mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A Putyinnak adott jelentésekben összekeverhették Ukrajnát Magyarországgal

2022. március 18. - p.a

redarmy.jpg

Akkor most féljünk vagy ne?

Hallom a kormánypárti megmondóemberek nyilatkozatait. Nem tudom nem észrevenni a békemenetes tömeg méretét, jelentős részük oroszpártiságát. Látom, hogy az ország vezetői mint mondanak, pontosabban, hogy mit nem mondanak. Olvasom a magányos fecskeként nyarat csinálni akaró Németh Zsoltot és az őt támadó reakciókat, fájónak érzem elvtársainak némaságát, akiknek ki kellene állniuk mellette.

Világos, hogy Magyarország és a magyar nép máshogy gondolkodik, mint a környéken mindenki más.

Azt mondják (úgy tűnik, nem alap nélkül), hogy Putyin elszámolta magát, legalábbis nem az elhúzódó háború volt az eredeti terv. Azt hitte, az ukránok egy jó része örülni fog a bevonulásának, másik részének pedig eszébe sem jut az ellenállás, mert félti az életét. Hogy a nyugatbarát politikusok gyorsan elmenekülnek és orosz befolyás alá vont, semlegesnek mondott kormány kerül az ország élére.

De Ukrajnával ezt nem lehetett megtenni. Hogy miért, az most mindegy.

Viszont van egy másik ország, ami ebben nem olyan, mint Ukrajna. Ebben az országban az emberek jelentős része örülne az oroszok bevonulásának, maradék részének pedig eszébe sem jutna az ellenállás, mert féltené az életét. Ebből az országból a nyugatbarát politikusok gyorsan elmenekülnének, miközben az orosz befolyás alá vont, semlegesnek mondott kormány megerősödne az ország élén.

Putyin és az orosz hadsereg minden valószínűség szerint nem akar és nem fog idejönni. Tőlük nem kell félnünk. Úgy látom, magunktól annál inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2517783396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2022.03.23. 16:52:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szerinted az USA nem vetné be az atomfegyvert, ha létében fenyegetnék?"

Már megint mosdatod őket nyolcvan évvel ezelőtt történtekre hivatkozva. Jelenleg az oroszok fenyegetik a világot atomháorúval, nem az amerikaiak. Ennyi. Itt meg is torpanhatunk, mielőtt elkezdenénk kifogásokat keresni arra, hogy miért is teszik.

Mert tudod, amit meg kell magyarázni, az már el van b.szva. :(

arthurthedent 2022.03.23. 16:59:42

„ahhoz, hogy az Egyesült Államokat és a NATO-t tárgyalóasztalhoz ültessék, valamiféle szuperfegyverre van szükség. Jelen pillanatban Oroszország ezt a képességét még nem fedte fel az ellenfelei előtt. De létezik. Oroszország képes akár 100 megatonnás szuperfegyverek alkalmazására. Nyomatékosítanunk kell, hogy nem érdekel minket az Oroszország nélküli világ, amint azt Putyin egy ízben megjegyezte, és demonstrálnunk kell eltökéltségünket, hogy lecsapunk, ha a NATO bővül. És biztosak lehetünk abban, hogy ez után félni fognak. Semmi más nem állíthatja meg őket. Naivitás a diplomáciai eljárásokra hagyatkozni. Oroszország javaslatai csak demonstratív lépés, amely pusztán ahhoz szükséges, hogy máris radikális intézkedéseket lehessen tenni. Tessék, elutasítottátok őket, magatokra vessetek…”

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.23. 17:05:33

@arthurthedent:

"a hidrogánbombában pedig ugyan van ilyen rész, de a lényege a fúziós rész. Szóval esetleg mondhatod azt, hogy "van benne atombomba"..."

Ó, most akkor te is beállsz a sorba, hogy ilyen dedós dolgokkal nyomulsz. Szerinted ki a csoda nem tudja, hogy hogyan működik a hidrogénbomba? :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.23. 17:07:53

@arthurthedent:

"Jelenleg az oroszok fenyegetik a világot atomháorúval, nem az amerikaiak."

Ezt bizonyítani is kellene ám.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 17:11:07

@arthurthedent: Így tálalja nektek a médiátok. Komolyan, mint a horthysta filmhíradó '44-ben. Most is keserű lesz az ébredés.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 17:20:32

@Boar.: Persze, hanyadik raktárukat is semmisítik meg a ruszkik? Most szépen felpuhítják őket légitámadásokkal, aztán indulhat a nagy offenzíva Mariupolból. Bekerítik az azovi fasisztákat, Odesszát. Te meg majd nézel, hogy megint benyaltad a libernyák propagandát, és a valóság ismét rád vigyorgott, ahogy az elmúlt évtizedben április környékén négy évente szokott.
Az megvan, hogy az amik vagy egy hónapig lőtték a levegőből Irakot 2003-ban, míg be mertek menni harckocsikkal?Szóval megbaszhatod a kurvanyád vadröffencs.:)

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 17:31:52

Ezek a realitások. Hogy a sok hollywoodi akciófilmen, meg Netflix sorozaton szocializálódott ,saját véleménybuborékán túl nem látó emberkét meglepetés érje..

www.facebook.com/photo?fbid=10159848756594549&set=a.501393149548

---

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 17:35:14

@arthurthedent: De azt tudod, hogy ez csak a te fejedben létezik.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 17:39:28

@arthurthedent: Á dehogy..túldimenzionálod. Volodimir elismeri az orosz területnövekedéseket, megszakít minden kapcsolatot a NATO-val deklaráltan, és vége lehet. Így nem válik totális romhalmazzá Kijev, és esetleg Odessza is megmaradhat, kijárat a Fekete-tengerhez.

arthurthedent 2022.03.23. 17:57:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt bizonyítani is kellene ám."

Hetekkel ezelőtt hozta fel a témát az orosz felsővezetés, aztán meh putyin bejelentette, hogy készültségbe helyezte a nukleáris arzenált. Gondolom ezeket is le akarod tagadni. Régebben azért ennél értelmesebbnek tartottalak, de most már annyira elfogult vagy, hogy a közismert tényeket is vitatod.

arthurthedent 2022.03.23. 18:03:19

@CSOKKI MÁLNA: "Volodimir elismeri az orosz területnövekedéseket, megszakít minden kapcsolatot a NATO-val deklaráltan, és vége lehet."

A tények neked sem erősségeid, ugye? Nézd meg az orosz követeléseket, úgy indul, hogy adják fel a harcot és adják fel a fővárost. Azaz feltétel nélküli megadást követelnek elsőre. Utána meg majd hazudnak valamit...

Te a putyin kezébe tennéd az országod életét? Főleg, így a holodomor után? Arra nem gondoltál, hogy az egyszerű ukrán nem poltikai okokból harcol b+, hanem azért MERT ÍGY NAGYOBB AZ ESÉLYE, HOGY ÉLETBEN MARAD? Mert nem akarja, hogy megerőszakolják és a falra szegezzék az oroszok?

Az idióta putyin haverod azt hitte, hogy a csecsenekkel meg a szír zsoldosokkal megfélemlített ukránok majd megadják magukat, pedig b+ minél jobban félnek annál jobban harcolnak, mert tudják, hogy ha az oroszok elfoglalják az országot az rosszabb lesz mint a harctér.

EMBER! Gondolkodj már egy picit!

arthurthedent 2022.03.23. 18:04:59

@CSOKKI MÁLNA: "Most szépen felpuhítják őket légitámadásokkal"

Az agyadat kellene szépen felpuhítani. Hogy a p.csába lehet ilyet mondani, amikor te leszel a következő, te b.romarc?!

arthurthedent 2022.03.23. 18:07:37

@CSOKKI MÁLNA: "Így tálalja nektek a médiátok. Komolyan, mint a horthysta filmhíradó '44-ben. Most is keserű lesz az ébredés."

Az általam idézett szöveg egy orosz katonai anyagból származik. És b+ ugyanazt a médiát fogyasztom mint te, itt vagyok az indexen. Mondjuk én veled szemben meg is értem, de mindegy.

arthurthedent 2022.03.23. 18:09:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szerinted az USA nem vetné be az atomfegyvert, ha létében fenyegetnék? "

A probléma ebben csak az, hogy az oroszok létét még az is fenyegeti, ha te levegőt veszel vagy szabad választásokat tartasz.

"Ha Oroszországnak sikerül kiűznie az Egyesült Államokat Európából, Moszkva máris a nyugat-európai országok szabadsága miatt fogja magát fenyegetve érezni, és „Oroszország biztonsága” garantálásának ürügyén ugyanolyan elánnal próbálja majd szolgálójává tenni a mi sajtónkat, s felszámolni a mi demokratikus intézményeinket és a független pártjainkat, ahogy azt otthon teszi. "

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 18:22:55

@arthurthedent: Ha képes lennél a racionális gondolkodásra, nem írnál ilyen ostobaságot, de persze te azt is beveszed, hogy az orosz rakéták nem találják el a célpontot..

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 18:29:58

@arthurthedent: Ez tárgyalási alap. Te sem annyiért hírdeted meg az autódat, amennyiért hajlandó lennél eladni, hanem többért.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 18:32:21

@arthurthedent: Nagyot fogsz te csalódni. A Hitlerjugend is lelkes volt Berlin ostromakor. Egy darabig..

Boar. 2022.03.23. 18:33:17

@CSOKKI MÁLNA: Az megvan, hogy az ukránok nagyjából a fél világból kapják az utánpótlást, a ruszkiknak meg csak a saját, fogyatkozó készleteik vannak?
Az is megvan, hogy látványosan fogynak a "precíziós"-nak kikiáltott fegyvereik, hogy fakevideókkal jampiznak?
A vágyvezérelt gondolkodásod megint hülyét csinált belőled. Dugni meg a te anyádat szoktam, bár egyre büdösebb szegény...mostanában inkább csak szopatom...azt jól csinálja, gyakorlata van, foga meg nincs. Persze csak gumival.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 18:58:32

@Boar.: Kapják persze, amit aztán az oroszok rendre szanaszét lőnek a raktárakban. Arról nem is beszélve, hogy az egyre inkább bekerített ukrán erőkhöz eljuttatni is egyre nehezebb a segílykét. Ennyire nem lehetsz antitálentum a taktikához és a hadászathoz te szerencsélten. A ruszki készletek meg sose fognak elfogyni, kár ebben reménykedned és bedőlni a fake news sajtó híreinek.A valóság most is szembe jön majd veled és az arcodba vigyorog, mint oly sokszor.:))

arthurthedent 2022.03.23. 19:10:21

@CSOKKI MÁLNA: "Ha képes lennél a racionális gondolkodásra, nem írnál ilyen ostobaságot,"

Az idézet egy szakértőtől származik, nem tőlem.

"de persze te azt is beveszed, hogy az orosz rakéták nem találják el a célpontot.."

Soha nem mondtam ilyet. Már megint dedós értelmezési problémák merültek fel. Azon örömködtél, hogy volt egy felvétel arról, hogy egy rakéta telibe talál egy épületet. Én erre azt mondtam, hogy azon örömködni, hogy egy rakéta talál sok ezerből teljesen irracionális. Ezzel én egyáltalán nem állítottam, hogy a többi nem talált célba, csak azt, hogy felesleges örömködni egynek, amikor sok ezret kilőttek.

Megpróbálom számodra érthetően is megfogalmazni:
- Hűűűűű, de jó, egy rakétát belőttek az oroszok, telibe találták, hű de jó...
- Egy b+? Hát hiszen folyamatosan lőnek!

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 19:14:04

@arthurthedent: Hár az a szakértő is egy jó nagy ész lehet, kb. mint az, aki a Krím megszállása után azon elmélkedett a CNN-en, hogy 2016-ra megroppantják Putyin rendszerét a szankciók.:)

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 19:15:16

Jól hallom, a németeknek szüksége lesz némi rubelre? :))

arthurthedent 2022.03.23. 19:16:07

@CSOKKI MÁLNA: "A ruszki készletek meg sose fognak elfogyni,"

Ja, azért hagyják szerteszét a tankokat meg azért fosztogatnak, mert nem fogynak el a készletek. :D Meg moszkvában azért ölik egymást a nyugdíjasok cukorért, mert az soha nem fogy el. :D

"Kapják persze, amit aztán az oroszok rendre szanaszét lőnek a raktárakban."

Az, mert ezt is tudod. Ilyet még a ruszkik sem hazudnak, pedig azért azok szoktak ám vetíteni, de nagyokat. De mindegy, látom nagyon szurkolsz nekik, szeretnéd már, ha szegednél tartanának... mondjuk azért időbe menekülj ki moszkvába, mert itt neked egy kicsit forró lesz ám a talaj. A csőcselék nem szokta tolerálni az ilyen dumákat háború idején. :(

arthurthedent 2022.03.23. 19:20:02

@CSOKKI MÁLNA: "Jól hallom, a németeknek szüksége lesz némi rubelre? :))"

Hát ez egy elég érdekes szitu. Nem zárták el a csapot, de behúztak egy trükkös lépést, az egyszer biztos. Putyin megtalálta a módját, hogy úgy zárja el a csapot, hogy mondhassa, hogy nem is az ő hibája.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 19:22:29

@arthurthedent: Imádom ezt, ahogy a telexes Dávidkák által nektek szállított híreket benyalva teljes zárt láncot alkottok. Ukrán hadifoglyok nincsenek, mert nem látod a YouTube-on, ukrán veszteségek nincsenek, mert nem ezt nyomatja a lippschi sajtó stb. Egy tökéletes, alternatív pszeudovilág. Elolvastad Demkó Attila fentebbi bejegyzését?

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 19:23:24

@arthurthedent: Kicsit megnő a rubel iránti kereslet.

arthurthedent 2022.03.23. 19:32:39

@CSOKKI MÁLNA: "Ukrán hadifoglyok nincsenek, mert nem látod a YouTube-on, ukrán veszteségek nincsenek, mert nem ezt nyomatja a lippschi sajtó stb. "

Már rólam is hazudozol? Mikor mondtam én ilyen baromságokat, honnan a francból vetted? Semmit sem mondtam soha arról, hogy kinek mekkorák a veszteségei. Basszus, a folyamatos hazugságaid gyomorforgatóak. :(

arthurthedent 2022.03.23. 19:33:18

@CSOKKI MÁLNA: "Kicsit megnő a rubel iránti kereslet."

Ja, csak kérdés, hogy mit csinálnak a rubeljükkel... :D

CSOKKI MÁLNA 2022.03.23. 19:42:27

@arthurthedent: Akkor gondolom arról is tudsz, hogy az ukránok eddig 180 repülőt, és több, mint 1500 páncèlozott járművet vesztettek. Márpedig ezeket nem pótolja senki..

Boar. 2022.03.23. 19:59:16

@CSOKKI MÁLNA: Az ukránok összeszedik az orosz harcjárműveket amikből kifogyott az üzemanyag. Még meg is köszönték a ruszkiknak.
A ruszkik elenyésző mennyiségű utánpótlás raktárt semmisítettek meg, a pótlás pedig folyamatos.
Reménykedhetsz te bármiben, de az oroszok egyre távolabb kerülnek a győzelemtől és egyre közelebb ahhoz, hogy a nato rúgja szét a valagukat.
Az álmaiddal ellentétben korántsem állnak olyan jól hadianyaggal, ráadásul nem használhatják el, amilyük van mert alkatrészek híján nehézkes a pótlásuk és még igencsak szükségük lehet rá mert sok "barátjuk" veszi körbe őket akiknek kapóra jönne egy legyengült, eszköztelen ruszki hadsereg.
Anyád üzeni, hogy megeheted amit a téren guberáltál, ő jóllakott a faszommal.

Boar. 2022.03.23. 20:02:41

@arthurthedent: Ja, ez egy jó kérdés, lesz sok abból a pénzből ami nem kell senkinek, az államadósságuk meg dollárban, euróban és jüanban van .
Esetleg kifizetik az ilyen csokismálna típusú propagandamajmokat, bár ezeknek pár banán is elég.

arthurthedent 2022.03.23. 20:11:05

@CSOKKI MÁLNA: "Akkor gondolom arról is tudsz, hogy az ukránok eddig 180 repülőt, és több, mint 1500 páncèlozott járművet vesztettek. Márpedig ezeket nem pótolja senki.."

Az oroszok rohadt sokan vannak, primitív állatként képesek viselkedni, kegyetlenek és agresszívak. Az ukránokhoz képest rengeteg hadianyaguk van, sok tank, sok rakáta, sok lőszer, sok minden.

Hallottál te tőlem valahol olyat, hogy "hű de jól állnak az ukránok" vagy "úgyis az ukránok fognak győzni" vagy "áh, az ukránok verhetetlenek"?

Figyelj! Hallottál te tőlem ilyet?!

Nem, nem érted. Mikor mondtam én ilyet?

Nem érted...

arthurthedent 2022.03.23. 20:15:41

@Boar.: Az EU-nak nem lenne szabad tökölni, lekapcsolódni a gázról, a kőolajról, a szénről, bevezetni a vészhelyzetet és megoldani az energiakérdést. Nem lenne szabad olyanokat mondani, hogy 2027, mert 2027-re már a ruszkik rohadtul nem gondolnak. Azt gondolják, hogy azt majd megoldja a Berlin ideiglenesen kinevezett orosz parancsnoka Párizs kommiszárjával.

Lekapcsolni, elszigetelni az oroszokat, megvárni, amíg egy év múlva egy vekni kenyérért eladják az atomrakétát, addig szóba sem állni velük. Bármit mondasz nekik, az csak tüzeli az agresszivitásukat, csak az éhség meg nyomor tudja megértetni velük, hogy nem ők fingj-k a passzátszelet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 09:45:17

@arthurthedent:

" aztán meh putyin bejelentette, hogy készültségbe helyezte a nukleáris arzenált"

Milyen kis dedós vagy, Putyin nevét kis kezdőbetűvel írod, mint Nemecsek Ernőét a Pál utcai fiúkban. :D Most aztán jól odaszúrtál Putyinnak, be is bújt a sarokba pityeregni egyet. :D

A nukleáris arzenál készültségbe helyezése nem nukleáris fenyegetés. Azt jelenti, hogy készen áll atomtámadás esetén a válaszra. Olvashattad, hogy az oroszok csak a létükben való fenyegetés esetén használnának atomfegyvert. Az USA ilyen esetben nyilván inkább megadná magát, de akkor sem használna atomfegyvert, mi?

Ja, dehogy, Japán sem fenyegette létében az USA-t, oszt az mégis lebombázta Hirosimát és Nagaszakit, százezernyi civil halálát vagy megnyomorodását okozva.

Írd már meg, lécci, kit ítéltek el emiatt háborús bűnökért??? És ne gyere azzal, hogy régen volt, mert a háborús bűnök NEM ÉVÜLNEK EL. Ha Biden háborús bűnösnek nyilváníthatja en bloc Oroszországot, akkor egy háborús bűnös ország vezetője tette ezt. Nagggyon hiteles.

És még mielőtt megint ezzel jössz, mindez nem jelenti azt, hogy nem ítélem el az orosz agressziót. Pusztán azt jelenti, hogy mérjünk egyenlő mércével.

Ja, még valami. Az USA külföldön üzemeltet börtönöket, ahol foglyokat kínoznak - azért, mert az USA területén ezt törvények tiltják. De ettől még az USA kormányának utasítására kínozzák őket. Ez az alapvető emberi jogok megsértése. Emberi jogsértések miatt az EU már régóta szankciókat foganatosított Oroszország ellen. Az USA ellen miért nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 09:47:35

@arthurthedent:

"Lekapcsolni, elszigetelni az oroszokat, megvárni, amíg egy év múlva egy vekni kenyérért eladják az atomrakétát, addig szóba sem állni velük. Bármit mondasz nekik, az csak tüzeli az agresszivitásukat"

Az ugye meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg komolyan, érdemben tárgyalni kellene velük a jogos biztonsági igényeikről?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 09:50:47

@arthurthedent:

"Te a putyin kezébe tennéd az országod életét? Főleg, így a holodomor után?"

Hogy a te érvelésedet alkalmazzam, a holodomor már kb. 90 éve volt. Ha szerinted nem ér érvelni Hirosimával és Nagaszakival, nem ér érvelni a USA Irak elleni agressziójával, akkor a holodomorral még annyira sem ér.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 09:56:07

@arthurthedent:

"A probléma ebben csak az, hogy az oroszok létét még az is fenyegeti, ha te levegőt veszel vagy szabad választásokat tartasz."

Mikor zavarták az oroszokat a magyarországi szabad választások? Mikor szóltak bele bármilyen módon? Ellentétben az EU-val és egyes tagállamaival, amelyek elég erős nyilatkozatokat tettek és tesznek. Az megvan, hogy pl. Donald Tusk itt kampányolt az ellenzék mellett?

Ja, hogy szerinted eleve csak akkor szabad egy választás, ha a liberálbolsevikok nyernek. Értem...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 10:18:46

@CSOKKI MÁLNA:

Egyelőre nem nagyon lövik szét az ukránoknak szállított fegyvereket, de ez a jövőben biztos változni fog. Az oroszok már többször figyelmeztették az NATO-t, hogy hagyjon fel a fegyverszállításokkal. Előbb-utóbb majd rendszeresen jól odadurrantanak egy szállítmánynak, amint átlépte az ukrán határt.

Annyirta fel voltak háborodva az ukránok, hogy az oroszok lerakétáztak egy katonai kiképzőközpontot. Pedig hát legitim katonai célpont, nem.

Az már nem annyira törvényes, hogy bevásárlóközpontban tárolják és töltik fel a rakétákat, aztán panaszkodnak, hogy az oroszok lebombázzák a plázát.

Az nem háborús bűn, hogy az ukránok élő pajzsként használják a civil lakosságot?

arthurthedent 2022.03.24. 11:01:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ja, hogy szerinted eleve csak akkor szabad egy választás, ha a liberálbolsevikok nyernek. Értem..."

Te összekevesz valakivel. Mondjuk elég sablonos ám a gondolkodásod. Nem szeretem a ruszkikat, elítélem a háborút, azt gondolom, hogy a biztonságunkat veszélyeztetik, ezért biztos baloldali liberális internacionalista vagyok.

Amikor elkezdesz ilyen sablonokban gondolkodni akkor tudhatod, hogy leépültél.

"Mikor zavarták az oroszokat a magyarországi szabad választások?"

Az oroszokat európa zavarja, csak még nem tartanak ott, még nem beszélnek róla, csak célozgatnak rá. Minimum ütközőzónát akarnak maguk és a nyugat közé olyan védtelen államokból, akiket bármikor le tudnak rohanni. Ennek az ütközőzónának mi is a része vagyunk.

arthurthedent 2022.03.24. 11:07:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az nem háborús bűn, hogy az ukránok élő pajzsként használják a civil lakosságot?"

Amikor így bemásolod az orosz propagandát, akkor néha el szoktál gondolkodni, hogy vajon igaz -e? Néha nem ártana.

"Az már nem annyira törvényes, hogy bevásárlóközpontban tárolják és töltik fel a rakétákat, aztán panaszkodnak, hogy az oroszok lebombázzák a plázát."

Okés, melyik törvény tiltja meg a panaszkodást? Melyik törvény tiltja meg, hogy egy háborúban álló ország ott pakolja a rakétákat, ahol akarja? Van valami racionális okod azt hinni, hogy miközben a rakétákat pakolták az ukrán civilek önfeledten plázáztak abban az épületben? Van valami racionális okod azt hinni, hogy az oroszok egyáltalán nem lövik a civileket csak akkor, ha ott éppen valami katonák bújkálnak mögöttük?

Rohadtul elfogult vagy, egy közismert gyilkos diktátor területszerző háborúját mentegeted. Ennél azért többre számítottam tőled. :(

arthurthedent 2022.03.24. 11:23:25

Putyin emberek ezreit küldi a halálba, miközben maga olyan gyáva, hogy attól is fél, ha a bizalmas emberei pár méterre megközelítik. Érdemes megnézni, milyen messze van tőle mindenki emiatt a beteges rettegése miatt:

theconversation.com/meet-russias-oligarchs-a-group-of-men-who-wont-be-toppling-putin-anytime-soon-178474
www.vanityfair.com/news/2022/02/russian-oligarchs-start-to-speak-out-as-putin-brings-the-economy-to-the-brink-of-ruin

Boar. 2022.03.24. 11:53:29

@arthurthedent: Józsinéni teljesen megbolondult, lement kb. a csokismálna szintjére. Gondolkodás smafu, gyerekes érvelés, mutogatás van csak helyette.
Te meg elköveted azt a hibát, hogy emberszámba veszed őket. Nem azok. Eltaposni való férgek ahányan csak vannak, a putyinmentegető, oroszseggnyaló, valóságtagadó propagandamajmok.
Ezt olvasd el:
forgokinpad.blog.hu/2022/03/23/szovjetunio_2
vagy az eredeti orosz cikk:
ria.ru/20220322/rossiya-1779337226.html?fbclid=IwAR1Y9NIFdff-GRn_H0DQIB2BOudTN9Px_bAHLoFhxp19QXtt_iJM3zdpmq0

Boar. 2022.03.24. 11:55:40

@arthurthedent: Putyinról azt rebesgetik már régóta, hogy rákos. ez megmagyarázná, miért olyan püffedt az arca a szteroidoktól, és nyilván azt is, hogy a kemóval szétcseszett immunrendszere miatt miért fél olyan betegesen a covidtól meg úgy egyáltalán a közvetlen kontaktustól.
És persze valamilyen szinten arra is magyarázatot adna, mitől borult meg az agya.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 12:06:29

@arthurthedent:

"Nem szeretem a ruszkikat...

Értelek. Nem a putyini vezetést nem szereted, nem az ő politikáját nem szereted, hanem az oroszokat nem szereted, úgy en bloc. Ez mindent megmagyaráz. :(

Amúgy nem ruszkik, hanem oroszok. De te nem látsz tisztán az orosz nép elleni gyűlöletedtől.

"Amikor elkezdesz ilyen sablonokban gondolkodni akkor tudhatod, hogy leépültél."

Szépen felmondod a nyugati propagandát, és még te beszélsz sablonokban gondolkodásról? Beismered, hogy nem szereted a "ruszkikat", és még te mondod magadat "biztos baloldali liberális internacionalistának"? Egy liberális internacionalista nem utálhat egyetlen népet sem. Nem, te nem liberális internacionalista vagy. Te egy egész népet gyűlölő náci vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 12:14:06

@arthurthedent:

"Melyik törvény tiltja meg, hogy egy háborúban álló ország ott pakolja a rakétákat, ahol akarja?"

A hadviselést szabályozó egyezmények. A civil lakosság védelme. A civil lakosság veszélyeztetése mindkét háborús fél részéről háborús bűn. Az ukránok részéről is.

"Van valami racionális okod azt hinni, hogy miközben a rakétákat pakolták az ukrán civilek önfeledten plázáztak abban az épületben? "

Mondjuk az, hogy esetleg nem tudtak róla a vásárlók. Eddig a palesztin terroristák szokása volt civil épületek mellé telepíteni a fegyvereiket, rakétakilövőiket. Persze szerinted joguk van ehhez, amint írod is.

Ha meg esetleg nem is voltak vásárlók a plázában, akkor még kevésbé érthető az ukránok panaszkodása a rakétáikat ért támadás miatt. C'est la guerre, támadják a katonákat és fegyvereiket, mily meglepő. Az oroszok nem panaszkodnak, ha őket éri támadás.

Boar. 2022.03.24. 12:35:11

Erről beszéltem. Beleköt a kezdőbetűkbe meg a jelzőkbe, az "érdemi" mondanivalója meg kimerül egy-két szánalmasan gyenge csúsztatásban, sablonban.
Józsinéni, elmehetsz te is a ruszkifasszopó kurva anyádba, leírtad magad.

arthurthedent 2022.03.24. 14:15:12

@Boar.: "Ezt olvasd el:"

Ah, olvasom. Mondjuk így az elején az jutott eszembe, hogy a hideg kivert, amikor megláttam a tankon a sarló kalapácsos zászlót. Már ezért megérdemelnék az akasztófát!

arthurthedent 2022.03.24. 14:23:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha meg esetleg nem is voltak vásárlók a plázában, akkor még kevésbé érthető az ukránok panaszkodása a rakétáikat ért támadás miatt."

Okés, megtámadta egy idegen hatalom az országukat, lőnek rájuk, te meg nem érted miért panaszkodnak? Hát tényleg nem értem miért állok szóba veled. :(

arthurthedent 2022.03.24. 14:28:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mondjuk az, hogy esetleg nem tudtak róla a vásárlók."

Milyen vásárlók?! Miről beszélsz? Hat halott volt egy hatalmas bevásárlóközpontban, milyen vásárlók? Te úgy képzeled el a háborút, hogy az emberek önfeledten plázáznak?

"Eddig a palesztin terroristák szokása volt civil épületek mellé telepíteni a fegyvereiket, rakétakilövőiket. Persze szerinted joguk van ehhez, amint írod is."

Ember, nincsenek civil épületek! Háború van! Miért kevered ide a terroristákat?!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 16:17:23

@arthurthedent:

"Ember, nincsenek civil épületek! Háború van!"

Hm. Én eddig azt hittem, hogy a civilek civil épületekben laknak. Pl. családi házakban, lakótelepeken stb. Erre most asztat írod, hogy nincsenek civil épületek. Vagyis minden épület legitim katonai célpont. Érdekes wlgondolás, de asztat hiszem, hogy ezzel egyetlen nemzetközi jogász sem ért egyet.

Ha nincsenek civil épületek, akkor civilek sincsenek, mely esetben értelmezhetetlen a civil lakosság elleni támadás fogalma is. Vagyis az állításodból az következik, hogy nincs különbség aközött, hogy Szása egy ukrán katonát vagy a Mása nénit lövi agyon.

Mondd, te komolyan át szoktad gondolni, amiket írsz? Erősen kétlem, különben nem írnál efféle őrült baromságokat. Végig szoktad gondolni, mik következnek az állításadból? Láthatóan a logikus gondolkodás nem az erősséged. :)

Na de ide vezet az, hogy nem logikusan gondolkodsz, hanem kritika nélkül hallgatsz a russzofóbiádra, a náci és a baloldali liberráltbolsevik ideológiára.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 16:24:54

@arthurthedent:

""Ember, nincsenek civil épületek! Háború van!""

Asztat felfogtad, hogy ha nincsenek civil épületek, akkor a kórházak, iskolák, lakóházak lebombázásáért sem lehet felelősségre vonni az oroszokat?

Eszednél vagy te?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 16:43:42

@arthurthedent:

"Hozzátette, hogy az orosz hadsereg „szabályok nélküli háborút” folytat, példaként említette többek között a bombatámadások érte 246 ukrajnai kórházat, amelyből tizenhárom teljesen lerombolódott."

Világosícsd fel Zelenszkijt is, hogy szerinted nincsenek civil épületek.

arthurthedent 2022.03.24. 16:54:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Asztat felfogtad, hogy ha nincsenek civil épületek, akkor a kórházak, iskolák, lakóházak lebombázásáért sem lehet felelősségre vonni az oroszokat?"

Nézz utána. A háborús bűn az, hogy célpontként stisztematikusan bombázzák és lövik a lakosságot, nem az, hogy egy-egy lakóház is elpusztul.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.24. 17:04:38

@arthurthedent:

Tehát 246 kórház lerombolása szerinted nem szisztematikus bombázás. Egyre érdekesebbeket írsz.

Hány kórháztól lesz szisztematikus?

Annyiból persze van némi igazad, hogy számos nemcivil épület (mert ugye civil épületek nincsenek szerinted) épp azért dőlt romba, mert az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéták rájuk zuhantak. :P

arthurthedent 2022.03.24. 17:09:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Tehát 246 kórház lerombolása szerinted nem szisztematikus bombázás. Egyre érdekesebbeket írsz."

Hol írtam én ilyet?!

"épp azért dőlt romba, mert az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéták rájuk zuhantak. :P"

Tehát az oroszok nem lövik a civileket, csak a gaz ukránok lelövik a rakétákat és így esnek a civil házakra? Akkor már értem.

arthurthedent 2022.03.24. 21:01:33

"Vlagyimir Medinszkij orosz elnökhelyettes azt mondta, hogy most Oroszország léte forog kockán – számolt be a RIA Novosztyi. A politikus egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy a kollektív Nyugat lerombolja az orosz politikai rendszert. "

Tegnap azt mondták, hogy akkor vetik be az atomfegyvereket, ha az ország léte forog kockán. Ma meg azt mondják, hogy az ország léte forog kockán. Fasza! :(

alöksz róz 2022.03.25. 08:55:22

@arthurthedent: na de ezek már vagy 75 éve abban élnek, hogy a nyugat le akarja rombolni az országukat

arthurthedent 2022.03.25. 09:38:14

@alöksz róz: Na mondjuk igen. Ez a "NATO támadni akar" valahogy beleásta a fejükbe magát és nem lehet kiverni onnan. De még ha gazdagok lennének vagy mittudomén, lenne valamijük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.25. 11:30:38

@arthurthedent:

"Tegnap azt mondták, hogy akkor vetik be az atomfegyvereket, ha az ország léte forog kockán. Ma meg azt mondják, hogy az ország léte forog kockán."

Hazudsz! Azt mondták, akkor vetnek be atomfegyvert, ha az országot létében fenyegetik.

Neked mi az anyanyelved? Nem magyar, annyi biztos, különben értenéd a különbséget.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.25. 12:05:56

@arthurthedent:

"A háborús bűn az, hogy célpontként stisztematikusan bombázzák és lövik a lakosságot, nem az, hogy egy-egy lakóház is elpusztul."

Drezda gyújtóbombázása (és nem egyedül Drezdát gyújtóbombázták, csak ez a legismertebb), Hirosima és Nagaszaki atombombázása szerinted háborús bűn volt vagy collateral damages?

Csak azért kérdezem, hogy próbáljam megtudni, nálad hol kezdődik a háborús bűn.

arthurthedent 2022.03.25. 14:15:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "különben értenéd a különbséget."

Hát én nem látok igazából megnyugtató különbséget az "ország léte forog kockán" és az "országot létében fenyegetik" közt, annyit semmiképpen, hogy agy atomháborút kockáztassak. Főleg az oroszoknál, akiknél a "nincs is háború" igyanazt jelenti, mint az, hogy "háború van" vagy a "nem is bombázzuk a civileket" ugyanazt jelenti, mint a "bombázzuk a civileket ezerrel".

Sőt, a "terv szerint halad a hadművelet" ugyanazt jelenti, mint az, hogy "megtorpantunk". :D

"Hirosima és Nagaszaki atombombázása szerinted háborús bűn volt vagy collateral damages?"

Kérj magyarázatot valaki mástól, én már elmagyaráztam, hogy AKKOR más szabályok, más nemzetközi egyezmények voltak érvényben, mert AZ nyolcvan éve volt. Jó, hogy nem a második pun háborút hozod fel.

"Csak azért kérdezem, hogy próbáljam megtudni, nálad hol kezdődik a háborús bűn."

Az megvan, hogy nem arról beszéltem én mit gondolok az egészről, hanem arról beszéltem, hogy mi a nemzetközi megítélése a dolgoknak? Nincs meg, ugye? Úgy csinálsz, mintha semmit sem értettél volna meg az egészből? :D

arthurthedent 2022.03.25. 14:19:47

Mindenesetre így legyen igazam mint most, amikor azt mondtam, hogy hiába "önellátóak" az oroszok, a modern gazdaság sérülékeny és össze fog omlani. Nos, leállt oroszországban a karckocsigyártás, hiányzik például az ukrajnában gyártott célzóberendezés.

Basszus, Putyin a zseniális stratéga, éveken keresztül készült, majd megtámadta harckocsikkal azt az országot, ahol az összes hacrkocsijukba a célzóberendezést gyártják. :D

"De még ennél is nagyobb baj, hogy az összes orosz harckocsiban, még az Armatában is, ukrán célzóberendezéseket alkalmaznak, amelyekből a háború kitörése óta nyilvánvaló okokból egyetlen darabot sem kapott az Urali Vagongyár. "

Nem sámli! :D

alöksz róz 2022.03.25. 17:42:07

@arthurthedent: van egy csomó természeti erőforrásuk

arthurthedent 2022.03.25. 18:10:46

@alöksz róz: "van egy csomó természeti erőforrásuk"

Amiket csak modern technológiával tudnak kiaknázni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.25. 19:05:00

@arthurthedent:

"én már elmagyaráztam, hogy AKKOR más szabályok, más nemzetközi egyezmények voltak érvényben, mert AZ nyolcvan éve volt."

És a nürnbergi perek mikor is voltak? Véletlenül nem ugyanakkor? A náci főkolomposokat véletlenül nem ugyanolyan háborús, emberiség elleni bűnökért ítélték el végezték ki, mint amilyenekért nem vonták felelősségre az amerikai és brit bűnösöket?

De igazad van, a nürnbergi perek pár hónappal Drezda, Nagaszaki és Hirosima után voltak. Más kérdés, hogy az amerikaiak és britek által elkövetett bűnök a nácik bűnei UTÁN voltak, így nehezen érthető, hogyan is lehetséges, hogy az 1945. januát 1. előtti bűnökért volt felelősségre vonás, az 1945. jan. 1. után elkövetett bűnökért ellenben nem volt. Netán 1945. jan. 1. után enyhült a háborús bűn definíciója?

Aljasul kettős mércét alkalmazol, de gyalázatosan szarul érvelsz.

alöksz róz 2022.03.25. 19:07:52

@arthurthedent: na és? multi és kínai cégek örömmel kapnának a lehetőségen. nemcsak katonai eszközökkel lehet lepusztítani egy országot.

de persze vannak olyan cégek is, akiknek meg inkább a hidegháborús helyzet jönne be jobban.

melyik kinek fizet többet

arthurthedent 2022.03.25. 21:35:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És a nürnbergi perek mikor is voltak?"A nürnbergi perben a lakosság bombázást pont azért nem tekintették bűncselekménynek, mert mindkét oldal elkövette.

arthurthedent 2022.03.25. 21:50:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aljasul kettős mércét alkalmazol, de gyalázatosan szarul érvelsz."

Értsd már meg, hogy nem alkalmazok kettős mércét, mert nem használok két különféle mércét két különböző elkövetőre. A nürnbergi perek nem számítanak, mert nem voltam bíró nürnbergben és soha nem mondtam, hogy a nürnbergi per rendben volt. Mindenki tudja, hogy nem volt rendben.

A második világháborús amerikai viselkedés megint nem kettős mérce a részemről, mert SOHA nem mondtam, hogy amit akkor az usa vagy a szovjetúnió tett az rendben lett volna. Ami azt illeti Kissingert mindig is háborús bűnösnek tartottam elsősorban pont a szőnyegbombázások meg aknamezők miatt.

Az amerikaiak újkori beavatkozásait nem minősítettem, mert nem vagyok tájékozott a témában. Csak azért, hogy a te kérdéseidre meg tudjak válaszolni, hogy megalapozott véleménnyel összehasonlíthassam az oroszok mostani tetteivel nem fogok heteken keresztül nyomozgatni a témában. Egyszerűen nem vagyok köteles minden kérdésben véleményt nyilvánítani. Nem vagyok az a típus mint oly sokan mások, akiknek fogalmuk sincs mi történt, de osztják az észt ezerrel. Ha ezt nem érted meg, ha nem vagy képes elfogadni azt a választ, hogy "nem tudom, nem értek hozzá, nem vagyok tájékozott", sajnálom, de nyugodtan leszakahatsz rólam.

Tehát:
1) Második világháború: megvan a véleményem, de nem lehet a mai nemzetközi megállapodásokkal, a mai erkölcsel mérni a nyolcvan évvel ezelőtti eseményeket.

2) SIvatagi vihar meg egyéb amerikai beavatkozások: sokan szidják az usát, én sem kedvelem őket, de ne tőlem kérd számon, mert sem amerikai nem vagyok, sem szakértője nem vagyok a témának.

3) Orosz-ukrán konfliktus: a hóci tele van a ruszkikkal, mert konkrétan az életemre törő fenyegetést jelentenek, elítélem amit tesznek, bűnözőknek, maffiaállamnak, diktatúrának tartom oroszországot. Megint azt akarják visszahozni, ami annyi halált, szenvedést, szegénységet, szomorúságot okozott, ami miatt olyan volt a gyermekkorom amilyen. Nem tetszett Kádár, nem tetszettek a ruszkik, nem akarok sem atomháborút, sem bombázást, sem kommunizmust, sem vöröshadsereget, nem akarok b+ oroszul tanulni, nem akarok államosítást, jegyrendszert, nem akarok menekültáradatot, katyusát, orosz ágyukat.

HADD LEGYEN MÁR MEG ehhez a jogom, hadd ítéljem már el a katonai megszállást anélkül, hogy usa arab konfliktusból le kellene vizsgáznom nálad, jó?

arthurthedent 2022.03.25. 21:55:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aljasul kettős mércét alkalmazol"

Aljas a nénikéd, kiforgatod a szavaimat csak azért, hogy megvédd putyint, az oroszokat meg az új szovjetúniót. Hazudsz, nem használok kettős mércét, te próbálod mindenáron elterelni a figyelmet a szomszédunkban folyó háborúról azzal, hogy nagyapáink korabeli sérelmeket idézgetsz fel kifogásként.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 08:24:47

@arthurthedent:

"A nürnbergi perben a lakosság bombázást pont azért nem tekintették bűncselekménynek, mert mindkét oldal elkövette."

De attól még háborús bűn volt, nem? Avagy szerinted nem volt az?

S mivel a háborús bűnök nem évülnek el, ma is kimondhatná egy nemzetközi bíróság, hogy az USA és GB (is) háborús bűnöket követett el. Mégsem teszi, vajon miért? Ez kettős mérce, és mivel te ezt véded (szerinted túl régen történt), te itt is kettős mércét alkalmazol. Szégyelld magad!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 08:28:47

@arthurthedent:

"...azzal, hogy nagyapáink korabeli sérelmeket idézgetsz fel kifogásként."

Magyarázd ezt azoknak a holocaust-túlélőknek és főleg azok szervezeteiknek, akik/amelyek még mai is a náci bűnök miatt követelnek és gyakran kapnak is kártérítést és egyebeket.

Ugye, hogy így máris más a leányzó fekvése? Itt is megmutatkozik az aljas kettős mércéd.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 08:47:41

Németországban még ma is bíróság elé citálnak és elítélnek 90+ éves embereket azért, mert pl. annak idején írnokok voltak egy KZ-ben.

Mikor hallottál vagy olvastál olyanról, hogy az USA-ban vagy GB-ben elítéltek egy amerikai vagy brit 2. világháborús háborús bűnöst? Pedig ha a németeknél még élnek ilyenek, akkor kizárt, hogy az USA-ban vagy GB-ben nem élnének.

Ja, és ezzel egyben megcáfoltatott az a hazugságod is, hogy "nem lehet a mai nemzetközi megállapodásokkal, a mai erkölcsel mérni a nyolcvan évvel ezelőtti eseményeket." Ugyanis egyfelől igenis lehet (lásd alább), másfelől nem is feltétlenül szükséges a maiakkal mérni őket, az akkoriak szerint is háborús bűnök voltak.

Mellesleg IGENIS mérik őket a maiakkal is. Jogi alapelv, hogy a törvény változása esetén az elkövető számára kedvezőbb törvények szerint kell ítélkezni. Ennek megállapításához pedig a tettet meg kell ítélni a mai törvények szerint is: csak így dönthető el, melyik kedvezőbb a vádlott számára. Mivel pedig az időmúlást általában enyhítő körülményként veszik figyelembe, kimondható, hogy a vádlott számára kedvezőbb, ha a mai törvények szerint ítélkeznek felette.

Szóval hazudsz - na jó, tévedsz -, amikor azt írod, hogy "nem lehet a mai nemzetközi megállapodásokkal, a mai erkölcsel mérni a nyolcvan évvel ezelőtti eseményeket".

Ehhez azt sem árt tudnod - és bizonyára tudod is, nem vagy te hülye, csak hazug -, hogy a genfi egyezményeket 1949-ben a 2. vh. és a nürnbergi perek tanulságai alapján hozták, de akkor már rég érvényben voltak a századforduló táján létrejött hágai egyezmények. Azóta történtek pontosítások, kiegészítések, de a lényeg, ami alapján az akkori és mai háborús bűnöket meg lehet ítélni, már akkor is érvényuben volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 09:24:48

@arthurthedent:

"Aljas a nénikéd"

Légy szíves, hagyd a családtagjaimat. Én sem ócsárolom a tieidet.

arthurthedent 2022.03.26. 10:55:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Németországban még ma is bíróság elé citálnak és elítélnek 90+ éves embereket azért, mert pl. annak idején írnokok voltak egy KZ-ben."

Ettől még putyin diktátor? Igen. Ettől még putyin tömeggyilkos? Igen. Ettől még putyin bűnös? Igen. Ettől még oroszország agresszor? Igen. Ettől még az orosz hadsereg területszerző háborút folytat. Igen. Ettől még az orosz hadsereg orosz ajkú lakosokat gyilkol? Igen. Ekkor mi most hogy jön ide ez a 90 éves emberekről szóló történet?

arthurthedent 2022.03.26. 11:01:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az akkori és mai háborús bűnöket meg lehet ítélni"

A lakosság bombázása a második világháborúban bevett szokás volt? Igen. Mindkét oldal csinálta? Igen. Ma háborús bűnnek számít? Igen. Lehet használni ezt az elvet a második világháború eseményeire? Nem. Akkor mit erőlködsz?

Sztálin bombázta a lakosságot, rengeteg embert megölt, de senki sem tartja ezért háborús bűnösnek. Putyin ugyanezt teszi, célpontnak tekinti a civil lakosságot, ez háborús bűn. Minkettő ruszki, nem azért más a mérce, merthogy rusofób valaki, hanem azért b+, mert amit a világ elfogadott nyolcvan évvel ezelőtt, azt most nem fogadja el.

Érted ezt, csak nem akarod érteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 12:04:43

@arthurthedent:

Hazudsz, a civil lakosság célzott pusztítása már az akkori nemzetközi egyezmények alapján is háborús bűnnek számított.

arthurthedent 2022.03.26. 12:45:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem ártana bebizonyítani, ha valakit hazugsággal vádolsz.

arthurthedent 2022.03.26. 12:47:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "In regard to the strategic bombing during World War II, there was no international treaty or instrument protecting a civilian population specifically from attack by aircraft, therefore the aerial attacks on civilians were not officially war crimes."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 13:22:30

@arthurthedent:

"Nem ártana bebizonyítani, ha valakit hazugsággal vádolsz."

Te már bizonyítottad azzal, amiket írtál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 13:34:01

@arthurthedent:

"there was no international treaty or instrument protecting a civilian population specifically from attack by aircraft"

Ha idézel valahonnan, illik megadni a forrást is.

Specifically from attack by aircraft... Hm. Vagyis csak akkor nem háborús bűn, ha repülőgépről bombázzak halomra a civil lakosságot? Ám ha más módon pusztítják őket százezerszámra, akkor az már háborús bűn? Ugyan már, ne nevettesd ki magad. Nem a tömegpusztítás módja, hanem annak ténye a mérvadó.

Gondolom, a hidrogén-cianiddal való elgázosítás sem szerepelt a háborús bűnök listáján, hiszen korábban még nem alkalmazták, sőt nem is vegyi fegyverként használták, ahogy a dízelmotorok kipufogó gázának az utastérbe való visszavezetése sem. Sőt a KZ-ekben irodistaként való munkavégzés sem.

De érdekes az érvelésed, mert korábban még azt írtad, azért nem ítéltek el Nürnbergben senkit a civilek bombázása miatt, mert azt mindkét háborús fél elkövette. Most meg már kiderítetted, hogy a civil lakosság _repülőgépről_ történő tömeges pusztítása nem is volt háborús bűn.

Egyre szarabbul és ajasabbul érvelsz.

arthurthedent 2022.03.26. 13:55:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha idézel valahonnan, illik megadni a forrást is."

Bemásolod a google-be és megtalálod. Nem olyan bonyolult.

"Vagyis csak akkor nem háborús bűn, ha repülőgépről bombázzak halomra a civil lakosságot?"

Múlt idő, a második világháborúról volt szó és én a második világháborúról másoltam be egy szöveget. Ott kezdheted a tanulmányidat. Azt állítottam, hogy a második világháborús szőnyegbombázás nem volt háborús bűn, azt mondtad hazudok, bemásoltam egy szöveget, hogy nem volt az. A repülőgépről való bombázástól állítottam valamit, arra mondtad, hogy hazudok, arra adtam egy szüveget, ne tologasd már a kapufát más témára.

"Most meg már kiderítetted, hogy a civil lakosság _repülőgépről_ történő tömeges pusztítása nem is volt háborús bűn."

Huhh, öreg, neked tényleg nincs semmi fogalmad a nörnbergi perről. Nyilván nem én foglak megtanítani rá, de a nürnbergi perben előzetesen nem látező törvények alapján is ítéltek el embereket. Felmerült, hogy a terrorbombázás miatt is ítéljenek el embereket (amire szintén nem volt jogszabály vagy törvény, de ettől még elítélhették volna őket), amire az angolok többek közt azzal válaszoltak, hogy "azt mi is csináltuk, az ne legyen bűn".

Amúgy ezeket illene ám tudni.

"Egyre szarabbul és ajasabbul érvelsz."

Na jó, elég volt belőled. :(

arthurthedent 2022.03.26. 14:01:20

Amúgy csodálatos, hogy az elmúlt hetekben megjelentek ezek a lopott nickkel operáló emberek és roppant primitív módon, roppand agresszívan nyomják az orosz propagandát. Nagyon nyugatellenesek, nagyon usa ellenesek, nyomják a sértődött, oroszokat mosdató, átlátszó kifogásokat. Az elején azt hittem, hogy csak az egészséges paranoia mondatja velem, de egyre inkább az a véleményem, hogy összehangolt, céltudatos akcióról van szó.

Azt hiszem szerencsés lenne valamit tenni ezek ellen a háborús propagandát terjesztő provokátorok ellen. Nagy híve vagyok a szólásszabadságnak, de ez már messze nem az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 17:05:21

@arthurthedent:

"Bemásolod a google-be és megtalálod. "

Bizonyára észrevetted, hogy én ha idézek, mindig megadom a forrást, Tudod, ez vitakultúra dolga ám, s ebben a műfajban te csúnyán megbuktál.

"Amúgy ezeket illene ám tudni."

Tudom, ahogy a hajók és tengeralattjárók átal cserben hagyottak esetét is ismerem. Ezt is művelte mindkét fél. Ettől még mindkettő háborús bűn - még akkor is, ha _esetleg_ az akkori jog szerint emiatt senki nem ítélhető el vagy nincs már kit elítélni. De mivel Nürnbergben lényegében visszamenőleges hatállyal törvényeket alkottak, háborús bűnöket defináltak, semmi akadálya nincs annak, hogy ezt akár ma is megtegyük. Precedens van rá. :)

Mindenesetre a Desert Storm felelősei közül ma is a legtöbben élnek, és nem történt olyan régen, hogy ne lehetne őket elítélni egy szuverén állam ok néllküli lerohanásáért. Szóval ha az oroszokat, élükön Putyinnal elítélik - amit Putyin amúgy jócskán megérdemelne -, akkor egy füst alatt ítéljék el a Desert Storm amerikai felelőseit is. Vagy legalább Bidé elnök őket is nyilvánosan háborús bűnösöknek nevezhetné. De az is elképzelhető, hogy életben van még egy írnok, portás vagy takarítónő, akit a 90+ éves német perbe fogottakhoz hasonlóan el lehet ítélni a Japánban végrehajtott atombombázás elősegítéséért. ;)

Tudod, ez lenne az egyenlő mérce.

"a nürnbergi perben előzetesen nem látező törvények alapján is ítéltek el embereket."

Vagyis precedenst alkottak, nincs is ezzel semmi gond, kivéve ha szelektíven, részrehajlóan alkalmazzák vagy nem alkalmazzák.

