mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A pályaudvari órák bizonytalanul működnek

2017. január 28. - p.a

2_1.jpg

Egy ideje már nem járok vonattal. Ezért is lehet meglepő, amikor egy pályaudvar közelébe kerülök. Kabaré.

Gondolom a rendszeresen vonatozóknak nem mondok újat, vagyis ez a bejegyzés a többieknek szól.

2017. január, Budapest-Keleti pályaudvar. Rövid, negyedórás kaland az egész, mégis egy tanulmány. Anyukám érkezik Sopronból. Kimegyek elé, felveszem, hazaviszem. Ennyi a terv.

15 perccel a vonat érkezése előtt parkolok le (a koldus külön bejegyzést érdemel, ezt most hagyjuk). Bemegyek a vágányokhoz, keresem az információs táblán, hogy hányasra érkezik a soproni IC.

„Tájékoztatjuk utasainkat, hogy a pályaudvari órák bizonytalanul működnek, kérjük azokat ne vegyék figyelembe.”

img_7046.JPG

Ez így, szó szerint van kiírva az érkező-induló vonatokat mutató táblán. Komikusan hangzik. Vicc vagy komoly, nem tudom. Nem azt írják, hogy a pályaudvari órák nem mindig pontosak, legyen a tisztelt utas körültekintő. Ez is súlyos lenne, de így, hogy „bizonytalanul működnek, ne vegyék figyelembe”, na így tényleg külön műalkotás.

sayings-time-is-relative_4566-1.jpgSzerencsére a telefonomon van óra, nem vagyok rászorulva a pályaudvari, bizonytalanul működőkre. Látom, hogy még 8 perc. Ott a táblán a soproni vonat is. Vágányszám nincs mellette. Érdekes, 8 perc múlva itt lesz és nem tudják még, hova érkezik. Azt hinné az ember, 24 órára előre tervezik az indulás-érkezést, de mondjuk fél órát csak át lehet látni, nem? Nyilván elfelejtették kiírni.

6 perc. Még mindig nincs vágányszám. 4-3-2-1 és most! Igen, a vonat pontos, szerencsémre szinte mellettem, egy vágánnyal odébb tűnik fel és eltökélten döcög befelé. Ebben a pillanatba a táblán is kiírják. Ekkor esik le: Nem elfelejtették, hanem biztosra mentek. Amíg nem fordul rá a vonat a vágányra, addig még bármi lehet. Így működik a pályaudvar. Az idő bizonytalan, azt nem vesszük figyelembe. Legalább a vágányoknál menjünk biztosra.

A következő az lesz, hogy az induló vonatot is csak akkor fogják kiírni, ha már elment, mert ugye akkor 100%. Óvatos világban élünk. A Keleti nem akar úgy járni, mint az amerikai  sztoriban a gyártó, ahol a mikrohullámú sütőre nem volt rányomtatva, hogy macskát ne tegyenek bele. Ez itt kérem Budapest, 2017 és mi nem haldoklunk, mi így élünk.

img_7049.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5912161869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása