mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A kormány nem kér 100 napot: cselekszik

2018. április 13. - p.a

stop2.jpg

Választási program nélküli Fidesz-kampány volt? Tényleg? És akkor most mit valósítanak meg?

Sokan-sokhelyen háborogtak azon, hogy a Fidesz választási program nélküli kampányt folytatott. Csakhogy ez nem igaz. 

Orbán Viktornak igen konkrét, jól artikulált programja volt. Csak nem munkahelyteremtésről, exportösztönzésről, szociális juttatásokról, nyugdíjrendszerről, oktatásreformról vagy ingyen sörről szólt. 

Olyan ez, mint a napkorong: Amikor felkel, elhomályosítja a csillagokat az égen. Ott vannak azok továbbra is, csak nem látszanak, mert a nap annyival fényesebb. A Fidesz üzenete szerint minden szokásos/hagyományos téma csak másodlagos, elhomályosítandó, mint a csillagok. A lényeg az ország megvédése. Csak erről érdemes beszélni, csak ezzel kell foglalkozni. Ez a fő feladat. 

Mit ígért a kormányzati választási program?
1. Soros és a hozzá hasonlók mesterkedésétől megóvjuk az országot
2. Megakadályozzuk a menekülteket abban, hogy az ország területére lépjenek

Nem egy bonyolult program, az igaz, de érthető és konkrét. Úgy tűnik, a választóknak tetszett, felhatalmazást adtak rá, ezt tartották fontosnak. A kormány pedig szépen neki is áll a program megvalósításának. Nem kérnek 100 napot. Első lépés a soros-zsoldosok listázása. 

stop6.jpg

Megígérték, felhatalmazást kaptak, megcsinálják. 

Ha ehhez még hozzátesszük, hogy az ellenzéki kampány az Orbán-világ korruptnak mondott gazdagodására épült, akkor úgy is összegezhetünk, hogy a választók nagyon nagy arányban arra szavaztak, hogy nem érdekli őket, ha a politikai elit lop, csak állítsuk meg a külső ellenségeket. 

Ez a bejegyzés egyáltalán nem arról szól, hogy a kormány ellenségkeresése, pl soros-zsoldosok listázása jó dolog. Arról meg pláne nem, hogy az emberek mennyire döntöttek felvilágosultan vagy megtévesztve és mennyire fair (választói akaratot tükröző) a választási matematika. 

Ez a bejegyzés pusztán azt próbálja hangsúlyozni, hogy a kormányzat demokrácia-szempontból a népakaratot viszi véghez azzal, hogy soros-zsoldosokat keres és talál, majd küzd ellenük. Ez a bejegyzés azt mondja, hogy nem a demokratikusság-diktatórikusság a lényeg. Egy jó világhoz sokkal több kell, mint demokrácia. 

Aki a dolgok menetén változtatni akar, annak nehéz dolga lesz, mert nem csak a kormányon kellene változtatnia. Aki a demokrácia végéről beszél, az mellébeszél. A probléma (ha van) máshol van.

stop4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2513832796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása