mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Azt hiszed, 2020-nál nincs lejjebb?

2020. november 26. - p.a

hny.jpg

Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak.

Vegyünk nagy levegőt. A rendszerváltás utáni legnehezebb év következhet. Nem biztos, de esélyes.

Ez a bejegyzés nem pesszimista. Nem ijesztegetni akar. Még csak azt sem mondja, hogy az itt felsorolt problémák megoldhatatlanok. Ugyanakkor nem árt végigvenni, hogy mik a magyar kilátások. A problémák külön-külön ismerősek, de így egyben talán nem sokan látták még. Nem a pánikkeltés a cél, hanem annak ellenkezője: jobb előre látni, hogy mivel kell megküzdeni.

Íme 2021 várható vezérfonalai:

*Magyarország gazdasága a koronavírus miatt botladozik, az emberek egy része végzetesen kimerült a vírus elleni készültségben/küzdelemben (lelkileg, fizikailag), másik részüknek megszűnt a munkája. Egyes gazdasági tevékenységek (cégek) a korlátozások miatt ellehetetlenültek, mások a betegség közvetett hatásai miatt nehezebben vagy sokkal drágábban, hatékonytalanabbul működnek. Cégek zárnak be, emberek kerülnek az utcára. A gazdasági válság természetét bemutató blogbejegyzésünk itt található.

*A 2020 év elején bevezetett hiteltörlesztési moratórium lejár. A bankok fizetésképtelen adósok tömegeivel fognak szembesülni. Nemfizető ügyfelek mindig vannak, konjunktúrában is. Ezek idén év közben nem jelentek meg, most egyszerre fog a hitelintézetekre ömleni mind. A koronavírus-válság a rossz adósok számát drámaian megnövelhette, ezért az év eleji meglepetés igen nagy lehet. Valószínűleg mindenki arra számol (a bankok és a kormány is), hogy cégek és magánszemélyek soha nem látott tömegben jelenthetnek csődöt. A törlesztési moratórium meghosszabbítása (szelektív meghosszabbítása) elkerülhetetlennek tűnik, de az igazi problémát (fizetésképtelenség) nem oldja meg. A bankok mindenképpen (hosszabbítás esetén is) segítségre fognak szorulni, igaz, az egyes verziók másfajta megoldásokat igényelnek és más erőforrás-igényük van. 

hny2.jpg

*A költségvetés várhatóan olyan állapotba kerül, amit nemrég még elképzelni sem tudtunk. A védekezés extra költségei, a „gazdaság újraindítása” néven futó pénzpumpa, a koronavírushoz kapcsolódó adókedvezmények és leginkább a gazdaság lassulása félelmet keltő egyenleget produkálhat.

*Orbán Viktor többször, több fórumon kért kitartást a magyaroktól: áprilisban érkezik a vakcina, ami megoldja a problémáinkat és visszaállhat a régi, normális élet. De nagyon téved, ha azt hiszi, hogy a magyarok maguk is ennyire várják a vakcinát. Tömegek lesznek bizonytalanok (már most is azok), hogy kérjék-e az oltást.
Adassa be a szomszéd, miért pont én (elég, ha a lakosság 50%-a megkapja)! Én fiatal vagyok, nekem úgysem árt a betegség! Az én gyerekemen ne kísérletezzenek! Elég öreg vagyok, az elmúlt évben megszoktam, hogy óvatosan közlekedek, inkább óvatos maradok, megszoktam a maszkot is! Belém ne fecskendezzenek vírusokat (még ha le is lesznek gyengítve)! Hazudnak, hogy ez a megbízható amerikai vakcina, nyilván az orosz, olyat nekem ne adjanak be (ráadásul az amerikai sem megbízható, Biden a vesztünkre tör)!
Az oltás (amikor végre megérkezik) nem a felszabadultság érzését, hanem a feszültséget fogja terjeszteni.

hny3.jpg

*A magyar egészségügy soha nem volt jó állapotban. Most végzetesen lemerítjük. Úgy tűnik, helyt áll, de vajon helyre tud-e állni a krízis után? És mi lesz azzal a sok emberrel, akiket most (hónapokon át) nem lát el a koronavírusra fókuszáló egészségügy, mi lesz az elhalasztott műtétekkel? Jön majd egy újabb, nem-vírus hullám az egészségügyben? Lesz hozzá kitartás? Milyen egészségi állapotban lesznek a magyarok, amikor vége a koronának?

*A határok lezárása (ellenőrzése), mint a legelsők között bevezetett korlátozó intézkedés rövid távon talán sikeres lehet(ett volna), de hosszú távon teljesen ellehetetleníti a megszokott életet. Ez nem csak a hétköznapi énünknek jelent depressziót, hanem szépen lassan a gazdaságot is megfojtja. Látni kell, hogy a magyar határzár az első között volt, de ma már olyan országok is rendkívül szigorú (magyarnál jóval szigorúbb) utazási korlátozásokat vezettek be, mint például Németország. A szabad határátkelés az EU legalapvetőbb, legjobban érezhető, legtermészetesebbnek vett intézménye volt. Nem látszik, mikor fogunk ehhez visszatérni. Az emberek és az üzleti élet alkalmazkodik. Lezárt határokkal kezd számolni, aminek beláthatatlan következményei lesznek. Magyarország zárt határral megfullad.

hny4.jpg

*Nem szabad alábecsülni az Egyesült Államok új kormányának preferenciáit. Nem igaz, hogy Magyarország csak egy kis pont a térképen, amivel végül úgysem fognak foglalkozni. Joe Biden legkönnyebben betartható választási ígérete lesz a magyar illiberális demokrácia megleckéztetése. Tony Blinken külügyminiszteri tisztségével a probléma már most nagyobb, mint korábban bárki gondolta. És ne higgyük, hogy csak kemény, de korrekt (diplomáciai és gazdasági) üzengetésnek nézünk elébe. Az amerikai sikernek a CIA szépen megágyaz majd minden fronton. Biztosak lehetünk benne, hogy csak ujjgyakorlatnak fogják tekinteni a magyar kémelhárítás hülyérevételét. Az USA simán kérheti és el is érheti a keleti nyitás leállítását, az Oroszország felé történő bezárkózást, Paks nullázását vagy akár az azonos neműek házasságának engedélyezését és egyéb, az orbáni állam ideológiai alapjait jelentő intézmények megszüntetését.

hny5.jpg

*Az aktuális (jogállamiság vs költségvetés) EU-válság talán heteken belül megoldódik, de jelen sorok írásakor az a nemrég még teljesen valószínűtlen verzió lett az igazán valószínű, amiben a feszültség eszkalálódik és a hullámok elnyelik a gyengéket. Ma még/már az is valódi lehetőségnek látszik, hogy az EU források teljesen elapadnak. Magyarországot megleckéztetik, a többiek megoldják a problémájukat nélkülünk. Bár most még mindegyik fél próbál úgy tenni, mintha kontrollált vita folyna, valójában lehet, hogy a színfalak mögött tudják: Elszabadult a hajó, senki nem áll a kormányrúdnál, irányíthatatlanná vált a konfliktus. Mondhatjuk, hogy a lehetséges legrosszabb verzió messze nem a legvalószínűtlenebb. Ez beláthatatlan következményekkel járhat. Ha gyors megegyezés születik, a rossz szájíz akkor is itt marad köztünk és nagy ütésváltásokat eredményez az elkövetkező időkben.

*A jegybankelnök Matolcsy már jó ideje hirdeti, hogy a jegybankoktól a változó világ változó szerepet követel. Szerinte a kormányzattal történő szoros együttműködés, a kormányzati célok segítése a jövő. Ez a logika a korábbi pontokban leírt gazdasági és politikai környezetben nagyon gyorsan pénznyomtatáshoz vezethet, ami rég nem látott inflációt generálhat. Az infláció egyébként már most is itt van, számtalan egyéb hatás erősíti, tavasszal megjósoltuk, erről szóló bejegyzésünk itt található.

hny6.jpg

*A forint euróhoz és dollárhoz viszonyított árfolyama már is akkor zuhanásnak indulhat, ha a fentiekből csak pár pont valósul meg. Ez a hatás tovább növeli az inflációt és a nemrég felvett (nagy diadallal beharangozott) nemzetközi hitelekkel együtt a költségvetést megroggyanthatja. Amely költségvetés megszelídíthetőségére nagy szükség lenne, hogy kezelje az itt felsorolt problémákat.

*Külön gond lehet, hogy hogyan fog reagálni a feszültségre a hatalomba magát bebetonozottnak gondoló kormányzat.

*Az ország vezetése az ellentmondásra képes emberek legnagyobb részét elidegenítette. Bólogatóemberek krízishelyzetben nem tudnak helytállni, ahhoz több tehetség, több önállóság kell. Nincs második vonal, gyenge és egyre gyengül a társadalmi háttér. Ma már a legfideszesebb választó is keserűen bambul a mészároslőrincekre.  Az ellenzék pedig végtelenül színvonaltalan, bohózat, Benny Hill Show, ennél több szót nem is érdemel.

*A társadalom nagyon megosztott, a háborús retorika a politikai marketing alapja sok éve. Egyesek diktátort látnak az ország élén, mások hazaárulókat a túloldalon. A gazdasági és ideológiai válság következményei jelentős tömeget hajthatnak az végső elkeseredés felé. A világ gyors megváltozása olyan stresszt jelent, amit nem tudnak majd elviselni. A társadalmi feszültségek könnyen kirobbanhatnak (kirobbanthatóak), pl olyan aprósággal is, ha a fentebb említett vakcina-helyzetet erőszakkal, kötelező oltással próbálja megoldani a kormány.

hny7.jpg

*A kialakított társadalmi rend, ahol a gazdasági és a politikai hatalom egy pont körül sűrűsödik, sebezhetőbb, mint a több lábon álló. A gazdasági fellendülés korszakában legfeljebb hümmögtünk ezen, most a bőrünkön fogjuk érezni.

*És végül: Tényleg azt gondoljuk, hogy Orbán Viktor februárra-áprilisra-júniusra nem fog elfáradni? És akkor mi lesz? Politikailag ez egy one-man-show ország. Mi van, ha one-man belefárad a show-ba?

hny8.jpg

Ilyen magyar kilátásokkal indul 2021. Azt biztosra vehetjük, hogy az ellenzékinek nevezett tábor most nagyon hálás a sorsnak (nem elírás), hogy nem ők vannak kormányon és nem nekik kell megoldani 2021-et. Nem mintha a jelenlegi vezetésben nagyon megbízhatnánk. Magunkban bízhatunk. Az is valami. Ne kezdjünk valóságtagadásba, inkább készüljünk fel arra, amire fel kell készülni. Az ország vezetése pedig kapja össze magát, de nagyon. Vége a kényelmes kormányozgatásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1016303570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2020.11.27. 21:07:37

@vanRob:
“ Az én szememben gyurcsány ezzel okozta a legtöbb kárt az országnak.”

Az enyémben is...
Civilizált európai emberként kezelte orbánt, holott mi sem állt távolabb tőle!
Azóta meg egyre csak távolodik.

birkamenet 2020.11.27. 22:02:06

@törppicur:

Ne erőlködj ostoba fidess troll, a mai illiberális (agyhalott fidernyákok kedvéért: jogállam, emberi jog, szabadságjog stb tagadó) barmoknak kellene megmagyarázni, hogy akkor mijafaszt erőlködtek 1898-ben, 1990- ben, hogy diktatúra helyett jogállam legyen?? Ha szerintük 30 év múlva meg se lehet magyarázni, hogy mi az a jogállam. Ostoba barmok vagytok akiket az EU támogatásokat nagyüzemben ellopó felcsúti szélhámos az orránál fogva vezet. Ennyike az orbáni VALÓSÁGTAGADÁS lényege.

morph on deer 2020.11.27. 22:17:15

@konrada:
“ biztos hogy jó lenne az...”

Nagy a valószínűsége. Mégpedig azért, mert akkor végre nem egyetlen személy elmebaja határozza meg az ország jövőjét egyetlen párt támogatásával, - Semjént, a véreskezű rénszarvasgyilkost remélem te sem számolod, - mivel mindenképpen koalíciós kormányzás lesz.
Ez azt is garantálja, hogy senki nem túrhat bele szabadon a közösbe, mert a többiek a kezére csapnak!
Meg gondolj bele, amekkora a közutálat már ma is a tolvaj és közpénzpocsékoló hűbéresi rendszert illetően, - na nem az agymentes orbánhitűek, hanem a normális magyar emberek részéről, - és azt hétszentség, hogy senki nem akarja bevállalni, hogy egy szintre kerüljön az orbán féle bugris hazaárulókkal!

Na ezért.

vackor1 2020.11.27. 22:19:02

@birkamenet: Elég lenne tőlük annyit kérdezni, hogy tudják-e ki az a Várhelyi Olivér és mi a munkája ... :)

morph on deer 2020.11.27. 22:59:05

@MAXVAL birсaman közíró:
“ Már azonban a legbutább emberek se hisznek nektek.”

Te sem hiszel?
Hogy lehet ez, Birca? Pedig te pont megfelelsz a kritériumoknak..!

Lehet, hogy neked inkább a “boldog karácsonyt” meg a “helló röfik” felel meg?

És hogy viszonyulsz a fehérvári huszárokhoz, ha már itt tartunk?
Próbáltad már adómentes alapélelmiszer hatása alatt is, ahogy orbán is szokta?

Neki ez nagyon bevált!
Ugye te sem akarsz lemaradni?
:)

Az apokalipszis lovasa 2020.11.27. 23:08:09

@birkamenet: én nem nagyon hiszem, hogy 1990-ben azért harcoltak, hogy az azonos nemű párok fogadhassanak örökbe, meg hogy jöhessen be több arab meg afrikai menekült.

Az apokalipszis lovasa 2020.11.27. 23:09:33

@morph on deer: igen, van valahol, tőlünk jó messze, egy jó csomó külföldi ember, akik mind azt nézik, hogy neked meg nekem jó legyen. Mindezt tök önzetlenül teszik, mert ők Jók, szemben a zorbánnal, aki Gonosz. Ez igen valószínű, kicsit még a Mikulásnál is hihetőbb.

morph on deer 2020.11.27. 23:40:45

@Az apokalipszis lovasa:
“ egy jó csomó külföldi ember”

Erről - rajtad kívül - ki beszélt?

Mert én biztosan nem!
Szóval mire is válaszoltál, de tényleg?

Amúgy a “ szemben a zorbánnal, aki Gonosz.” kitétel stimmel: gyakorlatilag mindenkire illik, aki nem orbánhitű fidesztálib.

Igen, az orbán gonosz, de ebben semmi új. Világ életében szociopata volt, csak éppen a kor - és a terjedelem - előrehaladtával ez egyre pregnánsabban jelentkezik.
Egyre vadabb kényszerképzetei vannak, egyre kevésbé van köze a realitáshoz, és egyre inkább hiszi, hogy ő az egyetlen, aki mindent helyesen lát..!

Már a statisztika is ellentmond mindennek, a józan észről nem is beszélve!
Igen, ahogy az autópályán is mindenki más hajt rossz irányba..!
Gondolkozz már el cseppet!

Exploiter 2020.11.27. 23:44:10

@birkamenet:

Én nagyon örülnék ha a 2020-as kollektív őrület után senki se merné többet a szájára venni ezeket a szavakat (jogállam, emberi jog, szabadságjog).

Azt elhagytuk az út szélén már majd egy éve és senkinek nem hiányzik látszólag, sőt, még sokaknak most is túl sok ami maradt.

Pöff 2020.11.28. 00:30:48

"Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak.
Vegyünk nagy levegőt. A rendszerváltás utáni legnehezebb év következhet."

A vírus után akinek van egy kis csöpp megmaradt esze az sürgősen elhúzza a belét ebből a rothadó katlanból.

Olyan átrendeződés fog jönni, hogy arra nincsenek szavak.(és nem lesz sokkal jobb a dolgozóknak)
Ez a vírus mutatta csak meg igazán, hogy mekkora szar szutyok cégek vannak ebben az országban, mennyire gyártás és szalag rabszolga központú mind.
Mennyire embertelenek, kizsigerelő cégek ezek nagyon kevés kivétellel.
Most jött ki csak igazán, hogy menyire arra rendezkedtek be a cégek a HR-esek a vezetők, hogy a végletekig kifacsarni az embereket és nem is volt(van) másik opció. Totál felkészületlenül érte még a jobb cégeket is hogy HO meg csúsztatás meg távolról dolgozni.(holott ez az anyacégeknél 1 csettintés volt és működött mert már évtizedek óta működik)

Pöff 2020.11.28. 00:31:19

Hát igen így hol marad a magyar vezetői napi diktatúra...meg akkor a managernek se kell a céges kocsi ugye? Meg hát mit is végez? meetingel napi 7 órát meg kv? sok cég bár megtehetné a HO-t de egyes osztályokon egyes vezetők ragaszkodtak a beoszottaikhoz, hogy márpedig akkor is bejön (dolgozhatnak többet a HO-sok helyett is).
Most jött ki csak igazán hogy magyarnak magyar a farkasa.
És Vagy kibaszták a beosztott dolgozókat már tavasszal és most a volumen felfutáskor nincs felvétel a jelenlegi kevés állományt hengerfejesre dolgoztatja (és megteheti mert a fidesz megalapozott nekik) megvont jelenléti bónuszok, elhalasztott pénzek, mindenre volt kifogás hogy a vírus úgy a vírus így. De közben az emberke ugyan úgy benn vannak a darabszám sem kevesebb, sőt, így a profit is magasabb valójában.
Nálunk is szombatoztatás, heti többszöri 12-eztetés, folyamatosan.
A cégek látszólag a dolgozók érdekében hú így meg úgy tesznek a vírus ellen, de pár dolgot leszámítva tátott szájjal várjuk a vírust, mi dolgozók országszerte.
Mert a cégek az ügyvételt a termelést, a profitot minden áron kisajtolják, nem számít semmi. a magyar ember meg pláne nem.

Most derül ki csak igazán mekkora veszélyeket tartogat az ukránoztatás szerbeztetés, pláne mikor a munkás szállókon seggrészegre ivás közben egymást fertőzik..aztán a magyar szalagosakat, meg a többi HO-ba el nem küldött embert.
Most látszik csak igazán mekkora tévút az idegenforgalomra építés (egy egyébként nem túl nívós országban)

Eközben brutális árnövekedés a boltokban, az élelmiszer árak kb majdnem megduplázódtak., brutális forint infláciáció

És akkor ahogy a fidesz ezt az egész vírus helyzetet kezeli... az a minősíthetetlen szint.
a tesztelést, a metódusát, azoknak a számát, a sitnyik minőségű kínai szarok behozatalának fényezését, a kontakt kutatás hiányát...
vicc az egész.
Az idősávokat, hogy azzal is csak a dolgozót szívatták meg. ez nem Ausztria hogy 8 órából 4 -et dolgozunk a többit meg irodán kívül, itt 12 -ezés meg szombatozás van helyhez kötve..

Pöff 2020.11.28. 00:33:11

A közégéségügy, kórházi dolgozók, az óvoda iskola....szavakat se találok.
egy röhej
A kórház állapottól kezdve, a dolgozók időseket behívatnak, hogy a bölcsi ovi általános fosig van covidossal tanárral, nevelővel.(idős dolgozókkal)
Hozzák be a covidot a nem HO-barát cégekhez
De nem zárjuk be az ovit (mármint nem az OV őt agyolőni kéne a haverjaival együtt)
Nem kell maszk de kell maszk, de szíjjárónak nem kell. most a tojást hipóval és hasonló szerencsétlekedések. meg úristen migránsok. M1 TV2 fidesz propaganda végig a vírus helyzet alatt
Tiszta vicc az egész.
Tényleg szó szerint jó ha túléljük ez a szart.

Az meg hogy a vészhelyzetben felhatalmazást kapott a fidesz és mire használta már 00:01-perctől tavasszal és most is. az megmutatta, hogy az ilyen emberek, pártok ha tejhatalmat kapnak a kezükbe, ott kő kövön nem marad.
Arra volt eszük hogy most nem lehet tüntetni se. (más országban se, de ott nem is hoztak ilyen vírushoz semmiképpen nem kapcsolható törvényeket)

Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból.

És nagyon sok emberről tudok aki egyszerűen besokallt, kivárja a január februárt lemegy ez a vírus balfaszkodás, megnyílnak a határok és húznak innen a francba.

Egy belső szemlélő számára biztos nem kirívó az a sok probléma, de gy elitebb országból jövő simán átlátja a döntések összefüggéseit, a korrupció a hatalom diktatúriukus döntései stb...

És nagyon nem jó úton haladunk, lehet mutogatni pár szám adatot meg fényesíteni meg gyurcsányozni, bezzeg 8év, de de olyan szinten távolra esett az átlag dolgozó adózó polgár a nyugati fejlett élettől élet és munkakultúrától, hogy az nem kifejezés.

moonlight777 2020.11.28. 01:03:02

Amit az amerikai nyomásgyakorlásról írtál, az erős túlzás, illúzió, nem fognak ilyen szinten foglalkozni velünk, bőven lesz nekik elég bajuk, amúgy meg Biden elég béna kacsa lesz az első években, mivel a szenátus republikánus marad. Lesz egy kis szimbólikus ejnye-bejnye, médiaesemény, de ennyi. Sok szakértő is is hasonlóan látja.

Rolpent 2020.11.28. 05:23:45

@Pöff: jójó csak repüljenek már végre és menj velük te is. Jó?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:38:52

@miklos_1: Nem téged akarlak kitiltani, hanem azt a funkciót, aki 100X kommenteli be ugyanazt, ezzel értelmetlenné teszi a komment-részleget.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:45:14

@miklos_1: Mások nem gondolják értelmetlennek, azért írnak. Van mindenféle, nem csak mocsok. Ha te értelmetlennek gondolod, akkor nem kell nézned. Viszont az elég furcsa hozzáállás, hogy te akarsz valamit értelmetlenné tenni, ami másnak értelmes.

Én egyáltalán nem értelek, miért "színék estig"? Megiszod a boromat vagy mi? Letörlöd a fényképeimet a telefonomról?
Szerinted az az életem, hogy rend legyen itt és téged kitiltsalak? Szerinted valakinek egy blog az élete? Vagy mire gondolsz?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:49:20

@miklos_1: Ahogy írtam, nem tiltalak le/ki, csak a funkciót, aki ugyanazt kommenteli sokszor.

Ménár Atya 2020.11.28. 07:49:23

@Pöff: Ennyi ostobaságot, amit itt összehordtál......hát rég olvastam.
Csak egy példa a sok baromság közül :
"
Eközben brutális árnövekedés a boltokban, az élelmiszer árak kb majdnem megduplázódtak., brutális forint infláciáció"
Ha nem vásárolgatnék élelmiszert, és csak fényt ennék, akkor ez teljesen hihető lenne, de mivel vásárolgatok, így szimpla ostoba , ATV-s mantra az egész.
A brutális infláció 3% októberben, amitt ugye a szoci kurmányok soha nem tudtak még megközelíteni sem, többek között az euró egyik feltételét baxták el ezzel, mint az államadósság brutális növekedésével szintén, ugye emlékszünk, hogy a tolvaj tevékenységük alatt mintegy 30 %-ot sikerült ellopniuk.
Az élelmiszerek kb 3-5 % növekedést mutatnak.
Akkor miről beszélsz?
A kenyeret amit naponta vásárollok, 10 forintal emelte a sarki pék.
Na B+ most havi 300 ft-ot buktam, államcsőd............

"
Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból."

Gondolom horvátországig menekült, nyaralni, aztán a magadfajta okostojás ,hozta is a meglepit vissza, vírus formájában........
Ha annyian mennének el az országból amennyit itt az elmúlt 10 évben előadtatok, akkor már -2M lenne a lakosság, tehát 2M bevándorlót kellene betelepíteni és akkor lenne 0,azaz üres az ország.....de gondolom ezt nem érted.
Legalább ne olyan adatokkal dobálóznál,ami könnyen ellenőrizhető, hanem megfoghatatlannal, pl a testvéred barátja nagynénje látta amikor covidos fideszesek szándékosan fertőzték a DK-s agyhalott zombikat..............
Összefoglalva, nézz kevesebb ATV-t,és menj ki a levegőre mert elfogyott a szobádban a Zoxigén! :)

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:53:00

@miklos_1: Szerntem te máshova akartad ezeket írni, mert pont a nácik és hasonlók (beleértve vírustagadók) ellen szólal fel a blog mindig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 07:57:21

@Ekrü: nem, idióta, már leírtam neked, a gdp 4%-a ered az EU segíjból. Az elmútttízév gdp növekedése sem volt több. A gdp javát a mocskosnyugat hozta össze.
Nem, a támogatást nem vitték ki.
A nem európai gyártók ugyanúgy mûködnek, csak az országaik nem adnak segíjt. Magyar ipar nincs.

Tehát leszögezhetjük, az EU kegyelméből élünk.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:58:43

@miklos_1: Viszont ezen nem tudsz változtatni azzal, hogy itt töltöd az idődet.
Na viszlát, jó szórakozást estig. Én meg addig nyilván szívok egész nap, ahogy mondtad. De nem a számítógép előtt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 07:59:57

@Ménár Atya: idióta! Az infláció nem a kenyér ára.
Jézusom, még szerencse, hogy ennyi ésszel hazatalálsz.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:01:43

@miklos_1: Egyébként te mozgáskorlátozott vagy, hogy ilyen sok időt töltesz a számítógép előtt? Nem baj, csak akkor megértőbb az ember.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:03:22

@miklos_1: Még azt magyarázd el nekünk légyszíves, hogy a diskorzus ellehetetlenítésére törő igyekezet miért nem "náci" tulajdonság. Nekem ugyanis pont ez a bajom vele.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:05:50

@miklos_1:
Mi van Fitymatyi ,kijózanodtál?! :D
Ja ,most látom megint nyugtatóra ittál, csak keveset :D
Szerintem jobb lenne ha kimennél egyedül tüntetni a parlament elé, hátha a friss levegő, meg a Zoxigén kicsit lenyugtat, és nem kell így kínlódnod.
Amit művelsz a blogokon,értelmetlen ostobaság, egyre többen unják meg az ostoba copy mániád, amivel eddig annyit értél el, hogy kibaxnak mint macskát szarni mindenhonnan.
Fitymatyi, itt legtöbben Unalmas perceikben kicsit vitatkozni, véleményt cserélni járnak ide, aztán mindenki lép tovább a munkája ,családja, egyéb elfoglaltsága irányába, ez a felület, csak egy egyszerű eszköz egy kis szájkaratéra.
Viszont te ostoba ló,itt éled az életed, mert már a kutyát sem érdeki a véleményed sehol senkinek, és azt hiszed, hogy amikor egy ilyen blogot blokkolsz a marhaságoddal, az változtat ezen valamit is.
Hát jelzem, azon kívül, hogy még a ma ellenzékben lévő vitatkozók is megutáltak, nem sokat.
Azon gondolkodtam, ha Dr. Orbán Viktor, a te miniszterelnököd holnap lemondana, akkor vajon mi lenne veled.
Gondolom mivel ez volt az utolsó amiben kapaszkodtál, összeomlanál mint a gyurcsány kormány aztán csak az alkohol, meg a semmi maradna neked.
Na de ilyen nem lesz, nyugodj meg Fitymatyi, 2022-ben meglesz a fidesz 4/5-is :)
Amúgy kint vagy rabszolga még mindig a francia gazdáidnál, vagy itthon vagy te is már mint sok visszavándorló?
De én szeretlek, főleg azért mert állandóan betévedsz a faszerdőbe, és mindig nekem lesz igazam veled szemben.
Bár ez nem nagy dicsőség, mert ennyire sötét ostoba lóval szemben nyerni, nem nehéz :D:D
Na most kínlódj alkesz köcsög!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:11:21

@Ménár Atya: Itt bátran kínlódhat, még csak nem is zavaró. Addig sem máshol szemetel. De ne bántsad annyira, feltehetőleg fizikailag korlátozott, amit lelkileg nem bírt feldolgozni. Inkább segítségre szorul.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:13:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Hát látom, kiragadtad a lényeget :D
Had ne kelljen emlékeztesselek az októberi 3% inflációs adatra , gondolom mint funkcionális analfabéta ezt nem fogtad fel mi? :)
Épp arról mesélek a magadfajta egybitesnek, hogy legalább ne ellenőrizhető adatokat toljatok, a kenyér csak egy példa amit talán megért az eccerű" ember is, ne kelljen már itt nekem bemutatni az inflációt, ha már a másik oldal vagdalkozik a semmire épített légbőlkapott adatokra.
Ha érdekel az infláció definíciója nézz utána.
De a pénzromlás megértése nagyon egyszerű akár egy kenyér, vagy bármilyen cikk ami a fogyasztói kosárban, vagy általánosan vásárolt, benne van.
De látom, ezt nem érted. :)

Ménár Atya 2020.11.28. 08:18:12

@p.a:
Ó, Fitymatyit már néhány éve ismerjük, egyre súlyosabb az állapota, nem fogja fel, hogy itt csak vitázni meg néha feszkót levezetni jön az ember, ő azt hiszi, ez itt háború.
Biztos megzakkant a szerencsétlen.
Amúgy nem lenne vele gond, csak ne copyzna mindenhol össze mindent.
Tök értelmetlen.
Remélem soha nem kerül a törpe Nérő hatalom közelébe, lenne itt diktatúra azonnal, de láthatóan a sajátjai is megutálták.
Fitymatyi Én nem! Tudod ,én bírom az ostobaságaidat! :D

kunzoo 2020.11.28. 08:19:07

@p.a:
Azt hiszem rekordot döntöttél, Brendel mester 10 perc alatt jutott el az idiótázástól a nácizásig. Mármint hogy te náci vagy. A legelvakultabb fideszes nethuszár sem tud annyi kárt okozni az ellenzéki blogokban mint Brendel Mátyás.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:21:30

@miklos_1: Nem, nem értem. Hogy tudnád egy picit is blokkolni a blogomat? És ha igen, akkor mi van? Szerinted ez az én életem? Tökre érthetetlen, amit írsz.
Egyébként nekem este 15 másodpercem fog rámenni, hogy az egész napi munkádat töröljem, ha akarom.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:23:01

@miklos_1:

"NEM ÉN TÖRLÖK, NEM ÉN TILTOK, TE TILTASZ, TE VAGY A NÁCI. Egyébként "diskurzusnak" írják azt, amire gondoltál, te félkegyelmű!"
Na, látod Fitymatyi, még nyelvnáci is vagy a szipla náci mellett!
Itt liberalizmus van, és ha akarom azt írom ,hogy hüje vagy, ettől még mindenki tudja, hogy hülye vagy, te náci dk-s! :D
Most bedobhatsz egy seduxent 2dl tablettás kannás borral, azt lenyugszol! :D

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:24:22

@kunzoo: Kárt leginkább a kommentelőknek okoz, nem a blognak. Csak növeli a kattintásszámot.
Egyébként ez nem ellenzéki blog.

midnight coder 2020.11.28. 08:26:11

@miklos_1: Te egy pszichopata vagy. Igazából rosszabb mint a nácik, mert Hitlerék csak azért gyilkolták le a zsidókat, mert meg akarták szerezni a vagyonukat. Te viszont annak élsz, hogy elrontsd mások szórakozását, mert ezzel kompenzálod, hogy az életben egy nagy nulla vagy. Ha nem az lennél, akkor nem lennél itt a kis scripteddel. És ha lenne hatalmad, ugyanúgy ölnél mint Hitlerék, csak te azért, hogy megmutasd hogy képes vagy rá. Ergo, kb. te vagy az utolsó a neten, akinek van erkölcsi alapja elítélni a nácikat, mert valójában rosszabb vagy náluk.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:26:24

@miklos_1: Szeretnélek megkérni arra, hogy írj egy átlátható listát arról, hogy kiket kellene még innen "kidobni", ahogy javasoltad. Átnézzük, megvitatjuk.

midnight coder 2020.11.28. 08:26:54

@p.a: Az ellenzékieket is fertőzi.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:28:45

@p.a: Bízd rá a blogod Kúr úrfira, majd ő blokkolja egész nap, nagyon szereti Fitymatyit :D
Kurt úrfi teutonordikus vezértroll matyimentesblog :)

kunzoo 2020.11.28. 08:29:45

@p.a:
Általában ahová Matyi trollkodni jár, jellemzően nem fideszes blog. Inkább ellenzéki, 10 ből kilencszer biztosan.

kunzoo 2020.11.28. 08:33:42

@p.a:
Egyszerűbb megkérdezned, ki marsdjon, az a lista rövidebb:)

Ménár Atya 2020.11.28. 08:36:00

@kunzoo:
Te ebben tévedsz, Fitymatyi bárhol trollkodik ahol kicsit is vitatkoznának vele.
Nem számít ki milyen beállítottságú.
Egyszerűen nem bírja elviselni az övével nem egyező véleményt, kb isten komplexusa van.
Bárkivel összeugrik, nem számít a szín.
Ő azt hiszi háborúban van. Ha hatalmat kapna, rosszabb lenne mint Hitler meg Sztálin együtt.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:38:51

@midnight coder: :D
+1
Ez így van, már régen ezen a véleményen vagyok én is.

ordasbacsi 2020.11.28. 08:41:21

Ezt a vészmadár blogot ki a faxom írta? :)))
Ennyi sületlenséget összeírni...
Tudom,te is elfáradtál ebben a rendhagyó évben de hidd el,az élet nem áll meg.
Szedd össze magad pajti :))

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:45:43

@ordasbacsi: Hát reméljük, neked lesz igazad, nem nekem. Tényleg.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:50:08

@miklos_2: Te nem írsz jegyzetet arról, hogy mivel vagy kitiltva, ezért próbálkozol csak?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:51:48

@miklos_2: Milyen problémát? Növeled a látogatottségot.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:54:48

@miklos_2: Nem tiltalak, csak a funkciót, ami 100X ugyanazt kommenteli.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:56:03

@miklos_2: Látod, a segítségedet kérik és nem segítesz.

Ménár Atya 2020.11.28. 09:00:28

@miklos_2:
Fitymatyi, van már otthon a barlangodban terepasztalod is ahol honfoglalózol a vélt háborúdban, ahol nem veszíthetsz? :D
Te ostoba, nem veszed észre még mindig, hogy csak te veszítesz, itt a legtöbb embernek van családja, ami a legfontosabb.
Neked meg sripted van..............
B+, nem lehetsz ennyire sötét, hogy azt hidd hogy azon kívül, hogy röhögnek a kínlódásodon, bármit is elérsz ezzel.
Magányosan fogsz elpusztulni mint a legtöbb elmebeteg náci.........
Na most kezdhetsz másolgatni, lépnem kell ,tudod reggeli, vásárlás, gyereknevelés meg ilyesmi ami neked nincs.
Amúgy tudtad, hogy gyurcsány a legnagyobb náci vezér ma magyarországon? Ő a jobbik főnöke is már!
Na most kannás tablettás bor + seduxen, azt told a hülyeségeid! :)

midnight coder 2020.11.28. 09:01:13

@miklos_2: "Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére"

Aki nálad nagyobb pszichopata, az már csal. Szerintem lehet a kertedben elásva úgy 1-2 nő, vagy 10-20 kisfiú, és vagy 50 kecske.

Ménár Atya 2020.11.28. 09:16:31

@miklos_1:
Fitymatyi, ha most arról kezdenél vitatkozgatni, normálisan, (bár már ez önmagát cáfolja az esetedben) hogy orbi elbaxta a 2. hullám kezelését,még egyet is értenék vele valamilyen szinten, csak az a baj, hogy képtelen vagy már erre..........a kannás tablettás bor elvette az eszed, pedig most itt van a lehetőség, hogy egyszer igazad legyen, de annyira sötét vagy, hogy nem veszed észre.
Na ezért vagy ostoba köcsög Fitymatyi! :)

marosy 2020.11.28. 10:29:21

Beindult a bolsevik fekáliahorda propagandagépezete.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 10:59:51

@Ménár Atya: hát, kedves beteg, az infláció számításáról kicsit többet tudok, mint te. Mondjuk kezd a vásátlói kosár definíciójával, és annak éves felülvizsgálatával.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 11:09:07

@gergely_3: El vagy bizonytalanodva?
Az ironitát nem ismered? Tanulnod kellett volna, amikor lehetőséged volt.

Pöff 2020.11.28. 11:21:57

@Ménár Atya:

Hát nem tudom te hol vásárolsz, de az eddigi tesco bevásárlás alsó hangon 50%-al többe kerül. (nyilván lidl aldi spar stb próbál az ember spórolni. az eddigi 5e most simán 10-re jön ki, egy egyszerűbb bevásárlás 30e
Néztél már új kocsi árat?, jó ne legyen 50% csak 20-30%
Használtat? olyan 5-6 éveset, vannak árak

Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból."

nem horvát, hanem dánia német
Ha nem lettem volna tanúja, nem írnám le, hogy "örömkönnyek" közt búcsúzott el, hogy végre vége ennek a horrornak.
Most pl a cég beintett, kiszórt "pár" mondvacsinált fegyelmit, hogy ne keljen karácsonyi bónuszt osztani nekik se(közben a profit a maximumon). Mondták a kollégák, hogy lemegy a vírus oszt szevasztok. Ez megy vidéken.
Vidéki vagy?
Mert akkor tudnád mi folyik vidéken, mennyi az ukrán, a szerb sőt már indiai.
Mert nincs ember...legalább is azért a szar 150-180e pénzért.(mert miért is emelnének a cégek ha van ukrán), és a többi munkakör se jobb ez az a régió ahol a diplomás netto 300-at kap és örüljön.
úgyhogy ott van az X100e ember mínusz
Nem fogják neked így egyesével bejelentgetni, hogy kimentem.

KissGecihuszár 2020.11.28. 11:29:19

nos, a rémálmainkban kísértő súlyos havária helyzet kérem szépen itt van, megérkezett és az az eltelt röpke fél év rezdüléseiből világosan látható, miszerint a mocskos bolsevik NER maffia csak és kizárólag a békés, boldog konjunktúra időszakában volt képes (úgyahogy) kormányozni, vinni az ország szekerét, ha beüt a krach -márpedig az beütött- akkor mint malac a jégen, úgy szambázik, döl, kel, fekszik és halovány fingása sincs, merre is van az amarra, hogyan tovább, hogy elkerüljünk egy, a '90-'93 közti súlyos társadalmi, gazdasági depresszióhoz bőven mérhető összeomlást, melynek belálthatatlan társadalmi és gazdasági következményei lesznek, tekintve hogy sikerült szinte minden fontos gazdasági szereplővel, de leginkább a fejőstehén EU-val összerúgni a port, miközben nyakló nélkül veszik fel a ki tudja, kitől, milyen háttéralkukkal ledealelt hitelek garmadát, ezzel súlyosan eladósítva azt az országot, mely kb. 40 éve nyögi a mindenkori segghülye, impotens, és inkompetens kormányainak súlyos faszságait! Amennyiben az EU többi 25 tagállamának tökei tele lesznek velünk és a dettó Don Quijote-t játszó Lengyelekkel és esetleg mind kilépnek a jelenlegi EU-ból, majd másnap egy újat alapítanak a 2 fasz renegát nélkül; nos akkor sztem Hazánknak erős izgalmi állapotban marad max 1 hete, aztán game over lesz! Senkinek ne legyenek kétségei; ha ebben az országban emberek 100ezreinek, millióinak kihúzzák a talajt a lábuk alól, itt ki fog törni egy ,akár '56-hoz hasonló balhé, mert éhezni, fázni, nélkülözni nem fognak átlag 2-3 gyerekes családok, akiknek eleddig ment a szekér, mert anya&apa tisztességgel, szorgalmasan melóztak, akár mint alkalmazottak, akár mint egy Kft tulajai. Igen, sajnos brutális lesz a '21-es év, s különösen annak első fele! Isten, áldd meg a Magyart, jókedvvel, bőséggel!

ulpius66 2020.11.28. 11:31:38

- bedőlt a forint
- összeomlott a költségvetés, az egészségügy, az oktatás, az egész ország összeomlott
- hullahegyek
- éhséglázadások
- országos sztrájk
............minden, minden sokkal, de sokkal rosszabb, mint 2020-ban!!!!!!!

ulpius66 2020.11.28. 11:34:06

Ja.....

.. azt még ki is hagytam, hogy 100%-os munkanélküliség!

midnight coder 2020.11.28. 11:42:26

@Pöff: Azért nehéz dolog ez, mert ha Pl. az árukeresőbe bedobsz egy terméket és megnézed az árakat, egyes boltok közt simán találhatsz 50% feletti árkülönbséget is. Persze kajánál ez kevésbé van meg, de azért ott sem mindegy hogy ugyanazt a terméket hol veszed meg.

midnight coder 2020.11.28. 11:45:39

@Pöff: "ez az egész vírus erre volt jó"
Ja, a kicsi kínaiak jöttek jól ki belőle, viszont kétszer sem mondom, hogy nem az agyhalott amerikaiak indították, pont azzal a céllal, hogy visszafogják a kínaiakat. Csak aztán azt hagyták ki a számításból, hogy az ilyen karanténosdi arrafelé hatékonyabban tud működni, és hogy a vírus túléléséhez szükséges IT-s cuccokat mostanában már nem az USA-ban gyártják.

Ménár Atya 2020.11.28. 11:54:21

@KissGecihuszár:
Hát persze, kilép 25 ország....mert az ugye úgy megy, hogy holnaptól kilépünk............
Én magam részéről még Eu párti vagyok, de azért ne hidd már el, hogy megáll az élet az Eu-n kívül.
Előtte is elvoltunk, szívattak is a belépéssel,7 éves moratórium a teljes támogatási rendszer felhasználhatóságára ,munkaerő áramlás stb.
Egyszerűbb lett volna menekültet jelenteni és átmenni hozzájuk, ahogy az arabok csinálják.
" az EU-val összerúgni a port"... jelzem az Eu mi vagyunk, egyforma jogokkal, nem csak kötelességekkel.
Ki az az Eu szerinted? mindenki más kivéve mi?
2010-2014-ig nem volt túl békés szerintem, az elkúró szocik miatti giga hitelt is visszafizették megszorítások és agyonadóztatás nélkül.
Akkor is károgtatok hogy úr isten minden rossz amit csinálnak, aztán kiderült hogy mégsem.
Legalább a tényeket értelmeznétek néha károgás helyett normálisan.

Ménár Atya 2020.11.28. 12:03:50

@gergely_3:
Látod fitymatyi már megint milyen ostobaságokat hordasz itt össze, pont mint tavasszal.
Akkor is itt nyekeregtél ,hogy mi kezeljuk a világon a legrosszabbul orbán monnnyon le stb, amikor néhány halott volt , és pár fertőzött.
Már akkor elmondtam a hülye fejednek hogy ez fog következni a második hullámban.
Az emberek azt hiszik mivel nem érintett minket súlyosan, hogy kamu, és utaznak, nem védekeznek, így is lett,meg is lett a következménye.
Persze az egész világon szar a helyzet, és nem kiugró a magyar, csak nem kellett volna néhány dolgot engedni akkor jobb lehetne, de még most sem katasztrófa.
Amit te állítasz,az nettó baromság, van amit rosszul csinálnak, de közel sem annyira mint ahogy azt te láttatni szeretnéd.
Látod majom én már 6 hónapja tudtam mi a rossz te csak 3 hónapja, szóval hülye vagy.
Maradj a kannás tablettás-seduxen kombónál, meg a kecske abuzálásnál idióta! :)
Na ezért vagy köcsög Fitymatyi!

idiesel 2020.11.28. 12:06:12

Nem sirankozni kell, hanem hatradolni es elvezni azt, amit megfoztunk. Karorvendes? Dehogy. Csak a magyar sz.rja le a sajat es gyermekei jovojet. Lehet peldat venni a nep akaratarol, tunteteseirol - nem, a pesti csak tuncike volt es vilagitsunk a telonkkal bulika - gerincrol. Fajni fog? Fajni, de most is kussoljunk es viktort eltetve elvezkedjunk :)

midnight coder 2020.11.28. 12:17:04

@KissGecihuszár: "az az eltelt röpke fél év rezdüléseiből világosan látható, miszerint a mocskos bolsevik NER maffia csak és kizárólag a békés, boldog konjunktúra időszakában volt képes (úgyahogy) kormányozni"

Szemben a mai ellenzék vezető erejét adó Fletóékkal, akik akkor sem. Mert ha megnézed a korabali GDP adatokat, a környező országok nem 2008 után húztak el mellettünk, hanem a folyamat már 2007 előtt is bőven zajlott. Az egy érdekes kérdés amúgy, hogy ez most mekkora válság lesz, van esélye annak, hogy a 2008-as lófütty sem volt ehhez képest. De az is lehet, hogy ha meglesz a vakcina, akkor fél éven belül visszaáll a rend. Bár én ebben kevésbé bíznék. Pár dolog meg szerintem már soha nem fog visszaállni - a világ már jó eséllyel soha nem lesz ugyanaz mint a vírus előtt. Ami pár szempontból nem is annyira baj.

