mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Nagy baj lesz, ha a németek nem fagynak meg

2022. augusztus 17. - p.a

heat.JPG

Mi, magyarok szeretünk a hülyeségbe menekülni.

Van valami furcsa, logikátlan a magyar ember lelkében. Mások nyomoráról fantáziál, hogy ne kelljen észrevenni, pláne megoldani a sajátját.

Többektől hallottam, hogy „nehéz idők jönnek, de legalább tudunk majd fűteni - a németeknél rosszabb lesz, ott meg fognak fagyni az emberek”. Gondolom valahol annál az orbáni mondásnál ragadt ez be, hogy „kinek-mit intézett a kormánya”. Én a magam részéről elég biztos vagyok benne, hogy sokak várakozásával ellentétben a németeknél nem lesz rosszabb. Sőt, nem fognak megfagyni az emberek. Megszervezik, elintézik, kigazdálkodják. Nem úgy itthon, ahol sokan billegnek majd a megfagyás és az alultápláltság között.

A másik, az előző bekezdésben említett témától független, de legalább olyan sokszor, sokak által fejemhez vágott gondolat, hogy „hát nézd meg a Bident, ez egy hülye vénember, mi ez az usa, ez akarja megmondani?”. Miközben pont arról van szó, hogy van egy ország, ami akkor is működik, amikor egy hülye vénember a főnök, mert a döntések sokkal bonyolultabb módon születnek meg, mint nálunk. Egy ország, ami nem one-man-show. Én a magam részéről elég biztos vagyok benne, hogy az USA-ban mindigis nagyobb egyéni szabadság- és boldogságérzet lesz, sőt nagyobb jövőbe vetett hit, mint itthon. Arról nem is beszélve, hogy a világpolitikában is mindig nagyobbak lesznek a lehetőségei, mint például az ellenpólusként bemutatható Oroszországban. Éppen azért, mert úgy van kitalálva, hogy nem számít, ha egy vén hülye az elnök.

De térjünk vissza a hazaihoz. Mit fogunk mondani mi, magyarok abban a kellemetlen helyzetben, amikor kiderül, hogy a németek nem fagytak meg? Megmagyarázzuk majd? Simán csak pofára esünk? Esetleg beismerjük, hogy hülyeségeket beszéltünk és levonjuk a tanulságokat? Ne zárjuk ki ezt a legutóbbit.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6217910147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2022.08.17. 16:26:00

A te várakozásoddal ellentétben, itt se fognak billegni a megfagyás és az alultápláltság között. Már évek óta erre vártok, de valahogy nem jön össze.

Biden egy kirakatember aki valójában semmiről nem dönt és persze hogy nagyobb a jövőbe vetett hitük, mert még két év és megy az egész rohadt lipsi bagázs a picsába.

ulpius66 2022.08.17. 17:07:19

"Többektől hallottam, hogy „nehéz idők jönnek, de legalább tudunk majd fűteni - a németeknél rosszabb lesz, ott meg fognak fagyni az emberek”.

Annyira, de annyira édes, amikor arra alapozol egy cikket, hogy "többektől hallottam"!!!!!

A Kádár-korszakra volt jellemző újságírói fordulat "az emberek azt kérik"......

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.17. 17:18:02

Lassan csőbe megy Brüsszel egész tervezete, ez nekünk jó hír.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.17. 19:11:26

Jó írás. A sok droid úgy gondolja, hogy majd a németek szopnak, mi pedig nem.
Pedig ha ők szopnak, akkor mi is.

midnight coder 2022.08.18. 08:59:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Persze hogy fogunk. Csak az itteni polgár nem ahhoz van szokva, hogy 4x annyit kap ugyanazért a munkáért mint az átlagpolgár a világon. Mi hozzá vagyunk szokva a szarhoz.

midnight coder 2022.08.18. 09:12:05

Amúgy nem hiszem hogy a németek tömegesen fagynának meg. Azt már inkább, hogy sok-sok gyár fog leállni. Jó kis válság lesz, nem fagyhalál.

MEDVE1978 2022.08.18. 13:09:34

Nem fognak megfagyni a németek, ez marhaság. Természetesen az nem, hogy egzisztenciális problémák, ipari leállások várhatók. De még ha ezt el is kerülik, akkor is sokkal drágább lesz nekik és nekünk is a gáz. Ez természetesen egy okozat, egy hiba következménye. (A hiba az volt, hogy az oroszok ellen energiapiaci szankciókat hoztak, ami nagyságrendekkel jobban fáj nekünk, mint nekik.) Ugyanis a szankciós csomagok "hatnak" sok értelemben, az energiahordozókhoz és azok kinyeréséhez, szállításához kapcsolódó szankciók viszont inkább Európát sújtják.

Biden gyakorlatilag vállalhatatlan. Ez egy érdekes dolog, még szebb korokban lehetett azt látni néhány szép esetben, hogy a sajtó egy etikai kódex mellett összefogott és nem mutatta be a gyengeségét egy politikai vezetőnek. Emlékeim szerint ez volt a béna Roosevelt-nél, akit sohasem mutattak elesetten vagy tolószékben.
Bidennél most ugyanez történik, a különbség egyszerűen az, hogy a mainstream sajtó nagyon jelentős része egyszerűen nem ad hírt az elnök újabb extrém bakijáról. Pedig szegény szemmel láthatóan demens és rettenetesen fáradt. Az ilyen korú politikusok kevés kivételtől eltekintve általában már az emlékirataikon dolgoznak.

birkamenet 2022.08.18. 16:16:48

@Nevem senki.: @ulpius66: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @midnight coder:

Ti diszhülye fidernyákok, köpni nyelni nem tudtok a blogtól.

Az egész agymosó kormányotok és médiája pont arra van ráállitva, hogy mindenkit utáljatok és mindenkin röhögjetek. Aztán jön a Valóság, oszt akkor meg ti álltok ott elvert sza.rként. Mekkorákat sz.optok, orbáno főispánotok által, azon csak rőhögni lehet. Mekkora veretes hülyitései buktak már eddig is be:

"Csak a magyaroknak lesz gázuk meg rezsicsökkentésük" - ja, ha mégsem, akkor azért mert Brüsszel!

"Csak a magyarok nem fogják megfizetni a háború árát! - ja ha mégsem, akkor azért mert Brüsszel.

Na húzzatok rőzsét lopni az erdőbe, különben a metró aluljárókban fogtok majd áttelelni.

birkamenet 2022.08.18. 16:20:15

@MEDVE1978:

Biden agyilag még mindig magasabb szinten áll mint a vén szaros putyin. Orbánhoz csak azért nem hasonlitjuk Bident, mert orbánnak nincsen semmi önálló cselekvése, mindenben putyin irányitja.

birkamenet 2022.08.18. 16:25:40

A fidernyákoknál valójában azzal bukik ki, hogy az emberiség legaljább népsége, hogy a barmoknak nagyon megfelelne, ha a ruszkik minél hamarabb végeznének az ukrán nép kiirtásával, mert akkor annál hamarabb jönne vissza a rezsicsökkentésük.
De ezek a szemét ukránok csak elhúzzák a háborút!

clemens 2022.08.18. 16:25:56

Csernyenkót, bocsánat Bident nem nagyon kellene védelmezned.
A történelembe úgy vonul be, mint aki ahelyett hogy megakadályozta volna az ukrán háborút, inkább gerjesztette annak kitörését. Szerencsétlen Európa meg gondolkozás ment utána, mint kutya a gazdája után.
Eltelt fél év, és nyugati világban nincs egy józan hangú potens vezető, aki lépéseket tenne a háború befejezése érdekében.
Remélhetőleg valóban nem fog megfagyni senki, viszont az európai polgárok energiaszámlákban kifizetik az amiknak az ukrajnai fegyverszállításaik árát, amit persze a háború után az ukránoknak is ki kell fizetniük. Vagyis az usákok ismét rongyosra keresik magukat mások nyomorán, de ezt már megszokhattuk...

arthurthedent 2022.08.18. 17:09:34

@clemens: "Eltelt fél év, és nyugati világban nincs egy józan hangú potens vezető, aki lépéseket tenne a háború befejezése érdekében."

Elég sokat tesz az EU annak érdekében, hogy a háború befejeződjön, csak nekem, meg putyinnak nem az a befejezés jár a fejetekben, ami nekünk. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.18. 17:31:29

@arthurthedent: ki a faszom hagyhatná abba a háborút, ha nem az aki elkezdte?!
Ezek idióták bazzeg!

midnight coder 2022.08.18. 17:39:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Aki elkezdte az azok az amcsik voltak akik odaállították az ukránokat a szakadék szélére bekötött szemmel, és azt mondták nekik hogy ugorj! Az egész célja Putyin megbuktatása volt, már a kezdetektől. És ebbe még sok-sok ezer ukrán fog belehalni addig, amíg a ruszkik el nem foglalják az ukránokat, oda nem ültetnek valami bábkormányt. Vagy amíg ki nem tör az atomháború.

midnight coder 2022.08.18. 17:43:48

@birkamenet: "mert orbánnak nincsen semmi önálló cselekvése, mindenben putyin irányitja"

Bidé bácsi önállóan már az orrát nem tudja megtörölni. És ami a legjobb, nem tudni ki irányítja. Ki írja a beszédeit, ki mondja meg hogy mit mondjon. Szegény mára már olyan szinten van, hogy azt is felolvassa a papírról hogy most mosolyogni kell.

Orbán pedig Putyin és az EU között lavírozik. Ilyen szempontból sokkal-sokkal önállóbb mint az EU vezetése ami centire azt csinálja amit a Bidé bácsi joystickját mozgató személy mond.

midnight coder 2022.08.18. 17:47:56

@clemens: "Vagyis az usákok ismét rongyosra keresik magukat mások nyomorán, de ezt már megszokhattuk"

Igazából nem. Az USA-ban pár cég jól jár ezzel, Pl. akik olaj/gázpalában, LNG-ben utaznak. De az átlag amcsi polgár nagyot bukik ezen. Ráadásul az amcsiknak a kína elleni stratégiájuk szempontjából is öntökönlövés mert pont azt érik el ezzel, hogy Kínának lesz olaja, gáza, nyersanyagai és szép nagy piaca.

Az EU bukásával pedig az egyik leghűségesebb talpnyalójukat veszítik el.

2022.08.18. 18:12:51

@MEDVE1978: „ Az ilyen korú politikusok kevés kivételtől eltekintve általában már az emlékirataikon dolgoznak.“

Mar hogyha emlekszik miröl is irjon:-)))

2022.08.18. 18:18:53

@arthurthedent: „ Elég sokat tesz az EU annak érdekében, hogy a háború befejeződjön“

Talan az EU vezetőinek arra kellett volna törekedni hogy el se kezdődjön.

élhetetlen 2022.08.18. 18:24:09

Amit olvastam: középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban, és leállítják a díszvilágítását. Ez utóbbi hiányától senki nem fog megfagyni. A középületek, de ideveszem a tömegközlekedési járműveket is esetében meg energia válság nélkül is meg kellet volna lépni valami hasonlót, de nálunk is. Kint -5 fok, mindenki kabátban, bemész egy intézménybe, várni kell, 10 perc alatt lerohad rólad a kabát. Egy áruházban ugyanez, miközben a kasszás rövid ujjú blúzban ül, mert meleg van. Busz, villamos, a peronon hideg, fönt meleg, egy gyereket nem lehet levetkőztetni és felöltöztetni pár megálló alatt, megizzad, leszáll, áthűl, és, jé, megfázott. Csak ennyi.

arthurthedent 2022.08.18. 20:58:08

@midnight coder: "Az egész célja Putyin megbuktatása volt, már a kezdetektől."

Zseniális elmélet, alig van vele négy apró probléma:
1) Putyin 22 éve van hatalmon, miért éppen most áltak volna neki megbuktatni?
2) Putyin vagy hetven éves, elég nyilvánvaló, hogy ezért a pár évért teljesen felesleges világháborút kockáztatni.
3) Az összes szakértő végig azt mondta, hogy valószínűtlen, hogy Putin megbukna, valószínűbb, hogy inkább megerősödik.
4) Az összes szakértő végig azt mondta, hogy egyáltalán nem valószínű, hogy Putyin után egy normális ember jut hatalomra, van vagy 50% esély, hogy rosszabb lesz.

Szóval ja, lehet ilyen elméleteket gyártani, csak előtte nem árt egy pár percet tájékozódni, hogy ne mondjon az ember ilyen blődséget.

arthurthedent 2022.08.18. 21:02:25

@Tellinghovon: "Talan az EU vezetőinek arra kellett volna törekedni hogy el se kezdődjön."

Elég reménytelen lett volna. Putyin nyilvánvalóan teljesíthetetlen feltételeket követelt, nyilvánvalóan háborút akart és ettől semmi sem tudta volna eltántorítani. Mit tehetett volna az EU, amikor az oroszok például azt követelték, hogy magyarországot rúgják ki a NATO-ból és legyen védtelen, mert Oroszországnak erre van igénye.

Szombatitamas 2022.08.18. 21:03:29

@clemens: és mégis mivel akadályozhatta volna meg a háborút?
Küldhetett volna sokkal több fegyvert már a háború előtt? akkor most azt hallgatnánk, hogy azért támadtak az oroszok, mert az amerikaiak felfegyverezték az ukránokat... (bár most is azt hallgatjuk, csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy a legnagyobb fegyver, amit a háború előtt az amcsik küldtek, azok vállról indítható rakéták voltak... még egy puytinista hazugság).
vagy te arra gondolsz, amire Orbán is célzott, hogy az oroszok háború előtti követeléseit teljesíthették volna? na azok szándékosan olyan követeleségek voltak, amik teljesíthetetlenek, pl a nato vissza a 97 előtti határokba... tárgyalgathattunk volna erről, de ebbe a keleti országok sose mentek volna bele, és ugye ilyenhez egyhangú nato döntés kell. Orbán egyszerűen putyin hülyeségét hangoztatta, mikor mindenkinek nyilvánvaló, hogy az oroszok szándékosan jöttek elő teljesíthetetlen követelésekkel.

arthurthedent 2022.08.18. 21:08:03

@midnight coder: "hogy Kínának lesz olaja, gáza, nyersanyagai és szép nagy piaca."

Kína kereskedelme az EU-val és az USA-val összesen 21-szer akkora mint a kereskedelme Oroszországgal. Az a szép nagy piac amiről te álmodozol egy olyan Oroszországhoz tartozik aminek a gazdasági súlya jelentősen kisebb mint Olaszországé. Ez az elméleted megint nem élt túl egy 15 másodpercel guglizást. :(

arthurthedent 2022.08.18. 21:10:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "ki a faszom hagyhatná abba a háborút, ha nem az aki elkezdte?!"

Elég unalmas már ez, hogy az usa meg az eu hagyja abba a háborút nem? Putyin még egy szóval sem említette meg soha, hogy abba akarná hagyni, akkor meg mit kellene az eunak csinálni?

2022.08.18. 22:06:49

@arthurthedent: „ Mit tehetett volna az EU, amikor az oroszok például azt követelték, hogy magyarországot rúgják ki a NATO-ból és legyen védtelen, mert Oroszországnak erre van igénye.“

Ez alert egy furcsa összehasonlítás mintha egymás melle tennél egy almát és egy körtét.
Magyarország EU és NATO tag, Ukrajna meg egyik sem. Oroszországnak ugyanannyira jogos igénye magát biztonságban érezni mint például az USA-nak a Kuba válság idején. Oroszország sokáig minden fórumon ezt elmondta, az EU pedig ahelyett hogy hídként közvetített volna, süket aroogans módon viselkedett. Persze hogy valamikor elfogy a türelem. Csak indulj ki a saját emberi mivoltodbol: minden bizonnyal már te is elvesztetted amikor az érvek nem hatottak. Evvel nem mentegetni akarom az oroszokat mert a háború a legrosszabb megoldás. Pedig milyen kevés kellett volna az EU részéről hogy ez ne történjen meg. Most meg mindannyian szívunk.

arthurthedent 2022.08.18. 22:46:04

@Tellinghovon: "Ez alert egy furcsa összehasonlítás mintha egymás melle tennél egy almát és egy körtét."

Semmiféle alma meg körte nincs. Nyilvánvalóan teljesíthetetlen követeléseket támasztott Putyin, mert nyilvánvalóan már régen elhatározta, hogy háborút kezd, mert fájt a foga ukrajnára. Ennyi.

"Oroszországnak ugyanannyira jogos igénye magát biztonságban érezni"

Nincs olyan jog, hogy az országoknak joguk van biztonságban érezni magukat. Az azonban biztos, hogy maga Putyin mondta Finnország kapcsán, hogy egyetlen országnak sincs joga a saját biztonsága érdekében a régió stabilitását, biztonságát veszélyeztetni.

"mint például az USA-nak a Kuba válság idején"

Na, ez az alma meg körte.
1) Ukrajnába senki sem akart atomfegyvereket telepíteni, a Kubai válság arról szólt, hogy a szovjetúnió atomfegyvereket telepített volna Kubába.
2) A kubai válság idején USA nem támadta meg kubát. Igaz, máskor megtámadta.
3) Oroszország viszont csapatokat telepített Belorusziába, sőt kimondták, hogy beloruszia atomfegyvereket kér telepíteni a területére.

Putyin szó szerint azzal vádolja a NATO-t, amit a NATO nem tett, nem tervezett, de amit ő maga megtett belorusziában.

"Oroszország sokáig minden fórumon ezt elmondta"

Hát ez nézőpont kérdése, Oroszország évtizedeken keresztül nem mondta ezeket, most keudett el balhézni. Putyin szó szerint azt követelte, hogy a szomszádjai legyenek védtelenek, mert ő csak akkor érzi biztonságban magát és ehhez bizony egyetlen országnak sincs joga. Ezért beszélt hiába, mert marhaságokat beszélt.

"Persze hogy valamikor elfogy a türelem."

Pont ugyanúgy mint Hitlernek, pont ugyanúgy elfogyott a türelme. De ha te tényleg azt állítod, hogy Oroszország azért rohant le egy szomszédos országot, mert Putyin türelmetlen volt, akkor nagyobb böszmeséggel vádolod mint én.

"Csak indulj ki a saját emberi mivoltodbol: minden bizonnyal már te is elvesztetted amikor az érvek nem hatottak."

Soha nem alkalmaztam erőszakot azért, mert az érveim nem hatottak. Háborút meg pláne nem indítottam.

"Evvel nem mentegetni akarom az oroszokat mert a háború a legrosszabb megoldás."

1) Akkor ne mentegesd.
2) A háború nem megoldás, ahogyan azt látjuk is. Belép két új ország a NATO-ba, az EU fegyverkezik, pont az ellenkezőjét érte el annak, amit mondott.

"Pedig milyen kevés kellett volna az EU részéről hogy ez ne történjen meg."
Nem érted ugye?! Putyin követeléseit sem az EU, sem a NATO, sem az USA nem tudta volna teljesíteni. Ha mégis tudta volna, akkor viszont Putyin ugyanúgy támadott volna, mert Ukrajnát akarta megszerezni. Ha végzett volna vele, akkor Moldovával folytatta volna. Utána meg ki tudja mivel.

Az erőszakos bűnözők, a terroristák nem visszakoznak akkor, ha megadod magad, ha védtelenségbe akarsz menekülni.

"Most meg mindannyian szívunk."

És szerinted mennyire szívnánk, ha magyarország Putyin követelésére kilépett volna a NATO-ból és Ukrajna megadja magát? Szerinted azért akarta Putyin, hogy Magyarország meg Szlovákia meg Lengyelország ne legyen NATO tag meg meg akart állni a Krímnél?

arthurthedent 2022.08.18. 22:50:53

@Tellinghovon: "Ez alert egy furcsa összehasonlítás mintha egymás melle tennél egy almát és egy körtét."

Ez egy képzavar. Az almát és a körtét természesen össze lehet hasonlítani. Össze lehet hasonlítani a méretüket, az árukat, a vitamintartalmukat, a cukortartalmukat. Mindent össze lehet hasonlítani mindennel, ha a megfelelő tulajdonságokat veszed alapul.

Kedvenc összehasonlításom amikor a banánt hasonlítják össze az atombombával vagy fukishimával és csernobillal:

"Thus, exposure from Chernobyl and Fukushima equates to 6,480,000,000,000 Banana Equivalent Doses – that's 6.48 trillion bananas or, if you prefer, 6.48 terabananas or 6,480 gigabananas."

6,48 terabanán, pontos, szakszerű összehasonlítás. ;)

2022.08.18. 23:05:28

@arthurthedent:

Megadom magam. Amennyiben ennyire vakon megvagyok győződve mindarról amit írtál, akkor nincs értelme erről a témáról, veled pragmatikus objektív vitat folytatni.

arthurthedent 2022.08.18. 23:12:30

@Tellinghovon: "Amennyiben ennyire vakon"

Szerintem minden állításom mellé írtam érveket is. Miből gondolod azt, hogy "vakon" vagyok meggyőződve valamikor, amikor érvekkel próbálom meg alátámasztani az álláspontomat?

arthurthedent 2022.08.18. 23:17:26

@Tellinghovon: "veled pragmatikus objektív vitat"

Azt állítottad, hogy az EU megelőzhette volna a háborút. Putyin két legelső követelése az volt, hogy ukrajnát demilitarizálni és denácifikálni kell. Mégis hogyan tudta volna az EU demilitarizálni ukrajnát? Hogyan tudta volna denácifikálni.

Putyin azt is követelte, hogy a NATO térjen vissza valahová 1997-es állapothoz. Mégis az EU hogyan tudta volna kirúgni a kelet európai országokat a NATO-ból? Mégis mi lett volna az értelme védtelenné tenni ezeket az országokat annak érdekében, hogy oroszország ne támadjon? Mégis mi a fene lenne az értelme a NATO-nak. ha Putyin mondhatja meg kik lehetnek a tagjai?

bordon 2022.08.19. 03:51:37

@midnight coder: Ukrajnát nem fogjak tudninelfoglalni a ruszkik. Már most nyugdíjasokat toboroznak, lassn kifogynak a precíziós fegyverekből. Sok ukrán fog meghalni, de sok orosz is. Ukrajnát nyilván felhasználja a Nyugat az oroszok ellen, de ez az egyetlen okos lépés, hisz ha közvetlenül a NATO-val háborúzna Oroszország, az világháborúhoz vezetne.

Az EU pedig nem fog megbukni, megszűnni, sőt, erősebb központosításra is van esély, hisz Orbánt és a lengyel keresztényfundamentalista kormányt ilyen válságos időkben elég jól sarokba lehet állítani források megvonásával, feltételekhez kötésével.
Más kérdés, hogy az EU gazdasági motorja, Németország válságba süllyedhet, ez pedig erősen kihat majd K-Európára.
Remélhetőleg pár hét igazi téli hideggel megússza Európa, lehet majd kabátban üni otthon, az én magyarországi felújított panellakásomban minden fűtés letekerésével, főzés stb. hője nélkül 13 fok volt, amikor kint mínusz 15 vagy még hidegebb. Szóval nagyon kellemetlen, de túlélhető. Jelenleg olyan helyen élek külföldön, ahol 10 fok alatt van a téli hőmérséklet, egyrétegű ablakok vannak, nincs semmi hőszigetelés és ha kint 8 fok van, akkor a lakásban is. Alkalmazkodni kell.

bordon 2022.08.19. 04:14:13

@Tellinghovon: A háború elkerülhetetlen volt, Ukrajna túl nagy ahhoz, hogy a nyugat és a ruszkik közt semleges maradhasson. Ráadásul etnikailag megosztott, keleten sok az oroszajkú lakos, akikre Putyin terveit építette. Az a szerencse, hogy Ukrajna nem volt NATO tag, így egy korlátlan háború terepe lehet. Ha például a Baltikum vagy Lengyelország nem lenne NATO-tag, akkor ott csapnának össze a nyugati és orosz erők.
Két keleti szláv nemzet, két velejéig korrupt állam felmorzsolja egymást szépen lassan. Mindkét országban évtizedek óta katasztrofálisak a denográfiai adatok, most kiirtanak egy generációnyi fiatal férfit. Azok a kelet-ukrán területek, ahol most a harcok folynak, alapvetően oroszajkúak, a ruszkik kényszersorozzák a helyi férfiakat. Eddig se volt túl vidám ott élni, ezután még rosszabb lesz, akkor is, ha független, kvázi-független vagy Oroszország része lesz a terület.

Európa többi részén ezen a télen fog eldőlni, hogy milyen negatív hatással lesz a háború. Ha sikerül menedzselni az energiaellátást, akkor Európa megerősödve jöhet ki a válságból.
Most van itt az ideje, hogy EU támogatások feltételekhez kötésével megroppantsák a lengyel és a magyar kormányok gerincét.

Exploiter 2022.08.19. 08:06:43

Európában a jelek szerint senki nem fog megfagyni.
Egyszerűen csak az életszínvonal romlik rohamosan, a gazdasági előrejelzések meg katasztrofálisak. Mi is be fogjuk szopni? Be.
Faszért kellett kelet-európában letelepedni.

birkamenet 2022.08.19. 08:07:22

@clemens:

Miért idejössz az agybajoddal, miért nem a Palaverbe? Az a gyüjtöhelye az ország legelhülyültebb birkáinak, ott aztán Amerikázhatsz, meg Brüsszelezhetsz meg Gyurcsányozhatsz ezerrel. több ész oda nem kell. A fidessbirkákank a világ összes bajára úgyis ez a három szó a magyarázat.

birkamenet 2022.08.19. 08:11:11

@Exploiter:

Csak a magyarok fognak megfagyni. Senki nyugat-európai nem. A nyugatiak ugyanis szolidáris társadalmak, a magyar meg a világ legönzőbb népe. Ráadásul orbán az elmúlt 12 év gyülölet politikájával a birkákból ipari mértékben hozta ki a gyülölködést.

Már előre röhögök, ahogy jönnek majd a hirek, hogy a magyarok egymást nyirják ki az erdőkben a rőzséért folytatott harcban.

birkamenet 2022.08.19. 08:31:37

@midnight coder: "Aki elkezdte az azok az amcsik voltak akik odaállították az ukránokat a szakadék szélére bekötött szemmel, és azt mondták nekik hogy ugorj! "

Te annyira tropál agymosott hülyéje vagy a NER-nek, hogy téged már a Paláverben se mernek mutogatni, annyira égés vagy nekik is.

Háppersze, az USA. Ha nem tudsz r.ájszolni azért is az USA a hibás. Ha leég a tejbegrized, az is az USA műve. Ha putyin gazdád atombombát dob majd rád az is az USA műve. Háppersze te kóros elmebetegje a NER gazdádnak, még téged is az USA csinált, a te elb.szott birka életed is az USA műve.

midnight coder 2022.08.19. 08:37:33

@arthurthedent: Egy fenét most álltak. A mostani helyzet sok-sok év munkájának a gyümölcse. A mostani helyzetben már tényleg nem volt annyira nagyon érdeke az amcsiknak megborítani Putyint. Bár ugyanazok a körök akik Putyin bukásával jól jártak volna, így sem járnak rosszul.

nemecsekerno_007 2022.08.19. 08:40:00

@clemens: Ott a pont.
A sok hülye meg könnyes szemmel számolgatja az üveggyöngyöket.

birkamenet 2022.08.19. 08:40:58

@Tellinghovon:

Te másik nagyokos palaveres, a ruszkijaid a legbiztonságosabban akkor érezhetnék magukat, ha demokratizálnák az országukat a diktatúra támogatása helyett. Meg ha igényük lenne a demokráciára, a fejlődésre. Nem ölnék halomra az újságírókat, ellenzéki politikusokat stb. Ha egy ilyen országuk lenne, akkor akár még a NATO-ba is beléphetnének.

Ehgelyett a ruszkijaid egy agymosott társadalom (mint a magyar), állandóan gazda kell neki és gondolkodás nélkül beszop minden fake propagandát. Ez szolgál a ruszki diktátoroknak ahhoz, hogy életfogytiglan uralkodjanak az agymosott, igénytelen népen.

Az ukrán meg nem ilyen, oszt ezért a ruszki muzsik há hú de fenyegetve érzi magát!

birkamenet 2022.08.19. 08:41:46

@nemecsekerno_007:

amikor két agymosott fidessbirka egyetért önmagával, jaj de jó vagy NERmecsek!

midnight coder 2022.08.19. 08:44:59

@arthurthedent: "Kína kereskedelme az EU-val és az USA-val összesen 21-szer akkora mint a kereskedelme Oroszországgal. "

Az, hogy az EU-nak mekkora a GDP-je, nagyrészt Kínán _és_ az USA-n múlik. Ahogy az oroszok GDP-je is fel tud. De igazából itt arról van szó, hogy a kínaiaknak energia, kaja és nyersanyag kell - és ez mind van az oroszoknak. Ha a kicsi kínaiaknak ezért kevesebbet kell szállítania mint ha az EU-nak szállítanak és az így kapott euróból vesznek máshol olajat, gázt, kaját az nekik nagyon nem fog fájni.

arthurthedent 2022.08.19. 08:55:40

@midnight coder: "A mostani helyzet sok-sok év munkájának a gyümölcse."

Tehát szerinted Trump Putyin megbuktatásán dolgozott? És az ofjabbik Bush? Mert mindkettő nagy haverja volt ám Putyinnak... szóval ez az elméleted megint eléggé kamu.

arthurthedent 2022.08.19. 08:57:58

@midnight coder: "De igazából itt arról van szó, hogy a kínaiaknak energia, kaja és nyersanyag kell - és ez mind van az oroszoknak."

Okés, az eredeti állítás az volt, hogy Kína megszerzi a hatalmas orosz piacot. Most meg kiderül, hogy energiát, kaját, meg nyersanyagot akarnak venni? Belezavarodtál?

midnight coder 2022.08.19. 08:59:06

@bordon: "Ukrajnát nem fogjak tudninelfoglalni a ruszkik."
Simán el fogják foglalni, a kérdés hogy mekkora veszteséggel. Jelenleg csak a ruszki hadsereg egy része harcol az ukránokkal. Másrészt végsõ esetben akár atomot is bevethetnek ellenük. Ebből még mindig nem lenne feltétlenül atomháború.

"Ukrajnát nyilván felhasználja a Nyugat az oroszok ellen, de ez az egyetlen okos lépés, hisz ha közvetlenül a NATO-val háborúzna Oroszország, az világháborúhoz vezetne."
Talán nem kellene háborúzni az oroszokkal, inkább kereskedni kellene velük és befektetni oda. Akivel jó gazdasági kapcsolataid vannak, azt nem akarod megtámadni. Az, hogy Putyin elvtárs egyáltalán hatalomra került, annak a balfaszságnak az eredménye, hogy az EU-ban és az USA-ban olyan gazdasági környezetet hoztak létre, hogy Kínába volt érdemes befektetni. Ha ezek a cégek az oroszokhoz mentek volna, akkor ma lenne egy erős, fejlett, demokratikus Oroszország - kb. mint Észtország - és eszük ágában sem lett volna Sztálin elvtárs után nosztalgiázni. A másik oldalon pedig nem lett volna Kína a világ mûhelye. Csak az amcsik nemigen akartak volna egy erős orosz-európai szövetséget ami a kihívójuk lehetett volna a világuralomban. Ehelyett megkapták Kínát.

"Remélhetőleg pár hét igazi téli hideggel megússza Európa, lehet majd kabátban üni otthon, az én magyarországi felújított panellakásomban minden fűtés letekerésével, főzés stb. hője nélkül 13 fok volt, amikor kint mínusz 15 vagy még hidegebb."
Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy leállnak-e a gyárak. És hogy ez az egész energiamizéria mennyivel fogja csökkenteni Európa amúgy sem fényes versenyképességét. Drága munkaerő, öreg népesség, rég kiapadt nyersanyagforrások, drága energia, egyre szarabb klíma, impotens kormányok akik azt hiszik hogy az EU ma is a világ vezető ereje és úgy is viselkednek.

midnight coder 2022.08.19. 09:01:14

@arthurthedent: "Tehát szerinted Trump Putyin megbuktatásán dolgozott?"
Trump bácsi igen, és Obamáék is. Hitler is nagy barátja volt Sztálinnak a Molotov-Ribbentrop paktum idején.

arthurthedent 2022.08.19. 09:01:32

@midnight coder: "Talán nem kellene háborúzni az oroszokkal, inkább kereskedni kellene velük és befektetni oda. "

Jó ötlet. Kérdés: Hitlerrel miért háborúztak az oroszok, miért nem kereskedtek vele? :D

arthurthedent 2022.08.19. 09:04:15

@midnight coder: "Trump bácsi igen"

Te körülbelül annyira értékeled túl Trump észbeli képességeit mint én a tiedet. :) Trumpnak soha nem volt annyi esze, hogy félrevezessen egy legyet, nem, hogy a világot. :D

midnight coder 2022.08.19. 09:05:01

@arthurthedent: Mit jelenet a piac? Azt, hogy van egy rakás árud amit termeltél és amit el tudsz sózni azért, hogy megszerezd a számodra szükséges dolgokat. De ebben a folyamatban számodra ez utóbbi a lényeg. Ha a kicsi kínaiak negyedannyi villanyrollert, laptopot, telefont, stb. adnak el az oroszoknak azért hogy megszerezzék a számukra szükséges energiát/nyersanyagot/kaját mint ha Európának szállítanának és a felesleget szét tudják szórni olcsóért a saját belső piacukon, vagy mondjuk Afrikában további nyersanyagokért az nekik nem fog fájni.

midnight coder 2022.08.19. 09:06:36

@arthurthedent: "Trumpnak soha nem volt annyi esze, hogy félrevezessen egy legyet, nem, hogy a világot."

Ezt beszéld meg a blog írójával:

"Miközben pont arról van szó, hogy van egy ország, ami akkor is működik, amikor egy hülye vénember a főnök, mert a döntések sokkal bonyolultabb módon születnek meg, mint nálunk. Egy ország, ami nem one-man-show"

arthurthedent 2022.08.19. 09:09:30

@midnight coder: "Simán el fogják foglalni, a kérdés hogy mekkora veszteséggel. Jelenleg csak a ruszki hadsereg egy része harcol az ukránokkal."

Tehát azt mondod, hogy hatalmas tartalékaik vannak? Akkor miért 1962-es tankokat küldenek? Miért toboroznak a börtönökben? Miért nem küldik oda a tartalékokat? Ez megint egy nyilvánvalóan téves elmélet ám.

midnight coder 2022.08.19. 09:09:48

@arthurthedent: Amúgy egyébként a kicsi kínaiak akár azt is megtehetik, hogy a termelés egy részét áttelepítik az oroszokhoz. Vagy hogy "drágán" veszik a ruszkiktól az általuk szállított dolgokat, és akkor mindjárt lesz pénzük a ruszkiknak kínai árukra. De persze hülyék lennének ha ezt tennék amikor olcsóért is megkaphatják. A kereskedelemnek nem az a lényege, hogy sokat adj, hanem az hogy a lehető legkevesebbért megszerezd amit akarsz.

midnight coder 2022.08.19. 09:12:43

@arthurthedent: Azért toborozanak börtönökben, mert ha a kéjgyilkos Ivánt lövik le, az kevésbé fáj, mint ha a rendes, tisztességes Vologyát. És azért küldenek ŕegi tankokat amiért az EU is a leselejtezésre váró eszközöket adja az ukránoknak. Egyrészt mert ezt egy félhülye ágyútöltelék is kezelni tudja, másrészt mert ők is meg akarják semmisíteni a régi hadianyagokat/felszerelést és erre nekik is kapóra jön a háború.

arthurthedent 2022.08.19. 09:13:02

@midnight coder: "a döntések sokkal bonyolultabb módon születnek"

A külpolitika oroszbarát volt, Putyint elfogadták, bíztak benne. Azt állítod, hogy valójában titokban, a háttérben amerika kimondottan putyin bukásán dolgozott. Az elnök nem tudta? Vagy tudta és direkt ellenkezőjét mondta? Hogyan?

2022.08.19. 09:13:15

@bordon:
Kissinger Putinrol: Putyinnal személyesen tizenötször találkozott. Elemző, meggondolt politikusnak tartotta, ezért sem érti, miért vágott bele a kilátástalan, elszigetelő totális háborúba. Minden bizonnyal közrejátszott ebben az, hogy a Nyugat a NATO előbástyájának tette meg Ukrajnát Oroszország szomszédságában. Ukrajna elveszítette a kelet-nyugatot összekötő híd szerepét, és egyértelműen a Nyugathoz akar csatlakozni. Ez pedig félelemmel tölti el az oroszokat.

arthurthedent 2022.08.19. 09:19:17

@midnight coder: "Azért toborozanak börtönökben, mert ha a kéjgyilkos Ivánt lövik le, az kevésbé fáj, mint ha a rendes, tisztességes Vologyát."

Tehát zavarja őket, hogy lelövik a Vologyát. Akkor mi a fenéért nem küldik be a hatalmas tartalékokat, amikről beszélsz?

"És azért küldenek ŕegi tankokat amiért az EU is a leselejtezésre váró eszközöket adja az ukránoknak."

Tehát a hivatásos seregüket direkt használhatatlan fegyverekkel küldik háborúba, pedig van nekik fasza új? Mennyire vagy te elborulva?

"Egyrészt mert ezt egy félhülye ágyútöltelék is kezelni tudja, másrészt mert ők is meg akarják semmisíteni a régi hadianyagokat/felszerelést és erre nekik is kapóra jön a háború."

Tehát a régi tankoknak a megsemmisítési módja az, hogy beleültetsz 3-4 hivatásos orosz katonát és végignézed, ahogy bennégnek a tankba, utána pedig megpróbálod rábeszélni indiát, hogy vegyen tőled fegyvert a jövőben is, mert az orosz fegyvernél nincs jobb?

Ne haragudj, sok marhaságot beszéltek már erről a háborúról, élen járt az orosz propaganda, a terv szerint visszafelé masírozó orosz seregtől az ukránok magukat löviken keresztül a nincs is háború dumáig, de ez azért jó eséllyel dobogós marhaság.

2022.08.19. 09:22:56

@midnight coder: “ A kérdés az, hogy leállnak-e a gyárak. És hogy ez az egész energiamizéria mennyivel fogja csökkenteni Európa amúgy sem fényes versenyképességét. Drága munkaerő, öreg népesség, rég kiapadt nyersanyagforrások, drága energia, egyre szarabb klíma, impotens kormányok akik azt hiszik hogy az EU ma is a világ vezető ereje és úgy is viselkednek.”

Igen ez a tel nagy vízválasztó lesz. Ha kemény lesz akkor polgári elégedetlenség mindenhol felüti a fejet és ez segíti a politikai tisztulast. Ha gyenge tel lesz akkor Európa vezetői ünnepelni fogjak magukat, hogy látjátok mégsem volt olyan rossz.

arthurthedent 2022.08.19. 09:23:51

@Tellinghovon: "a Nyugathoz akar csatlakozni. Ez pedig félelemmel tölti el az oroszokat."

Igazából nem. Igazából Putyint töltötte el félelemmel az, hogy az ukránok megmutatták az orosz népnek, hogy el lehet hajtani a cár atyuskát és lehet demokráciát csinálni, ha jobban akarsz élni. Putyin az oroszoktól fél, az ukránoktól nem. Az ukránok az orosz katonákat ölik, az nem érdekli, az orosz parasztok viszont őt ölnék meg, az már ciki.

Ezért halnak az orosz katonák, hogy megmutassák az orosz lakosságnak, hogy 1) ha putyin akarja rádküldi a hadsereget és 2) ha putyin akarja téged küld rá másokra.

2022.08.19. 09:32:07

@birkamenet: “ Ehgelyett a ruszkijaid egy agymosott társadalom (mint a magyar), állandóan gazda kell neki ”

Igen egy londoni pizza futár, mint te, az igazán független és fennokolt szellemiséggel bír. Mindig agymosott emberekről írsz, ez a Stockholm szindróma hatása?

2022.08.19. 09:35:54

@arthurthedent:

Értem akkor szerinted Kissinger téved. Evvel akkor magadat ő fölé helyezed. Ez már narcisztikus

Etniez 2022.08.19. 09:49:27

Leginkább azok a nyugdíjasok fognak bűnhődni, akik a nyakunkra rakták ezt a fidesznek nevezett szarkupacot.

Ők majd választhatnak, hogy fűtenek vagy esznek. Még nem döntöttem el, hogy fogom-e őket sajnálni vagy nem, mind a kettő mellett szólnak érvek.

Etniez 2022.08.19. 09:54:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Lassan Oroszország megy csődbe, számítások szerint 6-12 hónapon belül békét kell kötniük Ukrajnában vagy a mostani brutális recesszió mértéke duplázódni fog.

Nem tudják januártól eladni az olajukat senkinek. És mielőtt jössz majd az okoskodással, hogy majd más megveszi: nem veszi meg, mert nincsenek kiépítve vezetékek, Murmankszból pedig geci nehéz ellátni Indiát például.

Lesz egy kemény telünk, ha szerencsénk lesz, enyhe lesz. Az orosz testvéreidnek viszont szar éveik, talán évtizedük lesz ezután.

Etniez 2022.08.19. 09:56:57

@MEDVE1978: "(A hiba az volt, hogy az oroszok ellen energiapiaci szankciókat hoztak, ami nagyságrendekkel jobban fáj nekünk, mint nekik.)"

Ezt a hülyeséget oroszbarát propaganda oldalak terjesztik, ne dőlj be neki. Az oroszoknak már most jobban fájnak a szankciók, nem is mernek semmilyen gazdasági adatot közölni. És ez csak fokozódik, már csak ki kell őket tiltani az EU-ból úgy, ahogy vannak, aztán hamar észhez térnek.

Nekünk meg lesz egy fázósabb telünk, néhány gyár pedig félgőzzel fog termelni. Sehol nincs az orosz összeomláshoz a helyzet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.19. 10:00:18

@Etniez:

Oroszo. köszöni, jól van, van tengernyi vevő a kőolajra, gázra is. Plusz az ország önellátó, akár nemzetközi kereskedelem nélkül is meglenne.

Nyilván nehezedés az van, dehát az átlag orosz ember inkább kíbír egy kis életszínvonalcsökkenést, mintsem hogy gyarmati uralmat éljenezzen. Szóval Sorosék és a CIA esélytelenek, ha bejönnek, az lesz mint Sztálingrádban, egyenként lesznek likvidálva a megszállók, majd ajándékba megy párszáz atomrakéta a NATO-ra.

Etniez 2022.08.19. 10:04:29

@clemens:

Nah, megjött a napi oroszhülye és hülyének néz minket is:

Szépen összeszedted az oroszhirek kamu lózungjait, lássuk szépen:

"Csernyenkót, bocsánat Bident nem nagyon kellene védelmezned.
A történelembe úgy vonul be, mint aki ahelyett hogy megakadályozta volna az ukrán háborút, inkább gerjesztette annak kitörését. Szerencsétlen Európa meg gondolkozás ment utána, mint kutya a gazdája után."

Az orosz-ukrán háború 2014-ben kezdődött, hogyan akadályozhatta volna meg Biden? A második orosz támadás is már tavaly év végén eldőlt, már akkor tájékoztatták az elnököt, aki figyelmeztette Zelenszkijt. Valószínűleg ezért bukott el a villámtámadás. A háború kitörése előtt figyelmeztette Oroszországot, hogy ne tegye mert szankciók lesznek, sőt a háború napját is közölték két nap eltéréssel.
Azt hiszem, ennél többet nem tehetett volna annak érdekében, hogy megakadályozza.
A háborúért a Putyinfasszopó felelős egyedül.

"Eltelt fél év, és nyugati világban nincs egy józan hangú potens vezető, aki lépéseket tenne a háború befejezése érdekében."

A nyugat nem hadviselő fél. Oroszország és Ukrajna a hadviselő felek. A háborút Oroszország tudná befejezni, mivel ő a támadó fél, ha Putyinfasszopó józanul gondolkodna, de sajnos nem

"Remélhetőleg valóban nem fog megfagyni senki, viszont az európai polgárok energiaszámlákban kifizetik az amiknak az ukrajnai fegyverszállításaik árát, amit persze a háború után az ukránoknak is ki kell fizetniük. Vagyis az usákok ismét rongyosra keresik magukat mások nyomorán, de ezt már megszokhattuk..."

Az európaiak a saját biztonságuk árát fizetik ki az energiaszámlákban. Ez még mindig kényelmesebb, mint fiatalokat küldeni a harcmezőre, akik egy része ott halna meg egy értelmetlen háborúban. Mi európaiak pont ugyanúgy fogjuk megszopatni Oroszországot, mint ahogy az USA tette az afgán-háborúban: pénzzel.
Nem kérdés, hogy mi Európa vagyunk fölényben ebben is.
Nekünk annyi dolgunk van, hogy kifizessük a számlát és szállítsuk a fegyvereket Ukrajnának, ők majd helyettünk háborúznak.

Etniez 2022.08.19. 10:06:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Oroszo. köszöni, jól van, van tengernyi vevő a kőolajra, gázra is. Plusz az ország önellátó, akár nemzetközi kereskedelem nélkül is meglenne."

TUDTAM :DD BIRKA, NEM MINDENKI OLYAN HÜLYE, MINT TE!

VEVŐ LENNE BAZDMEG :DD

csak nincs hol eladni. Nincsenek csövek, tankerek, kikötők. Majd 5-10 év múlva lesznek, de addig nem tudja eladni Oroszország az olaját, a gázt is csak kis mértékben.

Te hazug fasz, fogalmad sincs a helyzetről, vagy direkt hazudsz :DDD

Etniez 2022.08.19. 10:07:19

@midnight coder: Szóval 2014-ben az USA miatt szállta meg a Krímet Oroszország?

Részegen ne posztolgass szerintem.

Etniez 2022.08.19. 10:09:13

@Tellinghovon: Például kiraktak volna 12 országot a NATO-ból vagy hogy?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.19. 10:11:07

@Etniez:

A helyzet az, hogy a NATO-agresszió elbukott. Most próbálja menteni az arcát a nyugat.

Napoleon és Hitler után most Soros gazda is elbukott a Moszkva elleni terveivel.

Csövek, tankerek, kikötők? Ez nyugati, liberális gondolkodásmód. A nyugat csak anyagiakban képes gondolkodni, ezért is bukta el ezt a háborút. A Szent Kereszt millószor nagyobb erő, mint a csövek és tengerek, tankerek és kikőtők.

arthurthedent 2022.08.19. 10:12:01

@Tellinghovon: "Igen egy londoni pizza futár, mint te, az igazán független és fennokolt szellemiséggel bír."

Látod, hogy nem érted mit jelent az, hogy szabadnak lenni. Nem, nem azt jelenti, hogy gazdag vagy, nem is azt, hogy fennkölt személyiséged lesz. Sokan nem értik mi az a szabadság... ;)

Etniez 2022.08.19. 10:14:08

@arthurthedent: Midnight néha egészen értelmeseket is tud írni, máskor meg nagyon gyerekes faszságokat. Nem tudom követni.

Nem értik meg, hogy Oroszország nem tudja eladni az olaját és a gázát másnak. Azért nem, mert nincs mivel elszállítani azokban az országokba. Nincsenek csővezetékek, sem kikötök, se hajók.
Csövek kiépítése 10 év. Hajókat lehet venni, de a kikötőkbe is el kell valahogy vinni az olajat, gázt, oda is csövek kellenek.

Mire ezek a fejlesztések elkészülnek 5-10 év. Oroszországnak egyedül Európával vannak kiépült kapcsolatai. A többiekkel maradnak a kézfogások és ezzel hülyítik az Európai fogyasztókat. NEM. Nem tudják eladni és most jön nekik a szakadék. Együtt ugrunk bele, de a mi részünk ki van párnázva, az övéké kőkemény lesz.

Már most ott tartanak, hogy nem hogy fedélzeti médiacenter nincs az autóikban, de még elektromos ablakemelő sem. Se ABS, se légzsák, se semmi. Ilyen autókat tudnak gyártani ma az oroszok nélkülünk.

arthurthedent 2022.08.19. 10:14:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A Szent Kereszt millószor nagyobb erő, mint a csövek és tengerek, tankerek és kikőtők."

És az antiókiai szent kézigránát? :D

Viccet félretéve a szent kereszt erejével csak az a gond, hogy a másik oldalnak is van szent keresztje. Vagy szent félholdja vagy akármilye, ami szent.

Etniez 2022.08.19. 10:15:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem kell megszállni Oroszországot. Nincs ott semmi.
Az egész ország egy kalap szar. Néhány nyugatos város, a többi Mordor.

arthurthedent 2022.08.19. 10:17:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Plusz az ország önellátó, akár nemzetközi kereskedelem nélkül is meglenne."

Az, önellátó. Csak mondjuk autót nem tudnak gyártani. Meg tankot. Meg okosrakétát. Meg igen, a sültkrumpli sem igazán jött össze nekik. Meg számítógépet nem tudnak csinálni. Meg mobiltelefont. Ja, de önellátóak.

arthurthedent 2022.08.19. 10:19:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A helyzet az, hogy a NATO-agresszió elbukott."

Nincs olyan, hogy NATO agresszió, a NATO egy védelmi szövetség. Ha lenne, azt észrevennéd, mert a NATO hadereje a kedvenc ruszkijaid haderejének az ötvenszerese. Papíron. A valóságban az oroszoknak nincs számottevő hadereje, úgyhogy nincs értelme összehasonlítani a NATO-val.

Etniez 2022.08.19. 10:21:46

@Tellinghovon: Nem, sajnos veled nincs. Idáig azt gondoltam, hogy értelmes ember vagy, de sajnos nem.
Orosz propagandát nyomod te is ezerrel.

Oroszország nem akarhatja, hogy Magyarország ne legyen NATO tag. Azért nem, mert nincs hozzá közé. Magyarország szuverén állam és nem orosz gyarmat. NATO nem telepít sehova támadófegyvereket, egy egyszerű védelmi szövetség.
Oroszország EU ellenes is. Azért ellenez minden szövetséget, mert kisállamokat könnyen el tud pusztítani, leuralni, nagyobb szövetségeket viszont nem.

Tehát ami Oroszország érdeke, az nem Európa érdeke.

Szerinted Európának le kellett volna mondania a jogos érdekeiről, hogy gyengébb és sebezhetőbb legyen és jobban ki legyen szolgáltatva Oroszországnak.

Amiről te beszélsz azt úgy hívják, hogy HAZAÁRULÁS.

Kicsit gondolkozzál el a fentieken, mielőtt reagálsz.

Oroszország érdekei ellentétesek a mi érdekeinkkel. Oroszországgal szerződést kötni felesleges, lásd Ukrajna. Elismerte a területét Ukrajnának, csak hogy leszerelje az atomfegyvereit, miután leszerelte, elkezdte bekebelezni. Ennyit ér Oroszország. Megbízhatatlan.

Etniez 2022.08.19. 10:22:37

@arthurthedent: Van a világon már önellátó ország. Kuba és Észak-Korea. Vidám ott az élet.

bordon 2022.08.19. 10:36:02

@midnight coder: Az oroszoknak kevés modern célzóberendezéssel, éjjellátóval ellátott tankja van. A hi-tech cuccokat ugyanis nem ők gyártották bele, hanem az ukránok, franciák, németek stb. Azért toboroznak rokkantnyugdíjasokat, sittes alakokat, csecsen meg burját szerencsétleneket, mert Putyin nem meri kihirdetni az általánis mozgósítást. Így toborozni kell, fizetni a legsilányabb lúdtalpas sittesnek, hogy pár hónapra Ukrajnába menjen. Ha lenne általános mozgósítás (elismerve, hogy háború van), akkor az összes férfit lehetne küldeni a frontra, nem csak aki jelentkezik a helyi Spar-ban kiragasztott hirdetésre. De miért is nem lépi meg Putyin az általános mozgósítást? Mert akkor a fiatal, munkaképes korú, liberálisabb, képzettebb fiúk dobbantanának. És ha általános mozgósítás elől menekülnek, akkor kapnának menedékjogot nyugaton, legalább átmenetileg. Ezért kell a rezsimnek "önkéntesekre" támaszkodnia. Persze Donbászban (Donyeck, Luhanszk) nincs szükség ilyen pávatáncra, ott az utcán fogdossák össze a férfiakat a helyi karhatalmisták.

arthurthedent 2022.08.19. 10:39:35

@Etniez: Az oroszok még szovjetúnióval együtt is nyomor volt, most majd egyedül nagyot fognak alakítani. Az emberi butaság lenyűgöző... :-o

arthurthedent 2022.08.19. 10:43:21

@bordon: "Mert akkor a fiatal, munkaképes korú, liberálisabb, képzettebb fiúk dobbantanának."

Nem hiszem, hogy dobbantanának. Attól Putyin nem is fél, akik dobbantanak azzal nincs gondja. Sokkal inkább attól tart, hogy a katonák rájönnének egyszerűbb őt meg a testőreit szétlőni mint az ukránokat.

Az orosz hadsereggel háborúba menni olyan, mint viperával legyet agyoncsapni. Elméletileg persze lehetséges...

konrada 2022.08.19. 10:43:30

Akárki akármit mond: az egész ott lett elqrva, hogy az évszázadokon keresztül orosz belterületnek számító Ukrajnából a geopolitikai játszmában az egyre nagyobb ukrán tulajdoni részesedést megszerző amerikai lobbikörök - lásd ukrán földek lassan harmadát bírtokló "liberális" "jótétlelkek", stb.. - megtámogatva az ukrán gázipar vezetőjének az apjával megpróbálták átállítani az ukránokat oroszokkal ellentétes oldalra.
Innentől kezdve az egyébként is - nagyhatalmi álmokat szövő, de frusztrált oroszok azt a veszélyeket érezték, hogy közvetlen határaiknál akár atomfegyverrel is felszerelt erős NATO tag középhatalom jelenik meg.

...s egy kis összeesküvés elmélet - lehet érte hülyézni - egy másik nagyon fontos ok:
Az ukrán földek - s azokon belül is Don-Donyeck vidéki - a világ egyik legjobb gabona termelő helye.
Ez évszázadokon keresztül volt Oroszország élelmiszer kamrája. Ezek elveszítése - mert ellenséges országként már nem az oroszok ellátása lesz a fő szempont - a mostani klímaválságos időben komoly veszélyt jelentene számukra. (S ne abból induljunk ki, hogy az oroszok az utóbbi időben nem hogy önellátóak, de exportálók voltak, hanem abból, hogy ők is megkapták a modellezéseket, amiből az látszik, hogy a kontinentális területeik száradni fognak, azaz szükségük lesz megint a Fekete-tengerhez közeli félkontinentális termőföldek feletti rendelkezésre ahhoz, hogy ne haljanak éhen.)

...szóval akárki akármit is mond: Putyin agresszor, a háborúja nem védhető, de elkerülhető lett volna, ha az USA betartja a háttér-megállapodásokat, és nem akarja héjaként bekebelezni Ukrajnát a saját érdekszövetségébe.
(És tudom: az ukrán emberektől érthető, hogy a szabad nyugati világhoz tartoznak, de jobb lett volna egy kis visszafogottság - kb. olyan mint a finneké volt évtizedeken keresztül - hogy ezt ne ellenséges csatlósként, hanem együttműködve mindkét oldallal - kompországként érjék el.)

Andy73 2022.08.19. 10:46:20

Mi magyarok... Vagyis te is? Ugyan már... A magyaroknak csat egy kis része veszi be ezt a propagandát. És ez messze nem azonos a fideszes szavazókkal, csak a töredéke. A fideszes szavazók többsége szintén érzékeli a propagandát és a kormány hibáit is. Csak éppen az ellenzékben még kevésbé bíznak, úgy értékelik, hogy még mindig ez a kisebbik rossz.

.

arthurthedent 2022.08.19. 10:49:54

@konrada: "lásd ukrán földek lassan harmadát bírtokló "liberális" "jótétlelkek", stb.."

Az elég vicces, mert az ukrán törvények szerint külföldiek nem vásárolhatnak termőföldet. Ez megint egy közismert orosz fake news amúgy.

arthurthedent 2022.08.19. 10:51:24

@konrada: "Akárki akármit mond: az egész ott lett elqrva, hogy az évszázadokon keresztül orosz belterületnek számító Ukrajnából"

Persze, hogy ez is marhaság. Melyik évszázadokon keresztül számított ukrajna orosz belterületnek?

bordon 2022.08.19. 10:51:35

@Etniez: Nyugdíjas rokonaim most 200körül kapnak nyugdíjat. Mivel nem kell lakbért fizetniük, saját lakásuk van, ezért nekik ha nőne is a fűtésszámlájuk, nem vágná őket a földhöz. De a nyugdíjas rokonaim többsége panelprogramban felújított panelben lakik, gyakrolatilag ki se nyitják a radiátor szelepét télen és így van náluk 18-20 fok. Nyilván aki családi házban vagy konvektoros lakásban lakik, az most megszívja.

Etniez 2022.08.19. 10:53:11

Mai sajtó: "Orosz küldött: Az Egyesült Államok annyira rákattant a szankciókra, hogy nem látja, azok elbuktak"

Tehát működnek. Soha nem hozod az ellenfeled tudomására, ha nem működik a fegyvere. Alap.

index.hu/kulfold/2022/08/19/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-putyin-zlenszkij-penteki-hirosszefoglalo

arthurthedent 2022.08.19. 10:53:40

@konrada: "Ez évszázadokon keresztül volt Oroszország élelmiszer kamrája."

Az előbb még önellátóak voltak az oroszok, most meg már az ukránok etetik őket? Hogy is van ez?

Etniez 2022.08.19. 10:54:31

@bordon: "gyakrolatilag ki se nyitják a radiátor szelepét télen és így van náluk 18-20 fok"

Meg az alattuk és felettük lakó fűtött helyettük. Na, ez nem lesz, mindenki lecsavarja és ha a nyugdíjas ismerősöd nem nyitja ki a szelepet, lesz majd kellemes 14 fok a lakásában.

Egyébként a nyugdíjasok többsége nem felújított panelban lakik, tehát mindegy.

arthurthedent 2022.08.19. 10:55:08

@Etniez: "Tehát működnek. Soha nem hozod az ellenfeled tudomására, ha nem működik a fegyvere. Alap."

:D
Egy dolgot nem értek. Az oroszok annyit hazudnak, hogy lehet, hogy még mindig ilyen gyengék benne?! :D

Etniez 2022.08.19. 10:55:27

@arthurthedent: Max azt utóbbi 1 évszázadra igaz..

arthurthedent 2022.08.19. 10:57:27

@bordon: "ki se nyitják a radiátor szelepét télen és így van náluk 18-20 fok."

Ja, fűtenek a szomszédok, meg a lakásodon átmenő csövek. Én is laktam így sok éve. Egyszer elment a központi fútés, gondoltam nem lesz probléma. Délutánra már 12 fok volt, majd meg fagytam. :D

nemecsekerno_007 2022.08.19. 11:00:32

@birkamenet: Szeret a gazda nigger.
Pár üveggyöngyért bármit megcsinálsz.

Etniez 2022.08.19. 11:00:56

Úgy tűnik, hiába csicskul Kakadú meg a Kicsi: atlatszo.hu/adat/2022/08/18/az-orosz-gaztol-fuggo-orszagok-kozul-csak-magyarorszagon-nem-ertek-meg-el-a-tavalyi-toltottsegi-szintet-a-gaztarozok/

Le kellene tiltani az oroszhireket, egyértelműen Kreml-propagandát terjesztenek, látszik az itteni "érveken". A felhozott butaságok 2/3-a onnan van.

A szankciós politika ostorozása mutatja meg, milyen hatékony. Egyszerűen befolyásolni akarják a nyugati emberek véleményét, hogy elkedvetlenítsék őket, hiszen minek fizetnének nagy árat, ha úgy sem működik. De ez kamu, működik.

Faszerkezet 2022.08.19. 11:17:02

@Etniez:

Mondjuk azért az Átlátszo.hu-t is le kellene tiltani.:D

Az általad idézett cikk grafikonja szerint A Lengyel gáztározás 99%-os, a Magyar 58%-os. Tehát kurva szarok vagyunk.

Csak épp a Lengyeleknek 35,6 KWh tárolókapacitásuk van, nekünk meg 67,2 KWh.
Innen egyszerű a matek.

És az csak bónusz, hogy Mo 10 milliós ország, míg kies Lengyelhon 38 milliós...

konrada 2022.08.19. 11:17:37

@arthurthedent: Talán nézd meg a wikin, mikortól volt a mai Ukrajna különböző részei orosz befolyás alatt, mert ezek szerint lesz számodra meglepi.

...s talán olvasd el a kis agymenésemet arról, hogy "S ne abból induljunk ki, hogy az oroszok az utóbbi időben nem hogy önellátóak, de exportálók voltak, hanem abból, hogy ők is megkapták a modellezéseket, amiből az látszik, hogy a kontinentális területeik száradni fognak, azaz szükségük lesz megint a Fekete-tengerhez közeli félkontinentális termőföldek feletti rendelkezésre ahhoz, hogy ne haljanak éhen."

Andy73 2022.08.19. 11:18:15

@Etniez: így van. Elég sokan laknak panelban, de a nagyvárosokban is csak a kisebbség. Kisvárosokban csak mutatóban van panel, falun meg egyáltalán nincs. De a paneleknek is csak egy részét újították fel.

konrada 2022.08.19. 11:25:45

@arthurthedent: "Az elég vicces, mert az ukrán törvények szerint külföldiek nem vásárolhatnak termőföldet. "

S az is vicces, ahogy le vagy maradva egy brosúrával...

"Az ukrán feketeföldek lenyúlása

Ukrajnában évtizedes hezitálás után 2020. március 31-én föloldották a földvásárlási tilalmat. Az ország mezőgazdasági területe 42 millió, szántóterülete 33 millió hektár. Megfigyelők szerint a mezőgazdasági terület 15 százaléka már külföldiek kezében van.

A legnagyobb befektető országok között a legtöbb adóparadicsom, az offshore cégek hazája: Ciprus, Luxemburg, Hollandia, Szingapúr, Belize, de az USA, Szaúd-Arábia és Németország ott van az élbolyban. Ukrajna kiemelt minőségű és méretű földterületei – megspékelve földrajzi adottságaival – méltán tartanak számot globális érdeklődésre."

(És mindez egy 2021 júniusi Privátbankár cikkből. ...persze ettől még lehet fake news...)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 11:39:46

@clemens: hát, történelemből megbuktál. Putyin nedves álmai a Szovjetúnió feltámasztásáról nem most kezdődött. Ukrajnával kapcsolatban pedig 2014-ben kijelentette, hogy Oroszország része.
Tehát az egész hiszti, hogy az usákok zavarták bele szegény Putyint egy önvédelmi ellencsapásba, nevetséges putyinmosdatás.

2022.08.19. 11:45:46

@Andy73: „ A fideszes szavazók többsége szintén érzékeli a propagandát és a kormány hibáit is. Csak éppen az ellenzékben még kevésbé bíznak, úgy értékelik, hogy még mindig ez a kisebbik rossz. “

Persze, hogy latjuk a hibakat és sok mindennel nem értünk egyet de hol van egy alternatíva konstruktiv ellenzék formájában.

Andy73 2022.08.19. 11:46:52

@konrada: sajnos ez is igaz. De az oroszok már 2014-ben megszállták a Krimet, a két ország azóta háborúban áll.
A cikk egyébként nem erről szól, hanem a propaganda hatásáról, aminek azért szerintem nem olyan sokan dőlnek be, bár ez is relatív.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 11:48:36

@Faszerkezet: egy apróság: az EU javaslata szerint az elmúlt öt év átlagfogyasztásának 80%-át kell betárolni. Ez a fizikai tárolókapacitástól független. A megfogalmazás pontatlan. Különben Ausztria nagy szarban lenne Schwechattal..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 11:55:13

@konrada: azt hiszem, ezt a csörtét már egyszer lejátszottuk. Putyin Szovjetunió álmai nem a Krímmel kezdődtek.
Tehát az, hogy a mocsok usákok be akarják venni Ukrajnát a nato-ba, ürügy. Propaganda. Dezinformáció. Magyarázkodás. Hazugság.

Putyin célja az volt, hogy Ukrajnából olyan bábállamot csináljon, mint Fehér-oroszország. Aztán ezek önként csatlakoznak majd az oroszokhoz, hogy ismét megalakuljon a BIRODALOM.

konrada 2022.08.19. 12:05:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: Biztos így van.
Nem akarták megszerezni a szevasztopoli támaszpontot, nem vásároltak fel ukrán földeket, és nem is volt Biden fia az ukrán gáztársaság vezetője.
Ezek csak orosz kitalációk.

(De abban egyetértek, az oroszok sosem mondtak le Ukrajnáról, nekik az történelmileg saját területük. S abban is biztos vagyok, hogy egyszer biztosan megpróbálták volna annektálni, de hogy pont most, ahhoz azért kellett, hogy tudatosuljon bennük, ha most nem, később már olyan mértékű lesz a befolyás vesztésük, hogy esélyük nem lesz rá.
Ehhez kellett egy olyan nyomulás amerikai részről, ami nagyon látványossá, és számukra idegesítővé vált.)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 12:12:57

@konrada: értem. Tehát Putyin azért kezdett a haderő megreformálásába 2007-ben, mert Biden .
Azért annektálta a Krímet 2014-ben, mert a belizeiek földet vásárolnak majd, pár évvel később Ukrajnában.
Nem, én azt hiszem, Putyin hatalomra kerülése óta építi a birodalmat.
Mellesleg akkor sem került le a napirendről a Krím, amikor oroszbarát bábkormánya volt a "testvéri" Ukrajnának..

2022.08.19. 12:15:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:
amerikaiak célja is az, hogy ukrajnából bábállamot csináljanak.

2022.08.19. 12:17:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:
tessék már elmagyarázni, hogy mi a francot keresnek amerikai vállalatok ukrajnában. ki akarja azt, hogy ukrán földet, bányákat idegenek felvásárolják. az amerikaiak nem akarnak gyarmatbirodalmat? dehogy nem. az oroszok is persze ezt akarják. a saját oligarcháikkal. amit az amerikaiak az oligopólumaikkal.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 12:21:33

@konrada: mellesleg: Biden fia egy ukrán olajvállalat igazgatótanácsában foglalt helyet 2014-19 között.
Ukrajna elnöke Porosenko volt, aki Medvedcsukkal közösen üzletelt a szakadár területeken...
Tehát, egy 2022-es támadást ez nem magyaráz.

2022.08.19. 12:26:31

@bordon:
és mi a helyzet nyugaton? ugyanez. nyugat európából és észak amerikából küldik a sitteseket. és egyébként a csodafegyvereket nem adják át. legfeljebb tesztelésre. küldenek néhányat. mert félnek, hogy lekoppintják őket, kiismerik a gyenge pontjaikat, tömegével besülnek, stb. illetve amekkora töltet van az akkorát robbanna, hogy abba szinte mindenki belerokkanna, vagy meghalna. ezt szerencsére megint nem vetik be.

és akkor most mindenki várja a telet. a ruszik azért, hogy lekapcsolják a közüzemeket. az amcsik azért, hogy hátha ez a néhány prototípus az önkéntesekkel elég lesz egy ellentámadáshoz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 12:27:04

@cvsvrs: tessék már elmagyarázni, mióta okoz gondot neked az agyad használata?
Az oroszok is jelen vannak Ukrajnában, sőt, amerikai cégek jelen voltak Oroszországban.
Nem tudom, van-e fogalmad arról, hogy az orosz fegyverek nyugati alkatrészeket tartalmaznak? Hogy a gáz- és olajkitermelésben aktívan részt vettek amerikai cégek is?

Ukrajna: rossz hírem van, nem csak amerikaiak vettek földet Ukrajnában, de svájciak, belizeiek is.
Ezeka mocskok Vilàguralomra törekednek! Belize màr Oroszorszàg kapuinàl! Fegyverbe!

2022.08.19. 12:29:02

@Igazamvanvagyigazamvan?:
na, és ekkor kik akarnak ukrajnából GYARMATBIRODALMAT. a ruszik? a ruszkik is. és a "belizeiek". még ők. amerikaiak nem.

Exploiter 2022.08.19. 12:30:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az a baj, hogy mindenki, aki morális, érzelmi oldalról közelít meg nagyhatalmi kérdéseket, az tényleg egyszerüen hülye.
Oroszországnak vannak érdekei. Az USAnak vannak érdekei. Kínának is vannak.Az EUnak is lennének, de én azokat már a fenti kategóriába sorolom.
Magyarországnak is vannak, azok tök másak, mint a fenti három szereplőnek. Vannak átfedések, vannak ellentétek.
De nincsenek jó meg rossz fiúk. Az EU azért szopja be nonstop, mert ők azt hiszik, hogy ők a jó fiúk. Pedig csak hülyék.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 12:32:07

@cvsvrs: vàrjál már, hallottam valami olyat, hogy magyar politikus családtagja Spanyolországban vásárolt földet. Spanyolország magyar gyarmat lesz!?

2022.08.19. 12:34:35

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a ruszkik és az amerikaiak ugyanazt akarják. csak ami az egyiknek oligopólium, az a másiknak oligarcha. ami az egyiknek propaganda, az a másiknak ellenpropagadna. ami az egyiknek feudalizmus az a másiknak kapitalizmus. lényegében ugyanaz a magánföldesúri rendszer.

ugyanaz a népellenes birodalmi gyarmatosító poliitka. csak az egyik azt mondja, hogy ez liberális demokrácia. a másik azt, hogy illiberális. és ez ortodoxia. kereszténység. és a másik oldal nem-keresztény. kódoltak a zsidókat is bele kell keverni a trollkodásba. úgy válik teljessé. így megy ez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 12:36:47

@cvsvrs: ügyes. Megfordítod az érvelésed.
Nem, nem én mondtam, hogy Amerika nem akar gyarmatbirodalmat. Te mondtad, hogy Amerika gyarmatbirodalmat akar!

Én azt mondtam, hogy jelen àllapotokban a cégek befektetnek, tulajdont szereznek mindenhol, ahol lehet.
Az oroszok is. A kìnaiak is. Például az USA-ban. Mivel az USA legnagyobb hitelezője Kína, így elmondhatjuk, hogy az USA kínai gyarmat???

2022.08.19. 12:45:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:
csakhogy orbán nem puccsolta meg a madridi kormányt. orbán nem ültett be egy bábot annak élére. hanem szimplán lenyúlja a pénzt. az mnb leütötte az entert. betette az eximbankba. ami kigenerált egy rakás pénzt orbán vejének, amiből "megszerelte" a közvilágítást, ami lázár szerint átment a "pisiteszten" és a nyereségből vett magának yaht-ot, lölővel megvehetik a fél balatont, házat a mediterránon, stb. szimplán lenyúlták a pénzt.

a buliba nem a luxemburgi és beverli hillsi ügyvédeket vették be, mert a fideszben van elég jogász, alapjogok központ felméri, hogy sose volt ilyen nagy a demokrácia. nézőpont intézet szerint sose támogatták ennyien a kormányt. a tüzijátékot, a rezsicsökkentést, vagy akármit.

a német gyáriparosokat vették be a buliba. az eu saját felmérése szerint magyarországon a korrupció közepes méretű. akik most azt mondják, hogy ha az eu nem fizet a helyreállítási alapból nekik az is jó. még olcsóbb munkaerő. még kiszolgáltatottabb magyarország. röhögnek a markukba. persze annyira nem akarják megbuktatni orbánt, mert nem találnak még egy ilyen talpnyalót. aki előadja, hogy így a szuverenitás, meg úgy.

kb. itt tartunk.

2022.08.19. 12:51:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:
a pénzt a semmiből elő lehet állítani. és ebből mindenki gyarmatbirodalmat akar, mert másként a pénznek az értékét nehéz tartani. és ez gyarmati háborúkat eredményez. ennek most éppen ukrajna esik áldozatául. ebben orbán nem a legnagyobb geci. messze nem.

azzal együtt, hogy orbán lényegében élhetetlenné tenné debrecent. mert 3 kínai akkumulátor gyár összesen 10-15 ezer vendégmunkást foglalkoztatna. és úgy működne a bmw, a mercedes. orbán egy szaros, talpnyalója a nyugatnak, ahogyan a keletnek is. az oligarchái olyan hülyék, hogy a multik beszállítóivá se tudnak válni. úgy se, hogy temérdek pénzük van. orbán egy mocskos kis hazaáruló, de messze messze nem a legnagyobb geci.

2022.08.19. 13:00:50

@Exploiter:
miért ne lehetne morálisan közelíteni. mit akar oroszország? létrehozni novarossziját. mi az orosz és az ukrán érdek. az, hogy legyen egy orosz-ukrán vegyes zóna. eurázsiai békepartnerségben. és ez az európai érdek. morálisan közelítve.

csak ez nem jó az amerikaiaknak. nekik ez a morális közelítősdi nem jó. ezért azt mondják, hogy úgy nem lehet közelíteni. dehogy nem lehet. és egyébként a jenkiknek se lenne rossz, mert úgy a ruszkik nem bújnának kína seggébe. hanem azt mondaná, hogy itt az orosz-ukrán novarosszija az eurázsiai unió részeként. békepartnerségben a nato-val. ésa fekete-tengeri szabad kereskedelmi övezetben felzárkózna a balkán, kis ázsiai törökök jól járnának. isztambul gazdagodna és athén nem lenne kiszolgáltatva kínának. kínai nyomulást vissza lehetne szorítani. morális alapokon. és ez végtére is az usának is érdeke.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 13:02:04

@cvsvrs: vissza Ukrajnàhoz.
Tehàt az amerikai korrupció rossz, az orosz jó.
Vissza Janukovicsot!
Igaz, Turcsinov volt Janukovics utàn, akit az amcsik hatalomba juttattattak volna, majd Porosenko, aztàn Zelenszkij, aki alatt az új földtörvény megszületett.
Mellesleg Juscsenko ellenzèki miniszterelnök volt 2005-től 2010-ig. Megmérgezték, visszavonult, utóda Janukovics lett, oroszpárti politikus, azaz Putyin bábja.
Akkor ki is terjeszkedett? Ki avatkozott be Ukrajna belügyeibe?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 13:05:35

@cvsvrs: novarosszija nem Oroszorszàg és Ukrajna. Hanem Moldova, a balti államok, Lengyelország, tán még Magyarország is, hosz kell a kapcsolat Szerbiához. Felkészülnek: grúzok, örmények, azeriek...

2022.08.19. 13:06:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:
az oroszok és az amerikaiak közül az terjeszkedhet, aki megnyeri a háborút. és kína röhög a markába.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 13:08:48

@cvsvrs: nagyon primitív világnézet.
Az orosznak esélye sincs. Egy gazdasági bolhafing. Elavult fegyverekkel, kiszolgáltatott gazdasággal.

2022.08.19. 13:20:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:
dugin így találta ki. hogy nem két, hanem három egyenlő részre kellene osztani oroszország előterét. fehérorszország, ukrajna és novarosszija. és ebből utóbbi orosz-ukrán vegyes zóna. osszák fel így. népszavazás is legitimálhatná.

csak erre azt mondják, hogy akkor ezeket moszkva vonná ellenőrzése alá. persze. mivel ezek oroszország ütközőállamai. a nato/eu azt mondja, hogy ők ezt nem fogadják el. innentől kedve ők is gecik. és erre a ruszkik nem azt mondták, hogy egy propaganda gépezettel megszavaztatják ezt a hármas felosztást. amiben három oroszországtól függő állam van. a fekete-tengeri szabad kereskedelmi övezetben közelednek a törökökhöz, és a balkánhoz. segítik kínát kiszorítani európából. ami végtére is jó az amerikaiaknak. mert az oroszok is majd jól elítélik tavjani annexiót. hanem fordítva léptek.

2022.08.19. 13:27:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:
100 vezető nyugati szakértőből 99 azt mondja, hogy oroszország elvesztette a háborút abban a pillanatban, amikor az első orosz katona átlépte szuverén ukrajna határát (az egyetlen kivétel kissinger). 10 magyar szakértőből 10 azt mondja, hogy ez fordítva van. az oroszok "félkézzel" harcolnak. és számos lehetőségük van arra, hogy ellehetlenítsék ukrajnát. és atomnagyhatalom. és hogy kreml-ben putyin a leginkább békepárti. a nyugatos renomáját nem akarja teljesen befeketíteni. putyin esetleges bukása után inkább rosszabb jönne, mint jobb nyugatos értékrend szerint.

ezt morálisan közelítem. és úgy egyik kutya másik eb. hogy melyik melyiknek harapja el a torkát azt nem tudom.

arthurthedent 2022.08.19. 13:34:53

@konrada: "Talán nézd meg a wikin, mikortól volt a mai Ukrajna különböző részei orosz befolyás alatt, mert ezek szerint lesz számodra meglepi."

Ja, hogy a "különböző részei orosz befolyás alatt" és nem "ukrajna orosz belterülethez tartozott"? Azért ez elég nagy kapufatologatás ám!

arthurthedent 2022.08.19. 13:39:13

@cvsvrs: "dugin így találta ki."

Mondjuk az a Dugin nevü arc az sokmindent kitalált. Gyakorlatilag a szívcsakrás magyar sámán orosz megfelelője. Azt tanítja, hogy oroszország a világ közepe, minden más nép azért van, hogy az oroszokat szolgálja. Putyin nagyon csípi az ürgét, mindketten nyilvánvalóan teljesen belebolondultak a nacionalizmusba.

konrada 2022.08.19. 13:42:00

@arthurthedent:
Ez most komoly???;))

Szóval mert a Kárpátalja csak 1945 óta az (sőt Krím 1954 óta), úgy a többi már le is van csinálva...;)))

2022.08.19. 13:58:55

@arthurthedent:
azt tanítja, hogy az oroszoknak oroszország a világ közepe. és ez egy morális védhetőbb álláspont mint azt tanítani, hogy a világnak amerika vagy európa legyen a közepe. mert európa a kultúra bölcsője, amerika a szabadság őshazája. ez is ilyen szívcsakrás dolog. csak ez globális üzemméretben hirdeti meg ugyanazt. totalitárius módon.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.08.19. 14:09:30

@arthurthedent:

"a NATO egy védelmi szövetség"

Te a Húsvéti Nyúlban is hiszel biztos...

midnight coder 2022.08.19. 14:09:36

@arthurthedent: "Hitlerrel miért háborúztak az oroszok, miért nem kereskedtek vele?"
Hitler ideológiája már kezdetben összeférhetetlen volt kb. mindenkivel. Ez a ruszkikra Jelcinék idején még nem volt igaz. De igazából még Putyinék első éveiben is meg lehetett volna fordítani a dolgokat és az oroszokat fejlődő pályára küldeni.

midnight coder 2022.08.19. 14:12:24

@arthurthedent: "Az elnök nem tudta? Vagy tudta és direkt ellenkezőjét mondta? Hogyan? "
Egy politikus aki hazudik? Á, dehogy, ez teljességgel elképzelhetetlen. Ja bocs, nem is. A politkus ugyanolyan mint az újságíró vagy a marketinges. Az a szakmája hogy hazudjon, manipuláljon. Ebből él. Egy demokráciában egy olyan politikus aki igazat mond, a hatalom közelébe sem kerülhetne.

arthurthedent 2022.08.19. 14:16:33

@midnight coder: "De igazából még Putyinék első éveiben is meg lehetett volna fordítani a dolgokat és az oroszokat fejlődő pályára küldeni."

Na, ez meg a másik teljesen értelmetlen dolog: arról vitatkozni, hogy mi lett volna, ha. Fogalmad sincs, hogy mi járt Hitler és mi járt Putyin fejében. Mondjuk én kizártnak tartom, hogy Putyin az elején demokrata volt, sokan már az eleje óta figyelmeztettek, hogy putyinnal nem lehet egyezkedni.

arthurthedent 2022.08.19. 14:17:34

@midnight coder: "Egy politikus aki hazudik?"

Ez egy összeesküvés elmélet. Azt ugye tudod, hogy azokkal nem az a baj, hogy nem hiszed el, hogy valaki hazudik. :)

midnight coder 2022.08.19. 14:21:55

@arthurthedent: "Tehát zavarja őket, hogy lelövik a Vologyát. Akkor mi a fenéért nem küldik be a hatalmas tartalékokat, amikről beszélsz?"

Én már igazából azt sem nagyon értem, miért támadták meg az ukránokat. Nagyon nem nyernek ezzel semmit. Lehet, hogy Putyin elvtárs tényleg rákos és utoljára még csinálni akart valamit, amivel bekerül a törikönyvbe? Vagy valami teljesen más van az egész mögött. Az hogy Putyin elvtárs mint mond persze ugyanúgy nem számít, ő pont ugyanolyan politkus mint Zelenszkij elvtárs, vagy Bidé elvtárs, vagy akár csak Orbán. Abból élnek, hogy hazudnak. Jó, mondjuk Bidé elvtárs lehet hogy kivétel mert már túl hülye ehhez is, de ő amúgy is csak felolvassa amit írnak neki, ő nem hazudik mert nem is tudja az igazat, vagy hogy épp mit olvas fel.

Az igazság az, hogy mi innen az otthoni számítógép mögül max. találgathatunk. Ami infónk van, az leginkább csak azok a hírek amik innen-onnan beesnek, és aminek úgy a 80%-a valószínűleg hazugság - akár az oroszok, akár az ukrán/nyugati média szállítja őket.

2022.08.19. 14:25:04

@midnight coder:
az amerikai védelmi doktrina egyik pontja, hogy nem szabad hagyni azt, hogy az orosz nyersanyag és a német technológia összekapcsolódjon. mert az veszélyezteti az amerikai világhegemóniát. csakhogy ez az állítás elavult. mert az usa világelsőségét rövid távon kína fenyegeti. nem oroszország és németország.

az amerikaiak érdeke a pánamerikanizmus és abból következően az óceánok feletti világuralom. abból a nézőpontból földkerekség így néz ki. van összeütközés az oroszokkal a jeges tengerért ami jelen állás szerint egyre kevésbé lesz jeges. keresd meg ukrajnát. valahol nagyon a margón van.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/World_ocean_map%2C_4-oceans-model.gif

arthurthedent 2022.08.19. 14:25:47

@midnight coder: Igen, ezzel nagyjából egyet tudok érteni. :)

arthurthedent 2022.08.19. 14:32:03

@cvsvrs: "az amerikai védelmi doktrina egyik pontja, hogy nem szabad hagyni azt, hogy az orosz nyersanyag és a német technológia összekapcsolódjon. mert az veszélyezteti az amerikai világhegemóniát. "

Ez mondjuk elég képtelen jövőkép. A technológia nem úgy működik, hogy a német autógyárakat összeadod az olcsó orosz gázzal és világhegemónia lesz belőle. Szerintem az usa sem így gondolkodik.

Az usában van minden. Chipek, processzortervezés, lézer, űrkutatás, génmanipuláció, műholdak, bányászat, mezőhazdaság, olaj, feltalálók, minden. Ezért van az, amit sokan "világhegemóniának" neveznek. Az oroszok kitalálták, hogy náluk ugyan még angol wc sincs mindenütt, de most majd ők jönnek. Ez teljes agymenés. Szerintem ennyi, nem kell ebbe többet belelátni.

2022.08.19. 14:40:37

@midnight coder:
a hadiipari farokméregetés az óceánokon lehet. mert a szárazföld túl sok emberéletet jelent. az ugye túl nagy szavazatvesztéssel járna. kiszámíthatatlan politikai vezetést eredményez. mi van ha a prototípusok besülnek. egy mobil telefonnal felveheti egy nyugdíjas. a konvencionális szárazföldi fegyverekhez inkább csodás marketing videókat gyártanak. hogy ez olyan párduc, tigris, leopárd, puma vagy akármi amin nem fog semmilyen robbanóanyag. és megkocogtatja egy katona. és azt mondja, hogy ez überfasza. a tarackok meg pukkannak egy nagyot. és a katona azt mondja, hogy ettől összeszarja magát az ellenség.

ezek 20. századi fegyverek. az óceánba lehet kilőni ballisztikus rakétákat. és eltalálni mesterséges szigeteket. vagy egy zátonyt eltalálnak, vagy egy bólyát milliméter pontossággal. és azt mondják, hogy azt a szárazföld irányába is lehet küldeni. a hadiipar érdeke az óceániai hadviselés. amíg az űrháború túlságosan drága.

ezt a háborút elsődlegsen nem hadiipari lobbi mozgatja. hanem két tőkepiaci erőcsoport. az egy a multinacionális gyáripar. és majdnem mindegy, hogy milyen nemzetiség. a termelő multik érdeke status quo fenntartása ami az államokkal való még szorosabb összefogással lehetséges. és vannak nem-termelő kockázati tőkealapok. százcsillió dollár van a számlákon. kisebb nagyobb csődhullámokkal, ilyen amolyan hiányokkal, átstrukturálnák a globális tulajdonviszonyokat.

2022.08.19. 14:57:31

@arthurthedent:
a 20. században ez veszélyeztette amerikai világhegemóniát. és a mai napig érvényes az, hogy ha a német technológia és az orosz nyersanyag összekapcsolódik, akkor az kölcsönösen előnyös. az összes környezetterhelést elnyeli szibéria, stb.

2022.08.19. 15:06:33

@midnight coder:
ha nem támadják meg az ukránokat, akkor most az lenne, hogy ukrajnát fel kell venni a nato-ba. mert olyan nagy az orosz fenyegetés, hogy nem lehet mást tenni. és ha az oroszok csak a donbasst támadják meg, akkor is. tehát ukrajna egészét kell lőniük.

2022.08.19. 15:08:37

@arthurthedent:
az usában van minden, csak semmiből sincs elegendő. mert a termelés ki van szervezve.

arthurthedent 2022.08.19. 15:13:43

@cvsvrs: Igen, a termelés kiszervezését azt történetesen elcs*szték.

arthurthedent 2022.08.19. 15:15:59

@cvsvrs: "és ha az oroszok csak a donbasst támadják meg, akkor is. "

Ukrajna 2014 óta van területi konfliktusban az oroszokkal. Olyan országot, amelynek hatérvitája van nem lehet felvenni a nato-ba, úgyhogy putyinnak ez a kifogása is teljesen almás.

arthurthedent 2022.08.19. 15:20:08

@cvsvrs: "hogy ha a német technológia és az orosz nyersanyag összekapcsolódik"

És ha mondjuk az oroszok meg a németek öszebútoroznak, akkor a németek elkezdenek processzorokat gyártani és élre törnek? Vagy mondjuk megtízszerezik az ipari termelésüket a szibériai tanulatlan tömegekkel? Vagy mondjuk repülőgép anyahajókat kezdenek építeni az orosz gázból? Vagy azomfegyvereket?

Oroszország egy rohadt nagy benzinkút, az orosz állam a gázból meg a kőolajból él. Az németek meg rendelkeznek egy fejlett iparral, a világhatalmi státushoz mindkettő hasznos, de önmagában kevés.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.19. 15:26:35

@arthurthedent: na pontosan. Putyin maximum egy hazai felkeléstől fél. Emberéleteket lexarja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 17:02:59

@cvsvrs: na ezt így elfogadom.
Az egyetlen baj, hogy Putyin nem ütközőzónát akar. Mellesleg minek az, ha nem háborúra készül, hanem együttműködésre?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 17:05:39

@cvsvrs: az oroszok gazdasàgilag olaszország szintjén vannak. Ugye tudod, mi kell a háborúhoz?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.19. 17:09:56

@cvsvrs: mert olcsóbb máshol gyártatni. Lásd, az orosz miatt felmentek a gázárak, az usa kitermel és exportál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.19. 17:11:35

@arthurthedent:

"Nincs olyan jog, hogy az országoknak joguk van biztonságban érezni magukat."

S mint kiderült, ez nemcsak Oroszországra, hanem Ukrajnára is érvényes. Ki gondolta volna?

Etniez 2022.08.19. 17:14:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez a cvscrs egy ostoba fasz, ne pazarolj rá energiát.

2022.08.19. 18:05:07

@Igazamvanvagyigazamvan?:
vannak egyszerű szempontok, amit nem értesz. pl. a kelet-európai síkvidéket egy katonai tömbben lehet megvédeni.
en.wikipedia.org/wiki/East_European_Plain#/media/File:Europe_landforms_East_European_Lowlands.svg
na de egyezzünk meg inkább abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. és úgy nincs vita.

2022.08.19. 18:10:35

@arthurthedent:
ezért nem nato tag törökország. mert határvitái vannak. hja, de. mégis, mert katonapolitikai érdek.

midnight coder 2022.08.19. 18:29:56

@arthurthedent: "És ha mondjuk az oroszok meg a németek öszebútoroznak, akkor a németek elkezdenek processzorokat gyártani és élre törnek? Vagy mondjuk megtízszerezik az ipari termelésüket a szibériai tanulatlan tömegekkel?"

Akkor nem a kicsi kínaiak fejlődnek fel, hanem az oroszok. Ami azt jelenti, hogy lenne a szomszédban mondjuk egy nagy Észtország. És igen, lehet hogy elkezdenek processzorokat gyártani, meg sok minden mást - úgy, hogy közben piacai maradnak Európának is. A kicsi kínaiaknak viszont nem sok mindent tudsz innen eladni.
És azért annyira nagyon ne becsüld le a ruszkikat, azért a Lomonoszov egyetem nem volt rossz a maga idejében világszinten sem, és nem véletlenül tudták még a szocializmus ellenére is sokáig folytatni az űrversenyt és a hidegháborút az amcsikkal. Az oroszok pont olyan északi nép mint bárki más európában, legalábbis kis hazánk déli határától északra. A ruszkik előbb csinálnak processzort a németekkel karöltve mint mondjuk a görögök...

midnight coder 2022.08.19. 18:33:06

@cvsvrs: "ha nem támadják meg az ukránokat, akkor most az lenne, hogy ukrajnát fel kell venni a nato-ba."

Igazából senkinek nem hiányoztak a háta közepére sem az ukránok. Sem a NATO-nak, sem az EU-nak. Ha nincs ukrán háború, akkor úgy 20 év múlva lettek volna EU tag. Már ha valaha is. Most lehet hogy felveszik majd őket politikai okból - már persze ha valahogy túlélik ezt a háborút - de ez nagyobb katasztrófa lesz nekik, mint ha győznek az oroszok.

arthurthedent 2022.08.19. 18:36:41

@cvsvrs: Nem. Törökország 1952 óta NATO tag. Ha egy ország most akarna csatlakozni, arra az 1995-ös "Study on NATO Enlargement" vonatkozik. Mint az közismert.... ;)

midnight coder 2022.08.19. 18:37:30

@cvsvrs: Ezt a háborút szerintem az amcsi olajcégek mozgatták erdetileg, akik szert akartak tenni a ruszkik környékén lévő naftára, és Putyin helyett egy olyan bábot szerettek volna mint az alkesz Jelcin. De az sem rossz ami most van, hogy az EU aranyért veszi az amcsi palagázt. A lényeg, hogy pörögjön a fosszilis energiahordozó amíg még lehet.

A másik érdekcsoport akinek ez jó, az a fegyverlobbi. Ha kipörögnek a felhalmozott régi készletek akkor jöhetnek az új megrendelések. Ráadásul egy jó kis háború Európa mellett azért sokkal jobb indok a fegyverkezésre mintha két afrikai országban ütik egymást a nyam-nyamok.

arthurthedent 2022.08.19. 18:42:20

@midnight coder: "és nem véletlenül tudták még a szocializmus ellenére is sokáig folytatni az űrversenyt"

Miért van az, hogy mindenki összekeveri az oroszokat meg a szovjetúniót? A szovjetúnió komoly eredményeket ért el, igen. Az ukránokkal, a lettekkel, meg egy csomó más országgal. És igen, részt vettek a munkában a magyarok, a csehek, a szlovákok és a KGST országai.

Aztán úgy ahogy van elvesztették a hidegháborút, alulmaradtak, elvesztették az űrversenyt, a technológiai versenyt. Úgy, hogy egy csomó ország dolgozott együtt velük.

Ja, pár dologban volt jó elitképzésük meg volt egy pár jó egyetemük. Meg pár nagy koponyájuk is. Ja. Ha egy ország elég nagy lesz pár okos ember, lesz pár olimpikon köztük. Akár egy-két jobb egyetemet is el tudnak tartani.

arthurthedent 2022.08.19. 18:47:51

@cvsvrs: "vannak egyszerű szempontok, amit nem értesz. pl. a kelet-európai síkvidéket egy katonai tömbben lehet megvédeni."

Pontosan! És egy tömbben is fogjuk megvédeni.

Emlékszel pár hete mekkora hatása volt, amikor Ukrajna megkapta az első 4 HIMARS rakétarendszert? Most ha jól tudom már 12 van nekik, gyakorlatilag szétrombolták az orosz tüzérséget, ellehetetlenítették. Cirka 4-12 HIMARS rendszerrel.

Lengyelország bejelentette, hogy 500-at vesz. :-o

Szóval meg fogjuk védeni a síkvidéket. :D

arthurthedent 2022.08.19. 18:53:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: "az oroszok gazdasàgilag olaszország szintjén vannak. Ugye tudod, mi kell a háborúhoz?"

Azazhogy nem helyes Putyint Hitlerhez hasonlítgatni. A helyes hasonlat Mussolini. :D

2022.08.19. 18:55:19

@arthurthedent:
és törökországnak mindig is voltak határvitái. csak egy ponton az illetékesek azt mondták, hogy az nem számít. és nem olyan nagy probléma az se, hogy a nato eléri kis ázsiát.

2022.08.19. 18:59:07

@arthurthedent:
és van az, hogy akkor most nem vennénk fel. csak most már nem zárjuk ki. ez egy vicc. vagy mondjuk a balti államoknak is vannak határvitái éppen az oroszokkal. és mégis felvették őket. éppen ezért. ahogyan az ukránokat is felvették volna.

arthurthedent 2022.08.19. 19:27:25

@cvsvrs: "és törökországnak mindig is voltak határvitái."

Próbáld megérteni, nem olyan bonyolult. A követelmények, amikre hivatkoztam nem voltak még érvényben 1952-ben. Nem mondtam, hogy törökországnak nem voltak határvitái.

Amúgy meg, ha már ennyire belementünk nem hiszem, hogy a határvita a legjobb szó erre. Talán a határviszály a helyes. Mindenesetre stabilitási meg egyék kritériumok is vannak. Demokrácia, meg ilyenek.

kivagyokakadva 2022.08.19. 19:30:11

@arthurthedent: Mik voltak azok a "teljesithetettlen kovetelesek"?

arthurthedent 2022.08.19. 19:34:34

@cvsvrs: "kisemmizik őket. felvásárolják maradék ukrajnát. a többit újjépítik. úgy, hogy az ukrán népnek túl sok nem marad."

Teljesen agyrém olyan dolgokért bírálni egy országot, amit majd szerinted fognak elkövetni a jövőben. A franciáknak maradt valami a második világháború után? Németországnak? Ki felejtett el hazamenni, az oroszok vagy az amerikaiak? Az 1980-as években a nyugat vagy a ruszkik által elfoglalt országok voltak kisemmizve? Mi van Csecsniával, azt felszabadították, ugye? Transznisztria? Ott mi maradt moldováé? Olaszország? Azoknak sem maradt semmi?

Ha egy cseppet ismernéd a történelmet akkor tudnád, hogy ahova az oroszok mennek, azok a népek megszívták. Ehhez képest az amerika az egy főnyeremény.

arthurthedent 2022.08.19. 19:35:54

@arthurthedent: Még egy dolog: ott vannak a felvételek, az oroszok pakolják az acélt, a traktorokat, a búzát, mindent. Aki azt mondja, hogy az USA semmizi ki ukrajnát az nyilván akkorát hazudik, mint ide lacháza.

arthurthedent 2022.08.19. 19:39:53

@cvsvrs: h"ja, ja, a fényességes török demokrácia. ezeket egyszerűen felülírják a katonapolitikai érdekek."

Nem írta felül, mert nem volt ilyen követelmény, nem volt mit felülírni. 1995 óta van ilyen követelmény, azóta sem írta felül semmi. Lehet, hogy majd a jövőben felülírja, de ez eddig még csak a te képzeletedben létezik.

arthurthedent 2022.08.19. 19:44:58

@kivagyokakadva: "Mik voltak azok a "teljesithetettlen kovetelesek"?"

Például azt követelte Putyin, hogy a NATO térjen vissza au 1997-es állapotokhoz:

Az orosz békeajánlat: vissza 1997-be, lényegében megszűnne Magyarország NATO-tagsága
telex.hu/kulfold/2022/01/26/oroszorszag-ukrajna-nato-csapatok-kivonulasa

Ami ugye azt jelentette volna, hogy a NATOnak ki kellett zárnia az egyik tagországot, amit a NATO megállapodás nem tesz lehetővé. Több ország is így járt volna. Ráadásul teljesen abszurd dolog lett volna, ha Oroszország mondja meg, hogy ki lehet NATO tag, nyilván teljesen elhiteltelenítette volna a NATO-t az egész.

kivagyokakadva 2022.08.19. 19:57:37

@arthurthedent: Igazsag szerint, a Varsoi Szerzodes felbomlasa ota a Natonak sincs semmi letjogosultsaga. Nincs mar masik katonai szovetseg, ami ellen "vedekeznie" kellene. A Nato csak arra jo, hogy az USA az o neveben csinalja a szemetkedeseit.
Amugy pedig nemcsak ez volt Putin kovetelese a nyugat fele, ez csak egy volt. Remelem a tobbit is tudod es van roluk velemenyed is.

arthurthedent 2022.08.19. 20:05:02

@kivagyokakadva: "Igazsag szerint, a Varsoi Szerzodes felbomlasa ota a Natonak sincs semmi letjogosultsaga. Nincs mar masik katonai szovetseg, ami ellen "vedekeznie" kellene."

Jesszusom!

1) Szerinted csak katonai szövetség ellen lehet katonai szövetséggel védekezni? Mi van, ha csak simán Oroszország ellen akar valaki védekezni?
2) A NATO nem korlátozott, nem valami szövetség ellen alakult, hanem minden külső támadás ellen.
3) De persze Oroszország sem maradt katonai szövetség nélkül a KGST felbomlásával. Úgy hívják, hogy "Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete", azaz Организация Договора о Коллективной Безопасности.

"Remelem a tobbit is tudod es van roluk velemenyed is."
Azt írtam, hogy "például". Nyilván nem fogom Putyin minden követelését részletesen elemezni, egy példát adtam igazolva az állításom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.19. 22:01:57

@arthurthedent: ne foglalkozz vele, csak egy új kamu fikanick!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:12:09

@midnight coder: màr miért fejlődne fel az orosz? Eddig is nyugati technológiával tudtak érvényesülni, még a hadiiparuk is amerikai, japán, koreai alkatrészeket használt. Mesélj, milyen a német chip?

Annyira buták vagytok, hogy az valami elborzasztó.
Mesélj, hogyan alakult a gazdaság, hogy a gonosz nyugatiak kivonultak? Felfutott az orosz mikroelektronika?
Mesélj, hogyan van az, hogy az oroszok híres gabonatermelési feljődése nyugati importvetőmagon alapul???
Mesélj,hogyan lehet, hogy egy légzsák vezérlő elektronikát nem képesek összerakni?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:18:40

@midnight coder: nyilván igazad van, Putyint az amerikai olajlobbi mozgatja.
Te teljesen hülye vagy?
Nem, kedves ápolt, Ukrajna déli részén nagy kiterjedésű gázmezőt találtak. Ha ezt az ukránok kibányásznák, megszűnne az orosz zsarolási potenciál, az orosz gáz már nem menne Ukrajnán keresztül.
Mit gondolsz, a német hirtelen miért húzta be a kéziféket az új balti gázvezeték engedélyezésénél?
Mit gondolsz, miért lett hirtelen oly fontos Ukrajna? Bjelorussziát leszarták, Grúziát leszarták, az örményeket szintúgy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:20:42

@kivagyokakadva: Putyin minden követelése teljesíthetetlen, hisz provokáció. Nem gondolja komolyan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:24:29

@midnight coder: te, nem lehet, hogy a számokkal hadilábon állsz? Ugyan, vesd már össze Kína gazdaságát az orosszal!
A kínai fejlődő bikapiac, az orosz meg fikapiac.

