mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

A koronavírus egyszer már végigvágtázott Itálián

2020. április 07. - p.a

img-6922.JPG

A Római Birodalom idején. 

Legalábbis a 2017-es Asterix képregényben, az Itáliai futamban, ahol az egész Appennini-félszigeten végigrobogó fogatverseny római favoritját Coronavirusnak hívják. A magyar és az angol fordításban, valamint az eredeti Franciában biztosan, a német nem ezt a nevet használja (Caligarius), dehát a németek tényleg máshogy kezelik a járványt, ez látszik. 

Ugyan a képregény tényszerűsége történelmi szempontból némileg vitatható, mégis érdemes lehet újraolvasni az albumot, mármint annak, aki szereti az ilyesmit. Ha nem is a járványkezelési tanulságok miatt, de a helyzetünkből adódó humortöbbletért mindenképpen. Azt mondják, van, amivel nem szabad viccelni. Ez talán nem ilyen.

A sztorit nem ismerőknek annyit elárulhatok, hogy Coronavirust végül legyőzik, pontosabban magától visszavonul és végül a belőle hasznot remélő politikus (Julius Caesar) sem éri el a célját. A különböző népek pedig egészen szép gesztusokat tesznek egymás felé a befejezésben. A képregényről megjelenése után nem sokkal már született bejegyzés ebben a blogban Asterix, a magyar címmel.

Álljon itt néhány, különösebb magyarázatra nem szoruló képkocka. 

co1.jpg

img-6926.JPG

img-6924.JPG

img-6923.JPG

co2.jpg

co3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3315596712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása