagy Dobrev Klára?

2021.12.07. 18:09:39

@Hepci:
ha ez nincs, akkor orbán viktor ordít bele a mikrofonba.

chrisred 2021.12.07. 18:19:55

@cvsvrs: És rögtön elveszíti azokat a szavazókat, akiknek már elege van abból, hogy mindig a politikusok mondják meg, hogy kinek mit szabad ebben az országban.

2021.12.07. 18:29:26

@Hepci:
vagy ugye még egyszerűbb lenne ha a labrisz egyesület mondaná ezt. hogy kiadták ezt a könyvet, egy hülye ötltet volt, bánják az egészet. nem akarnak pozitív diszkriminációt, társadalmi felfordulást. kizálólag az egyén jogait védik. ha egy nőt kirúgnak a hivatali állásából a mássága miatt, akkor kiállnak mellette. értem, hogy nem te vagy a labrisz egyesület elnöke. csak nyilván ez is lehetne megoldás.

ha ez nincs akkor marad az, hogy orbán megvédi a magyar embereket brüsszel újabb támadásától és ezzel vagy megint megnyeri a választást, mert ebből adódóan a belpolitikai hátszele lesz erősebb, vagy elveszti, mert a külpolitikai ellenszél elsöpri.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 18:56:32

@Hepci:

Még mindig nem sikerült megfogalmaznod, hogy mi szerinted ma a konzervativizmus.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 18:58:04

@cvsvrs:

A Gansperger-féle hangfelvételekből egyértelműen kiderül, hogy honnan is pénzelik a hazai ellenzéket..

2021.12.07. 19:07:15

@chrisred:
a népképviselők mondják meg ebben a demokráciának nevezett játékban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 19:11:59

@CSOKKI MÁLNA: Leírtam, hogy minek nincs köze a konzervativizmushoz - például annak a 2 dolognak, amit itt emlegetsz.
Ezeknek napi politikai játszmákhoz van köze, pontosabban ahhoz, hogy OV most éppen konzervatívnak szeretné láttatni magát.
De tényleg nem hiszem, hogy annyira buta lennél, hogy ezt nem látod át.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 19:17:22

@cvsvrs: Reménykedem, hogy a belpolitikai ellenszél elsöpri. Azt se bánom, ha külpolitikai ellenszél is segít ebben, mert a jelenlegi hazug propagandagyárból éppen elég volt nekem ennyi.
Jöjjenek a nemfideszék, élükön a kissé túlmozgásos sokgyerekes kereszténnyel, és lopikáljanak egy kicsit ők is!

chrisred 2021.12.07. 19:36:09

@cvsvrs: A bolsevikoknál. A polgári demokráciákban pedig a jogrend, aminek a népképviselők is alá vannak vetve.

chrisred 2021.12.07. 19:36:51

@CSOKKI MÁLNA: Már ha Ganspergert minden igazságok kútforrásának tartjuk. De ezzel az erővel Hadházyt is tarhatjuk annak.

2021.12.07. 19:50:27

@Hepci:
csakhogy mzp és a dk nem azt mondják, hogy orbánnak szinte mindenben igaza van. egy dologban nem. hogy választást csak úgy lehet nyerni, hogy a pártelnök és környezete gecikorrupt. sajnálatos módon, vagy orbán szerencséjére nem ezt mondják.

hanem azt, hogy jézus is baloldali volt. márki zay péter ezért volt 2018-ig hívőként jobboldali. és amíg nem rakták ki a fideszből addig nem tűnt fel neki, hogy ez az orbán autoriter és az sem, hogy lala lopik. hanem, hogy majd jól elszámoltatja fletót úgy, hogy összeállnak klára asszonnyal. mert másképp nem lehet. ávós prolik nélkül nem lehet választást nyerni budapesten. drogos buli buzik nélkül se. orbán azt mondja, hogy ellenükben viszont lehet az országban. és ezek csapnak össze.

chrisred 2021.12.07. 20:02:13

@cvsvrs: Egészen pontosan azt mondta, hogy baloldali ember volt. Ami azért elég lényeges különbség, mert egy hívő keresztény számára Jézusnak az emberi és isteni attribútumai is lényegesek.

_Wasp_ 2021.12.07. 20:06:20

Kicsit elkanyarodott a beszélgetés a poszttól, miszerint hogy működik a kormányzati befolyás a médiában (ahova bevásárolják magukat a strómanokon keresztül). Ugyanakkor ha a téma ennyire off, miért nem zavar az senkit, hogy Orbán után a második ember (köztük csak az igazságügyminiszter asszony áll), aki a lehallgatások tucatjairól döntött, lényegében tutibiztosan benne volt a korrupciós bizniszben? Ez senkit nem zavar itt? Van aki szerintet, ez egy abszolút egyszeri. eseti kis megbotlás volt, ami további kivizsgálást nem is igényel? Vagy netán lehetséges, hogy ez a bukás a rendszerszintű korrupció egy lehetséges tünete, amit jobb lenne megvizsgálni (és legfeljebb kiderül hogy nincs semmi gond)?

A médiában mindenesetre nem így működik, sokkal egyszerűbb, aki nem tudja a dolgát, attól egy (rövid) idő után elköszönnek, ezért aztán nagy közös egyetértésben nyalják a fejőstehén valagát. Gusztustalan persze, de nem hagyományos értelemben vett korrupció, hanem egzisztenciális korrumpálás, ezért mondjuk ismét nem ártana egy vezetőségcsere, hogy akik hajlandók az állásukért híreket torzítani, hazudni, ne élvezhessenek tartós előnyt azokkal szemben, akik nem így vannak vele.

2021.12.07. 20:33:27

@chrisred:
felőlem gondolhatja mzp jézust baloldalinak. csak azt nem értem, hogy ez esetben hívőként hogy miért volt jobboldali? ez esetben ezek a kategóriák túl sok mindent nem jelentenek. márki zay a barátait akarja bevinni a kormányba, ahogyan a gyurcsány házaspár és a "geci" orbán is.

MEDVE1978 2021.12.07. 20:34:24

@CSOKKI MÁLNA: Macron nyit a jobboldal felé, ilyen egyszerű. A francia elnökválasztási kampány eddig arról szól, hogy a jobboldali jelöltek versengenek, a baloldal pedig sehol sincs. Macronnak nagyon valószínű, hogy Le Pen, illetve egy mérsékelt jobboldali jelölt lesz az ellenfele. Ebből igazából egy mérsékelt jelölt lehet veszélyes rá, mivel Le Pennel szemben eddig működött a szélsőjobb kiközösítése stratégia. Éppen ezért Macron nyit egy kicsit a konzervatívabb V4-ek felé. Ennek semmi köze Orbánhoz vagy az elszigetelődéséhez, Macron ettől függetlenül vigyorogva fogja megszavazni a szankciókat Magyarország ellen.

chrisred 2021.12.07. 20:36:11

@cvsvrs: Szerintem rossz a kérdésfeltevés. Mert ha azt mondja, hogy Jézust kizárólag embernek tekinti, akkor tényleg felmerül, hogy akkor most valóban hívő volt-e.

2021.12.07. 20:53:16

@_Wasp_:
ez elég egyszerű dolog. a rendszerváltás során kialakult konszenzusos rendszerben a médiatanács tagjait kétharmaddal választják. mert amelyik pártszövetségnek nincs egyharmada az szélsőséges komcsi vagy náci. és ha az ellenzéki összefogásnak lesz 1/3-nyi mandátuma, akkor is jelölhetnek tagokat. ha feles többségük lesz, akkor majd beültethetik az újságíró haverjaikat vezető székekbe. és ha 2/3-nyi mandátummal kirúghatják az összes fidesznyiket.

csak ugye összeültek a legfőbb főokosok, akiket még soha senki se választott meg. és ők kitaláták, hogy nekik 1/3-dal is lehet alkotmányozni, megzsarolják az értelmesebb orbánelleneseket, hogy a fasizmussal szemben mindent lehet.

a demokratikus az lenne, hogy egy 100 tagú méditanácsban kapna budapest 20 és vidék 80 helyet. és megtudhatnánk, hogy kb. mit gondolnának az emberek mondjuk békéscsabán. vagy mondjuk, hogy mi történik arrafelé. vagy szigetváron, vagy nagykanizsán, vagy egerben. csángó hétfalu is jelölhetne egy tiszteletbeli tagot. úgy lenne magyarország a magyarok országa. és ez lenne demokratikus, keresztény, európai egyeben.

budapestnek van brutális túlhatalma. a fidesznek és a politikai ellenfeleinek is.

chrisred 2021.12.07. 20:54:49

@MEDVE1978: Szerintem a francia választóknak tökmindegy, kivel találkozik Macron. Én inkább úgy gondolom, hogy európai szintű politikáról van szó. A franciák szívesen begyűjtenék a német tömbről lepottyanó apróságokat.

2021.12.07. 21:10:00

@chrisred:
mzp csak mondani akart valamit, ami a dk kisnyugdíjasainak tetszik.

2021.12.07. 21:24:37

@MEDVE1978:
az oroszok esetlegesen le akarják rohanni ukrajnát. és ez ügyben ügyben tárgyalnak a visegrádiakkal. és mivel nincs éppen nincs német kormány ezért macron.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:41:48

@MEDVE1978:
Ehhez nem kellett volna egy ilyen goromba üzenetet küldenie a megalakulóban lévő német kormánynak. Franciaország nem szeretne a IV. Birodalomban élni, akárhogy is fogják hívni a francia elnököt. A németek már kétszer magukkal rántották Európát a szakadékba. Ezt most nem szabad hagyni..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:43:36

@Hepci:

De azt írd már le, hogy szerinted milyennek kell lennie a konzervativizmusnak 2021-ben?

2021.12.07. 21:45:36

@MEDVE1978:
ha az orosz-ukrán válság élesedik, akkor brüsszelben nem orsolya néni, hanem a nato parancsnokok döntenek. akik úgy egyébként lehallgatják orsolya nénit. és ha nem teljesen hülyék, akkor nem kezdik el lengyelországot és magyarországot basztatni. a szövetségi rendszerből egy elhúzódó válságban ukrajával szomszédos államokat kizárni. ha orbán választást nyer, akkor megint mázlija lesz.

ha orbán környékén van egy értelemes, akkor azt mondja, hogy a családvédelmi törvényből kihúzzák az amúgy nyilvánvalóan alaptörvénnyel ellentétes szabályokat. és az állami iskolákba civil szervezetek miniszteri ellenjegyzéssel mehetnek be. nincs törvényi diszkrimáció, és azt engednek be, akit akarnak.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.07. 21:50:14

@chrisred:

Nyilván kitalálta az egészet. Mondjuk pl. a 444 pénzügyi mérlegét akárki megnézheti. A "pénzeszközök" rovatot ajánlom..:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 22:53:51

@CSOKKI MÁLNA: Szereptévesztésben vagy - itt és máshol is azt írok le, amihez kedvem van, különösen így, hogy az egyetlen beazonosítható hozzászóló vagyok itt, mint az általában lenni szokott a hasonló felületeken. Annyit elárulok, hogy a szónak nincs "mai" és egykori értelmezése, a jelen honi kormánynak pedig nincs hozzá sok köze, de ezt már említettem fentebb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 22:55:21

@chrisred: Gansperger nagy valószínűséggel hordozó, csak nem repülőgépek vannak rajta. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 23:01:54

@cvsvrs: Ezt remekül összelegóztad, alig bírtam elolvasni...
Én másképp látom, de túlzott bizalmam nincs MZP-ben, a Gyurcsótány-Dobrev kettősben pedig természetesen még kevesebb (nulla) van, de az utóbbiak szerencsére teljhatalomhoz többé nem fognak jutni.
Viszont támogatom, hogy ne legyenek örökös miniszterelnökök itt, jöjjön más is, aztán majd lesz valami, meglátjuk. A haza nem fog végveszélybe kerülni és összeomlani akkor sem, ha egy tucat kipás zsidó lesz a kormányban, legfeljebb akkor majd nem stadionokat építünk és templomokat újítunk fel százmilliárdokért, hanem zsinagógákat. :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.12.07. 23:07:26

@MEDVE1978: Macront egyszerűen nyomja, hogy kibaszott sok bevándorló van már náluk, és érzékelte a nyomást (Merkel anyóhoz hasonlóan), hogy ez nem mehet tovább úgy. Aztán tett pár lépést/gesztust, ami a hagyományos szélbalos közönségnek kiverte a biztosítékát, viszont feltehetőleg meg tudott helyettük nyerni másokat.

chrisred 2021.12.08. 09:27:46

@CSOKKI MÁLNA: Minden meglehet, bizonyítékok nélkül bármilyen állítás keveset ér.

MEDVE1978 2021.12.08. 09:58:58

@chrisred: A franciáknak főként a lengyelek számítanak. Egyrészt Lengyelország tradicionális szövetséges, másrészt az unióban is értékes a szavazata, harmadrészt a migrációban Macron fel akarja mutatni, hogy ellenáll és ő kemény. Utóbbihoz nagyon hasznos a V4-ek, mivel itt fel lehet mutatni, hogy támogatjuk a lengyeleket abban, hogy megvédjék az EU határait, ezzel pedig jobbról szavazókat lehet bevonzani. Emellett a V4 és Franciaország energiakérdésekben erősen atompárti, szemben a megújuló energia párti német blokkal. El akarjuk érni - karöltve a franciákkal - hogy az atomenergia is támogatandó (fenntartható) legyen az EU-ban.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:00:10

@cvsvrs: Addig állj fél lábon, amíg az oroszok lerohanják Ukrajnát. Nincs semmi Ukrajnában, ami ennyire kellene nekik, az egész egy failed state.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:03:09

@CSOKKI MÁLNA: Itt nem kell ilyen bonyolultan gondolkodni. Macron a francia választóknak akar imponálni a jövő évi választások előtt. A V4-ekkel való kapcsolatfelvétel és barátkozás, valamint a külpolitikai akciói is ennek szólnak. Mivel szépen összeborult a németekkel, ezért a jobboldal a nemzeti érdek feladásával vádolja. Ezért mutat most elkülönülést a német iránytól és például a britekkel is konfliktusban van migrációs témában.

MEDVE1978 2021.12.08. 10:08:07

@cvsvrs: Orbán a választásokig nem lép semmit, addig szabadságharc van Brüsszellel, ezt kell eladni a népnek. Utána majd jönnek a pici adminisztratív lépések, a törvényszövegek átállítgatása, majd az egész kompromisszum győzelemként eladása.

2021.12.08. 11:06:04

@MEDVE1978:
az is elég, hogy az oroszok csapatokat állomásoztatnak az ukrán határon és menekülteket a fehérorosz határon. egy ilyen helyzetben aligha van olyan katona, aki a szomszédos lengyelországot és magyarországot kiszoítaná a szövetségi rendszerből. megvárják, hogy ki nyeri a választást. és azok után ha orbán megkapja a mentőcsomagot, akkor nyilván kettős győzelemként adja elő. visszaverte soros újabb támadást, és jól odavert brüsszelnek is. persze lehet belőle kettős vereség is. orbán sokat reckíroz és sokszor van mázlija.

2021.12.08. 11:25:05

@Hepci:
errefelé (debrecenben) a fidesz kb. húsz éve letarolt mindent. a zsidók is a fideszben vannak. a muszlimok is. debrecenben jelenleg 7,500 külföldi egyetemista tanul (évről évre növekszik a számuk). ebből kb. 500 izraelita és kb. 5,000 izmaelita. és a többi ázsiai. hallgatói részönkormányzatuk van. a fidesz importálja őket. a "xenofób" fidesz.
www.youtube.com/watch?v=DH-ObwazZYA
persze a döntő többségük amint megszerzi a diplomáját dobbant nyugat-európába. kelet-magyarországon olcsóbb tömegével kiképezni a hiányzó orvost és a mérnököt. és ezt kiszolgálja orbán. és szinte mindenféle gazdasági érdeket. és amelyik cég vezetése érti ezt a kettősséget az jól jár. amelyik nem, az nem.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:37:50

@MEDVE1978: Persze, ha egy vezető európai politikus közeledik Orbánhoz az kizárólag csak azért lehet, mert taktikailag gesztusokat kell tenni a "szélsőjobbnak" mindig el lehet intézni ennyivel, és ugye német-francia rivalizálás véletlenül sincs, és nem is lehet (Nyilván ezért csinálta ki Manu Webert annak idején a V4 segítségével, aki így nem lett biztos.)
Teljesen nyilvánvaló az új német kormányprogram alapján, hogy a németek sokkal komolyabb nyomulásba fognak kezdeni EU-s szinten, és ez bizony nem mindenkinek tetszik..

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:39:34

@chrisred: Léci majd akkor is mondd ezt, ha netán fideszes körökből kerül ki hangfelvétel. Völner ellen egyébként milyen bizonyíték van, ha szabad érdeklődnöm?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.08. 20:57:29

Adalékok a zorbányi elszigetelődéshez:

www.valaszonline.hu/2021/01/27/orban-viktor-emmanuel-macron-szovetseg-elemzes/

"A magyar miniszterelnök a kereszténység védelmében élesen bírálja az iszlám hátterű bevándorlást, a francia elnök pedig nagyobb állami ellenőrzést akar a franciaországi iszlám felett, és szekuláris alapon ellenzi, hogy a muszlim nők fátylat hordhassanak. "

"Úgy látja, francia nyomásra, többek között magyar támogatással az Oroszország ellen a Krím 2014-es elfoglalása után bevezetett uniós szankciós politika is gyengülhet. "

"Az ideológiai fénykardozás mellett a francia és a magyar érdekek között már akkor is több egybeesés volt. "

"A viszony olyannyira szívélyes lett, hogy a magyar miniszterelnök virtuális térdszalagrendet adományozott Macronnak 2019 októberi tárgyalásuk előtt. Megajándékozta a tőle származó lehető legnagyobb dicsérettel: olyan vezetőnek nevezte, aki visszahozta a „víziókról szóló viták intellektuális erejét az európai politikába.2

"Ráadásul Franciaországban a nagyhatalmi retorika és a szuverenista szimbolika nemcsak a jobboldal kiváltsága."

chrisred 2021.12.09. 08:13:43

@CSOKKI MÁLNA: "Léci majd akkor is mondd ezt, ha netán fideszes körökből kerül ki hangfelvétel."

Gansperger annak számít?

"Völner ellen egyébként milyen bizonyíték van, ha szabad érdeklődnöm?"

Ezt viszont Polt Pétertől kérdezd.

chrisred 2021.12.09. 14:11:36

@cvsvrs: Tudtommal nem újabban, hanem még a 2000-es években dolgozott a Wallisnál, mint Fürjes Balázs vagy Wachsler Tamás.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 20:05:37

@chrisred: Úgy értem, hogy a kormányoldalról belső információkat tartalmazó hangfelvétel esetében. Mert, ha ilyen adódott volna, azt már készpénzként kezelnétek. Egyébként Gansperger kb. annyira fideszes, mint Kóka, aki ugye utazó nagykövet.
Aki a szociszadesz időszakban a Wallisnál volt vezető("harcostárs"), az bizony ezer szállal van bekötve a libernyák táborhoz.

chrisred 2021.12.09. 20:23:19

@CSOKKI MÁLNA: "Úgy értem, hogy a kormányoldalról belső információkat tartalmazó hangfelvétel esetében."

Nincs belső információ. Bartsot Tarlós nevezte ki 2014-ben. Ganspergernek semmilyen kötődése nincs a ballibekhez, maximum annyi, mint Hadházynak a Fideszhez. Ha Gansperger szövegét belső információnak tekinted, akkor Hhadházy Fideszről szóló információit is annak kell tartanod.

Erre a wallisos szálra írtam Fürjest és Wachslert. Ők akkor ballibek?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 20:48:23

@chrisred: Ezek belső információk. Max bizonyíték hiányában megkérdőjelezed a hitelességüket, de az ellenzék finanszírozásáról szólnak.
Ha nem ballib, akkor Bajnai miért viszi el magával tárgyalni egy városháza megszerzéséről szóló tárgyalásra?? De tök mindegy, hogy minek véled. szted ezeket , amiket elmond az ujjából szopja, esetleg betanultatták vele? Ha utóbbi Bajnai miért nyalta ezt be? Ő is a Fidesz embere?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.09. 22:15:00

@chrisred:

Ami még eszembe jutott. Tarlós időszakában vajon Barts miért nem próbálta meg elpasszolni a városházát?

chrisred 2021.12.10. 05:19:26

@CSOKKI MÁLNA: Nem belső információk, külső emberek beszélnek valamiről, ami vagy igaz, vagy nem igaz.

"Ha nem ballib, akkor Bajnai miért viszi el magával tárgyalni egy városháza megszerzéséről szóló tárgyalásra?"

Bajnai állítása szerint fordítva volt, Gansperger kérte meg, hogy üljön le azokkal tárgyalni, akikről kiderült, hogy meg akarják venni a városháza épületét. Mit nyalt be Bajnai? Tudtommal feljelentést tett, mert az összevágott felvételeken nem az hangzik el, amiről valójában szó volt.

chrisred 2021.12.10. 11:52:14

@cvsvrs: Milyen fideszesekkel? Nem a Rahimkulovokkal tárgyalt?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.10. 21:43:29

@chrisred: Honnan tudod, hogy ki a külső és ki a belső? Egy biztos a hazai ellenzék, és értelmiségi holdudvara legféltettebb titkairól van szó. Hogy például Kéri bácsi számlájára havonta honnan és mennyi. Na azt én is szívesen megnézném.
Ezekből az anyagokból az derül ki, hogy a lóvé nagy része nyugatról jön, és a direktívák is onnan fognak jönni, ha rosszul dönt a magyar lakosság.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.10. 21:47:15

@chrisred:

Barts nem indít el egy ilyen műveletet a legfelsőbb vezető legalább szóbeli jóváhagyása nélkül. Egyébként tök mindegy, ki nyer áprilisban, a városháza, illetve annak régi városfalon belüli része a választások után el lesz adva, és valszeg 5 csillagos szálloda lesz belőle.A külső maradék köré pedig valami modern ocsmányságot tervez valamelyik haveri építész cége..

chrisred 2021.12.11. 07:55:36

@CSOKKI MÁLNA: Nem tudhatom, te sem, bárki fantáziálhat arról, hogy ismeri ennek vagy annak a legféltettebb titkait. Ha bizonyítékok nélkül elhiszed, akkor nyugodtan elhiheted Hadházy állításait a Fidesz korrupcióról, vagy Márky-Zay véleményét a kormány meleg tagjairól.

Milyen anyagokról van szó? Egy hangfelvétel, amin valaki beszél valamit. Ha jól dönt a lakosság, akkor a direktívák Moszkvából meg Pekingből fognak jönni?

chrisred 2021.12.11. 07:58:57

@chrisred: "Barts nem indít el egy ilyen műveletet a legfelsőbb vezető legalább szóbeli jóváhagyása nélkül."

Álliítod te, szintén minden alap nélkül. Ugyanilyen alapon állítja az ellenzék, hogy Völner nem működhetett volna Varga és Orbán tudta és engedélye nélkül.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.11. 17:48:24

@chrisred: Maradjunk annyiban , hogy ez nem túl élestszerű, különösen úgy nem, hogy Bajnai közeli ismerőséről van szó. Ennyi erővel a kispesti porcukros szocialista hanganyagai is elintézhetőek lennének annyival, hogy kitalálta az egészet.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.11. 17:49:50

@chrisred: Most komolyan, ha te vagy a vagyonkezelő vezetője meg sem kérdezed erről a főpolgármestert? Ha ő így gondolta, akkor az bizony azt jelenti, hogy Karigery egy minden tekintély nélküli nulla.

chrisred 2021.12.11. 19:08:15

@CSOKKI MÁLNA: Milyen közeli ismerőséről?

chrisred 2021.12.11. 19:08:56

@CSOKKI MÁLNA: Szerintem egy Tarlós által kinevezett cégvezető talán így is gondolhatja.

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 14:44:06

@chrisred: Vajon Karácsonyék miért hagytak a helyén egy Tarlós által kinevezett vezetőt? Talán mert már akkor is az ő emberük volt valójában?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 14:44:42

@chrisred:

"Együtt küzdöttünk a barikádokon.."

chrisred 2021.12.12. 19:06:11

@CSOKKI MÁLNA: "Régi kollégám, Gansperger Gyula, akivel előtte már évek óta nem beszéltem, azzal hívott fel augusztusban,"...

chrisred 2021.12.12. 19:07:31

@CSOKKI MÁLNA: Vajon akkor Tarlós is az ő emberük volt, hogy az ő emberüket nevezte ki?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.12. 20:55:05

@chrisred: Nem tudta, hogy az ő emberük. Biztosan hallottad már azt a kifejezést, hogy "tégla"..

Nabradius 2022.01.17. 14:03:54

@_Wasp_:

Kedves Wasp!

Azért jócskán kisarkítod és leegyszerűsíted a témát, ne legyünk már ilyen alapok. Közel 30 éve dolgozok biztonsági területen, nem a szájhagyomány éltet. Ne dőlj be ennek az idiótaságnak. Nem lehet mondjuk egy pályázat nyertesét - többnyire mert vagy bizonyíthatatlan, vagy pedig teljesen jogosan nyert - összehasonlítani a bolti tolvajlással, mint ahogy más a hivatásos vadászat és vadgazdálkodás és más, amikor Juszt Laci bátyja lelövi a vemhes nyulat, mert éppen nem tetszik neki, hogy a salátáját majszolja.
Teljesen feleslegek találom, hogy Gyurcsányt, Cseh Katkát, Orbánt, vagy Mészáros Lőrincet egyaránt feleslegesen, az Interneten "ordibálva" vonjuk felelősségre, minden eljárásrendi ismeret, vagy egyáltalán bizonyíték nélkül, a "józan" (és persze nem a felbújtott ááááá) paraszti észre, "logikára" hivatkozással.
Nem véletlen, hogy Gyurcsány, vagy Mészáros, vagy Bige, vagy akármelyik még nincs a bíróság előtt, mint vádlott. Tudod miért??? Mert az ég egy adta világon semmit sem követtek el azon kívül, hogy volt egy cégük, pályáztak és nyertek. Minden mást mögé látni, még akkor is szánalmas erőlködés, ha valóban gyanús.
Ha mondjuk Szijj nyer egy pályázaton, mert ő adta a legjobb ajánlatot, akkor az bűn csak azért mert keresett rajta? Te nem ezt csinálod? Te nem szeretnél többet keresni? Te nem használnád ki a lehetőséget? Te nem használnád ki az ismeretséget? Na neeee.
Pályázaton csak akkor lehet megbukni, ha semmit nem csinálsz, tényleg semmit, de azért nézzük már meg mi és mennyi minden épült ebben az országban. Jó, van smafu meló is, rendben, de azon azért keresni sem lehet annyit. Én arra emlékszem tudod, amikor franciák építették az autópályákat, francia cég hozta a ticket restaurant utalványokat, s hogy miért? Mert egyetlen magyar cég nem volt, aki megfelelő alaptőkével, vagy infrastruktúrával rendelkezett volna. Most magyarok gazdagodnak a magyar pénzen, végre van olyan réteg, aki megteheti, hogy befektessen, magyar vállalkozónak adja tovább a melót, stb. Ezt akár Gyurcsányék is megcsinálhatták volna az Alstom-al, mégsem tették.
Szóval lehet itt lopást kiabálni, meg meneszteni a főügyészt, csak éppen nem érdemes, mert nincs miért. Egyik oldalon sem.

Nabradius 2022.01.17. 14:22:50

@_Wasp_:

Kedves Ismét Wasp!

Értem én, hogy mindig még az eladósodottságból is az Orbánt kell hibásnak kihozni, megszoktam már ezt az érzést, gondolom ő is.
Az eladósodottság, csak egy szám. Egy bizonyos tétel, egy bizonyos helyzetben, gazdasági környezetben, pont olyan, mint a THM volt, sem több, se kevesebb, önmagában mit sem ér. Pontosabban leginkább semmit.
Csak mondok egy példát. (!!)

2006-ban volt 3 millió forintnyi svájci frank hitelem. Hú de sok, mondtam akkor, hiszen a fizetésem 75.000 Forint, a hitelem törlesztője meg 25.000, mondjuk 15 évre. (Csak mondtam valamit,nem számolgattam).
Most 2021-ben van 20 millió forint hitelem, a törlesztésem 20 évre 150000/hó és azt mondom, leszarom, mert a fizetésem meg van fél millió. Kérdésem a következő: mikor voltam jobban eladósodva, amikor 3, vagy amikor 20 milliós hitelem volt?
Pontosan tudod te is, hogy akkor, amikor 3 volt, a számtól függetlenül. Miért? Mert a gazdasági teljesítményem nőtt, ahhoz mérem az állapotot. A kisarkított példa után gondolom már érte, miért a GDP arányában nézik az államadósság alakulását.
2006-ban az államadósság 1600 milliárd forint volt, tartalék nélkül. Sok, de nem rengeteg. Aztán jött a válság, az IMF hitel, közben a rengeteg munkanélküli, kórházbezárás, vizitdíj, áremelések garmadája. Extra bevételek magyarul, de még így sem tudták lenyomni, sőt, arányosan mondjuk felment 81 %-ig, 2010-ig. És még ekkor sem volt olyan brutális, nem fenyegetett az összeomlás, vagy mifene. Ezt ledolgozta az Orbán kormány 2018-ig 70%-ra, ez már a nagyon jó kategória. Most a válság után felment megint 80% környékére, de ez EU átlagban is nagyon jó még így válság után. Az összeg jelenleg ugyan van közel 42000 milliárd, de sokkal könnyebb lesz törleszteni, és van aranytartalék is bőven, tekintettel arra, hogy 3 tonnáról 96 tonnára növekedett, tehát a rendszerbe bekerülő több, mint egymillió munkavállaló által is megerősödött gazdaság simán bírja. Másfelől az államadósság is lehet gazdaságszabályzó eszköz, pl kis mértékben, de kihat az infláció aktuális állapotára is.

Összegezve: Lehet, hogy számszakilag rosszabbul állunk, mint 2009-ben, de a gazdaság stabil teljesítőképessége is jelentősen megnövekedett, s ezt többek között a stadionépítéseknek is köszönhetjük, mert a válság elején 2019-ben, 2020-ban ezek vitték a gazdaságot a hátukon. De nyilván ez is a zorbánhibája.

Nabradius 2022.01.17. 14:32:37

@Indriq:

Dehogy is. Csak folyamatosan várom azt a társadalmi réteget, akitől elvett bármennyit is. Tudod, nagyon érdekes, emeli a nyugdíjakat, a rendőri, egészségügyi, szociális dolgozói fizetéseket, kultúrális intézményeket, kórházakat, utakat építenek folyamatosan, támogatják a nagy és kisvállalatok működését, adókedvezményt ad családoknak, stb, egyszerűen nem látom, hogy ki az akitől elvett volna??? Igen, van ahol van még tennivaló, de a példád egyszerűen nemhogy ki van sarkítva, hanem hogy egyszerűen még véletlenül sem igaz, vagy párhuzamos a helyzettel. Szóval türelmetlenül várom azoknak a jelentkezését, akitől OV elvett, hogy én megkapjam az állami támogatásos kölcsönömet. Hajrá!

_Wasp_ 2022.01.17. 18:38:40

@Nabradius: Egyrészt fogalmad sincs róla, hogy az eljárásjoggal tisztában vagyok-e, bár önmagában a felvetés mutatja, hogy tökhülye vagy a témához, mert ez nem eljárásjogi, hanem anyagi jogi és bizonyítási kérdés, másrészt pedig azt, hogy felelős-e valaki valamiért, döntse el a bíróság a nyomozóhatóság által összegyűjtött bizonyítékok alapján és ne te vagy én. Harmadrészt pedig ha politikai alapon döntenek bírói, nyomozóhatósági pozíciókról, azzal a rendszerrel probléma van, ezért szükséges időnként a kormányváltás, és hogy ne válasszunk élethosszig királyt. Legutolsó sorban puffogtathatod az örömteli petárdákat, de olyan jól áll a gazdaság (ezt tényleg le merted írni basszus?!) hogy hatósági árazni kellett bizonyos termékeket és az üzemanyagot, hogy az emberek szegényebb részének ne kopjon fel az álla. Vagy szerinted a hatósági árazás azokban az országokban szokott megtörténni, ahol minden rendben van? Bár szerinted a rendőri-bírói elfogultság, a médiában tapasztalható kormánybefolyás se probléma, szóval vedd úgy, hogy nem kérdeztem semmit, nem számítok belátó válaszra.

_Wasp_ 2022.01.17. 19:25:58

@Nabradius: Elvett például azoktól a kisvállalkozóktól, akiket a haveri kör előnybe hozásával kiszorított a piacról. Hogy a topicnál maradjunk, elvett mindenkitől, hogy pofátlanul 30 centi magas kilátókkal síboljon ki az EU (így mi is) adófizetőinek zsebéből pénzt, amiből mondjuk kokainra, yachtozásra és kurvákra tellett, de az oktatás és az egészségügy rendbehozatalára nem, mert az nem rendbehozás, hogy törvénybe foglalják, hogy valaki nem hagyhatja abba a munkát hacsak nem engedélyezi neki a (király) kormány. De szívesen sorolom még, ha feltétlenül igényled.

Nabradius 2022.01.17. 21:00:28

@_Wasp_:
Arról valóban nincs, hogy mivel vagy tisztában, de csak felvilágosítás képpen eljárásrendet írtam, nem jogot, valamint nem anyagi jogi, hanem büntetőjogi kérdés, tekintettel arra, hogy az esetleg előforduló pénzügyi szabálytalanság az esetek többségében még nem meríti ki bűncselekmény(ek) fogalmát, ha mégis, akkor BTK.
Amit utána írsz, azt elfogadom, sőt magam is úgy vélem, ez a bíróságra tartozik, mégis mindig ti kiabáltok lopást, ha orbán, vagy mészáros neve szóba kerül, nem én.
Másfelől. Azt, hogy kormányváltásra szükség van-e, vagy nincs, azt a szavazás dönti el, nem az emberek kinevezésével való egyetértés. Vagy szerinted annak idején Gyurcsány bárki fiát ültette egy ilyen pozícióba? Ha tetszik, ha nem mindegyik, mindig politikai döntés, a kormányváltás szükségességéről pedig a szavazás dönt, akár annak érzed, akár nem.
Igen le merem írni. Tudva levőleg, hogy nem Orbán, vagy Gyurcsány tesz tönkre, a sorsodért egyedül te vagy a felelős. Én is tanultam, dolgoztam, előreléptem, viszont ehhez a feltételeket nem a Gyurcsány éra teremtette meg. Onnan olyan még tiszta emlékeim vannak, hogy elvették a 13. havi fizut és kis ajándékcsomagot kaptunk helyette, a kórházba menet vizitdíjat kellett fizetnem, illetve a napidíj már nem került bevezetésre , a népszavazás miatt ugye, a kórházban a vakolat a fejemre omlott, szó szerint. Érdekes módon 2012 után tudtam állásokat váltani, előrelépni, magasabb szinten dolgozni. Persze a munkát és a tanulást magamnak köszönhetem, éppencsak azt, hogy a munkaadók tudtak már munkát is adni, meg a gazdasági környezetnek, amit azért nem a szél fújt össze. Voltam a Gyurcsány érában munkanélküli 70 helyre jelentkeztem, volt, hogy letagdtam a diplomáimat, de még így is csak egy helyről hívtak vissza.Ma csak az nem dolgozik, aki nem akar.
Igen, lemerem írni, mert amikor pestről haza autózok hétvégente, akkor áll a sor a balatonig, persze, gondolom a sok szegény ember utazik, hogy legalább lángost lásson, mert megvenni nem tudja, mondja a baloldali tudósítás... Na ja. Végig új, vagy épülő úton megyek haza, új a kórház, teljesen új, a színház felújítva, új az uszoda és van már egy normális méretű aréna is. A szájsebészem lemondta majd az összes magánbetegét, mert minek?? Úton útfélen építkezéseket látok, kultúrát, nálunk pl a kerületben és vidéken is az összes háziorvosi rendelő megújult, mindenhol van kori és úszásoktatás a sulikban. Persze mindent le lehet tagadni, csak nem érdemes. Én arról írok, amit látok. Persze sok ember van, akinek semmi sem elég, akinek, ha egy milliót adnál havonta sem lenne elég, mert a szomszédnak, az osztráknak mindig több van nemde??
Igen, hatósági árazni kellett, mert a legszegényebbeket ezzel lehet megvédeni. Azt azért tegyük már hozzá, hogy hálistennek nem a társadalom legnagyobb, hanem talán az egyik jelentős számú, de már nem elég kicsi szegmenséről beszélünk. Minden országban adott a lehetőség, törvény nem titja, pl nekem nem volt rá szükségem, de elismerem, hogy van olyan réteg, amelyiknek igen. Na bumm. Volt ezer éve s lesz ezer év múlva is. Mindig. Aki nem tanul - bármiylen okból, most azt nem firtatom - annak sok lehetősége nincs, bár a kőműves ismerősömet most hagyta ott 2 segédmunkása, mert a nagy szegénységben nem volt elég a havi 200.000 fizu, elmentek inkább a gyárba, valamivel többért........ Amúgy senki sem állította, hogy minden rendben van, de a fejlődés és a haladás a rendszerváltás után most a legszembetűnőbb, de panaszkodj csak tovább nyugodtan. Rendőri - bírói elfogultság?? Mesélj már kérlek.... Konkrétumokkal, ha lehet, kíváncsivá tettél.
Az újságírásban más a tészta, elismerem, hogy a kormányinfo-n is sok a selejt, Bayert nagyon utálom például, de van több is, az origo alákérdezéseitől pedig hányingerem van. Azon felül már csak attól van jobban, ha azt hiszed a balaoldali újságíró bármivel jobb, vagy okosabb. Szemernyivel sem, sőt a kormányinfo-n már a kérdéseiktől hánynom kell, olyan alávaló némelyik. Ezt a kormánymédiáról. Azért pont te is tudnád sorolni a bal médiumokat gondolom, a 24.hu-tól az ATV-ig. Szóval tisztában vagyok vele, de egyébként nem érdekel a médiasírásotok, vannak balosok akiket csipázok, vannak jobbosok akiket nem. Ennyi. Az életemnek a családom sokal fontosabb része, mint a médiasivalkodás hallgatása.

_Wasp_ 2022.01.17. 21:26:10

@Nabradius: Valamit te félreértettél, ha azt hiszed, hogy én panaszkodok. Szerencsére én sose szorultam rá a hatalom könyöradományára, veled szemben, akit a 13 havi fizu és a 300 forintos vizitdíj tönkretett. Egyébként milyen 13. havi fizut vettek el tőled ember? A fizetésed nem a munkáltatód adta? Gyanús, hogy téged karakterre fizetnek, ha le mersz írni olyant, hogy az egészségügy most jobb, mint valaha, nem kívánom neked, hogy kipróbáld. Ha ilyen fasza az egészségügy miért jártunk élen a Covid halálozásban? Pedig vettünk egy nagycsomó lélegeztetőgépet, amin ugye meggazdagodott egy haver és lehúzta a cégét a klotyón. Mert ez így szokott működni a piacgazdaságban ugye? Kötsz egy nagy üzletet Orbán úrral és becsukod a céget és világgá szaladsz.... Volt már neked valaha vállalkozásod? Ha igen, tudnád, hogy csak akkor viselkedsz így, ha tudod, hogy magadtól nem élnél meg.

"Rendőri - bírói elfogultság?? Mesélj már kérlek.... Konkrétumokkal, ha lehet, kíváncsivá tettél."

Rendben, egy konkrét példa, nevek nélkül. Balaton környéki utca, kisajátították a telkeket. A telkek gazdái: 5 ismert fideszes jobbról, egy ismert ellenzéki, 5 ismert fideszes balról. Kisajátítási összegek: 10 millió a fideszeseknek, az ellenzékinek egy misi, aztán megint 10 misi a többi fideszesnek (az arányok kb stimmelnek a pontos összegre és darabszámokra nem emlékszem) A bíró elutasította a pótszakértő felvételét (a szakértőt az ország túlfeléről hozatták) a szakértő indoklása annyi volt, hogy ez az ő szakvéleménye. Persze, lehet véletlen, a sors kifürkészhetetlen akarata.

Mondok jobbat: a minisztériumból hívják fel az egyik legnagyobb magyar gyár jogi irdodáját, hogy fel kéne már venni az unokaöccsét valamelyik főfasznak, zsíros fizetésért. Vagy legalábbis ajánlatos.

De maradjunk csak ennél a közismert motívumnál: mivel magyarázod, hogy Völnert nem tették előzetes letartóztatásban, mikor ő volt a vesztegetési ügy eddig legmagasabb pozíciójú vádlottja, és a vesztegetésben résztvevő másik feleket meg hűsöltetik? Már ha nem azért, mert van valami politikai érdek a háttérben....

Azt hogyan magyarázod, hogy a Pegasus lehallgatások aláíróját - Völnert - megvádolták, és minden eszközzel el van lehetetlenítve, hogy egy független bizottság felülvizsgálhassa, valóban jogszerű volt-e minden? (valóban Varga Juditnak vagy Völnernek kellett volna egyáltalán aláírnia? Völner aláírhatott Varga helyett? Kérdéses, mert ez elsősorban bírói hatáskör lett volna)

Vagy mondjuk picit régebbről, csak úgy nagy vonalakban, ha már Polt Péter a téma: atlatszo.hu/kozpenz/2021/09/16/elszabotalt-nyomozasok-20-fontos-ugy-ami-megakadt-az-ugyeszsegen/

de sorolom szívesen, ha mondjuk csak néhányat meg tudsz válaszolni.

Nabradius 2022.01.17. 21:28:39

@_Wasp_:

Folytassuk. Mesélj már, mit vett el a kisvállalkozóktól?? Eddig csak kedvezményes adózásról, meg a munkaadók kedvezményeiről hallottam, meg a KKV-k támogatásáról, meg a járulékok állami támogatásáról.... Vagy úgy gondolod, hogy kiskunmajsai kőművesbrigád fel tudta volna építeni a Budapest Arénát? Elárulom igen. Kisvállalkozók építették alvállalkozói szinten. Vagy arról a kisvállalkozóról beszélsz aki alől az Andy Vajna elvitte a kaszinó bizniszt?? Hadd ne sajnáljam már.
Darázs! Másolok egy cikket a kilátóról:

index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

Erről beszélsz? Akkor már nézd meg, hogy mikor épült és kérlek, aztán kérdezd meg Gyurcsányt, hogy ízlett-e neki a vacsi a Szemlőhegyen, esetleg azt, hogy jachtozott-e az árából.... Szó mi szó, mindenkor vannak és lesznek kamuberuházások, csak ne álszenteskedj itt nekem légyszíves.
Más. A kormány, az tudod, amelyik adott egyáltalán béremelést (na találd ki melyik) feltételeket szabott hozzá. Teszem azt, olyan csúnya dolgokat, minthogy adok fizuemelést, de ha vészhelyzet van, oda küldelek, ahova akarlak, oda, ahol valóban kell a segítség. Na bumm. Annak idején rendőrként a 9 hónapos terhes feleségem mellől rendeltek el máshova. akkor nem volt veszélyhelyzet, most van. A kórházak jelentős hányada rendbe van téve úgy, hogy tegyük hozzá az Eu pl a bérek emeléséhez nem ad hozzájárulást. A tanárok meg ne nyihogjanak. Ők mindig szegények, ők mindig el vannak nyomva, azért, hogy mesterpedagógus lehessen közel bruttó fél milliós bérért össze kell állítani egy sza....os portfóliót, hogy miben szeretne, tudna fejlődni, mik az elképzelései a saját szakmájáról. Emlékszem, volt is visítás rendesen. Már ne haragudj, de ha nekem kell a saját szakterületemről portfóliót írni segédanyagok nélkül most leírok neked 30 oldalt, mert ez e munkám, elvárják, hogy értsek hozzá. Nagy kaland. Persze mindenki tudja, hogy van hová fejlődni, de ne csinálj már úgy, mintha minden éppen összeomlana. A kórházunkban 3 éve volt műtétem, olyan gépekkel vizsgáltak meg, azt hittem valami star wars forgatás van. A 4 viszgálattal másfél óra alatt végeztem, mindenhova úgy adtak időpontot. Ezt ne keverjük már össze a mostani veszélyhelyzettel. Tudod van egy örök érvényű mondás,: aki panaszkodik, attól el kell venni....
Visszatérve az egészségügyre ideiglenesen áthelyezhetők és van, amikor nem mondhatnak fel, mondjuk egy járvány kellős közepén. A csúnya királybácsi miket mond. Most remélem látod magad előtt, ahogy a könnyeket törölgetem a szemem sarkából. Kaptak már többször is fizetésemelést, a tanárok az állandó panaszkodás helyett most már talán meg is dolgozhatnának érte, mert kifogás, panasz az van dögivel a kevesebb gyerek ellenére, tanári teljesítmény meg, hát hagyjuk.....
Azt, hogy ki mihez tökhülye sztem felejtős, ne személyeskedj, nem áll jól.

_Wasp_ 2022.01.17. 21:41:05

@Nabradius: Véleményem lehet ugye? Teljesen nyilvánvalóan vak vagy a problémákra és a rendszer szolgalelkű kiszolgálójaként nem tehetsz mást, minthogy Orbán seggét nyalod. Ezzel nincs semmi baj, a lelkiismereteddel csak magad és a jóisten felé kell elszámolnod, ugyanakkor a személyeskedést, és a magas lóról beszélést te kezdted el, ne legyél hát kényeskedő királylány, ha hasonló modorban kapod a választ. Valószínűleg megszoktad a rendőrségen, hogy a beosztottaiddal akárhogy beszélhetsz, de - meglepetés! - én nem vagyok a beosztottad.

Mit vettek el a kisvállalkozóktól? Oké, vegyünk néhány példát, ha már rákérdeztél: A nemzeti dohánybolt bizniszt azok kapták meg akik jó nyaloncok voltak. Az építőipari beruházásokat tipikusan a haveri cégek kapják meg, a sors kifürkészhetetlen akarata folytán ellenzékiek sose. Minden ratyi kis kormánynyalonc médiakurvát kitömnek most a közpénzünkkel (mint például Rákay Philipet és lelkitársait), továbbá számolatlanul megy a pénz egy olyan plakátkampányba, amit amúgy tilt a saját törvénye ennek a szánalmas gyülekezetnek. De ez téged nem zavar.

