mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Unokáink hülyének fognak nézni minket

2020. december 20. - p.a

gimi2.JPG

Budapest, 2052: Két gimnazista beszélget 

/az akkori szlenget mai magyarra fordítottuk, az érthetőség kedvéért/ 

- Te, képzeld, most tanultuk a 2020-as járványt.

- Ja, tudom, amiről minden évben megy a megemlékezés. Hülyeségeket tanulunk, kit érdekel, nem? Halál unalmas az egész.

- De nem, ponthogy nem. Én most értettem meg. Belegondoltam, 2020-ban az én nagyapám 42 éves volt, kicsit kevesebb, mint most apám.

- 2020? Azt enyém most volt 67, vagyis… akkor 35 lehetet. Ha jól számolom. Rendes az öreg amúgy, már nem nagyon aktív, valami tüdőbaja van az akkori légyszennyezés miatt. Külvárosban lakott, gázzal meg fával fűtött mindenki. Télen olyan levegő volt, amit ma már el sem tudunk képzelni, ő meg azt szívta.

- Na ez az, az én nagyapám már nem él, de emlékszem rá, szuper nagyapa volt. Tényleg király. De mégis! 35 és 42! Az ő korosztályuk vitte a hátán 2020-ban az országot, nem? Én a nagyapámra tényleg nem akarok rosszat mondani, de öregem, ezek komplett hülyék voltak akkor. Komolyan. Mondom, most értettem meg az egész 2020-at. Nekünk dumálnak, hogy mit-hogy kellene, hogy "milyen felnőtt leszel fiam" és ők meg tényleg-tényleg teljesen hülyék voltak. Csak ezzel valahogy nem büszkélkednek.

- Nem voltak felkészülve, nehéz időszak volt. Elrontották. Azt szokták mondani a beszédekben, hogy helytálltak, ahogy tudtak. Apám hülye, nem ért semmi az életemből, de nem hiszem, hogy nagyapámmal gond volt.

- Benne van a törikönyvben. Tudod, hogy védekeztek a világjárvánnyal szemben? Először nem akartam elhinni. Budapesten ingyenessé tették az autók parkolását! Nem vicc, azt hitték, ez segít. Az emberek meg maszkot hordtak az utcán, szabad levegőn. Akkor is, ha alig volt valaki a környéken. A külvárosi részeken is. Frankón bolondok voltak.

- Maszkot az utcán? Parkolás? Minek? Szerintem ezt elírták a tankönyvben vagy félreolvastad. 2020 nem olyan rég volt, az nem a sötét középkor.

- Hát ez az. Babonák. Kb olyan, mintha az isteneknek áldoztak volna - mint a fáraók korában. Maszkot az utcán! Primitívek. De van még jobb.

- Ennél jobb?

- Lezárták a határokat Európán belül.

- Lezárták? Minek?

- Hogy ne menjen át a vírus.

- Mi van?

- Na mondom. A vírus már rég ott volt mindenhol és mégis lezárták a határokat. Valószínűleg minden ország azt hitte, hogy nála kisebb a fertőzöttség, mint az összes többiben. Debilek voltak. Mindenki.

- De ennek semmi értelme. Egy vírus nem azért terjed, mert a határ egyik vagy másik oldalán vagyok. Ezt még a 8 éves öcsém is tudja szerintem.

- Ők nem tudták. Azt hitték, attól terjed a vírus, mert mozogsz. Állítólag olyan is volt, hogy a kormány bemondta, hogy a budapestiek ne menjenek le a vidéki telkükre. És egymást hülyézték az emberek, ha a másik nem zárkózott be otthon. Ez volt a híres #maradjotthon mozgalom.

- Ja tudom. Maradj otthon és haljon mindenki éhen. Vagy: maradok otthon és tartson el más. Elképesztő, ezen ma már mindenki röhög, az tény. De lezárt határok??? Nem csak a politikusok kavartak? Gondolom voltak nagy tüntetések a határzár meg hasonlók miatt. Nem lehetett mindenki hülye. Az egyes ember gyakran téved, de a tömeg bölcs, a bátyám most olvassa Surowieckit, pont mesélte.

- Állítólag semmi nem volt. Egyetlen határzárellenes tüntetés sem.

- Semmi??

- Semmi, ez az, amit én sem értek. Propaganda. Mint Hitlernél. Az emberek elhitték, amit mondanak nekik. Illetve vagy elhittek mindent vagy ami még rosszabb: tudták, hogy ez hülyeség, de nem tettek semmit, mert gyávák voltak, lusták voltak. Nem törődtek a következményekkel. De most jut eszembe, a kormány katonákat vezényelt az utcára. Nyilván emiatt. Tehát gyávák voltak tényleg.

- És hogy működött a gazdaság, ha le voltak zárva a határok? Hogy ment az élet? Honnan volt pénzük élni?

- Egy ideig még minden ment lendületből, de hát tudod, mi jött utána. Mai napig törlesztjük azokat a hiteleket, amiket akkor vett fel az ország.

- Ja, apám mindig kesereg, hogy még én is adót fogok fizetni azért, mert a nagyapa hitelekből élt jól. Aztán nézd meg mire költötte: légszennyezésre, hogy tüdőbaja legyen. Tényleg hülyék voltak az öregek.

- Ja. Én értem, hogy katonák vannak az utcán, de akkor is. Ott voltak 35 és 42 évesen. Hagyták, hogy lezártják a határokat, hagyták, hogy sok évtizedre eladósodjon az ország. Gondolom nyilvánvaló volt már akkor is, hogy már ez a kettő önmagában is mindent tönkretesz. Ezért mondom, hogy komplett hülyék voltak. Buták, felelőtlenek. De igazából nem csodálkozom: azt hitték, maszkot kell hordani az utcán és parkolási szabályokkal megállítható a járvány. Boszorkányt mondjuk nem égettek, de majdnem.

- Ja, a bevándorlás-parára gondolsz. Eddig ebbe bele sem gondoltam. Figyelj, az őseink buták voltak, mint a föld. Már rég észrevettem, hogy apám nem ért semmit, ezek szerint nagyapa sem volt a helyzet magaslatán, valamiért mi jobb generáció vagyunk. Nekünk kell korrigálni.

- Nem a bevándorlásra gondoltam, csak úgy mondtam a boszorkányokat. A bevándorlás témakört úgy-ahogy-van nem értem. Elolvastam, de zavaros fejezet volt, remélem nem azt húzom a felvételin. Lényeg, hogy tényleg az ősök hülyék voltak és ezek akarják nekünk megmondani, hogyan éljünk. Haha. Na húzok, programom van. Ne kérdezd, mi. Jobb, mit gondolnád.

gimi.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6316351650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.12.20. 11:48:49

Ezek szerint az oktatás a jövõben még szarabb lesz mint most. Vagy addigra már nem lesz tömegközlekedés, ahol a buszon, villamoson úgy vannak összezsúfolva az emberek mint a heringek egymás hegyén-hátán, ami egy cseppfertõzéssel terjedõ vírus számára ajándék.

cicmen 2020.12.20. 12:55:00

Poszter, téged nem az unokáid fognak hülyének nézni (persze ha ez a műved fennmarad, akkor ők is)!
Mi ez a hülyeséghalmaz? :D

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.12.20. 13:16:44

@midnight coder:
A parolás ingyenességétől nem lesz több parkolóhely, márpedig parkolási díj ott van/volt, ahol a parkolóhely eleve szűkös. Azaz nem tudd több ember pakolni, mint korábban - ezért nem tud több átállni a tömegközlekedésről autóra.

Ha valami hatása van, akkor leginkább az ellenkezője: Sokan napokig/hetekig parkoltatják az autójukat olyan helyen, ahol eddig nem. Az általad említett munkábajáró és tömegközlekedő embernek még kevesebb esélye van, hogy autóval járjon és az ingyenes helyen leparkoljon.

ulpius66 2020.12.20. 16:35:48

@p.a:

Mi nem így élünk!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, miszerint téged biztos hülyének fognak tartani unokáid!!!!
(mán ha lesz neked olyanod.......)

Egyebekben meg mért itt vered a nyálad, ahelyett, hogy Karigeci felhívására tiltakoznál az ellen, hogy ISMÉT ADÓT CSÖKKENT AZ ORBÁN KORMÁNY!

A FIDESZ-KDNP KORMÁNY AZ ADÓCSÖKKENTÉS KORMÁNYA!

Azok a balfasz ballibsik meg tiltakozásra hívnak fel az adócsökkentés ellen!!!!!

NOOOOORMÁLIS??????????????

ulpius66 2020.12.20. 16:41:09

A KARIGECI MEG NE SÍRJON-RÍJON ÁLLANDÓJAN, MINT EGY KIVÉNHEDT FÜRDŐS KURVA, HANEM VÉGRE KEZDJEN MÁN EL DOLGOZNI!!!

OLDJA MEG A PROBLÉMÁT ÉS NE HISZTIZZEN!

ORBÁN VIKTOR BRÜSSZELBEN MEGOLDOTTA MAGYARORSZÁG PORBLÉMÁJÁT, A KARIGECI OLDJA MEG A BUDAPESTIEK PORBLÉMÁJÁT!!!
(a mutyizást és korrupciót pedig számolja fel a Főpolgármesteri Hivatalban!!!!)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.20. 17:04:41

Meg a rohadékok nem voltak hajlandók királllyá kiáltani Soros gazdát!

chrisred 2020.12.21. 10:19:24

@p.a: Sőt, a helyben lakók nem mernek kiállni a parkolóhelyükről, attól tartva, hogy az ingázók miatt nem talál majd helyet a lakása környékén, tehát őt is rákényszerítik a tömegközlekedésre.

midnight coder 2020.12.21. 10:19:46

@p.a: A parkolási díj célja a város autómentesítése, nem pedig az, hogy csak azok parkoljanak akik benn dolgoznak. Most viszont az autómentesítésnél fontosabb szempont a vírusmentesítés.

chrisred 2020.12.21. 10:20:02

@ulpius66: Csökkent a világbajnok áfa?

midnight coder 2020.12.21. 10:22:32

@chrisred: Nem. A parkolási díjak pont azt okozták, hogy azok akik addig benn parkoltak a belső részeken és valamiért ezt nem tehették meg (Pl. mert lakást béreltek de nem voltak bejelentve, vagy több kocsijuk volt) a parkolási díjak miatt kivitték a kocsijukat a külsõ kerületekbe - ahol viszont ettõl az ott lakók nem tudtak parkolni.

chrisred 2020.12.21. 10:29:01

@midnight coder: De ezen a helyzeten nem változtat a parkolás ingyenessége, csak még nehezebb lesz a helyben élők parkolási lehetősége, mert nem csak a nem bejelentettek, hanem az ingázók is pályázni fognak a parkolóhelyeikre.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.12.21. 14:50:41

@midnight coder:
Dehogyis. A parkolási díj célja, hogy a szűkös erőforrásért (hely) fizetni kelljen, hogy annak jusson, akinek igazán kell. Sima mikroökonómiai logika.

midnight coder 2020.12.21. 15:31:09

@p.a: A parkolási díj nem igazán csökkentette a zsúfoltságot. Csak áthelyezte a külsõ kerületekbe. Ha Gipsz Jakakbkának a belvárosban eddig volt autója amit nem tudott elhelyezni, utána sem adta el, vagy pláne nem vitte bontóba, hanem elment vele egy olyan helyre, ahol nem volt parkolási díj. Igaz, hogy csak tömegközlekedéssel tudta megközelíteni, de a kocsi nem szûnt meg létezni. Nekünk is van ismerõs aki a belvárosban lakik, és jó pár buszmegállóval arrébb rakja le a kocsiját mert a Ferenciek tere környékén nem tud parkolni (máshová van bejelentve).

cicmen 2020.12.21. 18:30:21

A parkolás balos biznisz volt mindig is jónéhány botránnyal s most Orbán elkapta a töküket és ínséges idők járnak! A zsúfoltság mesét meg kéretik mellőzni, hiszen aki még nagyobb dugót csinál azokkal a hülye kerékpársávokkal, az mitől aggódna a zsúfoltág miatt?

erol 2020.12.22. 12:12:55

Ez az ingyenes parkolás, megint csak a budapestiek szivatása, semmi egyéb értelme nincs.

cicmen 2020.12.22. 13:23:31

@erol: Ha csak a Karácsonyt megválasztó budapestiek szivatása az értelme, már akkor is megérte!
Hogy is szoktátok mondani ti ballibek, "legalább nem tudják ellopni"! :DDDDDDDD

erol 2020.12.22. 13:39:04

@cicmen: Persze, parkolóhelyet csak azok nem találnak akik Karácsonyra szavaztak, fideszeseknek mindig van hely. Cica te nagyon hülye vagy.
süti beállítások módosítása