mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Azt hiszed, 2020-nál nincs lejjebb?

2020. november 26. - p.a

hny.jpg

Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak.

Vegyünk nagy levegőt. A rendszerváltás utáni legnehezebb év következhet. Nem biztos, de esélyes.

Ez a bejegyzés nem pesszimista. Nem ijesztegetni akar. Még csak azt sem mondja, hogy az itt felsorolt problémák megoldhatatlanok. Ugyanakkor nem árt végigvenni, hogy mik a magyar kilátások. A problémák külön-külön ismerősek, de így egyben talán nem sokan látták még. Nem a pánikkeltés a cél, hanem annak ellenkezője: jobb előre látni, hogy mivel kell megküzdeni.

Íme 2021 várható vezérfonalai:

*Magyarország gazdasága a koronavírus miatt botladozik, az emberek egy része végzetesen kimerült a vírus elleni készültségben/küzdelemben (lelkileg, fizikailag), másik részüknek megszűnt a munkája. Egyes gazdasági tevékenységek (cégek) a korlátozások miatt ellehetetlenültek, mások a betegség közvetett hatásai miatt nehezebben vagy sokkal drágábban, hatékonytalanabbul működnek. Cégek zárnak be, emberek kerülnek az utcára. A gazdasági válság természetét bemutató blogbejegyzésünk itt található.

*A 2020 év elején bevezetett hiteltörlesztési moratórium lejár. A bankok fizetésképtelen adósok tömegeivel fognak szembesülni. Nemfizető ügyfelek mindig vannak, konjunktúrában is. Ezek idén év közben nem jelentek meg, most egyszerre fog a hitelintézetekre ömleni mind. A koronavírus-válság a rossz adósok számát drámaian megnövelhette, ezért az év eleji meglepetés igen nagy lehet. Valószínűleg mindenki arra számol (a bankok és a kormány is), hogy cégek és magánszemélyek soha nem látott tömegben jelenthetnek csődöt. A törlesztési moratórium meghosszabbítása (szelektív meghosszabbítása) elkerülhetetlennek tűnik, de az igazi problémát (fizetésképtelenség) nem oldja meg. A bankok mindenképpen (hosszabbítás esetén is) segítségre fognak szorulni, igaz, az egyes verziók másfajta megoldásokat igényelnek és más erőforrás-igényük van. 

hny2.jpg

*A költségvetés várhatóan olyan állapotba kerül, amit nemrég még elképzelni sem tudtunk. A védekezés extra költségei, a „gazdaság újraindítása” néven futó pénzpumpa, a koronavírushoz kapcsolódó adókedvezmények és leginkább a gazdaság lassulása félelmet keltő egyenleget produkálhat.

*Orbán Viktor többször, több fórumon kért kitartást a magyaroktól: áprilisban érkezik a vakcina, ami megoldja a problémáinkat és visszaállhat a régi, normális élet. De nagyon téved, ha azt hiszi, hogy a magyarok maguk is ennyire várják a vakcinát. Tömegek lesznek bizonytalanok (már most is azok), hogy kérjék-e az oltást.
Adassa be a szomszéd, miért pont én (elég, ha a lakosság 50%-a megkapja)! Én fiatal vagyok, nekem úgysem árt a betegség! Az én gyerekemen ne kísérletezzenek! Elég öreg vagyok, az elmúlt évben megszoktam, hogy óvatosan közlekedek, inkább óvatos maradok, megszoktam a maszkot is! Belém ne fecskendezzenek vírusokat (még ha le is lesznek gyengítve)! Hazudnak, hogy ez a megbízható amerikai vakcina, nyilván az orosz, olyat nekem ne adjanak be (ráadásul az amerikai sem megbízható, Biden a vesztünkre tör)!
Az oltás (amikor végre megérkezik) nem a felszabadultság érzését, hanem a feszültséget fogja terjeszteni.

hny3.jpg

*A magyar egészségügy soha nem volt jó állapotban. Most végzetesen lemerítjük. Úgy tűnik, helyt áll, de vajon helyre tud-e állni a krízis után? És mi lesz azzal a sok emberrel, akiket most (hónapokon át) nem lát el a koronavírusra fókuszáló egészségügy, mi lesz az elhalasztott műtétekkel? Jön majd egy újabb, nem-vírus hullám az egészségügyben? Lesz hozzá kitartás? Milyen egészségi állapotban lesznek a magyarok, amikor vége a koronának?

*A határok lezárása (ellenőrzése), mint a legelsők között bevezetett korlátozó intézkedés rövid távon talán sikeres lehet(ett volna), de hosszú távon teljesen ellehetetleníti a megszokott életet. Ez nem csak a hétköznapi énünknek jelent depressziót, hanem szépen lassan a gazdaságot is megfojtja. Látni kell, hogy a magyar határzár az első között volt, de ma már olyan országok is rendkívül szigorú (magyarnál jóval szigorúbb) utazási korlátozásokat vezettek be, mint például Németország. A szabad határátkelés az EU legalapvetőbb, legjobban érezhető, legtermészetesebbnek vett intézménye volt. Nem látszik, mikor fogunk ehhez visszatérni. Az emberek és az üzleti élet alkalmazkodik. Lezárt határokkal kezd számolni, aminek beláthatatlan következményei lesznek. Magyarország zárt határral megfullad.

hny4.jpg

*Nem szabad alábecsülni az Egyesült Államok új kormányának preferenciáit. Nem igaz, hogy Magyarország csak egy kis pont a térképen, amivel végül úgysem fognak foglalkozni. Joe Biden legkönnyebben betartható választási ígérete lesz a magyar illiberális demokrácia megleckéztetése. Tony Blinken külügyminiszteri tisztségével a probléma már most nagyobb, mint korábban bárki gondolta. És ne higgyük, hogy csak kemény, de korrekt (diplomáciai és gazdasági) üzengetésnek nézünk elébe. Az amerikai sikernek a CIA szépen megágyaz majd minden fronton. Biztosak lehetünk benne, hogy csak ujjgyakorlatnak fogják tekinteni a magyar kémelhárítás hülyérevételét. Az USA simán kérheti és el is érheti a keleti nyitás leállítását, az Oroszország felé történő bezárkózást, Paks nullázását vagy akár az azonos neműek házasságának engedélyezését és egyéb, az orbáni állam ideológiai alapjait jelentő intézmények megszüntetését.

hny5.jpg

*Az aktuális (jogállamiság vs költségvetés) EU-válság talán heteken belül megoldódik, de jelen sorok írásakor az a nemrég még teljesen valószínűtlen verzió lett az igazán valószínű, amiben a feszültség eszkalálódik és a hullámok elnyelik a gyengéket. Ma még/már az is valódi lehetőségnek látszik, hogy az EU források teljesen elapadnak. Magyarországot megleckéztetik, a többiek megoldják a problémájukat nélkülünk. Bár most még mindegyik fél próbál úgy tenni, mintha kontrollált vita folyna, valójában lehet, hogy a színfalak mögött tudják: Elszabadult a hajó, senki nem áll a kormányrúdnál, irányíthatatlanná vált a konfliktus. Mondhatjuk, hogy a lehetséges legrosszabb verzió messze nem a legvalószínűtlenebb. Ez beláthatatlan következményekkel járhat. Ha gyors megegyezés születik, a rossz szájíz akkor is itt marad köztünk és nagy ütésváltásokat eredményez az elkövetkező időkben.

*A jegybankelnök Matolcsy már jó ideje hirdeti, hogy a jegybankoktól a változó világ változó szerepet követel. Szerinte a kormányzattal történő szoros együttműködés, a kormányzati célok segítése a jövő. Ez a logika a korábbi pontokban leírt gazdasági és politikai környezetben nagyon gyorsan pénznyomtatáshoz vezethet, ami rég nem látott inflációt generálhat. Az infláció egyébként már most is itt van, számtalan egyéb hatás erősíti, tavasszal megjósoltuk, erről szóló bejegyzésünk itt található.

hny6.jpg

*A forint euróhoz és dollárhoz viszonyított árfolyama már is akkor zuhanásnak indulhat, ha a fentiekből csak pár pont valósul meg. Ez a hatás tovább növeli az inflációt és a nemrég felvett (nagy diadallal beharangozott) nemzetközi hitelekkel együtt a költségvetést megroggyanthatja. Amely költségvetés megszelídíthetőségére nagy szükség lenne, hogy kezelje az itt felsorolt problémákat.

*Külön gond lehet, hogy hogyan fog reagálni a feszültségre a hatalomba magát bebetonozottnak gondoló kormányzat.

*Az ország vezetése az ellentmondásra képes emberek legnagyobb részét elidegenítette. Bólogatóemberek krízishelyzetben nem tudnak helytállni, ahhoz több tehetség, több önállóság kell. Nincs második vonal, gyenge és egyre gyengül a társadalmi háttér. Ma már a legfideszesebb választó is keserűen bambul a mészároslőrincekre.  Az ellenzék pedig végtelenül színvonaltalan, bohózat, Benny Hill Show, ennél több szót nem is érdemel.

*A társadalom nagyon megosztott, a háborús retorika a politikai marketing alapja sok éve. Egyesek diktátort látnak az ország élén, mások hazaárulókat a túloldalon. A gazdasági és ideológiai válság következményei jelentős tömeget hajthatnak az végső elkeseredés felé. A világ gyors megváltozása olyan stresszt jelent, amit nem tudnak majd elviselni. A társadalmi feszültségek könnyen kirobbanhatnak (kirobbanthatóak), pl olyan aprósággal is, ha a fentebb említett vakcina-helyzetet erőszakkal, kötelező oltással próbálja megoldani a kormány.

hny7.jpg

*A kialakított társadalmi rend, ahol a gazdasági és a politikai hatalom egy pont körül sűrűsödik, sebezhetőbb, mint a több lábon álló. A gazdasági fellendülés korszakában legfeljebb hümmögtünk ezen, most a bőrünkön fogjuk érezni.

*És végül: Tényleg azt gondoljuk, hogy Orbán Viktor februárra-áprilisra-júniusra nem fog elfáradni? És akkor mi lesz? Politikailag ez egy one-man-show ország. Mi van, ha one-man belefárad a show-ba?

hny8.jpg

Ilyen magyar kilátásokkal indul 2021. Azt biztosra vehetjük, hogy az ellenzékinek nevezett tábor most nagyon hálás a sorsnak (nem elírás), hogy nem ők vannak kormányon és nem nekik kell megoldani 2021-et. Nem mintha a jelenlegi vezetésben nagyon megbízhatnánk. Magunkban bízhatunk. Az is valami. Ne kezdjünk valóságtagadásba, inkább készüljünk fel arra, amire fel kell készülni. Az ország vezetése pedig kapja össze magát, de nagyon. Vége a kényelmes kormányozgatásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6116303570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.27. 08:34:30

A legjobb, hogy a vírus leginkább a liberalizmust gyengíti:
- gyorsul a liberális szabadpiaci modell bukása,
- a NATO, az EU döntésképtelensége egyre nyilvénvalóbb,
- a liberálisok Kelet-Európában egtre gyengébbek.

Buchhalter 2020.11.27. 08:39:10

@MAXVAL birсaman közíró: a NATO tényleg egyre szarabb. Legelsőként Törökországot kéne helyre igazitania Amerikának. Annyira elszemtelenedett Erdogan, hogy az már a többi tagban is renyheséget fog szülni. Vagy Biden tényleg ad nekik egy kiadós és elgondolkodtató pofont. Ötletem volna elég. Például az Amerikában élő Gülent egy kicsit reflektorfénybe tenném . A szíriai kurdokat komolyabb fegyverekkel támogatni, célzott csapásokkal pár tucat török zsoldost likvidálni stb. Esetleg ezek után beígérni egy kis dollár hitelt.

midnight coder 2020.11.27. 08:40:05

Amíg Gyurcsányék nem kerülnek hatalomra, nagy baj nem lesz. Amúgy persze szívni fogunk, de nem csak mi, egész Európa. A turizmus és a többi önkielégítő ágazat szerintem hamar talpra áll, de a gazdaságnak szerintem kell egy jó idő amíg összekapja magát.
Szerintem ennél még nagyobb baj, hogy bár a Trumplit leváltja a ZomBiden, a pórázukat tartó gazdasági csoportok kb. ugyanazt a politikát fogják folytatni, azaz Kína továbbra is ellenség, az EU pedig továbbra is gyarmat marad. Ráadásul Európát továbbra is az az agyhalott csapat irányítja aki eddig, ezért aztán az EU egyenes léptekkel halad tovább a szakadék felé, csakúgy mint anno a KGST. És ennek az összeomlása sem fog minket majd kevésbé megviselni - de szerencsére ez viszont már nem a közeljövő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.27. 08:46:07

@Buchhalter:

Biden agresszív, így meg is fogja próbálni ezt, majd kudarcot vall. Szóval gyorsítani fogja a liberalizmus zuhanását.

birkamenet 2020.11.27. 08:46:17

@midnight coder:

Te miért nem kezelteted az immáron tartós és súlyosan kóros lázálmaidat?

Meg se merem kérdezni, hogy ha ha a közismerten hírhedt lázálamid alapján minden kormányt a háttérhatalmak irányítanak és minden ország mnden kontinensen összeomlik és minden országban a migránsok veszik át a hatalmat, akkor ki marad a végén állva aki ebböl mind hasznot húzott?

Ekrü 2020.11.27. 08:49:36

Idáig az volt a mondás,hogy Magyarország csak az EU-s pénzek miatt fejlődik,ezért az ellenzék azon ügyködött,hogy ne adjanak EU-s pénzeket.Most ,hogy Orbán Viktor vétózott,most meg azon jajgat,hogy jaj nem fogunk pénzt kapni.Nem értem a problémát.Ha nem kapunk EU pénzeket akkor az elvileg ugye Orbán Viktor majd nem tud "osztogatni" és "megbukik".Mégis miért jajgat az ellenzék?Hazudtak idáig és nem is EU pénzből fejlődött a gazdaság...?

élveteg 2020.11.27. 08:51:07

"Joe Biden legkönnyebben betartható választási ígérete lesz a magyar illiberális demokrácia megleckéztetése"

Elég lesz a bombázás vagy bevonulás is lesz ?

midnight coder 2020.11.27. 08:55:49

@Buchhalter: Az USA a törököket soha nem fogja bántani. Őket max Izrael érdekli a térségben, illetve hogy jöjjön továbbra is az olaj. Szaud-Arábia is a legjobb haverjuk, pedig finoman szólva az sem kimondottan a liberális demokráciáról közismert ország. De amíg Izreael biztonságban van, és jön az olaj, addig az USA magasról tesz arra, hogy mi van a térséggel és Európával. És ebből a szempontból Zombiden szarabb mint az amcsi bezárkózást sürgető Trumpli volt.

birkamenet 2020.11.27. 08:56:27

@Ekrü: " az ellenzék azon ügyködött,hogy ne adjanak EU-s pénzeket."

Na megjött a következö a lázálmaival. Te cicabogár, muti már meg azt az ügyködést.

Ez az "ellenzék" amúgy egy párt vagy ide beletartozik az összes 7 millió állampolgár, aki nem orbán felszopó birka?

midnight coder 2020.11.27. 09:00:07

@élveteg: Lehet hogy könnyen betartható, de ott kb. a lőtéri kutyát nem érdekli hogy mi van itt Bukarestben, vagy Budapesten? Egyáltalán hol van ez az izé a térképen? Van alatta olaj?

Amúgy, ha az amcsikat tényleg egy másodpercre is érdekelné ez az emberi jogok, demokrácia, meg más hasonló szarságok, akkor nem velünk, sőt még csak nem is Putyinnal kezdené a rendszabályozást, hanem azzal a jó pár közel-keleti és afrikai országgal amik nyomokban sem tartalmaznak ilyesmit. Aztán ott vannak a törökök, a szaúdiak, sőt Izrael.

élveteg 2020.11.27. 09:04:20

@midnight coder:

Soha nem is érdekelte Igen jól elvoltak ők a Pinochettel a Somozával a Musaraffal ........

midnight coder 2020.11.27. 09:05:30

@birkamenet: Ma sajnos ellenzék = Gyurcsány és csapata. A nyugat-európai baloldal pedig úgy látszik, a mai napig hálás az anno a KGB által rajtunk keresztül gurított dollárokért.

élveteg 2020.11.27. 09:08:49

na nézzük csak :

"A pakisztáni hadsereg vezérkari főnökeként 1999. október 12-én került hatalomra egy vértelen katonai puccsal, elmozdítva helyéről az ország választott miniszterelnökét, Naváz Sarífot. Feloszlatta a nemzetgyűlést, valamint a tartományi gyűléseket, s de facto az ország kormányfője lett. 2001. június 20-án az államfői feladatokat is átvette Mohammad Rafík Tárartól. Államférfiúi tevékenysége ambivalens megítélésű, egyfelől az Amerikai Egyesült Államok támogatását élvezte, másfelől többen úgy tartják, hogy tevékenysége visszavetette hazája politikai fejlődését."

hu.wikipedia.org/wiki/Pervez_Musarraf

Hallottt valaki akkor valemilyen halivúdi aggodóról ? Lehet hogy volt csak én nem tudok róla

midnight coder 2020.11.27. 09:14:34

@élveteg: Nem kell ennyire messzire visszamenni. Szaud-Arábia ma az iszlám szélsőség egyik legnagyobb motorja. Ahol 2-3 éve volt forradalmi változás, hogy végre a nők is vezethetnek autót. És az az "illiberális demokrácia" az amcsik egyik legfőbb szövetségese a térségben.

Sir Galahad 2020.11.27. 09:18:52

Ez egy eltúlzottan pesszimista forgatókönyv, kicsi az esélye, hogy így egyben bejön.

Ekrü 2020.11.27. 09:19:14

@birkamenet:
"Te cicabogár, muti már meg azt az ügyködést. "-Elég elolvasni Cseh Katka, Gyurcsányné és társai egy-két megnyilvánulásait.
"Ez az "ellenzék" amúgy egy párt "-Az elmúlt években mást sem lehetett tőletek hallani,csak hogy "az ellenzék megnyerte a választásokat",meg hogy "az ellenzék több mint a Fidesz". Örülök,hogy végre elismered,hogy ellenzék nevű párt NINCS,ezért az ellenzék NEM a többség és NEM nyerte meg a választásokat. :)))))
"vagy ide beletartozik az összes 7 millió állampolgár, aki nem orbán felszopó birka? "-Ne álmodozz.Ha 7 millió ember ellenzéki lenne nem a Fidesz nyert volna háromszor is 2/3-al...

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.11.27. 09:46:37

@birkamenet: baszki te beszélsz lázálmokról, mikor épp a 11. éve jósolgatjátok meg "jövőre" az ország végső összeomlását? :D

nemecsekerno_007 2020.11.27. 09:50:03

@midnight coder: Röviden összefoglaltad a lényeget.

Buchhalter 2020.11.27. 09:50:14

@MAXVAL birсaman közíró: már te vagy a sokadik, aki Törökországot túl értékeli. Erdogan túllépte a határait,magyarán túlterjeszkedett. Senkinek sincs szüksége egy mindenkit eláruló regionális hatalom után áhítozó szarkupacra. Különben már volt orr koppintás: tavasszal Szíriában jelzés nélküli vadászgépek megszórták a török állásokat "csak 93" török katona halt meg.Mindenki sejti, hogy orosz pilóták voltak. Utána persze jött a szájkarate ,hogy a török hadsereg brutál bosszút állt a szíreken. Azok szerényen visszakérdeztek hogy hol? Köszönik szépen pár üres mezőt felszántottak rakétákkal. Max pár tucat szír katona halt meg. Szemben a török sajtóban írt több százzal ellentétben. Az azeri kaland is "jól" sikerült 5000 azeri és 300 volt ISIS zsoldos elesett ezzel szemben az örmény hadsereg 1100 halott + 3 orosz katona. Civilek pedig mindkét oldalon meghaltak,mielőtt még védenéd a szarházi azerieket. Való igaz, mostanában nem packázik Izraellel,ergo nem szállít a palesztin Hamasznak. Persze ehhez az is kellett, hogy egy tucat török ügynököt likvidáltak még pár évvel ezelőtt a Moszadosok. Szerintem Ciprus már nem lesz egy leány menet. Az már nem csak helyi ügy ,hanem EU-s( vannak ott francia és angol érdekek) és sejtésem szerint az USA is pályázik ott földgázra és a megbízhatatlan törökökkel nem igen fog ezen osztozkodni. Jelek már vannak: a múlt héten az USA beígért 24 db F-35-ös vadászgépet Görögországnak,amire Erdogan is pályázna.

KiülökADombtetőre 2020.11.27. 10:01:11

Még mindig el vagyok képedve, hogy a sulykolt propaganda tényleg képes elérni, hogy az emberek többsége elhiggye, hogy az az ő érdekük, hogy ne legyen jogállamisági feltételekhez kötve az EU-s pénzek felhasználása. Vagy, hogy a liberalizmus azaz a szabadságpárti, jog előtti egyenlőséget, szabad gondolkodáshoz való jogot hirdető eszmerendszer a fő probléma.

Alick 2020.11.27. 10:01:20

"Joe Biden legkönnyebben betartható választási ígérete lesz a magyar illiberális demokrácia megleckéztetése."

Majd Szíjjártó megüzeni, hogy aki kékcédulás csalással nyert választást, az ne leckéztessen minket demokráciából. :)

Alick 2020.11.27. 10:06:47

@KiülökADombtetőre: Orbán valójában Soros kottájából játszó liberális, aki az ideológiai cicaharccal próbálja álcázni a korruptságát. Ha nem lett volna az, már 2015-ben tetemre hívta volna Merkeléket a menekülthelyzetnek álcázott illegális bevándorlás kérdésében.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.27. 10:06:48

@Buchhalter:

Törökországnak megvannak a ma érdekei. A török régiós tervek nevetségesek, ez tény. A lényeg viszont számunkra: Töröko. kilépett a NATO-ból, ezzel az agresszív katonai tömb gyengült.

birkamenet 2020.11.27. 10:09:21

@midnight coder:

Nekme nem újdonság, hogy a fidessessek funkcinális analfabéták, ezért talán még egyszer a kédést (könnyítésül: nem gyurcsány a válasz!):

"Meg se merem kérdezni, hogy ha ha a közismerten hírhedt lázálamid alapján minden kormányt a háttérhatalmak irányítanak és minden ország mnden kontinensen összeomlik és minden országban a migránsok veszik át a hatalmat, akkor ki marad a végén állva aki ebböl mind hasznot húzott? "

Ekrü 2020.11.27. 10:10:39

@Buchhalter:
"tavasszal Szíriában jelzés nélküli vadászgépek megszórták a török állásokat "csak 93" török katona halt meg.Mindenki sejti, hogy orosz pilóták voltak. "-ettől miért lenne Erdogán kevésbé szemtelen az EU-val?Ebből max azt szűri le,amit eddig is tudott,hogy az oroszokkal nem jó packázni, velük jobb jóba lenni.A nyugat viszont más tészta.Elég csak belengetni,hogy átengedi azt a sok millió menekültet és az EU már küldi is gyorspostával a pénzeket.Ameddig Erdogának Törökországban stabil a pozíciója a nyugat nem tud vele mit tenni.

birkamenet 2020.11.27. 10:14:06

@Ekrü: @Orbánék Moszkva fele menekülnek! :

cicabogárkák, ha nem jött meg még a központi utasítás nektek fidess troloknak, hogy az ellenzék akkor most az egész ország-e vagy csak mindenki aki nem akarja az orbáni diktatorikus illiberlista utolsó sztyeppei államformát, akkor jobb ha vártok és nem bocsátkoztok olyan kalandba, hogy megpróbáltok önállóan gondolkodni, mert mint látjuk, annak katasztrofálisan közröhejes az eredménye!

Ekrü 2020.11.27. 10:18:10

@KiülökADombtetőre:
"hogy a sulykolt propaganda tényleg képes elérni, hogy az emberek többsége elhiggye, hogy az az ő érdekük, hogy ne legyen jogállamisági feltételekhez kötve az EU-s pénzek felhasználása."-Az emberek többségének a Nyugat-Európa által meghatározott jogállamisággal van a baja.Egészen pontosan azzal,hogy jogállamiság címén olyan dolgokat szeretne az emberekre rákényszeríteni,amit ők nem akarnak.Ez az egész kezd koncepciós perre hasonlítani az EU részéről,nevezetesen szerintük jogállamiság az amire és akire ráfogják.Tessék szépen pontosan/konkrétan meghatározni,hogy mi és mely dolgok tartoznak a jogállamiságba és akkor majd az emberek eldöntik,akár egy népszavazás keretében, hogy akarják vagy inkább búcsút vesznek az EU-tól.

birkamenet 2020.11.27. 10:21:04

@Ekrü: "A nyugat viszont más tészta.Elég csak belengetni,hogy átengedi azt a sok millió menekültet és az EU már küldi is gyorspostával a pénzeket Erdogánnak "

cicabogár, neked már megint lázálmaid vannak. Lövésed sincs az EU-Török paktumról, még ahoz is ostoba vagy, hogy minimálisan googlozzál.

Akkor itt van a VALÓSÁGTAGADÓ fidess birkáknak, hogy hogyan müködik a paktum:

Az EU–Törökország nyilatkozat hatodik pontja két részletben összesen hatmilliárd euró európai uniós humanitárius és fejlesztési támogatás kifizetését irányozza elő a törökországi menekülteket támogató eszköz (EU Facility for Refugees in Turkey) keretében. Az EU 2019 decemberére a teljes hatmilliárd eurós összeget mozgósította. Ebből mindeddig 4,7 milliárd euróra kötötték meg a szerződéseket, és 3,4 milliárd euró került kifizetésre.

Ankara nem kapott szabad kezet a pénzügyi keret elosztásában. Az eszköz felhasználását az Európai Bizottság által elnökölt és a tagállamok képviselőinek részvételével működő irányítóbizottság irányítja, ahol Törökország tanácsadói minőségben van jelen. A kifizetés projektalapon történik, a felhasználást pedig szigorúan nyomon követik.

A projektek jelentős részét nem kormányzati szervezetek és az ENSZ szakosított szervezetei valósítják meg. A pénzügyi keretből többtucat törökországi projektet finanszíroznak hat kijelölt területen: humanitárius segítségnyújtás, oktatás, egészségügy, társadalmi-gazdasági támogatás, migrációkezelés, települési infrastruktúra.

Alick 2020.11.27. 10:21:57

Egyébként az USA külpolitikájában Magyarországnak nincs különösebb jelentősége:
mandiner.hu/cikk/20201112_magyarorszag_nem_oszt_nem_szoroz_az_europaiak_gyerekesek

kalapácstollú 2020.11.27. 10:23:32

@birkamenet: Fura logika. Aki nem szavazott a fideszre az mind ellenzéki? Függetlenül akár attól is, hogy van-e szavazati joga.
Szerintem pedig, akinek fontos volt, hogy változás legyen az MIND elment voksolni valamelyik ellenzéki pártra.

Ekrü 2020.11.27. 10:23:35

@birkamenet:
"hogy az ellenzék akkor most az egész ország-e vagy csak mindenki aki nem akarja az orbáni diktatorikus illiberlista utolsó sztyeppei államformát, "-Ha valaki nem akarja a Fideszt az bizony elmegy és ellene szavaz.Miután azt mindenki pontosan tudja, hogy egy szavazáson a megjelentek döntenek ezért aki nem megy el ellene szavazni az bizony nem is akarja leváltani...

birkamenet 2020.11.27. 10:27:36

@Ekrü: "Az emberek többségének a Nyugat-Európa által meghatározott jogállamisággal van a baja.Egészen pontosan azzal,hogy jogállamiság címén olyan dolgokat szeretne az emberekre rákényszeríteni,amit ők nem akarnak"

Cicabogár, az EU 25 országában mindenhol megtanulták a jogi egyetemek elsö szemesztereiben, hogy mi az a jogállamiság. Ez tudod olyan egyszerü dolog, hogy még a kétmillió fidessbirka is képes lenne megérteni, ha nem lennétek elmebeteg VALÓSAGTAGADÓK. Ráadásul ti csak az emberek kisebbsége vagytok.

De ha nektek illierált orbán imádóknak nem kellenek az EU alapelvei (amelyek teljesítése és betartása feltétele volt anno Magyarország EU csatlakozasának), akkor fogjátok magatokat az orbán diktátoroddal és húzzatok el a illib ruszki hazátokba. Onnantól kezdve az összes problémátk megszünik majd az európai civilizációt és kultúrát illetően.

Ekrü 2020.11.27. 10:31:33

@birkamenet:
"Lövésed sincs az EU-Török paktumról, még ahoz is ostoba vagy, hogy minimálisan googlozzál. "-Hát persze.Az eszedbe sem jut ,hogy ez a paktum pont azt bizonyítja amit én leírtam,nevezetesen,hogy az EU-nak NEM érdeke ,hogy Törökországból meginduljon egy több milliós menekült áradat Európa felé.Ezért kénytelenek elviselni Erdogánt és követeléseit.És ezen nem változtat az sem,ha a pénz nem szabad felhasználású,Erdogánnak elég csak megnyitni az utat a menekültek előtt és olyan feltételeket szabhat amilyet csak akar.

midnight coder 2020.11.27. 10:33:13

@birkamenet: "Meg se merem kérdezni, hogy ha ha a közismerten hírhedt lázálamid alapján minden kormányt a háttérhatalmak irányítanak"

Az, hogy a mindenkori amcsi kormány politikáját a nagy cégek lobbitevékenysége határozza meg, szerintem senkinek nem annyira újdonság, aki az elmúlt 30 évben olvasott híreket. És annak a folyamatnak az átlátásához sem kell nagy logika, hogy egy demokráciában a szavazók szavaznak, az ő véleményüket viszont a média határozza meg (a többségét legalábbis), ergo akié a média többsége, az mondja meg hogy a szavazó mire fog szavazni. Ezen amúgy a net sem sokat változtatott, csak immár nem újságot, hanem véleményvezért kell venni / építeni.

Ekrü 2020.11.27. 10:33:50

@birkamenet:
" az EU 25 országában mindenhol megtanulták a jogi egyetemek elsö szemesztereiben, hogy mi az a jogállamiság. "-Akkor áruld már el nekem,konkrétan mely pontok azok amelyeket megsértettünk és ,hogyan?Várom tőled a konkrét példákat...

midnight coder 2020.11.27. 10:36:52

@Ekrü: Birkuci ebben azt nem látja át, hogy elég Erdogan bácsinak belengetnie hogy átenged pár migrit, és az EU derék liberósbolsi politikusai máris összefossák a bokájukat. Ezért nem nagyon pofázik az EU az olyan apróságok miatt mint a kurd népirtás. És persze abban is biztos lehetsz, hogy az EU-s pénzek a törököknél is pont úgy vannak felhasználva, mint nálunk.

Fikalnyik Eugén 2020.11.27. 10:42:59

@Ekrü:
"az EU-nak NEM érdeke ,hogy Törökországból meginduljon egy több milliós menekült áradat Európa felé.Ezért kénytelenek elviselni Erdogánt és követeléseit."

Szarnak ezek a migrikre, ha kell százmilliókat is befogadnának. Egy dolog érdekli őket, hogy ne legyen a ruszkiknak meleg-tengeri kijárata, ennek pedig a mindenkori stabil török hatalom a kulcsa.

birkamenet 2020.11.27. 10:44:20

@Ekrü:

szerencsétlen funkcionális analfabéta VALÓSÁGTAGADÓ fidess birkucim, Te azt állítottad, hogy ha Erdogan fenyít, akkor az EU már gyorspostával (sic!) utalja neki pénzt dögivel.

Errefel ott van a bemásolt paktum elemzése, hogy marhára nem utal az EU se többet, se máshogy, mint ahogy az le van a paktumban fektetve. Ráadásul nem is Erdogan kapja a pénzt. És még csak nem is rendelkezhet a pénz felett Erdogan.

Hát ennyire vagy te funkcionális analfabéta, az meg közröhej, hogy ezek után még neki állsz megünnepelni magadat!

kalapácstollú 2020.11.27. 10:45:02

@birkamenet: "... az EU 25 országában mindenhol megtanulták a jogi egyetemek elsö szemesztereiben, hogy mi az a jogállamiság."

A jogállamiság az, ha a megalkotott jogszabályokat betartjuk és betartatjuk. Nme pedig az, hogy a többség a jogszabályoktól függetlenül véleményezi a kisebbséget. Az EU pedig most erre készül, ez a gond vele. Akármennyire is cicabgározol itt. :)

Ekrü 2020.11.27. 10:45:32

@Fikalnyik Eugén: Igen ez is egy szempont.A végeredmény az,hogy jelen helyzetben az EU nem nagyon tud ugribugrizni Erdogánnal szemben.

birkamenet 2020.11.27. 10:56:37

@Ekrü: "Akkor áruld már el nekem,konkrétan mely pontok azok amelyeket megsértettünk és ,hogyan?"

Jaj te ostoba fidess birka, egész nap bámulod a fejedböl a politikát, aztán azt se érted amiröl a nap 24 órájaban szó van.

Jelen pillanatban még csak nem is ott tart a dolog, hogy orbán ellen valami hivatalos vád vagy eljárás megkezdödött volna, hanem csupán csak arról van szó, hogy az EU csöcsén való lógást (ergo az EU-s támogatások élvezését) nem lehet tovább folytatni ha AKÁRMELYIK (érted birkuci: AKÁRMELYIK!) ország megszegi az EU-s alapelvekböl a jogállam müködési szabályzatát.

Érted birkuci? Jelenleg csak azt kellene aláírni, hogy továbbra is betartja Orbanisztán (és az összes többi 26 tagország) azokat a jogállami normákat amelyeket az EU belépésekor egyebként már TELJESÍTETT!

Csak hát orbán még erre az ígéretre sem hajlandó, ergo az egész világ elött nyíltan beismeri, hogy NEM FOGJA BETARTANI a valaha teljesített és kiépített jogállamiságot.

De mit van ezen mit csodálkozni? orbán nyíltan elmondta a vilagnak, hogy neki az EU az ellensége, csak a pénze kell és az EU alapnormákkal midenben szembemneö ILLIBERÁLIS államformát fog csinálni.

Akkor meg mit szarod itt össze magad egész nap az erölködéstöl, hogy bebizonyítsd, hogy ez illiberl.azmus valójában megfelel az EU normáknak, amikor pont az imádott orbános hirdeti hogy nem, te drága idióta?????

birkamenet 2020.11.27. 10:57:54

@kalapácstollú:

igen, az EU 25 országa mind hülye, bezzeg az Ázsiából idetolakadó utolsó sztyeppei maradvány nép a penge.

Lee Jun Ki 2020.11.27. 11:04:29

Pontosítsunk: a Fidesz soha nem nyert 2/3-dal. A magyar választási rendszer sajátosságai miatt az a párt vagy pártszövetség, amely egyedül megszerzi a szavazatok jó 1/3-át, 2/3-os többséghez juthat a parlamentben és pontosan ez történt immár három egymást követő választáson is a Fidesz-KDNP-vel. Ez ugyebár azt jelenti, hogy a választópolgárok (és nem a teljes lakosság) kb. 2/3-a NEM a Fideszre szavazott.
És még mi fikázzuk az amerikai választásokat, hogy az elektori, "a nyertes mindent visz" alapú rendszer miatt időnként a kevesebb szavazatot kapott jelölt lesz az elnök.

birkamenet 2020.11.27. 11:09:41

@midnight coder:

Értem. Tehát szerinted Obamát és Trumpot Bill Gates, Zuckenberg és Elon Musk irányította. Esetleg még több ezer, több tízezer más amerika nagyvállalat tulajdonosa? De ugyebár a vállalatoknak több millió tulajdonosa van a tözsdén keresztül a részvényesek által.

Tehát akkor szerinted Obamát és Trumpot több millió részvenyes irányította. Akkor tehát azt mondod, hogy ök a háttérhatalom, ez a sok millió kisebb és nagyobb részvényes.

Én már ki se merek menni az utcára ekkor háttérhatalom sürüség mellett, hátha engem is elkezdenek majd irányítani!

Andy73 2020.11.27. 11:13:34

Vannak jó meglátások a cikkben, valóban sok a nehézség, amivel szembe kell nézni. Felesleges azonban Orbánra kihegyezni a dolgokat, hiszen a járvány és az abból fakadó válság mindenkit érint. Ráadásul Orbán egyáltalán nem az a típus, aki rinyálna és megfutamodna a kihívásoktól és a válságoktól, mint 2009-ben a böszme. 2010-ben sem volt sokkal jobb a helyzet, amikor Orbánék hatalomra kerültek, de azt a válságot elég sikeresen kezelték. Most lehet, hogy tényleg nehezebb év jön, a fő kérdés, hogy hogyan alakul a járványhelyzet, ami egyelőre sajnos csak súlyosbodik.

Ekrü 2020.11.27. 11:14:49

@birkamenet:
"hanem csupán csak arról van szó, hogy az EU csöcsén való lógást (ergo az EU-s támogatások élvezését) nem lehet tovább folytatni ha AKÁRMELYIK (érted birkuci: AKÁRMELYIK!) ország megszegi az EU-s alapelvekböl a jogállam müködési szabályzatát."-És mégis,melyek ezek a konkrét jogállamisági dolgok amit nem kellene megszegni?Mert ez így olyan,mintha eléd raknák egy biankó csekket és követelném,hogy írd alá,majd ha nem teszed meg akkor felháborodnék és elmondanálak mindennek.
"Jelenleg csak azt kellene aláírni, hogy továbbra is betartja Orbanisztán (és az összes többi 26 tagország) azokat a jogállami normákat amelyeket az EU belépésekor egyebként már TELJESÍTETT!"-Szóval eddig szerinted is betartottuk.Akkor miért is indult ellenünk a jogállamiság elleni eljárás?Miért hazudják azt,hogy nálunk nincs jogállamiság?Mi ez?Koncepciós per?Ezek után bárkire ráfoghatják,hogy nincs jogállamiság bármiféle konkrét eset/bizonyíték nélkül?Ezt kéne aláírni?

midnight coder 2020.11.27. 11:21:50

@birkamenet: Igazából itt arról van szó, hogy egy-egy témában érkezik nyomás egy-egy cégtől. Ezek lehetnek nyilvánosak, illetve lehetnek titkosak is. Ami pedig a részvényesekekel kapcsolatban írtál, viccnek is rossz. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Microsoft vagy a Google döntéseit a kisrészvényesek hozzák? Nem beszélve a hadiipari, vagy olajcégekről?
Ráadásul, az USA-ban sem minden cég van tőzsdén.

Ekrü 2020.11.27. 11:25:49

@Lee Jun Ki:
A magyar választási rendszer ún. vegyes rendszer, szavazunk pártlistára és egyéni mandátumokra is.Így van ez már 1990 óta,ebben egyezett meg anno az összes párt mind jobb és mind baloldalon.Tehát aki a listás választást megnyeri 49%-al és az egyéni mandátumokban a 106 helyből megszerez 100-at,vagyis az egyéni mandátumok kb.94%-t annak bizony (49%+94% ):2= 72,5%-a lesz vagyis az 2/3.Tudom ellenzéki körökben nehéz felfogni ezért írtam le így érthetően.

Ad Dio 2020.11.27. 11:31:38

Ez most tényleg zárulni látszik a Fidesz körül.
Én mint átlag szavazó körülnézek: okés, ki viszi tovább sikeresebben ezt a stafétát?

Gyurcsány? Dobrev? Karácsony? Nagykoala? Létezik komolyan vehető figura az ellenzék soraiban?

Hát nem lett jobb kedvem...

Andy73 2020.11.27. 11:32:13

@Lee Jun Ki: De, kétharmaddal nyertek háromszor is. Csak a kétharmados győzelem a parlamenti mandátumok számát jelenti, nem a szavazatok számát. Ezt mindenki tudja, aki minimálisan tájékozott a kérdésben. És azt is, hogy bármelyik párt vagy pártszövetség kap ugyanennyi szavazatot, ugyanúgy kétharmaddal nyer. A szavazatok kétharmadát nagyon ritkán szerzi meg bárhol egy párt vagy pártszövetség, vagy akár egyéni jelölt is, bár az utóbbi néha előfordul.
"Ez ugyebár azt jelenti, hogy a választópolgárok (és nem a teljes lakosság) kb. 2/3-a NEM a Fideszre szavazott." Ez viszont tévedés, keress rá a választási adatokra. Jóval több mint egyharmadát kapták a voksoknak. Utána pedig vedd sorba a többi pártot, és azokról is nyugodtan megírhatod, hogy hányan NEM szavaztak rájuk.

Andy73 2020.11.27. 11:40:43

@Ad Dio: A fő probléma ezzel a megközelítéssel, és a cikkel is, hogy pártpolitikai kérdést csinál a járványból és a válságból, ami az egész világot érinti.
A következő választás majd 2022-ben lesz, addig még ráérsz eldönteni, hogy kire szavazz.
Most nem ez a fő kérdés, hanem az, hogy sikerül-e javítani a járványhelyzeten. Ha nem is véget vetni neki, de legalább csökkenteni a halottak és a betegek számát.

Buchhalter 2020.11.27. 11:44:00

@Ekrü: biztos nem fog pénzt kapni.Nincs miből és ha olvasnád a híreket.láthatod,hogy egyre több nyugati ország keményen lép fel a helyi muszlim közösségek radikálisai felé és elkezdték megnyirbálni a segélyeket is. Törökország hiába eresztené a tömeget, már egyre több helyen zárt határok vannak és utána még jobban megnézhetné magát. "Véletlenül" tonna számra kapnák a fegyvert és az infókat a Törökországban élő kurdok.Egyedül a németek meg talán még mi nyalintunk Erdogan popsija felé.Franciaország cirka már nyíltan hadat üzent Erdoganak és ebben vannak partnerei is : Izrael, Ciprus, Görögország, Egyiptom. A földgáz mezők felkorbácsolták a pénzéhséget és ha Erdogan hülye,simán rosszul jöhet ki belőle.

vanRob 2020.11.27. 12:02:38

@MAXVAL birсaman közíró: Áááá, visszajöttél és ugyanakkora faszságokat mantrázol, mint korábban.
Nem a liberálisok egyre gyengébbek, hanem a csút fa...sz és a hozzá hasonló szélsőségesek erősödnek. Ennek oka egyrészt a frusztráció másrészt a kilátástalanság. Az oszd meg és uralkodj egyik kevéssé ismert mellékhatása a radikalizálódás, minden oldalon. Alapvető emberi viselkedés.
Az EU és a NATO döntésképtelen. NEM. Csak lassan reagálnak. Ez a nagy szervezetek hendipekje. Bezzed orbánisztánban egyszemélyi döntés van. Mennyivel gyorsabb. Csak nincs olyan, hogy valaki MINDENHEZ IS ért. Ez a fa...sz olyanokkal vette körbe magát, akik a seggét nyalják és nem a szemét nyitják fel. Naná, hogy faszságokat beszél és pláne ostobaságokat dönt.
NEM a liberális szadpiac bukása gyorsul, hanem a gazdaság minden szegmense, minden tartópillére recseg-ropog. Politikai vagy ideológia berendezkedéstől függetlenül. Viszont a fa...sz kialmolta (=kilopta) az állkasszából a gazdaságvédelemre félretett utolsó filléreket is, így eléggé aggasztó, hogy ha továbbra is dacos óvodásként ellenszegül az EU-nak, akkor miből lesz pénze megmenteni a gazdaságot. Persze, lehet tovább inflálni a forintot, a következő reális lehetőség a 400 forintos euró, az itt nyert árfolyamnyaereség elég lesz ideig-óráig.
Bakker, annyira jó lenne, ha híreket is olvasnál, nem csak a fakenewst szlopálnád.

Ad Dio 2020.11.27. 12:05:16

@Andy73:

A baj ennél jóval mélyeb gyökerű. Ebben egyetértek a cikk írójával. A multkori választáson már nem szavaztam senkire. Már akkor is erősek voltak a kételyeim. Azóta sem gyengültek. A Fidesz politikájának 90%-ával egyetértek. De egyrészt a másik 10-el NAGYON nem, másrészt a stílus... a korrupció... a folyamatos mindenkinek nekirontás...

Elegem van belőle. Ja, nem vagyok egyedül.

Csak épp párt nincs akire...

vanRob 2020.11.27. 12:07:08

@Alick: Mondasz valamit. Ha valaki ilyen sokáig képes mindenféle szélben hatalmon maradni, akkor vajon nem pont az a személy a Soros ügynöke...? ;)

vanRob 2020.11.27. 12:13:29

@Ad Dio: Van, már szinte BÁRKI jobb, mint a csúti tolvaj és bandája. Viszont már mindenhol ott ülnek a NERtársak, bármi is lenne egy következő választás eredménye, vagy egy köztes "puccs" kimenetele, biztos lehetsz abban, hogy a pártkatonák azonnal nekiállnak az aknamunkának. Ne felejtsük, a baloldali liberális médiatúlsúlyi helyzetben, amikor a magyarországon megjelenő médiák 80+ százaléka van NER kézben, NER kötődésű kézben, vagy a kormány közvetlen irányítása alatt, ott nem lenne olyan perc, hogy a kommunista prpaganda henger ne akarná maga alá gyűrni azt, aki nem orbánista.
Nem elég ezt a fa...szt elzavarni, hanem a teljes közigazgatást, állami szerveket, média szolgáltatókat, és mindent, ahová ez a fa...sz berakta a bólogatójánosokat, szóval mindent le kellene fejezni. Erre pedig nincs reális esély.
Sajnálom, hogy gyurcsány a 2006-os fideszes zavargások idején nem tiporta bele a betonba orbánt és a legszűkebb sleppjét. Az én szememben gyurcsány ezzel okozta a legtöbb kárt az országnak.

Ad Dio 2020.11.27. 12:23:39

@vanRob:

"Sajnálom, hogy gyurcsány a 2006-os fideszes zavargások idején nem tiporta bele a betonba orbánt és a legszűkebb sleppjét."

Teeee liberális demokrata bajnok...

vanRob 2020.11.27. 12:57:34

@Ad Dio: Ugye? De kocsikat gyújtogatni az nagyon demokratikus és nagyon rendben van? A liberalizmus "eredménye" hogy az olyan tetvek, mint orbán képesek voltak hatalomhoz jutni. Amit meg azóta csinált az demokrácia (benne van a nevükben, meg a koloncuk nevében is) megcsúfolása.
Szal igen, szerintem bele kellett volna döngölni a földbe és addig nyomni a fejét, amíg végleg lent nem marad.
Azt látjuk, hogy orbán pontosan ezt csinálja. Bárkit, aki ellenszegül, azt a földbe döngöli. Szóval csak annyiban különbözik attól, amit én modntam, hogy ez a csúti fa...sz meg is teszi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.27. 13:20:06

@vanRob:

Egy szó mint száz: a liberális vészkorszak végén vagyunk.

vanRob 2020.11.27. 13:32:05

@MAXVAL birсaman közíró: bárcsak az orbáni diktatúra végén lennénk már. Nem a liberalizmus a baj, sőt, nem is a diktatúra, hanem az, ha visszaélnek a szerzett vagy kapott hatalommal. Mint ahogy azt ez a csúti fa...sz teszi az emút10 évben. És erre sem mentség, sem indok, hogy mi volt korábban. Most a most van, ezt kéne megértenie a hozzád hasonlóknak. És ami most van, az nagyon nem jó. A magánvagyonok gyarapodásán kívül más eredményt nem tud felmutatni a csútifa...sz és a sleppje. És ti asszisztáltok hozzá. Vakon és süketen.
És még csak vitázni sem lehet veletek, mert megrekedtetetk a kommunista kormánypropaganda kreálta alternatív valóságban. Nyílván így jó nektek, mert hát ugyan büdös az a kupac szar, amiben ücsörögtök, mert melegíti a seggeteket. De azért érezni, hogy büdös is. Mi érezzük...
Neked meg már régóta nincsenek érveid, ugyanazt a pár mantrát puffogtatod hónapok óta. Lejárt és egyre karcosabb lemezt pörgetsz únos-úntalan. Nem tudsz továbblépni, mert magadtól már nem megy az önálló vélemény alkotás. Kár, mert így nem kihívás téged meg a komolytalan frázisaidat nevetségessé tenni.

konrada 2020.11.27. 13:32:30

@vanRob:
Na igen. Jól leírtad azt, hogy mi a gondja azoknak, akiknek elege van zorbán balfasságaiból.

...hogy olyanok választanak akkor helyette, akinek fletó is jobb, nyilasokkal megtámogatva, és akik szerint a demokrácia magasiskolája a kitűzőjüket elveszítő maszkos rendőrök kitüntetést érő attakja.

...s ilyenkor azok elgondolkodnak, biztos hogy jó lenne az, ha ilyeneknek megfelelők kormányoznák az országot???

arthurthedent 2020.11.27. 13:44:38

Jó kis cikk. A gazdasági elemzők persze pont az ellenkezőjét mondják, dehát a politika az politika... :D

"A magyar gazdaság teljesítménye az idei visszaesést követően jövőre felpattanhat az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a 2021-es növekedés mértékét 3-5 százalék közé teszik."

arthurthedent 2020.11.27. 13:52:44

@vanRob: "Ugye? De kocsikat gyújtogatni az nagyon demokratikus és nagyon rendben van? "

Magyarországon 2006-ban 4 autót gyújtottak fel. A nagyon demokratikus franciaországban és svédországban egy gyengébb hétvégén is ennek többszöröse ég.

"In Uppsala there were 65 calls in 2008. That increased to 140 in 2009. In Gothenburg the fire department receives calls for burning cars at least once a day. And in Malmö reported car fires have doubled from 69 in 1999 to 196 just last year. Some smaller cities, however, like Örebro, Kalmar, and Sundsvall saw a decrease in car fires."

Itt vannak pl. egy videó, érdemes megnézni:
www.youtube.com/watch?v=t1iCfXFBWAs&ab_channel=RT

Választások voltak... :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.27. 14:02:51

@vanRob:

Ugyanaz a mantrátok évtizedek óta: hogy diktatúra minden, ami nektek nem tetszik, hogy az ajó, ha minden a gazdáitpoké, hogy legyenek mindenhol buzijogok, pedójogok, hogy fújj vallás, stb. Már azonban a legbutább emberek se hisznek nektek.

felső határ nincs 2020.11.27. 14:56:16

Agenda21

Agenda2030

Nehez idok varnak az onallo, szabad emberekre, a globalista bolsi veszely erosebb, mint valaha.

vackor1 2020.11.27. 15:18:32

@arthurthedent: "A magyar gazdaság teljesítménye az idei visszaesést követően jövőre felpattanhat az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a 2021-es növekedés mértékét 3-5 százalék közé teszik."

Komolyan érdekel : tudjuk, hogy név szerint kik ők , mit jósoltak mondjuk az idei 2. és 3. negyedévről és mi a bázis a jósolt 3-5%-hoz ?

törppicur 2020.11.27. 15:35:04

@birkamenet:
azt ugye te is sejted, hogy a jogállamisággal kapcsolatos alapelvek NEM jogszabályok, hanem elvek?

Azt is tudod, hogy jogszabályt sérteni akkor lehet, ha létezik, és úgy lehet megsérteni, ha valahol megszeged azt, annak ismeretében, hogy ezért milyen következmények várhatók.

Na most (még) szerintem sem a jogszabályi definíció nincs meg a jogállamiságra, és meg sem tudod sérteni, sem az adott (szintén nem definiált) megsértés okán (nem meghatározott szervezet, pl. bíróság) által kiszabható ítélet sem létezik.

Az meg külön nonszensz, hogy "esetleg", "irányába mutató", "várható" lépséek miatt arra nem jogosított szervezetek bármiről dötsenek, bárkit büntethessenek. Csak hogy te is értsd, focistául: Ilyen alapon 3 fradista védőt a mérkőzés előtt ki kellene állítani, mert esetleg később szabálytalankodna az Újpet támadójával szemben. És ha ugyanezt nem követed el az újpest védőivel szemben, mert ugye náluk sem kizárt egy rossz becsúszás, akkor még kettős mércét is alkalmazol.

Exploiter 2020.11.27. 15:56:37

@Sir Galahad:

Ez egy túlzottan optimista forgatókönyv.
Hiányolom belőle a jövő évi éhséglázadást, meg a többit.

felső határ nincs 2020.11.27. 16:21:10

@vackor1: mi lenne a bazis 2021hez? 2020.

Egyebkent az IMF is hasonlot josol, szoval semmi drama. Marmint ha nem lesz 3.-10. kovidhiszti hullam

Ménár Atya 2020.11.27. 17:30:59

Ki tudja ezt előre, az összes csak feltételezés.
Úgy 1 éve hallgatom hogy majd jövőre, vagy utána de az után biztosan világvége lesz.
A nagy gazdasági szakemberek megjósolták az államcsődöt recessziót,éhséglázadást kis hazánkban, aztán valahogy e helyett növekvő bérek, csökkenő államadósság, vásárló,utazgató tömegek jöttek.
De ki tudja, lehet ,hogy most bejönnek a jóslatok, és akkor majd örül az idióta, hogy na ugye milyen rossz.én előre tudtam...........
De azért ezek a kárörvendők lássák csak be, 10 éve nem megyünk csődbe akárhogy is erőlködnek, és aki a szijjá jét várja hogy bomlasszon, az hülye.
Legfőképp Brendel Fitymatyi aki megint itt vergődik a faszságaival, :D

Ménár Atya 2020.11.27. 17:33:19

@Karoly_2:
Hát persze matyika, gondolom a közvéleménykutatás azt takarja, hogy valamelyik énedtől megkérdezted maradjon e orbi, és azt mondta ne maradjon, a többi éned meg egyet is értett vele :)
Te ostoba zakkant, mindjárt jön Kúrt úrfi azt kiteszi a szűröd innen is ha nem viselkedsz :D:D

kvadrillio 2020.11.27. 19:32:13

IZRAELT AZ ARABOK FEL FOGJÁK ROBBANTANI ! EJJJ....EJJJJ....MOSZAD-----MOSZAT !
Iráni nukleáris tudósok meggyilkolása

IZRAEL ELTŰŰŰNIK A FÖLD SZÍNÉRŐLŰ !!!!!

kvadrillio 2020.11.27. 19:39:08

TUDÓS EMBEREKET NEM GYILKOLUNK !!!!!
BÁRMELLIK ORSZÁGBÉÉÉÉLI IS !

HA IGEN, AKKOR PUSZTULJON A GYILKOSA !

kvadrillio 2020.11.27. 19:39:48

jahhh...és LEGYEN CSAK IRÁNNAK IS ATOMJA !

kvadrillio 2020.11.27. 19:55:01

NEM AKARSZ INNEN HAZAKÖLTÖZNI TEL---.AVIVBA GERGELY ????---KEHHH ???!

ZSIDÓ "KARÁCSONY", DIREKT GYILKOLJA A MAGYAROKAT ???!

Mozdulni is alig lehet a megállókban, zsúfolásig tele vannak a villamosok Budapesten a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején - képekA kormány korábban már döntö

MIJAFASZT CSINÁL EZ A """KARÁCSONY GERGELY""" ???! BAZDMEGORBÁN !
RENESZÁNSZOZIK ???!!!

A MAGYAROK MEG HALOMRA DÖGLENEK ???!

kvadrillio 2020.11.27. 19:56:07

@kvadrillio: NE GYILKOLD A N ÉPEMET TE ÁLLAT !
Mozdulni is alig lehet a megállókban, zsúfolásig tele vannak a villamosok Budapesten a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején - képek
A kormány korábban már döntött arról, hogy sűríteni kell a járatokat, de a fővárosi vezetés ezt nem tette meg, hiába szólította már fel többször a kormányhivatal. Megmutatjuk a megdöbbentő képeket.

röf 2020.11.27. 20:11:00

Ez az írás is csak a szokásos fizetett hirdetés a kormáy ellen. Nem kell vele foglalkozni.

Az apokalipszis lovasa 2020.11.27. 20:17:14

Biztos vagyok benne, hogy jövőre már tényleg, de istenuccse tényleg összedől az ország!
Ugyanúgy biztos vagyok benne, ahogy biztos voltam benne már 2010-től 2020-ig minden egyes évben!

morph on deer 2020.11.27. 21:07:37

@vanRob:
“ Az én szememben gyurcsány ezzel okozta a legtöbb kárt az országnak.”

Az enyémben is...
Civilizált európai emberként kezelte orbánt, holott mi sem állt távolabb tőle!
Azóta meg egyre csak távolodik.

birkamenet 2020.11.27. 22:02:06

@törppicur:

Ne erőlködj ostoba fidess troll, a mai illiberális (agyhalott fidernyákok kedvéért: jogállam, emberi jog, szabadságjog stb tagadó) barmoknak kellene megmagyarázni, hogy akkor mijafaszt erőlködtek 1898-ben, 1990- ben, hogy diktatúra helyett jogállam legyen?? Ha szerintük 30 év múlva meg se lehet magyarázni, hogy mi az a jogállam. Ostoba barmok vagytok akiket az EU támogatásokat nagyüzemben ellopó felcsúti szélhámos az orránál fogva vezet. Ennyike az orbáni VALÓSÁGTAGADÁS lényege.

morph on deer 2020.11.27. 22:17:15

@konrada:
“ biztos hogy jó lenne az...”

Nagy a valószínűsége. Mégpedig azért, mert akkor végre nem egyetlen személy elmebaja határozza meg az ország jövőjét egyetlen párt támogatásával, - Semjént, a véreskezű rénszarvasgyilkost remélem te sem számolod, - mivel mindenképpen koalíciós kormányzás lesz.
Ez azt is garantálja, hogy senki nem túrhat bele szabadon a közösbe, mert a többiek a kezére csapnak!
Meg gondolj bele, amekkora a közutálat már ma is a tolvaj és közpénzpocsékoló hűbéresi rendszert illetően, - na nem az agymentes orbánhitűek, hanem a normális magyar emberek részéről, - és azt hétszentség, hogy senki nem akarja bevállalni, hogy egy szintre kerüljön az orbán féle bugris hazaárulókkal!

Na ezért.

vackor1 2020.11.27. 22:19:02

@birkamenet: Elég lenne tőlük annyit kérdezni, hogy tudják-e ki az a Várhelyi Olivér és mi a munkája ... :)

morph on deer 2020.11.27. 22:59:05

@MAXVAL birсaman közíró:
“ Már azonban a legbutább emberek se hisznek nektek.”

Te sem hiszel?
Hogy lehet ez, Birca? Pedig te pont megfelelsz a kritériumoknak..!

Lehet, hogy neked inkább a “boldog karácsonyt” meg a “helló röfik” felel meg?

És hogy viszonyulsz a fehérvári huszárokhoz, ha már itt tartunk?
Próbáltad már adómentes alapélelmiszer hatása alatt is, ahogy orbán is szokta?

Neki ez nagyon bevált!
Ugye te sem akarsz lemaradni?
:)

Az apokalipszis lovasa 2020.11.27. 23:08:09

@birkamenet: én nem nagyon hiszem, hogy 1990-ben azért harcoltak, hogy az azonos nemű párok fogadhassanak örökbe, meg hogy jöhessen be több arab meg afrikai menekült.

Az apokalipszis lovasa 2020.11.27. 23:09:33

@morph on deer: igen, van valahol, tőlünk jó messze, egy jó csomó külföldi ember, akik mind azt nézik, hogy neked meg nekem jó legyen. Mindezt tök önzetlenül teszik, mert ők Jók, szemben a zorbánnal, aki Gonosz. Ez igen valószínű, kicsit még a Mikulásnál is hihetőbb.

morph on deer 2020.11.27. 23:40:45

@Az apokalipszis lovasa:
“ egy jó csomó külföldi ember”

Erről - rajtad kívül - ki beszélt?

Mert én biztosan nem!
Szóval mire is válaszoltál, de tényleg?

Amúgy a “ szemben a zorbánnal, aki Gonosz.” kitétel stimmel: gyakorlatilag mindenkire illik, aki nem orbánhitű fidesztálib.

Igen, az orbán gonosz, de ebben semmi új. Világ életében szociopata volt, csak éppen a kor - és a terjedelem - előrehaladtával ez egyre pregnánsabban jelentkezik.
Egyre vadabb kényszerképzetei vannak, egyre kevésbé van köze a realitáshoz, és egyre inkább hiszi, hogy ő az egyetlen, aki mindent helyesen lát..!

Már a statisztika is ellentmond mindennek, a józan észről nem is beszélve!
Igen, ahogy az autópályán is mindenki más hajt rossz irányba..!
Gondolkozz már el cseppet!

Exploiter 2020.11.27. 23:44:10

@birkamenet:

Én nagyon örülnék ha a 2020-as kollektív őrület után senki se merné többet a szájára venni ezeket a szavakat (jogállam, emberi jog, szabadságjog).

Azt elhagytuk az út szélén már majd egy éve és senkinek nem hiányzik látszólag, sőt, még sokaknak most is túl sok ami maradt.

Pöff 2020.11.28. 00:30:48

"Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak.
Vegyünk nagy levegőt. A rendszerváltás utáni legnehezebb év következhet."

A vírus után akinek van egy kis csöpp megmaradt esze az sürgősen elhúzza a belét ebből a rothadó katlanból.

Olyan átrendeződés fog jönni, hogy arra nincsenek szavak.(és nem lesz sokkal jobb a dolgozóknak)
Ez a vírus mutatta csak meg igazán, hogy mekkora szar szutyok cégek vannak ebben az országban, mennyire gyártás és szalag rabszolga központú mind.
Mennyire embertelenek, kizsigerelő cégek ezek nagyon kevés kivétellel.
Most jött ki csak igazán, hogy menyire arra rendezkedtek be a cégek a HR-esek a vezetők, hogy a végletekig kifacsarni az embereket és nem is volt(van) másik opció. Totál felkészületlenül érte még a jobb cégeket is hogy HO meg csúsztatás meg távolról dolgozni.(holott ez az anyacégeknél 1 csettintés volt és működött mert már évtizedek óta működik)

Pöff 2020.11.28. 00:31:19

Hát igen így hol marad a magyar vezetői napi diktatúra...meg akkor a managernek se kell a céges kocsi ugye? Meg hát mit is végez? meetingel napi 7 órát meg kv? sok cég bár megtehetné a HO-t de egyes osztályokon egyes vezetők ragaszkodtak a beoszottaikhoz, hogy márpedig akkor is bejön (dolgozhatnak többet a HO-sok helyett is).
Most jött ki csak igazán hogy magyarnak magyar a farkasa.
És Vagy kibaszták a beosztott dolgozókat már tavasszal és most a volumen felfutáskor nincs felvétel a jelenlegi kevés állományt hengerfejesre dolgoztatja (és megteheti mert a fidesz megalapozott nekik) megvont jelenléti bónuszok, elhalasztott pénzek, mindenre volt kifogás hogy a vírus úgy a vírus így. De közben az emberke ugyan úgy benn vannak a darabszám sem kevesebb, sőt, így a profit is magasabb valójában.
Nálunk is szombatoztatás, heti többszöri 12-eztetés, folyamatosan.
A cégek látszólag a dolgozók érdekében hú így meg úgy tesznek a vírus ellen, de pár dolgot leszámítva tátott szájjal várjuk a vírust, mi dolgozók országszerte.
Mert a cégek az ügyvételt a termelést, a profitot minden áron kisajtolják, nem számít semmi. a magyar ember meg pláne nem.

Most derül ki csak igazán mekkora veszélyeket tartogat az ukránoztatás szerbeztetés, pláne mikor a munkás szállókon seggrészegre ivás közben egymást fertőzik..aztán a magyar szalagosakat, meg a többi HO-ba el nem küldött embert.
Most látszik csak igazán mekkora tévút az idegenforgalomra építés (egy egyébként nem túl nívós országban)

Eközben brutális árnövekedés a boltokban, az élelmiszer árak kb majdnem megduplázódtak., brutális forint infláciáció

És akkor ahogy a fidesz ezt az egész vírus helyzetet kezeli... az a minősíthetetlen szint.
a tesztelést, a metódusát, azoknak a számát, a sitnyik minőségű kínai szarok behozatalának fényezését, a kontakt kutatás hiányát...
vicc az egész.
Az idősávokat, hogy azzal is csak a dolgozót szívatták meg. ez nem Ausztria hogy 8 órából 4 -et dolgozunk a többit meg irodán kívül, itt 12 -ezés meg szombatozás van helyhez kötve..

Pöff 2020.11.28. 00:33:11

A közégéségügy, kórházi dolgozók, az óvoda iskola....szavakat se találok.
egy röhej
A kórház állapottól kezdve, a dolgozók időseket behívatnak, hogy a bölcsi ovi általános fosig van covidossal tanárral, nevelővel.(idős dolgozókkal)
Hozzák be a covidot a nem HO-barát cégekhez
De nem zárjuk be az ovit (mármint nem az OV őt agyolőni kéne a haverjaival együtt)
Nem kell maszk de kell maszk, de szíjjárónak nem kell. most a tojást hipóval és hasonló szerencsétlekedések. meg úristen migránsok. M1 TV2 fidesz propaganda végig a vírus helyzet alatt
Tiszta vicc az egész.
Tényleg szó szerint jó ha túléljük ez a szart.

Az meg hogy a vészhelyzetben felhatalmazást kapott a fidesz és mire használta már 00:01-perctől tavasszal és most is. az megmutatta, hogy az ilyen emberek, pártok ha tejhatalmat kapnak a kezükbe, ott kő kövön nem marad.
Arra volt eszük hogy most nem lehet tüntetni se. (más országban se, de ott nem is hoztak ilyen vírushoz semmiképpen nem kapcsolható törvényeket)

Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból.

És nagyon sok emberről tudok aki egyszerűen besokallt, kivárja a január februárt lemegy ez a vírus balfaszkodás, megnyílnak a határok és húznak innen a francba.

Egy belső szemlélő számára biztos nem kirívó az a sok probléma, de gy elitebb országból jövő simán átlátja a döntések összefüggéseit, a korrupció a hatalom diktatúriukus döntései stb...

És nagyon nem jó úton haladunk, lehet mutogatni pár szám adatot meg fényesíteni meg gyurcsányozni, bezzeg 8év, de de olyan szinten távolra esett az átlag dolgozó adózó polgár a nyugati fejlett élettől élet és munkakultúrától, hogy az nem kifejezés.

moonlight777 2020.11.28. 01:03:02

Amit az amerikai nyomásgyakorlásról írtál, az erős túlzás, illúzió, nem fognak ilyen szinten foglalkozni velünk, bőven lesz nekik elég bajuk, amúgy meg Biden elég béna kacsa lesz az első években, mivel a szenátus republikánus marad. Lesz egy kis szimbólikus ejnye-bejnye, médiaesemény, de ennyi. Sok szakértő is is hasonlóan látja.

Rolpent 2020.11.28. 05:23:45

@Pöff: jójó csak repüljenek már végre és menj velük te is. Jó?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:38:52

@miklos_1: Nem téged akarlak kitiltani, hanem azt a funkciót, aki 100X kommenteli be ugyanazt, ezzel értelmetlenné teszi a komment-részleget.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:45:14

@miklos_1: Mások nem gondolják értelmetlennek, azért írnak. Van mindenféle, nem csak mocsok. Ha te értelmetlennek gondolod, akkor nem kell nézned. Viszont az elég furcsa hozzáállás, hogy te akarsz valamit értelmetlenné tenni, ami másnak értelmes.

Én egyáltalán nem értelek, miért "színék estig"? Megiszod a boromat vagy mi? Letörlöd a fényképeimet a telefonomról?
Szerinted az az életem, hogy rend legyen itt és téged kitiltsalak? Szerinted valakinek egy blog az élete? Vagy mire gondolsz?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:49:20

@miklos_1: Ahogy írtam, nem tiltalak le/ki, csak a funkciót, aki ugyanazt kommenteli sokszor.

Ménár Atya 2020.11.28. 07:49:23

@Pöff: Ennyi ostobaságot, amit itt összehordtál......hát rég olvastam.
Csak egy példa a sok baromság közül :
"
Eközben brutális árnövekedés a boltokban, az élelmiszer árak kb majdnem megduplázódtak., brutális forint infláciáció"
Ha nem vásárolgatnék élelmiszert, és csak fényt ennék, akkor ez teljesen hihető lenne, de mivel vásárolgatok, így szimpla ostoba , ATV-s mantra az egész.
A brutális infláció 3% októberben, amitt ugye a szoci kurmányok soha nem tudtak még megközelíteni sem, többek között az euró egyik feltételét baxták el ezzel, mint az államadósság brutális növekedésével szintén, ugye emlékszünk, hogy a tolvaj tevékenységük alatt mintegy 30 %-ot sikerült ellopniuk.
Az élelmiszerek kb 3-5 % növekedést mutatnak.
Akkor miről beszélsz?
A kenyeret amit naponta vásárollok, 10 forintal emelte a sarki pék.
Na B+ most havi 300 ft-ot buktam, államcsőd............

"
Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból."

Gondolom horvátországig menekült, nyaralni, aztán a magadfajta okostojás ,hozta is a meglepit vissza, vírus formájában........
Ha annyian mennének el az országból amennyit itt az elmúlt 10 évben előadtatok, akkor már -2M lenne a lakosság, tehát 2M bevándorlót kellene betelepíteni és akkor lenne 0,azaz üres az ország.....de gondolom ezt nem érted.
Legalább ne olyan adatokkal dobálóznál,ami könnyen ellenőrizhető, hanem megfoghatatlannal, pl a testvéred barátja nagynénje látta amikor covidos fideszesek szándékosan fertőzték a DK-s agyhalott zombikat..............
Összefoglalva, nézz kevesebb ATV-t,és menj ki a levegőre mert elfogyott a szobádban a Zoxigén! :)

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:53:00

@miklos_1: Szerntem te máshova akartad ezeket írni, mert pont a nácik és hasonlók (beleértve vírustagadók) ellen szólal fel a blog mindig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 07:57:21

@Ekrü: nem, idióta, már leírtam neked, a gdp 4%-a ered az EU segíjból. Az elmútttízév gdp növekedése sem volt több. A gdp javát a mocskosnyugat hozta össze.
Nem, a támogatást nem vitték ki.
A nem európai gyártók ugyanúgy mûködnek, csak az országaik nem adnak segíjt. Magyar ipar nincs.

Tehát leszögezhetjük, az EU kegyelméből élünk.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 07:58:43

@miklos_1: Viszont ezen nem tudsz változtatni azzal, hogy itt töltöd az idődet.
Na viszlát, jó szórakozást estig. Én meg addig nyilván szívok egész nap, ahogy mondtad. De nem a számítógép előtt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 07:59:57

@Ménár Atya: idióta! Az infláció nem a kenyér ára.
Jézusom, még szerencse, hogy ennyi ésszel hazatalálsz.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:01:43

@miklos_1: Egyébként te mozgáskorlátozott vagy, hogy ilyen sok időt töltesz a számítógép előtt? Nem baj, csak akkor megértőbb az ember.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:03:22

@miklos_1: Még azt magyarázd el nekünk légyszíves, hogy a diskorzus ellehetetlenítésére törő igyekezet miért nem "náci" tulajdonság. Nekem ugyanis pont ez a bajom vele.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:05:50

@miklos_1:
Mi van Fitymatyi ,kijózanodtál?! :D
Ja ,most látom megint nyugtatóra ittál, csak keveset :D
Szerintem jobb lenne ha kimennél egyedül tüntetni a parlament elé, hátha a friss levegő, meg a Zoxigén kicsit lenyugtat, és nem kell így kínlódnod.
Amit művelsz a blogokon,értelmetlen ostobaság, egyre többen unják meg az ostoba copy mániád, amivel eddig annyit értél el, hogy kibaxnak mint macskát szarni mindenhonnan.
Fitymatyi, itt legtöbben Unalmas perceikben kicsit vitatkozni, véleményt cserélni járnak ide, aztán mindenki lép tovább a munkája ,családja, egyéb elfoglaltsága irányába, ez a felület, csak egy egyszerű eszköz egy kis szájkaratéra.
Viszont te ostoba ló,itt éled az életed, mert már a kutyát sem érdeki a véleményed sehol senkinek, és azt hiszed, hogy amikor egy ilyen blogot blokkolsz a marhaságoddal, az változtat ezen valamit is.
Hát jelzem, azon kívül, hogy még a ma ellenzékben lévő vitatkozók is megutáltak, nem sokat.
Azon gondolkodtam, ha Dr. Orbán Viktor, a te miniszterelnököd holnap lemondana, akkor vajon mi lenne veled.
Gondolom mivel ez volt az utolsó amiben kapaszkodtál, összeomlanál mint a gyurcsány kormány aztán csak az alkohol, meg a semmi maradna neked.
Na de ilyen nem lesz, nyugodj meg Fitymatyi, 2022-ben meglesz a fidesz 4/5-is :)
Amúgy kint vagy rabszolga még mindig a francia gazdáidnál, vagy itthon vagy te is már mint sok visszavándorló?
De én szeretlek, főleg azért mert állandóan betévedsz a faszerdőbe, és mindig nekem lesz igazam veled szemben.
Bár ez nem nagy dicsőség, mert ennyire sötét ostoba lóval szemben nyerni, nem nehéz :D:D
Na most kínlódj alkesz köcsög!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:11:21

@Ménár Atya: Itt bátran kínlódhat, még csak nem is zavaró. Addig sem máshol szemetel. De ne bántsad annyira, feltehetőleg fizikailag korlátozott, amit lelkileg nem bírt feldolgozni. Inkább segítségre szorul.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:13:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Hát látom, kiragadtad a lényeget :D
Had ne kelljen emlékeztesselek az októberi 3% inflációs adatra , gondolom mint funkcionális analfabéta ezt nem fogtad fel mi? :)
Épp arról mesélek a magadfajta egybitesnek, hogy legalább ne ellenőrizhető adatokat toljatok, a kenyér csak egy példa amit talán megért az eccerű" ember is, ne kelljen már itt nekem bemutatni az inflációt, ha már a másik oldal vagdalkozik a semmire épített légbőlkapott adatokra.
Ha érdekel az infláció definíciója nézz utána.
De a pénzromlás megértése nagyon egyszerű akár egy kenyér, vagy bármilyen cikk ami a fogyasztói kosárban, vagy általánosan vásárolt, benne van.
De látom, ezt nem érted. :)

Ménár Atya 2020.11.28. 08:18:12

@p.a:
Ó, Fitymatyit már néhány éve ismerjük, egyre súlyosabb az állapota, nem fogja fel, hogy itt csak vitázni meg néha feszkót levezetni jön az ember, ő azt hiszi, ez itt háború.
Biztos megzakkant a szerencsétlen.
Amúgy nem lenne vele gond, csak ne copyzna mindenhol össze mindent.
Tök értelmetlen.
Remélem soha nem kerül a törpe Nérő hatalom közelébe, lenne itt diktatúra azonnal, de láthatóan a sajátjai is megutálták.
Fitymatyi Én nem! Tudod ,én bírom az ostobaságaidat! :D

kunzoo 2020.11.28. 08:19:07

@p.a:
Azt hiszem rekordot döntöttél, Brendel mester 10 perc alatt jutott el az idiótázástól a nácizásig. Mármint hogy te náci vagy. A legelvakultabb fideszes nethuszár sem tud annyi kárt okozni az ellenzéki blogokban mint Brendel Mátyás.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:21:30

@miklos_1: Nem, nem értem. Hogy tudnád egy picit is blokkolni a blogomat? És ha igen, akkor mi van? Szerinted ez az én életem? Tökre érthetetlen, amit írsz.
Egyébként nekem este 15 másodpercem fog rámenni, hogy az egész napi munkádat töröljem, ha akarom.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:23:01

@miklos_1:

"NEM ÉN TÖRLÖK, NEM ÉN TILTOK, TE TILTASZ, TE VAGY A NÁCI. Egyébként "diskurzusnak" írják azt, amire gondoltál, te félkegyelmű!"
Na, látod Fitymatyi, még nyelvnáci is vagy a szipla náci mellett!
Itt liberalizmus van, és ha akarom azt írom ,hogy hüje vagy, ettől még mindenki tudja, hogy hülye vagy, te náci dk-s! :D
Most bedobhatsz egy seduxent 2dl tablettás kannás borral, azt lenyugszol! :D

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:24:22

@kunzoo: Kárt leginkább a kommentelőknek okoz, nem a blognak. Csak növeli a kattintásszámot.
Egyébként ez nem ellenzéki blog.

midnight coder 2020.11.28. 08:26:11

@miklos_1: Te egy pszichopata vagy. Igazából rosszabb mint a nácik, mert Hitlerék csak azért gyilkolták le a zsidókat, mert meg akarták szerezni a vagyonukat. Te viszont annak élsz, hogy elrontsd mások szórakozását, mert ezzel kompenzálod, hogy az életben egy nagy nulla vagy. Ha nem az lennél, akkor nem lennél itt a kis scripteddel. És ha lenne hatalmad, ugyanúgy ölnél mint Hitlerék, csak te azért, hogy megmutasd hogy képes vagy rá. Ergo, kb. te vagy az utolsó a neten, akinek van erkölcsi alapja elítélni a nácikat, mert valójában rosszabb vagy náluk.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:26:24

@miklos_1: Szeretnélek megkérni arra, hogy írj egy átlátható listát arról, hogy kiket kellene még innen "kidobni", ahogy javasoltad. Átnézzük, megvitatjuk.

midnight coder 2020.11.28. 08:26:54

@p.a: Az ellenzékieket is fertőzi.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:28:45

@p.a: Bízd rá a blogod Kúr úrfira, majd ő blokkolja egész nap, nagyon szereti Fitymatyit :D
Kurt úrfi teutonordikus vezértroll matyimentesblog :)

kunzoo 2020.11.28. 08:29:45

@p.a:
Általában ahová Matyi trollkodni jár, jellemzően nem fideszes blog. Inkább ellenzéki, 10 ből kilencszer biztosan.

kunzoo 2020.11.28. 08:33:42

@p.a:
Egyszerűbb megkérdezned, ki marsdjon, az a lista rövidebb:)

Ménár Atya 2020.11.28. 08:36:00

@kunzoo:
Te ebben tévedsz, Fitymatyi bárhol trollkodik ahol kicsit is vitatkoznának vele.
Nem számít ki milyen beállítottságú.
Egyszerűen nem bírja elviselni az övével nem egyező véleményt, kb isten komplexusa van.
Bárkivel összeugrik, nem számít a szín.
Ő azt hiszi háborúban van. Ha hatalmat kapna, rosszabb lenne mint Hitler meg Sztálin együtt.

Ménár Atya 2020.11.28. 08:38:51

@midnight coder: :D
+1
Ez így van, már régen ezen a véleményen vagyok én is.

ordasbacsi 2020.11.28. 08:41:21

Ezt a vészmadár blogot ki a faxom írta? :)))
Ennyi sületlenséget összeírni...
Tudom,te is elfáradtál ebben a rendhagyó évben de hidd el,az élet nem áll meg.
Szedd össze magad pajti :))

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:45:43

@ordasbacsi: Hát reméljük, neked lesz igazad, nem nekem. Tényleg.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:50:08

@miklos_2: Te nem írsz jegyzetet arról, hogy mivel vagy kitiltva, ezért próbálkozol csak?

