mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Tom Petty ma is aktuális

2020. április 05. - p.a

tp1.jpg

31 éve, áprilisban jelent meg az I Won’t Back Down. 

Talán furcsa lehet Tom Petty 1989-es első szólóalbumát elsőnek nevezni, hiszen Tom Petty and the Heartbreakers néven már 1976 óta adott ki lemezeket, a szóló előtt összesen hetet. Különösen, hogy a lemezen a Heartbreakers szinte összes tagja játszik. Furcsa volt ez már akkor is, felzúdulást keltett a csapatban. 

tp2.jpgÍgy utólag a váltás jogosságát nem is lehet megkérdőjelezni. A Full Moon Fever szép siker lett, ma több számot is hallunk/felismerünk róla, míg az azt megelőző Heartbreakers lemezről talán egyet sem. Ilyen alapdal a Free Fallin, a Runnin’ Down a Dream és természetesen az I Won’t Back Down

A korong nagyot futott és végül nemhogy háttérbe tolta a Heartbreakers formációt, hanem egyenesen az egekbe repítette: Következő, 1991-es lemezük a szuper-klasszikus Into the Great Wide Open, rajta a mindenki által ismert, ezerszer feldolgozott Learning to Fly dallal. 

A Full Moon Fever az I Won’t Back Down számmal került be a köztudatba. Itt az egyik gitár George Harrison kezében van, a basszust pedig Jeff Lyne (Electric Light Orchestra) szolgáltatja. A dal azóta a kitartás, helytállás, bármilyen veszéllyel szembeni ellenállás állandó himnusza. Petty 2017 októberében, néhány nappal 67. születésnapja előtt halt meg, a Won’t Back Down ma is aktuális, talán jobban, mint valaha. 

Ha már a kijárási tilalom miatt otthon vagyunk, szabadidőnkben ne csak olvasással vagy kenyérsütéssel, hanem aktív zenehallgatással is erősítsük magunkat. Ezt elősegítendő álljon itt az eredeti Won’t Back Down, Johnny Cash 2000-ben megjelent feldolgozása és egy friss, magyar, házilag készített, nagy szabadságfokú anyag.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2315593200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása