mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Még egyszer Iványi Gábor éhező menekültjeiről

2018. augusztus 21. - p.a

ig3.JPG

Néhány random gondolat Iványi tranzitzónás akciójával kapcsolatban. 

Két nappal ezelőtt írtam arról, hogy nem tudom megítélni, mennyire igaz a menekült-éheztetési hír, de Iványi Gábor kenyér- és halosztó akciója mindenképpen szimpatikus, önmagán túlmutat. Hadd fejeljem meg még egy kicsit, hangsúlyozva, hogy egyáltalán nem tudom, mennyi a sztori valóságtartalma, de itt-most ez nem is érdekes.

A hír úgy szolt, hogy „A hatóságok az afgán családok tagjai közül a kiskorú gyerekeknek adtak csak enni, és az egyik nőnek, aki szoptat. A férje, továbbá egy a 18-at épp betöltött fiú és az ő szülei nem kaptak élelmet, a gyerekeket és a nőt pedig az étkezésekhez átkísérik a zóna egy másik részébe, hogy véletlenül se adhassanak az adagjukból a családtagjaiknak.”

1.       Az ügyben semmiféle érdemi kormányközeli reakció nem hallatszik. Ennél sokkal kisebb ügyekre is szokott jönni valami, pl semmiből nem állna tagadni az egészet (előbb-utóbb megtörténik, gondolom, de jobb lett volna már eddig megtenni). Talán Iványi miatt meg kell várni a nagyfőnököt, aki éppen V.A.K.Á.C.I.Ó-zik?

2.       Az rendben van, hogy az aktuális mondás szerint nem engedünk be az országba senkit, de a határon várakozóknak minimális ételt lehetne adni, nem? Mi értelme van ennek? A menekültek nem azért fogják elkerülni ezt a határt, mert nem kapnak enni, hanem azért, mert nem tudnak rajta átkelni. Ráadásul egy ilyen történet (kormányzati cáfolat nélkül) az emberek nagy részében ellenérzéseket szül és kérdéseket vet fel.

3.       Eddig arról volt szó, hogy a menekültek ne jöjjenek az országba, hanem ott kell segíteni rajtuk, ahol vannak. Hát ezek nem jöttek be, hanem ott a kerítés túloldalán vannak.

4.       Akkor mi most tényleg keresztény ország vagyunk vagy csak papíron? Össze vagyok zavarodva.

5.       Iványi már fent van néhány listán, de a legutóbbiakra úgy tudom nem került rá. Indul a chikánattilásodás?

6.       Szép kép: A különvezetett leválasztott gyerek, akinek ellehetetlenítik, hogy éhező szülein segítsen, de láthatja a szenvedésüket. Ha ezt nem cáfolják az illetékesek, akkor miért csodálkozik bárki, hogy fasizmust kiáltanak többen is? Hát hülyék az illetékesek?

7.       Ez az ügy és annak esetleges cáfolata vagy cáfolat híján kormányzati kezelése azért fontos, mert az emberségességről szól, nem a jogról. Arról, hogy mi magunk nem akarunk terroristák lenni, annak látszani, úgy viselkedni. Nem lehet ezzel nem foglalkozni, nem lehet nem reagálni rá.

8.       Van egyébként egy mindent megmagyarázó megoldásom is, ami reményt ébreszthet: Arról van szó, hogy Magyarországon ugyan nem nagyon koncentrált a hatalom, de azért ilyen fontos ügyekben, hogy egy-egy konkrét menekült konkrét étkezése mi legyen vagy legyen-e egyáltalán,  muszáj a miniszterelnöknek dönteni. Ő meg ugye éppen V.A.K.Á.C.I.Ó-zik. Csak hazajön lassan.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8014193881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2018.08.27. 13:08:05

Csak a rend kedvéért.
Jobb későn, mint soha 2018.08.24-én meg is jött a reakció:
www.origo.hu/itthon/20180824-magyarorszagon-minden-menedekkeronek-jar-az-ellatas.html
süti beállítások módosítása