mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Orwell Viktor állatfarmja

2021. március 20. - p.a

orwell0.jpg

A minapi installáció sokkal találóbb, mint azt elsőre gondolnánk.

ORWELL VIKTOR – virított a Gellért-hegy oldalán az odavetített szöveg egyik este. Szellemes – ennyivel intézte el a sajtó nagy része. Nem tudjuk, nem is kell tudnunk, mire gondolt az akció kiagyalója, de a legtöbb embernek valószínűleg az 1984 jutott eszébe, George Orwell 1948-ban írt disztópiája. A Nagy Testvér diktatúráját és a Gondolatrendőrséget bemutató regény ma már nem csak irodalmi, hanem popkultúrális klasszikus is. 

orwell4.jpgSzellemesnek szellemes, de az 1984 nem jó, legalábbis nem kizárólagos megoldás. Ez a blog a kormányellenes diktatúrázást mindigis túlzónak és kontraproduktívnak tartotta. Van egy sokkal jobban illeszkedő asszociáció: Orwell (a George, nem a Viktor) második leghíresebb regénye, az Állatfarm. 

Úgy tanítják, hogy a kisregény a sztálini rendszer leírására, bemutatására született, de a mai magyar olvasónak egész biztosan nem ez jut eszébe. Megdöbbentő, hogy az Állatfarm történéseinek szinte minden egyes eleme megfeleltethető a mostani viszonyainknak. 

Ha valaki nem emlékezne a gimnáziumi olvasmányára (vagy valamiért kihagyta az Állatfarmot): Egy farmon az állatok elűzik az őket kihasználó idegen urat és saját, önálló társadalmat hoznak létre, új, igazságosabb törvényekkel. A disznók (a farm legokosabb állatai) hamar felfedezik a kiemelkedés lehetőségét, a többi állatot manipulálva átveszik a farm irányítását és egyre több jogot biztosítanak maguknak, folyamatosan módosítva a kezdeti törvényeket, kiüresítve vagy simán csak átírva azokat. Érinthetetlenné válnak – mindezt a farm szabadságának eszméje alatt. Végül még az arcuk is olyan lesz, mint a korábban elűzött embereké, illetve egy idő után a többi állat már nem tudja megkülönbözteti, ki az ember és ki a disznó. A rabszolgasorba került állatok csodálkoznak ugyan, de ennél többre nem képesek. 

orwell3.jpg

A regény leghíresebb mondata, mottója tökéletes leírást ad a 2021-es Magyarországról (minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél), de ennél sokkal-sokkal több a párhuzam. Íme néhány elem, de messze nem a teljes lista: 

*Egyszerű szlogenekre betanított birkák bégetnek olyan hangosan, hogy lehetetlen másnak megszólalni mellettük (trollok, irányított egyensajtó)

*A farmon történő problémákat, szerencsétlenségeket a vezetők minden esetben a farmról korábban elmenekült Hógolyó nevű disznó folyamatos aknamunkájának, gonoszságának tulajdonítják, ezzel mesterséges ellenségképet generálnak, gyűlöletet szítanak (Soros)

*A vezér kisdisznóinak a többiekétől eltérő oktatás jár, lehetőségeik már születésüktől kezdve elmondhatatlanul jobbak, miközben a farm vezető pozícióiba csupa megbízható disznó kerül (nem kell magyarázni)

*A disznók propagandája szerint a többi farmon is hasonló folyamatok indultak, mint náluk, de természetesen ez nem igaz (illiberalizmus megállíthatatlan terjedése)

*Az egyszerű, szerény élet kívánatosságát hirdető disznók valójában részeg tivornyákba csapó hedonista életet élnek (itt olyan sok példa lenne, hogy felesleges válogatni)

*Nem lehet nem csodálkozni azon, amikor a disznók a korábbi elveket felrúgva beköltöznek a volt gazda házába, a fényűzés megvetendő épületébe, kifejezve ezzel is a felsőbbrendűségüket (vár, Karmelita kolostor)

*A farmot elhagyó, propagandára nem fogékony, szomszéd farmra szökő kanca kifejezetten jól él, jól érzi magát a szökés után, de az Állatfarmon erről nem vesznek tudomást (elvándorlás)

*A szomszéd farmokkal való kapcsolattartás mindig a disznók aktuális érdekein alapul, miközben a többi állatnak elmagyarázzák, hogy mélyen erkölcsi szempontok szerint megy minden, illetve másnap az ellenkezője is (reálpolitikának, praktikus politikának nevezett, egyensúlyozó külpolitika)

*Pattogó, mindent megmagyarázó kis propagandadisznó (mindenki tudja a megoldást)

*A törvények szépen lassan, de folyamatosan módosulnak, valahogy mindig olyan irányba, hogy a disznóknak jó legyen (az alkotmánytól kezdve) 

orwell5.jpg

Az Állatfarm könnyen olvasható és rövid könyv, de nagyban segít megérteni, mi is történik körülöttünk. Érdemes újraolvasni vagy pótolni a hiányt. 

Felmerül, hogy Orbánék már a kezdetektől bibliának használják és maguk is csodálkoznak, hogy mennyire bejön minden, amit ez alapján intéznek. De nekem sokkal rosszabb sejtésem van: Ma még megmagyarázhatatlan módon Orwell (a George, nem a Viktor) tudta, hogy mi lesz itt 2021-ben és nem Sztálinról írta kisregényét, hanem Magyarországról. Most már azt is elképzelhetőnek tartom, hogy írói álnevét (eredeti neve ugyanis Eric Arthur Blair) is az Orbán név eltorzításából alkotta meg, azaz a Gellért-hegy felirata nem is szellemes, hanem csak egy időhurok következménye. Olyan időhuroké, amelybe az Állatfarm állatai véglegesen beragadtak. Lehet, hogy mivelünk is ez történt.

orwell6.jpg

Figyelem: a bejegyzés egyáltalán nem minősíti, hogy az Állatfarm rendszere jó vagy rossz, csak a párhuzamokra hívja fel a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr716471456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2021.03.20. 18:16:02

Figyusz!

Szerinted az Állatfarmon megjelenhetne a cikked?

ulpius66 2021.03.20. 18:29:47

Annyira, de annyira bírom amikor a mai ballibsik Állatfarmoznak!

Azok a ballibsik, akiknek a nagyapjuk nyilas volt, az apjuk kommunista, ők a családi vérvonalat követve liberálisok.

Az apjuk és a nagyapjuk korában TÉNYLEG ÁLLATFARM VOLT MAGYARORSZÁGON, ÉS ÍME A MAI BALLIBSIK ISMÉT ÁLLATFARMOT AKARNAK LÉTREHOZNI!!!!!!

AHOGYAN AZ NYUGAT-EURÓPA SZÁMOS ÁLLAMÁBAN MÁN MÜXIK IS............
(jó ballibsi szokás szerint természetes mindezt a nemzeti-konzervatív kormányra próbálják kenni....)

ulpius66 2021.03.20. 18:36:23

Összességében Orbánnal az a baj, hogy túl engedékeny!

Pl. Hollandiában a holland kormányról nem jelenhetne meg így ilyen firkálmány.........

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.20. 19:56:29

@ulpius66:
Attól függ, melyik fázisban vagyunk. Meg ezt a jelenlegi fázisban még nem tekinteném megjelenésnek és könnyen lehet, ez így is marad.

Egyébként pont azt írom, hogy nem arról van szó, hogy diktatúra van vagy hasonló, csak nagyon egyértelműek a párhuzamok a regénnyel.

És az utolsó mondatot is hadd ajánljam figyelmedbe. Az orwelli regény sem azzal záródik, hogy "és ez így nagyon rossz". Nagy kérdőjel van itt. A felhozott példák állnak. Így működik a történelem, lehet ítéletet alkotni, ami már egyéni preferenciák, egyéni helyzet kérdése. Sokszor leírtam, hogy ez nem egy ellenzéki/kormánypárti blog. Az élet ennél bonyolultabb.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.20. 20:00:17

@ulpius66:
Egyik nagyapám pap volt. Hetente tartottak éjszaka házkutatást nála a rendőrök, hogy lebuktassák a szórólapgyártását (úyg tudom, nem sikerült, mondjuk lehete, nem is volt szórólapgyártás). Annyit értek el, hogy minden családtagja kommunistaellenes lett. Alapvetően én is az vagyok, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormányzatot ne kritizálhatnám, sőt.

ulpius66 2021.03.20. 20:35:04

p.a.

"Alapvetően én is kommunistaellenes vagyok, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormányzatot ne kritizálhatnám...."

De azért ebben a nagy "kommunistaellenességedben" vígan a kommunista - szocialista - fasiszta - liberális - zöld koalára savazol!
(nagyapád, ha élne, simán kitagadna.....)

ulpius66 2021.03.20. 20:40:47

De ezzel így van Bojár Gábor is a "díszzsidó"

"Bojár Gábor: A vállalhatatlannak tűnő jelölteket is vállalni kell"
(minden csak gyomor kérdése.....elvekről és értékekről kár is beszélni....)

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2021.03.21. 06:56:56

@p.a: görög volt? vagy kilépett a nagypapád?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 07:02:14

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón:
Református lelkipásztor volt. A pap szó valóban nem a leghelyesebb kifejezés, de szokás így egyszerűsíteni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 07:38:45

Izzadságszagú ballibbant akció.

Semmi köze Orbánnak Orwellhez.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 08:12:43

"A minapi installáció sokkal találóbb, mint azt elsőre gondolnánk."

Hát egy installáció akkor találó, ha már elsőre azt "gondolnánk" amit aztán itt nyögvenyelősen elkezdesz magyarázgatni, nem kötődik pl. Orwellhez, aki sokak számára bizony ismeretlen és valami olyan üzenete van, amivel a nagytöbbség eleve egyetért! Ez tehát itt egy tipikus libsi performansz, mert entellektüelkedve hivatkozik valamire,és a meggyőzésfaktorát messze felülmúlja a sértés, miszerint Orbán szavazói állatfarm lakók!
Én nem akarom a libsik győzelmét, de nem tudtok magatoktól rájönni, hogy azért vagytok vesztesek, mert egyfolytában játsszátok az agyatokat és az meg nem tűnik fel, hogy azokat sértitek meg, akiknek a szavazataira szükségetek lenne ahhoz, hogy megkaparinthassátok az áhított hatalmat! Az itt a baj, hogy szerintetek az ellenzéki politika, meg a kampány cirkuszolásokból áll, nyomjátok a performanszokat, a poltikusaitok épelméjű felszólalások helyet őrjöngve mocskolódnak jobb esetben is de inkább sípolnak, báboznak, dudálnak, krumplival rohangálnak, egyszóval ökörködnek!
De persze ezt te sem fogod fel, itt is a kívánt hatás elmaradása miatt magyarázgatod, lengeted az "Orwelledet" mintha aranyat találtál volna és nem veszed észre, hogy csak egy marék szart fogsz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 08:20:32

@p.a:

Izzadságszagű erölködések, ezt te is látod szerintem. Egyik se állja meg a helyét avalóságban.

Pl. "A farmot elhagyó, propagandára nem fogékony, szomszéd farmra szökő kanca kifejezetten jól él, jól érzi magát a szökés után, de az Állatfarmon erről nem vesznek tudomást (elvándorlás)" - na most ez hogyan is van? Nem vesznek tudomást arról Mo-on az emberek, hogy emberek kitántorognak? De igen. Nem tudják, hogy nyugaton magsabb a bérszint? De tudják. Akkor mi ennek a párhuzamnak az értelme? Semmi.

A többi ugyanez.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 08:25:54

@MAXVAL birсaman közíró:
Azt hittem, a propagandadisznót hozod példaként, mert az a legkevésbé releváns. Ha ez a bejegyzés nem győz meg, akkor egy délután alatt olvasd el a könyvet és magadnak magyarázzad, hogy ennek nyilvánvalóan semmi köze a jelenhez.

Nincs itt semmi izzadság, legfeljebb a valóságtagadásé, de arról ez a blog nem tehet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 08:29:22

@p.a:

Olvastam a könyvet 40 éve, filmet is láttam.

Alkalmazva a logikádat: Merklell náci, mert Berlimben kancellár.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 08:31:18

@MAXVAL birсaman közíró:
40 évente nem árt újraolvasni dolgokat. A régi könyvek sokszor a jelenben is értelmezhetőek. Ha azt tartod nácinak, aki Berlinben kancellár, akkor Merkel az. De a legtöbb ember máshogy definiálja ezt.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 08:49:11

@p.a: Na ez a másik, amitől a falra tudok mászni, amikor az ember rámutat valami anomáliára nálatok, akkor jön az ócska demagógia és mellé áldozat pozícióba vágjátok magatokat!
Bazzzdmeg, írtam valamit, te meg egyből kvázi lenácizol ezzel a könyvégetéssel!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 08:53:36

@Jehovah’s Witnesses:
Azt írtad, hogy lengetem a könyvet, pedig csak egy marék szart fogok. Erre kérdeztem, hogy a marék szart te el is égetnéd, ugye?
Erre megsértődsz, ahelyett, hogy leírnád: igazából rosszul fogalmaztál, nem gondolod, hogy ez a könyv egy marék szar.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 09:13:35

@p.a: Ez szintén demagógia, mert nem írtam, hogy lengeted a könyvet! Pont ezt tartottam az installáció egyik hibájának, ezt a többszörös logikai áttételt! Orwell volt kiírva, aki egy személy és csak továbbgondolva következik belőle egy könyv, pláne egy konkrét mű! Ráadásul aki mindezt megérti és jobboldali szavazó, azt nem meggyőzöd valamiről, hanem megsérted!
Tehát az installáció egy marék szar, meg amit jelent, meg ezek a logikai bakugrások, amire rákényszerülsz, hogy ennek a nagyszerűségét magyarázgasd körömszakadtáig és még most is és még itt nekem is, belebonyolódva, könyvégetést haluzva, meg mindent csinálva, csak hogy ne kelljen belátni semmit! Mert ti vagytok a semmit sem tanuló, semmit sem felejtő kategória, nektek jön szembe mindenki az autópályán, mindig mindenki hülye, csak ti vagytok a helikopter, nem tudtok elbaszni semmit úgy, hogy ne mondjátok rá, hogy az úgy volt a jó, nálatok dübörög a gazdaság, ugrik a pannon puma, a csőd bevallása pedig igazságbeszéd! Az egyszeri ember meg csak néz és nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:18:14

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem is Orwellt definiáljuk itt, hanem a jelenlegi magyar berendezkedést, amit nagyban segít ez a könyv.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 09:19:26

@p.a:

Az összes leírt példád izzadságszagú, azaz NEM alkalmas Orwell a magyar valóság ábrázolására.

S ennek igazolása írtam le egyik példád cáfolatát.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:22:14

@MAXVAL birсaman közíró:
Szerintem nincs izzadság itt és Orwell segít a mai magyar valóság megértésében, ezért írtam az egész bejegyzést.
Nem értünk ebben egyet, gondolom nem baj ez.

hoplita 2021.03.21. 09:24:19

@ulpius66:
"....Azok a ballibsik, akiknek a nagyapjuk nyilas volt, az apjuk kommunista, ők a családi vérvonalat követve liberálisok..."

Khm....ez pont popkorni nertárs pedigréje, pöcsömöccse.:DDDDDDDD

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:27:30

@Jehovah’s Witnesses:
Na látom, lendületben vagy, kicsit lassíthatnál, vasárnap van.
Következő történt:
*írtad, hogy lengetem az Orwellemet
*én úgy értettem, a könyvre gondolsz, elvégre erről szól a bejegyzés is
*elmagyaráztad, hogy a vetítésre értetted (ugye jól értem)
*igen, így nem jogos a könyvégetős megjegyzésem

Ez így fair?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:30:31

@MAXVAL birсaman közíró:
Értem-értem, szerinted egyik sem áll, szerintem meg mindegyik ül. Máshogy látjuk.
Elmondtad te is, én is, aki olvassa majd eldönti, hogy neki melyik a szimpatikus.

hoplita 2021.03.21. 09:37:01

@p.a:
Hogy klasszikust idézzek....birkagecivel polemizálni olyan, mint sajtreszelővel hokizni. A végén esetleg van egy kis élvezet, de iszonyú fájdalmas.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 09:45:41

@p.a: A kommentem a tőled vett első mondattal kezdődött és végig azzal foglalkozott, ami így szólt "A minapi installáció sokkal találóbb, mint azt elsőre gondolnánk."! majd el is magyarázom, hogy az installációról szól, majd ismét idézet tőled "*elmagyaráztad, hogy a vetítésre értetted (ugye jól értem)" tehát még mindig megkérdezed, hogy jól érted e!
JÓL! Nagyon nehezen sikerült, de jól!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:49:12

@Jehovah’s Witnesses: Ja hát a komunikáció nem egyszerű dolog és mindig a vevőn múlik, az biztos. Egyébként alapvető tévedésben vagy a könyv értelmezésével és így a bejegyzés értelmezésével is, ami abból a kiszólásodból látszik, hogy "sértés, miszerint Orbán szavazói állatfarm lakók".

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 09:50:24

@hoplita: Ne haragudj, de ezt törölnöm kell, több moderálási elvvel is ellentétes.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 10:04:16

@p.a: . Egyébként alapvető tévedésben vagy a könyv értelmezésével és így a bejegyzés értelmezésével is, ami abból a kiszólásodból látszik, hogy "sértés, miszerint Orbán szavazói állatfarm lakók"...................................

Hát mondjuk láttam már olyat, aki azt hitte viccesnek, ha egy nagyot fingik, tehát ez nézőpont kérdése, kinek mire telik! Szerintem ez az "Orwell Orbán" installáció több szempontból is szar, de megvan rá az igény! :D

midnight coder 2021.03.21. 10:28:47

Az Orwell Orbán felirat azért vicces, mert Orwell egy író volt, egy rakás könyvvel. Ennyi erõvel azt is írhatták volna, hogy Jókai Orbán. Csak hát az illetõnek a kis agyában kb. annyi ragadt meg, hogy volt anno valami nyomasztó száma a Bonanza Banzai-nak még gyerekkorában, ahol ilyen gyártelepen volt a klip az elnyomásról, és valami Orwellel volt kapcsolatos.

A másik tényleg vicces dolog, amikor valaki balról Állatfarmozik, miközben az tisztán a létezõ szocializmusról szólt. És nem csak azért remekmû, mert szépen leírja milyen az, amikor a baloldal teljhatalmat szerez, hanem magának a rendszer végének a folyamatát is kristálytisztán látta elõre, pedig hát a könyv 45-ben készült, és mégis olyan, mintha 1986 és 1998 között itt élt volna az író kis hazánkban.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 10:34:07

@midnight coder: Én azt hiszem, hogy a könyv nem egyszerűen a létező szocializmusról szól, hanem inkább azt írja le, hogy bármilyen forradalom előbb-utóbb eljuthat oda, hogy egy szűk kör politikai kör, egy család kiemelkedik és kiváltságokkal bástyázza körbe magát, feledve az eredeti célokat. A nép meg csak egyre többet dolgozik és úgy emlékszik, hogy korábban többet kellett.
Az Állatfarm a hatalomszerzésről szól, ami még a szocializmusban ugyanúgy zajlott, mint most.

ulpius66 2021.03.21. 10:47:54

@p.a: "Az Állatfarm a hatalomszerzésről szól, ami még a szocializmusban ugyanúgy zajlott, mint most."

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!! B+! ez nagyon kemény!

Meséljél mán hogyan került hatalomra a negyvenes évek végén hatalomra Rákosi pajtás, vagy Kádár apánk 56-ban.........aztán vesd mán össze Orbán 2010-es hatalomra kerülésével!

Vigyázz! Közben bele ne halj az izzadságszagú erőlködésbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2021.03.21. 10:51:04

@p.a: A ballibsiknek egy baja van Orbánnal!

AZ, HOGY ORBÁN MINDENT JÓK CSINÁL, AMI UGYE A BALLIBSIKNEK ROSSZ!

Tényleg annyira jók a ballibsik, hogy Orbán mindössze az utolsó három választást nyerte meg kétharmaddal....

ulpius66 2021.03.21. 10:54:57

MA NAGY NAPJA VAN A BALLIBSIKNEK!

MA ÜNNEPLIK A DICSŐSÉGES TANÁCSKÖZTÁRSASÁG GYŐZELMÉT!

MAI UTÓDAIK GYURCSÁNYI VEZETÉSÉVEL, A SAMESZEIVEL EGYÜTT KOSZORÚZZÁK A KOMMUNISTA ŐSEIK SIKERES FORRADALMÁT!!!!!!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 10:55:11

@ulpius66:
Nem kell elmesélnem, elmesélte már ez a könyv.
Hatalomra kerülés nem 2010-ben történt, hanem az egy folyamat.

Egyébként nem értem, miért érdeke valakinek, hogy mások hatalmát mindenáron védje. Ezt teszed ugyanis.

Etniez 2021.03.21. 10:55:58

@p.a: tisztelem a kitartásod, de ez a kettő csak egy ócska troll, ki kell őket baszni.

Érvekkel velük semmire nem mész.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 10:56:06

@ulpius66:
Tényleg azt hiszed, hogy van olyan ember a világon, aki mindent jól csinál? Érdekes.

Etniez 2021.03.21. 10:58:24

@p.a: jól láthatóan színvonalas csevegés folyik ott, ahol nem engedik a trollhadsereget érvényesülni, azt csinálják amit a birkák. Bégetnek, hangosan.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 10:59:57

@Etniez:
Nem az a cél, hogy meggyőzzem őket, nyilván nem lehet. Inkább csak legyen itt a másik vélemény is, ha valaki egyéb is olvassa véletlenül.

Nehéz ám meghúzni a határt, hogy milyen véleményt tiltson ki az ember és milyet nem. Olyan ez, mint a halálbüntetés. Inkább nem csináljuk. Elvileg ott vannak a moderálási elvek, de sokszor még azokat is nehéz betartani. Az mindenesetre nincs köztük, hogy "valószínűsített trollok".

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 11:03:11

@Etniez: Hát értem ezt, de nincsenek illúzióim. Azt gondolnám, nem annyira zavaróak. Látod a nevet, nem olvasod el, amit ír.

ulpius66 2021.03.21. 11:17:25

@p.a:

Látod itt van ez a vadbarom Etinez, aki a gondolat- szólás- és vélemény-nyilvánítási szabadság fő követelője!

AMELYIK VÉLEMÉNY NEKI NEM TETSZIK AZT KI KELL BASZNI!!!!!

TISZTA ÁLLATFARM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etniez 2021.03.21. 11:18:22

@p.a: Így van. Ha látom, hogy Ulpius vagy Birka, akkor 80%-ban görgetem is tovább.

Egyébként nem nehéz azonosítani a trollokat:
Mindig egyetértenek az aktuális irányvonallal. Akkor is, ha tegnap még nem pont az ellenkezője volt az irányvonal. Kritika soha nem hangzik el a szájukból.

Birka annyival speciálisabb, hogy ő még Putyin aktuális irányvonalát is tudja képviselni, fejlettebb az agyában a szoftver.

ulpius66 2021.03.21. 11:22:16

@p.a: "Azt gondolnám, nem annyira zavaróak. Látod a nevet, nem olvasod el, amit ír."

ETINEZT nem én zavarom, hanem az igazság amit írok!!!!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 11:24:40

@ulpius66:
Pont arról van szó, hogy nem baj, ha zavarsz valakit, mert senki sem köteles téged hallgatni és fordítva is igaz ez.

ulpius66 2021.03.21. 11:29:43

@Etniez: Egyebekben te mit keresel itt?

Mért nem az Isteni gyurcsányiddal együtt koszorúzod a kommunista őseid emlékművét?

Ez a ti napotok!

Imádjátok tovább Kun (Kohn) Bélát, Szamuelyt, Korvin Ottót és a többi Lenin-fiút!

ŐK ÁLMODTÁK MEG AZ ÁLLATFARMOT!!!!!!!

ETINEZ!

RÁTOK, KÉSŐI KOMCSI UTÓDOKRA VÁR, HOGY MEGVALÓSÍTSÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!

Etniez 2021.03.21. 12:23:54

@Etniez: Akkor is, ha tegnap még pont az ellenkezője volt az irányvonal.

Etniez 2021.03.21. 12:26:34

@ulpius66: Retardált vagy.
Annyira vitaképtelen, hogy szavakkal is nehéz kifejezni.

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Szalmabáb után szalmabáb érvelés.

De csak, hogy te is megértsed, bár elég nehéz lemenni a szellemi szintedre:

Nem vagyok Gyurcsány rajongó és nincsenek kommunista őseim és nem is járok koszorúzni.

Te semmiféle igazságot nem írsz sehova, csak befosod csupa capslock-al azt, amit a csökkentett módban futott agyad kirak.
Nevetséges vagy.

white999 2021.03.21. 14:13:19

@p.a: Mivel, hogy a jelenlegit a kommunistáktól csak az különbözteti meg, hogy Ő nem kommunista de csak a saját értékítélete szerint. Mint a tolvaj aki tolvajt kiállt, hogy nyugodtan tudjon lopni.

white999 2021.03.21. 14:15:21

@MAXVAL birсaman közíró: Igazad van. Orwelhez nem is de az állatfarm által leírt modellhez igen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:16:37

@Etniez:

Én mindig egyetértek a TJ-vel, erre büszke vagyok. Emberekkel meg attól függ, mit mondanak.

Nyilván liberó szemszögből troll vagyok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:18:30

@hoplita:

Velem nagyon nehéz a vita, mert szilárdbeton vagyok, s minden gonoszság lepattan rólam. Tudom, ez idegesítő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:23:39

@white999:

Az állatfarm a szovjet rendszer első 25 évét írja le humorosan.

Orwell maga kommunista volt, de szovjetellenes kommunista, ezt tudni kell műve értelmezéséhez. S tudni kell, a liberális demokráciát is ellenezte, azt legfeljebb kisebb rossznak tartotta Sztálinhoz és Hitlerhez képest, de nem tekintette soha jónak.

Orwell pozitív hőse Trockij, negatív hőse meg Sztálin, s Lenin meg amolyan kettő között lévő.

A narratíva: a jó marxista eszme el lett hagyva az új vezető réteg által, s azok a végén képesek voltak még Hitlerrel is lepaktálni.

Na most, ez hogyan kapcsolódik Orbánhoz? Mert sehogy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:24:51

@white999:

Ja, s egy időben amolyan Orwell-rajongó voltam. ÖSSZES művét képes voltam elolvasni, még összegyűjtött cikkeit is. S miatta voltam másfél évig marxista.

white999 2021.03.21. 14:25:01

@Jehovah’s Witnesses: Aki 2021 ben itt még jobboldali, jelentsen ez bármit is de fordítsuk le fidesz szavazónak az egyszerűség kedvvért, azt egyrészt már nem lehet meggyőzni és nem is kell semmiről. Valószínűleg egy tehetségtelen önmagában bízni nem tudó önálló gondolkodásra képtelen személy aki ha idősebb, akkor nagy rajongója volt a szocialista és kommunista rendszernek. Valamint vallási fanatikus szektás gondolkodás jellemzi, tehát tök felesleges nekik észérveket mondani, mert amúgy sem értik, ahogy te sem a bejegyzést. Ellenben a Orwell Viktor kitűnően kondicionálta. Ergo mindenen megsértődik a csalhatatlan vezető dicséretét zengőket kivéve.

white999 2021.03.21. 14:28:10

@midnight coder: Orbán rendszere miben különbözik az Állatfarmtól és a létező szocializmustól? Ma engedékeny vagyok jöhetnek az észérvek, fogékony leszek rá.

hoplita 2021.03.21. 14:29:28

@MAXVAL birсaman közíró:
"...szilárdbeton.."
Te beszelni mátyár, birkaceci????????????

white999 2021.03.21. 14:32:57

@ulpius66: Szép lassan világelsők leszünk halálozásban a coviddal összefüggésben. Lehet ezt fokozni vagy már curva jók vagyunk esetleg akkor lesz a legjobb ha duplát verünk a második helyzetre? Kíváncsi vagyok miben méred a maximális és mindent jól csinál fogalmát.

white999 2021.03.21. 14:34:06

@p.a: Mert vagy kretén vagy fizetett troll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:38:56

@white999:

Pár alapvető különbség, mondjuk legyen 8:
- Kádár: diktatúra - Orbán: demokrácia,
- Kádár: állami tulajdon - Orbán: magántulajdon,
- Kádár: a Párt hatalma független a választásoktól - Orbán: a hatalom választásokon dől el,
- Kádár: cenzúra - Orbán: sajtószabadság,
- Kádár: utazási tilalom - Orbán: szabad utazás,
- Kádár: nincs civil szféra - Orbán: van civil szféra,
- Kádár: vezető leválthatatlan - Orbán: vezető leváltható,
- Kádár: kötelező ideológia - Orbán: kötelező ideológia nincs.

white999 2021.03.21. 14:41:48

@MAXVAL birсaman közíró: Látod nálam a marxizmus leninizmus valahogy kimaradt.
Amúgy az Állatfarm tűpontos leírása jelenlegi rendszernek és szovjetnek is. Ha valami hápog és úgy néz ki mint egy kacsa akkor az is, ha már állat példáknál járunk. Persze lehet mondani hogy keresztény meg egyebek. Esetleg oroszlán, csak ez nem igaz.

white999 2021.03.21. 14:45:29

@MAXVAL birсaman közíró:
Pár alapvető különbség, mondjuk legyen 8:
- Kádár: diktatúra - Orbán: autokrácia (kiüresített demokráciának látszó diktatúra)
- Kádár: állami tulajdon - Orbán: magántulajdona strómanokon keresztül, még rosszabb mint a szocializmusban
- Kádár: a Párt hatalma független a választásoktól - Orbán: a hatalom választásokon nem tud eldőlni
- Kádár: cenzúra - Orbán: kesma által uralt tömegtájékoztatás cenzúrázva
- Kádár: utazási tilalom - Orbán: szabad utazás, ezért hálásnak kellene lenni?
- Kádár: nincs civil szféra - Orbán: van civil szféra, amit folyamatosan fojtogatnak lehetetlenítenek el
- Kádár: vezető leválthatatlan - Orbán: vezető leválthatatlan
- Kádár: kötelező ideológia - Orbán: kötelező ideológia

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:45:31

@white999:

A mai rendszer tehát azonos a szovjettel. Akkor miért vannak eltérések, leírtam 8-at is.

Orwell trockista volt, a sztálinizmust teljesen elutasította, de már a leninizmussal is problémái voltak.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 14:47:18

@MAXVAL birсaman közíró:
Na legalább a szabad utazást ne hozd fel, legalább ezen a blogon ne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:48:15

@white999:

"Kádár: diktatúra - Orbán: autokrácia (kiüresített demokráciának látszó diktatúra)"

Konkrétan?

"Kádár: állami tulajdon - Orbán: magántulajdona strómanokon keresztül, még rosszabb mint a szocializmusban"

Azaz minden Orbáné?

"Kádár: a Párt hatalma független a választásoktól - Orbán: a hatalom választásokon nem tud eldőlni"

Hát hol dől el?

"- Kádár: cenzúra - Orbán: kesma által uralt tömegtájékoztatás cenzúrázva"

Az nem cenzúra, hogy egy adott média nem közöl tőle idegen anyagokat.

"Kádár: utazási tilalom - Orbán: szabad utazás, ezért hálásnak kellene lenni?"

Miért kéne hálásnak lenni?

"- Kádár: nincs civil szféra - Orbán: van civil szféra, amit folyamatosan fojtogatnak lehetetlenítenek el"

Akkor hogyan van több ezet civil szervezet?

"Kádár: vezető leválthatatlan - Orbán: vezető leválthatatlan"

Már jövőre le lehet váltani. Csak elegendő, ha többen szavaznak a ballib összefogdosásra, mint a Fideszre.

"Kádár: kötelező ideológia - Orbán: kötelező ideológia"

Hol kötelező?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:51:14

@hoplita:

Nekem sose kell magyarázkodnom, troll, életem nyitott könyv, s ezért is utálnak engem a gazdáid: nem lehet sarokba szorítani engem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 14:51:58

@p.a:

Miért, nem szabad utazni? 1988. január 1. óta Mo-on szabad uatzás van, még Grósz vezette be.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 14:53:46

@MAXVAL birсaman közíró:
Mostmár én is azt mondom, hogy trollkodsz. :)
Tudod, több, mint fél éve nem lehet utazni, praktikusan ellehetetlenítette a kormányunk. Marha mérges vagyok rájuk emiatt, azért írtam, hogy legalább itt ne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:03:24

@p.a:

Járványügy. S komolyan mondod, hogy az egyes országok Orbán miatt nem engedik a beutazást?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 15:09:33

@MAXVAL birсaman közíró:
Hadd világosítsalak fel, hogy igen sok (európai) ország esetében semmi probléma nincsen a beutazással. Viszont a hazautazás praktikusan el van lehetetlenítve mindegyikből.

Amit te mondasz, hogy egyes országok (kevés ilyen van) megtiltják a beutazást, az másik téma. Arról az EU tehet. Meg is lesz a következménye gondolom. Mindenesetre a mi országunk is az EU tagja és egyetlen esetben sem szólaltunk fel a végtelenül botrányos EU határzárós válságkezelés miatt, sőt elsőként mutattuk a rossz példát. De nem erre gondoltam, hanem az előbbire.

white999 2021.03.21. 15:10:30

@MAXVAL birсaman közíró: Vallási fanatikusnak felesleges érvelni. Ezért csak az első felvetésedhez Olvassgassál.. A többi ugyanilyen hossz lenne de azért nem olyan fontos hogy egy kretént meggyőzzek.
24.hu/belfold/2018/07/31/filippov-gabor-a-hibrid-ellenforradalom-kora/
Itt meg rólad írnak.
hang.hu/belfold/2019/04/02/filippov-gabor-a-valasztok-kritikus-tomege-nem-latja-hogy-veszitett-a-szabadsagabol/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:25:32

@p.a:

Szimnte mindenhol kemény korlátozások vannak, nézz utána.

Mo. jó példát mutatott: nem szabad várni Brüsszelre, mert alkalmatlanok, így a kormány feladata pl. saját hatáskörben az oltások beszerzése.

Ellenpélda: Bulgária. A bolgár kormány hitt Brüsszelnek. Az eredmény: nincs elég oltás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:26:58

@white999:

Linkjeid egy ballib politológus szubjektív véleményei, mit kezdjek ezekkel?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 15:32:42

@MAXVAL birсaman közíró:
Ne tereld el a témát az oltásokkal. Brüsszel hülye, annyira, amennyire csak lehet, de nem erről van szó, hanem a határzárról.

A legtöbb országba simán be lehet menni egy negatív PCR teszttel, de hazajönni csak karanténnal lehet. Pont arról van szó, hogy a legtöbb ország viszonylag jól kezelte a határzárat, mert rugalmasan módosítja a beutazási szabályokat. Mi benyomtuk a majdnem legszigorúbbat és azóta úgyhagytuk.
Látom, te mostanában nem mászkálsz sokat.

Brüsszelnek van felelőssége határzár-ügyben, nagyon komoly: Feladata lett volna, hogy már 1 évvel ezelőtt kiadjon egy konkrét javaslatot, amit megpróbál lenyomni a tagállamok torkán. De nem tette, hanem hagyta, hogy az olyanok, mint a mi kormányunk tönkreverjék az emberek életét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:43:20

@p.a:

Mo-ról szabadon lehet utazni, nem vezetett be Orbán semmilyen korlátozást, erre utaltam.

Brüsszel egy sóhivatal, aki számít rájuk, az buta.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 15:46:51

@MAXVAL birсaman közíró:
Ez a jó ország definíciója: Elmenni lehet. Hazajönni? Na az nagyon meg van nehezítve, úgyhogy gondold meg, hogy elmész-e.
Aki ezzel kapcsolatban bevédi a kormányt, az lelkiismeretlen fanatikus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 15:59:50

@p.a:

Azaz nincsenek utazási korlátozások. Mert emlékeztetlek, ez volt az eredeti felvetés.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 16:02:33

@MAXVAL birсaman közíró: Szerinted attól nincsenek korlátozások, mert mutatsz egy térképet, amin Algéria pirosabb és a lényeget nem mutatja? Azért ennél jobb szoktál lenni.
Na mindegy, hagyjuk ezt abba. Tekintve, hogy többször utaztam ide-oda az elmúlt hónapokban, pontosan tudom, hogy mi történik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 16:05:15

@p.a:

Azt mondtad, Orbán korlátozza az utazást.

Bizonyítottam: járványügyi korlátozások vannak csak, beutazásra egy csomó országban.

white999 2021.03.21. 16:28:20

@MAXVAL birсaman közíró: Nektek minden liberális és baloldali aki nem turul magyar keresztény vallási fanatikus orbán hívő. Pedig a világ színesebb attól, hogy valaki csak kretént fogadjon el vallási vezetőjének.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 16:28:56

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem tudom, mit bizonyítottál, mindenesetre ahhoz nincs köze, amit írtam.

Alapeset, hogy úgy lehet beutazni egy másik országba, hogy viszel egy 48-72 óránál nem régebbi PCR teszt-igazolást. Ez kb korrekt. Ha utazni akarsz, akkor annak ára van és fel kell készülni a papírokkal - ezt indokolja a járványhelyzet.

Hazautazni úgy lehet (ha nincs diplomata-útleveled és egyéb kivételek), ha érkezésed után itthon csináltatsz két PCR-tesztet 48 óra különbséggel, és amíg a hatóság ezt nem ismeri el, addig szigorú otthoni karanténban kell lenned. Az eljárásrendje olyan, hogy a hazautazásodtól számított minimum 4 (nagyon szerencsés eset), de inkább 6-7 napig nem mozdulhatsz ki otthonról. Ez olyan feltétel, amit kevesen tudnak vállalni és aki tudná, az sem szívesen teszi.

Ha gyereked vagy szülőd van külföldön, akkor praktikusan el vagytok egymástól szakítva, miközben erre semmi szükség (emberi oldal).
Ha ingatlanod (ingatlanjaid) vagy más nagy értékű vagyontárgyad van külföldön, akkor nem tudod karbantartani, illetve meggátolják, hogy gyakorold a tulajdonosi jogaidat (gazdasági oldal).

Mint mondtam, ez kizárólag a magyar szabály miatt van így, mert a legtöbb országba úgy lehet bejutni, ahogy fent írtam (és ami elfogadható).
Igen, vannak rajtunk kívül is debil országok, de egy sincs, ahol ilyen sokáig fennállna ilyen szigorú beutazási korlát. De engem nem is érdekel a többi, csak a saját országunk.

A családok értelmetlen szétszakítását és jelentős tulajdonjogok értelmetlen korlátozását nem fogják elfelejteni azok emberek, akik érintettek. Majd jusson eszedbe, amikor látod a következő választási eredményeket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 16:34:45

@white999:

Nem, sokféle ember van.

A magyar ellenzék pl. liberális. Baloldali nemigen van ott.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 16:35:39

@white999:

Az én vallási vezetőm Isten, egy főpap lehfeljebb egy jó közvetítő lehet, de nem vezető.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 16:37:16

@p.a:

Így igaz,

Azaz kizárólag járványügyi korlátozások vannak. S ezeket se a cigány Zorbán találta ki, mert hasonlók az egész világon vannak.

Azaz nem igaz a párhuzam a Kádár alatti szigorú utazási korlátozásokkal.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 16:49:08

@MAXVAL birсaman közíró:
Így van, járványügyi alapon el van lehetetlenítve több ember. Én erről beszéltem, nem Kádárról. Megbocsáthatatlan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 17:07:27

@p.a:

Mint mondtam, szinte az egész világon ugyanez van, azaz abszolút irreleváns ez abban a vitában, mely Kádár utazási tiltásai és a mai utazási szabadság közti párhuzamot illeti.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 17:13:46

@MAXVAL birсaman közíró:
A világban nem ez van, de ha ez lenne (nincs), az akkor sem érv arra, hogy itthon ez legyen.
Abban a vitában irreleváns, ez így van, nem is abba szállta bele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 17:18:26

@p.a:

A dolog nem magyar jelenség, így értelmetlen felhasználni a magyar politikai rendszerekről szóló vitában, ezt akartam mondani.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 17:18:57

@MAXVAL birсaman közíró:
Azért a Kádár említéséről az jut eszembe, hogy igazi, eredeti kommunista dolog a tulajdonjog gyakorlásának ilyen mértékű ellehetetlenítése.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 17:20:28

@MAXVAL birсaman közíró:
De pont ezt mondom, hogy magyar jelenség. A korlátozások nem van/nincs módon értékelendőek, hanem a mértékük is számít.
Nem is az eredeti vitában használtuk szerintem, mert ahhoz nincs köze, ebben igazad van.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 17:58:14

@white999: Amit írtam, ahhoz egy betűt sem tudtál hozzászólni, a rólam elképzelt baromságaid meg nem érdekelnek! Ez a helyzet! :P

white999 2021.03.21. 18:13:56

@Jehovah’s Witnesses: Tudod aki Orbánt védi és megsértődik mint jobboldali, az nevezhetjük jobboldalinak és Orbán hívőnek. de ebből nem következik csak a ti csökkött világképetekben, hagy aki Orbán lediktátorozza és helyén kezeli az, Gyurcsány és Öszödi beszéd rajongó lenne. Az már más kérdés, hogy a vállalhatatlan Fletó történelmileg úgy alakul a hogy a kretén Orwell Viktort fényévekkel előzi de ez nem Fletóra pozitív minősítés, hanem Vityára negatív.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 18:15:48

@white999:

Én 10+ éve nem vagyok jobboldali, a szó EREDETI értelmében.

A szó magyar értekmében persze az vagyok, de ez egész más ügy. A baloldal/jobboldal Mo-on egész mást jelent, mint eredetileg.

white999 2021.03.21. 19:24:22

@MAXVAL birсaman közíró: Kb. 100 komment után ebben egyet tudok érteni. Ezt is megértük.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.21. 19:28:40

@white999: Nem érdekel az sem, hogy milyen rajongó vagy és azt sem gondolom rólad, amit itt leírtál, ennél sokkal egyszerűbben le tudnám írni a benyomásaimat rólad, de felesleges, mert mindenki látja a teljesítményedet!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 19:51:49

@white999:
Úgy látom, a Fidesz választási stratégia arra fog épülni, hogy ellenzék=Gyurcsány. Nem tudom, mennyire fog működni, mert egyre többen gondolják azt, amit te, azazhogy "vállalhatatlan".

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 19:54:33

@MAXVAL birсaman közíró: @white999:
Azt hiszem, a jobb/bal meghatározás mindigis országfüggő volt. Lásd például Kuba, ahol fordítva vannak ezek a dolgok. Nyilván itthon a fideszt jobboldalnak hívják, miközben viszi a proletár életérzést.
Csatlakozom whitehoz egyébként.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 19:58:23

@p.a:

Baloldal = a tőke-munka ellentétben a munka oldalán áll.
Jobboldal = a tőke-munka ellentétben a tőke oldalán áll.

A magyar "baloldal" mindig sokkal jobboldalibb volt a "jobboldalnál". A szabapiaci szöveg sokkal inkább jellemző a magyar "baloldalra", a magyar "jobboldal" sokkal kritikusabb a kapitalizmus iránt. Ez abszolút szokatlan Nyugat-Európában.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:08:52

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem akarok úgy tenni, mintha ebben túl nagy olvasottságom lenne, mert igazából egy olyan ember mesélte, aki egy ideig kint élt.
A mostani kormány (mindig ez van, mondjuk) jobboldalinak gondolja magát, mert az erős központi hatalomban hisz. Baloldaliak azok, akik több jogot adnának az embereknek, azaz a decentralizáció hívei.
De mondom, nem vagyok egy szakértő, ha valaki megcáfol, azt elfogadom. Én így tudom és ennyi.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:09:38

@MAXVAL birсaman közíró: arisztokrácia-alsóbb rétegek szembenállás is egy jó felosztás, persze a te verziód is valid

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 20:20:34

@p.a:

Ez marhaság, hidd el.

Kuba szinte a póthazám, 6 évet éltem ott.

Eleve a Latin-Amerika típusú feloszlás más, mint az európai. MOndjuk KUbában diktatúra van, ott ez ma nem számít, de alapfelosztás a kontinensen nagyon sajátos. Kb. ez van:
- jobboldal, mely gazdaságilag nagyon liberális, kulturálisan nyitott,
- baloldal, mely gazdaságilag antiliberális, kulturálisan nacionalista és progresszív,
- populizmus, mely jellemzően gazdaságilag harmadikutas, kulturálisan konzervatív és nacionalista

white999 2021.03.21. 20:24:20

@Jehovah’s Witnesses: Rajongó te vagy engem kurvára nem érdekel ha Gyurcsányt szidod azzal engem nem sértesz meg. Viszont te majdnem szívinfarktust kaptál, hogy a vezéred a disznók főnöke lett és nem egy Fairy Talesben élsz hanem agy farmon. Amúgy jól lehet keresni ezzel, vagy önszorgalomból megy. Ez esetben nem bántalak, az indiánok is tisztelték a ......embereket. Nem kell sírni, lesz ettől még keményebb is kezdj hozzászokni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 20:24:42

@p.a:

Az én verzióm az eredeti mindenképpen.

A magyar helyzet az, hogy nincs valódi baloldal. A magyar "baloldal" progresszív liberális valójában, nem vall baloldali elveket.

A létező magyar marginális baloldal pedig nem erő, mindig beállnak a liberókhoz éles helyzetben, kulturális alapon.

A magyar "jobboldal" meg sose konzervatív, kereszténydemokrata, hanem harmadikutas, populista, kulturálisan meg konzervatív, nacionalista.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:30:27

@MAXVAL birсaman közíró:
Hát elhiszem. Különösen, hogy amit írsz, az alátámasztja, hogy mindenhol más a szavak jelentése. A szavak csak szavak.

white999 2021.03.21. 20:33:52

@p.a: Szerintem óriásit húznának vele, ha Fletó látszólag kivonulna teljesen a politikából (nem fog, mert pont olyan kretén hatalom mániás mint a másik, mint jin és jang). Csak az időzítésnek kellene megfelelőnek lenni. Miután a fidesz csúcsra járatta a lejárató kampányt és mindent erre hegyezne ki egyszer csak Fletó lelépne a színről. Azután, hogy mi lenne utána, már tulajdonképpen senkit nem érdekel, ahogyan sose lépünk koalícióra kisgazdákkal sem volt már hatással semmire egy idő után. Megnézném a fidesz propagandaosztály fejét , amikor egyszer csak ellenfél nélkül maradnának és már csak az árnyékboksz menne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 20:35:16

@p.a:

Az mindenképpen magyar jelenség, hogy a baloldal tőkepártibb, mint a jobboldal. Ez abszolút sajátosság.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:39:20

@white999: Ja, én ugyanezt mondom. Vagy lehet már az is elég lenne, ha találnának egy kormányfő-jelöltet (de úgy tűnik, ez nem megy), aki mellett a Gyurcsány-család nyilvánvalóan nem is rúghatna labdába.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:40:43

@MAXVAL birсaman közíró:
Hát nem tudom, ez a te felfogásod kezd azért idejétmúlt lenni. A magyar tőke=kormánypárt. Nem tőkepárti, hanem azonos vele. Ezt azért nehéz überelni.

white999 2021.03.21. 20:44:12

@MAXVAL birсaman közíró: A jobboldal meg kifejezetten kommunista, szocialista poszt kádári elemeket kever a politikájába az meg kifejezetten unikum. Igaz Magyarországon sikeres, mert a szavazókat nem lehet leváltani. Kádár népének nem kell a jobboldal csak a 40 év alatt megszokott séma.

white999 2021.03.21. 20:53:01

@p.a: JA. Nem hittem volna de Jakabnak gyerek annyira jól hozza parizer evő kisembert hogy földesúrnak lehet méltó ellenfele, pedig amikor bejelentette egy fillért nem tettem volna rá. Most vagy Ő vagy Karácsony lesz a befutó szerintem. Úgy néz ki, hogy a bizonytalanak szempontjából a Jakab lenne a jobb választás. Gondolom ha odajutna akkor neki is felakasztják a macskáját mint Vonának, meg lesz buzi arabtól kezdve Ő is minden.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 20:56:26

@white999: Karácsony nem elég erélyes, nem elég tökös. De lehet, hogy pont ez kell az embereknek. Meg az is lehet, hogy pont nem. Majd meglátjuk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 21:00:06

@p.a:

Olvasd el egy garantáltan Fidesz-ellenes ember írását, meg fox lepődni: real.mtak.hu/103426/1/SebokMiklos--Paradigmakfogsagaban--nyomda.pdf de egy másik abszolút Fidesz-ellenes írását is ajánlom Scheiring Gábor: Egy demokrácia halál.

Leírják: a magyar tőke "baloldali". S csak 2010 tudott egyes magyar tőkéseket a Fidesz átcsábítani magához. De ma is ez baloldali többségében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 21:03:42

@white999:

Persze, hiszen a magyar jobboldali szavazó alapvetően nem kapitalizmuspárti.

Magyarországon a kapitalizmuspártiság a nagyvárosi, progresszív értelmiségre igaz, ők mind mnd "baloldaliak".

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.21. 21:05:29

@MAXVAL birсaman közíró: Engedelmeddel így este ezt a 300 oldalt már nem olvasom el, de köszönöm azért.

white999 2021.03.21. 21:11:29

@MAXVAL birсaman közíró: Átcsábítás valóban nem volt,csak einstand. Szerintem nincs baloldali tőkés egy darab sem csak a fidesz és az oligarchái és ez elég nagy probléma, mert kontra szelektált hülyékkel van tele, ahogy a szocik idejében is. Semmi nem változott csak a cégért festették át.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 21:19:18

@p.a:

Nyilván nem most, de érdemes elolvasni. Ráadásul mind a 2 szerző garantáltan a ballib tábor részét képezi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.21. 21:20:53

@white999:

A jobbldal emberei elsősorban az oktatási szférából jöttek, a baloldalé a gazdaságból. Már csak ezért is gazdagabb a baloldal.

S ezen máig csak részben tudott változtatni a Fidesz.

Slejmi bá 2021.03.22. 11:11:32

@Jehovah’s Witnesses: öreg, ne kövesd el azt a hibát, hogy Etniez meg White999 szintű arcokkal leállsz dumálni... Hozzák a szokásos szintet : aki nem ugatja Orbánt úgy mint ők, az csak és kizárólag "ájult" orbánhívő, megtévesztett ostoba vidéki stb. lehet, esetleg "NER lovag", ők persze sose árulják el, hogy mégis mi a rosseb alapján tartják elfogadható(bb)nak az ellenzéket ( illetve általában max annyival elintézik, hogy Orbán egy geci ) még sose derült ki, kire szavaztak vagy fognak szavazni ( hiszen akkor rájuk is azt lehetne mondani, hogy "gyurcsányisták" vagy "jobbikosok" stb., vagy szdsz-jugend-"momentumosok", de ezt nyilván el kell kerülniük ) különben nem játszhatnák az eszüket meg a szerepüket, hogy ők függetlenobjektíve, elfogulatlanul, voltaképpen "csak úgy", jobbító szándékkal, a józan ész nevében szavaznak majd az összefosásra. Tehát : téged egyből felcímkéznek, ők meg eljátszák, hogy ők a "józan ész" ( tipikus SZDSZ tempó, BTW ), ez, ennyi a taktikájuk, fel akarnak baszni, ki akarnak hozni a sodrodból, aztán még hülyének is néznek. Óvakodj tőlük és maradj higgadt.

white999 2021.03.22. 20:30:53

@Slejmi bá: Nézd vissza 15 évre hogy mit mondtam és akkor majd véleményt formálhatsz és lesz ahol azt is kire szavazok. 10 éve meg 15 éve is ugyanazt mondtam nem én változok. Ha megvan akkor jöhetsz vitázni addig meg ne oszd az észt, Majd utána. Igaz akkor már okafogyott lesz a diskurzusod.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.22. 20:37:19

@MAXVAL birсaman közíró:
Szeretném megkérdezni minden hátsó szándék nélkül (és azt is megértem, ha nem válaszolsz egyenesen), mert tegnap óta gondolkozom ezen, hogy elképzelhetőnek tartasz-e olyan helyzetet, amikor elismered (ezzel a felhasználónévvel), hogy a kormányzat (és a miniszterelnök) valamit alaposan, megbocsáthatatlanul elszúrt vagy eleve nem is azzal a szándékkal csinálta, hogy az ország érdekében cselekedjen.
Mondom, nem kötekedésből kérdezem, teljesen őszinte, békés kérdés.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.22. 20:39:18

@MAXVAL birсaman közíró: És a mondat másik fele is igaz, hogy "eleve nem is azzal a szándékkal csinálta, hogy az ország érdekében cselekedjen"? Úgy értem, elismernéd, ha úgy gondolnád?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 20:56:56

@p.a:

Nem hiszem, hogy létezne magyar kormány 1990 óta, mely ne lett volna meggyőződve, hogy amit tesz, az nem az ország érdekében van. Gyurcsányról se gondolom, hogy azzal a szándékkal csinált volna bármit is kor,ányfőként, amiről ne gondolta volna, hogy az ország érdekében lenne.

Nagyon nagyon kevés olyan ember van, aki tudatosan tesz rosszat.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.22. 20:58:39

@MAXVAL birсaman közíró:
Értem, köszönöm. Próbáltam magamnak képbe helyezni, amiket írsz, így könnyebb.

white999 2021.03.22. 21:12:16

@MAXVAL birсaman közíró: A cenzúra az, hogy valaki nem tudja közzétenni véleményét írásban szóban. Klasszikus formában a cenzúrázott személyt nem is engedik elmondani vagy a személynek leírni véleményét. Ettől egy fokkal simulékonyabb, autokráciás változata pedig, hogy a hatalomnak nem tetsző véleményt közlőt nem azonnal a közlés pillanatában, hanem az után lehetetlenítik el legtöbb esetben egzisztenciálisan illetve fizikailag is. Ezáltal a legtöbbször mint a közszolgálati megjelenítési platformjain már önmagukat cenzurázzák a szerkesztők, bemondók és a műsor készítésben részt vevők. Hrutka nem a szakértésből él ezért rá kevéssé hat ez a módszer de nagyon sok embernél ez már tökéletesen működik. Fejtsem ki bővebben vagy már így azért megvan a lényeg. Olyanról hogy a duna tv-ben már a kormányváltás utáni napokban cenzorok ültek már ne is beszéljünk akik a szó klasszikus és eredeti változatának megfelelően működtek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:16:57

@p.a:

1999 óta nincs kedvenc pártom, az nem vagyok sehová se lekötelezve.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:18:57

@white999:

Közzé tudja tenni. Nincs tiltás.

Az hogy x média nem közöl egy cikket, az nem cenzúra, hanem szerkesztési politika.

Logikád alapján a ballib médiákban dühöngő cenzúra van, mert nem tesznek közzé fideszes szellemiségű cikkeket.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.22. 21:24:41

@MAXVAL birсaman közíró:
Lássuk be, olyan pártok, olyan politikusok vannak itt, hogy az a furcsa, ha valaki lekötelezi magát.
Igaz, mégis sok ilyen van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:28:41

@p.a:

Szerintem kevés ilyen van. Van 10 % nemzeti szavazó, 10 % liberális szavazó, 40 % sose szavazó, s 40 % aki mindig a pillanatnyi helyzet alapján dönt.

white999 2021.03.22. 21:30:56

@MAXVAL birсaman közíró: Bocs hogy belepofázok a kialakult diskurzusba. Tételezzük fel, hogy Orbánt nem a személyes meggazdagodás vezérli, hanem a magyar tőkés osztály létrehozása. /Amúgy szerintem a legnagyobb törésvonalat ez okozza egy fidesz és egy nem fidesz szavazó között. A fideszes szerint Orbán és oligarchái az ország üdvére gazdagodnak a nem fideszes szerint pedig csak sima egyszerű tolvajok/ Ahogy upliusnál is felmerült aki szerint ez a kormány még soha nem hibázott, a gazdasági vonatkozástól eltekintve, pl egy a világviszonylatban első helyes halálozási járványadatnál elmondhatjuk-e, hogy ez a kormány nem alkalmas az ilyen típusú válság kezelésére. Ugyanis nem arról van szó, hogy hibáztak, mert 200 országból a 100. helyen vagyunk, nem is arról, hogy a 10. helyen, hanem konkrétan a világon statisztikailag kimutathatóan itt a legrosszabb a járványkezelés. Amit még az is cizellál, hogy nem hirtelen berobbant adat miatt van így hanem egy év szisztematikus fáradságos munkájával sikerült erre a pontra eljutni rossz döntések sorozatával. Nem csak most de tavaly is inkább másra költötte a pénzt sport egyház haverok. Akkor is meglépte a felmondásokkal járó törvénymódosítást amikor tökéletesen látható volt a probléma. Csak halkan kérdezem ezek nem olyan ősbűnök, amelytől tökéletesen mindegy hogy melyik ellenzéki párt sem tudott volna rosszabb döntéseket hozni? Ha nem tudnak rosszabb döntéseket hozni akkor ugyan mi az egyetlen ok ami miatt bármilyen szinten is alkalmasak lennének a hatalom képviseletére Magyarországon azon a hiten kívül, hogy a mondjuk Gyurcsány alatt alatt kétszer annyian haltak volna meg. Csak azért említem ezt mert a parlamentben ez konkrétan saját maguk védelmében elhangzott és nem egy vicclapból vettem.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.22. 21:37:54

@white999:
Kiegészíteném azzal, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések nevetségesek, illetve az egyéb intézkedések a sikertelenség mellett rendkívüli módon korlátozzák az emberek jogait és megkeserítik az életet, lásd pl a határzár, ahogy már többször kifejtettem.
Az nem mentség, hogy az EU is béna, de nagyon. Az sem mentség, hogy “Gyurcsány jobb lenne”?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:39:39

@white999:

Nyilván nem látok bele Orbán fejébe. 2-szer találkoztam vele összesen, olyan 30 mp-re, s annyit mondtunk egymásnak, hogy "jó napot kívánok".

De mivel ugyanaz a nemzedék vagyok, mint ő, s részben hasonló politikai nézetekkel indultunk, képes vagyok erős feltételezéseket tenni róla. Persze abszolút más családi környezetbl vagyunk: ő a falusi első értelmiségi srác még félparaszt szülőkkel, én meg a fővárosi liberális kádárista technokrata nomenklatúrából vagyok. De azt hiszem, nézve fejlődését, sok mindent értek.

Ez a nemzedék, mely imádta a nyugatot a 80-as lvekben, s a kommunizmus végét szemlélyes ünnepként élte meg. S aztán baromira csalódtunk mndenben. Először megpróbálta a a progresszív liberóság helyett a liberális-konzi kereszténydemokráciát, de aztán rádöbbent, az szart se ér. S elment oda, ahol eleve a magyar "jobboldal" szokott lenni: szuverenista, nacionalista, harmadikutas, irányba.

Orbán messiás típus, nem a hatalom vagy apénz vezérli, hanem a bekerülés a történelemkönyvekbe. Ez teljesen biztos. Ha apénz és ahatalom lenne az istene, nem így viselkedne.

white999 2021.03.22. 21:42:34

@MAXVAL birсaman közíró: 1, Nagyon nem vágod a lényeget, egy közmédiának az is a feladata lenne, hogy az ellenzéki véleménynek hangot adjon. Tudom az mszp idejében sem volt így de ha valami szar azt nem a másik szarhoz kell viszonyítani.
2, Közpénz nem arra való lenne hogy 500 saját média felületet hozzon létre csilliárdokért és ott valaki ne szerepelhessen csak azért mert egy saját felületen valamiről megosztja a véleményét. Ha kíváncsi vagyok vagy lettem volna a fidesz véleményére akkor megnézem a hír tv-t Attól, 320000 helyen mondja el még nem hazugabb vagy igazabb az elmesélt történet.
3, Had ne legyen már érdem, hogy van pár független hely ahol nem az egyen véleményt lehet hallgatni, nem úgy mint Észak-Koreában. Pont ezért nem hívom még a diktatúrának csak autokráciának mert van a csúnyaságot eltakarandó némi fügefalevél.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:44:39

@p.a:

Egyszerűen ez nem számít. Rendkívüli helyzet van, nem volt ilyen évtizedek óta. MInden kormány a próba-szerencse elv alapján halad.

Ezért is hibás a ballib taktika. Orbán népszerűsége NEM fog csökkenni a járvány miatt. SŐt, most aballibek akaratlanul segítik őt: hiszen a járványenyhülni fog az év végéig, s éppen a választások előtti hónapokban lesz javulás. S ezt csak azárt fogja tudni Orbán kihasználni, mert erre a ballibek lehetőséget adnak rövidlátó viselkedésükkel.

Ahogy a migráns ügy is volt, a ballib öngólok adtak ebben hatalmas adut Orbán kezébe.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 21:57:32

@white999:

A közmédiák kormánymédiák. De ez hogy jön a cenzúra témájához?

white999 2021.03.22. 21:58:35

@MAXVAL birсaman közíró: A pénz nem ferrarira kell neki, ebben egyetértünk, hanem a hatalma megtartására. A történelemkönyvekbe való bekerülést dettó adom de abban a pillanatban, hogy azt gondolja magáról hogy leválthatatlannak kell lenni (hiszen erre kell a pénz) mert csak és kizárólag Ő az alkalmas az országot felemelni, akkor ennek már semmi köze egy többségi demokráciához. Úgy nagyjából ezt pofázom már régóta neked is de örülök hogy burkoltan megerősítetted. A járvány alatt kiderült, hogy elég nagy probléma ha egyetlen személy dönt olyan kérdésekben is amihez sejt gőze sincs. A gazdasági bajt Orbán saját szempontjából nagyobb problémának érezte mint a egészségügyit. A messiás nem tudja pénz és hatalom nélkül véghez vinni küldetését és ezért gyakorlatilag feláldozza népe egy részét. A paradox ebben az hogy a történelem könyvek lapjaira az aranyoldalakra azok kerülnek akik valami jót hoztak a népnek. Rá az utókor nem így fog emlékezni csak az udvari tollnokok de azok meg kit érdekelnek a történelem nem tíz húsz évről szól.
Egyébként ügyesen megkerülted a kérdést de attól az még ott van. Alkalmas egy ilyen balfék a világ első helyezésével egy ország vezetésére? Úgy hogy 10 év óta ez volt az első olyan probléma amit nem ő generált, hogy azután meg tudja oldani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 22:00:03

@white999:

Hatalmas ballb médiatúlsúly volt Mo-on, a 90-es években még 95 % volt a liberó arány. S a Fidesz azért bukott 2002-ben, mert ezen nem is próbált változtatni-

Orbán tanult a hibából. S emiatt ma a magyar médiarányok normálisak, pluralizmus van, mindenféle irányzat.

Orbán nem állt ott a nyugati nagytőke, csak közpénzből csinálhatta meg mindezt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 22:02:58

@white999:

Eddig a fontos ügyekben Orbán ösztönei működtek.

Számomra a legpozitívabb Orbán kormányzásában:
- véleménypluralizmus megteremtése az országban, a mindent uraló liberális agytrüöszt hatalmának megnyirbálása.
- a kisember beemelése a politikába,
- az euroatlantista rabiga lazítása.

white999 2021.03.22. 22:08:16

@MAXVAL birсaman közíró: Lehet hogy nem fog csökkenni a népszerűsége. Az emberi psziché sok furcsaságra képes. Pl sok nő szereti vagy inkább bemagyarázza magának hogy szereti azt aki minden nap üti veri de ettől még se mondjuk, hogy az milyen csuda jó. Járványkezelésben a baloldal véleménye teljesen érdektelen. Nem ők kormányoznak. Ennek a töredékéért egy normális országban bukni kell és nem azért mert jó az ellenzék vagy nem jó. Ha nyernek és erre egyébként tényleg van esély, akkor az csak azt mutatja, hogy magyar társadalom tökéletesen életképtelen.

white999 2021.03.22. 22:11:04

@MAXVAL birсaman közíró: Kisember beemelése a politikába. Mondjuk Sztálin és Hitler se volt túl magas ahogy Vitya sem. Valószínűleg ez a kisebbségi érzés miatt lehet.

white999 2021.03.22. 22:16:31

@p.a: Gazdaságvédelmit egy első éves közgázos jobbat rak össze, Ezzel csak az a baj, hogy mi mindig tévesen abból indulunk ki hogy a megakarja menteni a gazdaságot. Nem ő hatalmát akarja megmenteni és a kialakult helyzetben a tönkrement cégekből a feltőkésített haverokkal mazsolázni. Arra viszont tökéletes volt minden intézkedés.

birka menet 2021.03.22. 22:26:11

@MAXVAL birсaman közíró:

Itt a gyógyszered, a fidióta VALÓSÁGTAGADÁST értelmező szótár
(kötelező tananyag az elmegyógyászati szakképzés első szemeszterében a tudatmódosított fidernyák birkák kezelésére):

1. A fideSS illiberális, ezért kikéri magának, hogy azt a "hazugságot" terjesszék róla, hogy lábbal tapossa a liberális alapértékeket

2. A fideSS egyszemélyi kultuszra épülő diktatórikus szervezet ezért kikéri magának, hogy azt a "hazugságot" terjesszék róla, hogy a jogállam nem érvényesül Orbanisztánban

3. a fideSSt egyes-egyedüliként kivágták a mintegy 45 pártot összefogó Európasi Néppártból, természetesen azért mert mindenki más liberó lett, mindenki más keresztényellenes, mindenki más migránsokkal akarja teletelepíteni Európát, hogy azok vegyék át a hatalmat. Természetesen a néppárti politikusok hazái felett is.

4. a fideSS elítéli, megveti és pellengérre állítja az egynemű párok kapcsolatát, kivéve ha a buzernyák a fideSSből jön, mert arról úgyis lehetett tudni már 30 éve hogy buzernyák, tehát vele minden a legnagyobb rendben van.

5. a fiddeSS éjjel-nappal tesz a magyarság fennmaradásáért, ennek eredményeként 2010-től a kétharmadnyi kormányzásuk alatt a népszaporulat évről-évre történelmi rekordmélységekbe zuhant.

6. A fideSS alatt az ország egyre-másra dönti a világrekord GDP növekedéseket, ennek eredményeként az ország az EU legszegényebb 5 tagországa közé csúszott le

7. A fideSS felszámolta azt, hogy a baloldal csak eladósította az országot. Ennek eredményeként az államadósság 2020-ban 25 éves csúcsra ugrott

Reding Roli 2021.03.22. 22:29:37

@MAXVAL birсaman közíró: Orbán népszerűsége NEM fog csökkenni a járvány miatt. SŐt, most aballibek akaratlanul segítik őt: hiszen a járványenyhülni fog az év végéig, s éppen a választások előtti hónapokban lesz javulás"

Ne legyèl te abban olyan biztos Birca ! Szerintem , lesz itt negyedik hullám is, mert eddig amit lehetett , szinte mindent elrontottak Orbánèk járványkezelès címèn, így ezután is el fogják rontani ... Az is lehet , hogy itt - soha - nem lesz meg a várt nyájimmunitás , amely feltètele a 70%- os átoltottság lenne , minimum...
Ezenfelül számos társadalmi csoporttal babrált ki a kormány "gleichschaltungja " , legyen szó tudományról, kultúráról, szociális szfèrárról, az egèszsègügyi szakdolgozókról - ezen rètegek mind súlyos èrdeksèrelmek elszenvedèse után mennek neki a 2022- es èvnek ...
Milyen racionális èrv van, hogy a jelenlegi rezsimet válasszák újra ? Nem sok !

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 22:37:12

@birka menet:

Szépen felmondtad a Soros-lemezt, barackot kapsz a hétvégán a buksidra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.22. 22:47:31

@Reding Roli:

"Milyen racionális èrv van, hogy a jelenlegi rezsimet válasszák újra ?"

1. A ballib országrontás megakadályozása.
2. A helyes irány folytatása.

Reding Roli 2021.03.22. 23:08:40

@MAXVAL birсaman közíró: A helyes irány folytatása? De most nem vagyunk a helyes irányban , Birca ! Oligarcha -rendszer èpül , új úr- szolga világ , a premodern társadalmi formák revitalizálódása, ès a demokrácia , a plurális politikai rendszer teljes lebontása, az autonómiák erősítèse helyett vègletes centralizáció , gleichschaltung - minden fronton...
Neked mi ebben a jó? Hazudsz magadnak is!

Reding Roli 2021.03.22. 23:16:18

@MAXVAL birсaman közíró: ballib országrontás megakadályozása."

Ezen már túllèptünk Birca! Pálinkás József ès a mèrsèklet Jobboldaliak is a kormányváltás mellett teszik le a voksukat....Az összes párt összefogott , ès elèg vállalható sarkalatos cèljai vannak a kormányzásnak ...

birka menet 2021.03.23. 00:05:45

@MAXVAL birсaman közíró:

Mi van Putyin fizetett trollja, elbuktad hogy le tudd tagadni a fidesses hazudozásokat és fake propagandát? Ezért a mai napra már nem kapsz troll bért.

csakegyválasztó 2021.03.23. 00:29:43

@MAXVAL birсaman közíró:
Abban egyet értünk, hogy a fidesz nem kereszténydemokrata politikát folytat, nem véletlen, hogy elváltak az EPP-vel az útjai. Gazdaságpolitikáját tekintve szélsőségesen neoliberális, már-már vadkapitalizmusként tudom értékelni őket, emellett nacionalistaként erősen centralizálja a hatalmat.
Abban is egyetértünk, hogy az ellenzéknél nem jelenik meg a hagyományos baloldal, talán az MSZP képviselné, de azt is csodának tartanám, ha megérnék 2022-t, akkora önpusztítást végeztek már évek óta, és bármelyik frontemberükre nézek rá a hideg futkos a hátamon. Őszintén, kicsit sem sajnálom őket. Ugyanez Gyurcsánynál. Az ellenzék valóban liberális úgy un-block, és nem balliberális, mint amit ráaggatnak.
Abban viszont soha nem leszünk egy platformon, hogy mennyire káros is volt az elmúlt 11 év, és mennyire hiányzik a magyar politikából a többpártrendszer, a valódi konstruktív ellenzék, a többpárti egyeztetés, a valódi viták, a konszenzusok, és mekkora probléma az, hogy Orbán a 2/3-ot arra használta, hogy a jogállamot a feje tetejére állítsa. Amit leírtam lassabban hoz döntést, de legalább nem rohan, kapkod, meghallgatja a széles társadalmi réteget egy döntés előtt, és nem értelmetlen vagy káros törvények születnek. A mai Magyarországon egészen egyszerűen a hivatalok nem végzik el a feladatukat, működnek, de felső politikai utasításra teljesen kézivezérelt a teljes államigazgatás.
Utolsó mondatként pedig Orbán elérte a célját, mert be fog kerülni a történelemkönyvekbe. Pont úgy mint Horthy és Kádár is. A Kádár rendszert is sokan támogatták, és a "fénykorában" senki nem tartotta elképzelhetőnek, hogy ér majd véget, és a történelemkönyvek melyik bugyrába kerül.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 02:28:01

@ulpius66:
Mi van, agyatlan birka, kiadták megint a Lendvay utcai propagandaosztályon a disznók, hogy bégesd a maximumot, ami tőled telik: négy láb jó, két láb rossz?

De neked még ez is csak súgással megy.
Vigyázz, hogy ki ne essen a füledből a fülhallgató, amin a belégzés-kilégzés parancsot kapod, mert itt döglesz meg fulladásban.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 02:31:08

@ulpius66:
Eddig ilyen még csak fideszesről (Pokorny) derült ki idáig, te kis exmunkásőr seggnyaló.
Viktorról csak azért nem, mert cigányokat a nyilaspártba nem vettek be. De az apja is meg ő is komcsi volt, az apja függetlenített vállalati párttitkár, ő meg KISZ-titkár.

Kövér Kötél Laca apja meg a pápai városi párttitkár.

Ti ugattok, te kis exmunkásőr seggfej?

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 02:39:57

@p.a:
Merthogy a Fidesz = Magyar Narancskommunista Párt.

@Jehovah’s Witnesses:
Pedig azok vagytok, agyatlan birkák egytől egyig.

@MAXVAL birсaman közíró:
De, bolgár buzi, az Állatfarm és az 1984 olyan, mintha dokumentumregény lenne az Orbán-rezsimről, meg az olyan agyatlan faszokról, mint te, aki derékig vagy folyton a gazdád (bocs, a vezérdisznó Napóleon - vajon kire emlékeztet, kicsi kurva hájas, és magát folyamatosan hadvezérnek képzeli? csak nem egy Orbán 1 Geci Viktor cigányra?) seggében.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 03:08:56

@p.a:
Mégis mit vársz agyatlan fidesztroll birkáktól?
Értelmes gondolatokat?
Ahhoz ész is kéne, de egyiknek sincs.

@midnight coder:
Fidesz-seggnyalókám, a baloldal soha nem alkalmazott olyan teljhatalmat, mint most a gazdád, akinek a meleg szarig a seggében van folyton a nyelved.
A Fidesz tökéletesen kommunista párt. Ti meg agyatlan birkák, akik a seggüket nyaljátok.

Mellesleg aki nem annyira hülye, mint ti, fidesztrollok, az tudja hogy Orwell neve messze túlhaladta azt, hogy ő egy író, és az általa írt két legismertebb regény (Állatfarm, 1984) világára utalnak vele.
De további jó bégetést, birkuci.
Négy láb jó, két láb rossz! Soros! Gyurcsány! Elmútnyócév!
Ja, meg lassan 20 ezer (hivatalosn elismert, a valós szám ennek kb. a 3-szorosa) Covid-halott a gazdád gyors intézkedéseinek köszönhetően. A világon lakosságarányosan legmagasabb halálozási ráta. Pedig a gazdád ugye a védekezés sikerét a halottak számában méri, mint mondta szeptemberben.

@Etniez:
Birka régen egészen értelmeseket is tudott írni, amíg elmegyógyintézetbe nem került Szófiában, mert a sok buzulás miatt meglágyult az agya. Azóta olyan, mint Rejtő festője, akit agyizmon lőttek: nem tud igazat mondani.

@ulpius66:
Nem, seggfej, az zavarja, hogy annyira ostoba fidesztroll vagy, hogy még levegőt venni is csak a Lendvay utcából kapott utasításra tudsz, ha kiesik a füledből a fülhallgató, megdöglesz.
A messze legostobább fidesztroll vagy, pedig a seggostoba fidesztrollokból elég nagy a felhozatal, de te mindet alulmúlod.

@MAXVAL birсaman közíró:
Neked csak az agyad beton, bolgár buzi.
Amúgy leginkább segghülye vagy.

Ami az utazást illeti: a 80-as években már oda mentél, ahová csak akartál. Kádár idején.
Meddig hazudozol még?

"Én 10+ éve nem vagyok jobboldali, a szó EREDETI értelmében"
Tudjuk, egy narancskomcsi troll faszfej vagy.

horrorpornó bábszínház 2021.03.23. 03:46:51

@p.a:
Megvan. Márki-Zay. Elég nehéz ráfogni, hogy Gyurcsány-hívő meg hogy baloldali vagy bármi hasonlót. Fideszes volt, csak látta, mi folyik a Fidesz Kommunista Pártban, és elege lett.

Ami a "Gyurcsány jobb lenne?" kérdést illeti: a Fidesznél sokkal.

@white999:
Jakab semmiképp. Jobbikost ne!
De Karácsonyt se, azt az agyatlan, elmebeteg ámokfutást, amit Budapesten csinál 1,5 éve, kurvára nem kellene országos szinten megismételni. Rá szavaztam, de már 2019 decemberében megbántam. Karácsony minden segget kinyal, amit elé tesznek.
5 főpolgármester-helyettes?
Draskovics mint igazgatósági tag fővárosi cégben?
Bicikliút minden előzetes felmérés nélkül az Üllőin, amin naponta 2 biciklis ment?
Napi 200 ember kedvéért lezárni a rakpartot?
Biciklisáv a nagykörútra, és azt hazudni, hogy ez a legforgalmasabb? Valaki menjen már ki, tavasz van, jó idő, néha percekig nem jár arra biciklis egyik irányba sem, de elvesznek egy sávot az autóktól, amiből meg van rengeteg.
Nem, ez a faszkalap ne legyen még csak jelölt se, mert akkor inkább a Fideszre szavazok, még akkor is, ha utána szembehányom magam 4 évig, ahányszor tükörbe nézek. De Karácsony kártékony, mint a krumplibogár. Még a Fidesznél is sokkal kártékonyabb. Ami nem kis szó.

@MAXVAL birсaman közíró:
"Nagyon nagyon kevés olyan ember van, aki tudatosan tesz rosszat."
De Orbán cigány és rablóbandája egytől egyig ilyenekből áll. Rogán (aki egyébként gyilkos, megölt egy 16 éves kurvát), Szijjártó, Matolcsy, mind egy szálig ilyenek.

Mert az nem cenzúra, mi, faszkalap, ha a véleménye miatt rúgnak ki valakit?

Milyen helyes irány, te elmebeteg bolgár buzi?
Az ország szétlopása?
Baszd meg, már olyanoknak is tele van a fasza a Fidesszel, mint az ősfideszes győri polgármester, akinek most a 20 éven át felépített szívsebészetét baszták éppen szét a hozzád hasonlóan elmebeteg Káslerék. De már a focira lopott pénzek miatt is kifakadt.

@Reding Roli:
Racionális érv egy sincs a mostani rezsim újraválasztása mellett, csak az, ha végignézel az ellenzéken. Gyurcsány? Jakab? Karácsony? Dobrev? Szél? Kunhalmi (meg a teljes MSZP)? Schmidt Mária kicsi buzi fia, Ungár, mint ellenzéki? Ezt komolyan elhiszi valaki, hogy nem trójai faló? Ha visszalép 2018-ban, nincs 2/3... Nem lépett.
Szarabbnál szarabb arcok.
Megélhetési ellenzék, kell nekik a havi 2+ milla képviselőként, ahhoz nem volt gerincük 2018-ban, hogy azok után, hogy a faszságuk miatt lett megint 2/3, ne vegyék fel a mandátumukat, pedig már akkor tudni lehetett, hogy csak díszbojtok lesznek a Parlamentben Orbán faszán, mert annyi erejük sem lesz, mint lepkefingnak a tornádóban.
Fekete-Győr meg Orbán II. Viktor. Még kinézetre is olyan, mint Orbán volt 25 éve.
Az azért elég siralmas, hogy az ellenzék 10 év alatt csak ezeket tudta kitermelni.
És az ellenzék közt is már most megy az egyezkedés, hogy ki mit kapjon a koncból, ha mégis nyernének 2022-ben.

@csakegyválasztó:
Húbazmeg, ez az un-block azért kurva erős volt, ha nem böjti időszak lenne, kellett volna innom rá egy felest, pedig nem szoktam töményet.
Mi a faszért használ valaki olyan szavakat, amelyeket le sem tud írni?

A Kádár-rendszer a munkásoknak (nem az oligarcha tolvajoknak) ezerszer jobb rendszer volt az Orbán-tolvajrendszernél.
Nem véletlenül írta TGM, hogy az emberek többsége azért nosztalgiázik a Kádár-rendszer után, mert utána sikerült egy sokkal rosszabbat csinálni. 30 éven keresztül minden kormánynak.
Most épp a 2. Rákosi-rendszer van. Ennél Kádár idején jóval nagyobb volt a demokrácia. És volt például érdekvédelme a munkásoknak, ami most egyáltalán nincs.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.23. 06:37:13

@horrorpornó bábszínház: Mi van matyika? Rád jött a grafomániás roham? Az ideo-logicról megint ki vagy baszva, hát itt kompenzálsz?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.23. 06:39:24

@horrorpornó bábszínház: "A Kádár-rendszer a munkásoknak (nem az oligarcha tolvajoknak) ezerszer jobb rendszer volt az Orbán-tolvajrendszernél." - ebben igazat adok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.23. 06:40:48

@white999: Amit belekérdezel birka baromságaiba, elkezd kicsúszni a kezedből mint az angolna.

Ménár Atya 2021.03.23. 06:49:27

"Most épp a 2. Rákosi-rendszer van. Ennél Kádár idején jóval nagyobb volt a demokrácia. És volt például érdekvédelme a munkásoknak, ami most egyáltalán nincs."
Kicsit fuss neki a törinek újra, mielőtt ekkora böszmeséget írsz le.
Vagy nagyon fiatal vagy, vagy tudatlan, vagy elvakult öregember aki csak a szépre emlékezik.
Kíváncsi lennék hogy Kádár idején mondhattál volna olyat, vagy írhattál volna, hogy Kádár egy G.ci, Diktátor,cigány stb. Kb 2 perc múlva el is tűtél volna a világból. De szerinted ez demokrácia volt.............

Ménár Atya 2021.03.23. 06:50:09

@horrorpornó bábszínház: "Most épp a 2. Rákosi-rendszer van. Ennél Kádár idején jóval nagyobb volt a demokrácia. És volt például érdekvédelme a munkásoknak, ami most egyáltalán nincs."
Kicsit fuss neki a törinek újra, mielőtt ekkora böszmeséget írsz le.
Vagy nagyon fiatal vagy, vagy tudatlan, vagy elvakult öregember aki csak a szépre emlékezik.
Kíváncsi lennék hogy Kádár idején mondhattál volna olyat, vagy írhattál volna, hogy Kádár egy G.ci, Diktátor,cigány stb. Kb 2 perc múlva el is tűtél volna a világból. De szerinted ez demokrácia volt.............

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2021.03.23. 06:57:12

@ulpius66: Pokornira és Kövérre gondolsz, esetleg a többi volt MSZMP és KISZ tag mostanra túlbuzgó kereszténnyé vált Fideszesre gondoltál? Mert ha végig nézel a névsorukon akkor sokkal több volt nyilas és komcsi ivadék van köztük, mint az ellenzék soraiban.

Ekrü 2021.03.23. 07:21:29

"ORWELL VIKTOR – virított a Gellért-hegy oldalán az odavetített szöveg egyik este. Szellemes – ennyivel intézte el a sajtó nagy része."
"A Mi Hazánk Mozgalom a minap a Göncz Árpád Városközponttá átkeresztelt metróállomáson akciózott: letakarták a volt köztársasági elnök vezetéknevét, így az átmenetileg és jelképesen Árpád Városközpont lett"
Szerintem az utóbbi akció szellemesebb....:)))))

midnight coder 2021.03.23. 07:37:21

@p.a: Az állatfarm egy az egyben a létezõ szocializmusról szólt, ha olvastad a könyvet és éltél a szocializmusban, akkor azonnal látod a párhuzamot. Kb. minden állat megfeleltethetõ az akkori társadalom egy-egy szereplõjének, az öreg disznó volt Marx, a holló az egyház, a lovak a munkásosztály, a kecske a reakciósok, stb. A legvégén pedig a reformkommunisták, illetve a belõlük lett MSZP ültek vissza az asztalhoz.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 07:39:07

@midnight coder: Éppen ezért megdöbbentő, mennyire jól leírja a mai viszonyokat.

midnight coder 2021.03.23. 07:41:14

@horrorpornó bábszínház: "Fidesz-seggnyalókám, a baloldal soha nem alkalmazott olyan teljhatalmat, mint most a gazdád, akinek a meleg szarig a seggében van folyton a nyelved."

Kedves agyhalott barátom, magyarázd ezt meg egy észak-koreai menekültnek. De ha a Rákosi-rendszerben éltél volna, akkor egy ilyen megjegyzés megért volna egy látogatást a fekete autótóval, ahol az elvtársak nem ellened jöttek volna hanem érted. De a Kádár-rendszer korai szakaszában is lehet hogy meglátogattak volna az elvtársaid, és utána több füled lett volna mint fogad.

midnight coder 2021.03.23. 07:50:31

@p.a: A mai viszonyok fényévekre vannak ettõl. Még a késõi Kádár-rendszertõl is. Én még emlékszem, amikor az elsõ csehszlovák-lengyel utunkra amikor a szüleimmel ki akartunk menni, még a munkahely ajánlása kellett hogy kimehessünk, mert hogy nehogy disszidáljunk. B+, disszidáljunk, csehszlovákiába ? Ez volt a létezõ szocializmus. És ez már a roppant puha diktatúra volt, a gulyáskommunizmus. A nagyapám még mesélt a téeszesítésrõl, Rákosi elvtársék idejérõl, az kevésbé volt puha... Az igazi szar pedig az én idõmben egy-két határral arrébb volt, a románoknál Ceaucescu elvtársnál, illetve a bolgároknál Todor Zsivkov elvtársnál. Az ami nálunk ma van, az korrupció. A diktatúra ettõl fényévekre van.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 07:53:32

@midnight coder:
Nem írtam diktatúrát, nem is erről szól a bejegyzés.
Arról sem, hogy Kádárnál jobb volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 07:59:41

@Reding Roli:

A helyes iráőny: az euroatlantista ketrec tágítása, a szabad piac fokozott megzabolázása.

További fontos eddigi lépései Orbánnak:
- az MNB "függetlenségének" megszüntetése,
- a manyup-cápák likvidálása.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:00:32

@Reding Roli:

A Pálinkás féle métsékelt ballibák - mind a százan - kiállnak Gyurcsányné mellett. MI ebben a hír?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:01:07

@birka menet:

Én sose bukok el. Nehéz elbukni, amikor az ember csak az igazat mondja.

midnight coder 2021.03.23. 08:02:18

@white999: "Orbán rendszere miben különbözik az Állatfarmtól és a létező szocializmustól?"

Pl. ma itt simán kifejtheti a véleményét bárki, és nem jön érte a fekete autó, illetve a kutyák. Aztán utazhatsz bárhová a világban, sõt akár kinn is maradhatsz büntetlenül, nem számít a dolog disszidálásnak, és fõleg nem büntetik miatta az itthon maradt családtagokat. Ami pedig a hasonlóság: minden állat egyenlõ, de vannak egyenlõbbek - de ez igazából a gengszterváltás óta mindig is így volt. Nem te vagy én, vagy a többi átlagpolgár lopta szét az országot és tollasodott meg a jóelvtársi kapcsolatok révén, hanem a malacok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:02:49

@csakegyválasztó:

"a fidesz nem kereszténydemokrata politikát folytat, nem véletlen, hogy elváltak az EPP-vel az útjai"

Így igaz.

"Gazdaságpolitikáját tekintve szélsőségesen neoliberális, már-már vadkapitalizmusként tudom értékelni őket, emellett nacionalistaként erősen centralizálja a hatalmat"

Kedjük ott: "neoliberalizmus" nem létezik.

Továbbá: Orbán éppenhogy növeli az állam szerepét, azaz pont nem azt tszi, amit a liberális recept szerint kellene.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:03:26

@csakegyválasztó:

"erősen centralizálja a hatalmat"

Így igaz. S ez pozitívum. Bivalyerős államra van szükség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:04:48

@horrorpornó bábszínház:

S miért gond, ha valaki alapszervezeti párttitkár vagy KISZ-titkár volt?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 08:05:13

@MAXVAL birсaman közíró:
"Bivalyerős államra van szükség."
Csak jelzem, hogy ez vallási kérdés. Lehet, hogy az ellenkezője igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:05:46

@horrorpornó bábszínház:

"az Állatfarm és az 1984 olyan, mintha dokumentumregény lenne az Orbán-rezsimről"

Mindkettő sokkal jobban hasonlít egy átlag nyugat-európai országra, mint a mai Mo-ra.-

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:07:16

@horrorpornó bábszínház:

"Ami az utazást illeti: a 80-as években már oda mentél, ahová csak akartál. Kádár idején."

Nem igaz.

5 országba mehettál viszonylag szabadon: NDK, Lengyelo., Cshszlovákia, Románia, BG.

Mindenhovámáshová minden alkalomra külön engedély kellett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:07:59

@horrorpornó bábszínház:

"Mert az nem cenzúra, mi, faszkalap, ha a véleménye miatt rúgnak ki valakit?"

Így igaz, nem az.

midnight coder 2021.03.23. 08:08:05

@p.a: Amit az Állatfarm leír az egy kommunista diktatúra kialakulása, létezése és elbukása. Ráillik a Szovjetunióra, de ránk is. A kutyák az ÁVÓ-sok, illetve minden ilyen rendszerben ennek a megfelelõi, a szélmalom nálunk az alföldi gyapottermelés, vagy kínában a Nagy Ugrás, amibe sokmillió ember halt bele, a vége pedig a rendszerváltás amikor a disznók odaültek az asztalhoz.

midnight coder 2021.03.23. 08:10:10

@MAXVAL birсaman közíró: "5 országba mehettál viszonylag szabadon: NDK, Lengyelo., Cshszlovákia, Románia, BG."

Ez attól függ, a Kádár-rendszer melyik idõszakáról beszélsz, nagyon más volt ez a 60-as, 70-es években és a 80-as évek végén.

white999 2021.03.23. 08:25:05

@midnight coder: Igaz, viszont 89 óta most vagyunk a legközelebb a Kádár rendszerhez és az irány sem a demokrácia felé mutat. Azért had ne legyen már valami kurva nagy fegyvertény, hogy 2021-ben Európában az Eu tagjaként az oroszok felé orientálódunk, valamint ideológiailag a nacionalizmus, berendezkedés alapján pedig inkább egy feudális autokratikus vonásokat mutató rendszer jegyeit mutatjuk. A tragédia az, hogy ha már szar a rendszer legalább hatékony lenne, mint Kínában. A járványkezelés tűpontosan megmutatta, hogy a hatalom központosítása a demokratikus jogok csorbítása ellenére se nem hatékony se nem gyors. A létező egyetlen dolog, hogy az oroszok kínaiak trójai falovaként, valamint a fidesz holdudvar feltőkésítése okán (Paks, Belgrád vasútvonal) bizonyos előnyöket élvezünk keleten. Az más kérdés, hogy ez amennyibe került attól sokkal olcsóbb lett volna hússzoros áron vakcinát venni pfeizertől, modernától vagy bárkitől.

tromp8 2021.03.23. 08:26:20

A napokban töltöttem fel a youtube-ra az Állatfarm 1990 -es kaposvári színházi verzióját, digitalizálva és kicsit minőségileg is felújítva, ha valakit érdekelne: www.youtube.com/watch?v=OtpO8dZOzZ4

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 08:28:30

@white999:
Nagyon nagy kérdés, hogy a központosított hatalom hatékony tud-e lenni hosszú távon, magyar viszonyok között pláne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:31:40

@midnight coder:

60-as évek: sehová se lehet utazni.

70-es és 80-as évek: majdnem szabad utazás az európai KGST-országokba, külön engedély mindenhová máshová.

white999 2021.03.23. 08:35:18

@MAXVAL birсaman közíró: "Mert az nem cenzúra, mi, faszkalap, ha a véleménye miatt rúgnak ki valakit?"

Így igaz, nem az.

Ha valakit kirúgnak, akkor nem tudja valaki képviselni a véleményét, akár egzisztenciális, akár fizikai okból, hiszen eltiltják attól a csatornától ahol a véleményét meg tudta fogalmazni. Gyakorlatilag az internet miatt és a 2000 évek óta a véleményterjedésének változása miatt ez nem feltétlen igaz de a te logikád alapján maga a cenzura szó is megszűnik, hiszen a facebookon mindenki elmondhatja a véleményét. Kivéve ha nagyon kretén és lemoderálják de az elég ritka. Csak olyan vadparasztokkal fordul elő mint például Trump.

Amúgy tudom kényes a kérdés de immár harmadszor is felteszem a világelső helyezés járványkezelésben, mármint negatív értelemben és halálozást tekintve alkalmassá teszi ezt a kormányzatot bármilyen vezető tevékenység végzésére? Ha nem válaszolsz akkor ezt beismerések veszem, hogy nem alkalmas

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:42:36

@white999:

Ha egy alkalmazott szembe megy a munkáltatójúával, akkor kirúgják. Mi ebben a cenzúra?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 08:46:26

@MAXVAL birсaman közíró:
Az állam nem egy vállalat. Pont ez a szemlélet az egyik nagy probléma.

white999 2021.03.23. 08:48:41

@p.a: Sokszor emlegetett szingapúri modellt akarja megvalósítani (mármint azok szerint akik a lopásnak és a hatalom koncentrációnak akarnak valami értelmet adni, legyen ennek a neve mester terv). Csak ez szerintem rezsi szilárdokkal nem fog menni. A család beemelése az teljesen ugyanaz mint ott. Azonban szerintem a magyar kulturális hagyományok és társadalmi berendezkedéstől teljesen idegen ez a forma, még ha ezerszer el is lett mondva, hogy megértsük mi pöttyös seggű Ázsiaik vagyunk. Az már nagyon régen volt, Sokkal inkább tartozunk Európához és abban a kultúrkörben ez nem divat már régen, sokkal inkább a polgárosodás, amire tett egy kísérletet a fidesz de a nép miatt elbukott. A népet leváltani nem lehet de attól még a nevelésbe belefoghattak volna. Senki nem gondolhatta komolyan hogy pár év alatt fog az ország 100 éves társadalmi léptékeket ugrani. pedig volt egy jó kulturális alap a 20. század eleje , ahol bizonyos tekintetben Európához tartoztunk fejlettségben is. A metro és rengeteg Nobel díjas nem a semmiből érkezett, mert akkor a kipcsakoknál is játszódott volna le.

white999 2021.03.23. 08:52:25

@MAXVAL birсaman közíró: Az, hogy nem ment szemben, mert sport riporter és a kérdésnek semmi köze nem volt a szakmájához, hanem egy más platformon kifejezett társadalommal kapcsolatos véleménye volt. Elvileg ehhez semmi köze egy munkáltatónak.
Ne tettesd! Nem vagy ennyire nehéz felfogású, hogy játszd a hülyét.

Gösser söralátét 2021.03.23. 08:53:30

Nem semmi, mennyit tudtok nyavalyogni egy photoshopon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 08:57:49

@p.a:

Éppen hogy nem. Ezért rossz a polgári demokrácia, mely válallatként kezeli.

white999 2021.03.23. 09:04:22

@midnight coder: Az autokrácia pont abban különbözik a diktatúrától hogy látszólag megfelel a demokráciának pedig nem. Itt nem jön a fekete autó (néha azért igen akit a rendőrök bevittek egy facebook-os megjegyzés miatt), de kirúgnak az állásodból, ugyanúgy ahogy régen is. A gulagra és Recskre se visznek de megjelennek a lenin fiúk egy visszautasíthatatlan ajánlattal a cégedre, amit ha elfogadsz a cégedből neked nem sok marad de nyersz mindent túlárazva. Ha nem fogadod el akkor pedig a cégedből semmi nem marad. Valóban jobb mint a Gulág vagy Recsk de az utópisztikus társadalmi modellekben nem ez szerepel a létező legjobb elérhető csúcsként. Arról nem beszélve, hogy ez teljesen kiöli a fejlődést, a versenyt. Ha tehetséges vagy de elveszik, akkor nem csinálsz itt céget, mert minek. Aki pedig elveszi semmi fejlesztésre nem kényszerül, mert csak a lábas közelében ülés az érvényesülés módja.. Ahhoz meg elég a földesúrnak benyalni más nem kell. Ezt a rendszert kizárólag az eu pénz tartja egyben semmi más.

white999 2021.03.23. 09:10:50

@MAXVAL birсaman közíró: 444.hu/2021/03/23/atv-a-pecsi-klinikan-mutoket-alakitanak-at-intenziv-osztalyokka
index.hu/belfold/2021/03/23/koronavirus-fertozes-megbetegedes/

És ezeket ismered? Hatékony járványkezelés? Mit érdemel az a kormány aki egyszerre állítja földbe a gazdaságot és a világ legrosszabb járványkezelését mutatja be? A legszebb az hogy ez még hetekig így fog emelkedni a tökéletesen xar helyzetértékelésnek és inkompetenciának.

Dan da Man 2021.03.23. 09:36:15

@p.a: Pedig maximálisan egyetértek Etniez-zel. Egyrészről riszpekt, másrészről hiba, hogy nem vágod ki őket. A vélemény és a troll ugyanis nem szinonima. A kettőt a szándék különbözteti meg. Ezek az emberek nem véleményt mondani jönnek, hanem sértegetni, provokálni, piszkálni. Érezhető, ahogy u66 például úgy gondolja, hogy orbán mindent jól csinál. Ez nem kritikus gondolkodás, hanem vagy egy nagyon buta ember véleménye (és hívővel a hitéről nem vitatkozunk), vagy csak ki akarja baszni a biztosítékot. A bégető kizárólag provokál. Egész nap balosabb vélemény-blogokon böfög. Szerinted értelmes lelkivilágú ember ezzel tölti az idejét? Maximum ha fizetnek érte.
Ott van például midnight coder - ő random ír elvakult és tisztábban látó dolgokat, ami feltételezi, hogy néha gondolkozik. De a hozzászólásait nem elvakult gyűlölet(nek látszó utasítás) vezeti. Vele lehet vitatkozni. A többit tényleg ki kéne rakni, mert a céljuk nem egyéb, mint Matyikáé: a végigolvasás és a beszélgetési kedv elvétele. Mert ilyen sötét emberek közt már megnyilvánulni sem akar az ember.
Szóval igenis létezik trolltevékenység vélelmezhetősége, mert ha valaki az asztalodra szarik, az nem legitim véleményformálás. Baloldalon ezt performansznak hívják. Jobbról nem nevezik el, csak megteszik, és a vélemény-nyilvánítás szabadságára hivatkoznak. Utóbbi képmutatás, előbbi pofátlan szemtelenség.
De vitatkozni semmiképp sem érdemes velük, mert meggyőzni nem tudod őket semmiről. Akkor meg minek rájuk pazarolni az idődet. Ha ellenérvelsz, csak jön a személyeskedés meg az utálkozás, meg a libsizés, a zsidózás, és a többi gyűlölet. És mindez olyan emberektől, akikkel az utcán se állnál le beszélgetni, mert 4 elemit nem nézel ki belőlük.

De ez csak az én véleményem, amivel csatlakoztam egy másik hasonló véleményhez.

Dan da Man 2021.03.23. 09:42:12

@Jehovah’s Witnesses: System error. Te túl értelmesen fogalmazol a jobboldalra. Tehát vagy provokátor vagy, vagy pozőr, vagy pedig csak egy olyan ember, aki megragadt a neveltetéséből kifolyólag rajtamaradt sallang közepette, és soha nem kezdett el gondolkozni.

Persze te biztos tudsz egy negyedik kategóriát is, és még az is lehet, hogy igazad is van.
Csak minek kell hozzá ekkora arc? Szerényebben nem megy? Vagy akkor nem kompenzálsz eléggé, ha nem erőlködsz, hogy valakivel ne csak opponálj, de rögtön fel is mosd a padlót?
De hát mindegy. Úgysem fogod tudni, hogy miről beszélek. Pedig egyszerű: a "stílus maga az ember". És te még akkor is szimpatikusabb lennél, ha nem lenne stílusod.
Apukád nem volt nagy híve a dícséretnek, igaz? (Mindegy, ne is válaszolj, mert úgysem az igazat mondanád. Elég, ha elgondolkodsz rajta, hogy miért ilyen nyomorult az életed, hogy egyből, nyitásból le kell hányni valakit, akivel nem értesz egyet.)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 09:42:51

@white999:

Oké, ez nyilván elfogadhatatlan.

De továbbra se cenzúra. Hanem visszaélés a munkáltató részéről a munkavállaló ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 09:43:52

@white999:

Sose volt helyzet. Az egész világ tanácstalan. S születnek döntásek, melyek utólag hibásaknak számítanak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 09:45:12

@Dan da Man:

A blogger nem liberális. Ha az lenne, minden ellenvéleményt kitiltana.

Mezocyclone 2021.03.23. 10:02:53

Ez a poszt a neobal valosaghamisito attitudjebe illik. Mantrazni, elhitetni, hogy diktatura van, de majd jonnek ok, akik vegre megvalositjak az idilli demokraciat. Amig ez nem valosul meg, addig diktatura van. Mert ok azt mondtak es kesz. Ezen hamis tenyallitasuk minden tettuk es szavuk eredoje es alatamasztoja, egyben igazoloja a valosaghoz valo viszonyatol fuggetlenul. Lattunk mar ilyet, ugy hivtak oket, bolsevikok.
Nos, ebben az allatfarmban a kovetkezo dolgok vannak, a teljesseg igenye nelkul:
- 24.hu, Telex, hvg, 168 ora, ES, Atv, 444, bloggerek, youtuberek, kulturharcosok hada stb.
- Ellenzeki varosvezetok akiknek a demokratikus megvalasztasat ezek a disznok valahogy nem akadalyoztak meg
- Ellenzeki parlamenti kepviselok akik bejarnak dolgozni havi tobb millaert es szabadon kritizaljak ezeket a disznokat, elovalasztast szervezve es ezeknek a disznoknak a diktaturajaban valasztason akarnak indulni gyozelmi remenyekkel
- A disznok vilaga ellen lazadok kozott olyan alakok es gyerekeik tunnek fel a demokracia etalonjakent tetszelegve, akik egy valodi diktatura hithu kiszolgaloi voltak, lasd, Dobrevek, Gyurcsanyok, Fekete Gyorok, Donathok, ja es egy Varju is akad koztuk
- 1956-ban, majd a szocializmusban, ahol az allitolagos disznok mai elnyomtt es vergodo ellenzeke jol erezte magat, millios szamban vandoroltak, mitobb szoktek, menekultek magyarok kulfoldre
- A mai elvandorlok nem menekulnek semmi elol, hanem csak tobb penzt akarnak keresni, de alig vagy egyaltalan nem elnek se jobban se rosszabbul, mintha itthon kerestek volna boldogulast. Jo reszuk diplomat nem igenylo, kisegito vagy ketkezi munkabol el jellemzoen nemet vagy brit teruleten. Gyakran nagy a kontraszt akozott amit allitanak magukrol es ahogy valoban elnek, sokszor erdemi jovokep nelkul egyik naprol a masikra. Fo motivacoijuk a tobb penz elerese, semmi mas, egy reszuk amugy kvazi ingazo, par het penzkereses kinn, majd par het itthon lebecolas.
- Nem tudom hogy lett a budai var es karmelita a gazda haza, de azt tudom, hogy van egy Dobrev nevu posztkomcsi alakulat, aki szabadon valogathatott, melyik fenyuzo villaba szeretne ideologialag megalapozottan bekoltozni es hat el is vette ami jart neki, szegeny szerencsetlenek most ott vannak elnyomva a disznok altal, pici kis milliardos cegecskejuket iranyitva es kormanyfoi almokat dedelgetve.
- van egy Gyurcsany nevu elnyomott is, aki a disznosag elott kormanyfokent is regnalhatott, akkoriban hazudozott, szemkilovetett, sukorozott, de utana olyan nem demokratikus valasztasokon amelyen Karacsonyok gyoztek, mar nem tudott gyozni, de nyilvan a disznok elnyomasa miatt tortent ez igy, nem feledve persze hogy kigyoknak is koze lehet ehhez
- a disznok elleni harc fiatal ikonja a Fekete Gyor nevu elnyomott, akinek forradalmi gondolatait par kattintassal elerhetjuk nap nap utan ebben az elnyomo diktaturaban, nevezett forradalmar igazi joletben nevelkedett es buszke arra hogy a disznok altal nem uralt nyugatra is kiszokhetett, ahol nagyon jol elt abbol a csaladi vagyonbol, amit meg a nagyapja szoci kaderkent lopott ossze Heves Megyeben a szocializmus boldog es szabad evtizedeiben. Ezert jart neki a nagybecsu kulfoldi oktatas is, amit allitolag csak a disznok engedhetnek meg maguknak. FGY baratnoje, bizonyos Donath csaladja a boldog es fenyesseges szoci demokraciaban es annak megtetemtese erdekeben allatok leoleseben es elhallgattatasaban vett reszt, dehat ezek a mai disznok megusztak valahogy azt is
- A lazado es forradalmar allatok szerint van egy fobunos, a ner-nek nevezett disznokracia elen allo hogolyo diszno forditott tukorkepe, bizonyos orban. Aki korabban jo kapcsolatot apolt a soros nevu, tozsdei manipulacikon hizott ellenalloval, de elarulta ot. Emiatt az elveit megtagado arulo miatt nem sikerul restauralni a fenyesseges es allati jo, bekes, immar az lmbtqxyz+3*3-gyokketto allatoknak is tobbletjogokat boztosito szocialis joleti nepi allati demokraciat megvalositani. Mert ez az orban elarult mindent es mindenkit, buszke forradalmi tigrisbol disznova vedlett, elarulta urat, Sorost.

