mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Crom, a kapitalizmus Zeusza (majdnem líra)

2019. augusztus 24. - p.a

crom_3.jpg

Könnyű annak, aki az istenéhez fordulhat segítségért. Csak kérnie kell. Hogy érkezik-e segítség, az más kérdés. De legalább kérhet, az is valami. Crom más. 

Cromhoz nem érdemes fohászkodni. Megveti azt, aki saját erőből nem képes kijutni a bajból. Nem segít rajta, mert érdemtelennek tartja. Aki elég erős ahhoz, hogy maga jusson előre, az meg minek kérne segítséget, ugye. 

Crom a kapitalizmus istene. Az evolucionisták istene. 

Crom persze lehetne az ateisták istene is, csak azok elvetik, kizárólag a kapitalizmust és az evolúciót fogadják be, azok istenét nem. Azt gondolják, így logikus, így következetes. 

crom_5.JPG

Crom popkultúra-történetileg Conan, a kimmériai, Conan a pusztító, Conan, a barbár, azaz Robert E. Howard novellahősének Zeusza. 

Neil Gaiman regényében (Amerikai istenek) minden isten csak annyira erős, amennyire az adott korból következik. Ma úgy tűnik, Crom ledönthetetlen. 

Hogy a kapitalizmus mennyire pusztító és mennyire barbár, azt biztosra csak a következő generáció fogja megtudni. Sok szerencsét kívánok nekik. Cromra ne számítsanak, nem fog segíteni, bármibe fogadok.

crom_1.JPG

crom_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9115023036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása