mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Főnök és az aranytartalék

2019. január 27. - p.a

gold.jpg

Egyből más fényben látszik a tavalyi aranymentés

Ember (illetve: szakértő) legyen a talpán, aki innen, a Kárpát-medencéből átlátja a venezuelai politikai helyzetet. Ezért is lehet, hogy szinte csak bulvár-szinten értelmezhetőek az onnan jövő hírek, pedig nyilvánvalóan valami komoly dolog zajlik arrafelé. 

A szombati, erősen hiányosnak tűnő jelentés szerint „Nicolás Maduro, a megkérdőjelezett legitimációjú venezuelai elnök decemberben legalább egy alkalommal igyekezett kivenni az országa a Bank of Englandban tárolt 1,2 milliárd dollárnyi (kb. 340 milliárd forint) aranytartalékát”, de nem járt sikerrel, mert a bank megtagadta az arany kiadását. 

Lehet azon rágódni, hogy a sugallt esettől eltérően valószínűleg
1) nem „kivenni” akarták a pénzt, hanem áttenni máshová (ráadásul így utólag igazuk is volt, hiszen a Bank of England-nál nem tudtak fölötte rendelkezni) és
2) nem az elnök saját maga, hanem Venezuela, mint állam volt a kezdeményező
– dehát megszoktuk már, hogy a hírek ilyenek. 

gald2.JPG

Ez a bejegyzés nem arról szól, hogy kinek van igaza Venezuelában, ki a jó fiú és ki a rossz. Nem is arról, hogy Bank of England politikai döntést hozott-e és akár igen/akár nem, jól tette-e. 

Ez a bejegyzés csak arra hívja fel a figyelmet, hogy egy ilyen eset után mennyire másként tekintünk a 2018 tavaszi bejelentésre, miszerint az MNB hazahozta a tejes aranytartalékát Londonból, különösen, hogy azóta ez az aranytartalék megtízszereződött.

Orbán Viktorról már nem fog olyan cikk megjelenni, mint most a venezuelai elnökről. Előrelátás, az van. Szerencse is kell majd, azt hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9514591300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.27. 11:26:50

Így igaz. Sose szabad tolvajoknál tartani az értékeinket, mert egy nap rájönnek: inkább megtartják maguknak. Ahogy most az angolok igyekeznek ellopni a venezuelai nép aranyát.

Éhesló 2019.01.27. 19:01:58

Ez eddig is ismert volt.

A németek az őket máig megszállva tartó usa-val, nagybritanniával, franciákkal jártak így pár éve, nem kapták vissza az ott letétbe tett aranyukat, sót, nem is ellenőrizhették, hogy létezik-e még a letétjük a raktárakban.
privatbankar.hu/szarmazekos/oszlik-a-homaly-a-3400-tonnas-nemet-aranytartalek-korul-251997
A helyzet az évek során lényegében nem változott, a németek aranyán a megszállók tartják a mocskos mancsukat:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/hazavittek_aranyukat_a_nemetek.646080.html
süti beállítások módosítása