mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Mit hoztunk a szocializmus 40 évéből? (öt mondatban)

2018. október 10. - p.a

szoc.jpg

Amit huszonöt-harminc évvel ezelőtt örökségnek gondoltunk, az elmúlt. 

Ami végül megmaradt, akkoriban nem tűnt olyan fontosnak, pedig ma már látszik: talán örökre megkülönbözteti a magyarokat Európa másik végétől. 

Itt maradt velünk a vezetők elsőbbségének, kiemeltségének természetes érzete, ahol a közember tudja/elismeri, sőt jónak gondolja (bár nyilvánosság előtt általában felháborítónak mondja), hogy vannak, akik félig-meddig a törvényen felül állnak, akiknek többet szabad

Itt maradt velünk a teljes rendre, szociális biztonságra, közbiztonságra, erőszak- és háborúmentességre való végtelen vágy, ami nyugaton egyáltalán nem vagy máshogy (legfőképpen: gyengébben) jelentkezik, nálunk pedig az egyik legfőbb igény mindenkor. 

Itt maradt velünk az idegentől való félelem, a mindenkivel szembeni irigység és valamiféle világgal szembeni sértődöttség is, bár ez utóbbit azt hiszem korábbról hozzuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2614293171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása