mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Két ok, amiért lehetetlen a menekültek megfelelő integrációja

2019. március 23. - p.a

im2.jpg

Ugye abban mindenki egyetért, hogy ha már itt van az adott menekült, akkor szükség lenne az integrációjára?

Ezen a blogon több bejegyzés született arról, hogy Nyugat-Európában miért gondolják sokan, hogy a menekültekre szükség van (a legutóbbi írás itt). 

Abban mindenki egyetért, hogy ha már itt van az adott menekült, akkor szükség lenne az integrációjára. Viszont arról, hogy ez az integráció pontosan mit jelent, már nagyon eltérnek az elképzelések. Így, egyértelmű cél híján teljes siker eleve nem lehet belőle, legfeljebb politikai szólamok szintjén. Úgy tűnik, jelen helyzetben még úgy sem. Legalábbis rendre érkeznek híradások az integrációs programok bukásáról (tegnap például ez). 

Hadd álljon itt két ritkán (vagy egyáltalán nem) említett ok, ami a közember által elképzeltek szerinti integráció sikerességét ha nem is lehetetlenné, de legalábbis valószínűtlenné teszi. 

im1.jpg

1. Integráción sokan azt értik, hogy a menekültek elfogadják az új otthont adó társadalom normáit, felveszik a szokásokat, beolvadnak az új közösségbe. 

A menekültek jó részében ez fel sem merül. Nem azért jönnek Európába, hogy úgy éljenek, mint az európaiak. Azért jönnek ide, mert vagy 1) otthon egyáltalán nem tudnak élni vagy 2) azt remélik, hogy olyan életet élhetnek, mint amit otthon terveztek, csak még jobb körülmények között. 

Egy tipikus  Németországba érkező szír/iraki/török/pakisztáni ember egyáltalán nem akar olyan lenni, mint egy tősgyökeres német vagy francia vagy holland. Sőt, sokszor nagyonis visszataszítónak találja ezen emberek életstílusát, elveit, gondolkodását. Ez az bevándorló (teljesen normális emberi ösztöntől vezérleve) olyanná akarja alakítani a környező világot (társadalmat, országot), amilyennek ő jónak látja. Fel sem merül benne, hogy az új környezetét alkotó, jobb esetben is furcsának talált, de inkább megvetett emberekhez kellene hasonlatossá válnia. 

A bevándorló nem tekint felsőbbrendű és így minden tekintetben áhított kulturális közegként a befogadó társadalomra. Ez természetes. Az igazi baj abból adódik, hogy a befogadó társadalom nagyobbik része viszont pontosan így gondol saját magára. Az európai emberben a mai napig ott van a gyarmatosító, felsőbbrendű nagy fehér varázsló, aki segít és kioktat, akihez alkalmazkodni kell, ha szegényebb országból érkezel. A befogadó és befogadott elvárásai közé ezzel áthidalhatatlan szakadék kerül. 

im3.jpg

2. Az integráció másik ellehetetlenítője a rambo-hatás. Talán emlékszünk a legelső (a folytatásoknál nagyságrendekkel értelmesebb), 1982-es Rambo filmre, ami a Vietnámból hazatérő, a kegyetlenséget/embertelenséget ott magába szívó katona békés társadalomba történő beilleszkedésének lehetetlenségről szól. Nálunk Rambo csak egy akcióhős, de az USA-ban a valóság volt: az országnak a háború után komoly, sőt megoldhatatlan problémát jelentett a fizikailag és/vagy lelkileg megroppant veteránok visszailleszkedése. 

im4.jpgAz Európába érkező menekültek jó része számunkra elképzelhetetlen szörnyűségeken ment keresztül. Olyan traumák érték, amiket valószínűleg elnyomni sem lehet, nemhogy feldolgozni. Soha nem lesznek olyanok, mint a szomszédjai, ahol még a családfő is szörnyűnek tartja a csirkenyak elvágásakor kifröccsenő vér látványát. A különbséget nem szabad bagatellizálni. Súlyos, konfliktusokkal és megértés teljes hiányával átitatott élethelyzeteket eredményez, hogy gyökeresen más lelkű embereket zárunk össze egy rendszerbe. 

A nehéz, de egyébként nem feloldhatatlan rambo-hatást az 1. pontban leírt mechanizmus teszi szinte reménytelenné. 

im6.jpg

Már a fenti két ok miatt is törvényszerű, hogy az integráció nem működik, legalábbis nem úgy, ahogy a hétköznapok európai polgára gondolkodik erről. A társadalom nagy mérnökei nem naivak, ők máshogy képzelik el a jövőt. Új társadalom születik. Nem az a lényeg, hogy a régit megőrizzék, hanem az, hogy felülre kerüljenek/felül maradjanak benne. A többiek meg majd alkalmazkodnak. Hogy kinek van igaza, azt mindenki döntse el maga. Gondolom itt is az üléspontok határozzák meg az álláspontokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2414710457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bkkzol 2019.03.24. 00:16:28

@Brix: A törvényi keretek egyenlőre tragikomikusak Európában. Az se tudják, hogy , mit kezdjenek a saját állampolgársággal (is) rendelkező külföldön elfogott terroristákkal. Szerintem ítélkezzenek fölöttük ott ahol elfogták vagy fogva tartják őket. Közelebb vannak az eseményekhez, tanúkhoz... költséghatékonyabb sok szempontból.Ha be teszik a lábukat az EU-ba akkor sok tízezres kártérítést (jutalmat) ad a strassburgi (bohóc) bírák gyülekezete ezeknek. Plusz ingyenes gyógykezelés, szociális juttatás.... Egy iraki vagy szíriai tárgyalás után ha elkerülik a kötelet akkor se fognak teli zsebbel vidáman élni.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.24. 00:46:43

Tehát amikor egymillió magyar megy más országba hogy fogadják be, akkor a végén a magyarok sem tudnak integrálódni a nyugati társadalmakba.

Csak azt tudnám, hogy ez a sokmillió tudatmódosított bérretegő magyarja miért nem erről a valós tényről nyit nap mint nap kirohanást, miért azokról a bevándorlókról akiket ő maga eddig se látott és sose fog látni mert azt se tudja merre van Németország meg Svédország, eljutni oda meg úgyse fog tudni sose, mert a magyar bérrel ezt a luxust nem engedheti meg magának.

Willkommenskultur 2019.03.24. 02:16:09

"Ugye abban mindenki egyetért, hogy ha már itt van az adott menekült, akkor szükség lenne az integrációjára?"

Ha menekult, akkor semmi szukseg erre. Amint beke van naluk, mar mehetnek is haza.

Ha nem menekult, akkor meg kell nezni koll-e nekunk a szakertelme, vagy van-e sok penze. Ha egyik sincs, deport postafordultaval.

Semper Fidelis 2019.03.24. 05:27:57

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Ja, mert a keresztény gyökerű magyar azonos az iszlám gyökerű közel keletivel, mi? Pontosan tudod te is, hogy teljesen más kulturális ugrás egy magyarnak mondjuk dánok között élni, mint egy szírnek. Csak hát próbálod összemosni a dolgokat, érdekeid szerint. Szánalmas és átlátszó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.24. 06:46:10

Nincs olyan megoldás, melyben lehetséges lenne tömeges betelepülés integrálása.

A tömeges betelepülés esetében valamelyik fél győz:
- az őslakosok erőszakot alkalmaznak a bejövőkön,
- a bejövők alkalmaznak erőszakot az őslakosokon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.03.24. 06:48:02

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

A kitánorgó magyarok legnagyobb része nem is integrálódik, csak a pénz miatt mennek ideiglenesen.

Laciiiii55 2019.03.24. 07:04:04

@Willkommenskultur: pontosan, a menekült mehet haza.

Laciiiii55 2019.03.24. 07:10:21

"A társadalom nagy mérnökei" azért gratulálok, hogy az indexen keresztül sikerült egyet Sorosozni.

csakférfi 2019.03.24. 07:35:25

Szeretnénk ha a "vilàgban" egységes norma és együttélési szabályok és törvények lennének érvényben? Bàrhovà is utaznál bàrhonnan is jönnének idegen emberek? Nem kellett tartani a ,fekete,rézbörű,sàrga, bőrszinű emberektől?
Erre való a tolerancia.
Elfogadàs?
"francia forradalom elméleti alapjának a felvilágosodás eszméit tekintette. Hármas jelszava: Szabadság, Egyenlőség, Testvériség (Liberté, Égalité, Fraternité) máig ott olvasható számos középületen. Ezen elvek a gyakorlatban azonban már a forradalom ideje alatt sem valósultak meg – a hatalom megszerzésének, illetve megtartásának igénye vezetett például a jakobinus terrorhoz."

francia forradalom Európa történetének meghatározó eseménysorozata volt a 18. század végén. Noha sok tekintetben korábban elkezdődött, a kezdődátumnak általánosan 1789. július 14-ét tekintjük, amikor a feldühödött párizsiak elfoglalták a Bastille börtönét. A marxista történelemírás az eseményt „nagy” jelzővel szokta illetni. A forradalom során az országot a pénzügyi csőd közelébe vezető abszolutista rendszert megbuktatták, ám a gazdasági és társadalmi válságot nem sikerült felszámolni. Végül sem a kialakult alkotmányos monarchia, sem az azt követő köztársasági államrend nem bizonyulhatott tartósnak, és az események végül Bonaparte Napóleon, a tehetséges tábornok diktatúrájába torkolltak (1799)."
Wiki idézet

Ettől az eszmei évtől messze vagyunk. Fényévekre. Làssuk be............sötétkék vagyunk..........mégha a börünk "vilàgos" is.
Miért?

"Izráel vezetői felelőtlenek
9Ti, mezei vadak, jöjjetek mind, és egyetek – mind, ti, erdei vadak! 10Az őrök mind vakok, nem vesznek észre semmit. Mindannyian néma kutyák, nem tudnak ugatni: álmosan heverésznek, szeretnek szunnyadozni, 11telhetetlen kutyák, nem tudnak jóllakni. Ilyen pásztorok ők, nem tudnak figyelni! Mindegyik a maga útját járja, mindegyik a maga haszna után, kivétel nélkül: 12Jöjjetek – mondják –, hozok bort, igyuk részegre magunkat! Legyen a holnap is olyan, mint a ma, vagy még sokkal jobb!"
Ézsiàs próféta

Ezért.

Laciiiii55 2019.03.24. 07:51:11

@csakférfi: nem tudod mi az a tolerancia paradox, azért.

csakférfi 2019.03.24. 08:11:27

@Laciiiii55:
Paradoxon?
Amikor "két igaznak vélt àllítàs ellentmond egymàsnak"?
Ez lenne a "toleranciaparadoxon"?
Melyik is az a két àllítàs?
Amit Te igaznak vélsz?
Írd le nekem!
Kérlek!

alfacharlybravo 2019.03.24. 08:22:25

@Brix: A szigor megvalósíthatatlan, a német rendőrség feladta nem tud mit kezdeni a migránsokkal, hatalmas pénzügyi teher az eltartásuk és lázadnak elégedetlenek.

Laciii 2019.03.24. 08:24:42

@csakférfi: "digitális analfabéta" ha ezt megfejted mi és kigyógyulsz belőle akkor tudni fogod. Alapfogalmakat ne kelljen már magyarázni.

alfacharlybravo 2019.03.24. 08:31:48

@Medgar: Bolgár Gyuri bá az ATV én 2010 ben arról áradozott, hogy mekkora kárt sikerült okozni az Magyarországnak a sajtószabadság kampánnyal. Elkezdték kiszámolni hány millió forintot tesz ki a károkozás. Ezek szerint nekünk a galiciai migránsokat sem sikerült integrálni, csak a háttérhatalomhoz hűségesek kártékonyak paranoidok csak lakóhelynek tekintik ezt az országot ezt Eörsi Matyi bácsi mondta. Furcsák olyan fészek rombolók őket nem érinti, hogy tönkreteszik Mo. -t? Fő a bosszú?

csakférfi 2019.03.24. 08:41:45

@Laciii:
Intoleràns vagy velem.
De......

"Legjobban az ún. Tolerancia-paradoxon fogott meg.

A tolerancia paradoxona: ha egy toleráns ember nem kedveli a nem toleráns embereket, akkor intoleráns velük szemben. Mi a helyes hozzáállás ebben az esetben számára? Tolerálja az intoleráns embereket is, és ezzel fogadja el az intoleranciát, vagy ne tolerálja őket, ezzel viszont beismerve, hogy ő is intoleráns?

Karl Popper szerint a toleráns ember egyetlen dolgot nem tolerálhat: az intoleranciát.

nobikattila.hu/tolerancia-paradoxon/
Vs.

"tolerancia a kölcsönös megértés és tisztelet alapja, egyfajta morális parancs. Nem jelenti a másfajta gondolkodással vagy mássággal való egyetértést vagy annak követését. Ez a fajta türelmesség a mások másságának az elfogadása.

Wiki idézet.

Nem vagy velem türelmes.
Sem az arab terrorista az "angolszàsz" kulturàval.
Ez feloldja a paradoxont.
Mert......

"Popper anti-historicista szillogizmusával kapcsolatban Szmodis Jenő Kultúra és sors című munkájában megjegyzi, igaz ugyan, hogy az emberi tudás fejlődése és gyarapodása nem prognosztizálható, azonban az a premissza már meglehetősen kétséges, hogy a történelmet (különösen a nagy társadalmi alakulatok sorsát) az emberi tudás gyarapodása határozná meg döntő módon. (A tudattalan beidegződések és egyéb, kevéssé a tudással összefüggő tényezők hatalmát ugyanis épp a XX. század második felében tették világossá például a szociálpszichológia eredményei is.) Ebből következően igencsak megkérdőjelezhető a popperi következtetés is (ti., hogy tehát a történelem folyamata előbbiek okán nem látható előre)."

Karl Popper címszò. Wikipédia

Hogy jobban értsd.

"63 Tégy tett nélkül, intézz intézkedés nélkül, ízesíts íz nélkül. A nagy: csupa kicsiny; a sok: csupa kevés. Gyűlöletre feleljen megbecsülés. A nehéz legyőzése könnyűvel indul. A nagy megtevése kicsinnyel indul. A nehézség az ég alatt a könnyűn alapszik, s a nagyság az ég alatt a kicsinyből gyarapszik. Ezért a bölcs nem cselekszik nagyot, így teljesít nagyot. Nem érdemelsz bizalmat, ha túl-sokat ígérsz. Ahol sok a könnyű, ott sok a nehéz. Ezért a bölcs nem kerüli a dolgok nehezét, az erőlködés mégse veti szét."

Lao Ce

Ha majd mindenki Lao Ce "bölcsességét" birtokolja.....100 vagy 1000 év mulva.....
Addig is légy türelemmel.........iràntam.
:)

Pilotax 2019.03.24. 08:42:07

Józan gondolkodású ember nem is vár el teljes integrációt. A munkában és a mindennapi társadalmi kapcsolatokban azonban elvárható lenne az integrálódás, nem lehet az integrálódás iránytúje a vallás. A fő probléma az, hogy akár a menkültek akár a bevándorlók igazából nem is akarnak integrálódni, - lásd a blogban is hivatkozott tegnapi, a német adatokról szóló cikket - hanem inkább a saját képükre szeretnék formálni azt a világot ami nekik menedéket, megélhetést ad. Ha már a liberálisok multikulturalizmust akarnak akkor arról is tenni kellene , hogy abban az európai kultúra is megfelelő módon legyen képviselve, és ne a befogadó ország polgárainak kelljen alkalmazkodni egy középkori ideológiához, eszmerendszerhez, mert azt itt már hm "kissé" meghaladták már.
Kisé túltolják a bevándorlók a világban szinte mindenhol meglévő a vendégjoghoz való alkalmazkodást mondhatnám visszaélnek a vendégjoggal, azzal, hogy rá akarják erőszakolni a saját életszemléletüket a vendéglátókra. A megoldás nem lehet kizárólag a türelem. Szükség van az akár kikényszerített tanulásra, vagy ha ellenállnak akkor akár hatalommal is ki kell kényszeríteni az integrálódás olyan szintjét, ami már elfogadhatóvá teszi az együttélést.

juletræ 2019.03.24. 08:44:04

@Semper Fidelis: es megis, latvan h sok nagyarnak milten nagy ez az ugras, neha valoban elkezdem sajnalni a muszlimokat-nekik tenyleg lehetetlen.

Peldak: koppenhagai magyar forumon rendszeresen szidjak a danokat h. hogy vezetnek: ti nem "dinamikusak" hanem "megalszik a tej a szajukban." . A valisagban a danok tulnyomoan szabalytisztelok es a varos sajatossagai (pl sok bicikli) szerint vezetnek.

Meghogy a dan orvosok sinterek: ugyanis nem irnak fel tobb kilo gyogyszert. Meghogy a danok csavargo hippik: merthogy biciklivel megy a magas statuszu is nem pedig Audival.

Satobbi.

Sir Galahad 2019.03.24. 08:52:55

Mi volt a cikk célja? Mert azt, hogy az integráció nem lehetséges, azt eddig is tudtuk.

juletræ 2019.03.24. 09:00:12

@Sir Galahad: A cikk celja szvsz az vilt hogy azokat az okokat boncolgassa amelyek nem kerulnek gyakran napirendre (pl olcso munkaero, pl a nyugati elit tudatos cinikus-opportunista hozzaallasa , pl a menekultek hozzank (=ny eu librealizmus) valo hozaallasa.)

Szerintem ez kitunoen sikerult.

Willkommenskultur 2019.03.24. 09:00:45

@csakférfi: "Szeretnénk ha a "vilàgban" egységes norma és együttélési szabályok és törvények lennének érvényben? "

1. nem

2. az utso diktatorikus csapat aki ezzel hazalt, 45 evig szopatott minket orosz katonakkal, nem volt eleg?

alfacharlybravo 2019.03.24. 09:15:48

@MAXVAL bircaman közíró: Az őslakos problémát sok helyen megoldották Ausztrália Amerika észak és dél stb

csakférfi 2019.03.24. 09:16:44

@Willkommenskultur:
Az hogy Te vagy én mit szeretnénk...a "lötéri döglött kutyàt nem érdekli".

"41 Ha bölcs hall az út-ról, megragadja és megőrzi; ha tudós hall az út-ról, megtartja, majd elveszíti; ha okos hall az út-ról, nem győz nevetni; és nem erről az út-ról esik szó, ha tán megérti. A régi vers ezért mondja: „A fényes út sötétnek látszik, az út-on járó eltűnni látszik, az egyenes út tévútnak látszik, a magas erény szakadéknak látszik, a nagy tisztaság szégyennek látszik, a hatalmas erény kevésnek látszik, a növekvő erény lopásnak látszik, a szín-igazság hiánynak látszik. A végtelen négyszögnek egy szöglete sincsen, a végtelen edény készen soha sincsen, a végtelen zengésnek hangja nincsen, a végtelen képnek formája nincsen.” Az út rejtett és neve nincsen. Egyedül az út vezet és célba fut."
..
...
37 Az út örök és tétlen, mégis mindent végbevisz észrevétlen. Ha fejedelmek, királyok megőrzik, minden magától rendeződik. Ha kapálóznak és intéznek, letöri őket a titkos természet. Vágytalan a titkos természet, s a vágy hiánya: béke, az ég alatt a rend teljessége."