Bar napestig folytatjato lenne, a fenti fikcio legyen eleg a gondolkodashoz a neobalos szerzonek. Van baj a kormanyzo erovel epp eleg. De hazugsagbol es valosaghamisitasbol, jol hangzo szlogenekbol volt eleg 2006-ban is. Itt lenne-e az ideje vegre magunkba nezni a valosaghamisitas helyett? Ja persze tudom, magam is diszno lettem, hiszen amig a vilag proletarjai nem egyesulnek, aki maskepp gondolkodik, diszno lesz. Mert aki ugye nincs velunk, az ellenunk van. Hat akkor szabadsag, elvtars!

Reding Roli 2021.03.23. 10:13:41

@Mezocyclone: Itt lenne-e az ideje vegre magunkba nezni a valosaghamisitas helyett?"

Kezdhetsz magaddal rögtön, mert amit ideböfögtèl, az nem több mint a kormánypárti sajtó jól ismert lózungjainak egyoldalú visszaböfögese, leginkább szemèlyeskedès, különös tekintettel az egyes ellenzèki politikusok családi hátterère...

eßemfaßom meg áll 2021.03.23. 10:35:12

"Ez kemény, ez a csapat kemény"

s 2021.03.23. 12:12:43

@p.a: "de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jelenlegi kormányzatot ne kritizálhatnám, sőt."
Sőt. A mai magyar kormányzat alapjait tekintve kommunista. orbán voltaképpen rákosi, álruhában. Kisebb, kevesebb külföldi támogatással, de a miénk.

white999 2021.03.23. 12:33:36

@MAXVAL birсaman közíró: Az egész világ tanácstalan OK. valahogy mégis a másik közel 200 jobb válaszokat ad, mint a magát a világ eszének tartó.

Lehet amikor az orvosi kamara javasolja, hogy zárjon be mindenki és senki ne dugja ki kicsi fenekét a lakásból akkor nem kellene a nyitásról konzultálni.

Vagy amikor a kórházban levők 58% -a 60 alatti akkor nem kellene ilyen örök becsűeket mondani, hogy

"A nyitás időpontjáról azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden olyan 65 év fölötti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre"

mert jelenleg a fő probléma nem az, hogy a 65 év felettieket még nem oltották be. Valamint az iskolákat is egyszerűbb lenne megnyitni ha a tanárokat beoltanák de tudjuk a kretén mindent meghosszabbít Bicskéig. Ez a baj vele és ezért hoz szar intézkedéseket nem a tanácstalanság miatt.

midnight coder 2021.03.23. 12:50:37

@white999: Igazából ott kúrták el, hogy az általános iskolákat nem zárták be idejében. Persze ennek is oka van, az iskola legfõbb funkciója ugyanis, hogy ne legyen otthon a gyerek. Na most, ez egyrészt azért fontos, hogy a gyesen lévõ anyukát ne zavarja a kedvenc sorozatának megtekintésében, másrészt mert ahol apuka és anyuka dolgozik, ott problémás a gyerek elhelyezése, különösen alsó tagozatos esetén akit még nem lehet egyedül otthon hagyni. Ugyanakkor pont ez a korosztály az, akinek soha nem fogod elmagyarázni a távolságtartás szabályait, és maszkot sem visel egész nap. És ha a gyerek hazaviszi az osztályból a vírust, az továbbadja az egész családnak, akik pedig aztán szintén ezt teszik.

midnight coder 2021.03.23. 12:53:14

@s: "A mai magyar kormányzat alapjait tekintve kommunista."

Nos, Viktor bácsiról sok minden rosszat el lehet mondani, de ezt az egyet speciel pont nem.
Igazából baloldali párt is csak a Thürmer-féle MSZMP van ma már az országban, már ha él még ott bárki is.

midnight coder 2021.03.23. 13:00:39

"a ner-nek nevezett disznokracia elen allo hogolyo diszno forditott tukorkepe, bizonyos orban. Aki korabban jo kapcsolatot apolt a soros nevu, tozsdei manipulacikon hizott ellenalloval, de elarulta ot."

Orbánnal nem ez a baj, hanem hogy az elmúlt években elég sok pénz veszítette el köz jellegét, de Pl. az sem annyira szerencsés, hogy még a mostani szar idõben is az élsportra dobja ki a pénzt.

nincs1agy 2021.03.23. 13:19:55

Hát nekem a nagy testvérről nem Orbán jut eszembe. Sokkal inkább a Facebook meg a Google és társaik..

nincs1agy 2021.03.23. 13:23:10

@MAXVAL birсaman közíró: A németek meg várnak a csodára és a Pfizerre.. A realistábbak már a Szputnyikban gondolkodnak..

white999 2021.03.23. 13:41:27

@midnight coder: Egyetértünk de pl a kollégám is a feleségétől kapta el aki tanár. Na már most a család egyik része aki asztmás és beteg lábon kihordta egy enyhe rosszuléttel, a kollégám aki ha elmegy kerékpározni akkor az általában 4-5 óra a hegyekben, meg kórházba került kétoldali tüdőgyuszival. Amúgy a legtöbb ismerősömnek otthonra a gyerektől ment. A kretén természetesen az általad elmondottak miatt nyitni akarja a sulikat de amíg azokat nem oltják át addig egy fokkal nem lesz jobb a helyzet és ezt nagyon nehezen veszi tudomásul ez a paraszt. Ezt csak tesztel és kontakt kutatással lehetne valahogy kordában tartani de az is macerás és némi felkészültséget szervezést igényelne az meg nem megy. Meg sok minden mást is pl 100% táppénzt, hogy ne menjenek be betegen dolgozni és hasonlók de akkor nem jutna lölönek pénz szálloda felújításra. Vagy lölö vagy ember életek, a kettő együtt nem megy és Ő választott.

white999 2021.03.23. 13:43:32

@MAXVAL birсaman közíró: Amitől mél egy halott se támadt fel tehát a számok nem lesznek kedvezőbbek. Viszont a propaganda osztály már csak ezt az egyet tudja mantráznia kreténeknek kedvező hír gyanánt. Ettől értelmesebbnek néztél ki.

taga20 2021.03.23. 13:48:41

@nincs1agy: németországban és magyarországon ugyanannyian haltak meg kovidban (cca250), de szerinted mi vagyunk a fasza gyerekek?!

bazdmeg fityeszdroid, ne a pravdát olvasd, ha a tényeket akarod látni!
dehogy akarod, csak a csutigeciistenedet ímádni, aszt akarod!

taga20 2021.03.23. 13:58:14

@MAXVAL birсaman közíró: kaleta a ti haverotok ruszkiügynök!

én vagyok ideges, mikor a pofádat belenyomom a hazugságaidba?:)))

birka, birka, ha ennek a csutigeci rendszernek vége lesz nemsokára, nagyon fogod röstellni a pofádat a digger haveroddal együtt, nyomorult!

white999 2021.03.23. 14:01:10

@MAXVAL birсaman közíró: Kretén hozzá nem értő kormány alatt kicsit többen. Milyen igaz. Ha mindenben ennyire szakértők, akkor elég nagy baj van.

taga20 2021.03.23. 14:05:21

@white999: csutigeciék csak a lopáshoz értenek!

ja és állatfarm!

coub.com/view/22nzed

nincs1agy 2021.03.23. 14:15:43

@taga20: A világ negyedik legelhízottabb országaként érthető, hogy nálunk a fertőzöttek nagyobb hányada hal bele a koronavírus fertőzésbe. Itt több a cukros, a szívbeteg meg a rákos. Átoltottság terén viszont messze megelőzzük a németeket, hiába vergődsz..

midnight coder 2021.03.23. 14:21:30

@white999: Igazából a tanárok végigoltása még mindig nem oldaná meg a kérdést, mert a gyerekek azok akik igazán fertõznek. Persze nyilván kellene, csak ez nem elég.

midnight coder 2021.03.23. 14:23:19

@nincs1agy: Az ismerõsök között pont a legsportosabbakat kapta el legjobban a kór.

Reding Roli 2021.03.23. 14:26:22

Hol rontotta el az Orbán - kormány a járványkezelèst?

Az első hullámban többè- kevèsbè szerencsènk volt, hiszen több hèt előnyünk volt Nyugat - Európához kèpest ès kormány nagyjából jól reagált a járványügyi intèzkedèsek tekintetèben , így alacsony bázisról kèső tavaszra visszaszorult a járvány

Nyár vègère világossá vált, hogy jönni fog egy új járványhullám, miközben semmi szigorítás nem törtènt ,ès szeptemberben a rengeteg koncert, gólyatábor, sportrendezvèny hatására exponenciális lèptèkű terjedèsbe kezdett a járvány - lehetett tudni hogy nagy baj lesz , de az első szigorítások csak november elejèn törtèntek, miközben az egèszsègügyi rendszer az összeomlás közelèbe jutott...

Majd heroikus küzdelemben elèg jól visszaszorult a járvány januárra , erre a kormány konzultációt indított az újranyitásról , miközben nyilvánvalóvá vált , hogy angol variáns jobban terjed ès halálosabb is ...
Következett 1 hónap tehetetlenkedès, ami vègzetessè vált ...Az ellenzèk is hülye volt : egyszer nyitást, másszor zárást követelték , konzekvens álláspont hiányában ...A kormánynak viszont cselekedni kellett volna, időben :
A határokat le kellett volna zárni valóságosan , mert ide az jön be aki akar ( szinte) Kishatárforgalomban a szlovákok behozták a legveszèlyesebb variánsokat ès az UK- ban dolgozó honfitársak is...

Közben egy másik, generális, stratègiai hibát követtek el : beèlesedett az egèszsègügyi közszolgálati jogviszony- jogfosztó rendelkezèsekkel, ami több mint 4000 pályaelhagyót eredmènyezett , leginkább szakápolók, akikből óriási hiány van , kb 9000 ezren hiányoznak rendszerből...
Nekik nem ajánlott hatalmas bèrt a kormány, ès a 20 helyett 16% , vègül van akinèl nem is eredmènyezett bèrnövekedèst, mert a kollektív szerződès megszűnt!
A kormány" leszúrta " az egèszsègügy legjobb harcosait , ezèrt van most többek között covid- ápolási válság, ès 40-50 ápoltra 2-3 szakápoló a" normál" covid osztályon..
A felelesègem az ország második legnagyobb klinikáján van , így tudom mi a valós helyzet: mindenki nagyon vigyázzon magára, mert aki ebben a káoszban bekerül, az .....

Holnap megelőzzük Belgiumot , az egy főre jutó halálozási számokban ..."Világbotrány "- ez a magyar járványkezelès , sajnos...
Ezen nincs mit szèpíteni , egy óriási bukás a kormánynak és magának a társadalomnak is ..

A keleti vakcinák behozatalával egyetèrtek , talán ez az egy jó ès időben meghozott döntèsük volt, ezzel a sok ártatlan áldozattal azonban kell számolniuk egyszer !

nincs1agy 2021.03.23. 14:29:05

@midnight coder: Viszont statisztikai tény, hogy a krónikus betegek, illetve az elhízottak körében magasabb a halálozási arány.

white999 2021.03.23. 14:33:49

@midnight coder: "Az ismerõsök között pont a legsportosabbakat kapta el legjobban a kór."

Dettó én is ezt látom, annyi hogy ők kínlódva de a többségük megmaradt. Ami a jelenlegi kórházi helyzetben már nem lesz garantált.Amúgy a szülőknek is addig lesz csak vicces a suliba visszaengedés, amíg azzal nem szembesülnek, hogy nem csak "többségében idős krónikus beteg halt meg"
Lehet ez segít 12 milliót a bolondnak is megér hát még Káslernek.

telex.hu/gazdasag/2021/03/23/kasler-fitnesz-edzesterv-nepzene

Reding Roli 2021.03.23. 14:34:58

A keleti vakcinák behozatalával egyetèrtek , "

Azzal viszont nem , hogy egy sróman cèget iktatták be a beszerzèsi láncba, amely vagy 10 milliárdot kereshetett az ügylettel..
Mièrt kellett stróman cèg a keleti vakcinák behozatalához?

Bunkóné Barom Ildikó 2021.03.23. 14:49:14

Gulácsi..
A vazelin drágul, ácsi !

:)

taga20 2021.03.23. 14:57:51

@Bunkóné Barom Ildikó: eszednél vagy fityeszork?!

ez már a konzervatív humor, vagy még nem az?

nincs1agy 2021.03.23. 15:01:42

Belgiumot sikerült kihagyni a pandemia.hu-n...

pandemia.hu/koronavirus-orszagonkent/

Vajon miért? Túl kínosak az adatok? A nagy testvér beavatkozik, ahol kell..:D

s 2021.03.23. 15:06:09

@midnight coder: "Nos, Viktor bácsiról sok minden rosszat el lehet mondani, de ezt az egyet speciel pont nem."
Ugyan. orbán kicserélte a kádári szocializmust egy olyanra, ahol ő a főtitkár. Meg vagy tévesztve, de én azért látom a lényeget. Ezekkel az emberekkel (magyar lakosság) nem lehet kapitalizmust csinálni, mert abba beledöglenénk mindahányan. Képzetlenek, buták, hiszékenyek, lusták, iszákosak, betegesek. Ebből - a létező szocializmusból - a további lehetséges fejlődés a cárizmus. orbán papa, ezért jár ki gyakorolni putyin mesterhez. Észre sem fogjátok venni, bazdmeg. Szóltam előre, bár a fasz sem tudja minek.

s 2021.03.23. 15:09:02

@MAXVAL birсaman közíró: Ahogyan a lakosság arányos elhalálozások tekintetében is rekorder.

konrada 2021.03.23. 15:13:58

@nincs1agy: ...belgákat a héten lehagyjuk, és ha nem történik csoda, beelőzzük a cseheket is...

konrada 2021.03.23. 15:18:38

@konrada:
Belgium: 1 M/fő 1955
Magyar: 1940
Belgium ma: 11,6 M-ből 21
Magyar 9,6 M-ből 252
:(((

white999 2021.03.23. 15:23:07

@Reding Roli: Alkotmányos költség, soha semmit nem csinálnak csak úgy anélkül.

white999 2021.03.23. 15:26:26

@nincs1agy: Igazad van elég kínos, hogy hetekre vagyunk csak a világelsőségben totálban és nem csak a heti mozgó átlagban. Ezért kár lenne Belgiumot kihagyni ami ezt mutatná.

taga20 2021.03.23. 15:31:18

@MAXVAL birсaman közíró: azé me ez nem az!
ez egy sunyi, moslék, toxikus, patkány gerinc, amit a csutigeci és a putingazdád művel.

ennyi birka.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.03.23. 15:34:12

@s: Már elnézést, de milyen kommenista az, aki a nyugati gyárosok, a kapitalisták érdekeit szolgálja a munkavállalókkal szemben,mert erről szólt az ellenzéki kommunikáció.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 15:37:12

@Bunkóné Barom Ildikó:
Kommunista ismérv az is, ha valaki nem tiszteli a tulajdonhoz kapcsolódó jogokat, csak akkor, ha a sajátjáról van szó.

nincs1agy 2021.03.23. 15:40:20

@konrada: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni..

nincs1agy 2021.03.23. 15:42:06

@p.a: Vagyis a BLM randalírozói is kommunisták, ugye?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 15:43:57

@nincs1agy: Azt mondtam, hogy kommunista ismérv, nem azt, hogy kommunisták. Egyébként ez nem teljesen jó példa, mert most kommunista típusú hatalomgyakorlásról beszélünk, nem arról, hogy a besurranó tolvaj ellopja a karalábét.

taga20 2021.03.23. 15:47:33

@MAXVAL birсaman közíró:

birka baszod, sokat foglalkozol evvel a pedocuccal, csak nem érintett vagy?

a zistened ezé meg fog büntetni, te kis eltévett bárány!:)))

taga20 2021.03.23. 15:54:20

@MAXVAL birсaman közíró: dehogy birka:)))
ott bulgáriában aszt csinálsz, amit akarsz a négyfalközött:)))

nincs1agy 2021.03.23. 15:56:28

@p.a: A BLM utcai "aktivistái" nem tisztelték a magántulajdont, vagyis az általad leírtak alapján kommunisták.

white999 2021.03.23. 15:57:26

@nincs1agy: Ott jelenleg 30 körülinek hallnak meg itt pedig mint a mellékelt ábra mutatja 250-en és 15%-al többen laknak fele akkora helyen. Jövő hétre megvannak ők is.

nincs1agy 2021.03.23. 15:59:32

@taga20: Jellemző, akkor a releváns mutatók nem tetszenek, akkor nekiálltok mindenféle nektek tetsző mutatót fabrikálni. Még egyszer: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni..És itt van a csehországi adat is, csak hogy szörnyülködj:pandemia.hu/csehorszag-koronavirus/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 15:59:52

@taga20:

Ahogy a gazdád is, de ő mindig kipofátlankodik a szartanyájáról.

nincs1agy 2021.03.23. 16:01:37

@white999: Hogy a költő szavaival éljek: "álmodik a nyomor." Mi érjük el hamarosan a kétmilliós átoltottságot, ők meg sehol sincsenek.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:03:54

@nincs1agy: De azért elolvastad, amit válaszoltam vagy csak úgy ideírtad?

taga20 2021.03.23. 16:04:02

@MAXVAL birсaman közíró:

birka, birka ez má tőled is szánalmas!
szóljál má a főnöködnek, hogy cseréljenek má le, me egy kalap szar, amit itt is tolsz!:)))

remélem nem szaporodtál, me az durva lenne!

taga20 2021.03.23. 16:06:42

@nincs1agy: te bazdmeg olyan vagy, mint a titanikzenészei!

a csutigeci egy pöcegödröt csinált ebből az országból, és te a mai napig is lubickolsz a fosban, gratula!

taga20 2021.03.23. 16:08:29

@MAXVAL birсaman közíró:

birka, most már tényleg el kéne menned a papbácsidhoz, vagy a rendőrségre, és gyónni, hogy hány gyereket rontottál meg iván!

s 2021.03.23. 16:09:27

@Bunkóné Barom Ildikó: Az kérlek alássan az idők szavára hallgató kommunista. Mert régebben sem a munkások érdeke volt ám az elsődleges. Akkoriban a pártleit érdekeire figyeltek, méghozzá szovjet testvéreink pártjának elitjére leginkább. Aztán, ha még belefért, akkor a magyar párt elitje is szóba jöhetett. A munkás az a legutolsó volt abban a rendben is. Szövegelni éppen sokat szövegeltek róluk, de leszarták őket rendesen. Szerinted mégis mi a kurva anyjáért baszódott meg az a rendszer?

s 2021.03.23. 16:12:33

@nincs1agy: Alacsony tesztelésnél lehet kevesebb fertőzött. Én nullát is tudnék csinálni, ha csak erről van szó. Nem tesztelek, akkor nincs fertőzött.

Bunkóné Barom Ildikó 2021.03.23. 16:14:16

@p.a: Egy kommunista nem csökkenti harmadával a kkv szektor adóját, és nem teszi egykulcsossá az szja-t. Mikor nem tisztelte Orbán a magántulajdont?

s 2021.03.23. 16:15:05

@taga20: Ha katolikus, akkor nem. Ott mindenki kap feloldozást. (Mert nagyjából mindenki ilyen.) Egy nagy önsegélyező kör, B+.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:15:49

@s: Azért nem csak állami tesztelés van, hanem jelentős a magán is. Te is beülhetsz a kocsiba és elmehetsz tesztelni. Ez utóbbiról próbálták ugyan lebeszélni az embereket, de nyilván sokan vannak, akik ennél okosabbak. Csak arra reagáltam, hogy nullát is tudnál csinálni.
Egyébként azt gondolom, hogy nem olyan ügyesek, illetve nagyobb a káosz, minthogy jól tudnák manipulálni az adatokat. Ami nem jelenti azt, hogy az adatok megbízhatóak, ugye.

s 2021.03.23. 16:16:18

@Bunkóné Barom Ildikó: "Mikor nem tisztelte Orbán a magántulajdont?"
Amikor nem az övé volt. Manyup! Emlékszel -e még, vagy muslinca agyad van?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.03.23. 16:16:40

@Reding Roli: No meg az hogy az iskolák működtek és az új variánsok terjedtek a gyerekek között.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:19:58

@Bunkóné Barom Ildikó:
Például a teljesen hülyén és nem kevés demagógiával kitalált határzár lehetetlenné teszi, hogy a külföldön ingatlannal rendelkező emberek gyakorolják a tulajdonhoz kapcsolódó alapvető jogaikat (amennyiben külföldön ingatlanjuk, ingatlanjaik vannak), mondjuk karbantartás.
Nyilván te bigbusiness példát vártál, de azt ne tőlem kérd.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:20:34

@Bunkóné Barom Ildikó: De nem mondtam, hogy kommunista, csak egy kommunista jellegre hívtam fel a figyelmet.

s 2021.03.23. 16:21:12

@p.a: Az is fontos, hogy mekkora a pozitivitási arány a tesztelteken belül. Nálunk szerintem 20% körül lehet. Önmagában a fertőzöttek száma nem ad teljes információt. Tehát a 800 ezer és 500 ezer összevetése nem elég.

taga20 2021.03.23. 16:21:27

@Bunkóné Barom Ildikó: mit tisztelt a csutigeci bármikor is?

te fogyatékos vagy egyébként? me akkor nem bántalak.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:24:02

@s: A halottak száma sem jó, nyilván, mert mindenhol máshogy mérik. A nagyságrendek ugyanakkor beszédesek.
Inkább arról van szó, hogy a világ legmagasabbjai között van a halálozás, miközben agyonnyomnak minket a korlátozásokkal. Az az igazán fájó, hogy nagy áldozatot hozunk a semmiért.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:26:07

@taga20: Aki nem fogyatékos, azt muszáj bántani? Csak mert a moderálási elvek szerint már ki kellett volna téged tiltani, csak utálok ilyet csinálni.

morph on deer 2021.03.23. 16:28:35

Figyelemre érdemes hír, egy haveri disznóólból:

www.bbc.com/news/amp/world-europe-56491949

Spoiler: a lengyel író hülyének - moron - nevezte a miniszterelnököt, akár börtönbe is zárhatják érte.

midnight coder 2021.03.23. 16:29:28

@s: A kommunizmus szélsõbaloldali diktatúra. Mégis, szerinted Orbán milyen baloldali intézkedést hozott 2010 óta?

taga20 2021.03.23. 16:29:47

@p.a: melyik kommentemmel van bajod?

érdekes, birka lepedofiloz, de az nem zavar pl.

mégegyzser kérdezem, melyik hozzászólásomban hazudtam?

taga20 2021.03.23. 16:31:34

@midnight coder: egy csomó dolgot államosított. lásd például a kukaholdingot!

egy fos az egész!

nincs1agy 2021.03.23. 16:32:04

@s: A szlovákok annyira hittek a tesztelésben, hogy az egész lakosságot letesztelték. Mégse sikerült elkerülni a járvány exponenciális belobbanását. hu.euronews.com/2020/10/18/szlovakia-a-teljes-nepesseg-koronavirus-tesztjet-tervezik

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:34:25

@taga20:
Ebből az első kettőt jól hozod (a hazugság nincs is köztük). De ne vedd a szívedre, csak muszáj volt szólni.

Külön figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhetnek az alábbi kategóriákba tartozó hozzászólások:
*öncélú trágárságot tartalmaz
*a másik fél alázására irányul
*célja a beszélgetés ellehetetlenítése
*gyűlöletkeltő
*fizikai erőszakkal történő fenyegetést tartalmaz

white999 2021.03.23. 16:34:45

@nincs1agy: Hogy a költő szavaival éléjek kretén vagy és pont az ilyen kretének miatt találták ki ezt a kommunikációt. Most éppen ott tart a helyzet, hogy kórházba csak akkor kerülsz ha már éppen halálodon vagy, hogy ne legyen tele, így sikerül tartani a + 600-as számot.
Ma ment ki a körlevél, amiben az összes egészségügyi végzettségűeket besorozzák minden hogy butikba dolgozik már 10 éve. Szállást és kaját kapnak és mehetnek 300 km el messzebbre. Komplett üzemek zárnak be mert annyi fertőzött van de az ilyen kretének közt mindig táptalajra lel a hülyeség.
Sajnos az is bizonyítja, hogy nincs isten, hogy nem az ilyen kretének járják meg a poklot hanem normális emberek.
Bocs ha indokolatlanul kemény voltam de kezd elfogyni a cérna az ilyen nagyfokú hülyeség láttán. Az átoltottság egyébként az egyetlen pozitív dolog amit csináltak (most azt hagyjuk hogy lehetett volna jobban is csinálni) de az összes többi borzalmasan, vállalhatatlanul szar, ami rengeteg életbe és a gazdaság földbeállásba kerül.

nincs1agy 2021.03.23. 16:35:49

@p.a: Kommunista tendenciák ma a Demokrata párt bal szárnyán fedezhetők fel az USA-ban, illetve a nyugati baloldali értelmlség köreiben. Én sem értem, hogy Orbán mitől lenne kommunista..

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:37:29

@nincs1agy: A szlovákok hülyén alkalmaztak egy módszert. Nem arra való, egyébként sem túl eredményes. De nem attól robbant be a járvány, hogy gyorsteszteltek.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:38:32

@white999: Vagy legalábbis az isten nem olyan, mint amilyennek tanítják.

nincs1agy 2021.03.23. 16:38:40

@white999: Sajnos nem tudsz felülemelkedni a tényen, hogy a kiváló magyar átoltottsági adatok hamarosan a hazai járványhelyzet jelentős javulását fogják eredményezni, míg ez az EU legtöbb országában közel sincs így. Ezért vagy ideges. Én megértem.:D

nincs1agy 2021.03.23. 16:40:42

@p.a: Nem, de nem tudták elkerülni vele, holott mindenki csodafegyverként tekintett a módszerre: tömeges teszt, a pozitívak karanténba helyezése= drasztikus javulás. Hát, nem jött be, viszont jó sok pénzbe került.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:40:53

@nincs1agy:
Ezt írtam neked az előbb: "Azt mondtam, hogy kommunista ismérv, nem azt, hogy kommunisták. Egyébként ez nem teljesen jó példa, mert most kommunista típusú hatalomgyakorlásról beszélünk, nem arról, hogy a besurranó tolvaj ellopja a karalábét."

Tehát nem mondtam és nem is gondolom, hogy Orbán kommunista. Ugyanakkor látni kell, hoyg vannak lépések, amik a kommunistákra jellemzőek és ez szégyen. Kár ezeket védeni, el kellene ismerni, hogy hibák.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:43:08

@nincs1agy: Nem jól alkalmazták a gyorsteszteket. Némi túlzással olyan, mintha lenne egy csomó vakcinád és kezet mosna vele mindenki, te meg utána magyaráznád, hogy a vakcina sokba kerül, mégsem hatott.
Én igazából arra reagálok neked, hogy a tesztelés nem hülyeség, hanem megoldás lenne, ha jó csinálnák. Ezt szerintem nem olyan nehéz elfogadni.

taga20 2021.03.23. 16:44:59

@p.a: megértelek, és van is igazad, de abban nincs igazad, hogy én öncélúan trágárkodok vagy csak úgy lárpullár alázok.

pl. Bunkóné Barom Ildikó nevű nicktársunkat szerintem azé küldték ide, hogy szétoffolja a posztot. eszt nehéz szó nélkül hagyni.

vagy nincs1agy hazugságait nem tudom szó nélkül hagyni.

u.i.: természetesen értem a gondodat;)

cserébe küldök egy kis zenét:)))

www.youtube.com/watch?v=qp0ikS9lOn4

white999 2021.03.23. 16:47:53

@p.a: Igen ráadásul sok fajta is van. A bőség zavara.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 16:50:39

@taga20:
A '17-es Reckless Wild & Crazy Danny B. albumot szoktam hallgatni, meg reklámozom a haverok között, mióta megjelent.

Nehéz ám az alapján kidobni valaki, mert "azért küldték ide" vagy azért, mert sokan utálják. Legegyszerűbb, ha a többiek nem vesznek róla tudomást.

white999 2021.03.23. 16:50:58

@nincs1agy: Ez nem is kétséges de más országok ezt úgy oldják meg hogy előtte nem hallnak halomra az emberek. Tudod az előrelátás intelligencia az olyan liberális ármány. Te se kezdenél Belgiummal példálózni ha két képzeletbeli grafikont képes lennél kezelni fejben. Na a metszéspontnál van az amikor kiderül, hogy baromságot beszélsz. Az a jövő hét.

taga20 2021.03.23. 17:01:58

@p.a: én egy szóval se mondtam, hogy bárkit kúrjál ki innen.

ja és zene! egyébként, akkor ezt is ismered.

www.youtube.com/watch?v=6Dnv5L59eSo

s 2021.03.23. 17:04:04

@p.a: "Az az igazán fájó, hogy nagy áldozatot hozunk a semmiért."
Gondolj azokra, akik a korlátozások miatt maradhattak életben. Tehát nem a semmiért hoztunk áldozatokat. Bár többen lehetnének, és bár kevesebben vesztették volna el a jövedelmüket. Ez a mérleg. Siralmas valóban, de a kormány véleményével ellentétben nem a baloldal bűne ez. Csak a mindenkori döntéshozók vállát terheli a kialakult helyzet miatti felelősség.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 17:05:14

@taga20: Írnám, hogy "ezt mindenki ismeri", de nem, ezt pont nem. Illetve ismerős, de biztosan nincs meg a lemez.
Viszont tetszik, köszönöm.
Hallod, még te reklamáltad, hogy valaki szétoffolja a bejegyzést.

s 2021.03.23. 17:05:29

@midnight coder: Államosította a magán nyugdíj vagyont.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 17:06:48

@s: Igazából arra gondoltam, hogy egy csomó fölösleges korlátozás is van. Ha lenne eredmény, akkor könnyebben mondanám, hogy ez benne van, de így különösen fáj.

s 2021.03.23. 17:07:17

@nincs1agy: szükséges feltétel - - - - - elégséges feltétel
Sokan összekeverik. Te is.

nincs1agy 2021.03.23. 17:21:07

@s: Magyarországon 4,3 millió covid tesztet végeztek eddig..Mindenesetre a szlovák próbálkozás megbukott. A totális tesztelés nem hozta meg a várt eredményt. Nem tudom mit kellett volna másképpen csinálniuk, de te majd elmondod..

nincs1agy 2021.03.23. 17:23:36

@white999: Már elmondtam, hogy a covid halálozásba drasztikusan belejátszik az elhízottság és ennek szövődményei. Márpedig Magyarország a világ 4. legelhízottabb országa. De még így is kevesebben haltak bele itthon a betegségbe, mint Belgiumban vagy Csehországban..

taga20 2021.03.23. 17:23:58

@p.a: "Hallod, még te reklamáltad, hogy valaki szétoffolja a bejegyzést."

ahogy talán bismarck mondta, csak az ökör következetes:)

ja és, hogy tudd hová tenni az előzőt, tessék!:

www.youtube.com/watch?v=AHhnRaIUbeY

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 17:24:13

@nincs1agy:
Ez az ezt megelőző bejegyzés:
miigyelunk.blog.hu/2021/03/14/teveszmek_amik_beragadtak_a_koronavirus_kapcsan_1_resz_a_teszteles_ertelmetlensege

A szlovákok a nagy teszteléskor gyorstesztet csináltak. Nem arra való, hogy megállítsa a járványt.

taga20 2021.03.23. 17:28:22

@nincs1agy: "Márpedig Magyarország a világ 4. legelhízottabb országa."

igazad lehet fityeszork, csak a csutidagatt meg ne hal(l)jon! BROÁF!

aqvitalfc.hu/blog/2020/07/15/aqvital-fc-csakvar-topolya-2-1-0-0/

morph on deer 2021.03.23. 17:30:42

@nincs1agy:
“ Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer.”

Hogy legyen még mit összehasonlítanod:
egész Skandináviában - Dánia, Finnország, Svédország és Norvégia - ÖSSZESEN 17 174 ember halt meg, 1 145 220 fertőzöttből.

Ehhez még annyit, hogy a 17 174 halottból
13 315 a svédországi, ahol - mint ismert - az első hullám tarolt, több mint 12 ezer áldozattal.
Viszont pl ma a 14 063 új fertőzöttből 53 halott van, nem 250...

s 2021.03.23. 17:33:16

@nincs1agy: Nem elég tudni, hogy valaki fertőzött. Meg kell hozni a szükséges intézkedéseket: elkülönítés, kezelés, stb. Nem ismerem a szlovák eljárást, de valószínűleg nem teljes ebben a tekintetben.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 17:37:17

@s: Kb 50%-os megbízhatóságú gyorstesztet csináltak, utána karantén. A gyorsteszt nem erre való. Arra lett volna jó, hogy rendszeres reprezentatív teszteléssel időben ráéreznek, hogy jön az új, fertőzőbb variáns.

nincs1agy 2021.03.23. 17:43:29

@s: Meghozták. Épp ez volt a lényeg, hogy a pozitív esetek karanténba kerüljenek. Az átfertőzöttségi adatokra a szennyvízmintákból is lehet következtetni, illetve szisztematikus mintavétellel.

nincs1agy 2021.03.23. 17:46:56

@morph on deer: Sokkal kevésbé elhízott, egészségesebb társadalmak. Hogy állnak az átoltottság terén? Sehogy? Egyébként miért nem Csehországgal vagy Belgiummal példálózol?

nincs1agy 2021.03.23. 17:48:37

@p.a: Itthon minden azzal volt tele, hogy mi miért nem csinálunk tömeges gyorsteszteket.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.23. 17:51:00

@nincs1agy: Hát igen, vitatható az értelme. Használható, de szerintem túl drága ahhoz képest, hogy mit nyújt. Egyébként az "itthon minden azzal volt tele" erős túlzás. Nem volt ebben magabiztos senki talán, illetve kevesen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 18:30:03

@taga20:

Azt mondod, Soros-troll, hogy te személyeskedhetsz, de más nem teheti ezt veled?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.23. 18:32:02

@taga20:

Utoljára akkor vonzottak a gyerekek szexuálisan, amikor magam is gyerek voltam.

taga20 2021.03.23. 18:43:07

@MAXVAL birсaman közíró:

birka, ideje lenne felnőnöd, me a sitten végzed kaletával egy cellában!:)))

white999 2021.03.23. 18:45:11

@nincs1agy: Én meg leírtam, hogy miért vagy kretén. Egyrészt ez egy jelenlegi állapot (cseh belga erre térjünk vissza pár hét múlva, mert nem részhajrát kell nyerni hanem a tourt) másrészt meg egy rakat ember van aki nem kövér és kórházba kerül vagy meghal. Csak tájékozódni kellene és nem az origóról meg a m1-ről hanem a környezetedből. Mondjuk ha barlangba laksz és nincs ismerősöd akkor még láthatod így is a világot.

Etniez 2021.03.23. 18:47:30

@Slejmi bá: Te el vagy tévedve, nem álltam le azzal az idiótával vitázni.

Ahogy a te baromságaidra sem fogok reflektálni, annyira buta vagy, mint Ulpius, csak te legalább nem használsz capslock-ot.
Fideszes embereknél már ez is szint.

Veled ellentétben én közel 15-20 éve kommentelek itt, elég sokszor kifejtettem már a véleményem. Az, hogy te fogalmatlanul véleményt próbálsz rólam alkotni, az téged minősít és nem engem.

Etniez 2021.03.23. 18:48:05

Slejmi bá
0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.01.27. óta tag.

:D

Etniez 2021.03.23. 18:49:17

@white999: Engem is betalált ez a full idióta, de egyébként támogatom, ha távol akarja tartani a fidesztálibokat innen, mennyivel szebb lenne a világ.

white999 2021.03.23. 18:50:09

@nincs1agy: Amúgy tételezzük fel hogy nem előzzük meg a cseheket és a belgákat. Ami egyébként nem fog előfordulni de ha mégis, akkor a világon a legszarabb járványkezelés 4. helyéért már simogassuk meg Viktor buksiját, hogy milyen kurva jól csinálta?

Etniez 2021.03.23. 18:57:27

@midnight coder: Az ilyen hozzászólásaiddal járatod le ezt a nicket teljesen.

Amikor sportriportereket rúgnak ki, mert lájkolnak valamit, az már diktatúra és cenzúra.
Az, hogy nem jön fekete autó, az nem érv. Nem a fekete autó a lényeg, hanem a véleményszabadság.
Ahol nem mondhatod el szabadon, következmények nélkül a véleményedet, ott diktatúra van.
Magyarország egy ilyen ország lett.

Ahogy Kádár idején mondták: a fortélyos félelem igazgat.

Ménár Atya 2021.03.23. 19:02:32

@morph on deer: És mi alapján veszik a halottakat covidban elhunytaknak?
Mert egyelőre sehol nem láttunk egységes álláspontot erről.
A többlethalálozás nem azt mutatja, hogy rosszak lennénk annyira, de majd a végén kell bármilyen következtetést levonni.
Tavasszal is mi voltunk a legrosszabbak............., aztán jött a valóság és mégsem.
Részemről nem hiszem el a nyugati számokat nyár elejétől.
Ahogy kitört a vakáció, hirtelen megszünt minden halott és beteg, de egy nappal előtte még százával hullottak az emberek.

morph on deer 2021.03.23. 19:02:49

@nincs1agy:
Múlt csütörtöki oltási adat, mivel csütörtökönként publikálják:
971 736 egyszer, 414 239 már kétszer oltva.

Böngészheted magad is, teljes részletességgel, a kórházi adatoktól a felfutási görbéken át, összehasonlítva ezzel-azzal, stb. itt:

www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

Miért kéne nekem is foglalkozni a belgákkal meg a csehekkel, mikor azokkal te foglalkozol?

Ménár Atya 2021.03.23. 19:06:17

@Etniez: 1994-ben a fél tévét kirúgták a szocik, gondolom az igazságos létszámleépítés volt.
Ez a diktatúrázás vicc, vagy nem tudod mi az, vagy nem akarod tudni.Diktatúra az mszmp alatt volt, kérdezd meg gyurcsánynét,nagypapija aktívan részt vett a megtorlásokban, ma meg ez a fattyú akar demokráciából észt osztani............
Ne hülyéskedj már.

birka menet 2021.03.23. 19:07:43

@Etniez:

Te várjál már, persze hogy nincs diktatúra Orbansztánban. Orbanisztánban kérlek ILLIBERÁLIS LIBERALIZMUS van. Hogy ez mit jelent, kérdezd meg a tudatmódosított fidernyákoktól, bégessék már be egyszer.

taga20 2021.03.23. 19:09:13

@Ménár Atya: haver baszod, te korábban nem voltál ekkora fityeszfaszszopó!

mi lett veled ember?

Etniez 2021.03.23. 19:10:02

@Reding Roli: Mezocyclone
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2020.12.28. óta tag.

Jönnek a trollok :)

birka menet 2021.03.23. 19:10:50

@Ménár Atya: "1994-ben a fél tévét kirúgták a szocik, gondolom az igazságos létszámleépítés volt."

te a 30 éves tarumádat itt hordod ki?

Melyik emék határozza meg jobban az életed: az amikor Kádár 1960-ban a kisdobos Ménár csuhás kisfiúnak megsimogatta a buksiját vagy amikor a demokratások 1994-ben kirúgták a fél bolsi tévéseket.

birka menet 2021.03.23. 19:12:46

@Ménár Atya: "Diktatúra az mszmp alatt volt, kérdezd meg gyurcsánynét,nagypapija aktívan részt vett a megtorlásokban,"

Oszt mér kell Dobrevnhez menni a nagyfaterjáról kédezni? Há nem egyszerübb ha kikúszol orbán seggéböl és megkérdezed öt az MSZMP-s párttitkár faterjáról? Meg a fajtiszta komcsi Kövér családról?

Etniez 2021.03.23. 19:17:06

@Ménár Atya: 1994. 2021 van. Másik, mi közöm az MSZP szarához? 1994-ben még nagyban varrtam le a csajokat sorban, nem is érdekelt más.

Orbánék is kidobták a fél rádiót és tévét az 2010-ben. Az ilyen állami cégek mindig kifizetőhelyként is üzemelnek, minden váltáskor megy a felesleg.

De Hrutka esete nem ilyen. Ő csak privát véleményt formált egy kérdésben, amiért kirúgták a sportriporteri állásából. Ő nem politikai kinevezett volt, hanem labdarúgás szakértő.
Ez megfélemlítés.

morph on deer 2021.03.23. 19:22:00

@Ménár Atya:
“ És mi alapján veszik a halottakat covidban elhunytaknak?”

Például az, hogy covid fertőzés következtében haltak meg, elég tuti kiindulópontnak tűnik, szerintem.

Az előbb beraktam egy linket, ott közigazgatási régiók szerinti bontásban is lehet látni, hogy hol, mi a helyzet, hányan vannak kórházban, intenzíven, (ez a szám most az egész országban 291) stb.

Vannak körzetekre lebontott statisztikák, meg hogy melyik kórházban éppen hány fertőzött beteget ápolnak, - minden létező adat nyilvános, a személyes adatok kivételével.
Amúgy nem egy hazug népség, ezzel nincs gond. Ja igen: a felelős vezetők, beleértve a miniszterelnököt is rendszeresen kiállnak sajtótájékoztatót tartani, és bármilyen kérdésre válaszol ott, akkor és a nyilvánosság előtt. De politikai viták is így zajlanak, a pártok vezetői, meg a miniszterek, rendszeresen nyilvános vitákon vesznek részt. Merőben más politikai kultúra.

Ménár Atya 2021.03.23. 19:22:45

@birka menet:
Látod milyen sötét vagy.
Nem is érted miről írtam, és egy elcsépelt baromsággal akarsz visszavágni :)
Nem hiszem, hogy egy csoportba lehet tenni apró antalt ,vagy kádár jánost, a turai tsz kisztitkárával.
A komcsizásod is csak a butaságod tükrözi.
Nem az a gond hogy komcsi valaki, hanem az hogy másokat ezért elnyom, ráadásul épp a főkomcsikat akarod mosdatni.
Az a helyzet, hogy az mszp az mszmp utódpártja volt, aki ezekkel összeállt,mint fletó is, az azonosult az elveikkel, a diktatórikus,elnyomó,megtorló rezsimmel.
Ne erőltesd, nem megy ez neked,buta vagy hozzá :)

Reding Roli 2021.03.23. 19:26:23

@Ménár Atya: Részemről nem hiszem el a nyugati számokat nyár elejétől."

Miért a magyar számokat elhiszed ?
Teljen reálisak a nyugati számok, hiszen pl az UK - ban - hogy egy pèldat mondjak - kb napi 4500 fertőzöttet találtak, a tavaszi csúcson, 7 napos átlagban , amit könnyű volt a megfelelő intèzkedèsek meghozatalával nyárra visszaszorítani. Arról nem beszèlve , hogy akkor mèg a kevèsbè fertőző eredeti variáns cirukulált ...

Èn nem tudom elkèpzelni , hogy Nagy- Britanniában hazudnak a covid- számokról , az egyszerűen nem az a társadalom ...

@Etniez:

El tudod kèpzelni , hogy az UK- ban csaljanak a járványügyi adatokkal ? Mint a kinti egèszsègügyben dolgozót kèrdezlek ...
Èn nem hiszem , hogy felvállalna ilyet bárki...

Ménár Atya 2021.03.23. 19:27:01

@morph on deer:
A kovidban elhunytra nincs egységes protokoll, nálunk akkor is kovidban halsz meg, ha fertőzött vagy és elüt a villamos.
Szerintem ezt nem dolgozták ki pontosan, ezért jobb most talán a többlet halálozás, bár az is bukhat, egy idősebb generáción.
Hát a politikai kultúrában, ill hiányában egyetértek.
Az nálunk szánalmas.
Itt hazudnak reggel délben meg este..........
És mindegy milyen színűek.........

Ménár Atya 2021.03.23. 19:31:57

@Reding Roli: Nem is rájuk gondoltam, de az olasz spanyol, és francia számok eléggé gyanúsak voltak, főleg hogy a végén asszem franciáknál még -13 halott is volt.
Hát ezt nevezem feltámadásnak :)
De szerintem nyugtával dícsérd a napot, majd ha lefut akkor lehet megint matekozni.
Úgy látom, van ahol még csak most indul a járvány, kíváncsi leszek ott hogy alakul.
Szerintem nekünk még 2 hét szívás lesz.
Helyes volt , hogy nem nyitottak amikor az ellenzék ezért nyekergett pár hete, és példálóztak az olaszokkal,meg németekkel.
Na ott most zárás lesz,mert nem jött be.

midnight coder 2021.03.23. 19:33:02

@Etniez: "Amikor sportriportereket rúgnak ki, mert lájkolnak valamit, az már diktatúra és cenzúra"

Értem, ezek szerint az USA egy diktatúra. Vagy ez csak sportriporterekre vonatkozik ?

danubeinstitute.blog.hu/2021/02/15/egeszen_szurrealis_indokkal_valt_meg_egyik_leghusegesebb_ujsagirojatol_a_new_york_times

white999 2021.03.23. 19:43:41

@midnight coder: Nem olvastaM végig a cikket de van olyan Amerikában, hogy az állam pénze által gründolt tv csatorna, vagy ott minden piaci alapon megy?

midnight coder 2021.03.23. 19:46:19

@birka menet: "Oszt mér kell Dobrevnhez menni a nagyfaterjáról kédezni?"
Azért Klárika nagypapája nem egy lóti-futi kis párttitkár volt.

white999 2021.03.23. 19:46:51

@Etniez: Sok full idióta van melyikre gondolsz? Slejmi bácsira?

Etniez 2021.03.23. 19:51:07

@white999: Igen, 100% táppénz lenne az alap, ahogy a tanárokat is be kellene oltani az elsők között. Nem az élsportolókkal kell kezdeni...

midnight coder 2021.03.23. 19:51:23

@white999: Ott nem tudom van-e állami csatorna egyáltalán, de kis hazánkban az állami média mindig az aktuális kormány szócsöve és kifizetõhelye volt, kivéve talán a Kossuth rádiót egy ideig. Szóval, azon annyira nem kell csodálkozni, hogy pont úgy viselkedik mint egy magáncég. Amúgy a cikket érdemes végigolvasni, tanulságos.

midnight coder 2021.03.23. 19:53:58

@Etniez: Igazából a tanárok beoltása sem oldana meg sok mindent. Az iskolákat kell zárva tartani, illetve már kellett volna jóval elõbb bezárni. Mert az, hogy a tanárt megfertõzi a gyerek az egy dolog, de a vírus igazán a gyerekek között terjed. A gyerek nem igazán fogja betartani a távolságtartási, maszkviselési szabályokat úgy mint egy felnõtt, és szépen továbbadja a másiknak, az szépen hazaviszi, továbbadja apukának, anyukának, tesónak, a tesó pedig elterjeszti a másik osztályban is.

Reding Roli 2021.03.23. 19:55:47

@Ménár Atya: Az olaszoknak nem volt szerencsèjük , mert legelőször ott ütött be a járvány , de vègül - a magyarnál sokkal szigorúbb lezárásokkal- a tavaszi hullámot ott is sikerült megtörni . A spanyoloknál is szigorúbb lezarások voltak, ahogy a franciáknál ...
Most az átoltottságban , van pár hèt előnyünk azokkal szemben akik nem alkalmaztak keleti vakcinákat , nem több...
Viszont , most Magyarországon nèz ki a legrosszabbul járványdinamika...Talán a világon a legkritikusabb most nálunk a járványhelyzet , ès ebben - szerintem - nagyban közrejátszik ,hogy kèsőn reagáltak az angol mutációra : nem zárták a határokat ès az elemi iskolákat , esetleg helyi szigorításokat is lehetett volna hozni a nagyobb gócpontokban ...
A keleti vakcinák behozatala jó döntès volt, de az nem váltja ki önmagában az időben meghozott szigorításokat , hiszen kb 30-40% os átoltottságnál kezdenek általában javulni a járványügyi adatok, ès ha nem lesz elèg átoltott , akkor egy gyors javulás után " platózni " fog járvány ...Kb 70%- is átoltottsággak lehet a 18 èven felüliek között elèrni a nyájimmunitást, de az is lehet, hogy még több...

Etniez 2021.03.23. 19:57:55

@nincs1agy: Vezénylő tábornokunk a halottak számában méri a sikert, nem az oltottak számában :(

Etniez 2021.03.23. 20:07:14

@nincs1agy: Most tényleg azon pörögsz, hogy van EGY EU-s ország, aki rosszabb nálunk?

Gratulálok az ezüstéremhez is....

white999 2021.03.23. 20:09:52

@Etniez: Sportolóknál egy esetben találtam volna elfogadhatónak. Olimpikonok és /vagy közeli pár hónap múlva bekövetkező világverseny résztvevői. Pár száz oltást tényleg megér a nemzeti büszkeség.
Amúgy a trottyos mindig abban méri a sikert amiben lehet jó számokat produkálni. A kreténségük bizonyítéka, hogy ezen statisztikai adatok vészes fogyást mutatnak. Nyár közepére nyugat utolér és akkor már a közel azonos oltottsági számok mellet csak a halálozás marad mutatónak. Gazdaságnak kapufa, nem véletlenül nem mer zárni mert a kisvállalkozóknak már nincs hova hátrálni. lehetne némi agresszivitásra esély.

Etniez 2021.03.23. 20:14:04

@nincs1agy: "Sajnos nem tudsz felülemelkedni a tényen, hogy a kiváló magyar átoltottsági adatok hamarosan a hazai járványhelyzet jelentős javulását fogják eredményezni, "

Durva, hogy azt a tényt kéred számon a beszélgetőpartnereden, ami a jövőben fog megtörténni.
Ha.

Etniez 2021.03.23. 20:15:41

@p.a: Az egyszeri tesztelésnek nincs értelme.

Mi ezért is csinálunk kettőt itt a kórházban és mind a kettőnek azonosnak kell lennie, vagy jön a harmadik. Ráadásul nem rapid test-el, ami közel sem olyan pontos, mint a pcr.

Kár volt ez a szlovák tesztelés, mert most minden hülye erre tud hivatkozni, hogy értelmetlen a tesztelés, kiforgatva a valóságot.

midnight coder 2021.03.23. 20:15:47

@white999: "Pár száz oltást tényleg megér a nemzeti büszkeség."
Őszintén szólva nem tudom miért kellene nemzetileg büszkének lennem arra, hogy egy vadidegen ember gyorsabban/jobban/ügyesebben csinál valami, amúgy tökéletesen értelmetlen és felesleges tevékenységet mint egy rakás másik? Az egyik dolog amiért Viktor bácsi szarhatna egy farfekvéses kövér sünit, az pont az élsportra kidobott milliárdok.

Etniez 2021.03.23. 20:16:58

@taga20: Hölgyön indokolatlan a melltartónélküliség még akkor is, ha jó a cicije. Zene.

midnight coder 2021.03.23. 20:18:15

@Reding Roli: Igen, Viktorék alapvetõen ott baszták el, hogy nem zárták le idejében az iskolákat.

white999 2021.03.23. 20:23:03

@midnight coder: Attól, hogy Te így gondolod még így van. Ebben nem az értelme kell keresni, csak egész egyszerűen így működik. Vidámabbak tőle az emberek, csináltak felmérést is jobban dolgoznak utána és ez nem csak nálunk van így.

white999 2021.03.23. 20:24:53

@midnight coder: Meg ősszel se kellett volna ilyen nagy pofájúnak lenni de akkor a járványügyi szakértők voltak a világ hülyéi éppen, a balliberálisokkal egyetemben.

Etniez 2021.03.23. 20:29:21

@Reding Roli: Itt biztosan nem csalnak.

Sőt, most már annyi a teszt, hogy simán növekedhetnének az esetszámok is (minden középsuliban minden gyereket hetente kétszer tesztelnek, ha jól tudom ez lesz az általános iskolákban is).
Nekem is 150 teszt van a birtokomban, hetente kétszer kell tesztelnem magam és jelenteni az eredményt.
UK-ban az számít covid halottnak, akinek a halálát megelőzően 28 nappal pozitív covid tesztje volt és természetes halált halt (tehát ha elbaszta egy autó, akkor nem covidos).

Mi nagyon jól állunk az oltásokkal, megvan az 50%-os első adag és 10% körül van, aki megkapta mind a kettőt. Ha az oltás jó a mutánsokra is, akkor itt hamarosan boldogság lesz. Már nagyon várom.

Szóval Angliában úgy csökkennek a számok, hogy a lakosság egy részét heti kétszer tesztelik és az elvégzett tesztek száma is folyamatosan növekszik.

Nálunk konkrétan üresek a covid-osztályok a kórházban. A 3 osztályból 2 üres, egy félig van.
Az oltásnak nem az a lényege, hogy megvédjen a covidtól, hanem hogy ne kerülj kórházba. Úgy látszik, ez a része működik is. Ja, és mi a brit mutánst győztük le, ami legyőzte Kelet-Európát.

Etniez 2021.03.23. 20:31:04

@midnight coder: Az az újság állami kézben van-e?

Ha tudod a választ, akkor tudod a különbséget is.

white999 2021.03.23. 20:35:21

@Etniez: Ismét egy érv a kreténnek, hogy miért kell elhagyni Európát. Kár volt leírnod. Ha kilépnénk mi is sokkal sikeresebben tudnánk kezelni a járványt.

Etniez 2021.03.23. 20:54:33

Ma "ünnepeltük" az első lezárás egy éves éfordulóját, voltam ma egy két órás megbeszélésen, ahol a covidról beszélgettünk.
Mi volt nehéz, mit tanultunk belőle, mit tehetnénk a jövőben.

Én elmondtam, hogy még egyszer nem csinálhat Európa ilyen böszmeséget, hogy új vírusról beszélnek Vuhanban, de a repülők még két hónapig lelkesen járnak Kínai és Európa között..
A tesztelés is kimerült a hőmérőzésben..
Ha lesz még egy ilyen eset, azonnal le kell állítani a közlekedést.
Ezt Európa, sőt az egész világ benézte, még egyszer nem fordulhat elő.
És kell felszerelés is tartalékban. Ruhák, maszkok, szemüvegek, kesztyűk. Mert az első hullám idején itt sem volt semmi.

Most kaptunk "Heroes" kitüntetést, a frontkatonák viselhetik a scrubs-on.
Erre mondjuk büszke leszek, amíg élek, hogy első sorban küzdöttem az emberekért egy ilyen nehéz helyzetben.

nincs1agy 2021.03.23. 20:55:50

@Etniez: Tudod, ahhoz, hogy elérjük a 2,5 milliós átoltottságot, vagy az 5-6 milliós átoltottságot, megkerülhetetlen, hogy előtte túllépjük a másfél millióst..:D

nincs1agy 2021.03.23. 20:57:48

@morph on deer: Ami ugye rosszabb adat, mint a miénk..

Reding Roli 2021.03.23. 21:01:44

@Etniez: Az Egyesült Királyság - úgy tűnik - tanult a tavaszi hullámban elkövetett hibákból. A kèrdès az, hogy Magyarország mikor tanul , mert most brutális áldozatai vannak a tehetetlenkedèsnek...
Èn most abban nagy veszèlyt látok, hogy mindenki csak az oltottságot figyeli, a kormány is...
Szerbiában 18% első dózis mellett mèg mindig növekszik a megbetegedèsek száma , az Emirátusokban is sokáig nagyon nehezen indult meg a napi esetszámok csökkenèse , " platóztak" jó ideig ,elèg magas átoltottság mellett, most hogy 7,3 millió embert beoltottak a 9,4 millióból már jól látható eredmènyek vannak ...
Attól tartok, hogy itthon mèg nagyon gyötrelmes út előtt áll az ország , az átlagember mentalitása sem a legmegfelelőbb , ès akkor finoman fogalmaztam ...

nincs1agy 2021.03.23. 21:03:34

@white999: Kik kezelték nálunk jobban a járványt? Az olaszok, a spanyolok, a belgák, a csehek, a svédek, a britek? Kérlek segíts! :D

nincs1agy 2021.03.23. 21:07:07

@Etniez: Az ezüstérem az átoltottság szintjéért jár..

Etniez 2021.03.23. 21:09:45

@nincs1agy: Meg a halottak számáért is.

nincs1agy 2021.03.23. 21:12:15

@p.a: Hát mondjuk 4-5 millió ember rövid idő alatti tesztelését,( ugye mint egy választás lebonyolítása) hogy képzeled másképpen, mint gyorstesztekkel?
Mindenesetre emlékszem. hogy akkoriban itthon egyfajta csodafegyverként tekintettek erre a tömege tesztelési módszerre.Hogy a szlovákok már megint menyire frankók és progresszívek.:DD Hát nem jött be, viszont legalább jó sokba került..

nincs1agy 2021.03.23. 21:14:25

@Etniez: A csehek, belgák, britek tuti megelőznek. Szóval tuti nem vagyunk dobogósok..

Etniez 2021.03.23. 21:22:25

@nincs1agy: Igen, a 126e halottjukkal
1m főre 63000, Magyarország 60500 és csak most durran be.

Ja, britek is nagyon kövérek, mint a magyarok.

És te a pillanatnyi állást nézed, Belgiumban és briteknél már lement a hullám. Csehországban és Magyarországon még megy felfelé, hamarosan kiderül, hogy "megnyerik"-e versenyt.

De egyébként mindegy, hogy második vagy negyedik legrosszabb lesz-e Magyarország.
Az már biztos, hogy szar eredmény. Orbán _mindent_ elbaszott a vakcinabeszerzésen kívül.
Ami a legfájóbb, hogy az út szélén hagyta az embereket, nem úgy mint pl "mi" vagy a sógorok.

Én tavaly még nem foglaltam ebben a kérdésben állást, de most már kijelenthető, hogy számokkal bizonyítottan is Orbán kúrta el az egyik legjobban az EU-ban.

Reding Roli 2021.03.23. 21:32:36

@Etniez: Ez világháború, ami már több mint egy ève zajlik. A háttèrben az USA-Kína nagyhatalmi párharc , a világhegemóniáèrt , az információs társadalom ès modern technológiák, ès a nemzetek feletti kontrollèrt.
Ezt a vírust - ha Kína akarja - a bent tudta volna a határai között, de sokáig elhazudták a tènyeket , majd szándèkosan ráengedtèk a vírust a világra , tudván hogy máshol mèg nagyobb lesz a baj belőle ..A nyugati államok kèsőn ès rosszul reagáltak , elbukott a többsèg. Az EU is elbukott: a bajban mindenki csak a maga önző èrdekèt tartotta szem előtt...Nèmetország ès Franciaország ,vagy az összEU nem volt kèpes egy szaros közös vakcinát kidolgozni - ez a nagy gáz
Von der Leyen alkalmatlan a feladatára ...
Közben a kínai covid -hadigèpezet 1000- el harcol Európa megszerzèsèrt : nemcsak maszkokkal , lèlegeztetőkkel , hanem már vakcinákkal is egyre inkább befolyási övezetükbe vonták az EU- t ...Ekkora balfaszsagot ki látott már, hogy kínai istállókban gyártott maszkok vannak mindenhol forgalomban ,az EU- ban vagy itthon meg kèptelenek vagyunk gyártani ..
..ès már van vagy nègyfèle vakcinájuk , A Sinopharm a kínai pártállam ès a pártelit vállalkozása , cèljuk a Kínat erkölcsi győzelemre vezetni a világban ...Majomvesèből kivont sejtekben , tartályokban szaporítják fel a covid vírust , majd elölik , ennyi a technológia , kb..
Az EU országai kèptelenek voltak egy közös vakcina előállítására , ez mèg az oroszoknak is sikerült ...
Hiába szankcionálják már Kínát , ekkora baklövèst nem szabadott volna megengedni ...

nincs1agy 2021.03.23. 21:46:40

@Etniez: Kb. 6,6-szor annyian vannak, mint mi. 18706x6,6=123459. Ezzel lennének azon a szinten, mint mi. Ehhez képest 126000 halottjuk van.

nincs1agy 2021.03.23. 21:48:09

@Etniez: "És te a pillanatnyi állást nézed, Belgiumban és briteknél már lement a hullám"

Az egyes országok hullámai fáziseltérésben vannak. Ti mindig azzal szerettek foglalkozni, amikor nálunk felfelé megy. Majd ha az oltások nyomán csökkenni fog, csendben lesztek.

nincs1agy 2021.03.23. 21:50:46

@Etniez: "Ja, britek is nagyon kövérek, mint a magyarok."

hvg.hu/itthon/20180731_A_vilag_negyedik_legkoverebb_orszaga_vagyunk

"Túl kövérek a magyarok: Európában egyetlen ország sincs, amelynek a lakói között annyi túlsúlyos vagy elhízott ember lenne, mint nálunk – írta a Népszava. A világon csak három ország, az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland előzi meg Magyarországot elhízottságban."

Etniez 2021.03.23. 21:54:08

@nincs1agy: WHO szerint meg a britek elhízottabbak, mint a magyarok:

gamapserver.who.int/gho/interactive_charts/ncd/risk_factors/obesity/atlas.html

De megint nüanszokon rugózol.

Most ennek tényleg mi az értelme?

Etniez 2021.03.23. 21:56:46

@nincs1agy: "Az egyes országok hullámai fáziseltérésben vannak."

Így van. Ennek ellenére a 3. hullámon átesett országokat méred azokhoz, akiknél a harmadik még csak felívelő szakaszban van.
A mostani brit adatot majd mérd össze a májusi magyarral.

Túlságosan erőlködsz. Nem fog menni. A magyar számok szarok. EU-szinten is szarok. Már most is. Nem értem, mi értelme van ennek, olyan vagy mint a Berki.

white999 2021.03.23. 22:04:28

@nincs1agy: Lakosság arányos számítás az már liberális ármány. Számok is vannak meg tények nem csak a vak hit. Képzeld a 126 ezer halottal jobbak mint mi a közel 20.000 halottunkkal.
Kicsi csillag mikorra lefelé fog menni az június addig 30.000 feletti számok lesznek de ez csak akkor lenne igaz ha innentől mindent kurva jól csinálnának de erre semmi esély. Egyrészt mert semmi nem utal rá, másrészt meg kretének mint a szavazóik és nekik dalolnak. Majd június elején gyere vissza erre a blogra és akkor legyen nagy pofád és ez nem jövőbe látás hanem színtiszta matematika. Már három hete annyira sikeresen védekezünk, hogy nem hogy lassul a járvány hanem gyorsul. amikor az oltásoktól lassulni fog akkor már réges-rég messze elsők leszünk behozhatatlanul.

nincs1agy 2021.03.23. 22:05:42

@Etniez: Nem érdemes hullámokkal foglalkozni. Az összes eddigi esetszámot kell alapul venni. A jövőre vonatkozóan pedig azt, hogy mennyire vagyunk közel a már hatásosnak számító átoltottsághoz. A britek abból a szempontból szerencsés helyzetben vannak, hogy van saját gyártású vakcinájuk és Brüsszeltől megszabadulva önállóan tárgyalhattak a Pfizerrel és a Modernával. Így átoltottságban vernek minket, ez igaz.

nincs1agy 2021.03.23. 22:06:58

@white999: Jelen állás szerint nekünk jobbak a covid halálozási mutatóink. A tények makacs dolgok.:D

Etniez 2021.03.23. 22:25:13

@white999: Én feladom ezt, most tényleg azon megy a vita, hogy Európa legszarabbjai vagyunk, vagy "csak" a negyedikek.

:(

Off.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.03.23. 22:55:09

@Etniez: azert kivancsi lennek milyen uszitas megy belgiumban az ellenzeki partok reszerol. tobb mint egy eve csak azt tolja mindenki, minden is szar amirmt orban csinal. az emberek uszitasa utan, amikor kb senki nem tartja be az intézkedéseket eléggé aljas duma resztekrol. orban ket valdi hibat elkovet. az egyik, hogy nem hajlando kokemeny eszkozokkel beverni a ciganyokat a karantenba, a masik hogy konyorog az idiota dks byuggereknek, hogy oltassak magukat. ahelyett hogy az értelmesét oltana, aki regisztralt. a primitiv vakcinaellenes idomiota jobbikos dks meg dogoljon meg. oszt jonapot.

white999 2021.03.23. 23:03:31

@nincs1agy: Tények makacs dolgok kretén vagy olvasás még megy vagy már az sem.

Szombati csezd meg azóta még rosszabb a helyzet.
Ha valami mögötted van az azt jelenti hogy rosszabb vagy tőle, ha előtted akkor jobb te kretén.

Alatta részlet ha az egész cikk meghaladná a képességeidet. Mögöttünk a bezzeg országok akiket emlegetsz.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210321/a-vilag-legmagasabb-halalozasi-rataja-alakult-ki-magyarorszagon-tegnap-a-koronavirus-miatt-475100

"a járvány kezdete óta Magyarországon az ötödik legmagasabb a halálozási ráta az egész világon.

Utánunk található a szomorú rangsorban az Egyesült Királyság (1861 fő), Bosznia és Hercegovina (1759 fő), Olaszország (1730 fő), Bulgária (1722fő), Észak-Macedónia (1655 fő), Portugália (1643 fő), az Egyesült Államok (1637 fő), és Spanyolország (1559 fő).2

Befejeztem te majom mert olyan veled társalogni zuzu petákkal beszélgetni. Alapvetően fájdalmas.

white999 2021.03.23. 23:06:03

@FILTOL: Na már csak te hiányoztál ezzel az okos felvetéssel. Te is lehetnél miniszter a kormányban.

white999 2021.03.23. 23:07:09

@Etniez: Ez egy igazi kretén és még a számokkal is bajban van, meg az olvasással.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.23. 23:13:19

@Jehovah’s Witnesses: igaza lehet a blog írójának, ha ennyire kiverte a biztosítékot a ner nyomorultaknál...

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.23. 23:16:47

@nincs1agy: hát, meg kell adni, jó nicket választottál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.23. 23:18:37

@MAXVAL birсaman közíró: Orwell minden társadalom leírására alkalmas modellt talált. Látod, nála a birkák elvtelenül bégetnek

upsz, megint a fején találta a szöget!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.23. 23:21:08

@ulpius66: te tényleg komolyan gondolod, hogy ha azt állítod, nyugati országokra is igaz az orwelli modell, akkor ez bizonyíték arra, hogy Orbán rendszerére nem???

nincs1agy 2021.03.23. 23:23:35

@white999: Hányszor magyarázzam még el a hozzád hasonló fogyatékosoknak, hogy a tendenciákat nem érdemes vizsgálni, mert azok folyamatosan változnak. Egyszer itt magas a halálozás másszor másutt. Amikor itt magas, akkor őrjöngtök, ha itt alacsony más helyekhez képest, akkor csendben vagytok. Ha például mi a jobb átoltottságunkkal majd elkerüljük vagy kisebb veszteségekkel ússzuk meg a negyedik hullámot, mint sok nyugati EU-s ország akkor persze majd persze csendben lesztek.

nincs1agy 2021.03.23. 23:26:20

@FILTOL: A hazai ballib ellenzék egyetlen esélye, hogyha minden eszközzel próbálják gátolni az átoltottság növekedését. De hiába vergődnek, lassan elérjük a 20%-os beoltottsági arányt.:D

nincs1agy 2021.03.23. 23:27:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: Te hogyha valakire gondolsz, akkor azt meg akarod dugni? Sztem kezeltesd magad..

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.23. 23:44:08

@nincs1agy: hát, tudod, az mindenképp gyanús, ha arról nevezed el magad, akire gondolsz. A másik lehetőség, hogy végtelenül tisztelsz, felnézel rám, ezért próbálsz azonosulni velem, de ezt elvetettem.
Freud doktor csókoltat...

Andy73 2021.03.23. 23:48:52

'Úgy tanítják, hogy a kisregény a sztálini rendszer leírására, bemutatására született, de a mai magyar olvasónak egész biztosan nem ez jut eszébe."

'"A regény leghíresebb mondata, mottója tökéletes leírást ad a 2021-es Magyarországról (minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél), de ennél sokkal-sokkal több a párhuzam."

Az elemzés sajnos már itt elbukik, a legelején. Ez a mondat ugyanis a kommunizmus álegyenlősdijéről szól, ami 1948-89 között volt Magyarországon. Azóta kapitalizmus van, és Orbán sohasem hitegetett senkit az egyenlősdivel. Az inkább továbbra is a posztkommunisták propagandája, és a szirénhangnak be is dőltek a választók 1994-ben, majd 2002-2006-ban. Azóta már nem.
Ennél persze tovább is lehetne sorolni az iromány gyengeségeit, ahogy mások meg is tették, de felesleges.

Etniez 2021.03.23. 23:50:04

@FILTOL:

"azert kivancsi lennek milyen uszitas megy belgiumban az ellenzeki partok reszerol. tobb mint egy eve csak azt tolja mindenki, minden is szar amirmt orban csinal. az emberek uszitasa utan, amikor kb senki nem tartja be az intézkedéseket eléggé aljas duma resztekrol."
Na, Kicsicsillag! Orbán kezdte el ezt. Az ellenzék nagyon együttműködő volt, amíg Orbán el nem indította a Pesti úti otthonos támadássorozatot. Addig nagyon kooperatív volt az ellenzék. Orbán poltikai frontra vitte a harcot, csak ezt kapja vissza. Nem hülye az ellenzék, hogy ezek után hagyja magát kicsinálni Orbán által. Nem gondolhatod. Szóval ez a verekedés ott kezdődött, hogy az ellenzék visszaütött.
Már az alap állításod tévedés.
A magyar ember alapból minden szabály leszar, görbít, semmi köze az ellenzéknek ehhez, sőt. Ha a szabályok be nem tartásával akarsz itt kampányolni, akkor Gödény és a többi vírustagadó/bagatelizálót kellene elővenned, nagyon ócska dolog az ellenzéket okolni.

"orban ket valdi hibat elkovet. az egyik, hogy nem hajlando kokemeny eszkozokkel beverni a ciganyokat a karantenba, a masik hogy konyorog az idiota dks byuggereknek, hogy oltassak magukat. ahelyett hogy az értelmesét oltana, aki regisztralt. a primitiv vakcinaellenes idomiota jobbikos dks meg dogoljon meg. oszt jonapot."

Erre a színvonaltalan hülyeségre meg inkább nem is reagálok.

Andy73 2021.03.24. 00:03:49

@Andy73: Még talán annyit, hogy minden klasszikusnak sokféle értelmezése van, és sokféleképpen próbálják őket aktualizálni az értelmezők. Ez viszont tényleg nagyon erőltetett, ahogy azt sokan megállapították már a kommentelők között.
A regény viszonyt ajánlott azoknak, akik még nem olvasták - szerintem a kommentelők között is nagy többségben azok vannak. Ha elolvassák, akkor rájöhetnek ők is, hogy az a kommunizmus szatírája.
Itt továbbra is kapitalizmus van, no meg többpártrendszer, sőt EU is, még akkor is, ha nem felhőtlen Brüsszellel a viszony. A brüsszeli bürokratákat viszont egész Európában sokan szídják, az nem orbáni vonás. A britek már ki is léptek, mi még nem, és Orbán is azt mondja, maradni akar.

nincs1agy 2021.03.24. 00:14:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: Anyádra szoktál gondolni..néha?

" A másik lehetőség, hogy végtelenül tisztelsz, felnézel rám.." Ádehogy
Egyébként egy hozzád hasonló gondolkodású kommentelő, "nincs1itt" nyomán született a ez a nick. A régi b1 blogon gyakran előfordult..
Érdekes titeket libernyákokat látni, hogy milyen önfeledten buziztok, ha épp nem lát Soros bácsi.:D

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 00:24:36

@midnight coder:
De, van, akiért érte mennek, mert elmondja a véleményét. Emlékezz csak a szerencsi meg a békési öreg faszira tavalyról.

Azt meg mondd a 3 millió létminimum alatt élőnek, hogy utazgathat. Kádár idején valóban utazgathattál, mert aki dolgozott, annak volt rá pénze is. Most egy minimálbéresnek (az ország fele) miből is lenne?
A szegénység a legnagyobb rabság, ha még nem hallottad volna.

@MAXVAL birсaman közíró:
Csakhogy nem alapszervezeti volt, hanem vállalati függetlenített, azaz főállású.
Azt meg kérdezd meg a gazdáidtól, hogy ha nem gond, akkor miért kommunistáznak, amikor a vezetőik szinte mindegyike kommunista párttitkár vagy KISZ-titkár volt, faszakalap.

Andy73 2021.03.24. 00:34:11

És még egy dolog az illusztrációhoz meg a vetítéshez: Orwell is a kommunizmus kritikusa volt, meg Orbán is az - 1989-ben is úgy vált ismertté, és azóta se lett kommunista. Így tehát a kettejük közötti párhuzam nem is sértő Orbánra.
Persze a blogger nyilván nem ezt akarta mondani, meg a vetítő sem. hanem azt, hogy szerintük Orbán politikája, az orbáni rendszer orwelli.
De ebben sem eredetiek, hiszen nagyon sok politikusra mondták már azt, hogy orwelli. Sokszor úgy, hogy nem is olvastak semmit az írótól, csak hallottak róla valamit - de ezt is megjegyezte már más kommentelő is.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 00:55:33

@MAXVAL birсaman közíró:
Nem, seggfej. Mindkettő egy az egyben az Orbán-tolvajkományt írja le teljesen hűen, betűről betűre.

Ha tudnál olvasni, te is tudnád.

"Mindenhovámáshová minden alkalomra külön engedély kellett."
Lófaszt.
Én jártam nyugatra is, elég sokfelé (Ausztria, NSZK, Nyugat-Berlin (volt, hogy naponta többször mentünk át Kelet-Berlinből a Friedrichstrasse S-Bahn-állomáson, meg persze vissza is ugyanott), Málta, Finnország, Svédország, Svájc, Olaszország, meg a leginkább se ide, se oda nem tartozó Jugoszlávia, oda jártunk hanglemezekért, nyugati bandák friss albumai naprakészen, Jugoton nyomású lemezeken). Mindegyikben a 80-as években, akkor már kék útlevél volt, már 1982-ben is. Semmiféle engedély nem kellett. Pedig még csak KISZ-tag sem voltam, nemhogy párttag.
Ha volt pénzed, vagy meg tudtad oldani, hogy megélj (pl. voltak ismerőseid, akiknél lakhattál, és nem haltál éhen), mehettél. Az államtól valóban csak évi 50 dollárt kaptál (ennyit válthattál be). De mehettél. Ahogy lehetett volna Kubába is, mert barátaim voltak a LOT-tal (egy részük kubaiakkal dolgozott együtt, velük is utaztak), csak engem nem igazán vonzott.
Az egyetlen "zűrös" a Szovjetunió volt, ott erősebben ellenőriztek.

@midnight coder:
Ne erőlködj.
Amit az Állatfarm meg az 1984 leír, az egy az egyben a gazdád diktatúrája, húzd ki a fejed a seggéből, és akkor látni fogod nemcsak a végbelét belülről, hanem a világot is.

@white999:
A Kádár-rendszernek a közelében sem vagyunk.
A Rákosi-rendszernek vagyunk most a közelében. Bár néhány idősebb ismerőstől azt hallom, hogy Rákosinak vissza kellene jönnie, legalább 2 hétre, míg ezeket az Orbán-seggnyaló nagyképű, mindenkit lenéző rabló taknyokat felkötteti, és utána rend lenne az országban. Nehéz nem egyetérteni velük.

A pontos meg magyarul nem tű, hanem hajszál.

Birka pedig nem játssza a hülyét, ő hülye. Segghülye. Mint mindenki, aki a Fideszre szavaz még 1998 után is.

@Dan da Man:
Bár nem tudom, hogy Etniez hogyan ejti a nickjét, de mivel francia szónak tűnik, szerintem néma a végén a z, szóval Etniez-vel.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 02:19:27

@s:
Ne tételezz fel ilyen sokat róla, a muslica hozzá képest egy Einsteinbe oltott Bohr.

@morph on deer:
Szerintem lengyelül nincs olyan szó, hogy moron, legalábbis hülye jelentésben nincs.
És nem hiszem, hogy angolul nevezte volna bárminek, ha mindketten lengyelek.

@midnight coder:
Pl. az összes intézmény vezetésébe a saját embereit tette. Kizárólag azokat. Túszul ejtette az államot.
Rákosi módjára.

Ami Apró Antalt illeti, szerintem fingod sincs, hogy ki volt, azon kívül, hogy kommunista.
De Orbán is az, a faterja meg párttitkár volt.

Ami meg az 56 utáni megtorlásokat illeti: ő felügyelte Nagy Imre perét miniszterként, ennyi része volt a megtorlásokban.
Nagy Imrét és társait pedig az 50-es években a világ minden országában kivégezték volna azért, amit tettek. A demokrácia őshazája USA-ban ennél kevesebbért is végeztek ki akkor embereket, nem az államrend megdöntésére irányuló kísérletért, ami mindenhol főbenjáró bűn.
Az, hogy az az államrend jó vagy rossz, egészen másik vita témája.
(Ahogy az is, hogy 1956 per definitionem bizony ellenforradalom volt, mert Lenin meghatározása szerint a szocializmus permanens forradalom - azaz ami ellen van, az csakis ellenforradalom lehet.)

"az állami média mindig az aktuális kormány szócsöve és kifizetõhelye volt"
Csak közel sem ennyire, mint most, 2010 előtt sokkal kiegyensúlyozottabb volt, és behívtak ellenzékieket is a műsorba, más kérdés, hogy Orbán megtiltotta nekik, hogy menjenek.
Most visont ellenzékieket meg sem hívnak. Soha, senkit. Ez nem állami média, hanem pártmédia. Már ha nem vagy annyira hülye, hogy ne tudd felfogni a különbséget, bár nagy reményeim nincsenek ezzel kapcsolatban.

@white999:
A cérna elszakadni szokott. A türelem fogy. :-)

@p.a:
Ha olyannak tanítják, hogy van, akkor tényleg nem olyan, mert nincs.
A XXI. században már csak a birka-féle bezápult agyú nagyon hülyék hisznek bármiféle istenben.

@nincs1agy:
A kiváló magyar átoltottsági adatok mellett világrekord a magyar halálozási szám lakosságarányosan.

"elmondtam, hogy a covid halálozásba drasztikusan belejátszik az elhízottság"
Elmondtad, de már akkor is faszság volt, és most sem kevésbé az.
Elhízott vagy legalábbis túlsúlyos ismerőseim többsége minimális tünetekkel vészelte át a koronavírust, a sportolók többsége meg kvázi halálán volt.

@MAXVAL birсaman közíró:
De amíg el nem rabolta a gazdád, az volt, bolgár buzi. Törvény is volt rá, ami kimondta, hogy örökölhető magánvagyon.

@Etniez:
Valamikor el kell kezdeni. :-)

"Ahogy Kádár idején mondták: a fortélyos félelem igazgat."
Hát... bár voltak kortársak, sőt, egy időben harcostársak is, de mire Kádár hatalomra került, József Attila, aki ezt írta, már közel 20 éve halott volt. Szóval szerintem nem róla írta.

Ami Hrutkát illeti: ráadásul róla sok mindent el lehet mondani, de azt pont nem, hogy balos vagy libsi lenne. Eddig legalábbis erősen fideszes volt, csak nem totálisan agy nélkül, mint az itteni trollhadsereg.
De ő legalább megszólalt, kétszer is.
A másik csávót (fiatal, de szerintem egyébként elég szar sportriporter - én fel sem vettem volna, mert alkalmatlan) azért kirúgták, mert lájkolta Gulácsi bejegyzését. 3 napja még úgy volt, hogy közvetít a foci Eb-ről 3 hónap múlva (ha lesz).

@Ménár Atya:
Te ostoba fasz, 2010-ben meg minden állami médiából és minden állami cégtől kirúgtak mindenkit, aki nem hozzád hasonló Fidesz-seggnyaló, meg az ÁSZ-től, (akkor még) ORTT-ből és mindenhonnan.
Ilyet utoljára Rákosi tett.

Ami meg Gyurcsánynét illeti: te meg kérdezd Pokornit, akinek a nagyapja nyilas tömeggyilkos volt, az apja meg önkéntes III/3-as besúgó.

"az mszp az mszmp utódpártja volt"
Amiben sokkal kevesebb MSZMP-s volt, mint a Fidesz vezetőségében. Ezt azért nem árt hozzátenni.

"Helyes volt , hogy nem nyitottak amikor az ellenzék ezért nyekergett pár hete"
Baromka, a Fidesz is ugyanúgy nyitni akart. És az ellenzékkel szemben nekik birtokukban kellett, hogy legyenek a számok is, meg a teljes virológustársadalom üvöltött már két hete akkor, hogy zárni kéne, mert jön a 3. hullám, és lófaszt se tettek.
Nehogy már ezért (az egyébként szerintem is mérhetetlenül balfasz) ellenzéket okold!
A fideszes 2/3 birtokában mi a faszt is tehet az ellenzék?

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 02:53:43

@midnight coder:
De, a tanárok oltása sok mindent megoldana.
Ahogy az is, ha ellenőriznék rendesen a kijárási tilalmat meg a sportolási tilalmat a külvárosokban is.
Időnként áthaladok a Távíró utcán meg a Désin (József Attila-ltp.), ezer gyerek rúgja a bőrt a kettő sarkán lévő sportpályán most, hogy nincs iskola, le van szarva, hogy tiltás - nem tiltás, a szülő is szarik bele, meg a 3 utcával odébb lévő rendőrség is. Az egy sarokkal odébb lévő játszótéren ezer gyerek, szülőkkel, egymás seggében.

A múltkor meg este fél 9 körül mentem hazafelé (munkából, igazolással - még mielőtt ezzel jönne valaki), és ugyanazon a sportpályán (Nyúldomb) még vagy 10-en sportoltak a felnőttjátszótéren (a fasz tudja, hogy hívják ezeket a kirakott szabadtéri edzőlószarokat, kültéri fitnesz?) a 8 órás kijárási tilalom ellenére. És nem úgy nézett ki, hogy a épp befejezni készülnek (mondjuk hogy ehhez miért kell egymással üvöltözni is este fél 9 után, azt végképp nem értem).
A futópályán is legalább 5-en rótták még a köröket. Rendőr meg sehol.

Na, az ilyenek miatt terjed a vírus. Mert hiába a szabály, ha nem tartják és nem is tartatják be.

@Ménár Atya:
"álunk akkor is kovidban halsz meg, ha fertőzött vagy és elüt a villamos"
Ne hazudozz, balesetek után nem végeznek Covid-tesztet, sőt, olyankor sem, ha valaki meghal, de előtt nem volt tesztelve pozitívként. Pedig kurva sokan így halnak meg, mire eljutnak a tesztelésre, ami néha 8-10 nap, már belehalnak. És ezek egyikét sem Covid-halottként tartják nyilván Magyarországon.
Ha pedig nyilvántartott covidos hal meg balesetben, azt nem covidos áldozatnak, hanem balesetben elhunytnak könyvelik el. szóval a magyar statisztikák erősen lefelé hazudnak.

Ami meg a nyitást illeti, nem 2 hét lesz az, hanem legalább 6. Május elejéig ne is reménykedj benne, mert csalódni fogsz.

@Etniez:
De nincs olyan ország. Már pár napja a magyarok a világelsők a lakosságarányos halottak számában.

Szerintem hölgyön indokolatlan a melltartó akkor is, ha nem jó a cicije.
Én még abban a szerencsés korban nőttem fel, amikor a csajok nem hordtak melltartót a póló alatt.

@nincs1agy:
De még a félmilliós sincs meg, te kretén! Merthogy csak a 2. adagtól ad rendes védettséget.

Ja, a kurva nagy átoltottságról meg annyit, hogy a csajom barátnője körzeti orvosi asszisztens, és mesélte, hogy a múlt csütörtökjét azzal töltötte, hogy felhívja azt az 50 embert, akiket péntekre rendeltek be oltásra, hogy ne menjenek, mert nem szállították ki a rendelőbe az oltásokat. És nem nyugatit, hanem kínait nem szállítottak. Vajon miért? Kettőt találgathatsz.
Ahogy az oroszok is alig 1 millió adaggal késnek a március 22-éig megígérthez képest, alig a 30%-át szállították le az ígért mennyiségnek eddig. De Kína is késésben van.

Hát ennyit erről.

@Reding Roli:
Izraelben 50%-os átoltottság mellett még emelkedett a fertőzöttek száma. Az Index írta, nem én találtam ki.

horrorpornó bábszínház 2021.03.24. 03:10:21

@nincs1agy:
Legfeljebb a hozzád hasonló, számolni nem tudó kretének szerint vagyunk ebben ezüstérmesek.

A halottak számban viszont testhosszal megvan az arany.

És az ugye megvan, hogy napokon át 10 ezer fölött volt a fertőzöttek száma, ami több mint a lakosság 1 ezreléke - naponta! Mutass még egy országot, ahol volt ilyen az elmúlt fél évben, te agyatlan kretén!

@Reding Roli:
Aztán közben arra is találtak már nyomokat, hogy Olaszországban már Kína előtt megjelent a Covid. Szóval lehet, hogy nem is Kínát kell okolni.

@white999:
Zuzu Petals a csaj neve. Ha már idézel.

@Etniez:
Mondjuk a cigányok karanténbetartatásának kikényszerítésében azért van valami, mert tényleg le sem szarják, ahogy a kötelező maszkviselést sem, pl. tömegközlekedésen. A boltban felveszik, mert ha nem, akkor nem engedik be, illetve kiküldik őket.
De sehol máshol.

@Andy73:
Küldtek még egy kretént a Lendvay utcából, de már megint csak ennyire segghülyékre futotta, mint te? Akinek van egy kis esze, az már nem vállalja, még ha fizetnek sem, már csak a hozzád hasonló idióták?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 05:33:15

@Etniez: Az egyszeri PCR-nek igen sok értelme van. A gyorteszt meg eleve nem arra való, hogy megtudjad, hogy beteg vagy-e. Két teszt persze biztosabb, mint egy, ez nem kérdés. Nyilván egy kórházban más az elvárás, mint egy iskolában.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 05:48:22

@horrorpornó bábszínház: Ha már kérdezed: A cenzúra úgy tűnik relatív fogalom. Vannak, akik azt is annak tartják, hogy törlik a kommentjüket, ha az ellentétes a moderálási elvekkel.

"Külön figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhetnek az alábbi kategóriákba tartozó hozzászólások:

*öncélú trágárságot tartalmaz
*a másik fél alázására irányul
*célja a beszélgetés ellehetetlenítése
*gyűlöletkeltő
*fizikai erőszakkal történő fenyegetést tartalmaz

A hozzászólás akkor is törlésre kerül, ha a fentiek mellett egyébként értékes véleményt vagy tényt közvetít."

Ménár Atya 2021.03.24. 06:05:01

@horrorpornó bábszínház: B+, ennyi baromságot hogy sikerült összehoznod, épp a valósággal szembe mész, de elvakult vagy és nem látod.
Az a baj, hogy buta vagy, és nem is érted mi a gond.
Te ilyen gyenge jobbikos vagy gondolom, aki épp genderválságban van, hogy átműttesse e magát , csak még jákob rabbi nem mondta meg hogy mivé:D
Te gyengeelméjű, azt hagyjuk Orbán milyen nemzetiségű, szerinted cigány, mert te kinyilatkoztattál, ok, csak az a baj,kis idióta, hogy nem erről írtam, és nem ezt állítottam párhuzamba Kádárral, hanem épp a diktatúrát ecseteltem, a magadfajta alulinformált kis fütyinek.
Ha Kádárt cigánynak nevezted volna ,másnap már vertek volna a rendőrök valami sötét pincében ,és a családod is max utcaseprő lehetett volna.
Ezzel szemben a mai "diktatúrában" a mindenkori miniszterelnököt simán lehet cigányozni,zsidózni, gecizni stb, nem jön érted éjjel a fekete autó mégsem.
De ostoba vagy és nem érted ezt sem.
Az mszmp-mszp metamorfózist szintén nem. Ők vállaltan utódpárt, nem az a kérdés, hogy hány régi káder ült át, most hogy te is őket támogatod, te is kis zsebkomcsi lettél,hiába voltál eddig fasiszta jobbikos,akik meg mára szivárványos kis cuki párt lettek.
Nem a személyek számítanak, hanem a pártok.

"Ami meg a nyitást illeti, nem 2 hét lesz az, hanem legalább 6. Május elejéig ne is reménykedj benne, mert csalódni fogsz."
Kis buta funkcionális analfabéta, hol írtam én hogy két hét múlva nyitás lesz?
Látom olvasni tudsz, csak nem érted amit olvasol.
Azt írtam még 2 hét szívás lesz "szerintem", ez annyit tesz, hogy addig minimum emelkedni fog,ill tetőzni jobb esetben, nyitásról egy szót sem ejtettem.
De érdekes módon most az elvtársaid is eltüntek ezzel a nyitásos agymenésükkel, amit egyedül orbánék nem akartak.
Szóval kisfiam, tanulj ,és felejtsd el a régi jobbikos szólamokat, az már lejárt, húzz harisnyát meg tanga bugyit, és vegyél jó sok síkosítót,mert szükséged lesz rá a dk előtt hajlongva.
Ha pedig alpári paraszt stílusban akarsz vitatkozni, lehetséges, gondolom ezt láttad otthon is, én nem igazán szeretem, max brendel fütyivel, de ő zakkant, tehát jobb lenne ha visszatérnél valami normális kerékvágásba.

white999 2021.03.24. 06:58:58

@nincs1agy: Ha valami baromság akkor végtelenszer mondhatod, akkor se lesz értelme.
"a tendenciákat nem érdemes vizsgálni, mert azok folyamatosan változnak."

Hát a tendenciáknak ez a dolga.

Szerintem itt még a komment nertársak is a szívükhöz kaptak, hogy kit küldött a pártvezetés munkára.

1, Ha valamit érdemes figyelni egyáltalán akkor az a tendencia pont a pillanatnyi hatásokat kiküszöbölendő. Ezért szokták leginkább a trend vonalakat és azon belül is a 7 napos mozgó átlagot figyelni. Tudod ez olyan tudományos liberális ármány.
2, Ugyan a 7 napos mozgó átlagban a világon messze a legrosszabbak vagyunk de a kedvedért direkt a járvány megjelenés óta összes halálozást küldtem, amiben helytelenül hivatkoztál arra, hogy Angliában rosszabbul kezelik a járványt. Ha van valami ovis a családban akkor kérd már meg, hogy magyarázza el, talán akkor megérted.
3, Az oltás amire hivatkozol az is egy trend vagy tendencia.
4, A legnagyobb baj mindig azokkal az emberekkel van amikor a hülyeség szorgalommal párosul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:00:34

@horrorpornó bábszínház:

Nem ez volt. De ha így is volt, sok jelentősége nincsen.

A párttagok 95 %-a nem volt kommunista, a KISZ-tagoknál meg 99 %, szóval miért ne lehetne "kommunistázni"?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:02:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Minden társadalomban "bólogat" a nagy többség, ez adja a legitimitást.

Ha a többség nem ért egyet legalább passzívan a rendszerrel, az összeomlik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:06:41

@horrorpornó bábszínház:

"Én jártam nyugatra is, elég sokfelé (Ausztria, NSZK, Nyugat-Berlin (volt, hogy naponta többször mentünk át Kelet-Berlinből a Friedrichstrasse S-Bahn-állomáson, meg persze vissza is ugyanott), Málta, Finnország, Svédország, Svájc, Olaszország, meg a leginkább se ide, se oda nem tartozó Jugoszlávia, oda jártunk hanglemezekért, nyugati bandák friss albumai naprakészen, Jugoton nyomású lemezeken). Mindegyikben a 80-as években, akkor már kék útlevél volt, már 1982-ben is. Semmiféle engedély nem kellett."

Ezek szerint te magas rangú funkcionárious voltál akkoriban. Csak ők kaptak úgynevezett "állandó kiutazási engedélyt".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:07:57

@horrorpornó bábszínház:

"Birka pedig nem játssza a hülyét, ő hülye. Segghülye. Mint mindenki, aki a Fideszre szavaz még 1998 után is."

Én a Fideszre 2-szer szavaztam, 2002-ben és 2018-ban. Előtte soha.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:10:13

@horrorpornó bábszínház:

"Ami Apró Antalt illeti, szerintem fingod sincs, hogy ki volt, azon kívül, hogy kommunista.
De Orbán is az, a faterja meg párttitkár volt."

Igen, közismert, hogy idősebb Orbán volt Kádár fő támasza, míg a demokratikus ellenzék Apró Antal körül tömörült.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:12:34

@p.a:

A moderálás nem cenzúra. Ettől persze lehet mág gusztustalan egy moderálás.

A cenzúra egy konkrét dolgot jelent: hogy a hatalom ellenőrzi a megjelent vagy megjelenésre készülő tartalmakat. Ilyen Mo-on nincs 30+ éve.

A sportújságíró esete se cenzúra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:14:53

@horrorpornó bábszínház:

""az mszp az mszmp utódpártja volt"
Amiben sokkal kevesebb MSZMP-s volt, mint a Fidesz vezetőségében."

Konkrétan nem igaz. A Fidesz vezetőségében nulla MSZMP-tag volt, eleve tiltotta az alapszabály a 90-es évek közepéig, hogy volt MSZMP-tag akár csak mezei Fidesz-tga lehessen.

Míg az MSZP az MSZMP-ből alakult, így a kezdetekben MINDEN tag volt MSZMP-tag volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:16:12

@horrorpornó bábszínház:

"De amíg el nem rabolta a gazdád, az volt, bolgár buzi. Törvény is volt rá, ami kimondta, hogy örökölhető magánvagyon."

Az adód része volt a manyup-befizetés, nem rendelkezhettél vele szabadon, azaz NEM volt magántulajdon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:17:40

@horrorpornó bábszínház:

"A Kádár-rendszernek a közelében sem vagyunk.
A Rákosi-rendszernek vagyunk most a közelében."

Kédár alatt:
- cenzúra,
- nem volt szabad utazás,
- állampárt, kötelező ideológia,
- nem volt szabad választás,
- nem volt civil szféra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:19:09

@horrorpornó bábszínház:

"Ha volt pénzed, vagy meg tudtad oldani, hogy megélj (pl. voltak ismerőseid, akiknél lakhattál, és nem haltál éhen), mehettél. "

Hazugság. Nem mehettél. MInden utazáshoz külön engedély kellett. Egészen 1987. dec. 31-ig. Kivéve 5 darab komm. országot, ahová szinte szabadon lehetett menni.

konrada 2021.03.24. 07:24:05

@Etniez: "Amikor sportriportereket rúgnak ki, mert lájkolnak valamit, az már diktatúra és cenzúra."

Ja. Meg az is, amikor színházigazgatókat, akik még csak nem is lájkoltak, csak nem álltak ki tüntetni - s még azt sem azért, mert eltért a véleménye a hangadótól, csak nem azt tartotta fontosnak - vagy mert 1-2 órás óraadó tanárságot vállalt.

Igazad van: amikor embereket rúgnak ki véleményükért, az már diktatúra, cenzúra.
...csak nem biztos, hogy azok jobbak lennének helyette, akiknek már a kimondott programjuk is ez, és amint lehetőségük van rá, nagyon rövid határidőn belül már meg is valósítják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:34:40

@Etniez:

"Amikor sportriportereket rúgnak ki, mert lájkolnak valamit, az már diktatúra és cenzúra."

Nem, ez szimpla visszaélés a munkáltató részéről. Lásd még amikor a Google kirúg embereket, mert az írják profiljukon, hogy All Lives Matter.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 07:41:04

@MAXVAL birсaman közíró: A magánnál a tulajdonos, a végső döntéshozó a saját érdekeit tartja szem előtt, mert a cég az övé. Az államinál a cég nem a végső döntéshozóé. Ez igen nagy különbség.

midnight coder 2021.03.24. 07:42:48

@horrorpornó bábszínház: "De, a tanárok oltása sok mindent megoldana.
Ahogy az is, ha ellenőriznék rendesen a kijárási tilalmat meg a sportolási tilalmat a külvárosokban is."

Egy osztályban van egy tanár, és 30 gyerek. Ha 31 fõbõl beoltasz egyet, az nem fogja megoldani a problémát, pláne mert az utóbbi 30 sokkal közelebbi kapcsolatban van egymással, mint a tanárral. Erre az a megoldás, ha szépen a gyerkekek otthon maradnak.

És igen, valóban ellenõrizni kellene, és szigorúbban tiltani. Mert amúgy a sportolási célú kijárás mindig is engedélyezett volt, ahogy a kutyaszaratás is. Mondjuk én a sportolási célú kijárást tovább korlátoznám a sétára és a futásra, de Pl. a játszótereket, focipályákat, stb. zárnám. És igen, ahogy az elején is, a rendõrök alár ellenõrizhetnék is ezt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 07:50:34

@p.a:

Nem kell tulajdonosnak lenni a döntéshozatalhoz.

Egy átlag médiánál nem a tulaj dönt, hanem a szerkesztő, aki szinte mindig nem-tulajdonos alkalmazott.

Az állami médiánál se a kormányfő dönt, hanem a szerkesztő.

konrada 2021.03.24. 08:00:53

@midnight coder:
...persze ez is igaz.
...de: hogyan akarsz 3-14 év közötti gyerekeket otthon tartani fél éven keresztül?
A válasz? Otthon marad a szülő!
Ja. És az miből ad enni a gyereknek, miből fogja kifizetni a rezsit?
Majd az állam löki nekik a pénzt!
Na de miből, ha ezek a sokszázezer ember kiesik a munkából, a gazdaság zuhan lefelé, az állam bevételei meg keményen csökkennek?
Majd hitelből!
Ezt már drága jó Fletó Fletovics megpróbálta, nem jött be. (És őszintén? Magam részéről azt, hogy most majd megint megmutathassa, a hátam közepére sem kívánom, mert normálisabb nem lett azóta sem, sőt!)

...és persze ott vannak a szerencsétlen kölykök is, akiknek a gyerekkorának egy fontos szakasza nullázva, barátok nélkül, frusztrált szülőkkel körülvéve. (A mi szüleink korosztálya háborús gyerekek voltak. Alapvetően jóval szabadabban éltek, mint a mostani gyerekek, de érződött rajtuk a gyerekkori félelem traumája.)

...szóval semmi sem fekete vagy fehér. Én nagyon nem irigylem a döntéshozókat, mert nincsenek könnyű helyzetben.
...és nekem is tele van a tököm nertokráciával, meg az o1g-vel, de elhallgatva Gyurcsányt, Kunhalmit, Fegyőrt, Jakabot, nagyon nem bánom, hogy nem ők vannak döntési helyzetben.

konrada 2021.03.24. 08:05:33

@midnight coder:
Tudod, ha nem nyitod ki az ablakot, a levegő bent megposhad, a falak penészessé válnak.
A börtön nem éppen a mentálhigiénia fellegvára.
Szerintem már ez a zárás is több kárt okoz hosszú távon, mint ahány életet meg lehet menteni ezzel a börtönfeelinggel.

Etniez 2021.03.24. 08:50:29

@konrada: Ekkora méretes öngólt rúgni :D

Hitel? Fletó? Haha, Orbán Fletót is lenyomta hitelfelvételből.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210118/huszonot-eves-csucsra-ugrott-magyarorszag-allamadossaga-a-jarvany-miatt-465620

Barátom, ez nagyon ciki.

white999 2021.03.24. 09:09:31

@MAXVAL birсaman közíró: Az államinál a lakosság pénzéből megy a móka nem meglepő módon. A magánnál az csinál amit akar a saját hülyesége, hogy nyer vagy bukik. A következő kérdésedet megelőzendő itt a magánok is a jobboldalon állami pénzből vannak kistafirungozva csak azt hirdetésnek hívják, tehát az is állami és nem piaci alapon működő. Ettől jobb képességű vagy hogy alapfogalmakat kérdezzél.

white999 2021.03.24. 09:16:07

@konrada: Nyugaton ezt úgy oldották meg hogy nem Belgrád vasútra meg sportra meg egyházra költötték a pénzt, hanem a kieső jövedelmekre, így otthon tud maradni akinek kell. Valóban így nem működik de elég lett volna a laboratóriumot figyelni. Talán pont ezért nálunk a világon a legszarabbak a számok, mert egy magyaros gógyis megoldás született, amitől egy közgázos első évfolyamos a fejét fogja.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 09:18:57

@MAXVAL birсaman közíró: Akkor ez megint valami, amit alapvetően máshogy látunk.

konrada 2021.03.24. 09:27:54

@Etniez:
Nem. Az igazi ciki az, hogy 8 év alatt 6,9 ezer milliárdról "sikerült" 20 ezer milliárd forintra, azaz 190%-kal (euróban 95%-kal) növelni az adósságot (GDP arányosan 55%-ról 80,6%-ra, azaz 46,5%-kal),
amihez képest azóta - a 2008-ashoz lazán mérhető válság közben is - a 81,2% GDP arányos 0,7%-os emelkedése - forintban 38,3 ezer milliárddal (+91%) a cipőjét sem tudná megkötni Fletónak.

