mi nem haldoklunk

mi így élünk

mi így élünk

Orbán és az Európai Parlament - szintet ugrottunk

2018. szeptember 15. - p.a

ep_3.JPG

Felejtsük el, hogy kinek drukkolunk. Lépjünk egyet hátra és úgy nézzünk körül!

A magyar politikai élet és sajtó annyira beleéli magát a brüsszeli történésekbe, hogy a nagy lendületben eszünkbe sem jut kicsit messzebbről szemlélődni. Úgy vesszük, mintha a Sargentini-jelentés körüli forgatag valami boxmeccs lenne: nagy erőkkel drukkolunk valamelyik félnek. Szorgalmasan tippelgetünk, kié lesz a végső győzelem. 

Sargentini és csapata adott egy nagyot Orbánnak vagy éppen arról van szó, hogy Orbán vagányan startolt a jövő évi EP-választásokra? Csalt az uniós parlament és érvénytelenül vitt be pofont? Orbán ügyesen elhajolt az ütés elől vagy úgy bekapta a horgot, hogy ebből már nem áll fel? 

Imádjuk a sportot. Ilyen ország vagyunk. Nem baj ez, csak közben vegyük észre: most először fordul elő, hogy mi magunk is részt veszünk ezen meccsen. Ott állunk az EP-ringben.

ep_2.JPG

Az EU-csatlakozásunk óta először…
… olyan EP-választások jönnek, amire oda fogunk figyelni, pedig eddig tényleg nem érdekelt senkit, kit-miért-milyen programmal küldünk az EP-be.
… az EP valódi politikai színtérként érzékelhető számunkra is, ahol olyan döntések születnek, amik valóban hatással lehetnek az életünkre. Eddig az embereknek gőzük sem volt, miről vitatkoznak a „brüsszeli bürokraták”.
… olyan helyzet áll elő, hogy a magyar kormányzat véleménye/érdekei érdemben befolyásolhatják az európai politikát. 

Ez a bejegyzés nem arról szól, hogy jó vagy rossz (érdemes vagy érdemtelen) bunyóst küldtünk a ringbe. Nem arról, hogy drukkoljunk-e neki vagy inkább szégyenkezzünk miatta. Ez a bejegyzés egyszerűen csak annyit állít, hogy most először számunkra is valódi parlamentté vált az Európai Parlament. Ennek a jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. 

ep_1.jpg

Valami megváltozott. Jó vége lesz vagy nem, meglátjuk. 

Nem ilyen politikát akartunk, nem ilyen EU-részvételt? Nem szép ez, ami történik? Felháborító, szégyenletes? Mocskos? Elkeserítő? Politikáról beszélünk. Mit vártunk? Azt hittük, az európai politika indulata más? 

A szintugrás megtörtént. Az kellett ehhez, hogy a magyar parlament teljesen elveszítse jelentőségét. Kiürült, unalmassá vált. Eltűnt belőle a sport. Itt, a Duna partján előre lefutott, érdektelen minden meccs, mint egy rosszul koreografált pankráció. Az Országgyűlés szintjén már nem tudunk drukkolni, nincs kinek. Találtunk magunknak új ringet. Hogy vérre megy a játék? Úgy tűnik, ezt szeretjük. Ha nem szeretjük, akkor is ez van. Tessék: lehet izgulni. Közben jusson eszünkbe a lényeg: Mi nem haldoklunk, mi így élünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://miigyelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7214242259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.16. 10:01:34

A népek elsöprik a háttérhatalom európai "parlamentjét".

tamask 2018.09.16. 10:06:33

Ha sikerül megfékezni a ballibsista-sorosista-brüsszelita elitet a következő EP-választáson, akkor fényes jövő vár az Európai Unióra.
Ha ez nem sikerül, akkor jön a migrik kényszerbetelepítése, az iszlamizáció, gyurcsányista fordulat, kerítésbontás, Kalergi-terv.

midnightcoder2 2018.09.16. 10:16:53

@tamask: Túl fényes jövő akkor sem vár rá, de legalább egy kis esély lesz arra, hogy 30 év múlva Nyugat-Európa nem lesz Szíriához hasonló polgárháborús övezet.

tamask 2018.09.16. 10:37:42

@midnightcoder2: a világ nagy része 30 év múlva fuldokolni fog a saját mocskában. Ehhez képest ha Európa csak kicsit is élhetőbb lesz, az fényes jövőnek számít. Világszinten Ázsia gazdasági értelemben nyilván lenyomja Európát, de élhetőség tekintetében Európa Ausztrália és Észak-Amerika mellett a legjobb lehetőségeket biztosítja. Csak sajnos a leginkább elérhető és nyitott is a harmadik világ csőcseléke számára. És a legbetegebb ballibek uralkodnak rajta. Ezért lesz sorsdöntő a következő pár év.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.16. 11:38:44

Egy nagy tányérba teszik a levest, a sültet körettel, a salátát meg a desszertet, lelocsolják az ötórai teával meg az esti sörrel, aztán jön a turmixgép. Nagyjából ez az EP.

Jaóóó étvágyat hozzá!

Nagykörúton túli magyar 2018.09.16. 12:33:23

Van éppen elég magyarellenes abban az EP--ben.
Jövőre arra kell figyelnünk, hogy legalább itthonról mi ne küldjünk ki még többet ilyen újhelyi "nincs és nem is lesz kvóta", meg szanyikapitány-féléket.

Nincs közöttünk csicska 2018.09.16. 12:38:57

Az EU elvesztette a 2. legnagyobb befizetojet, az olaszok barmelyik pillanatban osszeomolhatnak, spanyolorszagban kvazi polgarhaborus allapotok vannak, jo nagy szarban van az EU, kozben isiaszos idiotak vezetik meg egy ven troger zsido speki.

Ugy hogy jol tesszuk ha joban vagyunk Putyinnal, Ordogannak meg tramplival mer valamikor meg halasak leszunk azert hogy a periferiajan vagyunk az EU szarkupacnak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.09.16. 15:46:08

A poszt alapgondolata jó. Az EP elérte, hogy kénytelenek vagyunk naponta felidegesíteni magunkat miattuk. Egy csomó olyan dologba is beleszólnak már, amiről kezdetben szó sem volt. Az EU célja nem az volt, hogy pár hatalomtól váratlanul megszédített bürokrata mindent elő akarjon írni a tagállamoknak.

De a záró bekezdés tévedés. Nem azért lett az EP számunkra fontos, mert a magyar Országgyűlés döntései pár csalódott ember számára érdektelenek. Nem, cseppet sem érdektelenek, mert a napjainkat továbbra is az ő döntéseik befolyásolják, és továbbra is aggódnunk kell amiatt, hogy ne legyen túl sok hülyeség a döntések között. A két parlament egyidejűleg fontos, és már érezhetően nem is működhetnek egymástól szinte függetlenül. Nem a magyar közélet elkedvetlenítősége miatt fontos az EP, hanem pár eltökélt nagyhatalmi vezető miatt most már fontos az is. Túl fontos.

midnightcoder2 2018.09.16. 17:48:37

@tamask: Európa népessége öregszik amin hosszú távon az sem segít, hogy Kelet-Európából elvonják az értékes munkerőt. Azzal pedig, ha Afrikából és a Közel-Keletről beengedik a migriket csak egy rakás olyan polgárt nyernek akik ellenségei annak a rendszernek aminek a szociális hálóján élősködnek. Ráadásul minél többen vannak benn, annál nehezebb lesz hazazavarni a többit. Afrika népessége 2050-ig megduplázódik: ez úgy 1.3 milliárd potenciális migri. Ehhez tedd még hozzá azt is, hogy az európa gazdasága nagyrészt szolgáltatásra alapul, ami akkor válik kellemetlenné, ha hirtelen offshore lesz az eddig onshore.

vajdasagi 2018.09.16. 19:41:05

@midnightcoder2: Programozó létedre elképesztő, hogy mennyire nem a lényegre figyelsz: Kína és a kínai programozók fogják befolyásolni a sorsodat. Az afrikai migráncsok egy picukra kérdés csupán. Csak a magyar királyi sajtó festi másként. Nem gondolom, hogy egy valódi informatikus így megvezethető lehet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.09.16. 22:38:00

@vajdasagi: "Az afrikai migráncsok egy picukra kérdés csupán. Csak a magyar királyi sajtó festi másként."

Ahhoz képest a világsajtó is elég sokat foglalkozik a témával.

vajdasagi 2018.09.17. 02:02:51

@Androsz: A "világsajtó" a mai napon kb. 19.000 egymástól független témával foglalkozott. Ebből Te kikerestél kettőt. Gratulálok.

Valamit írnia kell a sajtónak. Azonban én azt javaslom, inkább a kínai veszedelemre koncentráljunk. Ők majd csak kb. 20 év múlva jönnek igazán sokan, de őket mi nem tudjuk majd megállítani. Legalábbis ilyen képzetlen lakossággal. Hozzájuk képest az afrikai migráncsok lófing csupán. Pont arra jó, hogy rettegjél valamitől. Aki retteg, az ugyanis a vezérre szavaz. Ez ilyen egyszerű.

Bkkzol 2018.09.17. 03:17:08

Az usa-nak nem érdeke a probléma mentes, erős EU. Ezért mindent meg is tesz. Folyamatosan tartja a feszültséget az EU és Oroszország között. Támogatja és védi a Soros és társai tevékenységét (próbálná meg ott milliók számára megszervezni az illegális határátlépést).
Sajnálatos módon kicsi az esély, hogy a jól fejlett médiával, gazdasági befolyással rendelkező mostani politikai elitet meg lehetne változtatni. Mint láttuk egy kis szájhúzogatás után újra hatalomba segítették Merkelt, maradt a zöld-komcsi svéd vezetés. Nem volt elegendő a franciaknak se a terrortámadások se olykor lángokban álló városrészek.. akkor is Makronban látják a megoldást. Ami ugyan nem szívderítő, de az ő választásuk.
Az érthetetlen számomra, hogy a "demokrácia letéteményesének" gondolók miért nem fogadják el, hogy másutt nem ez van? Saját országukba annyi migránst fogadnak be amennyit akarnak, oda teszik ahova akarják országon beül. Övéké lehet az integrálás sikere!
süti beállítások módosítása