Intolerànsak vagyunk mi emberek.
S ez a tudatlansàgunkbòl adòdik.
Türelmetlenül hajkuràsszuk a tudàst....mint értéket.
Mivel valami idiòta kijelentette a "tudàs hatalom".
Aki "tud" az jòl él. Mert pénzt kap a "tudàsàért".
Ezért paradoxon a "tolerancia".
Vagyis......mindenki intoleràns Te....Laci...."jòska-pista"...én.
Ez van.
:)

csakférfi 2019.03.24. 09:26:29

@juletræ:
"Többnyire a kortársaihoz, akik hasonló problémával küzdenek. A felnőttek mintáiból ezek a gyerekek többnyire nem kérnek. Más utakat keresnek és sokszor felejteni szeretnék a hétköznapok csalódásait. Erre jók a hét végi bulik, ahol kiereszthetik a gőzt. A módosabb gyerekek drága italokat vásárolnak, a szegények lakta szegregátumokban a drogdílert várják, akik kétes eredetű, pár száz forintos cuccal kereskednek. A következmények néha beláthatatlanok."
...
...
Egyebek között ez derült ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) napokban nyilvánosságra hozott kutatásából. A vizsgálat során 36 európai országban figyelték a kamaszlányok alkoholfogyasztási szokásait. A felmérés szerint Magyarországnál csak Walesben és Dániában rosszabb a helyzet."

www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-drogok-es-a-rohamivas-is-terjed-a-a-tinik-koreben-1335296/

Tele a faszom a "dàniai jòlét töl

Sexual Harassment Panda 2019.03.24. 09:27:59

A blog összemossa a menekülteket a bevándorlòkkal

erkölcsi hulla 2019.03.24. 09:27:59

"nagyobbik része viszont pontosan így gondol saját magára"

Mivel mi nem fejezzünk le embereket, nem mindennapos a gyerekek megerőszakolása, nem állatokkènt tekintünk a nőkre, nem baszunk kecskèket, ès nem akarunk minden hitetlent meggyilkolni.

Tènyleg nem vagyunk magasabb rendűek?
Szerintem nem, mert az ember nem hasonlítja magát állatokhoz.

erkölcsi hulla 2019.03.24. 09:31:08

A cikk celja szvsz az vilt hogy azokat az okokat boncolgassa amelyek nem kerulnek gyakran napirendre (pl olcso munkaero""

Most is van olcsó munkaerő. Persze nem a cigókra gondolok azok nem dolgoznak. Románok ukránok oroszok. Ès nem beköltözni jöttek, csak dolgozni.

midnightcoder2 2019.03.24. 09:34:50

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Tehát amikor egymillió magyar megy más országba hogy fogadják be, akkor a végén a magyarok sem tudnak integrálódni a nyugati társadalmakba."

Attól függ hova. Európában vagy az USA-ban nincs nagy gond, mivel kb. ugyanaz a társadalom, ergo nagyon nem kell nekik integrálódni. Ezzel együtt így is van hogy valaki nem tudja megszokni Pl. a svéd és a magyar társadalom közti különbséget, az ottaniak távolságtartását. De ez amúgy elég egyénfüggõ kis, kis hazánkban is vagyunk páran akik lelkileg inkább északiak és vannak akik inkább déliek. De ezek árnyalatni különbségek. Ha viszont a magyar egy valóban nagyon különbözõ kultúrájú országba megy, akkor valóban gond lehet az integráció, már persze ha az illetõ valóban a helyiek közt él és nem az van hogy ki sem igen jön az európaiak által lakott városrészbõl. Persze ez is csak akkor gond, ha az adott kultúra értékei gyökeresen eltérnek a miénktõl. Pl. egy távol-keleti országban ez sokkal kevésbé gond szerintem mint egy közel-keletiben. Ahogy az itteni kínaiak, vietnamiak, stb. is gond nélkül beilleszkednek, míg Pl. ez a cigányoknak sok generáció után is csak elég nehezen megy.

Willkommenskultur 2019.03.24. 09:41:45

@midnightcoder2: szaros gyorgy eleg faszan integralodott

midnightcoder2 2019.03.24. 09:44:32

@csakférfi: "Szeretnénk ha a "vilàgban" egységes norma és együttélési szabályok és törvények lennének érvényben? Bàrhovà is utaznál bàrhonnan is jönnének idegen emberek? Nem kellett tartani a ,fekete,rézbörű,sàrga, bőrszinű emberektől?
Erre való a tolerancia."

Ja. Ott ül otthon a liberós család. Bejön az utcáról a fél éve nem fürdött hajléktalan néger. Senki nem szól. A csávó éhes, odamegy a hûtõhöz, jól teleeszi magát. Továbbra sem szól senki. Aztán úgy gondolja, régen kefélt már, elkapja elõször a család szeme fényét és jól megerõszakoja. Senki nem szól érte, így nekiáll az asszonynak is. Aztán úgy gondolja, hogy ha már ott van, sort kerít a férjre is. Na, ez már sok, a férj jól pofánveri a négert. Mire az egész család ráförmed: te szemét intoleráns rasszista!

midnightcoder2 2019.03.24. 09:46:04

@Willkommenskultur: Neki sem kellett integrálódnia, õ is innen jött, és fogadni mernék hogy soha nem járt kísérõ nélkül azokban az országokban ahonnan szerinte a migriket be kellene fogadni.

csakférfi 2019.03.24. 10:02:10

@midnightcoder2:
Megint kevered a szezont a fazonnal.
1. ha valaki bejön a portàmra hívatlanul ...jogom van kiküldeni.....lekötni...stb.
2. A tolerancia elv alapján màsokhoz sem megyek hívatlanul.
3. A tolerancia nem azonos a gyengeségének.
Zavaros a gondolkodàsod........ismét.
Mellesleg.....leîrtam "intoleráns akkor vagyunk”.Mit nem értesz ezen?
:)

csakférfi 2019.03.24. 10:04:57

@midnightcoder2:
Tablet töltő pötyögök. Olyan ”okos" a szövegszerkesztö benne.
Kitalálja milyen szót.....szavakat akarok írni.
Bocs.

csakférfi 2019.03.24. 10:11:47

@Willkommenskultur:
Soros egy idealista.
Nem vagyunk érettek ehhez.
Kapzsiság....mohóság....egoizmus....
Ez a "divat".
@midnightcoder2:

Offolok. Dolgom van. Az örök kinn gyönyörű.
Francba az elvekkel.
Minden jót!

csakférfi 2019.03.24. 10:13:28

@csakférfi:
Az "idő kinn gyönyörü”
:) :)

Willkommenskultur 2019.03.24. 10:17:55

@csakférfi: Spekulans meg idealista egyszerre? Ugyan.

alfacharlybravo 2019.03.24. 10:30:10

@MAXVAL bircaman közíró: Kiirtották őket, vagy megfertőzték. Látsz te őslakos országot Amerikában vagy Ausztráliában Új Zélandon?

juletræ 2019.03.24. 10:49:59

@csakférfi: Kérdés: voltál-e Dániaban már? (természetesen ettöl még lehet véleményed .. ;) )
Igen, vannak problémák. P.l. az ivás az. ( Ez p.l. az Igéretek Földjén is probléma, ha j;ol tudom.)
Azonban NL-ben is hasonló volt a helyzet 15 éve, de ott a fiatalok körében a "comazuipen" visszaszorulóban van. Hasonló lesz a helyzet DK-ban is: ha látják h. valami rossz, akkor van bennük annyi tetterö, hogy azt megjavítsák. Na, ezért jobb ENY-Eu, mint más.

alfacharlybravo 2019.03.24. 11:07:15

@MAXVAL bircaman közíró: Ez az igazi integráció, hogy kit kit integrál csak létszám és erő kérdése.

chrisred 2019.03.24. 11:15:34

A kényszerű emigránsok részéről teljesen elfogadható, hogy ideiglenesnek tekintik a hazájuktól való távollétet, és nem akarnak a többségi társadalom része lenni. A zsidók nép nagy része 2000 éven át csinálta ezt.

juletræ 2019.03.24. 11:19:20

A cikkhez.

1. Érdekes kérdés, hogy az autochtón nyugat-európaiak jogoasn tekintik magukat kulturális vátesznek.
Szerintem igen.
A késö-középkortól sikerült olyan rendszert kifejleszteni, hogy az az emberi fejlödést elömozdította.
Szerintem ugyanis az emberi fejlödés csúcsa az absztrakt gondolkodás és az ebböl adódó eredmények gyakorlati felhasználása. Nos, a differenciálgeometriától kezdve a tömegtermelés kialakításán át a tranzisztorig és a GPS-ig az "boreál kultúra" ( Baudet terminológiájával) terméke.
Mindezt úgy érte el, hogy a társadalmi békét a józan ésszel ( és nem autortter elnyomással) teremtette meg ( föleg az emlúlt 60 évben). Ez azt is mutatja, hogy ez a kultúra képes az önreflexióra.
Természetesen ettöl más kultúra nem értéktelen. Nekem azonban a liberalizmussal körített absztrakt gondolkodás különösen fontos, így a saját rangsorom mindenképp ígty néz ki. ( A keleti kultúra túl személyelvü, autoriter. Az arab kultúra nem elég absztrakt - p.l. a masok jogainak elismerésében és a vallási tanok relativizálásában. Az afrikai kultúra jópofa, de ugye a Maxwell törvények nem ott születtek meg.)

2. ërdekes kérdés a jelen politikai helyzet. A társadalmi békét az elmúlt 20 évben az autochtón középosztály rovására/költségére örizták meg. Nyilván ök sem hülyék, látják, hogy a vallalati profitok évente 5-10%-t mennek, a fizetés meg stanál, a szociális jogokat megnyirbálják.
Az elit részéröl a bevándorlás erïoltetése az utolsóc sepp a pohárban: ugye költséges ( a vadakat nekünk kell eltartani), az estelgeges hasznot meg a töketulajdonos húzza ( az olcsó munkaerö és a social dumping segítságével).

Most ugye az alt-right elitellenessége profitál ebböl. A baj csak az, hogy az alt-right vezetök _egyetlen_ baja az, hogy _ök_ személy szerint nem tartoznak _még_ az elithez. Az elégedetlenség meglovagiolásával akarnak ezen segiteni.

Legjobb példa a Thierry Baudet ( FvD, NL): a NEXITröl és a bioélelmiszerekröl/biogazdaságról képviselt álláspontját aszerint változtatta meg 3 hónap alatt, hogy az elektorátus mit akart hallani. Nos, a középosztály nem hülye, ezt is észre fogja venni.

Kérdés az, hogy akkor mi lesz.