A Völner ügyre továbbra sem reflektáltál. Vagy az nem gond, hogy az igazságügyminiszter első embere megvesztegetési pénzeket fogad el, és leszól intézményeknek (egyetemeknek, végrehajtóknak) hogy azoknak hol kell áthágni (meghágni?) a jogot. Ez tényleg nem zavar téged? Tényleg nem kéne ezt picit kivizsgálni?

Nabradius 2022.01.18. 12:59:47

Ne haragudj, de gusztustalan, amit írsz, mert egyben leírod mondandód lényegét, ami röviden annyi, hogy nem értünk egyet, tehát Orbán seggnyaló vagyok. Pont.
Másfelől. Mi a magas lóról beszélés?? Hogy nem szakszerűen fogalmazol én pedig kijavítalak, mikor konzekvensen kevered az pénzügy általános "anyagi" -ak féle megfogalmazását a jogi szaknyelv "anyagi jog" fogalmával? Ez nem gondolom, hogy magas ló, inkább helyreigazítás, ne haragudj, hát bocsánat.
Hogy a stílusom milyen, nem tudom, lehet, hogy bántó, inkább csak a tényekre szorítkozó, olyan ember vagyok, aki nem szereti, ha valaki felületes ismeretekkel ront rá egy témára (mint pl a Völner ügy), alapvető szaktudás, akár bizonyíték nélkül újságírók sokszor ostoba feltevéseire hivatkozva állapít meg "tényeket", igazol valóságot. De bunkó, az nem, veled ellentétben, tekintettel arra, hogy nem én hülyéztelek le, miközben fogalmakat kevertem egymással.
Olvasás. azt írtam, hogy: "akkor még rendőrként", ami feltételezi, sőt valószínűsíti, hogy már nem vagyok az, mivel már nem vagyok nagyon régóta. Nem szoktam meg semmit, nincsenek rendőr beosztottaim. Csak, hogy tisztában legyél vele, dolgoztam állami, magán, kisvállalkozói és helyi közigazgatási szinten is, igen, szeretnék magánvállalkozást életem végére összehozni, folyamatban van a képesítések megszerzése. Tehát a Rendőrségre szintén nem hivatkozhatsz, semmilyen homályosan megfogalmazott jogi alapon.

A dohányboltokkal kapcsolatban igazad van, bár 3 éve leszoktam, sem előtte de utána nem érdekelt, ki kapta, vagy ki nem. Szóval nem, nem zavar, bár tudom, hogy nagy volt a tolongás, hogy más ember lassú halálán minél többen meggazdagodjanak, igen.
Az építőiparral kapcsolatban amit mondasz, az nettó kimondom így magas lóról figyelj: hazugság. Nagy H-val az elején, bizony. Ugyanis, ilyen statisztikát nem vezet senki, az, hogy egy munkát ki kaphat, függ a cég nagyságától, a teljesítményétől, a pályázati kiírásnak történő megfelelésről - figyelemmel arra, hogy egy ablakos cég nehezen húz fel egy beton kórházat - az eddigi preferenciáktól stb. Az egyetlen megállapítás ez volt valamikor az átlátszó (vagy napi??) (hú milyen öklendezés erre hivatkozni, de most nincs más) oldalán: 2018-ban 265 milliárd Forint értékű tenderen nyertek, nyilván ez az összköltség, a nyereség ennek töredéke, az összes kiírt pályázatnak meg mondjuk tizede. Idézet a G7.hu-ról:
" 2011-2016 között évente kevesebb, mint 1 százalékot, addig 2017-ben az összes éves közbeszerzési érték már 5,4 százalékát, 2018-ban pedig 3,7 százalékát nyerték meg.", Illetve:
"Mészáros és társai 2011 után közel 11 százalékát nyerték el az összes közbeszerzés értékének." Hozzáírom, mert nincs már kedvem idézgetni, az EU-s pályázatok 20%-át nyerték meg. Nyilván ezt közeli kisvállalkozóknak osztották le, de mi van a maradék 80%-al. Ugye azt te sem állítod a józan ész szerint, hogy csak a jobboldali vállalkozók nyerhetnek??? Vannak esetek, amikor igen, ilyen a dohányos cucc is, de pár esetből nem vonatkoztathatsz az egész rendszerre. Vagy igen?
Rákay-val kapcsolatban igazad van, ámde! Szerinted te nem a saját politikai oldaladnak kedveznél? Ugyan már álszent voltál, az is maradsz. A plakát talán zavar, bár kíváncsi lennék rá, hogy melyik jogszabályra gondolsz, illetve melyik plakátkampányukra, mert volt egy pár. A Soros féle valóban nem érdekel, tekintettel arra, hogy bár nagy vonalakban, évezredek távlatából némely gondolatával talán még egyet is tudok érteni, de sajnos ő nem más, mint egy elítélt (francia bíróság 2000-ben) mocskos bűnöző, sem több, sem kevesebb. Az, hogy fehérgalléros, számomra csak ront a megítélésén. Tehát nem zavar, igazad van, azzal foglalkozok, ami érint, kit érdekel, hogy mit vagy kit plakátolnak. Apropó, ha már a bíróság dolga eldönteni ki a bűnöző és ki nem, láttad már az ellenzék új plakátjait??? Ott nincs gond? Az Orbán lop?? Valóban? Az bizonyított? Az téged nem zavar?? Álszentség 2. verzió.

Völner ügy. Lebukott, titkosszolgálati módszerekkel - feltételezem, hogy a miniszterasszony tudtával és beleegyezésével - megfigyelték, rádolgoztak, több hónapon keresztül. Lebukott. Mi hozzáfűzni való van ehhez? Nyomoznak az ügyben, ha van érintett még, akkor az felszínre fog kerülni, bírtóságra, majd ítéletre!! Mi kéne, hogy zavarjon, vagy ne zavarjon abban, hogy egy feltételezhetően bűnöző emberrel kapcsolatban a hatóságok végezték a munkájukat??? Megkapja jogos büntetését aztán hajrá. Mit szeretnél még????
Összességében: bármit is mondok, tök hülye, meg vak vagyok a problémákra. Szerintem nem, csak utánajárok, meg lesza......om.

Ami engem a saját környezetemben érint, az az új kórház, az új színház, az új utak, az új sportpályák, a biztos megélhetésem. Ez régen nem volt, most meg van, nem érdekel, ki építette, vagy újította fel. A barátaim pártállásra tekintet nélkül jól megvannak, amelyik szidja az Orbánt, talán pont az él a legjobban...
süti beállítások módosítása