Te és a hozzád hasonló Nyugat-seggnyalók azt nem képesek vagy inkább hajlandók felfogni, elismerni, hogy egy több ezer afgán civil haláláért felelős elnök nevezett egy másik, szintén sok ezer civil haláláért felelős elnököt háborús bűnösnek. Ez nem menti Putyint, de nem is kicsit hiteltelenné teszi a Nyugat, főleg az USA felháborodását. Jó lenne, ha az USA először a saját háza táján söprögetne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.26. 17:11:26

@arthurthedent:

"Nagy híve vagyok a szólásszabadságnak, de ez már messze nem az."

Természetesen nagy híve vagy a szólásszabadságnak - mindaddig, amíg csak a tiéddel egyező vélemények hangzanak el.

"egyre inkább az a véleményem, hogy összehangolt, céltudatos akcióról van szó."

És ez baj? Az is - ráadásul nem is titkoltan - összehangolt akció, hogy az EU-ban letiltották az orosz médiát - ezellen miért nem tiltakozol? A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit elmondhatsz, amit szabad. :)

arthurthedent 2022.03.27. 08:03:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit elmondhatsz, amit szabad. :)"

Idegen ország háborús propagandáját nem védi a szólásszabadság, ez elég nyilvánvaló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.27. 08:52:26

@arthurthedent:

"Idegen ország háborús propagandáját nem védi a szólásszabadság, ez elég nyilvánvaló."

Ehhez csak azt kellene először bizonyítanod, hogy háborús propagandáról van szó. Csakhogy ezek az általad provokátornak nevezett személyek kivétel nélkül azt hangoztatják, hogy Magyarországnak semmilyen módon nem szabad beleavatkoznia a háborúba: sem fegyverszállítással, sem katonákkal, sem másképpen.

Aki itt háborús propagandát terjeszt, az az ukrán államfő és az ukrán nagykövet, akik Magyarországot fegyverszállításra próbálják rávenni - bár ebből mostanra picit, bár nem nagyon visszavettek. Orbán és némileg erősebben Szijjártó helyre is tette mindkettőt, teljes joggal.

Szándékosan nem említem MZP-t, aki eleinte eléggé félreérthetően nyilatkozott, de később észhez térítették a marháját.

A fenti mondatod talán állhat az itteni orosz médiára, de semmiképpen nem azokra, akiket te "háborús propagandát terjesztő provokátoroknak" nevezel.

1) Először is bizonyítanod kell, hogy ezek valóban háborús propagandát terjesztenek. Ez elég nehéz lenne számodra, mivel - mint fentebb említettem -, ők kivétel nélkül arra buzdítanak, hogy Magyarország maradjon ki a háborúból, ne engedje belesodorni magát. Ez háborúELLENES, azaz békepropaganda, nem háborús propaganda. Mi bajod van a békepropagandával? Nem tetszik nekled a béke? Túl unalmas számodra? Inkább háborút akarsz? Mert akkor rajta, menj Ukrajnába önkéntesként harcolni, ehhez is jogod van.

Persze veled ellentétben én a szólásszabadság pártján állok, én elismerem azt a jogodat, hogy szabadon bíráld azokat, akikkel nem értesz egyet, akik nem akarják Magyarországot belesodorni a háborúba. Elvégre Magyarországon MINDENKI számára szólásszabadság van, nem csak a te számodra. Tetszik neked vagy sem, de a veled egyet nem értőknek is joguk van elmondani a véleményüket. Szar ügy, mi?

2) Magyarország nem áll háborúban senkivel, ezért nincs ok és jogi lehetőség sem a szólásszabadság korlátozására - amire csak háborús helyzetben lenne lehetőség.

3) Az nem háborús propaganda, ha valaki - főleg ha az illető magánszemély - az orosz álláspontot is ismerteti, netán támogatja. Mindenkinek joga van megismerni mindkét háborúzó fél álláspontját, ehhez pedig az szükséges, hogy az orosz fél álláspontja is elhangozhasson. Az nem elég, ha csak az egyik fél, a Nyugat álláspontja olvasható mindenütt. Audiatur et altera pars, ugye. Sőt hiszed vagy sem, ahoz is joga van bárkinek itt Magyarországon, hogy az oroszokkal értsen egyet. Ahogy ahhoz is, hogy ne értsen egyet velük. Szólásszabadságm tudod... Frászt tudod, ez neked idegen szó.

arthurthedent 2022.03.27. 09:19:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az nem elég, ha csak az egyik fél, a Nyugat álláspontja olvasható mindenütt. "

Nincs olyan, hogy "nyugat", az csak a kommunisták fejében létező mumus. Azt képzeled, hogy két oldal van, a "nyugat" meg az oroszok, valójában azonban sok, sok, sok ország van és mindegyiknek ugyanaz a véleménye oroszországról.

Te meg nem álláspontot, hanem hazugságokat terjesztesz. Remélem tudod, mert ha nem, akkor még szánalmasabb a helyzet mint gondoltam. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.27. 10:16:32

@arthurthedent:

"Te meg nem álláspontot, hanem hazugságokat terjesztesz. "

Standard libsibolsi álláspont, hogy minden hazugság, ami nem egyezik a te véleményeddel.

Nem csak a Nyugat létezik, ám most csak arról írtam. Fáj neked? Akkor kösd be!

"sok, sok ország van és mindegyiknek ugyanaz a véleménye oroszországról. "

Ez nem igaz. Eltérőek a vélemények, elég csak az EU-tagjelölt Szerbiát említenem, amely még a szankciókhoz sem csatlakozott. Friss hír, hogy Bulgária sem hajlandó fegyvereket szállítani Ukrajnának. Mindez arra utal, hogy nincs egységesen azonos vélemény Oroszországról.

És igen, Oroszország nevét akkor is nagy kezdőbetűvel kell írni, ha már-már szétrobban a fejed a russzofóbiádtól. :D

arthurthedent 2022.03.27. 11:42:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És igen, Oroszország nevét akkor is nagy kezdőbetűvel kell írni, ha már-már szétrobban a fejed a russzofóbiádtól. :D"

Kemény.

"Standard libsibolsi álláspont, hogy minden hazugság, ami nem egyezik a te véleményeddel."

Standard f.szfejség, hogy akinek nem tetszik a gyilkos putyin meg a szovjetúnió az biztos liberális. Vicces, hogy egyszerre tudod gyalázni azt, akinek nem tetszik a szovjetúnió visszaépítése és bolseviknek titulálni azt. Ebben a vitában sajnos te vagy a moszkovita bolsevik. :-o

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.27. 11:52:30

@arthurthedent:

Nem azért vagy libsibolsi, mert nem tetszik neked Putin és Oroszország, hanem azért, mert elhallgattatnád a neked nem tetsző véleményeket:

"Azt hiszem szerencsés lenne valamit tenni ezek ellen a háborús propagandát terjesztő provokátorok ellen. Nagy híve vagyok a szólásszabadságnak, de ez már messze nem az."

arthurthedent 2022.03.27. 14:26:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Cask a háborús propagandát halgattatnám el. A nyilvánvaló hazugságokat. Tudod, slásszabadság van, de uszítani nem lehet, rágalmazni nem lehet, dezinformálni nem lehet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.27. 19:19:12

@arthurthedent:

"Cask a háborús propagandát halgattatnám el."

Magyarországon senki nem tol háborús propagandát, még MZP is kimagyarázta a katonák küldéséről szóló szerencsétlen mondatait. Nem találasz egyetlen ilyan kommentelőt vagy közszereplőt sem, aki háborút akarna. Így nincs kit/mit elhallgattatnod.

Na persze HA számodra az is háborús propaganda, ha valaki ki merészeli jelenteni, hogy amerikai elnökök sora IS sáros abban, hogy idáig fajult a helyzet - függetlenül attól, mennyire van ebben igaza -, akkor ki kell hogy ábrándítsalak: ezt állítani mindenkinek joga van.

"slásszabadság van, de uszítani nem lehet"

Magyarországon senki nem uszít háborúra.

"rágalmazni nem lehet"

"rágalmazni nem lehet"

Adott esetben majd a bíróság eldönti, mi a rágalmazás és mi nem az. Ez nem a te jogod vagy feladatod.

"dezinformálni nem lehet."

Ki dönti el, mi a dezinformáció? Te? Minek alapján? Te vagy a mindentudó Atyaúristen, aki mindent lát? MIből gondolod, hogy az ukránok mindenben igazat mondanak, az oroszok meg mindenben hazudnak?

arthurthedent 2022.03.27. 22:41:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem találasz egyetlen ilyan kommentelőt vagy közszereplőt sem, aki háborút akarna."

A háborús propaganda nem azt jelenti, hogy valaki rá akar beszélni arra, hogy háború legyen. A háborús propaganda egyszerűen propaganda, amit háború idején tolnak. És mivel te az orosz propagandát terjeszted magyarországon, miküzben az oroszok háborúban állnak te háborús propagandát tolsz.

"Te? Minek alapján? Te vagy a mindentudó Atyaúristen, aki mindent lát?"

Nem kell ahhoz mindentudónak lenni, hogy felismerd a háborús propagandákat meg hazugságokat. :D Na persze nem minden hazugságot ismer fel az ember, de sokat elég könnyen. Főleg azokat a hazugságokat, amiket az oroszok nyomnak.

Eléggé elszoktak már az orosz felsővezetésben attól, hogy megkérdőjelezzék amit mondanak, ezért nem nagyon erőltetik meg magukat. Elég nyilvánvalóan hazudnak gyakorlatilag mindenben. Az egész világnak nyilvánvaló, hogy folyamatosan hazudnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.28. 08:59:16

@arthurthedent:

"A háborús propaganda egyszerűen propaganda, amit háború idején tolnak."

Az új Kazinczynak képzeled magad, hogy újradefiniálod, kitágítod meglévő szavak, kifejezések jelentését? Elárulom, hogy szereptévesztésben vagy, mert Kazinczy nem új jelentést adott meglévő szavaknak, hanem új szavakat alkotott.

Egyszerű liberrált vagy, aki jól bevett liberálbolsevik szokás szerint az értelmetlenségig kitágítja a meglévő szavak és fogalmak jelentését, lásd amit pl. a házasság és a család fogalmával próbáltok művelni. Vagy amikor összemossátok az illegális gazdasági bevándorlókat és a Nyugaton legálisan munkát vállaló magyar embereket, mindkettőt következetesen migránsnak nevezve - és szándékosan figyelmen kívül hagyva, hogy a magyar köznyelvben a migráns szó jelentése szűkebb, mint az angolban.

A te definíciód szerint akkor háborús propaganda az is, amikor az idióta Gőrény tolja a maga oltásellenes propagandáját, hiszen most azt is háború idején teszi.

"mivel te az orosz propagandát terjeszted magyarországon, miküzben az oroszok háborúban állnak te háborús propagandát tolsz."

Ez elég súlyos vád. Egyfelől bizonyítanod kellene, másfelől ha ez igaz, úgy ezzel bűncselekményt követek el, amiért törvénytisztelő magyar állampolgárként fel kell jelentened engem. Mely utóbbi esetben természetesen majd az ügyészség fogja rám bizíonyítani, hogy háborús propagandát tolok.

Rajta, jelents fel, légy liberálbolsevik spicli, ez állampolgári kötelességed!!!

Ja, mellesleg az ukránok is háborúban állnak, vagyis a te definíciód szerint az is háborús propaganda, ha valaki az ukrán álláspontot hangoztatja. Hú, de egyszerű a te világképed! :O

"Nem kell ahhoz mindentudónak lenni, hogy felismerd a háborús propagandákat meg hazugságokat"

Nem bizony, elég az, hogy te annak képzeled magad!

Na és szerinted milyen propaganda az, amikor az amerikai elnök a világ nyilvánossága előtt egy háborúban álló független ország törvényesen megválasztott elnökének megbuktatására buzdít? Még a külügyminiszterénél is kivágta a biztosítékot, alig győzött magyarázkodni, hogy Bidé elnök nem is úgy gondolta. Ami természetesen hiábavaló próbálkozás, mert amit mondott, az nagyon is egyértelmű volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.28. 09:01:09

@arthurthedent:

"mivel te az orosz propagandát terjeszted magyarországon"

Ja, és legalább annyi tisztesség legyen benned, hogy a hazád nevét nagy kezdőbetűvel írod.

Segítek, ha nem tudnád hogyan kell. Hát így: Magyarország!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.28. 09:40:38

@arthurthedent:

Most olvastam, hogy az elvtársaid meghekkeltek egy rakás kormányközeli újságot:

telex.hu/belfold/2022/03/28/meghekkeltek-kormanykozeli-nemzeti-sport

Nagyon érdekes az utolsó előtti bekezdés:

"Azt is megmutatják, hogy a kormányzathoz lojális, a Fideszről szinte soha semmi kritikus információt nem közlő oldalak mennyire sok sajtópert, helyreigazítási pert veszítettek el a szabadon működő újságokhoz képest."

Mégpedig azért érdekes, mert ha a kormányközeli média ennyi sajtópert veszít el, akkor hazugság az az ellenzéki háborús propaganda - ne tiltakozz, háború idején tolják, tehát a te definíciód szerint bizony ez is háborús proganda -, hogy nincs Magyarországon független igazságszolgáltatás.

Másfelől az is kiderül, mekkora hazugság, hogy Magyarországon nincs független sajtó, nincs sajtószabadság.

Röhejes, ahogy a libsibolsi efftársaid maguk cáfolják meg a saját hazugságaikat.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy médiaoldalak hekkelése súlyos bűncselekmény, nem mellesleg pedig egy héttel az országgyűlési választások előtt azok bűncselekmények révén történő befolyásolása.

arthurthedent 2022.03.28. 11:50:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a libsibolsi efftársaid"

Na, most már tudom, hogy loptad a nicket, mert ha az lennél, akinek mondod magad, akkor tudnád, hogy évek óta náci fideszesnek vagyok kikiáltva az indexes blogokon. Megzavart, hogy azt hiszed aki nem rajongja körül a ruszkikat az biztos liberális. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.28. 13:12:05

@arthurthedent:

Engem nem érdekel, ki minek kiált ki téged, önállóan is tudok véleményt alkotni. A mostani kommentjeid alapján libsibolsi vagy a javából, ráadásul libernáci is.

A liberrált, a bolsevik és a náci ideológia az, amely nem tűr meg a sajátjától eltérő véleményt, sőt üldözi is azt. A te esetedben csak üldöznéd, mert szerencsére nincs rá lehetőséged. Nagyon remélem, a jövőben sem lesz.

"aki nem rajongja körül a ruszkikat"

Én sem rajongom körül őket, pusztán elismerem, hogy vannak méltányolható biztonsági igényeik, amelyeket az USA semmibe vett. Az agressziójukat ugyanúgy elítélem, mint ahogy elítéli a legtöbb ember, és egy jogos igény tragikusan rossz érvényesítésének tartom. Ám azt is látom, hogy a helyzet eldurvulásában az USA is vastagon hibás, sőt ehhez az ukrán politika is hozzájárult. Ez nem menti az agressziót, ám valamelyest árnyalja a felelősség megoszlását - ettől még Putyiné a fő felelősség.

Ha ez neked a ruszkik seggének nyalása, hát jogod van bármilyen véleményt alkotni. Azt is jogod van gondolni, hogy háborús propagandát nyomatok, nem érdekel. Még fel is jelenthetsz, állok elébe. Én ezt kiegyensúlyozott véleménynek tartom, igyekszem egyik fél mellett vagy ellen sem elfogult lenni. Nem vagyok sem russzofób, sem russzofil, sem ukranofób, sem ukranofil - azonban nem tudom nem felróni az ukránoknak a magyar kisebbség elnyomását, és éppen ezért kezdettől fogva nem titkoltam, hogy egy gyors orosz győzelemben bíztam, ez ugyanis felszabadította volna a magyar kisebbséget az ukrán elnyomás alól. Sajnos ez nem jött össze, pedig az ukrán népet is sokkal kevesebb kár és szenvedés érte volna egy gyors orosz győzelem esetén. Egy elhúzódó háború mindenkinek rosszabb, még az ukránoknak is. Ez sem russzofília, hanem tapasztalati tény.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2022.08.01. 08:40:39

látom itt elszabadult a kommentmező :)))

sajnos függetlenül Putyintól úgy látják Moszkvában hogy most már fegyverhez kell nyúlni a befolyási övezet - ez a nagyhatalmi gondolkodás és vélt pozícióból fakad - megtartásáért. anyagi, mennyiségi háborúban az orosz fél tartalékai nagyságrenddel nagyobbak a szomszédos országokénál, viszont erősen fogynak ezek a tartalékok. csak az első 4 hónapban legalább annyi embert vesztettek, mint a balul sikerült afgán bevetés tíz éve alatt (15e fő).
az ukrán fél szempontjából nincs ok akár fegyverszünetet is kötni: eddig az orosz fél minden szerződést, ígéretet megszegett és csak a Kreml elrendelte megállás vagy visszavonulás vethet véget a harcoknak. ebből pedig az következik hogy az orosz veszteségek, ráfordítások és a területi nyereség arányában dönt Moszkva az invázió végéről. valószínű, hogy egy ilyen megállás csak ideiglenes, ahogy 14 után is ott maradt az arcvonal Donbaszban. az is megdöbbentő tény, hogy 30 év alatt nem épült fel más, a mikolajivi hadi kikötővel egyenértékű üzem orosz területen, viszont a Kuznyecovból lett Moszkvát, az egyetlen légelhárító képességekkel bíró fekete-tengeri hajójukat is sikerült fenékre küldeni. hiába van még mindig temérdek fegyverük, az orosz döntések jóval rosszabbak, mint az ukránoké (a nato támogatásával).
kétséges az orosz nagyhatalmi szerep ezután, pária szereptől függetlenül. Pekingben pedig pezsgőt puffantanak.
süti beállítások módosítása