"Amennyiben az EU többi 25 tagállamának tökei tele lesznek velünk és a dettó Don Quijote-t játszó Lengyelekkel és esetleg mind kilépnek a jelenlegi EU-ból, majd másnap egy újat alapítanak a 2 fasz renegát nélkül; nos akkor sztem Hazánknak erős izgalmi állapotban marad max 1 hete, aztán game over lesz!"

Ha ezt megpróbálnák, akkor a EU-nak lenne game over. Gondolj bele, hogy a BRExit mekkora macera volt, és ezt most szorozd be 25-tel. Az a legkevesebb, hogy az összes tagországban választásokat kellene tartani a feloszlásról. Majd egy másikat a belépésről...
Az egész pedig akkora válságot okozna, amihez képest a koronavírus lófütty. Ráadásul mindez csak az EU-ban, ami jelentősen növelné az amúgy is haldokló EU versenyhátrányát. Nem hiszem, hogy pár hisztiző bolsi ennyit megérne a többi tagországnak.

Ménár Atya 2020.11.28. 12:20:46

@Pöff:
Magyarország lakossága : - 2M
Most komolyan elhiszed amit írsz?
Elmed 2 kollégád akkor emigrál az egész ország ugye?
Amit meg most látunk az hologramm, bocs vidéken délibáb.
Üres házak ,kihalt városok, éhező gyerekek,akiket itt hagytak szüleik, koldusok és rablók a gettósodott plázákban...................

Na nézzük a bevásárlást.
Valóban emelkedtek az árak, kb 3-10 %
Nem rég vettem egy új autót, 7.2 M volt, most ugyan ezt 6.8-8M között kapnám meg.
Tegyük hozzá, az uj autó eladások rekordokat hoztak az elmúlt években.
A használtak árát a kereslet alakítja.
De vegyünk egy másik példát, Lakásárak albérletek estek,megálltak, hú de jó.
Na ez ami nem igaz, bár jónak tűnik, de épp az ellenkezőjét jelzi, persze ez fel sem tűnik, mert nem akarsz gondolkodni, csak a látszólag negatív dolgok érdekesek.
Meg a szájhagyomány útján terjedő giga áremelések.
50%? forradalom törne ki.
Tudod mi emelkedett nagyon, a laptop árak, mert megnőtt a kereslet rá.
Szóval maradjunk annyiban ,hogy a hirtelen kivándorlók tömege kamu.
Persze, van aki kimegy, van aki bejön ez így normális, csak amit néha előadtok abból néha már negatív szám jön ki mint itt maradt lakosság.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn004.html

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 13:07:33

@hasdrubal_barcas_115:
Nagyon lassú vagy. Alkalmatlan a feladatra, nem?

midnight coder 2020.11.28. 13:10:26

@Ménár Atya: Szerintem az albérletárak az airbmb korlátozása miatt álltak meg, illetve azért, mert egy rakás egyetemista hazament. És mondjuk jónak tényleg nem jó egyik sem.

midnight coder 2020.11.28. 13:12:47

@hasdrubal_barcas_115: Matyika, azt már tisztáztuk, hogy a nácik hozzád képest erkölcsileg a piedesztál tetején állnak.

midnight coder 2020.11.28. 13:15:15

@hasdrubal_barcas_115: Már az nagyon gáz, hogy kirúgnak valahonnan, és más nicken a küszöb alatt visszamászol.

ulpius66 2020.11.28. 13:15:17

2022-ben várom mindazon fiatalok szavazatát, akik mostan fölvették a Fidesz-KDNP kormány 10+10 millás lakásvásárlási támogatását, vagy a babaváró hitelét, vagy bármilyen családtámogatási hitelét!

Orbán Viktor
(amennyiben esetleg nem a Fideszre szavaznának, akkor kérném mindezek visszafizetésélt......köszönettel!)

midnight coder 2020.11.28. 13:17:54

@hasdrubal_barcas_115: "Mert még egy béna ember is kezdhetne többet az életével, mint amit te csinálsz"

Matyika, ezt éppen te mondod? Ráadásul azt a szöveget köpöd vissza, amit én mondtam neked. Még annyi fantáziád sincs, hogy saját magad találj ki valamit.

Ménár Atya 2020.11.28. 13:19:02

@hasdrubal_barcas_115:
Szarban vagy Fitymatyi :D
Szerintem rossz a pszichológiai hadviselésed az őrködésről, ahogy nézem mindig kibaxnak innen :D
Nem lenne gyszerűbb ha visszatérnél a szokásos kerdez-felel módszerre, és akkor oszthatnád az ostobaságaidat?

midnight coder 2020.11.28. 13:19:11

@ulpius66: Fletó meg várja mindenki szavazatát, aki 2002 és 2010 között nyugdíjat kapott. Ezek a dolgok nem így működnek.

ulpius66 2020.11.28. 13:19:50

@midnight coder:

Hát te sem vagy normális, hogy ezzel a vadbarom Berendel Matyival foglalkozol.... ahelyett, hogy a cikkre reagálnál!

Ménár Atya 2020.11.28. 13:21:57

@midnight coder:
Had jöjjön, legalább tudjuk hogy kínlódik az idióta alkesz :D

ulpius66 2020.11.28. 13:26:46

@midnight coder:

Nana!!!!!!!!!!!!!

Azért deficites a költségvetés, mert a Fidesz-KDNP kormány száz és ezer milliárdokat költ évente a mai fiatalok megsegítésére!

Akkor inkább ne legyen ilyen támogatás!!!!

Inkább lopja el ezt a pénzt is a Fidesz!!!!!

A FIATALOK MEG OTT DÖGÖLJENEK MEG AHOL VANNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ha mán egyszer ennyire hálátlanok a sok százmilliárdos támogatásért......BEZZEG A A HATÁRON TÚLI MAGYAROK, AZOK TUDJÁK, HOGY MIVEL TARTOZNAK......AZZAL A 4-5 MILLIÓ FIDESZES LEVÉLSZAVAZATTAL..........)

el somorrito 2020.11.28. 13:29:52

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"már leírtam neked, a gdp 4%-a ered az EU segíjból. Az elmútttízév gdp növekedése sem volt több. A gdp javát a mocskosnyugat hozta össze. "

Miközben a vityáék ellopják ? Most ellopják, vagy a GDP növekszik belőle. Döntsétek már el mit kamuztok.

Amúgy meg, az, hogy az uniós támogatás a GDP 4%-ának megfelelő összeg, még messze nem jelenti azt, hogy a GDP növekedése egy az egyben abból ered.

ulpius66 2020.11.28. 13:33:51

ORBÁN VIKTORTÓL MINIMUM ELVÁROK ANNYI SZERVEZÉST, HOGY AZ USA DEMOKRATÁIHOZ HASONLÓAN, ÖSSZEHOZ 4-5 MILLIÓ LEVÉLSZAVAZATOT A FIDESZ JAVÁRA!!!!

AZ USA DEMOKRATÁIHOZ HASONLÓAN, AZT A LEVÉLSZAVAZATOT, AMELYIK NEM A FIDESZRE ÉRKEZIK, AZT EGYSZERŰEN SZÉT KELL TÉPNI!

ENNYIKE!

el somorrito 2020.11.28. 13:51:57

@Ménár Atya:

"Had jöjjön, legalább tudjuk hogy kínlódik az idióta alkesz :D"

Legfeljebb a tömegbe lövet, aztán táncol egyet megint az irodájában (vagy fordítva, előbb táncol aztán lövet) de a legsimább az lenne, ha a tömeg előtt táncolna, az irodában meg lövöldözne. Kampánycélnak kiváló.

kvadrillio 2020.11.28. 16:07:24

énár Atya
2020.11.28. 08:23:01
@miklos_1:

"NEM ÉN TÖRLÖK, NEM ÉN TILTOK, TE TILTASZ, TE VAGY A NÁCI. Egyébként "diskurzusnak" írják azt, amire gondoltál, te félkegyelmű!"
Na, látod Fitymatyi, még nyelvnáci is vagy a szipla náci mellett!
Itt liberalizmus van, és ha akarom azt írom ,hogy hüje vagy, ettől még mindenki tudja, hogy hülye vagy, te náci dk-s! :D
Most bedobhatsz egy seduxent 2dl tablettás kannás borral, azt lenyugszol! :D :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).....KÖSZIKEHH ! KÖNNYESRE RÖHÖGTEM MAGAM ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

midnight coder 2020.11.28. 17:25:05

@ulpius66: Azt már megtettem az elején.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:01:50

@el somorrito: hát, téged se lopnak el az eszedért. Nem baj, a NER-be még jó leszel. A gdp növelése és a támogatások ellopása nem zárja ki egymást.
Ha a segíj beérkezik, amit valamiért nem ojróban adnak, az bizony meg fog jelenni a gdp-ben. Mészáros vállalkozásai, a stadionok, a gánti bánya mind növelik a gdp-t. Az is, ha a honvédség repülőt vesz. Az is, ha megtankolják a helikoptert...
Csak az a bibi, hogy amennyiben levonod a támogatások összegét, nem nőtt a gazdaság!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:03:58

@el somorrito: "Amúgy meg, az, hogy az uniós támogatás a GDP 4%-ának megfelelő összeg, még messze nem jelenti azt, hogy a GDP növekedése egy az egyben abból ered."
Bizony nem. De akkor hova lett a támogatás???
Szépen tökön lőtted magad...

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:05:09

@ulpius66: idióta, már a republikánusok is cáfolják a Trump agymenését.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:17:37

@Ménár Atya: na, azért nézd meg az angolok mit jósolnak maguknak

a Bank of London szerint 15 évbe tellik, amíg visszajönnek ugyanerre a szintre...olyan 5-12%-os visszaesést várnak, a forgatókönyvektől függően. Nem, az Ezu-n kívül is van élet, csak szar...
Talán nézd meg a nagyok játékát: Kína hogy szivatja Indiát, mert nem léptek be a vámmentes övezetükbe.
Pedig India kicsit nagyobb játékos, mint Magyarország...

Ménár Atya 2020.11.29. 06:53:49

2010
Az IMF , és minden magyarországon extra profitot termelő bank, és multicég szerint , a bankok és multicégek megadóztatása ,tönkreteszi a magyar gazdaságot és 2013 -ra csődbe megy az ország.
-----------------------------------------
2020.
Most meg azon vitatkozunk, hogy az infláció 3 vagy 5 %, .
Bukás sehol szerencsére, a jóslatok mind megbuktak, legfőkép a magyar pénzügyi guruk jóslatai.
Mindig elfelejtik azt is az összehasonlítgatók, hogy mi voltunk a legszarabb helyzetben.
Egy kalap szart hagyott itt fletó meg egy giga adósságot egy lufi gazdasággal, innen kellett felállni.
Senki nem mondta hogy ki kell lépni, csak kissé unalmas már, hogy nekünk csak kötelességeink vannak, jogaink meg a mostani állás szerint semmi, legalább is ezt akarják.
Nem ebbe az eu-ba akartunk belépni, ahol egyre agyamentebb ötletekkel állnak elő "valakik" az eu nevében.
Tudjuk nincs migráns, nincs soros.
Csak épp ma is jönnek,ma is betelepíteni akarnak, és ha mi nem akarjuk akkor majd büntetnek, mindeközben soros aki egy amerikai spekuláns úgy jár kel és osztogat parancsokat, mintha ő lenne az eu elnöke.
Jó megértem, ezt homokba dugott fejjel nehéz észrevenni.
Szóval nem kell még kilépni, de nem szabad hanyatt feküdni nekik, főleg úgy, hogy ugyan azok a jogok illetnek meg mint a többieket.

Pöff 2020.11.29. 22:48:37

@Ménár Atya: de jó megy 7 misiért
azért a lakosság nem ott tart hogy vírus válság közepén kocsit vegyen 7 misiért

az a 3-10% van az több is bizonyos doglokban.
talán az albérlet az valóban, de ez is szeparált nem érint mindenkit

A vírus után lesz a kimenetel , február, tavasz(hacsak nem lesz 3. hullám)

Pöff 2020.11.29. 22:51:25

@Ménár Atya: a bankok és multicégek megadóztatása ,

nincs még egy olyan ország, ahol ilyen drága lenne ( pláne az fizetési morálhoz képest.) a bankszámla vagy a kártyabirtoklás..vagy is te (meg mindenki) fizeted az adót,
A bank meg röhög a markába. köszönjük orbán

Pöff 2020.11.29. 22:58:52

@Ménár Atya:
azt mindig elfelejtik, hogy miért volt fletó a legszarabb
azért mert orbánék jól tudták, ha semmit nem csinálnak akkor a szocik maguktól is elbaszák, minek lennének konsruktívak.
mondjuk az a 4 évük is megéri a misét, nem hiába váltották le az emberek kurvasürgősen 2002-ben, mert a fideszből ennyni is elég volt, csak feltóék még szarabbak voltak.

És ha fletó volt a ganéj meg a bandája szdsz, akkor miért nem csukták le unblokk az egész bandát?
költői a kérdés, mert nyilván együtt volt a vödörben a kezük.
Maradjunk annyiban hogy a migráns ügy is csak azért téma még mindig, mert az EU-ban van egy csapatnyi balfasz. Ha ott nem ilyen pipogya balfaszok ülnének orbánnak esélye nem lenne, és nem lenne migráns ügy sem.

vackor1 2020.12.01. 12:02:44

Írnak itt rengeteg butaságot a jól ismert nickek, persze szokás szerint magyarázzák a magyarázhatatlant..
"EU-n kívüli élet ( van, csak nekünk nem annyira opció)..liberálisokat gyengíti a vírus.. nincs itt se infláció, se elvándorlás,megszorítások nélkül...visszafizették az előző kormány által felvett hiteleket... a forint is stabil..egyik sötétebb marhaság a másiknál..Ez meg :
"2022-ben várom mindazon fiatalok szavazatát, akik mostan fölvették a Fidesz-KDNP kormány 10+10 millás lakásvásárlási támogatását, vagy a babaváró hitelét, vagy bármilyen családtámogatási hitelét!
(amennyiben esetleg nem a Fideszre szavaznának, akkor kérném mindezek visszafizetésélt......köszönettel!)"

Miért is ? Mert ezt a pénzt személyesen a fényességes adja a magáéból ( mondjuk kb. már meg is tehetné.. ) , vagy a kormánytagok/fidesz elveszítette a közpénz jellegét sajátjából van, esetleg csak a fideszre szavazók pénze ? Szerintem azt a pénzt osztogatja, amit adóban mindenki - mondjuk 5 millió dolgozó- ebből 1 SE szavazott rájuk - meg vagy 8 millió ember - amiből 2 SE szavazott rájuk - ÁFA befizetéseiből van.. Vagy ? Miért is kellene visszafizetniük ?
süti beállítások módosítása