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:51:48

@miklos_2: Milyen problémát? Növeled a látogatottségot.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:54:48

@miklos_2: Nem tiltalak, csak a funkciót, ami 100X ugyanazt kommenteli.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 08:56:03

@miklos_2: Látod, a segítségedet kérik és nem segítesz.

Ménár Atya 2020.11.28. 09:00:28

@miklos_2:
Fitymatyi, van már otthon a barlangodban terepasztalod is ahol honfoglalózol a vélt háborúdban, ahol nem veszíthetsz? :D
Te ostoba, nem veszed észre még mindig, hogy csak te veszítesz, itt a legtöbb embernek van családja, ami a legfontosabb.
Neked meg sripted van..............
B+, nem lehetsz ennyire sötét, hogy azt hidd hogy azon kívül, hogy röhögnek a kínlódásodon, bármit is elérsz ezzel.
Magányosan fogsz elpusztulni mint a legtöbb elmebeteg náci.........
Na most kezdhetsz másolgatni, lépnem kell ,tudod reggeli, vásárlás, gyereknevelés meg ilyesmi ami neked nincs.
Amúgy tudtad, hogy gyurcsány a legnagyobb náci vezér ma magyarországon? Ő a jobbik főnöke is már!
Na most kannás tablettás bor + seduxen, azt told a hülyeségeid! :)

midnight coder 2020.11.28. 09:01:13

@miklos_2: "Ez a blogger úgy döntött, hogy a nácik és embertelen pszichopatákat öleli keblére"

Aki nálad nagyobb pszichopata, az már csal. Szerintem lehet a kertedben elásva úgy 1-2 nő, vagy 10-20 kisfiú, és vagy 50 kecske.

Ménár Atya 2020.11.28. 09:16:31

@miklos_1:
Fitymatyi, ha most arról kezdenél vitatkozgatni, normálisan, (bár már ez önmagát cáfolja az esetedben) hogy orbi elbaxta a 2. hullám kezelését,még egyet is értenék vele valamilyen szinten, csak az a baj, hogy képtelen vagy már erre..........a kannás tablettás bor elvette az eszed, pedig most itt van a lehetőség, hogy egyszer igazad legyen, de annyira sötét vagy, hogy nem veszed észre.
Na ezért vagy ostoba köcsög Fitymatyi! :)

marosy 2020.11.28. 10:29:21

Beindult a bolsevik fekáliahorda propagandagépezete.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 10:59:51

@Ménár Atya: hát, kedves beteg, az infláció számításáról kicsit többet tudok, mint te. Mondjuk kezd a vásátlói kosár definíciójával, és annak éves felülvizsgálatával.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 11:09:07

@gergely_3: El vagy bizonytalanodva?
Az ironitát nem ismered? Tanulnod kellett volna, amikor lehetőséged volt.

Pöff 2020.11.28. 11:21:57

@Ménár Atya:

Hát nem tudom te hol vásárolsz, de az eddigi tesco bevásárlás alsó hangon 50%-al többe kerül. (nyilván lidl aldi spar stb próbál az ember spórolni. az eddigi 5e most simán 10-re jön ki, egy egyszerűbb bevásárlás 30e
Néztél már új kocsi árat?, jó ne legyen 50% csak 20-30%
Használtat? olyan 5-6 éveset, vannak árak

Már a nyári lanyhulást követően (a munkahelyemről is) menekültek az emberek(egyszerű átlag emberek), volt aki külföldre, hogy ennyi neki elég volt ilyen cég(ek)ből ilyen országból."

nem horvát, hanem dánia német
Ha nem lettem volna tanúja, nem írnám le, hogy "örömkönnyek" közt búcsúzott el, hogy végre vége ennek a horrornak.
Most pl a cég beintett, kiszórt "pár" mondvacsinált fegyelmit, hogy ne keljen karácsonyi bónuszt osztani nekik se(közben a profit a maximumon). Mondták a kollégák, hogy lemegy a vírus oszt szevasztok. Ez megy vidéken.
Vidéki vagy?
Mert akkor tudnád mi folyik vidéken, mennyi az ukrán, a szerb sőt már indiai.
Mert nincs ember...legalább is azért a szar 150-180e pénzért.(mert miért is emelnének a cégek ha van ukrán), és a többi munkakör se jobb ez az a régió ahol a diplomás netto 300-at kap és örüljön.
úgyhogy ott van az X100e ember mínusz
Nem fogják neked így egyesével bejelentgetni, hogy kimentem.

KissGecihuszár 2020.11.28. 11:29:19

nos, a rémálmainkban kísértő súlyos havária helyzet kérem szépen itt van, megérkezett és az az eltelt röpke fél év rezdüléseiből világosan látható, miszerint a mocskos bolsevik NER maffia csak és kizárólag a békés, boldog konjunktúra időszakában volt képes (úgyahogy) kormányozni, vinni az ország szekerét, ha beüt a krach -márpedig az beütött- akkor mint malac a jégen, úgy szambázik, döl, kel, fekszik és halovány fingása sincs, merre is van az amarra, hogyan tovább, hogy elkerüljünk egy, a '90-'93 közti súlyos társadalmi, gazdasági depresszióhoz bőven mérhető összeomlást, melynek belálthatatlan társadalmi és gazdasági következményei lesznek, tekintve hogy sikerült szinte minden fontos gazdasági szereplővel, de leginkább a fejőstehén EU-val összerúgni a port, miközben nyakló nélkül veszik fel a ki tudja, kitől, milyen háttéralkukkal ledealelt hitelek garmadát, ezzel súlyosan eladósítva azt az országot, mely kb. 40 éve nyögi a mindenkori segghülye, impotens, és inkompetens kormányainak súlyos faszságait! Amennyiben az EU többi 25 tagállamának tökei tele lesznek velünk és a dettó Don Quijote-t játszó Lengyelekkel és esetleg mind kilépnek a jelenlegi EU-ból, majd másnap egy újat alapítanak a 2 fasz renegát nélkül; nos akkor sztem Hazánknak erős izgalmi állapotban marad max 1 hete, aztán game over lesz! Senkinek ne legyenek kétségei; ha ebben az országban emberek 100ezreinek, millióinak kihúzzák a talajt a lábuk alól, itt ki fog törni egy ,akár '56-hoz hasonló balhé, mert éhezni, fázni, nélkülözni nem fognak átlag 2-3 gyerekes családok, akiknek eleddig ment a szekér, mert anya&apa tisztességgel, szorgalmasan melóztak, akár mint alkalmazottak, akár mint egy Kft tulajai. Igen, sajnos brutális lesz a '21-es év, s különösen annak első fele! Isten, áldd meg a Magyart, jókedvvel, bőséggel!

ulpius66 2020.11.28. 11:31:38

- bedőlt a forint
- összeomlott a költségvetés, az egészségügy, az oktatás, az egész ország összeomlott
- hullahegyek
- éhséglázadások
- országos sztrájk
............minden, minden sokkal, de sokkal rosszabb, mint 2020-ban!!!!!!!

ulpius66 2020.11.28. 11:34:06

Ja.....

.. azt még ki is hagytam, hogy 100%-os munkanélküliség!

midnight coder 2020.11.28. 11:42:26

@Pöff: Azért nehéz dolog ez, mert ha Pl. az árukeresőbe bedobsz egy terméket és megnézed az árakat, egyes boltok közt simán találhatsz 50% feletti árkülönbséget is. Persze kajánál ez kevésbé van meg, de azért ott sem mindegy hogy ugyanazt a terméket hol veszed meg.

midnight coder 2020.11.28. 11:45:39

@Pöff: "ez az egész vírus erre volt jó"
Ja, a kicsi kínaiak jöttek jól ki belőle, viszont kétszer sem mondom, hogy nem az agyhalott amerikaiak indították, pont azzal a céllal, hogy visszafogják a kínaiakat. Csak aztán azt hagyták ki a számításból, hogy az ilyen karanténosdi arrafelé hatékonyabban tud működni, és hogy a vírus túléléséhez szükséges IT-s cuccokat mostanában már nem az USA-ban gyártják.

Ménár Atya 2020.11.28. 11:54:21

@KissGecihuszár:
Hát persze, kilép 25 ország....mert az ugye úgy megy, hogy holnaptól kilépünk............
Én magam részéről még Eu párti vagyok, de azért ne hidd már el, hogy megáll az élet az Eu-n kívül.
Előtte is elvoltunk, szívattak is a belépéssel,7 éves moratórium a teljes támogatási rendszer felhasználhatóságára ,munkaerő áramlás stb.
Egyszerűbb lett volna menekültet jelenteni és átmenni hozzájuk, ahogy az arabok csinálják.
" az EU-val összerúgni a port"... jelzem az Eu mi vagyunk, egyforma jogokkal, nem csak kötelességekkel.
Ki az az Eu szerinted? mindenki más kivéve mi?
2010-2014-ig nem volt túl békés szerintem, az elkúró szocik miatti giga hitelt is visszafizették megszorítások és agyonadóztatás nélkül.
Akkor is károgtatok hogy úr isten minden rossz amit csinálnak, aztán kiderült hogy mégsem.
Legalább a tényeket értelmeznétek néha károgás helyett normálisan.

Ménár Atya 2020.11.28. 12:03:50

@gergely_3:
Látod fitymatyi már megint milyen ostobaságokat hordasz itt össze, pont mint tavasszal.
Akkor is itt nyekeregtél ,hogy mi kezeljuk a világon a legrosszabbul orbán monnnyon le stb, amikor néhány halott volt , és pár fertőzött.
Már akkor elmondtam a hülye fejednek hogy ez fog következni a második hullámban.
Az emberek azt hiszik mivel nem érintett minket súlyosan, hogy kamu, és utaznak, nem védekeznek, így is lett,meg is lett a következménye.
Persze az egész világon szar a helyzet, és nem kiugró a magyar, csak nem kellett volna néhány dolgot engedni akkor jobb lehetne, de még most sem katasztrófa.
Amit te állítasz,az nettó baromság, van amit rosszul csinálnak, de közel sem annyira mint ahogy azt te láttatni szeretnéd.
Látod majom én már 6 hónapja tudtam mi a rossz te csak 3 hónapja, szóval hülye vagy.
Maradj a kannás tablettás-seduxen kombónál, meg a kecske abuzálásnál idióta! :)
Na ezért vagy köcsög Fitymatyi!

idiesel 2020.11.28. 12:06:12

Nem sirankozni kell, hanem hatradolni es elvezni azt, amit megfoztunk. Karorvendes? Dehogy. Csak a magyar sz.rja le a sajat es gyermekei jovojet. Lehet peldat venni a nep akaratarol, tunteteseirol - nem, a pesti csak tuncike volt es vilagitsunk a telonkkal bulika - gerincrol. Fajni fog? Fajni, de most is kussoljunk es viktort eltetve elvezkedjunk :)

midnight coder 2020.11.28. 12:17:04

@KissGecihuszár: "az az eltelt röpke fél év rezdüléseiből világosan látható, miszerint a mocskos bolsevik NER maffia csak és kizárólag a békés, boldog konjunktúra időszakában volt képes (úgyahogy) kormányozni"

Szemben a mai ellenzék vezető erejét adó Fletóékkal, akik akkor sem. Mert ha megnézed a korabali GDP adatokat, a környező országok nem 2008 után húztak el mellettünk, hanem a folyamat már 2007 előtt is bőven zajlott. Az egy érdekes kérdés amúgy, hogy ez most mekkora válság lesz, van esélye annak, hogy a 2008-as lófütty sem volt ehhez képest. De az is lehet, hogy ha meglesz a vakcina, akkor fél éven belül visszaáll a rend. Bár én ebben kevésbé bíznék. Pár dolog meg szerintem már soha nem fog visszaállni - a világ már jó eséllyel soha nem lesz ugyanaz mint a vírus előtt. Ami pár szempontból nem is annyira baj.

"Amennyiben az EU többi 25 tagállamának tökei tele lesznek velünk és a dettó Don Quijote-t játszó Lengyelekkel és esetleg mind kilépnek a jelenlegi EU-ból, majd másnap egy újat alapítanak a 2 fasz renegát nélkül; nos akkor sztem Hazánknak erős izgalmi állapotban marad max 1 hete, aztán game over lesz!"

Ha ezt megpróbálnák, akkor a EU-nak lenne game over. Gondolj bele, hogy a BRExit mekkora macera volt, és ezt most szorozd be 25-tel. Az a legkevesebb, hogy az összes tagországban választásokat kellene tartani a feloszlásról. Majd egy másikat a belépésről...
Az egész pedig akkora válságot okozna, amihez képest a koronavírus lófütty. Ráadásul mindez csak az EU-ban, ami jelentősen növelné az amúgy is haldokló EU versenyhátrányát. Nem hiszem, hogy pár hisztiző bolsi ennyit megérne a többi tagországnak.

Ménár Atya 2020.11.28. 12:20:46

@Pöff:
Magyarország lakossága : - 2M
Most komolyan elhiszed amit írsz?
Elmed 2 kollégád akkor emigrál az egész ország ugye?
Amit meg most látunk az hologramm, bocs vidéken délibáb.
Üres házak ,kihalt városok, éhező gyerekek,akiket itt hagytak szüleik, koldusok és rablók a gettósodott plázákban...................

Na nézzük a bevásárlást.
Valóban emelkedtek az árak, kb 3-10 %
Nem rég vettem egy új autót, 7.2 M volt, most ugyan ezt 6.8-8M között kapnám meg.
Tegyük hozzá, az uj autó eladások rekordokat hoztak az elmúlt években.
A használtak árát a kereslet alakítja.
De vegyünk egy másik példát, Lakásárak albérletek estek,megálltak, hú de jó.
Na ez ami nem igaz, bár jónak tűnik, de épp az ellenkezőjét jelzi, persze ez fel sem tűnik, mert nem akarsz gondolkodni, csak a látszólag negatív dolgok érdekesek.
Meg a szájhagyomány útján terjedő giga áremelések.
50%? forradalom törne ki.
Tudod mi emelkedett nagyon, a laptop árak, mert megnőtt a kereslet rá.
Szóval maradjunk annyiban ,hogy a hirtelen kivándorlók tömege kamu.
Persze, van aki kimegy, van aki bejön ez így normális, csak amit néha előadtok abból néha már negatív szám jön ki mint itt maradt lakosság.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn004.html

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.11.28. 13:07:33

@hasdrubal_barcas_115:
Nagyon lassú vagy. Alkalmatlan a feladatra, nem?

midnight coder 2020.11.28. 13:10:26

@Ménár Atya: Szerintem az albérletárak az airbmb korlátozása miatt álltak meg, illetve azért, mert egy rakás egyetemista hazament. És mondjuk jónak tényleg nem jó egyik sem.

midnight coder 2020.11.28. 13:12:47

@hasdrubal_barcas_115: Matyika, azt már tisztáztuk, hogy a nácik hozzád képest erkölcsileg a piedesztál tetején állnak.

midnight coder 2020.11.28. 13:15:15

@hasdrubal_barcas_115: Már az nagyon gáz, hogy kirúgnak valahonnan, és más nicken a küszöb alatt visszamászol.

ulpius66 2020.11.28. 13:15:17

2022-ben várom mindazon fiatalok szavazatát, akik mostan fölvették a Fidesz-KDNP kormány 10+10 millás lakásvásárlási támogatását, vagy a babaváró hitelét, vagy bármilyen családtámogatási hitelét!

Orbán Viktor
(amennyiben esetleg nem a Fideszre szavaznának, akkor kérném mindezek visszafizetésélt......köszönettel!)

midnight coder 2020.11.28. 13:17:54

@hasdrubal_barcas_115: "Mert még egy béna ember is kezdhetne többet az életével, mint amit te csinálsz"

Matyika, ezt éppen te mondod? Ráadásul azt a szöveget köpöd vissza, amit én mondtam neked. Még annyi fantáziád sincs, hogy saját magad találj ki valamit.

Ménár Atya 2020.11.28. 13:19:02

@hasdrubal_barcas_115:
Szarban vagy Fitymatyi :D
Szerintem rossz a pszichológiai hadviselésed az őrködésről, ahogy nézem mindig kibaxnak innen :D
Nem lenne gyszerűbb ha visszatérnél a szokásos kerdez-felel módszerre, és akkor oszthatnád az ostobaságaidat?

midnight coder 2020.11.28. 13:19:11

@ulpius66: Fletó meg várja mindenki szavazatát, aki 2002 és 2010 között nyugdíjat kapott. Ezek a dolgok nem így működnek.

ulpius66 2020.11.28. 13:19:50

@midnight coder:

Hát te sem vagy normális, hogy ezzel a vadbarom Berendel Matyival foglalkozol.... ahelyett, hogy a cikkre reagálnál!

Ménár Atya 2020.11.28. 13:21:57

@midnight coder:
Had jöjjön, legalább tudjuk hogy kínlódik az idióta alkesz :D

ulpius66 2020.11.28. 13:26:46

@midnight coder:

Nana!!!!!!!!!!!!!

Azért deficites a költségvetés, mert a Fidesz-KDNP kormány száz és ezer milliárdokat költ évente a mai fiatalok megsegítésére!

Akkor inkább ne legyen ilyen támogatás!!!!

Inkább lopja el ezt a pénzt is a Fidesz!!!!!

A FIATALOK MEG OTT DÖGÖLJENEK MEG AHOL VANNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ha mán egyszer ennyire hálátlanok a sok százmilliárdos támogatásért......BEZZEG A A HATÁRON TÚLI MAGYAROK, AZOK TUDJÁK, HOGY MIVEL TARTOZNAK......AZZAL A 4-5 MILLIÓ FIDESZES LEVÉLSZAVAZATTAL..........)

el somorrito 2020.11.28. 13:29:52

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"már leírtam neked, a gdp 4%-a ered az EU segíjból. Az elmútttízév gdp növekedése sem volt több. A gdp javát a mocskosnyugat hozta össze. "

Miközben a vityáék ellopják ? Most ellopják, vagy a GDP növekszik belőle. Döntsétek már el mit kamuztok.

Amúgy meg, az, hogy az uniós támogatás a GDP 4%-ának megfelelő összeg, még messze nem jelenti azt, hogy a GDP növekedése egy az egyben abból ered.

ulpius66 2020.11.28. 13:33:51

ORBÁN VIKTORTÓL MINIMUM ELVÁROK ANNYI SZERVEZÉST, HOGY AZ USA DEMOKRATÁIHOZ HASONLÓAN, ÖSSZEHOZ 4-5 MILLIÓ LEVÉLSZAVAZATOT A FIDESZ JAVÁRA!!!!

AZ USA DEMOKRATÁIHOZ HASONLÓAN, AZT A LEVÉLSZAVAZATOT, AMELYIK NEM A FIDESZRE ÉRKEZIK, AZT EGYSZERŰEN SZÉT KELL TÉPNI!

ENNYIKE!

el somorrito 2020.11.28. 13:51:57

@Ménár Atya:

"Had jöjjön, legalább tudjuk hogy kínlódik az idióta alkesz :D"

Legfeljebb a tömegbe lövet, aztán táncol egyet megint az irodájában (vagy fordítva, előbb táncol aztán lövet) de a legsimább az lenne, ha a tömeg előtt táncolna, az irodában meg lövöldözne. Kampánycélnak kiváló.

kvadrillio 2020.11.28. 16:07:24

énár Atya
2020.11.28. 08:23:01
@miklos_1:

"NEM ÉN TÖRLÖK, NEM ÉN TILTOK, TE TILTASZ, TE VAGY A NÁCI. Egyébként "diskurzusnak" írják azt, amire gondoltál, te félkegyelmű!"
Na, látod Fitymatyi, még nyelvnáci is vagy a szipla náci mellett!
Itt liberalizmus van, és ha akarom azt írom ,hogy hüje vagy, ettől még mindenki tudja, hogy hülye vagy, te náci dk-s! :D
Most bedobhatsz egy seduxent 2dl tablettás kannás borral, azt lenyugszol! :D :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).....KÖSZIKEHH ! KÖNNYESRE RÖHÖGTEM MAGAM ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

midnight coder 2020.11.28. 17:25:05

@ulpius66: Azt már megtettem az elején.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:01:50

@el somorrito: hát, téged se lopnak el az eszedért. Nem baj, a NER-be még jó leszel. A gdp növelése és a támogatások ellopása nem zárja ki egymást.
Ha a segíj beérkezik, amit valamiért nem ojróban adnak, az bizony meg fog jelenni a gdp-ben. Mészáros vállalkozásai, a stadionok, a gánti bánya mind növelik a gdp-t. Az is, ha a honvédség repülőt vesz. Az is, ha megtankolják a helikoptert...
Csak az a bibi, hogy amennyiben levonod a támogatások összegét, nem nőtt a gazdaság!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:03:58

@el somorrito: "Amúgy meg, az, hogy az uniós támogatás a GDP 4%-ának megfelelő összeg, még messze nem jelenti azt, hogy a GDP növekedése egy az egyben abból ered."
Bizony nem. De akkor hova lett a támogatás???
Szépen tökön lőtted magad...

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:05:09

@ulpius66: idióta, már a republikánusok is cáfolják a Trump agymenését.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.11.28. 22:17:37

@Ménár Atya: na, azért nézd meg az angolok mit jósolnak maguknak

a Bank of London szerint 15 évbe tellik, amíg visszajönnek ugyanerre a szintre...olyan 5-12%-os visszaesést várnak, a forgatókönyvektől függően. Nem, az Ezu-n kívül is van élet, csak szar...
Talán nézd meg a nagyok játékát: Kína hogy szivatja Indiát, mert nem léptek be a vámmentes övezetükbe.
Pedig India kicsit nagyobb játékos, mint Magyarország...

Ménár Atya 2020.11.29. 06:53:49

2010
Az IMF , és minden magyarországon extra profitot termelő bank, és multicég szerint , a bankok és multicégek megadóztatása ,tönkreteszi a magyar gazdaságot és 2013 -ra csődbe megy az ország.
-----------------------------------------
2020.
Most meg azon vitatkozunk, hogy az infláció 3 vagy 5 %, .
Bukás sehol szerencsére, a jóslatok mind megbuktak, legfőkép a magyar pénzügyi guruk jóslatai.
Mindig elfelejtik azt is az összehasonlítgatók, hogy mi voltunk a legszarabb helyzetben.
Egy kalap szart hagyott itt fletó meg egy giga adósságot egy lufi gazdasággal, innen kellett felállni.
Senki nem mondta hogy ki kell lépni, csak kissé unalmas már, hogy nekünk csak kötelességeink vannak, jogaink meg a mostani állás szerint semmi, legalább is ezt akarják.
Nem ebbe az eu-ba akartunk belépni, ahol egyre agyamentebb ötletekkel állnak elő "valakik" az eu nevében.
Tudjuk nincs migráns, nincs soros.
Csak épp ma is jönnek,ma is betelepíteni akarnak, és ha mi nem akarjuk akkor majd büntetnek, mindeközben soros aki egy amerikai spekuláns úgy jár kel és osztogat parancsokat, mintha ő lenne az eu elnöke.
Jó megértem, ezt homokba dugott fejjel nehéz észrevenni.
Szóval nem kell még kilépni, de nem szabad hanyatt feküdni nekik, főleg úgy, hogy ugyan azok a jogok illetnek meg mint a többieket.

Pöff 2020.11.29. 22:48:37

@Ménár Atya: de jó megy 7 misiért
azért a lakosság nem ott tart hogy vírus válság közepén kocsit vegyen 7 misiért

az a 3-10% van az több is bizonyos doglokban.
talán az albérlet az valóban, de ez is szeparált nem érint mindenkit

A vírus után lesz a kimenetel , február, tavasz(hacsak nem lesz 3. hullám)

Pöff 2020.11.29. 22:51:25

@Ménár Atya: a bankok és multicégek megadóztatása ,

nincs még egy olyan ország, ahol ilyen drága lenne ( pláne az fizetési morálhoz képest.) a bankszámla vagy a kártyabirtoklás..vagy is te (meg mindenki) fizeted az adót,
A bank meg röhög a markába. köszönjük orbán

Pöff 2020.11.29. 22:58:52

@Ménár Atya:
azt mindig elfelejtik, hogy miért volt fletó a legszarabb
azért mert orbánék jól tudták, ha semmit nem csinálnak akkor a szocik maguktól is elbaszák, minek lennének konsruktívak.
mondjuk az a 4 évük is megéri a misét, nem hiába váltották le az emberek kurvasürgősen 2002-ben, mert a fideszből ennyni is elég volt, csak feltóék még szarabbak voltak.

És ha fletó volt a ganéj meg a bandája szdsz, akkor miért nem csukták le unblokk az egész bandát?
költői a kérdés, mert nyilván együtt volt a vödörben a kezük.
Maradjunk annyiban hogy a migráns ügy is csak azért téma még mindig, mert az EU-ban van egy csapatnyi balfasz. Ha ott nem ilyen pipogya balfaszok ülnének orbánnak esélye nem lenne, és nem lenne migráns ügy sem.

vackor1 2020.12.01. 12:02:44

Írnak itt rengeteg butaságot a jól ismert nickek, persze szokás szerint magyarázzák a magyarázhatatlant..
"EU-n kívüli élet ( van, csak nekünk nem annyira opció)..liberálisokat gyengíti a vírus.. nincs itt se infláció, se elvándorlás,megszorítások nélkül...visszafizették az előző kormány által felvett hiteleket... a forint is stabil..egyik sötétebb marhaság a másiknál..Ez meg :
"2022-ben várom mindazon fiatalok szavazatát, akik mostan fölvették a Fidesz-KDNP kormány 10+10 millás lakásvásárlási támogatását, vagy a babaváró hitelét, vagy bármilyen családtámogatási hitelét!
(amennyiben esetleg nem a Fideszre szavaznának, akkor kérném mindezek visszafizetésélt......köszönettel!)"

Miért is ? Mert ezt a pénzt személyesen a fényességes adja a magáéból ( mondjuk kb. már meg is tehetné.. ) , vagy a kormánytagok/fidesz elveszítette a közpénz jellegét sajátjából van, esetleg csak a fideszre szavazók pénze ? Szerintem azt a pénzt osztogatja, amit adóban mindenki - mondjuk 5 millió dolgozó- ebből 1 SE szavazott rájuk - meg vagy 8 millió ember - amiből 2 SE szavazott rájuk - ÁFA befizetéseiből van.. Vagy ? Miért is kellene visszafizetniük ?
süti beállítások módosítása