Ja, német chip, orpsz gyártásban...rósejbni lesz az!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:31:32

@: aztán kitől védenéd meg a nagy síkságon a megtámadott oroszországot???
Majd az angol-amerikai csapatok partra szállnak Dovernél, és elindulnak Európán keresztül???
Le vagy maradva vagy száz évvel.
Amúgy mijafasznak támadná meg az usa az oroszt, amikor több volt az amerikai érdekeltség Oroszországban, mint bármilyen más???
Akkora sületlenség a szárazföldi támadás, hogy csak az olyan gondolkodásra képtelen, előemésztett ideológián élő szellemi szegények hiszik el, mint te.

nemecsekerno_007 2022.08.20. 10:34:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: Szóval az ukránok az ukrán gázmezőkért halnak meg. Milyen nemes cselekedet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:41:41

@midnight coder: ha az oroszok összebútoroznak a németekkel, akkor gyarmat lesz.
Tudod, a gazdag kizsákmányolja a szegényt. De nem baj, mert lesz ütközőzóna!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:42:43

@nemecsekerno_007: a te agyad ennyit képes felfogni. Nem, az oroszok halnak meg az ukrán gázmezőkért. Milyen nemes cselekedet!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:47:29

@: látom, van térképed. Földgömböt is láttál már?
Szerinted az USA elleni védekezés legjobb módja , ha ütközőzónát építenek ki Európa felé?
Nem kéne agyatlanul védeni a putyini propagandát.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 10:59:30

@midnight coder: "
A másik érdekcsoport akinek ez jó, az a fegyverlobbi. Ha kipörögnek a felhalmozott régi készletek akkor jöhetnek az új megrendelések"

Ez jó. Csak annyi a bibi, hogy az oroszok kezdték el elhasználni a régi tyehnyikát.

Gondolom, már gyártják az újat. Hja, hogy ahhoz pénz kéne? Hogy eddig külföldről vették hozzá az alkatrészt?
Majd Kína! Ja, mégse...
Fordítva ülsz a lovon. Vagy te vagy a ló.

arthurthedent 2022.08.20. 11:14:18

@nemecsekerno_007: "Szóval az ukránok az ukrán gázmezőkért halnak meg. Milyen nemes cselekedet."

Az ukránok azért halnak meg, hogy a lányaikat ne erőszakolják meg, a fiaikat ne vigyék szibériába és a népüket ne döntsék rabszolgasorba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 13:25:13

@arthurthedent:

Mindezt egy olyan elnök vezetésével, aki felnőttként tanult ukránul. Aki színészként is oroszul beszélt.

Erős a gyanúm, hogy az ukrán közemberek az ukrán oligarchák érdekeiért halnak meg. Olyannyira, hogy a háború előtt még sz USS polozikusainak is kényelmetlen volt sz ukrán korrupció.

nemecsekerno_007 2022.08.20. 14:02:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ez aztán a PR duma :)))))))))))

Hány éves is vagy te királyfi.

nemecsekerno_007 2022.08.20. 14:05:16

@arthurthedent: Ez aztán az USA propaganda Töki.

Olyan mint az azeri baltás diktátor.
Most már jogállami földgázt tud adni.

Mint a kazah.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.20. 14:14:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez a szíjjájé lyól kiképeszte eszt a Zelenszkijt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.20. 14:18:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezek sohasem. Akik már megtették azok már évek óta nem kommentelnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 14:21:28

@: "amerikaiak célja is az, hogy ukrajnából bábállamot csináljanak." - tényleg? És mikor álltak amerikai csapatok Kijev alatt?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 14:22:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Legalább is a választások utáni megszorítások hatására egy csomó értelmesebb fideszes eltűnt. Ménár atya például.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 14:31:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te is tudod, hogy nem kell ahhoz hadsereg. Pénzzel sokkal többet lehet elérni, még demokráciákban is, hát még egy olyan korrupt maffiaállamban, mint Ukrajna.

(Mielőtt még bárki beszól: az oroszok sem jobbak.)

Ukrajna ezek után nem tud független, semleges állam maradni. Vagy az USA benyújtja a számlát, vagy orosz befolyás alá kerül. Szerintem mindkettő, mert a Krím és a Donbasz megmarad orosznak.

Gondolod, hogy

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:32:36

@nemecsekerno_007:
Nem az évek számától függ. Neked nincs eszed, attól, hogy öregszel, nem lesz több. A nullát hiába sokszorozod.

Figyelj nagyon, roppant bonyolult logikai menet következik.
Az oroszok bevonultak Ukrajnába. Orosz katonák halnak meg.
Az oroszok meg akarják szállni dél-Ukrajnát, ahol gázmezők vannak.
Következtetés: orosz katonák halnak meg az ukrán gázmezők megszerzéséért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 14:33:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vagy gondolod, hogy az USA nem fogja benyújtani a számlát, ha lesz kinek? Persze nem pénzben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:34:07

@nemecsekerno_007: ja, a PR jelentésével tisztában vagy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 14:37:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már megint a jövőbe látsz. Én maradok a tényeknél, orosz hadsereg van ukrán földön és bombáz egy másik országot. Nem is tudom. Én valahogy jobban érzem magam hogy "kizsákmányol" egy multi, minthogy orosz bombák hullanak a városra amiben élek. Te nem?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:38:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de, be fogja nyújtani. Csak nem úgy, hogy kiirtja fél Ukrajnát, mert nácik.
De azért vonjuk le a következtetést: az usa bábállamokat kreál gazdasági befolyása révén, gyarmati sorba taszítva ezen országokat.
Ilyen Németország, Lengyelország, Törökország, Magyarország, stb.
De ilyen volt Oroszország is, hisz 2019-ig a legnagyobb összegű befektető az USA volt Oroszországban.
Változott a helyzet, most Kína gyarmatosítja Oroszországot.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:42:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Ukrajna ezek után nem tud független, semleges állam maradni. Vagy az USA benyújtja a számlát, vagy orosz befolyás alá kerül"

Ez eddig is világos volt. Egyetlen érintett állam sem semleges. Svájc, Svédország, Törökország,stb. mind szegény ártatlan oroszok ellen fordult, de még Magyarország sem tud semleges maradni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.20. 14:42:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hááátttőőő..., hogy ménár atya mennyire volt értelmesebb vagy alex róz aki azt állította, hogy márpedig ő látta, hogy gyurcsányt dícsértem..
De jópár éve már, hogy egykori nagy fideszesek eltűntek, mostanra már csak a propaganda majmok maradtak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 14:46:49

Bazz.. most olvastam. A 20.-ai tűzijáték egy héttel elhalasztva. 27.-e az ÁFA alapítás ünnepe. :-))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:47:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: csak jól kell értelmezni. Mi nem leszünk gyarmat. Azzá tesznek.
Nem, kedves barátaink túl széles körben használják a fidesz propagandát.
Az, hogy egy ország gazdaságába mások befektetnek, nem gyarmatosítás. Hisz az USA legnagyobb hitelezője Kína. Tehát az USA kínai gyarmat...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 14:48:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A gyarmati sorba taszítással kissé túlzol, de tagadhatatlan, hogy a gazdasági befolyással együtt jár a politikai is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.20. 14:51:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem tudom, nem nagyon olvasom a kommentjeiket. :))
De mondjuk 2014 és 2018 között, illetve ezen időszak előtt voltak még értelmesebbek is.
Mondjuk valszeg közülük is elhajtottam párat a faszba.
Na most már ezeket sírom vissza.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:54:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát hogy van ez? Legyőztük a rezsidémont, de az eső megállít?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 14:57:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tagadható.
Nincs kínai befolyás az USA-ban, holott beboríthatnák az amerikai gazdaságot a követeléseik piacra dobásával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:00:33

"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a nukleáris katasztrófa szélére sodródott a világ a zaporizzsjai atomerőmű elfoglalása miatt."

Kissé barokkos túlzás.

Amúgy meg nem kell lőni az erőművet. Az oroszok benn vannak, biztos nem ők lövik magukat. :DDD

Más kérdés, hogy ezzel az oroszok nagyságrendeket léptek, mert míg az ukránok az AI jelentése szerint is "csak" pár ezer ukrán civilt használtak élő pajzsként, az oroszok egy új Csernobillal Európa nem is kis részének lakosságát használják élő pajzsként.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:01:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: befektetők közül pedig Japán a legjelentősebb az USA-ban. Politikai befolyása???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:03:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Kína gazdasági és katonai hatalma már önmagában befolyásolja az USA politikáját.

Ki mondta, hogy a befolyás csak abból állhat, hogy kiadják az ukázt?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:04:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezzel mit akartál mondani? Civileket szabad lőni, erőművet nem?
Szerintem akkor kell lőni, amikor dél-nyugati -nyugati a széljárás.
Mellesleg az erőművet nem lövik. Az elhasznált fűtőelemek tárolóját lövik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:06:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Kína gazdasági és katonai hatalma már önmagában befolyásolja az USA politikáját"

Ez így mindenre és mindenkire igaz.
Ettöl még egy ország lehet független.
Avagy Kuba amerikai gyarmat lenne?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:07:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Kína gazdasági és katonai hatalma már önmagában befolyásolja az USA politikáját"

Ne nevettesd ki magad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:08:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az érdekek egybeesése miatt nem jut szerephez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:09:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: eddig egész értelmes embernek ismertelek, most lementél Birca szintjére.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:11:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Itt most te vagy a nevetség tárgya. Az USA politikáját már régóta jelentősen meghatározza az, hogy akadályozni/késleltetni próbálja Kína gazdasági-politikai befolyásának növekedését a világban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:13:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tehát, ha az érdekeik eltérnének, akkor Japán politikailag átvenné az USA irányítását. Bábkormánnyal?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 15:13:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: Békemenetet azonnal az eső ellen!

"Nincs kínai befolyás az USA-ban, holott beboríthatnák az amerikai gazdaságot a követeléseik piacra dobásával."

Ha a követeléseiket piacra dobnák, akkor az USA állampapírok értéke rengeteget esne, röhögve felvásárolnák más befektetők, a kínai tőzsde meg bedőlne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:13:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"most lementél Birca szintjére."

Így már legalább egy kisebb távcsővel is meglátsz, ha felfelé nézel. :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:14:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " te vagy a nevetség tárgya. Az USA politikáját már régóta jelentősen meghatározza az, hogy akadályozni/késleltetni próbálja Kína gazdasági-politikai befolyásának növekedését a világban"

Mellébeszélsz.
Tényleg nem érted, vagy direkt viszed más irányba a témát?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:16:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: orbitális pályán mozogsz?
Ott fenn nincs sok levegő, azért romolhat ennyire az agyad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:18:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "
Ha a követeléseiket piacra dobnák, akkor az USA állampapírok értéke rengeteget esne, röhögve felvásárolnák más befektetők, a kínai tőzsde meg bedőlne."

Ez igaz, de az alapállításomat nem cáfolja. Az állampapírok értéke esne.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:19:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Így már legalább egy kisebb távcsővel is meglátsz, ha felfelé nézel"

Nem távcső. Mikroszkóp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:20:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A japán befektetések az USA teljes gazdaságának hány százalékát teszik ki?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:22:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " hát viszonyíts a gyökérhez, upliushoz"

Hé, ez egy kicsit erős! Mi van, ha gyerekek is olvassák?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:24:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jó a kérdés. Az USA befektetései hány százalékát teszi ki a német gazdaságnak? A svájcinak?
Az orosz a magyarnak, szerbnek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.08.20. 15:25:15

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az ideiglenes likviditási gondot okozna az USA-nak. Viszont nem biztos hogy pénznyomtatással a FED gyorsan visszavásárolna egy csomót, amivel elinflálnák mások dollár tartalékait, az USA államadósság meg csökkenne.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:28:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Luxembourg 759.36
Canada 422.16
Ireland 390.27
United Kingdom Islands, Caribbean 304.82
Bermuda 274.58
Singapore 270.81
Switzerland 211.94
Australia 163.47
Germany 162.39

Bár nem százalékos adat, de azért jól látszik, az USA legjelentősebb gyarmata Luxemburg, amelyik amerikai befolyás alatt áll. De Svájc is az usákok csahos kutyája.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:31:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a pénznyomtatás pedig felnyomná az inflációt, a dollár romlana, az állampapírok kamata nőne, értékük csökkenne. De nem erről beszélgettünk. Kína politikai hatalmat nem tud gyakorolni attól, hogy gazdaságilag az USA felé követelései vannak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:42:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Pedig én óva intettelek, amikor rákattantál arra a hirdetésre, amely az Alibabán eladásra kínálta a JWST-t. Most aztán a mikroszkópoddal tanulmányozhatod a seggem lyukát. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:45:05

De légy óvatos, mert igen erős szelet jósolnak mára.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:47:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Luxembourg
Stock market capitalization, billion USD
Latest value 51.57
Reference 2020
Measure billion U.S. dollars
Source The World Bank

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 15:51:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na, érveid elfogytak, jön az altesti személyeskedés.
Szexuális életedről sokat elárul, hogy a mikroszkópot anális megközelítésre használod, mást elképzelni sem tudsz.

Tudod, az agyad kerestem, de úgy látszik, már ott sincs. Sokat romlott a szinvonalad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:55:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Rossz helyen kerested, mert magadból indultál ki: az én agyam nem az ánuszomban van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 15:58:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Amúgy meg a személyeskedést, minősítgetést te kezdted, így ez a csörte a te érveidről, a te színvonaladról mesél.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 16:04:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak személyeskedés, a téma érintése nélkül. Altesti utalások. Te a seggedet emlegeted, én az agyadat.
Igazad lehet, rossz helyen keresem, már kipottyantottad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 16:10:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Tudod, az agyad kerestem, de úgy látszik, már ott sincs"

"
Rossz helyen kerested, mert magadból indultál ki: az én agyam nem az ánuszomban van"

Látod, azt írtam, már ott sincs. Máshol már kerestem. De elhagytad valahol.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 16:13:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: látod, elvégeztem a munkát, az USA befektetései és Luxemburg vállalatainak tőzsdei értéke megadva.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.20. 16:14:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igazad van, hiába citálok adatokat, úgyse érted, kedves lyuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 16:18:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Idáig érződik az izzadságod, ahogy erőlködve próbálsz valami frappánsat írni.

Nevem senki. 2022.08.20. 21:56:29

@birkamenet: Nem utállak. Azt se tudom ki a fasz vagy.

Az egész agymosó eLMeBeTeQ haladóprogresszívliberálglobalista politikusaitok és médiáik pont arra van ráállitva, hogy mindenkit utáljatok és mindenkin röhögjetek.
Ez így van. atvretekklubrádió444hetivilággazság.

Aztán jön a Valóság, oszt akkor meg ti álltok ott elvert sza.rként.
Ez 2010 óta tényleg nagyon így van. 4 évente áprilisban.

Mekkorákat sz.optok, épp aktuális fogyatékos messiásotok által, azon csak rőhögni lehet. Mekkora veretes hülyitéseik buktak már eddig is be.
Úgy bizony! Ez pontosan így van. :D
süti beállítások módosítása