mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Az európai határzár nem várt következménye

2021. február 10. - p.a

tur1.jpg

A turizmus nem múlt el, csak elűztük máshova. 

Idén nem lehet síelni Ausztriában. Nem lehet Szicíliába, Máltára, Ciprusra, Malaga környékére menni egy kis napfényért. Az Európai Unió bezárt, nem csak a kívülállók számára, hanem saját polgárainak is. 

Sosem volt lehetőségem ilyen utazásokra! – fintorodnak el most sokan, de biztosíthatom őket, hogy tömegek rendes programja volt a szürke télből való menekülés minden évben. Európa gazdagabb részén nyilván többen, de idehaza is igen sokan természetesnek vették a februári napsütés lehetőségét

Mi történik, ha Európa bezár? A szokást elhagyni nem akaró emberek (és gyorsan leírom újra: igen sokan vannak) Európán kívülre mennek. Maldív-szigetek, Zanzibár, Karib-tenger, Mexikó. Igen, idén drágább a nyaralás/telelés, de el nem maradhat – így gondolkodnak. A turistákat csábító országok marketingfegyvere a könnyű bejutás (nincs karantén) és a laza helyi szabályozás. Zászlójukra tűzték a korlátozás-mentességet és most nem győzik a rohamot. 

Nehéz elhinni? Olvassuk figyelve a sajtót. Csak 3 példa:

Zanzibár lengyel vendégmunkásokat keres, mert annyi lengyel vendége van (index.hu).
A Budapest-Dubaj járatokat sűríteni kell, mert annyi az utas (index.hu).
Néhány helyre azért most is utaznak a magyarok (portfolio.hu). 

tur3.jpg

Mondhatjuk, hogy idén a Maldív-szigetekre mennek, akik eddig boldogan elvoltak Cipruson vagy Spanyolországban is. Az új kedvenc helyek nem csak begyűjtik az új utazók pénzét, hanem abban reménykednek, hogy az eddig rövidebb utakhoz szokott vendégek annyira jól fogják érezni magukat, hogy a járvány elmúltával is visszatérnek, sőt az újonnan megtalált paradicsom hírét hazaviszik a most még bátortalanabb, de legalább annyira jómódú ismerősöknek. 

Eközben az Európai Unió megszorít, megszorít, megszorít – és retteg. Néha keserűen elítéli azt, aki mégis utazik, merthát nem illik ilyenkor. Ahelyett, hogy tenne valamit azért, hogy a pénzüket elszórni akaró utazók Európán belül maradjanak - vagy legalább egy részük. 

Európa vezetőinek be kellene látni, hogy elszúrták. Itt a korona-válság és sok embernek kevesebb pénze van, mint előtte, akinek pedig mégis van mit elkölteni – azokat elüldözik a kontinensen kívülre. A politikusok csak arról beszélnek, hogy mit-miért nem lehet, ahelyett, hogy megtalálnák a módját, hogy hogyan lehet. Mint a rossz tanuló vagy a lusta beosztott.

Mondhatnánk, hogy mondjon le a turizmusért felelős miniszter, de ez Európa, itt nincs olyan, hogy felelős politikus. Itt intézmények vannak és nemzetállamok, amelyek egymásra mutogatnak. 

És van még valami: lejtmenet. Még csak beszélni sem merünk arról, hogyan fog ez a kontinens megállni a lejtőn. Hogy nem a lezárt határok és a bezárt szállodák fogják kihúzni a bajból, az biztos.

tur2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6916421676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2021.02.11. 06:15:25

Mondjál olyat, amit az európai politikusok nem kúrtak el az elmúlt évtizedekben :(((

HaD 2021.02.11. 13:15:15

megérkezik a kínai vakcia és lám vele a "védettséget" igazoló okmány...lehet vele....mit is? utazni biztosan nem:)

Emmett Brown 2021.02.11. 19:57:45

@HaD: kocoghatsz akár fél kilenckor is. Optimista verzióban talán mehetsz gyúrni egyesületi tagság nélkül.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2021.02.11. 21:40:58

@Rodney_2: Az EU dilettánsok gyülekezete, akik olyan egyszerű dolgokat sem képesek megoldani, mint az óraállítás eltörlése, még akkor sem, ha a többség támogatja. Pedig az csak egy tollvonás lenne. De lehet tovább sorolni: brexit szappanopera, görög válság, migráció... senki nem felelős semmiért...

Etniez 2021.02.11. 21:49:34

@Balogh Zsolt: Pont az ilyen ostoba gondolatok térnyerése miatt lett a Brexit.

A sok hülye elhitte mindazt, amit te is írsz, aztán most meg szívnak.

Áremelkedés, munkanélküliség soha nem látott magasságokban, üres polcok a boltokban.

odamondó 2021.02.11. 22:10:46

@Balogh Zsolt: óraállítás törölve lesz. Viszont én múltkor kaptam sokkot, hogy Magyarországon mekkora a megosztottság, hogy milyen időzónán maradjunk... A kormány meg nem kommunikál erről semmit.

kvadrillio 2021.02.11. 23:48:27

nnna, erre képes az operatív törzs.

Ha teret hódít a brit mutáns, a járvány újra felerősödik Müller Cecília szerint
Egy hónapja nem volt ilyen sok új fertőzött

Beengedték ezt a mutánst, megállapítják, hogy bent van. Erre egy óvodás is képes !

CICINÉNNNEHHH MONGGYÁÁÁ LE !

EZ A TUDÁSOD TÚL SOKBA KERÜL A MAGYAR EMBERKÉKNEK !

kvadrillio 2021.02.11. 23:55:28

ASTRA ZENECA  ------DÉL-AFRIKÁBAN NEM HAT !!!

Több mint 45 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezett Magyarországra 24.hu 2021. 02. 11. 14:11
Dél-Afrika megszabadulna 1,5 millió AstraZeneca-vakcinától, mert rajtuk nem segít Elcserélnék, eladnák az oxfordi vakcinát, mert az egyes tanulmányok szerint nem véd a Dél-Afrikában felbukkant vírusvariánstól.

kvadrillio 2021.02.11. 23:57:07

2021. február. 10. 16:09 2021. február. 10. 16:26 Világ

Dél-Afrika megszabadulna 1,5 millió AstraZeneca-vakcinától, mert rajtuk nem segít
járványhelyzet

Elcserélnék, eladnák az oxfordi vakcinát, mert az egyes tanulmányok szerint nem véd a Dél-Afrikában felbukkant vírusvariánstól.
Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Alkoholszondához hasonló koronavírus-tesztet fejlesztettek lengyel kutatók
A fővárosnál tízezer ingyenes vírustesztre lehet jelentkezni
Zónákra osztaná az országot az újranyitáshoz Lantos Gabriella

Csekély az AstraZeneca oltóanyagának hatásfoka a koronavírus dél-afrikai mutánsával szemben, így az ország úgy döntött, hogy leállítja egészségügyi dolgozóinak oltását a vakcinával, és megpróbálja eladni, vagy más típusúra cserélni azt – írta meg szerdán a BBC. A portál információi szerint a Dél-afrikai Köztársaság inkább a Johnson&Johnson cég vakcináját választaná, holott eddig már közel másfél millió oltóanyagot kaptak az AstraZeneca gyártósorairól.

„Már most is van több olyan ország, akik jelentkeztek az AstraZeneca oltóanyagáért, el fogjuk nekik adni” – nyilatkozta szerdán az ország egészségügyi minisztere, Zweli Mkhize. „Tudósaink folytatják az AstraZeneca vakcinájának vizsgálatát, és igyekszünk még a szavatossági idő lejárta előtt eladni azokat” – tette hozzá. Mkhize megjegyezte, hogy az ügy kapcsán kikérik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) véleményét is.

A Dél-afrikai Köztársaságban eddig közel másfél millióan kapták el a koronavírust, és 47 ezren haltak meg, így messze az ő számaik számítanak a legrosszabbnak a kontinensen. Nem ők az elsők, akik lemondanak az AstraZeneca oltóanyagáról: korábban Szváziföld egészségügyi minisztere jelezte, hogy nem kérnek a gyártó vakcinájából.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

kvadrillio 2021.02.12. 00:00:16

Az AstraZeneca vakcinája alig hat a dél-afrikai mutánsra
Kovács Ferenc
Kovács Ferenc
követés
2021.02.08. 11:20
Kapcsolódó
Spanyolországban csak az 55 év alattiak kaphatják meg AstraZeneca vakcinát
Spanyolországban csak az 55 év alattiak kaphatják meg AstraZeneca vakcinát

A szaktárca elővigyázatosságból döntött a korhatár elfogadása mellett.

Dél-Afrika felfüggesztette az Oxford/AstraZeneca vakcinájának használatát, miután egy kutatás arra jutott, hogy az oltóanyag „kiábrándító” eredményeket produkál az országban megjelent vírusmutánssal szemben – írja a BBC.
GettyImages-1230811007
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Kutatók állítása szerint Dél-Afrikában a fertőzöttek kilencven százaléka az új mutáns hordozója.

Graf Von Schwarz 2021.02.12. 03:06:42

Szerintem pedig nem szúrták el. Ezt nem. Van pár különbség Európa és a Maldív-szigetek között. Leginkább az, hogy a fentebb hivatkozott turista-paradicsomoknak egyszerűen nincs más bevételük, mint a turizmus, így muszáj volt nyitniuk, nem tehettek mást. Az európai országok max bekönyvelik, mint költségvetési hiányt, és nyögik egy darabig. Másrészt, bármekkorát is növekedett a vendégek száma, a Maldívon, vagy Zanzibárban még mindig kezelhető, számolható, egymástól elkülöníthető az embertömeg. Európában nem. Én a Maldív-szigeteken még sosem láttam akkora tömeget, mint a Trevi-kútnál, vagy a Sagrada Familia előtt. A vírus meg, tetszik-nem tetszik, itt van velünk, fertőz, megtölti az intenzív osztályokat és nem látszik a vége.

haXXor 2021.02.12. 08:00:34

"fogyasztás", "pénz", "utazás".. és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk tavaly, nagyjából ekörül. EU sok mindenben fasz. A járvány kezelésében is, de azt is kell látni, hogy az a 2.380.000 ember nem poénból halt meg (és talán nem is akart meghalni). Lehet számolni meg lófaszozni, hogy ez semmi, de az ott 2.380.000 lélek, 2.380.000 olyan ember aki ugyanúgy utazni, élni, fogyasztani akart mint a blog kretén szerzője. Segítek: indokolatlan poszt ami pusztán egy szűkült tudatú, EQ-ban szegény ember képét adja vissza, valahol a patológiai eset határán.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 08:04:42

@haXXor:
Látom, kiegyensúlyozottan indul a napod.
Arra meg lehet kérni téged, hogy leírd, szerinted miért "indokolatlan" a poszt vagy ez mindegy, hiszen csak ki akartad adni magadból az általános dühödet?

Exploiter 2021.02.12. 08:57:49

@Rodney_2:

Attól függ, hogy milyen szemmel nézed.

Ha európai vagy, akkor persze, így látod.
Ha nem európai vagy, akkor 10 pontos, tökéletes teljesítmény.

Exploiter 2021.02.12. 09:13:39

@haXXor:

Remélem csatlakozik hozzájuk még ötmilliárd, akkor legalább haszna is lenne ennek a szarnak.
Mert ez így tényleg lófasz, tesó.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.02.12. 09:25:07

@odamondó: Nem reprezentatív szavazáson én a nyári időszámítás mellett 48% szavazott, 11% a téli és a maradék szavazónak mindegy volt.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 09:27:50

@molnibalage:
Nem mindegy, hogy nyáron vagy télen készül a felmérés. Nyáron nehéz emlékezni arra, hogy milyen rossz, amikor télen sokáig sötét van reggel.

HaD 2021.02.12. 09:50:00

Nem vagyok büfé kis hazánk politikai szennyében és tköm tudja ki az a merkely béla de most olvastam egy szösszenetét hogy szerinte(szerintem meg nem:)) jóval többen estek át a covidon mint ahányat számon tartanak(4 milla??)....na már most arról sem tudok hogy fsza kis kurmányunk milyen "haditervet" ötlött ki az oltási tervében?!? ...így pl nem tudom hogy tesztelik e(jó kis megbízható ektesz:) kínai tesztekkel) azokat akiket oltani akarnak...hogy netán ne potyára menjen el a drága hiánycikk vakcina...avagy minnél hamarabb megtörténhessen az átoltás azoknak akik NEM voltak még devlásak?????...de lehet hogy én hülye vagyok hozzá...ez a merkely meg biztosan az ha kifecsegte a hogy mennyi a már antitesttel rendelkezö honfitárs:):)

citrix 2021.02.12. 09:54:41

A celebek a járvány alatt is vidáman nyaralnak a trópusi szigeteken, onnan posztolnak pálmafák árnyékában hűsölve, koktélt iszogatva a tengerparton. Lehet hogy a vírusra ők immunisak? Az EU rendkívül hibásan, eredménytelenül de elképesztően nagy gazdasági és morális károkat okozó döntésekkel, korlátozásokkal próbálja kezelni a helyzetet. Kilátás nélkül, újabb és újabb hosszabbításokkal korlátlan időre.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 09:57:06

@HaD:
Láttam ezt a Merkely-nyilatkozatot, saját tapasztalatom szerint elképzelhetetlen a 40%.
Az a baj az antitest-tesztekkel, hogy 1) a gyorsteszt nem sokat ér 2) a vérvételes teszt mérvadó, de bonyolult, hosszadalmas (szakszemélyzet erre kialakított helyen leveszi a vért, megalvad, beteszik a gépbe, kiértékelik) és nincs felkészülve a rendszer, hogy nagy tömegben végezzék.
Marad az, hogy nem lesz összefésülve a két csoport. A lehetőségek felülírják a logikát. Más kérdés, hogy 1 év vagy akár 6 hónap alatt miért nem lehetett erre felkészülni.

Exploiter 2021.02.12. 10:16:33

@HaD:

A mostani két trend alapján az a 4 lesz 8, mielőtt eljutnánk oda, hogy az oltás majd jól megment mindenkit. Ahogy várható volt egy éve.

De ennek miért nem örülsz? Nem mindegy, mitől lesz vége ennek a szarnak?
Már azon kívül, hogy tök felesleges volt szétbaszni mindent, de hát ezt minden épeszű ember tudja már nagyon régen, a többieknek meg nem mindegy?

Az sem gondolkoztat el egy agyhalottat se, hogy a hivatalos vélemény, hogy nem jár immunitással a fertőződés, ellenben ha fertőzött voltál, kapsz majd papírt, hogy mégis.

Kibaszott agyhalott bohócok vagytok.

Medgar 2021.02.12. 10:27:20

@odamondó: Talán azért van megosztotság mert ez eu terve baromság, és ez emberek értelmesebb része fel tudja fogni..

HaD 2021.02.12. 11:14:13

@p.a: na ja...akkor minek is használják a gyorsteszteket...és föleg minek költenek rá...a "fürkészek meg a portyázók" ezt nem tudták meg a kínai tesóktól:):)???...másrészt(nem vagyok szakember) az influenza vírus 100 ezerx-es nagyításban látható...ehhez egy elektromikroszkóp böven elég..tehát szuri...festegetés...szkenelés...beküldés...kiértékelés(automata)...eredményküldés....ez annyi idö mint ahogy most leírtam:):)...a felkészülésre meg 2019 november óta van idö...minimum!!! Háthha még az igazi jó barátaink a kínai tesók nem hazudoztak volna...

HaD 2021.02.12. 11:19:37

A teszteket elöször elhordák minden szarnak mikor elfelejtettek belölük venni...majd mikor meg megjött(hajrá Magyarország:))akkor meg mégis csak jó lett hirtelen....ez(is) a handa banda propaganda része...de végül is minden élet számít...kivéve akik ebben az agyrémben elhullottak isten tudja miben(úgy értve hogy arröl is kamuzás megy/ment hogy ki miben patkol el...ami szintén tök jó amikor majd a "legyöztük a járványt" duma fog menni...mikor is senki sem fog majd a propaganda szerint a cividba meghalni csak siman az alapbetegségben...erröl ennyit)

HaD 2021.02.12. 11:22:51

@Exploiter: hu bmeg tényleg agyhalott vagyok hogy még azt se értem hogy mi az a "mostani két trend":):)...trend a staisztikában egy szokott lenni öreg..amúgy meg meg fel ne izgasd a pici szived:)... légyszi !

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.02.12. 11:25:07

@p.a: Öööö nyáron konkrétan az is kurvára szar, hogy az átállítás mellett is 4-kor már világos van.

Az, aki korán megy dolgozni, annak úgyis sötét van, teljesen mindegy az, hogy télit tartanád megy.

Ellenben fejtsed már ki, hogy miféle előnye lenne a téli megtartásának úgy, hogy az EGÉSZ évben szétcseszné azt, hogy átlagos munkanap szabadban legyél sokáig, mert már 8-kor sötét lenne. Cserében hajnali HÁROMKOR már világos lenne nyáron kb. 2 hónapig.

Jó lenne picit gondolkodni is...

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 11:29:47

@molnibalage: Hát igen, pont az általad leírt dilemmára találták ki az óraátállítást, mint kompromisszum. De én nem vagyok fanatikus ebben, nem érdemes velem vitatkoznod, legyen úgy, ahogy akarod, csak leírtam a saját szempontomat.

odamondó 2021.02.12. 13:12:56

@haXXor: abból 2 millió meghalt volna így is úgy is. Sehol sincs orbitális eltérés. Persze bárki meghal szomorú, de ez az élet.

@molnibalage: ja a téli támogatókon döbbentem le. Mi értelme reggel világosban a munkába vergődni. Nem mindegy? Nyáron meg 3kor világos este 8kor sötét... Értelmes.

Rodney_2 2021.02.12. 13:19:29

@HaD: te tényleg agyhalott vagy :) egy csomó időt megspórolnál ha nem kommentelnél, mert értelmeset úgy sem sikerül mondanod :)))

Rodney_2 2021.02.12. 13:32:53

@Etniez: @Balogh Zsolt:
Az egy tény, hogy az EUs politikusok erősen kontraszelektáltak. Minden országban az a sorrend a pártoknál, hogy a legjobbak az országos politikában szerepelnek, akik oda nem férnek be azok az önkormányzatokban (vagy ahol van, ott a tartományi szinten) és csak a maradék és az esetleges száműzendők mennek Brüsszelbe. Erre tetszőleges példát látni Deutsch Tamástól a takarítónő szellemi szintű Sargentiniig (vagy akár Martin Schulz, Donald Tusk, stb) De a legjobb példa ez a nyomorult von der Leyen. A Mutti üdvöskéje, minden poziciójában megbukott, hadügyminiszterként rekord idő alatt lerombolta a német hadsereget és egy akkora korrupciós botrányból kellett kimenteni, hogy ha azt nálunk csinálná valami fideszes akkor még évek múlva is arról cikkezne a Soros-média. Hopp, pont volt egy üres hely, az EU vezetőjének jó lesz. Hát ha ez nem kontraszelekció, akkor mi? És csodák csodája, elkúrták a vakcinabeszerzést. Rábízták egy nőre akinek semmi tapasztalata nem volt a gyógyszeriparban. Elkúrta. Von der Leyen már nyilvánosan beismerte az elkúrást és bocsánatot kért a tagállamoktól. Tök jó. Ettől még meghal egy csomó plusz ember és trillió millió EUR többlet kára származik az EUs gazdaságoknak ebből az elkúrásból. Felelősségre vonás (pl kirugás) nyilván nincsen... Több debil kellene női kvóta alapján mindenhova :(((

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 13:36:41

@Rodney_2:
Nem az a baj, hogy ez a szerencsétlen nő, hanem amit előtte írsz.
És (nem ellentmondva neked) nem csak gazdasági kár származik az alkalmatlan vezetőkből, hanem a világ egyik potenciális hatalma dől romba.

HaD 2021.02.12. 13:44:31

@Rodney_2: huuu okoska meghajlok ezek elött az észérvek elött:)...taníts mester!!! gondolom ez a nö gyülölet együtt jár más fixációkkal is:):)....amúgy ezek a hülyék az ejuban a hazai hülye elittel közösen elég jól leszednek pl téged is öregem...ja és még soros:):)

DFK 2021.02.12. 13:58:01

Tegyük hozzá a poszthoz, nem ugyanaz a réteg, nem ugyanaz a mennyiségű ember megy most Zanzibárba/Dubajba, mint aki Horvátországba, Olaszországba, Ausztriába ment volna. És innen kezdve bukik a poszt teljesen.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 14:04:24

@DFK:
Ugye a bejegyzés egyáltalán nem arról szól, hogy mindenki, aki eddig Horvátországba ment, az most Zanzibárra nem is tudom, ezt miért kevered ide. Arról szól, hogy olyan emberek, aki megtehetik, hogy Zanzibárra mennek, most el is mennek oda, míg eddig jól elvoltak Spanyolországgal vagy Olaszországgal is. Arra hívja fel a figyelmet, hogy nagyon sok ilyen ember van, akkor is, ha te nem hiszed ezt el.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.02.12. 14:38:52

@p.a: Ok.
Egyébként én sem törölném el. Sőt, a vicces az, hogy igazából kétszer kéne állítani, mert május vége és aug eleje között még egy órával lehet hátrébb menni, akkor is világos lenne 5 fel.

desw 2021.02.12. 14:57:00

Európában nincs olyan hely, amit össze lehetne vetni a felsorolt helyekkel téli időjárás!!! szempontjából.

Picit azért talán melegebb van Zanzibáron, mint Tenerifén, stb . . .

DFK 2021.02.12. 15:08:00

@p.a: Csak éppen ezzel akartál érvelni a határzárás ellen.

desw 2021.02.12. 15:12:38

@p.a:

"Arról szól, hogy olyan emberek, aki megtehetik, hogy Zanzibárra mennek, most el is mennek oda, míg eddig jól elvoltak Spanyolországgal vagy Olaszországgal is. Arra hívja fel a figyelmet, hogy nagyon sok ilyen ember van, akkor is, ha te nem hiszed ezt el. "

Ezt nem értem! Miért fagyoskodtak volna korábban Spanyolban azok, aki mehettek volna Zanzibárba is?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 15:12:46

@DFK:
Hogy "ugyanaz a réteg" teljes egésze mind Afrikába megy, aki egyébként Horvátországba szokott? Ezt hol látod?

A határzár jelenlegi formája azt eredményezi, hogy rengetegen mennek pl Zanzibárra, akik egyébként nem mennének, mert EU-n belül is jól ellennének. Erre hívja fel a figyelmet a bejegyzés. Te meg azt írod, hogy "bukik a poszt teljesen", nem is értem.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 15:15:16

@desw:
Hát otthon a nappaliban mellett is jó meleg van a legtöbbjüknél.
Azért mennek, mert megszokták, hogy valami klassz helyre (tengerpart, síközpont, ilyesmi) mennek ebben az időszakban. És azt gondolják, hogy idén sem akarják ezt kihagyni.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 15:17:32

@p.a: a fűtőtest mellett, azt akartam írni

desw 2021.02.12. 15:30:04

@p.a:

" Hát otthon a nappaliban mellett is jó meleg van a legtöbbjüknél. "

Jaja! Nem is értem, hogy akkor az emberek többsége miért utálja a telet, hisz otthon a kályha mellet ugyanolyan meleg van, mint nyáron.

Egyébként Európán belül most is lehet utazni, szóval nem is értem, hogy miről szól ez a poszt.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 15:31:58

@desw:
Arról, hogy nem lehet utazni.
Vagy ha lehet, akkor nincs hol megszállni.
Vagy simán csak szétszivatnak.

Az persze külön vicc, hogy hazajönni sem lehet.

desw 2021.02.12. 15:37:11

@p.a:

Lehet utazni Európán belül!

Maldívra is kell PCR teszt, ráadásul harmadik országól visszajőve Európába sokkal nagyobb szívás, mintha csak Olaszból jönnél haza.

Ezért gondolom azt, hogy kb semmi összefüggés nincs a posztban írtak között (aki most Zanzibárba ment, az Olaszba ment volna ).

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 15:52:16

@desw: Hát ha a szavakat nézzük, akkor igazad van, utazni lehet. Csak általában karantén vár vagy egyéb szívás, illetve nyaralni/telelni, azaz kikacsolódni lehetetlen (és igazából erről beszélünk, nem önmagában az utazásról). Ide venném még Ausztriát is, ahova elég sokan jártak síelni, hogy napot lássanak - most azt sem lehet.

Szerintem nem nagyobb szívás hazajönni Zanzibárról, mint Horvátországból (mármint korona-szabályozást tekintve). Hazajönni mindenképpen szívás, így van kitalálva. De ha ebben tévedek, akkor érdekes lenne, ha leírnád, hogy miért.

desw 2021.02.12. 16:06:49

Ha már posztot írsz valamiről, akkor ne az érzelmeid vezessenek, hanem a tények. (nekem is tele van a f@szom ezzel a k. Coviddal, mert én ilyenkor vhol DK-Ázsiában döglenék egy tengerparton 30 fokban, ehelyett meg MO-on a -10-ben, szóval idegállapotba' vagyok én is)

De ettől még a valóság az, hogy negatív PCR teszttel nincs karantén se Maldívon, se Olaszban. A hazautazást nem tudom pontosan, de biztos, hogy Olaszból nem bonyolultabb hazajönni, mint Maldívról vagy Zanzibárból.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.12. 16:13:34

@desw:
De szerinted Olaszországban vagy inkább Spanyolországban várnak a szállodák és mászkálhatsz maszk nélkül, lehet kikapcsolódni?

Eleve nem értem a problémádat a poszt írásáról. Szívás van Európában, mindenki azon kívülre megy. Szerinted nincs összefüggés a kettő között. Én úgy látom hogy van. Azt gondolom, hogy egy jó adag olvasónak az is újdonság, hogy az említett helyek népszerűsége hirtelen felfutott (amit ha jól értem, te sem tagadsz).

Mondjuk az érdekelne, hogy szerinted mi az oka a külsős célpontok népszerűségének.

desw 2021.02.12. 16:48:56

@p.a:

A posztod címe: "Az európai határzár nem várt következménye"

Nincs európai határzár (eu-s polgároknak).

"Eleve nem értem a problémádat a poszt írásáról. Szívás van Európában, mindenki azon kívülre megy. Szerinted nincs összefüggés a kettő között. Én úgy látom hogy van."

Mivel nincs határzár, így nem lehet köze sem hozzá.

"Azt gondolom, hogy egy jó adag olvasónak az is újdonság, hogy az említett helyek népszerűsége hirtelen felfutott"

Korábban kötezelző!! két hét karatén volt a Maldívon. Csak annyi változott, hogy negatív PCR teszttel már nincs karantén. Nyilván aki csak 2 hetet nyaralt volna, az korábban nem ment, most megy.

Nem gondolom, hogy egy téli sítúra, olasz téli tengerpart összevethető Zanzibárral. Aki most Zanzibárba megy, az nem az osztrák sítúra helyett megy, hanem inkább korábban ment sielni ÉS Zanzibárba is, most csak Zanzibárba, de ez nem a nem létező határzár következménye.

"(amit ha jól értem, te sem tagadsz)."

Ezt miből gondolod?

"Mondjuk az érdekelne, hogy szerinted mi az oka a külsős célpontok népszerűségének. "

A napsütés és a meleg, és hogy most már nincs karantén! Nem összevethető Szicília/Malaga Zanzibárral/Maldívval.

Rodney_2 2021.02.12. 21:24:33

@HaD: már megbeszéltük, hogy agyhalott vagy. Megint nem sikerült értelmeset írnod, de ez a normális egy agyhalottól :)

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.13. 07:57:52

@desw:
Abból gondoltam, hogy elismered a megnövekedett utazási kedvet, hogy azt írtad semmi "összefüggés nincs a posztban írtak között", azaz az összefüggést nem ismered el, de magát a történést igen.

de oké, így már értem. Szerinted nincs megnövekedett ilyen jellegű utazás, így okokat is hülyeség keresni hozzá. Szerintem van ilyen és ez az oka, azt hiszem, ezzel le is zárhatjuk.

Még a címről: Valóban elképzelhető pontosabb cím, ha inden európai utazási korlátozást felsorolunk benne, de ez csak egy cím. A lényeget kifejezi. Nem úgy hívják, hogy utazási korlátozás meg határzár, de ez a lényege.

Pont ugyanolyan nehéz Maldív szigetekről hazajönni, mint Olaszországból, hiába írtad másképp. Ez egyébként a legröhejesebb. Az ország, ami nagyon-nagyon megnehezíti, hogy hazatérjél, de elmenni enged.

Összefoglalva: A bejegyzés arról szól, hogy mivel az Európai utazások el lettek lehetetlenítve, az utazni akarók messzebb mennek, még akkor is, ha egyébként ezzel nem értesz egyet. Szerinted nem mennek messzebb (és jogilag nem pontos a cím sem).

desw 2021.02.13. 09:22:17

@p.a:

Eddig sem az utazási kedvvel volt baj, hanem a feltételekkel. Az emberek többsége csak egy-két hétre tud elmenni telelni. Nyilván eddig nem utaztak el a Maldívra, hogy azt a két hetet ott karanténban töltsék. Most már mehetnek, mert nincs karantén.

"Pont ugyanolyan nehéz Maldív szigetekről hazajönni, mint Olaszországból, hiába írtad másképp."

Ezzel szemben én ezt írtam: "A hazautazást nem tudom pontosan, de biztos, hogy  Olaszból ****** nem bonyolultabb ****** hazajönni, mint Maldívról vagy Zanzibárból. "

Ezt egyébként gyaníthatóan egy EU szabályozás, nem csak Magyarországon van így. Nem mellesleg szerintem logikus is, hisz az elutazással nem okozhatsz problémát, viszont a hazajövetellel okozhatsz

Mivel nincs határzár, így ebből nem következhet semmi.

Egyébként azt is biztosra veszem, hogy idén kevesebben mentek harmadik országba telelni mint a korábbi években.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.02.24. 08:20:03

@desw:
Te továbbra is biztos vagy abban, hogy a határok megfelelően átjárhatóak?

index.hu/kulfold/2021/02/23/koronavirus-brusszel-europai-bizottsag-utazas-hatarellenorzes/

'Hivatalos figyelmeztetést küldött hat európai uniós tagállamnak az Európai Bizottság, mert a határok átlépésére vonatkozó szigorú korlátozásaik alááshatják a schengeni térségen belüli szabad mozgást."
A belga, a dán, a finn, a német, a svéd és a magyar kormányról van szó egyébként.
süti beállítások módosítása