...talán előbb meg kellett volna tanulnod a számtant is, mielőtt öngólozól;))

konrada 2021.03.24. 09:34:22

@white999:
Nézd: bár nekem sem tetszik némely pénzelbaltázásuk (sőt sok), de az gazdaságtani alaptétel, hogy építkezésbe tenni a pénzt sokkal kifizetődőbb, mint segélyezésbe, mert az építés - amely életben tart ipart, alapanyagtermelést, munkahelyeket - kevesebb veszteséget termel, mintha azt a pénzt segélyezésre költenék (nem én találtam ki, lásd Roosevelt new deal), és a kilábalást segíti, míg a segély egy öngerjesztő, lehúzó spirál mind az állam, mint az egyén oldaláról.

Etniez 2021.03.24. 09:43:19

@konrada: neked meg azt kellett volna megtanulnod, hogy mindenhol a GDP százalékában számolják.
Ezt a további mazsolázgatás megelőzése érdekében mondom.

s 2021.03.24. 09:47:03

@MAXVAL birсaman közíró: Hát . . . most már valóban nem az. Egyébként pedig egy hatályos törvény mondta ki, hogy az a pénztártag tulajdona. Tudod birca, ezt is meg fogják kérdezni, (a tárgyalóteremben először, aztán az akasztófa tövében is) hogy hová lett az a pénz. Mert ez közönséges rablás volt. De ha nem is viszik eddig el az ügyet, a calabriai fiú nem fog hibázni.

Slejmi bá 2021.03.24. 10:08:57

@Etniez : köszönöm, hogy bizonyítottad amit írtam, kedves Tőled... Annyit fűznék hozzá, hogy én meg évek óta olvasom a hülyeségeidet, ( 20 éve kommentelsz "itt"... aha, persze.. :D ), és tényleg csak baszogatni tudod az embereket, sose mondasz semmi értelmeset, illetve elég ritkán. Rólam ugyebár eleve nem tudhatsz semmit, hiszen a legritkább esetben kommentelek ( amint magad is írod tkp., szóval ad absurdum ellenzéki is lehetek... ), de te már tudod rólam, hogy "fideszes" vagyok, és természetesen "buta" is. Látod pontosan erről beszéltem, még egyszer szeretném megköszönni, élő példája vagy az ostoba, viszont cserébe igen magabiztos gyökereknek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 10:29:44

@white999:

" a jobboldalon állami pénzből vannak kistafirungozva csak azt hirdetésnek hívják, tehát az is állami és nem piaci alapon működő"

Piaci alapon egy média se lenne képes megélni, ez a lehetőség megszűnt az internet óta.

A magyar baloldal mögött ott a nagytőke, így sose volt pénzügyi baja a baloldali médiáknak. A jobboldal mögött viszont nem volt senki, ezért kellett Orbánnak megoldania a finanszírozást közpénzekkel, trükkösen.

Etniez 2021.03.24. 10:30:09

@Slejmi bá: és egy kicsit hosszabban is:

Megtisztelő, hogy az ez évi első 2 kommented azzal töltötted, hogy nekem személyeskedsz.
De.

Ha te tényleg olvasnád a kommentjeimet, akkor tudhatnád, hogy én nem ellenzéki vagyok, hanem Orbán ellenes. Ez nagy különbség.
De mivel nem olvasod, csak ugatsz, ezért nem nehéz feltételezni, hogy fideszes vagy, hiszen ezen a nicken kussolsz, illetve csak az Orbán ellenes embereket szapulod. Neked az évi hat "véleményed" kimerül abban, hogy "minket" kóstolgatsz.

Aztán, a kommentjeim minősége tényleg romlott, mivel már nagyrészt nem vitatkozunk, hanem trollokkal harcolunk. Trollokkal harcolni pedig így kell. Ez van.

Le kell cserélni a főnit és máshogy lesz azután.

Etniez 2021.03.24. 10:34:01

@MAXVAL birсaman közíró: Birca, ekkora faszságot komolyan. Nincs jobbos nagytőke?

Mióta?

Inkább csak az van, hogy piacról nem tudnak, megélni a Kesma szarok.
Mert még a birkák sem adnak pénzt azokért a szarokért.

Magyarázod a hazugságot. Orbán állami pénzből tartja el a propagandáját.

Nem lehet megélni az internetből?

24.hu, 444, Telex. Csak egy pár példa.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 10:34:13

@p.a:

Miért? Ezt te hogyan látod?

A sajtószabadság súlyos kérdés. Alapvetően ez mindigis a gazdagok, a médiatilajodnosok szabadságát jelentette. Ha egy közíró vagy újságíró vagy, nincs szabadságod, csak azt tudod megválasztani hová szegődj, s nyilván oda fogsz, mellyel jobban egyetértesz. De ha mondjuk ballib vagy és elmész egy ballib médiához, akkor is lesznek konfliktusaid, hiszen sosincs 100 % nézetazonosság, azaz lesz, hogy olyat kell írnod, amiben nem hiszel, meg olyan is, hogy valamit meg akarsz írni, de a szerkesztő főnököd megvétózza.

Az internet persze kitágította a határokat. MIninális befektetéssel lehet saját honlapod, blogod.ahol a saját urad lehetsz.. Viszont ebből megélni nem tudsz, azaz ez csak a hobbid lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 10:36:34

@s:

Hiába mondja ki egy tv. hogy a fekete az fehér.

A manyup alapvetően egy hibás ötlet volt, semmi szükség rá. S nem véletlen, hogy még az EU szerint se volt lopás a Orbánék általi államosítás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 10:37:37

@Etniez:

"Nincs jobbos nagytőke?"

Már van. 2010 óta.

Orbán csinált pár nagytőkést, plusz egyes baloldali nagytőkéseket átcsábított.

konrada 2021.03.24. 10:39:20

@Etniez:
Nem véletlen kezdtem azzal a mazsolázgatást, hogy összehasonlítottam a GDP arányos 2002-2010-2020-at.
...csak te másik bemazsolázása után beégve gyorsan "rájöttél";), hogy a számok csak addig érdekesek, ha nem viszonylatában nézzük, csak direkt értékben, és most annak őrülsz;) meg hogy 80,6% helyett a 81,2% hű de csúf!;)

...de rossz helyen kopogtatsz, mert én látom a 80,6 a 81,2 mellett az 55%-ot is, és én abból kezdtem a polémiámat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 10:39:52

@Etniez:

"Nem lehet megélni az internetből?
24.hu, 444, Telex. Csak egy pár példa."

Mindegyiknek megvan a maga biztos finanszírozása nem-piaci forrásból.

Az ugyanis, hogy találsz egy veled egyetértő milliárdpst, aki hjalndó kifizetni a költségeidet az NEM piaci alapú finanszírozás-

Etniez 2021.03.24. 10:55:11

@MAXVAL birсaman közíró: és jobboldali milliárdosok nincsenek.

Ma sincs több kérdésem hozzád, már offline az agyad.

Etniez 2021.03.24. 10:56:25

@MAXVAL birсaman közíró: Van?

Akkor miért még mindig az állam csecsén élnek ezek az "újságok"?

Birka, Birka, még csak reggel van, de már másodjára keveredsz teljes ellentmondásba.

Etniez 2021.03.24. 10:59:07

@konrada: És ebből mennyi Fletó sara?

Mert ugye Fletózással nyitottál..

Nem lesz ennek jó vége, szólok.

Etniez 2021.03.24. 11:00:29

@MAXVAL birсaman közíró: ilyenkor meg jó az EU, helyesen látja, de amikor jogállamiság van, akkor, meg nem.

Harmadik, Birka! Harmadik és még csak reggel van.

Szerintem ma vegyél ki egy nap szabit.

white999 2021.03.24. 11:04:37

@Etniez: Nem ellentmondás ha nálunk a jobboldali=kommunista ahogy az elején tisztáztuk csak akkor nem kellene csapongani a fogalmak közt és így érthető lenne amit ír. Tehát helyesen kommunista milliárdosok vannak illetve strómanok de ezt már hagyjuk is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.24. 11:07:45

@nincs1agy: a te anyádra gondolok néha...rá felnézek.
Látod, megint bizonyítod, hogy nincs agyad. Tudod, a Világ nem úgy épül fel, hogy vannak a NER nyomorultak és a libernyákok.

Például az Orbán kormány intézkedéseinek egy részét helyeslem, más részét nem.
A gazdasági eredményeket elismerem, bizonyos értékeléseket cáfolok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.24. 11:11:03

@konrada: az a baj, hogy visszafizetni nem lehet a százalékot.
Tudod, ha a deviza árfolyama változik, akkor a gdp is. Ez viszont befolyásolja a gdp arányos hiányt is, noha az ország ugyanannyit termel. (példa)

Etniez 2021.03.24. 11:13:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: így van.

Én azt sem bánnám, ha egy megreformált fidesz maradna hatalmon, mert nem a lógó érdekel.

De Orbánnak mennie kell és az embereinek is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.24. 11:16:37

@MAXVAL birсaman közíró: a manyup az egyetlen használható ötlet, nrm véletlen, hogy más országokban is használják. A társadalom szerkezetének változása miatt a keresôk nem képesek eltartani a nyugdíjasokat. Ha te saját magad biztosíyod saját magad nyugdíját, az járhatóbb út.
Természetesrn ez nem jelenti azt, hogy az erre képtelenek ne kapjanak valamennyi nyugdíjat, és azt sem, hogy az emberek saját döntésére bízhatnánk az előtakarékosságot.
Ez tökéletesen megfelel a fidesz narratívájának. Senkit nem hagyunk az út szélén.

s 2021.03.24. 11:16:45

@MAXVAL birсaman közíró: "A manyup alapvetően egy hibás ötlet volt, semmi szükség rá."
Ezt te mondod, akinek semmije sincs. Akinek pénze volt ott, az másként gondolja. Egyébként a törvény a valós viszonyokat rögzítette, tehát a fehér az fehér is volt. orbán befeketítette, és azt mondta, hogy rossz a törvény. Az EU nem szólt, mert NEM VOLT ÉRDEKE SZÓLNI. A tulajdonosokat megfélemlítették. Egyébként gondot ez a jövő kormányainak és a jövő nyugdíjasainak fog okozni, nem orbánnak. Ő tét nélkül nagyfaszkodhatott. Illetve azt gondolja, hogy tét nélkül, de az idők változnak:

www.youtube.com/watch?v=qRwM0KjueAs

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.24. 11:18:25

@Etniez: a felépített rendszer a rossz, de mit vártál? Hatalomban maradni csak a birkák bólogatása mellett lehet, mint Birca megmondta volt, ő nagy bölcsességében.

white999 2021.03.24. 11:25:19

@konrada: Alapvetően egyetértenék de covid más típusú válságkezelést igényel. Itt nem beruházást kellett támogtni, mert nem az volt a baj, hogy nincs tőkéje fejleszteni. Hanem a fogyasztónak nem volt lehetősége fogyasztani és kezdetben nem is a pénz miatt. Egy év után persze más a helyzet. A darabra széles (nem a fogyasztási képességre gondolok) rétegnek vagy nincs munkája vagy rész munkaidőben dolgozik, vagy a jellemzően kis vállalkozások fodrász egyszemélyes bolt butik stb 0 bevételből élnek. A fizetés emelés idén teljesen felejtős volt a munkahelyek többségénél.
Más országokban a kieső jövedelmeket pótolták de ott is szűkült az elköltési lehetőség és rengeteg lové szaporodott fel amit majd elköltenek.Ez inflációt fog okozni és már okozott is. A külföldi termékek nyersanyagok rendkívül módon megdrágultak. A boltokban heti szinten emelik az árakat. Ezt kivédeni egy igen szűk réteg fogja akiket orbáni politika most is támogatott. A Matolcsy féle 5%-os inflációs becslés röhejesen kevés még a ksh szokásos hamisításával is. Gyakorlatilag ez kevés számú fideszes holdudvaron kívül senkinek nem jó. Egyedül az építőipart húzza ami sok mindent megold de ott eddig is kapacitás hiány volt, Annyi változott, hogy eddig 3 hónapot vártál egy mesterre most pedig fél évet fogsz. Az árak azonban elszabadultak és gyakorlatilag támogatások pályázati pénzek nélkül szinte minden kifizethetetlen. Teljesen az állam csecsétől függ mindenki. Ez az infláció és gazdasági helyzet fog rászabadulni egy kivéreztetett társadalomra.társadalomra. A gdp önmagában semmit nem jelent mert egy társadalom számára nem az a boldogság fokmérője ha kevés számú kiválasztott részesül belőle. A fentiekből látszik, hogy ha ez eu csak fél évig vitatkozna és blokkolná a pénzeket a kárpátok pumája rögtön megdöglene.

konrada 2021.03.24. 11:42:37

@Etniez:
Kérdésedre válasz:
2004 szeptember: 11,6 ezer milliárd, GDP arányosban cca. 58%
2009 április: 19,2 ezer milliárd, GDP arányosban cca. 75%
Azaz GDP arányosan - amit te kértél - a növekedés 29% (17%pont), ami nagyjából 41x-e a zorbán által produkáltnál.

Mond meg nyugodtan maci, hogy te sz.pni jársz ide!;)))

konrada 2021.03.24. 11:55:12

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ez igaz.
...viszont az előzményem döbbent rá a nominális adatokra döbbenve, hogy csakis a GDP arányos érdekli!;))
Ezért számoltam azzal.

...de azért - bár nem ennyire egyszerű - az árfolyamváltozás akkor igazán szívás, ha az adósság valutában van, ha saját pénzben, akkor az nem játszik annyira.

white999 2021.03.24. 11:56:29

@nincs1agy: www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Neked túrtam bébi. Tudom, hogy nem a tendenciákat kell figyelni totál 1 m lakosra vetítve sikerült Belgiumot is megelőzni, amin egész nap rugóztál, hogy mennyivel jobbak vagyunk tőlük.

konrada 2021.03.24. 11:58:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ha máshol használják, akkor nem hiszem hogy gond lenne felsorolnod azokat az országokat, ahol a 90 után a biztosításos rendszerből áttértek arra, és működik.

konrada 2021.03.24. 12:03:38

@Etniez:
Egyetértünk abban, hogy nem volna baj, ha zorbán menne, és jönne helyette egy közel hasonló tudású, hasonlóan koncepciózus politikus olyan, akinek nincsenek ilyen hülye kcsinyességei, mint a saját stadion, kisvasút, kistafírozott család, barátok.

...de ez sajnos most nem opció, csak az, hogy helyette visszahozhatjuk Fletót. (Akit te csodálsz, de munkássága azt bizonyítja, hogy sokkal károsabb a gazdaság működésére, mint zorbán.)

...s ez azért elég szomorú.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:08:50

@Etniez:

Csak megemlítettem. Nyilván az EU sóhivatal véleménye nem sokat számít.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:09:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A nyugdíj állami feladat. Magénosítása abszurdum. Ezen az alapon legyen magánkézben a rendőrség is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:11:37

@s:

A lényeg: sikerült likvidálni a manyup-cápákat. Ez jó hír a kisembereknek.

konrada 2021.03.24. 12:15:13

@white999:
Mondom, nem ilyen fekete-fehér ez sem.
Amit most segélyként nyomnak be a gazdaságba, az nem pluszként jelenik meg később, hanem mínuszként.
..és abban eléggé nagy az egyetértés, hogy a magyar gazdaság alapjai eléggé elfaragottak, így valamerre előre kell lépni.
...de az is tény, hogy változtatáshoz is akarat, az akarathoz kényszer kell.

...szóval: maga a mostani helyzet is elég faramuci, egyik oldalról hangoztatjuk, hogy legyen mindenkinek rosszabb, és éljenek hónapokig kvázi börtönbe zárva, hogy jobb legyen, de ezen egyből túllépünk, ha arról van szó, hogy azok, akik olyan ágazatban dolgoznak, aminek a normalizálódására éveket kell várni, mindenképpen addig támogassuk, ahelyett, hogy abban segítsük, hogy tovább tudjanak lépni.
...s a legrosszabb az, hogy mi itt ezért anyázhatjuk a másikat, de hála istennek nem vagyunk döntési kényszerben: nem kell eldöntenünk, hogy a mát konzerváljuk, vagy a jövőt alakítsuk, miközben mindkét esetben keményen kapunk a másik irányából.:(

Weißkopf 2021.03.24. 12:32:42

@MAXVAL birсaman közíró:
"Szépen felmondtad a Soros-lemezt, barackot kapsz a hétvégén a buksidra."
Te pedig szépen előadod szakmányban az Orbán-lemezt, jelentkezhetsz a baksisért a Lendvay utcában.
Azt írtad valakinek válaszul, itt nincs kommunizmus. Persze hogy nincs. Mi is a kommunizmus? Per definitionem: az a rendszer, amelyben mindenki szükségletei szerint részesül a megtermelt javakból. (Én legalábbis így tanultam 50-60 évvel ezelőtt.) Ez nyilvánvaló utópia.
Ezzel szemben mi van ma Magyarországon? Nemzeti bolsevizmus van. Ennek alapja a nacionalizmus és az idegengyűlölet. N.B.: idegen mindenki, aki nem helyesli az Orbán-Semjén vonalat.
A pandémia jó alkalmat kínált volna arra, hogy a gőgös parlamenti többség összefogjon az ellenzékkel. Például úgy, hogy a kormányhivatalok engedélyezik, hogy az önkormányzatok is létesítsenek oltópontokat, tehermentesítve a háziorvosokat és kórházakat. De nem kaptak rá engedélyt. Legalábbis az ellenzéki vezetésűek nem, de láss csodát, a fideszes XVI. kerület megtehette. A felcsúti köpcös nagyobb dicsőségére.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:35:46

@Weißkopf:

"Nemzeti bolsevizmus van. Ennek alapja a nacionalizmus és az idegengyűlölet."

A bolsevizmus = leninizmus. Hol van Mo-on leninizmus?

Nacionalizmus tényleg van, én se kedvelem ezt, de jelenleg ez az egyetlen eszköz a liberalizmusra.

Etniez 2021.03.24. 12:38:24

@konrada: Akkor legyen úgy. Fletó egy szar.
Én aztán nem védem.
De, az államadósság újra az egekben van, 10 évnyi sikerpropaganda után.
Minket irigyel mindenki, ezt ment. Most meg kiderült, hogy mégsem.

Etniez 2021.03.24. 12:39:39

@konrada: én nem csodálom Fletót, mikor írtam ilyet?

Aki utálja Orbánt, nem lesz DK-s automatikusan...

Weißkopf 2021.03.24. 12:39:58

@MAXVAL birсaman közíró: De mást bezzeg ezzel vádolsz.
"sikerült likvidálni a manyup-cápákat." Nyilván nem olvastad, hogy a talpon maradt manyup-ok milyen szép hozamot értek el. És ha már magánnyugdíjpénztár: hol vannak a Varga Mihály által beígért egyéni nyugdíjszámlák? Merthogy ez volt a lózung a magánból visszaterelt embereknek: mindenkinek lesz saját számlája, azon ellenőrizheti a tőle levont nyugdíjjárulékot.

Etniez 2021.03.24. 12:40:27

@MAXVAL birсaman közíró: Megtörtént.
Már az ügyészség is magánkézben van, bíróságon még dolgoznak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:43:25

@Weißkopf:

A piramisjáték is szép hozamot ad, keveseknek és papíron.

De semmi ok egy ország nyugdíhrendszerét privazitálni és a vad piaci erők prédájává tenni.

Az egyéni számlákhoz egyéni elszámolás kell, ez pedig nincs. A nyugdíjat az állam adókból finanszírozza, semmi ok egyéni elszámolásra. Ez nem kaszinó, hanem társadalmi szolidaritás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:44:01

@Etniez:

Az ügyészség az állam egyik szerve, milyen kézben legyen?

s 2021.03.24. 12:46:50

@MAXVAL birсaman közíró: Ostoba vagy. Akkor fogsz megdöbbenni, amikor az állam BASZIK nyugdíjat fizetni, mert miből is tenné. Csak az aktívak befizetései fognak rendelkezésre állni, őket viszont nem lehet szénné járulékolni. Ugyanis nyugdíjvagyon az állam kezén nincs. Az omladozó egészségügyet és egyéb társadalmi szükségleteket finanszírozza a folyó befizetésekből, de nyugdíj célra külön félretett pénz nincsen. A magánszolgáltatóknál meglett volna az állampolgárok kifejezetten nyugdíj célra gyűjtött pénze. Ezt ugyan ki kellett volna egészíteni, de az idő előrehaladtával egyre inkább kevesebb pénzzel. Most mindenkinek annyija lesz, amennyit félretesz. Neked például semmi. Nekem meglesz a magamé, mert nem vagyok akkora fasz, hogy bármilyen államban megbízzak. Ráadásul meg is tehetem, mert van annyi, hogy nem fogy el a megélhetésemre. A többieknek azt tudom javasolni, hogy legyen egy éles kaszájuk eltéve a nehezebb időkre, amivel lenyisszantják matolcsy és orbán papa elbaszott seggfejét. Ez persze önmagában még nem oldja majd meg a keserves anyagi helyzetüket, de adhat egyfajta pillanatnyi megnyugvást.

s 2021.03.24. 12:51:39

@Weißkopf: "hol vannak a Varga Mihály által beígért egyéni nyugdíjszámlák?"
Nyugdíjpénz sincs. Számla akkor mégis minek lenne?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 12:52:37

@s:

Mi oka egy kormánynak nem fizetni nyugdíjat? Direkt el akarja veszteni a legnagyobb társadalom csoport, a nyugdíjasok szavazatát?

Hosszú évek óta a nyugdíjakra TÖBBET költ az állam, mint amennyit beszed az aktívaktól nyugdíjadó címén. Szóval ez eleve nem függ ettől. 25 éve az állam legnagyibb kiadása a nyugdíjfizetés.

Aki akar magánnygdíjat, megteheti ezt, vannak önkéntes manyupok. De a likvidált manyup nem erről szólt.

Az átlagember nem képes félretenni nyugdíjra.

s 2021.03.24. 12:53:26

@MAXVAL birсaman közíró: Naív vagy, esetleg cinikus. Nem sikerült eldöntenem.

Weißkopf 2021.03.24. 12:58:43

@MAXVAL birсaman közíró: "Az egyéni számlákhoz egyéni elszámolás kell, ez pedig nincs." És miért nincs? Mert 2010 óta nem volt rá ideje a PM-nek?
"A nyugdíjat az állam adókból finanszírozza, semmi ok egyéni elszámolásra." Max. kiegészíti, mert alapból az aktívak befizetett/levont járuléka adja a nyugdíjasok havonta kapott járadékát. És mert az aktív lakosság egyre fogy, a nyugdíjasok pedig (átlagban) egyre tovább élnek, ez a rendszer hosszú távon fenntarthatatlan. Ahogy ezt § fentebb kifejtette.

s 2021.03.24. 13:05:54

@MAXVAL birсaman közíró: "Mi oka egy kormánynak nem fizetni nyugdíjat?"
Oka erre valóban semmi nincs. Viszont lehetősége sincs mindig fizetni. Akkor pedig nem fog fizetni, mert nem tehet mást.

"Hosszú évek óta a nyugdíjakra TÖBBET költ az állam, mint amennyit beszed az aktívaktól nyugdíjadó címén."
Ezt vajon miből csinálja? orbán fogja magát, és kikakilja a hiányzó összeget? Te úgy tekintesz az államra, mint egy omnipotens mikulásra, aki azt csinál, amit akar. A hiányzó összeget hitelből finanszírozták, ráadásul külföldi hitelből, mert a jövő magyar nemzedéket nem lehetett eladósítani. Onnantól pár perc lenne a teljes gazdasági csőd. Tehát a manyup egy kísérlet arra, hogy ha nem is egyszerre, de idővel mindenki teljes mértékben az aktív éveiben felhalmozott tőkéjéből fedezze idős kori megélhetésének költségeit. Ezt orbán is pontosan tudta, de kellett neki a pénz. ELBASZTA. Az olyan idiótáknak pedig, akik elhiszik a gonosz kapitalistákról szóló rémtörténeteket, beadja ezt a rablómesét. A kapitalista te lettél volna a manyup rendszerben. Ha mindig rendesen félreteszed a pénzt, semmi nem ment meg attól, hogy a végén milliomos legyél.

Etniez 2021.03.24. 13:49:36

Boris államférfi!

444.hu/2021/03/24/boris-johnson-elismerte-hogy-nem-feltetlenul-kezeltek-jol-a-jarvany-elso-hullamat

Orbán soha nem lesz az. Magyarországon két dolog biztos: nap keleten kel fel és a Fidesz/Orbán mindig mindent jól csinál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 13:52:07

@s:

Egy állam mindig tud pénzt nyomtatni, azaz nyugdíjt is tud fizetni.

Etniez 2021.03.24. 14:00:05

@MAXVAL birсaman közíró: Nem.

Állami kézben, ahogy a demokratikus országokban is alap, hogy a hatalmi ágak egymást- és ezzel az államot ellenőrzik, garantálva a jogbiztonságot.

Na, ezért cidrizik a jogállamiságtól a Fidesz, mert ők is pontosan tudják, hogy mit jelent és mi a baj Magyarországgal.

Te nem vagy demokrata.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 14:05:08

@Etniez:

A legtöbb nyugati országban az ügyészség a kormány része.

Igen, nem vagyok a polgári demokrácia híve. Csúnya egy rendszer.

Jehovah’s Witnesses 2021.03.24. 14:14:29

@horrorpornó bábszínház: "Azt meg mondd a 3 millió létminimum alatt élőnek, hogy utazgathat. Kádár idején valóban utazgathattál, mert aki dolgozott, annak volt rá pénze is. Most egy minimálbéresnek (az ország fele) miből is lenne?"

Kádár idején mindenki tele volt pénzzel és a kerítés is kolbászból volt! Akinek meg nem tellett hirtelen, az kapott SZOT beutalót Monte Carloba! Marha!

Weißkopf 2021.03.24. 14:15:24

@s: A SZÁMLA arra volna jó, hogy azon vezetnék a dolgozó/munkavállaló stb. befizetett nyugdíjjárulékát. Ezt ígérte Varga Mihály, miután Orbán felszámolta a magánnyugdíjpénztárak vagyonát.

s 2021.03.24. 14:46:01

@MAXVAL birсaman közíró: Nyomtatott pénzért lófasz kapsz, nem terméket. Pörög az infláció, a pénz értéktelenné válik. Azzal az állam nem old meg semmit. Nem értesz a gazdasághoz.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 14:48:10

@s: Az állam itthon nem hogy nem old meg semmit, hanem jelentős szerepe van az infláció felpörgésében. Baj lesz ebből.

s 2021.03.24. 14:53:24

@Weißkopf: "A SZÁMLA arra volna jó, hogy azon vezetnék a dolgozó/munkavállaló stb. befizetett nyugdíjjárulékát." :-D
A pénz meg arra volna jó, hogy abból fizetnék a nyugdíjakat.

Ember, nincs pénz, mert elbaszták. Most akkor legyen kimutatás is, hogy mennyit basztak el? Minek? Én tudom, hogy mennyit fizettem be. Ott van a bérszámfejtő lapomon. Mindenkinek ott van. Az más kérdés, hogy bebasztuk egy feneketlen kútba. Soha, senki nem fog ezzel elszámolni. Lenne pár ötletem, hogy hogyan számoljanak el mégis, de ez kimeríti a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntetőjogi definícióját. Ezért inkább egy kis időre még visszafogom magamat. Ki tudja meddig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 14:54:14

@s:

A modern pénz nyomtatott.

Nyulván nem lehet korlátlanul nyomtatni pénzt, de ésszerű korlátokon belül lehet.

A pénz nem értéktekendik el, ha képes gazdasági növekedést eredményezni. Inflácioó akkor van, ha az egyensúly megszűnik a pénz és az áru között.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.03.24. 14:59:17

@MAXVAL birсaman közíró:
A modern pénz nem nyomtatott. A modern pénz hitelpénz és csak egy könyvelési tétel. Ki is lehet nyomtatni persze.
Az infláció ennél jóval bonyolultabb, mert nyitott gazdaságban nem csak a kereslet-kínálat befolyásolja, hanem a deviza árfolyamok, amik viszont egyéb szabályok szerint mozognak.
Azért fontos ez, mert a jelenlegi inflációs problémánk részben az árfolyamokból adódik.

s 2021.03.24. 14:59:32

@MAXVAL birсaman közíró: "ésszerű korlátokon belül lehet"
Így van. Csakhogy ide ennél több pénz kell. Hiányzik a megtermelt érték. Azon kívül pedig ez nem egy rövid időszak, amit át kellene hidalni (pl. egy gyors lefolyású pénzügyi válság). Szerkezeti probléma van, a gazdaság alapvetően nem hatékony és túl sok az inaktív eltartandó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 15:03:46

@p.a:

A lényeg: ez egy bonyolult rendszer, s nem igaz, hogy enm lehet belenyúlni. Lehet, csak óvatosan.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 15:06:02

@s:

Az ortodox közgazdasági elméletek nemigen műkodnek. Bátor hozzáéllás kell.

Ezt a "hiányzik az érték" szóveget 30 éve papagájkodják aballib "szakértők", de marhaság,

Weißkopf 2021.03.24. 15:21:44

@MAXVAL birсaman közíró: "A bolsevizmus = leninizmus. Hol van Mo-on leninizmus?"
Akkor pontosítok: nemzeti bolsevizmus = orbánizmus.

konrada 2021.03.24. 15:22:22

@s:
A manyup azért volt hülyeség Magyarországon, mert nem volt meg hozzá a háttere.

Se az az alap, ami a 0 összegű nyugdíjellátásból a személyes megtakarítássá váló rendszert építette ki a manyupos rendszerű országokban. (Ti. addig az idősebb korú népességnek vagy volt saját vagyona, vagy eltartó családja, mert egyébként a munkapad mellől dobozolták be, vagy éhen halt.)

Se az a masszív állami többletbevétel, aminek egy befektetési formája lett volna a TB mellett kiépített manyup. (Ti. egy arab olajállam eldöntheti, hogy a bevételi többletet km-nél magasabb toronyra költi, vagy befektetési számlát nyit életjáradéki alapon a polgárainak.)

Ezek hiányában a következő probléma lépett fel:
A lakosságnak nem volt olyan felesleges jövedelme, melyet befektethetett volna, többek közt azért, mert a nyugdíjrendszerünk társadalombiztosítási alapú, így azt az államnak kellett helyettük befizetni.
(Tudom, népszerű szöveg az, hogy azt az állampolgár fizeti be, de!:
a polgár áttételesen a saját szülei, nagyszülei havi megélhetését fizeti ki, akik szintén ugyanezt tették, így félre tenni nem tudtak. ...tán a manyup pártiak megtehetnék, hogy a nyugdíjkorú rokonaiktól elveszik azt, amit azok kapnak nyugdíj címén, így abból nyugodtan tudnának önyuppozni....)

Az államnak se volt rá pénze, mert ők nem tehetik azt meg, hogy azoknak nem fizet, akik életükön át dolgoztak-fizettek, hogy legyen mit betenni a manyupposok magánszámláira, hisz az állam önmagától is deficites volt.

Így a manyup egy deficites országban igazi pilótajáték volt: 20-30 évig adóból, vagy hitelből kellett volna a TB nyugdíjasokat fizetni, ami átlagban az éves GDP 1,5%-a körül volt. Ennek is köszönhető többek közt, hogy az eladósodottság annyival nőtt a manyup fennállása alatt, hiszen nem volt rá pénz.

...s mi az egészből a legdurvább?: Az, hogy a számok alapján tényleges megtakarítás akkor se lett volna, hiszen az így keletkezett 30-40%-os GDP arányos hitelnövekedésnek a kamata lazán annyi lett volna évente, mint amit megtakarítani lehetett volna a nyugdíjszámlán, révén, hogy a magasabb adósságszinthez magasabb felár is jár.
Azaz a befizető polgár terhei nem hogy kisebbek, de nagyobbak lettek volna az erre szedett adók miatt.

...mind erre persze az a válasz: hogy de tudja mennyi pénze lesz öregkorára, míg a TB-s nem.
S ebben félig van igazság: Ami rajta van a számlán, az derülátó szvsz. több mint 50% eséllyel rajta lesz akkor is. (Mert bár sokan hiszik azt, hogy a kapitalizmusban csőd nem létezik, és egy magáncég nem tesz olyant soha, hogy feléli, elcsődöli a befektetett pénzt, ha nincs meg az elvárt hozama, főleg egy olyan cégnél, amelynek évtizedeken keresztül csak bevétele van, és viszonylag hirtelen, egyszerre jelenik meg a bevételhez képest nagyobb tömegű kifizetés.)
De akármilyen pozitív vagyok is, attól még ismerem a történelmet, és tudom, mi volt 30-40 éve, mennyit ért a forint akkor és most.
...s messze nem vagyok biztos, ha az akkori nominál befizetésem alapján kapnék ma nyugdíjat - még akkor is, ha az adott időszak átlagos hozamával növelten is - Őrülnék neki...

...azt már inkább csak halkan kérdem: miből gondolja azt a kedves manyuppos, hogy ha az ország valóban akkora trében lesz addigra, akkor a manyup-ot kezelő cég még prosperálni fog világítótoronyként kilógva, azaz lesz abban bőven pénz, miközben máshol nem?

...s azt miből gondolja, hogy a TB-s nyugdíjas éhen hal majd?
Ennek átgondolására 1 adat: már ma több nyugdíjas van, mit ahányan legtöbben szavaztak 1 pártra a rendszerváltás óta. Azaz gyakorlatilag ők magukban el tudják dönteni, ki kormányozzon. Szerintük lesz olyan párt valaha is, amely ellenük kormányozhat???
Nyugodjatok bele: inkább rólunk, adófizetőkről húznak le még egy bőrt: ezért annak igaza lesz, aki pangást jósol.
...de a pangás időszaka nem jó egy olyan befektetéshez, mely pénzt gyűjtöget...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 15:28:16

@Weißkopf:

Íme a beszélgetésünk paródiája:
- Ma reggel ettem egy náci szendvicset.
- Mi volt benne a náci?
- Reggelizős náci volt.

white999 2021.03.24. 19:12:39

@nincs1agy: hvg.hu/eurologus/20210324_Szigoritasok_Belgiumban

Tudod, ez az az ország akitől tegnap még sokkal jobbak voltunk szerinted de ma már nem. Ott így védekeznek és nem nyitásról konzultálnak a világ legrosszabb számai mellet, mert a vakcina senkit nem támaszt fel és sajnos a full beteggel teli üzemek se nagyon tudnak kinyitni hiába akarja a kretén működtetni a gazdaságot. A vírus nem néz m1-et és nem olvas origót és a birkózó miniszterelnök is hidegen hagyja.

s 2021.03.24. 19:39:54

@konrada: Ezek nagyrészt azok az érvek, amiket rendszeresen felsorolni szoktak a manyup ellenében. Millió és egy alkalommal adták ezek cáfolatát, amit most tőlem kérsz, hogy legyek a millió + 2. cáfolatot adó. Teljesség (ha az kell, böngéssz utána) nélkül.

"Se az a masszív állami többletbevétel, aminek egy befektetési formája lett volna a TB mellett kiépített manyup."
Az állami TB-be fizetett pénz 25% -a ment manyupba. Ennyit okos beosztással el lehet bírni, több is folyt már el máshova azóta. Az átállás fokozatos lett volna, tehát ami hiányzik a pillanatnyi ellátásból, az később megtérül azzal, hogy nem kell a népeknek állami nyugdíjat fizetni.

"s mi az egészből a legdurvább?: Az, hogy a számok alapján tényleges megtakarítás akkor se lett volna"
Ha öreganyámnak kerekei lettek volna, akkor ő lett volna a hatos villamos. Hagyjuk ezt a mi lett volna dolgot! Nem az lett, és most már senki nem fogja kitalálni, hogy mi lett volna. Egyébként a hozamok simán lehettek volna magasabbak, mint a kamatok. De legalábbis akkorák, mivel a tőke nagyon magas részét állampapírba kellett tennie a pénztáraknak. (Törvény írta elő.) Voltaképpen a pénztárak az államadósság nagy részét vásárolták fel, ezért is történt az, hogy miután bedarálták őket, már csak a külföldi alapkezelőkre számíthatott az államadósság kezelő. Ami vagy megvette a geci jó magyar adósságot, vagy nem. Voltak itt is szép történetek.

"egy magáncég nem tesz olyant soha, hogy feléli, elcsődöli a befektetett pénzt,"
Bankokkal hogy állsz? Betetted már az összes lóvét a befőttes üvegbe, a paradicsom püré és a szilvalekvár közé?

"ha az akkori nominál befizetésem alapján kapnék ma nyugdíjat - még akkor is, ha az adott időszak átlagos hozamával növelten is - Őrülnék neki..."
Hülye. Nem forintban tartják. Kötvényben, (állampapírban, sajnos), részvényben. Jelenárasításról olvastál már? Hagyjuk inkább . . .

"ha az ország valóban akkora trében lesz addigra, akkor a manyup-ot kezelő cég még prosperálni fog világítótoronyként kilógva, azaz lesz abban bőven pénz, miközben máshol nem?"
Volt egy nagy rész, amit állampapírban kellett tartani. Mivel ezek intézményi befektetők, ha ez nincs kifizetve, az államcsőd. A te állampapíroddal ellentétben, aki magánszemélyként a hitelezési sor végén kullog, tehát te csak simán egy jó fej (faszfej) hazafi voltál, aki így járt. Ellenben ha államcsőd van, akkor állami nyugdíj sincs, gondolom ez eléggé egyértelmű.
A másik rész a világ egyéb vállalkozásainak kötvényeiből és részvényeiből állt. Gondolod, ha mi megbaszódunk, akkor mindenki más is? Még a koronavírus járvány sem csinál ilyet. Tönkremennek a szállodák, éttermek, de az IT és a gyógyszerkutatás hasít. Valami mindig megy. Sosem áll le a világ egyszerre.

"..s azt miből gondolja, hogy a TB-s nyugdíjas éhen hal majd?"
Mert ők az állam kényére-kedvére vannak bízva. A többieknek saját pénzük van.

"Szerintük lesz olyan párt valaha is, amely ellenük kormányozhat???"
Miért, olyan mindig lesz, aki tud nekik fizetni BÁRMIBŐL IS?"

s 2021.03.24. 19:44:39

@MAXVAL birсaman közíró: Elmondom, mi az ortodox. Az amit kipróbáltak, hosszú időn keresztül bevált, és működött. Elmondom azt is, mi az unortodox. Ennek az ellenkezője, tehát az összes olyan megoldás, amivel sikerült csutkára kiszopni a buciaszt, ameddig az ortodox megoldást végre nagy nehezen meg nem találták.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.24. 19:53:03

@s:

Működött egy rossz társadalmi rendszer működtetésére, ez tény. De itt éppen ezen a rossz renden kellene változtatni.

nincs1agy 2021.03.24. 20:25:20

@white999: Ja, a covid halottak számában. nekünk 18900, nekik 22700.. Legközelebb olvasd el, amit belinkelsz..

nincs1agy 2021.03.24. 20:28:17

@horrorpornó bábszínház: "A kiváló magyar átoltottsági adatok mellett világrekord a magyar halálozási szám lakosságarányosan."

Belgium, Csehország és GB is megelőz minket ebben a mutatóban. A teljesség igénye nélkül..

nincs1agy 2021.03.24. 20:34:51

@horrorpornó bábszínház: "És az ugye megvan, hogy napokon át 10 ezer fölött volt a fertőzöttek száma, ami több mint a lakosság 1 ezreléke - naponta! Mutass még egy országot, ahol volt ilyen az elmúlt fél évben, te agyatlan kretén!"

Tessék te ökör :

hu.euronews.com/2021/02/18/koronavirus-dramai-a-helyzet-szlovakiaban-es-csehorszagban

"Teljesítőképességük határához érkeztek Szlovákia után a cseh kórházak is. A legszigorúbb járványügyi korlátozások ellenére kedd óta minden nap meghaladta a 10 ezret az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma."

Etniez 2021.03.24. 21:07:14

@nincs1agy: "Belgium, Csehország és GB is megelőz minket ebben a mutatóban. A teljesség igénye nélkül.."

Nem barátom. A teljesség igényével, mint már tegnap leszögeztük. Azon vergődsz itt már második napja, hogy a legrosszabb 4-ből hányadikak leszünk és jössz az oltással, ami ebbe a hullámba már érdemben nem fog beleszólni.

nincs1agy 2021.03.24. 21:12:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: Én meg a tiédre. (Ügyes a néni egyébként..:D)

nincs1agy 2021.03.24. 21:14:23

@Etniez: Tanulj meg számolni barátom.. És láthatod, hogy az egy főre eső covid halálozások tekintetében rosszabbul állnak, mint mi..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.03.24. 21:27:37

@nincs1agy: "az egy főre eső covid halálozások tekintetében rosszabbul állnak, mint mi."

Sajnos a 7 napos mozgóátlagban már harmadik napja világelsők vagyunk. A tetejébe a csehek már túl vannak a csúcson, nálunk meg még egy hétig nő. Ondó Viktor gazdád ebben is jobban teljesít.

ourworldindata.org/coronavirus

nincs1agy 2021.03.24. 21:30:31

@_atpijkamo_: Amikor itthon lefelé megy a járványgörbe, máshol meg felfelé, akkor valamiért soha nem jössz ezzel a hét napos mozgóátlaggal. Majd a negyedik hullám idején jó nagy kussban lesz az egész banda, amikor nyugaton a gyenge átoltottság miatt sokkal durvább lesz ez a hullám, mint nálunk. Na, akkor majd hanyagoljátok a covid témát.:D

white999 2021.03.24. 21:37:08

@nincs1agy: Mivel gyengeelméjű vagy ezért leírom még egyszer hogy a csökköt agyad befogadja. Lakosságarányosan nézik a dolgot és képzeld Belgiumban többen laknak. Rendkívül szórakoztató amikor valaki ilyen szinten csinál hülyét saját magából. Ne aggódj fogsz még magas labdákat kapni, ahol ki tudsz bontakozni.

white999 2021.03.24. 21:45:27

@Etniez: Ez agynélküliegy tökéletes kretén. Egy fidesz szavazó tökéletes archeotípusa. Ha előtte van egy grafikon számokkal, akkor is képes a tökéletesen ellenkezőjét állítani, mert az agyát így kondicionálták. Persze lehet troll is és nem kapott fizetésemelést ezért égeti a megbízóit, mert én még ekkora barommal a blog világban nem találkoztam. Kizárt dolog, hogy magától valaki ilyen hülye legyen.

white999 2021.03.24. 21:49:22

@nincs1agy: Nem tom észrevetted-e, hogy nem 02.18. van hanem 03.24. Így az általad belinkelt némiképpen messze van az aktuális helyzettől. Trollokat már nem is frissítik?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.03.24. 22:06:35

@nincs1agy: "itthon lefelé megy a járványgörbe, máshol meg felfelé"

Mindegy, milyen irányban megy, a 7 napos mozgóátlagban abszolút világelsők vagyunk.

Ennek a TETEJÉBEN még felfelé IS megy a görbe. De a halálfideszesek ennek csak örülnek.

nincs1agy 2021.03.24. 22:14:12

@white999: Figyelj te szerencsétlen hülye. Egy nyomorult aránypárt ki tudsz számolni??
Segítek, te retardált. Osszuk el egymással a két ország lakosságszámát: 11,4m/9,77m=1.16. Vagyis a belgák 1,16-szor vannak többen, mint mi. Sorozzuk meg ezt a számot a magyar covid halálozási számmal: 1,16x 18952=21984. Ekkor lenne azonos szinten a két ország covid halálozás terén. ha ennél nagyobb számot látsz a Belgáknál, akkor rosszabbul állnak, mint mi. Örülök, hogy segíthettem..

nincs1agy 2021.03.24. 22:16:11

@_atpijkamo_: Nem , ennek ti szoktatok örülni, Hogyha javul a járványhelyzet, elhallgattok..

nincs1agy 2021.03.24. 22:17:37

@white999: Döbbenet, hogy téged hogy engedtek át az érettségin matekból..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.03.24. 22:28:50

@nincs1agy: "ti szoktatok örülni"

Én még soha. Te szoktál örömködni emberek halálán.

nincs1agy 2021.03.24. 22:54:54

@_atpijkamo_: Viszont most lebuktatták magukat is, hogy ez bizony egy titkosszolgálati akció volt. Nem egy sima lakossági bejelentésre mentek ki a rendőrök. akkor becsöngetett volna egy járőr.
Frank Engels? Vele kapcsolatban nincs semmi mondanivalód? Mert ugye a nyugati főniknél nincs korrupció.. Vagy mégis? :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.24. 23:59:40

@nincs1agy: ezzel mit akarsz mondani? A nén8 már meghalt. Halottakra is izgulsz?
Nem vagy te agyhalott? Ja, ahhoz agy is kéne. Na, ne égesd magad tovább. Szerintem a neved mindent elmond.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.25. 00:06:07

@nincs1agy: www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

Ízlelgesd: a belgáknál egymillió főre vetítve 14 halott volt az elmúlt héten, idehaza 131.

A belgáknál 1982 a halottak száma egymillió főre, idehaza 1914.

Úgy tűnik, még két hét, és "beelőzzük " őket. Mert Magyarország jobban teljesít!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.25. 00:08:25

@nincs1agy: tehát a vazelinos haverod azzal mentegeted, hogy odaát is van korrupció? Nem vagy te egy kicsit idióta?

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.25. 00:14:09

@nincs1agy: egy főre eső halálozások száma????
EZT HOGY GONDOLTAD???
Ma meghalt 0, 014 ember???
Tökéletes példánya vagy a NER katonának. Nekrofil, buzi, agyhalott...

white999 2021.03.25. 07:31:35

@nincs1agy: index.hu/belfold/2021/03/24/magyarorszag-koronavirus-halalozas-arany/

Ha a számolás nem is megy de valami rokon aki felszokta olvasni a cikkeket segíthetne szövegértelmezésben. Ne velem vitatkozz hanem az össze statisztikussal és újságíróval. A kormánybarát index-ről linkelve, hogy még kétséged se legyen a valódisággal kapcsolatban.
Egyébként a kreténségedet bizonyítja, hogy olyan témába állsz bele, ami a tendencia miatt megnyerhetetlen,mert nagyon jó az esély hogy minden mutatóban, bármilyen értelmezésében, a halálozások számát tekintve rövid időn belül világelsők leszünk és nem csak az angolokat meg a belgákat verjük le mint a poharat. Tudomány tendencia statisztika liberális ármány nem ilyen turul magyarnak való neki elég a vak hit.

Ezért baj ha valaki nem érti és nem hisz a tendencia fogalmában. Remélem válaszolsz, hogy a többiek szórakozni tudjanak a sötétségeden, mert az nem mindennapi. Legalább annak fel kellett volna tűnni, hogy egyetlen ner társ nem áll ki melletted a témában, mert annyira kínos nekik is ez a vergődés.

konrada 2021.03.25. 08:57:57

@s:
Gondoltam, hogy hosszan válaszolok - de mikor egy befektetésre jelenárasítást írtál, és azt hiszed róla, hogy az egy hasraütött szám, nem pedig a befektetés és annak hozzáadott hozamának összege - ami vagy van, vagy nincs, akkor rájöttem, te vagy az, aki piaci hitelt vesz fel egy banktól arra, hogy náluk azt piaci kamatért betedd.

Mert neked sosem fog feltűnni, hogy a felvett hitel kamata már csak a bank költsége és haszna miatt is gyakorlatilag minden esetben magasabb, mint amit az neked a befektetésed kamataként kifizet, magyarán az veszteség lesz.
Na pont ilyen volt a manyup pótlására a nemzetközi piacról felvett hitel, amivel egy közvetítőn keresztül vásároltak állampapírt.
Nooormális??

konrada 2021.03.25. 09:12:10

@s:
Szóval te reménytelenül bizakodó vagy. Van ilyen.
Nagyon jó példa a bankba fektetett pénz: a bankoknak van egy fedezeti alapja - ami kifizeti (jó esetben) a befektetésed teljes összegét.
De az meg van neked, hogy csakis a befektetésed összegét, és csakis volumentáris értékben, a hozamot, reálértéket nem, mert az a te kockázatod.
A manyupoknak ez a magyar állam volt. Itt is leírnám, hogy nooormális volt az, aki ezt az állam részéről?, de tudható, hogy nagyon is az, mert valamiből meg kell venni a bécsi cukrászdát...

...és ott is elvagy tévedve, hogy az állami nyugdíjbiztosítási rendszer meglévő, befektetett pénzen alapul. Az olyan jelen időben befizetett pénzből fizetik ki, amely gyakorlatilag promt folyik be, így azt nem lehet leemelni a bankszámláról, másik részről meg olyan szolgáltatás, ami állami kötelezettség, azaz nem lehet a csődbiztosnak a számláról leemelni, mivel a nyugdíjas előrébb van a kifizetési sorban, mint a csődbiztos.

Az más kérdés, hogy az állam a nyugdíjak fizetésére csőd esetén csak a nyugdíjkasszát használhatja, így annak az értéke csökken, illetve szükséges lesz hozzányúlni az egyensúly érdekében a korhatárhoz - ahogyan azt Bajnaiék is megtették.

Etniez 2021.03.25. 10:22:23

@nincs1agy: Nem tudhatták előre, hogy Szájer "ereszkedni" fog.

s 2021.03.25. 10:30:14

@konrada: "te vagy az, aki piaci hitelt vesz fel egy banktól arra, hogy náluk azt piaci kamatért betedd"
Nem csináltam ilyet, mert van bennem még némi tisztesség, pedig volt rá lehetőség. Az arbitrázs tankönyvi esete. Az mnb egy ideje már tiltja, de sokan szép pénzt csináltak belőle eddig.

Elfogadom, hogy nem egyezik a véleményünk számos dologban. Erre többnyire fogadást szoktam ajánlani, de szükségtelen. Egyrészt, mert az emberek nagy része ezen a ponton már elbizonytalanodik, másrészt, mert ez a fogadás egyébként már zajlik. Az öregkorunk anyagi biztonsága a tét. Én nem állok rosszul ebben a tekintetben, és őszintén remélem, hogy te sem.

nincs1agy 2021.03.25. 11:49:53

@Etniez: Hát azt lehet ,hogy nem. Mindenesetre egy sima csendháborítási bejelentésre nem megy ki ennyi rendőr, nincs ott "véletlenül" egy forgatócsoport, hanem kiment volna egy járőr páros , becsenget, ejnyebejnyézik egy kicsit, oszt jónapot. Kilóg a lóláb, nem kicsit, nagyon..(Hogy egy másik klasszikust is idézzek..:D)

nincs1agy 2021.03.25. 11:51:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mondom, hogy segghülye vagy a matekhoz. Hogyha esetleg fizetős suliba jártál, nyugodtan menj vissza az intézménybe és követeld vissza a tandíjat, ugyanis szellemi törpét neveltek belőled..:DDD

nincs1agy 2021.03.25. 11:52:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: Szóval te vagy a cicás nick is..Most lebuktál..:D

nincs1agy 2021.03.25. 11:58:25

@white999: Még egyszer elmondom, mert támogatom a hülyék szellemi fejlődését, hogy elosztod egymással a két ország lakosságát(a magyarral osztasz), a kapott értékkel pedig megszorzod a magyar covid halálozási számot. Ha az így kapott értéknél magasabb az összehasonlításban részt vevő másik ország covid halálozási száma, akkor rosszabbul állnak covid halálozásban. Márpedig ez a briteknél, a belgáknál és a cseheknél is így van. Az olaszok spanyolok, szlovákok szlovének egy kevéssel állnak jobban ,mint mi. De persze a lényegesen gyengébb átoltottságuk miatt őket majd jobban leveri a 4. hullám, mint minket fog. A meccs 90 percig tart, de ti valamiért kényszeresen a 68. percben akartok eredményt hirdetni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.25. 12:08:00

@cloadbuster:

Gazdag támogatókból, azaz adományokból, ami nem piaci finanszírozás.

white999 2021.03.25. 15:56:15

@nincs1agy:
www.portfolio.hu/gazdasag/20210324/mar-kulfoldon-is-felfigyeltek-a-dramai-magyar-jarvanyhelyzetre-475664?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Kedves szellemi fogyatékos barátom. Ime egy újabb hely ahol a csehek mögött másodikok vagyunk. Immár a teljes magyar netes tartalom és a külföldi is hülye szerinted.
Idáig néztem a vergődésedet de most segítek Mi lenne ha nem az általad gondolt lakosság számokkal számolnál, hanem helyes adatokat táplálnál a rendszerbe? Tudod ha szar az input akkor szar az output is. Na többet nem segítek, hogy miért egyedül neked jön ki más végeredmény mint bárhol máshol az univerzumban. Szórakoztató vagy.

A második ábrán keresd már meg Belgiumot. Ha sötét zöld vonal alatt van (segítek arrafelé keresd) akkor az azt jelenti hogy mi vagyunk a rosszabbak és nem a jobbak. Aki sötét zöld vonal felett van (nem sok ország van ilyen egyedül a csehek, ezért nem is fogod ott találni Belgiumot) az azt jelenti, hogy ők rosszabbak halálozásban.
Tényleg nem bonyolult pont ilyen kretének kedvéért találták, hogy aki nem ért a számok nyelvét az még vizuálisan el tudja képzelni a helyzetet. Másnak lehet pár másodperc neked pár óra de biztos, hogy meglesz a helyes megfejtés. Nem adom fel. Most már kihívásként tekintek rá, hiszen láthatóan tényleg nem rosszindulatból csinálod, hanem csak a képességeid korlátozottak,

Etniez 2021.03.25. 18:47:05

Ha nem emberi éltekről lenne szó azt mondanám, nagyon szórakoztató ahogy Gulyás végig hazudja az egész napot.

444.hu/2021/03/25/a-kormany-masfel-honap-elonyt-adott-a-brit-mutacionak-itt-az-eredmenye

"Tehát úgy gondolom, hogy a magyar járványkezelés intézkedései következetesek, megtervezettek, és mellőzték azt a kapkodást, amit Európa számtalan más országában láthattunk”. "

Az biztos, kedves Gergely. Elkapkodva csak a nemzeti konzultáció lett, a lezárások nem.

nincs1agy 2021.03.25. 18:59:04

@white999: Tudod ez azért van , te kis debil, mert hozzád hasonlóan nem tudnak számolni. Pedig egyszerűen csak el kell osztani a covid halálozások számát az adott ország lakosságszámával, és kijön a fajlagos eredmény.

A magyar esetben: 18952/ 9,77m=1939,81* 1/m

A belga esetben: 22763/ 11,46m=1986,3* 1/m

Ugye még te is felfogod, hogy a belga érték nagyobb?

white999 2021.03.25. 20:00:54

Belgium lakossága 11,626,323 fertőzött 22.786 magyar 9,642,435 fertőzött 19.224 friss adatok alapján. Hiába mondom hogy ha szar input akkor szar lesz az output is? Gondolom az osztás menni fog.Ha Magyarország lakosságát 15 millióra veszed Belgiumét meg Luxemburgéval kevered akkor még kedvezőbb adatokat fogsz kapni. Csak jó lenne pontos számokkal dolgozni. Amúgy tegnap Belgiumban 23 haltak meg itt meg 272 ember.
Gondolom a Belga 1960 tól nagyobb a magyar 1994
A világon mindössze 8 országban haltak meg többen mint itt abszolút értékben. Pl. a törpe államban, az USA-ban 286-an, hogy érzékeltessem mennyire kretén vagy amikor a világszintű járványvédekezés mellett érvelsz.

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Na jó böngészést sose késő ismeret hiányt pótolni.

nincs1agy 2021.03.25. 20:57:27

hu.wikipedia.org/wiki/Belgium

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g

"Belgium lakossága 11,626,323 fertőzött 22.786 magyar 9,642,435 fertőzött 19.224 friss adatok alapján."

Te mi a rákról beszélsz? Nem fertőzött, hanem halott.

A belinkelt portfóliós listádon meg azok a számok szerepelnek, amiket a számításnál felhasználtam. Vagy magad sem tudod, hogy mit linkeltél be?

De nem ezek a nüansznyi különbségek a lényegesek, hanem hogy Magyarország a sokkal jobb átoltottságának köszönhetően elkerülheti, vagy sokkal kisebb veszteségekkel vészelheti majd át a 4. hullámot, mint a belgák, olaszok, spanyolok stb. Persze akkor majd csendben lesztek..

white999 2021.03.25. 21:07:18

@nincs1agy: Természetesen nem fertőzött hanem halott. Igaz Látom nem nézted a mellékelt linket onnan vannak a számok, Ezek egészen frissek nem egy nappal ezelőttiek.

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

white999 2021.03.26. 09:55:59

@nincs1agy: BELGIUM +30 TOTAL /1 MILLIÓ 1962
MAGYAR +275 TOTAL 2022
Cél az első helyért cseh +87 TOTAL 2391

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.26. 23:59:43

@nincs1agy: te idióta, nem veszed észre, hogy minden adat mást mutat? Mindenki szembejön az autópályán, de nyilván te vagy a helyes oldalon...
Az a baj, hogy a butaságod határozottsággal társul. De végülis az ilyenekre van szükség a NER-ben. T gyengeelméjû, amit belinkeltem, az egymillió főre vetítve mutatja a halálozást. Innentôl NEM játszik a lakosságszám.
Egyébként téged népszámláláskor beleszámolnak a lakosságszámba?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 08:49:49

@horrorpornó bábszínház:

"Már a 80-as évek elejétől kék útlevéllel lehetett utazni bárhova, nem kellett hozzá semmilyen külön engedély."

S ezt álmodtad? 1987. dec. 31-ig NEM lehetett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 08:51:38

@horrorpornó bábszínház:

"az alapító Kövér is MSZMP-tag volt"

Sose volt az.

"meg Bayerzsóti lovag, az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa is"

S ő se volt az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 08:52:28

@horrorpornó bábszínház:

"Mikola István és Martényi János mi a fasz is volt, ha nem MSZMP-tag és Fidesz-vezető"

Ők később kerültek a Fideszbe, s sose voltak több második vonalnál a Fideszben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 08:55:23

@horrorpornó bábszínház:

" ezzel hiperinflációt gerjeszteni"

Hiperinflációt az áruhiány gerjeszene.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 09:00:06

@horrorpornó bábszínház:

""A legtöbb nyugati országban az ügyészség a kormány része."
Sehol nem az."

Alapvetően a szovjet jogrend találta ki, hogy legyen az ügyészség "független" intézmény. Nyugaton ezért ez nem szokás. A legtöbb országban az igazságügyminisztérium alá van rendelve, s van ahol ő maga kormánytag.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 09:12:37

@horrorpornó bábszínház:

A piaci azt jelenti, hogy a terméket előállító megél a termékeladásból. Az, hogy egy gazdag nagybácsi állja a költségeket az nem piaci.

horrorpornó bábszínház 2021.03.28. 17:29:22

@MAXVAL birсaman közíró:
Martonyi külügyminiszter volt, te ostoba fasz, ami legnagyobb rosszindulattal is a 2. miniszteri hely a kormányban, max. a belügy áll előtte. Második vonal, mi?
Mikola meg egy jó darabig a párt elnökhelyettese volt. Második vonal, mi, faszakalap?

Bayerpatkány meg bizony MSZMP-tag volt, a Népszabinál a Pártélet rovatba írt. A másik nagy fideszes faszkalap, szintén véres szájú MSZMP-tag Bencsik András volt a rovatvezetője.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 17:53:08

@horrorpornó bábszínház:

"a 444 esetében nem gazdag nagybácsit tartja el őket, hanem az olvasók"

Mennyi az előfizetési díj? A reklámbevétel?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 17:54:02

@horrorpornó bábszínház:

"ellopja a pénzt az államkincstárból?"

Nem lopja el. A manyup-cápák próbálták ellopni a nyugdíjadót, de Orbán időben kivette a mancsukból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 17:55:10

@horrorpornó bábszínház:

Martonyi sose volt a belső kör tagja a Fideszben. Adminisztrátor volt, nem döntéshozó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 17:56:12

@horrorpornó bábszínház:

"Bayerpatkány meg bizony MSZMP-tag volt, a Népszabinál a Pártélet rovatba írt."

Nem volt MSZMP-tag. S a Népszabadaságba a rendszerváltozás UTÁN írt, amikor nem is létezett "Pártélet" rovat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 17:56:56

@horrorpornó bábszínház:

"véres szájú MSZMP-tag Bencsik András"

Bencsik se volt MSZMP-tag. S fideszes is csak a 2000-es években lett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.28. 18:04:41

@horrorpornó bábszínház:

Kiutazási engedély kellett MINDEN utazáshoz 1987. dec. 31-ig , kivéve 5 komcsi országot. Volt rá tv. is, nézz utána, buta troll.

Hiába volt kék útleveled, azzal önmagában kiutazásu engedély nélkül NEM utazhattál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.29. 22:22:08

@MAXVAL birсaman közíró: a fokozott pénzkiáramlás is inflációt gerjeszt. Semmi köze az áruhiányhoz. Lásd még: pénzügyi válságok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.29. 22:25:22

@MAXVAL birсaman közíró: 1978 lesz az, birka.
"1978-ban a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa rendeletben mondta ki, hogy törvényes jognak tekinthető az utazáshoz való jog, így egyre nagyobb tömegek indultak útnak. Az érvényes útlevélhez maximum 70 dollárt lehetett kiváltani, ha valakinél többet találtak, bűncselekménynek számított. A vásárolt valuta mennyiségét az útlevél mellékleteként szolgáló valutalapon tartották nyilván.[2"

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.29. 22:28:38

@MAXVAL birсaman közíró: néhány személyes élmény: 1976-ban az egész családot kiengedték rokonlátogatásra, egy hónapig voltunk az USA-ban.
1981-ben már engedély nélkül vágtunk neki a barátaimmal Ausztriának, Németországnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.29. 22:31:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az érvényes útlevél NEM adott jogot az utazásra, kellett bele kiutazási engedély is ami egy pecsét volt. Egészen 1987 végéig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.29. 22:33:17

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Rosszul emlékszel. Kiuatási engedély nélkül nem léphettél át a magyar-osztrák határon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.29. 22:35:11

@MAXVAL birсaman közíró: Sokan kritizálták a Népszabadság 1986. október 17-i számába írt, Érzelmi kötődés című cikke miatt, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír.[4][5

1986-ban már megtörtént a rendszerváltás? Akkor még durvább, hogy Anris komád a fiatalok szovjetbarát neveléséről írt....cumi.
Baj van a naptáraddal. Ja, nem, csak hazudozol.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.29. 22:37:15

@MAXVAL birсaman közíró: idióta, átléptünk. Vízum kellett, amit viszont a másik fél állít ki. Tehát beutazási engedély. De ott idéztem te elmebeteg a
dátumot, mikortól eltörölték.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.29. 22:42:08

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ha átléptetek, akkor VOLT kiutazási engedélyetek.

Vízum viszont NEM kellett, vízummentesség volt a 2 ország között a 70-es évek eleje óta.

A kiutazási engedély eltörlése 1988. január 1-jén lépett hatályba, az 1987-ben elfogadott Grósz-féle útlevéltörvénnyel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.30. 21:28:25

@MAXVAL birсaman közíró: az NDK-val volt vízummentesség. Az NSzK -val 1990 -től. Idióta vagy, de következetes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.30. 21:34:14

@MAXVAL birсaman közíró: "Ausztria - Konzuli Szolgálat

Magyar állampolgárok számára 2004. május 1 -jétől teljesen megszűnt a vízumkötelezettség, függetlenül attól, mi a beutazás célja és "

Tudom, te az osztrák hatóságoknál is okosabb vagy...
Birka, inkább bégess.

Tudod, kivel szemben szűnt meg a vízumkötelezettség az 1970-es években? A szovjetekkel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.30. 21:36:41

@MAXVAL birсaman közíró: Ùgy, te idióta, hogy azt állítottad, a haverod sosem volt a kommunizmusban a Népszabadság újságírója.
Igaz, egy cikkében a szovjet típusú nevelést dícséri....

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.03.30. 21:38:34

@MAXVAL birсaman közíró: úgy, te gyengeelméjű, hogy abba kötöttél bele, hogy Ausztriában és az NSZK- ban jártam, kiutazási engedély nélkül, de vízummal. Ilyen gyorsan felejtesz? Eszik az agyad a prionok!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.30. 21:44:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Se Ausztriában, se az NSZK-ban nem járhattál kiutazási engedély nélkül magyar útlevéllel 1987 előtt.

Ausztriába nem kellett vízum a 70-es évektől, az NSZK-ba kellett (kivéve Nyugat-Berlint).

white999 2021.04.01. 10:21:14

@Etniez: Nem felejtettem el ezt a blogot (nincs agy majd kap egy üzit pár hét múlva), mert ebben az ütemben a csehek is foghatók két héten belül és szégyenszemre a még a mikro államok is meglehetnek. Főleg ha ez büdös tahó paraszt tényleg visszakényszeríti a gyerekeket a suliba a járvány csúcspontján.

Etniez 2021.04.01. 10:35:59

@white999: az elmúlt két napban 3 ember halt meg a falumból, tegnap hívtak. Kis falu, 4500 lakos.
Két ötvenes és egy 36 éves.
De most már kiderült, miért 2,5m oltás után nyitunk Orbán szerint: annyi a nyugdíjasok száma. A többiekért nem kár, úgy tűnik.

white999 2021.04.01. 11:49:11

@Etniez: Kollégám vékony alkatú, hegyi kerékpáros hobbival. Ha elmegy az kb 4 óra, most télen is, szóval nincs rossz állapotban. A családból egyedül ő került kórházba kétoldali tüdőgyulladással a felesége asztmával nem, a szüleik sem, akiknek már minden bajuk van alapból a kor miatt. Pár nap rosszul léttel átvészelték. Neki 92 szaturációja volt amikor bevitték de a 1 hetet bent töltött, ez kb. 40 napja volt, még a béke időben. Most ilyennel már nem visznek be max. kivizsgálásra és haza zavarják az illetőt hogy gyógyuljon otthon. Azután ha már vért köp akkor viszik be esetleg megint. A helyi kórházban szinte 0 eséllyel lehet lejönni a lélegeztetőről de már be is csak tényleg akkor viszik az embert, ha végképp reménytelen az otthoni gyógyulás.
Amikor a kretén Cecilia mondja, hogy ne halogassák a kórházba menetelt mindig ökölbe szorul a kezem. Nem halogatják hanem nem viszik őket. Nejem unokatesóját kilenc nap láz és hányás után bevitték délután, este meg szóltak a covidos szarul levő férjének, hogy vigye haza mert csak kicsi a tüdőgyulladás ezzel az értékkel lehet otthon is gyógyulni.
Pár túlélő ismerősöm mondta, hogy kb. az mentette meg, hogy egy külön szobában rakták és a szobatárs tartotta benne a lelket, mert egy nagy kórterembe csak azt hallgatta, hogy sírnak, levegőért kapkodnak és haldoklanak az emberek. Annyira lehúzza azt aki bent van, hogy sokan lelkileg nem tudnak kitartani. Nem csodálom, hogy nem engedik forgatni a stábokat. Az idős krónikust meg régen túlhaladta a dolog, tegnap már 8% volt akinek nem volt alapbetegsége és idős sem volt. Ez a majom még tegnap volt ilyen életbölcsességeket megosztani, hogy már annyira terjed, hogy sajnos ezt csak az oltás állítja meg.
süti beállítások módosítása