2. Az olcsó munkaeröröl.

A bolg hiányorvosló abban a tekintetben, hogy erre az aspektusra rámutat.
Ez magában véve még nem lenne gond, hogy qa nagytöke arabokat/afrikaiakat importál a munkabérek letörésére, csak
=> ezt nyíltan kellene megmondani, nem mindenféle álhumánus emberijogi dumát nyomni
=> számszerüsiteni kellene a hasznot és a költségeket ( ki ner/ki veszt és mennyit) és
=> társadalmi vitát kellene rendezni arról hogy a profitot/költséget ki és hogy viselje.

Sajnos, ez még a nyilvánvalo dolgok (p.l. klímaátállás) ügyében sem megy: p.l. Daniában az ultramagas villanydíj a szélturbinákat szubveniálja, míg a cégek kedvezményt kaptak ( adóelengedés) az áramszámlából. Hollandiában pedig, ahol a CO2 80%-t az ipar bocsájtja ki, a párizsi átállás költségeinek 80%-t a lakosságra akarták terhelni. A VVD és a D66/ GroenLinks. Baudet/FvD erre mutatott rá, t.k. ezért is nyert.

3. Az elit helyzetéröl.

Az valóban király, hogy Afrikában meg Kínában optimalizáljuk az adót ( mint felsövezetö/befektetö), de az így elcsalt pénzt Londonban meg Párizsban költjük el.
Mert ott "civilizáltabb".

Azt is értem, hogy arra játszanak, hogy az ö poziciójuk így is úgy is megmarad. Öket mindez nem érdekli.
( A blog nagy erénye, hogy ezt kiemelte).

Én személy szerint kétlem, hogy ez sikerül nekik. Remélhetöleg a sárga mellényes tüntetés jobb belátásra bírja öket, de ebben nem igazán bízok. Vlsz. a párizsi dolgoknál brutálisabbnak kell történni ( vagyis az autochton középosztály egyre inkább zavarogni fog, ahogy egyre kevesebb vesztenivalójuk lesz).

4. A jelenlegi politikai patthelyzetröl.
A jelen helyzet azért alakult ki, mert a ny-eu kozépsztály a globalizából nem vagy csak keveset profitált ( ez közhely).
Arra viszont világosan rá kellene mutatni, hogy ma senkire nem lehet jó szívvel szavazni.
Ugye, a Baudet-Orbán-Lepen féle demagógok legföbb baja, hogy nem _ök_ lopnak/uralkodnak. Konstruktív ötletük nincs.
A középpártok pedig megérdemlik, amit kapnak. A holland VVD például a magyar módszert vette át ( kampányban igérgetünk/ködösítünk/hazudozunk, hatalomban pedig tök mást csinálunk, mint amivel kampányoltunk). A legjobb példa erre az osztalékadó: évi 2 milliárd ajándékot akartak adni a multi cégek részvényeseinek.
A baloldal ( a gutmenschek, a "weldenkende" emberek) a legkárosabb: szerintem ezt mindenki látja.

Kiváncsian várom, mi lesz ebböl.

chrisred 2019.03.24. 11:25:35

"Egy tipikus Németországba érkező szír/iraki/török/pakisztáni ember egyáltalán nem akar olyan lenni, mint egy tősgyökeres német vagy francia vagy holland. Sőt, sokszor nagyonis visszataszítónak találja ezen emberek életstílusát, elveit, gondolkodását."

Szerintem meg egyszerűen csak az európai polgári lét kellemes, pozitív oldalával szeretnek azonosulni, a fárasztó és problémás részeit meg hanyagolják. De ez ugyanúgy igaz Európa perifériáira, a Mediterráneumra és Kelet-Európára is.

csakférfi 2019.03.24. 11:28:02

@juletræ:
Voltam-e Dániában? Nem.
:)

De nem is a rosszindulat beszél belőlem,hidd el.
Elvagyok itthon ebben a gyülölködő országban.
Szidjuk egymást vég nélkül. Más nemzet Fiat,lányait meg túlbecsüljük. Erre reagáltam Neked.
Nem jó ez így. Felfordulás a társadalom értékrendje. Magyar mentalitás.....aligha.

”csakférfi
1 éve
@Szaktanár:
:)
Itthon dolgozom Mo.-on. Cnc esztergályosként. Most is a buszról pötyögök. Havi 130 megfog. Mert a gyerektartást is nyögöm még egy ideig.
Mármint nettó 130 ezer.
Ezértvan most egy sör reggelre a táskámban. Hétközben nem merek még ennyit sem. Nem mintha nagy igényem lenne rá.
Megvagyok nélküle hetekig is. De ........olykor a stresszoldásra nincs enyhébb drog.
Ja a cigi meg a kávé az mindennapos.
Szoktam volt mondani "a kávét nem mutatja ki a szonda'.
Antidepresszánst meg vagy 6 éve nem szedtem. Leszoktam róla.
Pedig az orvos nagyon ajánlotta.
Nem is értem hogyan kereshetnek olyan jol az orvoslátogatók,mint termékmenedzserek.
Hülye egy világ!
:) :)”

lelkizona.blog.hu/2017/08/24/ezert_a_danok_a_legboldogabbak

Van feleségem,gyerekeim,autóinak,jelzáloghitel,kutya,munkahely,após,anyós,hobbi.....stb.
Olykor boldogok is vagyunk.
:)

juletræ 2019.03.24. 11:43:31

@csakférfi: a dánok szvsz azért a legboldogabbak, mert bíznak egymásban.
A bizalom ilyen szintje ismeretlen máshol, én is csak ott láttam.

( ëppen ezért felháboritó, amikor a bevándorlók [ sajna közük sok magyar] ezzel visszaélnek, és a dánokat hülyének nézik. )

csakférfi 2019.03.24. 11:44:41

@juletræ:
Olvastam a cikkhez írt kommenteket.
Mi lesz ebből?
Összeomlás. Mint ahogy a forradalmak és a háborúk összetartásra ösztönöznek úgy a mérhetetlen egoizmus is.Normál esetben.

"Pótlékok A legtöbben azonban mindig keresünk tovább, de leginkább csak pótlékokat találunk. Láthattuk, ahogy a jekánáknál nem vált külön a „munka” valamint a szórakozás, társasági élet, sport és játék. A mi munkáinkban ezzel szemben a hatékonyság és a teljesítménykényszer a meghatározóak. Így az embereknek a kikapcsolódásra más lehetőségeket kell találniuk. A tehetősebbeknek egy ilyen játék a golf. Ha a golfra is a munka-szabályaink vonatkoznának, rendkívül értelmetlennek tűnne az ütőkkel való bajlódás. Ha az a cél, hogy a labdát a lyukba juttassuk, miért nem visszük egyszerűen oda? Vagy még inkább, szerkesztenénk egy gépet a feladatra, hogy mi kényelmesen dőlhessünk hátra. A szórakozáshoz azonban időre van szükségünk, időnk pedig nincs, ha mind elveszi a munka. Így autókat és mosógépeket és megannyi más szerkezetet készítettünk, amelyekkel időt takaríthatunk meg. De hogy lehet az, hogy az utóbbi évtizedekben robbanásszerűen nőtt mindezen időmegtakarító-gépek száma, és mégis egyre több embernek egyre kevesebb „ideje van”? Talán kevesen gondolunk bele, hogy mindezen időmegtakarító-gépek előállítása, és az ehhez szükséges teljes ipari-gazdasági rendszer működtetése rengeteg munkába, energiába, időbe kerül (mellesleg a környezetünket is tönkrevágjuk vele). Minden jel arra mutat, hogy itt egy csapdába kerültünk: az időmegtakarító-gépeket gyártó teljes rendszer fenntartása több időnkbe kerül, mint amennyit megtakarítunk velük. Azonban ebből a csapdából mindaddig nem tudunk kiszállni, amíg a „munka” jelenlegi fogalmában gondolkodunk. Az igazi együtt dolgozás helyett tehát megteremtettük a sportot és a hobbikat, hogy részben visszanyerjük a közös haladás és az örömmel végzett alkotás élményét. A lelkünkben lévő űrt leginkább tárgyakkal próbáljuk betölteni. Már a gyermekeinket is elárasztjuk játékokkal, amelyekről azt gondoljuk, „kellenek nekik”. A kislányok, akik a jekánáknál már igazi babákkal játszottak, nálunk játékbabákat kapnak. A fiúk játékpisztolyokat, és játékautókat, mintha ezzel készítenénk fel őket az „igazi életre”. Bár Jean nem ír róla, de sok természeti népnél a felnőttkorba lépésnek rituális keretei vannak. Nem ritkán egy veszélyes és fájdalmas feladatot kell az ifjaknak végrehajtaniuk, és sok helyütt ezt nem mindenki éli túl. Azonban ez is egy olyan szokás lehet, amely által a fiatal egy végső meggyőződést szerezhet arról, hogy megbíznak benne, és befogadják. Nálunk is sok fiatalban ég a vágy, hogy egy veszélyes terepen bizonyítson. Talán ezért is létezik a katonaromantika, hogy a harcmezőn valaki hősi tetteket hajthat végre, és elnyerheti nemzete megbecsülését. Azonban a modern háborúk e téren igen súlyos csalódást okoznak. Az amerikai vietnámi veteránok közül többen lettek utólag öngyilkosok, mint ahány amerikai katona meghalt Vietnámban. A meghitt szeretkezés pótléka lehet a szexuális kalandhajhászás, vagy akár a nemi erőszak. A biztonságérzeté, amit a jekána csecsemők az anyjuk mellett megtapasztalhatnak, miközben kinn villámlik, ami egyébként ijesztő lenne: a hullámvasút vagy a horrorfilmek. A karban hordozásé: az autók. A saját helyességünk és elfogadottságunk érzetéé: a kényszeres bizonyítani akarás vagy exhibicionizmus. A nyugalomé, vagy épp energikusságé: a különböző legális és illegális drogok. Mivel azonban ezek mind pótlékok, így a teljes, kimondatlanul vágyott érzést nem képesek megadni. Így függőséget okozhatnak, mindig egyre több és több kell belőlük, mert sosem érezhetjük elégnek. A bölcs szülőnek, aki tudja mi a jó nekünk, pótlékai lehetnek az egyházak vagy egyéb társadalmi intézmények, vagy akár politikusok is. Sokan idealizálnak egy vagy több vezetőt, és várják, hogy ő majd végre megteremti az igazi, vágyott életkörülményeket."

A forrást keresd meg........ha érdekel.
:)

Willkommenskultur 2019.03.24. 11:47:15

@chrisred: persze azutan se mentek haza, miutan a brittek nekik ajandekoztak reg ohajtott orszagukat

Willkommenskultur 2019.03.24. 11:48:05

@juletræ: vagy lehet hogy fasisztak a danok, attol fugg melyik TV-t nezed

csakférfi 2019.03.24. 11:48:19

@juletræ:
Bizalom?
Jó ,teszek egy próbát.
Megbízól bennem ?
Hajlandó vagy találkozni velem adott helyen és idöben?
Személyes kontaktus fontos......arctalanul könnyű.

csakférfi 2019.03.24. 11:55:42

@Willkommenskultur:
:)
Sör mellett könnyebb lenne diskurálni. Ki a fasiszta ki nem.
Amúgy....tényleg nézöpont kérdése.
Így-vagy úgy de akkor is a törvények adta erőszak áldozatai vagyunk.
Születünk....felnövünk....élünk.....megöregszünk....meghalunk.
Egy törvény. Ha jó.....ha rossz.
:) :)

chrisred 2019.03.24. 11:56:41

@Willkommenskultur: Attól még létezik egy Izrael nevű állam, ami zsidók nélkül nehéz lenne.

Willkommenskultur 2019.03.24. 11:58:17

@csakférfi: En szimpatizalok a fasisztakkal, ok legalabb kimondjak a celjaikat, nem sunyulnak mint a hatterhatalom.

csakférfi 2019.03.24. 12:03:02

@Willkommenskultur:
Sajna.....rühellem a diktátorok az.
Még a fasiszták az is.
Más kérdés......akkor is tudnék boldog lenni. Mint ahogy most is.
Nem várok csodát politikustól.
"Segíts magadon,isten is megsegít"
Nagyjából!
:) :)

sírjatok 2019.03.24. 12:03:17

Atyám mi van itt, egy értelmes blog a főcímlapon.

steery 2019.03.24. 12:04:14

Egy apró észrevétel: A már évszázadok óta itt élő népcsoportok sem integrálódtak máig a már évezredek óta itt élő népcsoportok közé. Több évszázad nem volt elég rá, hogy a cigányok integrálódjanak a magyarságba. Nem integrálódtak a Hunnia területén élő kisebbségek sem: a németek, szlovákok, románok, szerbek, ukránok, stb. Romániában a 100 évnyi román megszállás nem volt rá elég, hogy a székelyek integrálódjanak a románságba. Spanyolországban mióta is nem integrálódnak a baszkok? Vagy a katalánok? Irakban, Iránban, Szíriában, Törökországban a kurdok? USA-ban a niggerek, spanyolok, kínaiak? Ausztráliában az abók? Bármerre nézünk, csak ilyen példákat látunk.
Akkor hogy gondolhatja azt bárki is, hogy több millió szedett-vedett migráns majd 1-2 év alatt (vagy 10-20 év alatt) integrálódni fog egy teljességgel dezintegrált európai népkatyvaszba? Hisz még egymással sem jönnek ki! A népek összekeverése semmi máshoz nem vezet, csak trillió konfliktushoz, rengeteg kárhoz, szenvedéshez, gyűlölethez, pusztításhoz és végsősoron szegregációhoz, idegengyűlölethez.
Csak ott nincs idegengyűlölet, ahol nincsenek idegenek. Pont.

Willkommenskultur 2019.03.24. 12:11:06

@steery: senki sem gondolja (a hasznos idiotakon kivul), hogy a tomeges integracio lehetseges

Sot az ellenkezoje a cel, hogy egy polarizalt megosztott tarsadalmat egy agressziv torpe kisebbseg leuraljon. Az USAban ez lenyegeben befejezett projekt.

Jakab.gipsz 2019.03.24. 13:00:45

"Két ok, amiért lehetetlen a menekültek megfelelő integrációja"

Helyett elegendő egy okot felmutatni!

Azért mert ez egy ontológiai probléma, ki akarhat egy lényegét tekintve ateista jog-államhoz integrálódni?

AngeI 2019.03.24. 13:06:27

@steery: Akiket leírtál sokkal inkább integrálódtak, mint ahogy a muzulmánok, vagy belső-afrikaiak fognak bármikor is. Még a cigányok is. Másrészt azok a népmozgások nem voltak vastag segélyezési rendszerekkel, migránssimogató NGO-kal megtámogatva..

dare 2019.03.24. 14:56:07

"A bevándorló nem tekint felsőbbrendű és így minden tekintetben áhított kulturális közegként a befogadó társadalomra. Ez természetes. Az igazi baj abból adódik, hogy a befogadó társadalom nagyobbik része viszont pontosan így gondol saját magára."

A bevándorlónak el kell fogadnia az adott ország kulturális közegét, mert ha ezt nem teszi meg, akkor soha nem fog tudni integrálódni abba a társadalomba.
Ez mindig is így működött, kivéve a gyarmatosításnál, mert akkor a bevándorlók (gyarmatosítók) kényszerítették rá az adott társadalomra a saját életvitelüket.
Az integráció tehát úgy működött eddig, hogy a menekült, vagy bevándorló elfogadta az adott ország kulturális közegét, és megpróbált alkalmazkodni az ő életvitelükhöz, vagy megpróbálta a saját kis életvitelét érvényre juttatni, és igyekezett a saját szabályai szerint élni.
Napjainkban erre nagyon sok példa van hazánkban is, hiszen mind a romák, mind a kínaiak, arabok...stb, ragaszkodnak a saját kulturális közegükhöz, ezért nem is teszünk kísérletet se arra, hogy fogadják el a mi kultúránkat, mivel semmi értelme nem lenne a felesleges erőltetésnek.
De együtt tudunk élni, baj csak akkor keletkezett eddig ebből az együttélésből, amikor is az Mszp olyan szinten kezdte túltolni a kisebbség megsegítését, amíg azt nem vettük észre, hogy lassan mi éreztük idegennek magunkat a saját hazánkban.
Persze vannak akik ezt nem élték át, valószínűleg ők olyan környzetben voltak ez idő alatt, ezért bőszen tudják tagadni ezt a mai napig, én viszont átéltem, és nem is akarok vitát nyitni erről senkivel, mert csak a szalmabáb érvelésig lehet az adott okok miatt eljutni így, én viszont ezt már unom, ezért nincs értelme erről vitázni.
Tehát az együttélés úgy tud működni, hogy a befogadó közeg ad engedményt a bevándorlóknak, de azt nem viszi túlzásba, mert nem lehet tudni, hogy hosszabb távon nem-e a saját kultúrájának a sírját ássa meg éppen vele.
Napjainkban kihalóban van a kultúra.
Itt Európában is az az életszemlélet lett a meghatározó, hogy a kultúra inkább másodrangú (vagy harmad, vagy ki tudja) szerepet kezd betölteni, mivel nem az számít, hogy milyen az ország kultúrája, az számít inkább milyen az ország GDP-je.
Tehát a GDP átvette az országokban a kultúra szerepét.
Ez a modern kultúra, ez határozza meg az adott ország összetételét.
És ha a GDP-nek humán tőkére van szüksége, akkor azt fog magának szerezni, nem az számít milyen rassz vagy nemzetiség, az számít hogy a gazdaság tudjon jól működni továbbra is.
A GDP után ( vagy előbb) pedig fontosabb lett az egyén, mint a társadalom, mivel ezek egyenes arányban vannak egymással, az egyén szerepe tehát kezd elválni a társadalomtól.
És mivel "felvilágosult" országok ezek, a vallást is nyugodtan lehet kukáni, vagy meg lehet tartani ugyan dísznek, de 1-2 bolondon kívül úgy vannak vele a vallások már senkit se érdekelnek.
Kis kitérő után visszatérve az alapproblémához, ami miatt lehetetlen az integráció, az az, hogy jelenleg Európa változás alatt áll, és ebben a változásban éppen a kultúráját akarja lecserélni a GDP-re, ami sokkal fontosabb az embereknek, mint a kultúra.
Amikor azt mondják, hogy nem lehet megállítani a bevándorlást, akkor pont ez a legjobb érv benne, hogy senki nem akar szegényen élni és meghalni.
Mindenki többet és többet akar.
Az a szó, hogy elég, az nem jelent a mai ember számára semmit, mert a fejlődő világban egy egyre gyorsabban és gyorsabban forgó mókuskerékbe állítják be az embereket a multik és a nagytőkések, ami jól látszik a hazai közéletben is, hogy a túlóratörvény kapcsán is inkább a remek, mint a nehogymá szó jutott volna sokaknak az eszébe.
Tehát a hazai környezetben is vannak ellentmondások, amik később még fognak gondot okozni azoknak, akik a kultúra megőrzése mellett tennék le a voksukat, mivel jó dolog a kultúra, csak abból nem lehet manapság megélni. :D
És ezt a nyugati országokban (akik nagyon hosszú időn keresztül importálták maguknak a humán tőkét és a nyersanyagokat, ők eleve nagyobb előnnyel vannak azok előtt, akik nem portyáztak úgy a kontinenseken, és a vh után már lekötelezték magukat a globális tőkének) sikerült is megvalósítani, a kultúra itt nem jelent semmit sokaknak.
A népvándorlás erről fog szólni a jövőben, nem a háborúk miatt lesz, hanem a szegényebb országokból a gazdagabb országokba fog áramlani a tömeg.
Az angolok ezt most unták meg, de olyan kényszerhelyzetben vannak, hogy nem tudnak jó választ adni erre a történésre, még ők sem tehetik meg azt, hogy a globális tőkének csak úgy ellent merjenek mondani, mivel ebben a klubban csak nehézfiúk ülnek, és aki innen kifocizza magát, az később térden állva fog majd úgyis azért könyörögni, hogy engedjék őt vissza, mivel az a fránya GDP nem jó ha csökken.
Nincs szabad piac már Európában.
Leuralt piac van, amelyben vagy adnak helyet a kondérnál, vagy nem.
Szeretnél leülni?
Akkor lakat a szájra, és alkalmazkodj a globális trendhez.
Van saját trend?
Dobd ki a kukába, nem tudod megőrizni, fogadd el ezt.

dare 2019.03.24. 15:14:52

Kicsit hosszú lett,leírom tömörebben.
Van saját kultúránk.
Ha azt érezzük, ami most a jelenlegi mainstream, hogy a liberizmust egy nagyon lehetetlen végpontig kell kitolni, ami a saját kultúránk helyett inkább a másik kultúráját helyezi előbbre (persze liberálisok erre azt mondják, csak felemeli a másik mellé, tehát nem felé, csak mellé), akkor érezhetjük úgy magunkat, mint akit megint megszállt valami nagyhatalom, aki ránk erőlteti a saját akaratát.
Ha ezt ki is mondjuk, akkor rasszista, fasiszta nácik leszünk.
Ha teszünk is azért, hogy ez ne így legyen, akkor leszünk illiberálisak.
Tehát az integráció pont a legharcosabb liberálisok miatt lehetetlen.
Érdekes egy helyzet, de ez van. :D

kocsisj 2019.03.24. 15:16:41

Baloldali liberálisnak tartom magam (lehet köpködni), de a bevándorlás ügyben sajnos nem tudom követni a (nálunk) uralkodó trendet.
Kezdem ott, hogy szerintem az Európába bejutni akarók szerintem cka 3-5%-a tényleg menekült. Abba most ne menjünk bele, hogy az iszlám országokból bevándorolni akaró nők, akár 99%-át befogadhatnák, hiszen a mi gondolkodásunk szerint, ami ott uralkodik a nőkkel szemben az elfogadhatatlan. És furcsa mód a bevándorolni szándékozók nagy része nem nő és ha mégis, nagy részének tökélesen megfelel az a szerep, ami otthon volt. Akkor mi vagyunk hülyék? Az ő szemükben biztos.
A nyolcvanas évek elején Párizsban (szocialista turistaként) az volt az egyik legnagyobb sokk, hogy a Rue de Rivolin, ami nekem a Maupassant könyvek után Párizs egyik központja volt, tele volt kávézókkal, amik tele voltak nem franciákkal munkanap délelőtt. Ott ültek, prézsmitáltak, gondolom a tegnapi szőnyeg vagy drog üzletről, vagy az ayatollah tegnapi beszédéről. Jó, legyen 5 komoly üzletember, de mind!!!százszámra. Kisebbik fiam később felvilágosított, hogy az angolok meg a franciák meg a hollandok, spanyolok megérdemlik, miért rabolták végig a világot, most csak kompenzálnak.
De mi közünk van nekünk ehhez a kompenzációhoz. Minket Mohács óta csak kirabolnak, mindegy milyen vallású, vagy nemzetiségű legyen, a vége mindig ugyanaz volt...
Ezeknek az embereknek közvetlenül a közelükben élnek hitsorsosai (jó, tudom siita vagy sunnita nem ugyanaz), de a fülük botját nem mozdítják. Inkább építenek síugró sáncot a sivatagba, mint 10 hitsorsost befogadjanak. Akkor meg hagyjanak ezzel minket békén.
Nem hiszem, hogy a magyar közbeszédnek erről kéne szólni, sokkal nagyobb bajunk a 60 IQ-s gázszerelő gazdagodása. Egyszerűen kimondhatjuk, hogy nem kérünk belőlük ezzel lezárva az ügyet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.24. 15:31:39

"Fel sem merül benne, hogy az új környezetét alkotó, jobb esetben is furcsának talált, de inkább megvetett emberekhez kellene hasonlatossá válnia."

Mivel pedig senki nem akar hasonlatossá válni általa megvetett emberekhez, eleve reménytelen mindenféle integráció - asszimilációról már nem is beszélve.

A fő kérdés persze az, egyáltalán miért is kellene befogadnunk és támogatnunk olyanokat, akik MEGVETNEK bennünket. Kérjenek segítséget azoktól, vándoroljanak be azokhoz, akiket nem vetnek meg, vagyis a saját fajátjukhoz. Miféle mazochizmus az, hogy befogadom és támogatom az engem megvető, a kultúrámat elutasító, sőt elpusztítani vágyó embereket?

@Brix:

"Európát körbekeríteni nem lehet, de aki már itt van, annak szigorú törvényi feltételeket lehetne szabni, ha otthonra akarnak találni."

A körbekerítésnél vannak hatékonyabb módszerek is, persze ehhez összeurópai egyetértés lenne szükséges. Egyáltalán nem ördögtől való a határok fegyeres védelme.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.24. 15:44:02

@kocsisj:

"Nem hiszem, hogy a magyar közbeszédnek erről kéne szólni, sokkal nagyobb bajunk a 60 IQ-s gázszerelő gazdagodása. Egyszerűen kimondhatjuk, hogy nem kérünk belőlük ezzel lezárva az ügyet."

Ha az EU nem akarná ránk erőszakolni ezeket a migránsokat, akkor valóban elég lenne pusztán kimondani, hogy nem kérünk belőlük. De hát nem ez a helyzet.

AngeI 2019.03.24. 17:23:46

@dare: Igen, ezt a status quo-t kell megváltoztatni. Ez van folyamatban..

midnightcoder2 2019.03.24. 19:47:40

@csakférfi: A liberális család Európa.

midnightcoder2 2019.03.24. 19:50:46

@kocsisj: A probléma az ezzel az egésszel, hogy az a megoldás ami jelenleg megállítja a migriket, hosszú távon nem fenntartható. Alternatíva viszont nemigen látszik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.24. 20:34:50

@midnightcoder2:

"Alternatíva viszont nemigen látszik."

Létezik is, csak politikai akarat kell hozzá, ami a nyugat-európai bevándorlóországokban nincs meg.

Miért ne lenne alternatíva a határ aláaknázása, automata gépfegyverekkel való felszerelése, lépésérzékelők és infravörös fénysorompók telepítése, az infravörösben is működő kamerák hálózatba kötése és azonnal bevethető határőr kommandók felállítása?

Ezeket az intézkedéseket előbb-utóbb meglépik a határországok, hacsak addigra a bevándorlók és leszármazottaik nem válnak olyan jelentős politikai erővé, hogy blokkolhatják ezt a szándékot - ami Németországban, Svédországban, Hollandiában reális veszély.

chrisred 2019.03.25. 05:31:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egyáltalán nem ördögtől való a határok fegyeres védelme."

Én is mindig ezt szoktam írni, valahányszor a putyinisták kifogásolják, hogy Európa keleti határát a NATO egyesített fegyveres erői védik Oroszországgal szemben.

midnightcoder2 2019.03.25. 07:08:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én jelenleg a politikai szándékot nem látom erre nyugaton.

midnightcoder2 2019.03.25. 07:20:37

@chrisred: Ja, az oroszok nyilván meg akarják szállni az EU-t. Minek ? Akinek itt érdekében áll szítani a feszültséget, az az USA. Az amcsi olajcégeknek nyilván jobb lenne Putyin helyett egy Jelcin az oroszok élén. Pl. az ukrán háború egyedül nekik jött jól, az ukránok is szívnak miatta, az oroszok is szívnak miatta, az EU is szív miatta. Putyin nemigen engedhette meg magának, hogy hagyja hogy a Janukovicsot megpuccsoló ukrán neonácik szívassák az orosz kisebbséget ami amúgy azon a részen ahol laknak többség, és ami amúgy Sztálin egy nagyvonalú döntése miatt került az ukránokhoz. Ugyanakkor ez egy jó ürügy volt az oroszországot és benne Putyint gyengítõ embargóra, pláne hogy a dolog költségeit szinte kizárólag az EU állta. Az amcsiknak ez gyakorlatilag semmibe nem került, viszont ha sikerült volna az akció és Putyin megbukik, akkor õk nyernek vele. Az egybites európai libbant pedig lelkesen drukkolt ennek az egésznek.

Willkommenskultur 2019.03.25. 09:33:00

@midnightcoder2: epp ma kellett elismerni a CNN-nek, hogy 2 evig FAKE NEWSt toltak Trump oroszokkal valo osszejatszasarol

Az europai ugynokokhoz meg nem jutott el a hir, ezert toljak tovabb ugyanazt, mintha nem lenne holnap

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/hacker-ep-valasztas-politika-orosz-troll-valasztasi-csalas-putyin.680933.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Mind1, ez azt jelenti hogy a libbantak szopasra szamitanak az EP valasztason is.

chrisred 2019.03.27. 06:02:59

@midnightcoder2: "Ja, az oroszok nyilván meg akarják szállni az EU-t. Minek ?"

Minek szállták meg Magyarországot negyven évig? A hódító birodalmak azon alapulnak, hogy a belső feszültségeket külső agresszió útján vezetik le.

"Az amcsi olajcégeknek nyilván jobb lenne Putyin helyett egy Jelcin az oroszok élén."

Meg az egész civilizált világnak. Európa keleti fele számára persze az lenne igazán megnyugtató, ha a szovjetázsiai katonabirodalmat kis darabokra bontanák, mint a Német-Római Birodalmat a harmincéves háború után. De sajnos ennek nincs politikai realitása jelenleg.

"Pl. az ukrán háború egyedül nekik jött jól, az ukránok is szívnak miatta, az oroszok is szívnak miatta, az EU is szív miatta."

Ehhez képest az egész történet azzal indult, hogy Janukovics megtagadta az uniós társulási szerződés aláírását. Biztos az is az amerikaiak érdeke lett volna, és az ukránok meg az Unió direkt szívatták magukat a kedvükért.

"Ugyanakkor ez egy jó ürügy volt az oroszországot és benne Putyint gyengítõ embargóra, pláne hogy a dolog költségeit szinte kizárólag az EU állta."

Az Unió számára pénzügyi veszteséget leginkább az oroszok által bevezetett válaszembargó jelenti, mert az uniós embargós korlátozás (fegyverek, kettős felhasználású katonai termékek, kőolajipari berendezések forgalmának tilalma) minimálisan érintette az Unió és Oroszország kereskedelmének volumneét.

AngeI 2019.03.27. 12:37:18

@chrisred:

"Minek szállták meg Magyarországot negyven évig?"

Mondjuk azért, mert a világégés erre lehetőséget adott nekik, és egyébként is rengeteg áldozatukba került kiverni a támadókat az országból. Előtte soha nem próbáltak tartósan berendezkedni ebben a térségben, 1849-ben sem.

"Az Unió számára pénzügyi veszteséget leginkább az oroszok által bevezetett válaszembargó jelenti,"

Azért a németek építgetik a gázvezetéket Putyin felé a Balti- tengeren. annyira azért nem utálják..:)

"mint a Német-Római Birodalmat a harmincéves háború után."

Ekkor már rég nem működött a Német-római Birodalom a klasszikus formájában. A választófejedelmek komoly önállóságot élveztek.Már korábban Luther sikere is ennek köszönhető többek között, a Pápával és a Habsburg származású Német-római császárral szemben.

chrisred 2019.03.28. 05:36:15

@csentecsa1: Igen, mind a cári, mint a kezdeti szovjet birodalmi politika távol tartotta magát a pánszlávizmustól, mert a nacionalizmus egyik formájaként tartottak tőle. De ez a második világháború időszakában ez megváltozott, és most az orosz expanziós politika egyik lényeges eleme.

"Azért a németek építgetik a gázvezetéket Putyin felé a Balti- tengeren. annyira azért nem utálják..:)"

Mert Putyin azért annyira nem önsorsrontó, hogy az embargós politikájába a neki nagy hasznot jelentő vezetéket is belevonja. :)

"Ekkor már rég nem működött a Német-római Birodalom a klasszikus formájában."

Ahogy a "szövetségbe forrt szabad köztársaságok" sem működik már a klasszikus formájában, Putyin revitalizációs kísérlete ellenére. Az Eurázsiai Unió hasonlóan inkább jelképes köteléket jelent.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.28. 12:37:32

@chrisred:

"Mert Putyin azért annyira nem önsorsrontó, hogy az embargós politikájába a neki nagy hasznot jelentő vezetéket is belevonja. :)"

El vagy tévedve, kicsim. Az Északi Áramlat nem az orosz, hanem a nyugati embargós politikával megy szembe.

chrisred 2019.03.29. 05:38:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mármint az amerikaival. De az mennyire érinti az uniót? Az Európai Tanács által elfogadott gazdasági szankciók a következők:

- korlátozzák egyes orosz bankok és vállalkozások elsődleges és másodlagos uniós tőkepiaci forráshoz jutását
- fegyverkiviteli és -behozatali tilalmat rendelnek el
- megtiltják a kettős felhasználású termékek katonai célokra vagy oroszországi katonai végfelhasználók részére történő kivitelét
- korlátozzák Oroszország hozzáférését a kőolaj-kitermelés és -feltárás céljára felhasználható egyes érzékeny technológiákhoz és szolgáltatásokhoz

Mennyiben vonatkoznak ezek az Északi Áramlatra?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.29. 09:46:44

@chrisred:

És az elkaszált Déli Áramlatra?

AngeI 2019.03.29. 17:38:01

@chrisred: Ez hülyeség. A pánszlávizmus az orosz külpolitika része volt már a 19. század közepétől. Másrészt a szovjetek pánszlávizmus nélkül is megszállták kelt-közép Európát, "mindössze" egy világégés kellett ehhez.

"Mert Putyin azért annyira nem önsorsrontó, hogy az embargós politikájába a neki nagy hasznot jelentő vezetéket is belevonja. :)"

A németek viszont szemforgató módon viselkednek. Mások fejére koppintanak a adott esetben, miközben kőkeményen üzletelnek Putyinnal..

"Ahogy a "szövetségbe forrt szabad köztársaságok" sem működik már a klasszikus formájában"

Te a jelenlegi Oroszországot állítottad párhuzamba a Német-római Birodalommal. Ami-egyébként ahogy már írtam közel sem volt egységes a 17. században. Sem olyan értelemben mint az egykori SZU, vagy a jelenlegi Oroszország. Ezért rossz a hasonlatod.Egyébként a Német-római Császárság egy periférikus, nem túl jelentős részéből született meg a későbbi nagyhatalom Poroszország, amely felemelkedésének hajnala épp a harmincéves háború végéhez köthető..

chrisred 2019.03.30. 06:31:16

@csentecsa1: https://hu.wikipedia.org/wiki/Pánszlávizmus

"A németek viszont szemforgató módon viselkednek. Mások fejére koppintanak a adott esetben, miközben kőkeményen üzletelnek Putyinnal.."

Kinek és mikor koppintottak a fejére, amikor üzletelt Putyinnal?

"Te a jelenlegi Oroszországot állítottad párhuzamba a Német-római Birodalommal."

Nem, én a szovjetázsiai katonabirodalomról írtam.

AngeI 2019.03.30. 16:45:50

@chrisred:

lexikon.katolikus.hu/P/p%C3%A1nszl%C3%A1vizmus.html

"A ~t mint pol. fegyvert a krími háború után ismerték föl a cári udvarban, s a 'guruló rubel' révén megkezdték terjesztését."

hirtv.hu/hirtvkulfold/az-oroszellenes-szankciok-meghosszabbitasat-kezdemenyezi-merkel-2470903

Miközben ugye a németek már a második vezetéküket építik az oroszok felé a Balti-tengeren.

"Nem, én a szovjetázsiai katonabirodalomról írtam. "

De nem állítható párhuzamba a 17.sz-i Német-római Birodalommal, mert utóbbi közel sem volt egy olyan egységes irányítású valami , mint akár a SZU, akár a mostani Oroszország.A Német-római Császárság alá tartozó államok egy része pl. a Habsburgok ellen, más részük a Habsburgok mellet vett részt a Harminc éve háborúban. Másrészt a Harminc éves háború lezárása megágyazott a porosz militarizmus szárba szökkenésének, és Poroszország nagyhatalmi létének.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.30. 20:15:23

@chrisred:

Miután az EU lényegében betiltotta.

Komolyan azt hiszed, hogy a demagóg hazudozásaiddal célt érsz? Vicces vagy, ahogy másokat totál tájékozatlannak és hülyének nézel.

chrisred 2019.03.31. 07:38:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Fogalmam sincs, hogy mások miért akarnak téves információkat terjeszteni. Az EU harmadik energiacsomagja azt tiltja, hogy ugyanaz a cég legyen a gázkitermelő és a hálózati üzemeltető. Ez nem jó az addig monopolhelyzetben lévő Gazprom számára, viszont kedvező az Unión belüli vállalkozásoknak. Mégis, az Uniónak kinek az érdekét kellene figyelembe vennie?

chrisred 2019.03.31. 07:47:33

@csentecsa1: "A ~t mint pol. fegyvert a krími háború után ismerték föl a cári udvarban, s a 'guruló rubel' révén megkezdték terjesztését."

Ebben semmi konkrétum nincsen, ellentétben azzal a wikipédia szócikkel, amit belinkeltem.

"Miközben ugye a németek már a második vezetéküket építik az oroszok felé a Balti-tengeren."

Téged is megkérdezlek, a fent felsorolt gazdasági szankcióknak mi közük van egy gázvezeték építéséhez?

"De nem állítható párhuzamba a 17.sz-i Német-római Birodalommal, mert utóbbi közel sem volt egy olyan egységes irányítású valami , mint akár a SZU, akár a mostani Oroszország."

Szerintem meg simán, ha csak az egykori szovjet tagköztársaságok jelenlegi helyzetét vesszük. Ugye, ott csorbul ki a logikád, hogy a mai Oroszország nem maga az egész volt Szovjetunió, vagyis a valamikori Német-Római Birodalom megfelelője, hanem annak egy része, mondjuk az agresszív és militarista porosz állam.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.31. 07:52:26

@chrisred:

Érdekes, hogy az Északi Áramlatnál ezt valahogy mégis sikerült kijátszaniuk a németeknek. És tudod, miért? Mert TE vagy az, aki hamis és félinformációkat terjesztesz:

"Az EU harmadik energiacsomagja azt tiltja, hogy ugyanaz a cég legyen a gázkitermelő és a hálózati üzemeltető."

Ez ebben a formában nem igaz, vagyis hazudtál. Fogalmam sincs, hogy TE miért akarsz hazug információkat terjeszteni.

"viszont kedvező az Unión belüli vállalkozásoknak."

Ugye német vállalatokat akartál írni? Mert a tranzitdíjakat így főleg német cégek szedik be, míg a Déli Áramlat esetén nekünk is jutott volna nem is kevés tranzitdíj.

Magyarország uniós tagállam, nekünk mégsem olyan jó az ÉÁ, és az sem biztos, hogy az orosz függőséget érdemes német függőségre cserélni. Az oroszok nem kötik politikai feltételekhez a gázszállítást Európába, mert kell neki a pénz. Oszt mi lesz, ha majd az EU arab és néger migrik befogadásához köti az ÉÁ-on keresztüli gázszállításokat Magyarország részére? A mostani és a várható fejlemények fényében ez nem is annyira irreális veszély. Mert a németek jól elvannak akkor is, ha nekünk nem szállítanak gázt.

chrisred 2019.03.31. 08:16:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Érdekes, hogy az Északi Áramlatnál ezt valahogy mégis sikerült kijátszaniuk a németeknek."

Mert a Balti-tenger alatt vezetik, ezért az uniós jog nem terjed ki rá.

"Ez ebben a formában nem igaz, vagyis hazudtál."

Tényeket, nem véleményt.

"Ugye német vállalatokat akartál írni?"

Tessék, ezek a társaságok a tagjai az Eurogasnak: eurogas.org/about-eurogas/our-members/

"Az oroszok nem kötik politikai feltételekhez a gázszállítást Európába, mert kell neki a pénz."

Ez a legjobb vicc, amit olvastam mostanság, így, a Putyin által Európa ellen folytatott hibrid háborújának ötödik évében.

"Oszt mi lesz, ha majd az EU arab és néger migrik befogadásához köti az ÉÁ-on keresztüli gázszállításokat Magyarország részére?"

Semmi, ugyanúgy nem akarnak majd az ország politikai vezetői által mesterségesen elszegényített országban, a nyugati multik kulijaként dolgozni, mint a magyar fiatalok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.31. 13:36:30

@chrisred:

"a Balti-tenger alatt vezetik, ezért az uniós jog nem terjed ki rá."

Minő véletlen. Ahogy az is, hogy a németeknek valahogy nem akaródzik alkalmazni rá az uniós jogot, holott ha annyira erkölcsösek és következetesek lennének, akkor ezt a kitételt kiköthették volna a szerződésben.

AngeI 2019.04.04. 14:54:34

@chrisred: Középiskolás történelemkönyvekben is szerepel, hogy a 19. század második felében az orosz külpolitika támaszkodott a pánszlávizmusra, egyrészt az Oszmán Birodalom balkáni befolyásának csökkentése, másrészt az Osztrák-Magyar Monarchia destabilizálása érdekében.

"Téged is megkérdezlek, a fent felsorolt gazdasági szankcióknak mi közük van egy gázvezeték építéséhez?"

Aki gázvezetéket épít, hogy orosz gáz vásárlásával töltse az orosz államkasszát, az ne szövegeljen orosz ellenes szankciókról..

"Ugye, ott csorbul ki a logikád, hogy a mai Oroszország nem maga az egész volt Szovjetunió, vagyis a valamikori Német-Római Birodalom megfelelője"

Itt nem az én logikám csorbul ki, hanem a te történelemtudásod hiányosságai buknak ki folyamatosan. Értelmetlen a harminc éves háborúval példálóznod, hisz az alkotó államok egy része a császárt adó Habsburgokkal szemben, míg más részük ellenük vett részt a konfliktusban. És már a lutheri eszmék terjedése idején is eltérő hozzáállással viszonyultak az új valláshoz.
Már önmagában ebből is látszik Német-római Birodalom közel sem volt egy olyan egységes, erős irányítású birodalom, mint a cári birodalom ,vagy a későbbi SZU. Semmi értelme ezekkel bármiféle párhuzamot keresni.
A logikád kb. olyan, mintha párhuzamba állítanál egy pöttyös labdát, meg egy pöttyös bögrét, mert mindkettő pöttyös..Persze, minden egyéb lényeges tulajdonságban különböznek: hogyha a bögrét földhöz vágod eltörik,míg a labda visszapattan , a bögréből tudsz teát inni, a labdából nem.

chrisred 2019.04.05. 05:42:12

@csentecsa1: "Középiskolás történelemkönyvekben is szerepel, hogy a 19. század második felében az orosz külpolitika támaszkodott a pánszlávizmusra, egyrészt az Oszmán Birodalom balkáni befolyásának csökkentése, másrészt az Osztrák-Magyar Monarchia destabilizálása érdekében."

Na de ennek semmi köze ahhoz, hogy részt vettek-e benne. Ugyanis nem, legkorábban 1941-ben álltak a mozgalom élére, már mint Szovjetunió..

"Aki gázvezetéket épít, hogy orosz gáz vásárlásával töltse az orosz államkasszát, az ne szövegeljen orosz ellenes szankciókról."

Ez mellébeszélés, pontosan meg van határozva, hogy milyen termékek és szolgáltatások vannak rajta a szankciós listán. Aki más termékkel vagy szolgáltatással kereskedik, az nem sérti meg a szankciós szabályokat.

"Itt nem az én logikám csorbul ki, hanem a te történelemtudásod hiányosságai buknak ki folyamatosan. Értelmetlen a harminc éves háborúval példálóznod..."

Előbb a saját nyelvtani és szövegértelmezési gerendádat kellene kitörölni a szemedből, és utána foglalkozzál mások szálkáival. Azt írtam, hogy "mint a Német-Római Birodalmat a harmincéves háború UTÁN", tehát egy fikarcnyit sem foglalkoztam magával a háborúval. Te magad rángattad elő a háborút, meg szegény Luthert másfél évszazaddal korábbról. Pontosan arról volt szó, hogy mi lett volna előnyös Kelet-Európa számára a Szovjetunió felbomlása UTÁN, de magam is írtam, hogy nem lett volna politikai realitása.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.05. 11:41:01

@csentecsa1:

"Aki gázvezetéket épít, hogy orosz gáz vásárlásával töltse az orosz államkasszát, az ne szövegeljen orosz ellenes szankciókról.."

+1

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.05. 11:58:39

@chrisred:

"Ez mellébeszélés, pontosan meg van határozva, hogy milyen termékek és szolgáltatások vannak rajta a szankciós listán. Aki más termékkel vagy szolgáltatással kereskedik, az nem sérti meg a szankciós szabályokat."

A szaknciós szabályok betűjét talán nem, de a szellemiségét és a céljait mindenképpen.

Itt csak egy ember beszél mellé, de az nagyon - és az te vagy. A szankciók célja az oroszok jobb belátásra kényszerítése. Aki gázvásárlással degeszre tömi Putyin bugyellárisát, az a szankcióknak tesz keresztbe. Nem kicsit: nagyon - hogy egy élő klasszikust idézzek.

A te szerecsenmosdatásod nem kevésbé undorító, mint a németek kétszínűsége és kettős mércéje.

chrisred 2019.04.06. 07:00:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ki vagy te, hogy saját kútfődből meghatározd, hogy az Unió milyen céllal vezetett be szankciókat, és ennek a célnak az elérésére milyen jellegű kereskedelmi kapcsolatokat kellene megszüntetni? Az Európai Tanács 2014 évi határozatában pontosan és tételesen benne van, hogy a szankcióknak mi a a célja (nem az oroszok "jobb belátásra kényszerítése", bármit is takarjon ez), és ez pontosan milyen - elsősorban katonai célú és/vagy felhasználású termékek és technikák tiltásával lehet elérni. Semmilyen formában nem merült fel általános gazdasági szankciók bevezetése.

Vicces egyébként, hogy hogy vérneresként ujjal mutogatsz a németekre.

www.magyaridok.hu/kulfold/megvan-az-uj-gazszerzodes-3493478/

"Az elnök a magyar–orosz együttműködés fontos területének nevezte az energetikát, és emlékeztetett arra, hogy Oroszország biztosítja a magyar olajfogyasztás 75, a gázfelhasználás 60 százalékát."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.06. 14:53:18

@chrisred:

"Ki vagy te, hogy saját kútfődből meghatározd..."

Ki vag yte,hogy saját kútfőből telehazudozd a blogot?

Persze tévedek, mert nem saját kútfőből teszed, hanem a napi/heti ballibbant brosúrákból, és az is köztudott, hogy ki vagy: egy szemérmetlen demagóg ballibbant hazudozó.

chrisred 2019.04.07. 06:40:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szokás szerint megint elfogytak az érvek, marad a jó öreg személyeskedés, mint utolsó mentsvár.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.08. 08:32:49

@chrisred:

Jó mesterem volt, tőled tanultam. Ich kann dir zwar nicht das Wasser reichen, de azért igyekszem.

AngeI 2019.04.13. 10:27:50

@chrisred: Hogyne volna köze te szerencsétlen? A cári külpolitika komolyan támaszkodott a pánszláv eszmékre, mind a balkáni török jelenlét visszaszorítása, mint a monarchia destabilizálása érdekében.
Míg te ezt írtad fentebb:" mind a cári, mint a kezdeti szovjet birodalmi politika távol tartotta magát a pánszlávizmustól"
Nem igaz, a cári külpolitika nem tartotta magát távol a pánszláv eszméktől a 19 sz. második felében. Miért kell meghamisítanod a történelmet?

"Aki más termékkel vagy szolgáltatással kereskedik, az nem sérti meg a szankciós szabályokat."

Egy olyan európai gazdasági nagyhatalomnak volt erőteljes ráhatása a szankciós szabályok meghatározására, aki a gázvásárlásokkal kőkeményen tömi Putyin zsebeit. Képmutatás a köbön!

" Pontosan arról volt szó, hogy mi lett volna előnyös Kelet-Európa számára a Szovjetunió felbomlása UTÁN, de magam is írtam, hogy nem lett volna politikai realitása"

Ahogy már írtam korábban egy bögrét meg egy labdát próbálsz párhuzamba állítani, mert mindkettő pöttyös.
A Német-római Birodalmat belső ellentétek feszítették. Ez nyilvánult meg a vallási ellentétekben, és a Harminc éves háború is alapvetően ezért robbant ki. A SZU megszűnése idején ilyenről szó sem volt. A SZU a hidegháborút vesztette el a nyugattal szemben, és alapvetően gazdasági okok vezettek a megszűnéséhez.

chrisred 2019.04.25. 06:39:40

@csentecsa1: "Nem igaz, a cári külpolitika nem tartotta magát távol a pánszláv eszméktől a 19 sz. második felében."

Szalmabábozunk? Azt írtam, hogy a pánszlávizmustól, vagyis a mozgalomtól tartotta magát távol. És le is írtam egy tényt, hogy 1940-ig Oroszország nem vett részt a pánszláv konferenciákon. A történelem pedig a történelmi tényekből, és az abból levont következtetésekből áll, nem az előítéletekből és konteókból. Bár az utóbbiak ismertebbek és népszerűbbek.

"Egy olyan európai gazdasági nagyhatalomnak volt erőteljes ráhatása a szankciós szabályok meghatározására, aki a gázvásárlásokkal kőkeményen tömi Putyin zsebeit. Képmutatás a köbön!"

Ez a te szubjektív véleményed, a tény meg az, hogy az Északi Áramlat nem sérti a szankciós szabályokat.

"A Német-római Birodalmat belső ellentétek feszítették."

Továbbra sem arról írsz, ami 1648 után volt. Tényleg azt gondolod, hogy a szovjet tagköztársaságok között nem voltak társadalmi, etnikai és gazdasági ellentétek? Nem tudsz semmit például a balti államok helyzetéről?
süti beállítások módosítása